Γιατί το Blockchain είναι σημαντικό το 2021 και πέρα

Αυτό το άρθρο περιγράφει όλους τους λόγους για τους οποίους το blockchain είναι σημαντικό, με βάση διαφορετικές πρακτικές περιπτώσεις πραγματικής χρήσης σε διαφορετικούς τομείς.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το blockchain είναι σημαντικό; Ή ίσως έχετε ρωτήσει πώς πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή ή τη ζωή διαφορετικών επαγγελματιών που εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς.

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στη σημασία της τεχνολογίας blockchain, όχι μόνο σε σενάρια πραγματικής ζωής, αλλά και στη σημασία της στις επιχειρήσεις ή τις τράπεζες.

Το Blockchain είναι πλέον πολύ δημοφιλές στο ευρύ κοινό. Η δημοτικότητά του ξεκίνησε με την άνοδο των τιμών bitcoin. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η δημοτικότητά της, σύμφωνα με την Google, έχει πλέον μειωθεί.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το επίκεντρο του θέματος μας, δηλαδή η κατανόηση της σημασίας του blockchain.

Το blockchain είναι ένα δίκτυο peer-to-peer που βασίζεται σε καθολικό όπου κάθε peer έχει ένα αντίγραφο καθολικού. Αυτό οδηγεί την αποκεντρωμένη ιδέα στα μυαλά του

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Γιατί το Blockchain είναι σημαντικό?

Στον πυρήνα, μπορείτε να βρείτε τη σημασία του blockchain μέσα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το blockchain ακαταμάχητο σε διαφορετικά σενάρια και χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη δυνατή λύση.

Αμετάβλητο

Το Blockchain είναι αμετάβλητο. Αυτό ανοίγει πολλές ευκαιρίες για πλατφόρμες που χρειάζονται αμετάβλητα χαρακτηριστικά για να κάνουν το σύστημά τους πιο λειτουργικό σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Πάρτε για παράδειγμα την αλυσίδα εφοδιασμού. Το αμετάβλητο επιτρέπει στις εταιρείες να διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει παρακώλυση στα πακέτα κατά τη μεταφορά. Καθώς το blockchain είναι αμετάβλητο, δεν είναι δυνατόν να αλλάξετε τις πληροφορίες του πακέτου με οποιονδήποτε τρόπο. Οποιαδήποτε αλλαγή θα προκαλέσει ανησυχία στο σύστημα.

Διαφάνεια

Μια άλλη κρίσιμη πτυχή που καθιστά το blockchain τόσο σημαντικό είναι η διαφάνεια. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι blockchain. Το δημόσιο blockchain παρέχει διαφάνεια λόγω της φύσης του. Είναι πολύ χρήσιμο για διαφορετικές λειτουργίες της κοινωνίας μας, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής εκλογών. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να διασφαλίσουν ότι ο τελικός χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις διαδικασίες με πλήρη ή μερική διαφάνεια.


Ψηφιακή ελευθερία

Ως άνθρωπος, ένα από τα δικαιώματά σας είναι η ελευθερία. Υπάρχουν κεντρικές οντότητες που προσφέρουν συνδεσιμότητα από την άποψη της οικονομίας αλλά επίσης αφαιρούν την ελευθερία μας. Πάρτε την τράπεζά σας, για παράδειγμα. Μπορεί να μπλοκάρει τις συναλλαγές σας ή να δημεύσει το λογαριασμό σας εάν κριθεί σωστό. Υπάρχουν τράπεζες που το κάνουν – ακόμη και όταν οι κάτοχοι λογαριασμών δεν έχουν κάνει κάτι λάθος. Έτσι, εάν λαμβάνετε υπόψη το blockchain, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει κεντρική αρχή.

Με το blockchain, έχετε ψηφιακή ελευθερία. Είστε η δική σας τράπεζα. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα χρήματά σας όταν το θέλετε και να τα κάνετε χωρίς άλλη εξουσιοδότηση. Με την έλλειψη κεντρικής αρχής, είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης και το άτομο που είναι υπεύθυνο για τα περιουσιακά σας στοιχεία. Σας δίνει την ψηφιακή ελευθερία που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ραχοκοκαλιά της τεχνολογίας blockchain.

Πραγματικά αποκεντρωμένες υπηρεσίες

Οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της φουτουριστικής μας κοινωνίας. Είτε πρόκειται για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων είτε για διαχείριση ενέργειας. θα υπάρχουν αποκεντρωμένες υπηρεσίες για κάθε τομέα εκεί έξω. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους άνευ προηγουμένου πρόσβαση στις επιλογές που επί του παρόντος δεν είναι διαθέσιμες στην αγορά. Σχεδόν κάθε τομέας θα έχει αποκεντρωμένες υπηρεσίες.

Η μουσική βιομηχανία, για παράδειγμα, μπορεί να επωφεληθεί από πραγματικά αποκεντρωμένες υπηρεσίες, όπου τόσο ο δημιουργός όσο και ο καταναλωτής μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς την ανάγκη έγκρισης από μια μεγάλη κεντρική εταιρεία.

Εξαιρετικές θήκες χρήσης

Το Blockchain δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης. Αυτό καθιστά το blockchain εξαιρετική τεχνολογία για το μέλλον της κοινωνίας μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής χρηματοδότησης, της τράπεζας, της κυβέρνησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, του πετρελαίου και ούτω καθεξής. Αυτές οι περιπτώσεις χρήσης έχουν επίσης τεράστιο αντίκτυπο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με εφαρμογές blockchain και περιπτώσεις χρήσης εδώ.

Καλύτερη ασφάλεια

Το Blockchain χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για να προσθέσει ένα επίπεδο ασφάλειας στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίκτυο. Η δυνατότητα αποκέντρωσης, πάνω από την κρυπτογραφία, κάνει το blockchain να παρέχει καλύτερη ασφάλεια από άλλα συστήματα. Η κρυπτογραφία χρησιμοποίησε σύνθετους μαθηματικούς αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια των δεδομένων και των συστημάτων στο δίκτυο blockchain.

Επίσης, κάθε μπλοκ στο δίκτυο φέρει ένα μοναδικό κατακερματισμό, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα στοιχείο δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί ή να αλλάξει από κακόβουλους ηθοποιούς ή χάκερ.

Φτηνός

Το Blockchain είναι φθηνό σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες. Η κατάργηση της κεντρικής αρχής αφαιρεί το buffer που απαιτείται για τη βέλτιστη λειτουργία του δικτύου. Χωρίς κεντροποίηση, δεν χρειάζεται να πληρώσετε έναν μεσάζοντα, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα του κόστους. Στην αλυσίδα εφοδιασμού, η χρήση blockchain σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία. Η ίδια η γραφική εργασία κοστίζει πολύ. Υπάρχουν άλλες σχετικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης ατόμων για να κάνουν τη γραφική εργασία και τη συντήρηση των διαμεσολαβητών.

Βελτιωμένη απόδοση

Τέλος, η βελτιωμένη απόδοση είναι μια άλλη απάντηση στο γιατί το blockchain είναι σημαντικό. Η αιτία είναι καλύτερη ασφάλεια, ενδιάμεση αφαίρεση και γενικά καλύτερες διαδικασίες. Οι συναλλαγές χρειάζονται επίσης δευτερόλεπτα και όχι μια εβδομάδα για να ολοκληρωθούν, ειδικά διεθνείς συναλλαγές.

Γιατί το Blockchain είναι σημαντικό για επιχειρήσεις

Τώρα που καταλαβαίνουμε τη σημασία από γενική άποψη. Ας προσπαθήσουμε να το κατανοήσουμε από επιχειρηματική άποψη. Ως επί το πλείστον, είναι η επιχείρηση που επωφελείται περισσότερο από το blockchain. Το Blockchain δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί για κανονικούς χρήστες. Πρέπει να διαχειρίζεται μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία το καθιστά ιδανικό για επιχειρήσεις που έχουν τον προϋπολογισμό και την όρεξη να διαχειριστούν το έργο blockchain.

Η παγκόσμια βελτίωση της αγοράς blockchain σε 20 + δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 είναι ένα άλλο σημάδι του πόσο γρήγορα οι επιχειρήσεις υιοθετούν το blockchain, σύμφωνα με αυτήν την παρουσίαση blockchain.

Λοιπόν, τι κάνει το blockchain τόσο επικερδές για τις επιχειρήσεις; Πρώτα απ ‘όλα, μειώνει το λειτουργικό κόστος. Η απομάκρυνση των μεσαζόντων είναι ένα όφελος για τις επιχειρήσεις, καθώς όχι μόνο μειώνει το κόστος, αλλά και μειώνει το σημείο επαφής – βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την ανάπτυξη.

Οι ταχύτητες συναλλαγών βελτιώνονται επίσης σε νέο ύψος. Για τις επιχειρήσεις, όλα έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα εάν μπορούν να διατηρήσουν την ακρίβειά τους ανέπαφη. Οι περιπτώσεις χρήσης είναι επίσης υπέρ της επιχείρησης. Ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη δείξει το ενδιαφέρον τους για το blockchain. Η στρατηγική του Blockchain του Ντουμπάι είναι ένα παράδειγμα όπου η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την πόλη της με τη βοήθεια του blockchain. Θέλουν να γίνει η πρώτη πόλη που θα τροφοδοτείται από blockchain. Στοχεύουν στο 2020 για να το πραγματοποιήσουν.

Ωριμότητα Blockchain Μια μεγάλη ανησυχία

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι η ωριμότητα blockchain είναι μεγάλη ανησυχία. Το Blockchain είναι μια ευνοϊκά νέα τεχνολογία σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες. Υποφέρει επίσης από μεγάλες προκλήσεις και μειονεκτήματα του blockchain, συμπεριλαμβανομένης της επεκτασιμότητας και της ευρείας υιοθέτησης.

Επίσης, το blockchain μπορεί να μην είναι η απάντηση σε κάθε κλάδο εκεί έξω. Ο χρηματοοικονομικός τομέας μπορεί να βρει το blockchain πολύ χρήσιμο, αλλά όχι στον τομέα της τέχνης. Αλλά δεν σημαίνει ότι κάθε τομέας εκεί έξω δεν επωφελείται από αυτό. Οι βασικοί τομείς που μπορούν να μεταμορφωθούν πραγματικά από το blockchain περιλαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη, τις μεταφορές, τη λιανική, την ασφάλιση, την ακίνητη περιουσία και πολλά άλλα!

Blockchain ως υπηρεσία

Το Blockchain είναι μια αναστατωτική τεχνολογία. Αλλά είναι επίσης ακριβό να εφαρμοστεί και να διαχειριστεί. Όμως, με την υπηρεσία blockchain ως υπηρεσία, επιχειρήσεις με χαμηλότερο προϋπολογισμό μπορούν επίσης να μεταβούν στο blockchain. Υπάρχουν δημοφιλείς υπηρεσίες blockchain-as-a-service (BaaS) που προσπαθούν να λύσουν τη ζήτηση.

Αλλά τι είναι το blockchain ως υπηρεσία?

Πρόκειται για τη λύση που βασίζεται στο cloud, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την υποδομή ή τη συντήρηση. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πληρώσουν για αυτό σαν μια υπηρεσία. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλοί πάροχοι blockchain ως υπηρεσίες, αλλά οι πιο αξιοσημείωτοι περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Πάγκος εργασίας Azure Blockchain
 • Amazon Managed Blockchain
 • SAP Blockchain (Cloud Platform Blockchain)
 • Oracle Blockchain Applications Cloud

Δείτε τη βασική σύγκριση μεταξύ του μπλοκ AWS εναντίον Azure vs Oracle εδώ.

Γιατί είναι σημαντικό το Blockchain για διαφορετικούς κλάδους της βιομηχανίας?

Τώρα που έχουμε κατανοήσει τη σημασία του blockchain για τις επιχειρήσεις. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τη σημασία του blockchain για διαφορετικούς τομείς. Ας καλύψουμε τέσσερα από αυτά παρακάτω.

Γιατί το Blockchain είναι σημαντικό στις Τραπεζικές και Χρηματοοικονομικές

Ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας μπορεί να βελτιωθεί δραστικά από το blockchain. Τα ψηφιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν τα περισσότερα οφέλη όσον αφορά τις έξυπνες συμβάσεις. Τα οφέλη προέρχονται από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, προγραμματιζόμενα χρήματα και έξυπνες συμβάσεις. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Ιδιαίτερα, το blockchain εμπορικών χρηματοδοτήσεων έχει κερδίσει πολλή έλξη τους τελευταίους χρόνους.

Μερικά από αυτά έχουν ως εξής:

 • Κεφαλαιαγορές όπως ασφάλιση, πωλήσεις και συναλλαγές
 • Πληρωμές και εμβάσματα για εγχώρια και διεθνή
 • Τομείς εμπορικής χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της φορτωτικής και των πιστωτικών επιστολών
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 • Διαχείριση επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας κεφαλαίων, της διαχείρισης και άλλων

Υπάρχουν επίσης λίγα επιχειρηματικά οφέλη, όπως:

 • Αυθεντικότητα: Βοηθά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να φέρουν την ακεραιότητα των δεδομένων και να διασφαλίζουν τη σωστή αυθεντικότητα στα συστήματά τους
 • Βελτιωμένη διαδικασία: Βελτίωσε την επιχειρησιακή αποδοτικότητα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να πραγματοποιεί διακανονισμό, αναφορά και έλεγχο σε πραγματικό χρόνο.
 • Προγραμματιζόμενες δυνατότητες: Μπορεί να κωδικοποιηθεί ολόκληρη η επιχειρηματική λογική, συμπεριλαμβανομένου του απορρήτου δεδομένων, της συμμόρφωσης, της ταυτότητας και ούτω καθεξής
 • Οικονομικά οφέλη: Καλύτερο λειτουργικό κόστος, λιγότερα κόστη υποδομής και κόστος συναλλαγών.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, πρέπει εγγράφω στο μάθημα Enterprise Blockchains και Trade Finance

Γιατί το Blockchain είναι σημαντικό στην υγειονομική περίθαλψη

Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας άλλος τομέας όπου το blockchain θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Επί του παρόντος, η υγειονομική περίθαλψη πάσχει από έλλειψη ενότητας. Οι ασθενείς πρέπει να φέρουν τα έγγραφά τους και τα νοσοκομεία βάζουν αρχεία σε ξεχωριστά σιλό, κάτι που χρειάζεται χρόνο για να ανακτηθεί όταν χρειαστεί. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Διαχείριση συγκατάθεσης ασθενούς
 • Ιχνηλασιμότητα ναρκωτικών
 • Ασφαλή ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (ETR)
 • Κίνητρο μικροπληρωμών
 • Ασφάλεια δεδομένων κλινικών δοκιμών

Γιατί το Blockchain είναι σημαντικό στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η εφοδιαστική αλυσίδα δεν διαθέτει διαφάνεια, ακριβή παρακολούθηση στοιχείων και βελτιωμένη άδεια. Το Blockchain μπορεί να βελτιώσει την ιχνηλασιμότητα, τη διαφάνεια και την εμπορευσιμότητα και να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε κάθε τομέα που βασίζεται στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτήν τη στιγμή, τα προϊόντα μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν λόγω της μη διαθεσιμότητας εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, θα είναι αδύνατο για κακόβουλους ηθοποιούς να αλλάξουν προϊόντα με οποιαδήποτε μορφή ή παράγοντα.

 • Βελτιωμένη διαφάνεια
 • Ιχνηλασιμότητα
 • Εμπορευσιμότητα

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου μας, “Γιατί το Blockchain είναι σημαντικό”.

Το Blockchain είναι αναμφίβολα σημαντικό για την κοινωνία μας. Έχει αντίκτυπο στις τρέχουσες βιομηχανίες. Είναι απαράμιλλο. Με την ανάπτυξη του BaaS και άλλων βελτιώσεων, είναι η μόνη φορά που το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας θα αρχίσει να υιοθετεί blockchain.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το blockchain; Βλέπετε τα οφέλη?

Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας. Επίσης, φροντίστε να εγγραφείτε στο δωρεάν μάθημα blockchain που καλύπτει όλες τις βασικές αρχές της τεχνολογίας blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map