Οι 7 κορυφαίες προκλήσεις Blockchain θα γίνουν mainstream το 2019

Από τις κορυφαίες 7 προκλήσεις για το blockchain που πηγαίνει στο mainstream, μόνο μία από αυτές βασίζεται στην τεχνολογία. Οι πραγματικές προκλήσεις για την υιοθέτηση blockchain είναι όλοι Άνθρωποι. Από την εμπειρία των χρηστών, μέχρι την εκπαίδευση, έως την επιστροφή από τις υπάρχουσες δομές ισχύος και τους ηθικούς κινδύνους των εγωιστών, το μέγεθος των μπλοκ πόλεων στο οικοσύστημα blockchain, οι πραγματικές προκλήσεις για την υιοθέτηση blockchain είναι όλοι ανθρώπινοι κεντρικοί. Καθώς προσβλέπουμε στο μέλλον της αποκεντρωμένης τεχνολογίας καθολικών, η πραγματική συναίνεση είναι αυτή της ανθρώπινης συναίνεσης για να προχωρήσουμε μαζί.

Δεδομένου ότι τελικά το blockchain δεν διορθώνει ανθρώπινα ζητήματα εμπιστοσύνης, ισότητας και δικαιοσύνης. Το Blockchain είναι απλώς το πιο πρόσφατο σε μια μακρά σειρά εργαλείων που ανέπτυξαν οι Άνθρωποι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων του ανθρώπου. Μοιάζει πολύ όταν το Διαδίκτυο συνδέει τον κόσμο, τι έκανε για να λύσει τις ανθρώπινες συνθήκες; Πώς χρησιμοποίησαν οι Άνθρωποι τον παγκόσμιο ιστό; Έχουν χρησιμοποιήσει οι άνθρωποι τις υπάρχουσες τεχνολογικές μας δυνατότητες για την αντιμετώπιση της εισοδηματικής ανισότητας, της επισιτιστικής κρίσης ή κάποιου αριθμού των συστημικών αδικιών που μαστίζουν τα είδη μας; Έχουν καταφέρει οι άνθρωποι να καταλήξουν σε συναίνεση για το πώς η 4η Βιομηχανική Επανάσταση της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού θα αντιμετωπίσει τα δεινά της 3ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ιδίως την κλιματική αλλαγή?

Το Blockchain αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις πριν προχωρήσει στο mainstream. Τα μεγαλύτερα από όλα είναι ανθρώπινα. Όπως συχνά, αυτό που οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές και φανατικοί από οποιαδήποτε τεχνολογία θεωρούν ότι οι τεχνολογικές προκλήσεις δεν είναι τεχνικής φύσης. Η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη εκδίδονται ριζωμένες στην ανθρώπινη κατάσταση. Ναι, μπορούν να επιλυθούν με συναίνεση. Ωστόσο, το μέλλον της ανθρώπινης συναίνεσης δεν είναι τεχνολογικό, είναι η συναίνεση της καρδιάς, του νου και του ανθρώπινου πνεύματος. Το blockchain θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε συναίνεση δεν είναι το ερώτημα που πρέπει να αναρωτιόμαστε. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι: «Μπορεί η ανθρωπότητα να έρθει μαζί για να συμφωνήσει να σώσει τον εαυτό της από τον εαυτό της;

Οι 7 κορυφαίες προκλήσεις Blockchain θα γίνουν mainstream το 2019Κορυφαίες 7 προκλήσεις BlockchainΚαθώς σκέφτεστε τα παραπάνω, μαζί με το μέλλον του blockchain, ακολουθούν οι 7 κύριες προκλήσεις για το blockchain να είναι mainstream:

Προϋπολογισμός & Επένδυση – Οι κυβερνητικές λύσεις blockchain πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Οι ιδιωτικές μπλοκ πρέπει να βγάλουν λεφτά. Οι αποκεντρωμένες μπλοκ αλυσίδες δεν κερδίζουν χρήματα. Για να αποκτήσουν μαζική υιοθέτηση το blockchain, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν προτεραιότητα την επένδυση στο blockchain. Στη συνέχεια, οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο είδος συναίνεσης σχετικά με τη διαλειτουργικότητα των blockchain. Διαφορετικά, οι μπλοκ αλυσίδων που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, που δημιουργούν νέα σιλό πληροφοριών και δεδομένων δεν θα είναι καλύτερα ή αποτελεσματικά από τα τρέχοντα μοντέλα. Οι ίδιες προκλήσεις ισχύουν για ιδιωτικούς / επιτρεπόμενους αποκλεισμούς. Πώς θα ενθαρρυνθούν οι ιδιωτικοί οργανισμοί να μοιράζονται δεδομένα, έσοδα και όριο αγοράς?

Απλή εμπειρία χρήστη – Το Διαδίκτυο, το wifi και οι εφαρμογές (Whatsapp, Tinder, Χάρτες Google κ.λπ.) είναι εύκολα κατανοητά, γιατί όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εύκολα. Το Blockchain χρειάζεται απλές, εύχρηστες και εύχρηστες εφαρμογές. Επί του παρόντος, η μέση «εμπειρία χρήστη blockchain» είναι παρόμοια με την εμπειρία χρήστη στο Διαδίκτυο πριν από τα γραφικά περιβάλλοντος (γραφικές διεπαφές χρήστη, γνωστά και ως προγράμματα περιήγησης ιστού).

Εκπαίδευση – Καθιστώντας το blockchain εύκολα αποδεκτό και «κατανοητό» ως wifi. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά πώς λειτουργεί το wifi, αλλά όλοι είναι ειδικοί στη χρήση του wifi. Η πραγματική υιοθέτηση blockchain (και εκπαίδευση) προέρχεται από την ικανότητα των καταναλωτών να έχουν καθημερινά, χωρίς να σκέφτονται, εργαλεία και εφαρμογές blockchain. Για παράδειγμα, πότε είναι η τελευταία φορά που σκεφτήκατε πώς να χρησιμοποιήσετε το wifi; #WhatsTheWifiCode

Υποδομή – το παλιό υλικό πρέπει να αναβαθμιστεί και να αντικατασταθεί όχι μόνο για blockchain αλλά και για IoT, 5G και επόμενης γενιάς τεχνολογίες στο σύνολό της · όπως τα δίκτυα φωνητικής και νευρικής μάθησης (σκεφτείτε Alexa και Siri αλλά για τα πάντα). Αυτό απαιτεί σημαντικές επενδύσεις από συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της αποκέντρωσης και παρουσιάζει μια φιλοσοφική συζήτηση μεταξύ καινοτόμων και κατεστημένων.

Κατεστημένοι – Όσοι βασίζονται σε αναποτελεσματικότητα για τη δημιουργία εσόδων αγωνίζονται να διατηρήσουν τις ροές εσόδων τους. Αυτή η φυλετικοποίηση εισοδήματος είναι ιδιαίτερα έντονη στους κυβερνητικούς, τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς. Χωρίς την αγορά των κατεστημένων φορέων, οι οποίοι μπορούν να εμφανιστούν, να δουν και να υιοθετήσουν την αξία της τεχνολογίας blockchain, η αποκεντρωμένη τεχνολογία καθολικών θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει μια ανοδική μάχη για την υιοθέτηση της κύριας / της επιχείρησης.

Εγώ το δικό μου μέγεθος – Τα εγώ στο blockchain από τον ευαγγελιστή, τους ενθουσιώδεις, τους κατεστημένους και τους FUDers (Fear Uncertainty & Αμφιβολία) κάνουμε κάθε πλευρά κωφή. Το Egos στο blockchain δημιουργεί το συναίσθημα «αυτά» έναντι «εμάς» που αποτρέπει την πραγματική συνεργασία και συναίνεση. Εν ολίγοις, η φυλή της αποκέντρωσης θα συνεχίσει να σφαγιάζεται ενάντια στην απάθεια της αλλαγής, στις απαιτήσεις των μετόχων για έσοδα και στην κανονικότητα του Βασιλείου της Κεντρικής.

Αποκέντρωση – Από πολλές απόψεις, η αποκέντρωση είναι συγγενής του χάους. Στους ανθρώπινους πληθυσμούς, η αποκέντρωση λειτουργεί πολύ παρόμοια με το Lord of The Flies. Η αποκέντρωση υπερ-ενθαρρύνει ένα νικητή-πάρτε όλο το σύστημα. Όπου μπορούν να εισέλθουν οι πρώτοι που μετακινούνται και υιοθετούν, αντλούν ένα οικοσύστημα, αποδίδοντας όλα τα έσοδα / αξία από αυτό και αφήνοντας ένα άδειο κέλυφος για γρήγορους οπαδούς και άλλους υιοθετούντες αργά. Αυτή η επιθετική συμπεριφορά ήταν ιδιαίτερα οξεία στο περιβάλλον της αρχικής προσφοράς νομισμάτων (ICO) του 2017/2018. Λόγω της ανθρώπινης συμπεριφοράς, η απληστία και η καπιταλιστική αποκέντρωση δεν είναι επί του παρόντος βιώσιμο μοντέλο. Πολύ, η αποκέντρωση ενός πράγματος δεν εκδημοκρατίζει την πρόσβαση, την προσιτή τιμή ούτε την ένταξη στο οικοσύστημα. Τελικά, η λύση στα ανθρώπινα προβλήματα δεν είναι τεχνική αλλά ανθρώπινη. Το Blockchain δεν επιλύει ανθρώπινα προβλήματα. Δίνει απλώς στους ανθρώπους ένα άλλο εργαλείο για την αντιμετώπιση των ανθρώπινων συνθηκών αδικίας, ανισότητας, τεχνητής έλλειψης και αλήθειας. Θα το κάνουν οι άνθρωποι; Μπορούμε να το κάνουμε με αποκεντρωμένο τρόπο; Η ιστορία μας λέει «όχι» και η ανθρώπινη φύση συμφωνεί.

Περιεχόμενο από 101 Blockchain Ambassador, Σάμσον Ουίλιαμς. Θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με την κοινότητα 101 Blockchain; Μάθετε περισσότερα εδώ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map