Είναι το Blockchain το νέο Διαδίκτυο ή απλά μια μόδα;

Το Blockchain το νέο Διαδίκτυο είναι μια συζήτηση που αρνείται να φύγει, δεδομένης της δημοσιότητας γύρω από την αναδυόμενη τεχνολογία. Η σύγκριση δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι το blockchain έχει αποδειχθεί ότι είναι περισσότερο από ικανό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι και εξακολουθεί να είναι σε θέση να φέρει επανάσταση σε διάφορες βιομηχανίες.

Ακριβώς όπως το Διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​τεχνολογία Blockchain άρχισε να προκαλεί ενδιαφέρον μεταξύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, καθώς και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των κυβερνήσεων. Ενώ ο αντίκτυπος του Διαδικτύου στη ζωή των ανθρώπων είναι σχεδόν πλήρης, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την τεχνολογία blockchain.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει, είναι το blockchain το νέο Διαδίκτυο; Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο, έχει στη ζωή των ανθρώπων και σε διάφορες βιομηχανίες?

Blockchain The New Internet: Περιγραφή και σκοπός


Blockchain το νέο Διαδίκτυο διαμορφώνεται, όταν κάποιος ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά σε τι αφορούν και οι δύο τεχνολογίες

Όσον αφορά την περιγραφή και το σκοπό, το blockchain όπως το Διαδίκτυο παρέχει έναν εύκολο τρόπο στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Ενώ οι πληροφορίες που κοινοποιούνται σε ιστότοπους μπορούν να τροποποιηθούν, οι πληροφορίες που προστίθενται σε ένα blockchain είναι αμετάβλητες.

Το Διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Το δίκτυο βασίζεται σε τηλεφωνικές γραμμές, καλώδια, δορυφόρους και ασύρματες συνδέσεις για τη σύνδεση ηλεκτρονικών συσκευών σε όλο τον κόσμο. Το Διαδίκτυο επιτρέπει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε σχεδόν όλες τις πληροφορίες και να επικοινωνούν μεταξύ τους ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Η τεχνολογία Blockchain είναι το νέο Διαδίκτυο

Το Blockchain, από την άλλη πλευρά, είναι ένα ψηφιακό αποκεντρωμένο δημόσιο καθολικό. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως πλατφόρμα λογισμικού για ψηφιακά στοιχεία. Αποτελείται από μια αυξανόμενη λίστα εγγραφών που ονομάζονται μπλοκ, συνδέονται και ασφαλίζονται χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία που μπορεί να προσεγγιστεί από κανέναν ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Χρήση και έλεγχος

Το Blockchain και το Διαδίκτυο έχουν βρει μεγάλη χρήση στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ωστόσο, η χρήση τους διαφέρει όταν πρόκειται για το ποιος έχει τον έλεγχο με καθεμία από τις τεχνολογίες. Το Blockchain σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να αποτελεί βελτίωση του Διαδικτύου, καθώς παρέχει στους ανθρώπους τον απόλυτο έλεγχο όταν πρόκειται για κοινή χρήση πληροφοριών.

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, οι τράπεζες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να προσφέρουν διάφορες τραπεζικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, κατέχουν διακομιστές που χρησιμοποιούν οι πελάτες για πρόσβαση σε λογαριασμούς. Το γεγονός ότι τα ιδρύματα κατέχουν και ελέγχουν τους διακομιστές σημαίνει ότι είναι πάντα ενήμεροι, πού είναι ένας πελάτης, κάθε φορά που έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους μέσω ΑΤΜ ή ελέγχουν το υπόλοιπο και πραγματοποιούν διάφορες συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Με τη χρήση του Διαδικτύου, οι τράπεζες μπορούν να παγώσουν λογαριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού ή να αλλάξουν οτιδήποτε στο διακομιστή χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών.

Η τεχνολογία Blockchain παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, όπου κανένα άτομο δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ενώ τα blockchains είναι μια σειρά διακομιστών, κανένα άτομο δεν κατέχει ή ελέγχει τους διακομιστές. Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε blockchain δεν μπορούν να εντοπιστούν από πού προέρχονται ή από όπου κατευθύνονται.

Σε αντίθεση με την τράπεζα, δεν είναι δυνατή η εξαγωγή δεδομένων από συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε blockchain. Ένας διακομιστής που κατεβαίνει δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τις λειτουργίες ενός δικτύου που υποστηρίζεται από blockchain, καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι διακομιστές με τις ακριβείς πληροφορίες.

Μέγεθος και πεδίο εφαρμογής

Παρόλο που το Blockchain είναι το νέο Διαδίκτυο, έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά την κάλυψη και το εύρος χρήσης.

Το Διαδίκτυο έχει πλεονέκτημα έναντι της τεχνολογίας blockchain, όσον αφορά το μέγεθος και τον αριθμό των ατόμων που το χρησιμοποιούν, εν μέρει επειδή λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Το Διαδίκτυο είναι καθολικό και περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Το Blockchain, από την άλλη πλευρά, είναι μια εξειδικευμένη τεχνολογία που δημιουργήθηκε μόλις το 2008. Δεδομένου ότι μόνο τώρα οι άνθρωποι αρχίζουν να παίρνουν μια ιδέα για το τι είναι όλα και τι μπορεί να κάνει, εξηγεί το περιορισμένο πεδίο εφαρμογής του.

Η ευρεία υιοθέτηση του Διαδικτύου έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι εύκολο στη χρήση λόγω τεχνολογιών όπως το www. Το Blockchain, από την άλλη πλευρά, δεν έχει ακόμη κερδίσει το έδαφος σε ανθρώπους που ζουν εν μέρει επειδή εξακολουθεί να εξελίσσεται ως μια φιλική προς το περιβάλλον διεπαφή.

Blockchain Το νέο Διαδίκτυο: συμπέρασμα

Το Blockchain το νέο Διαδίκτυο είναι μια σύγκριση που θα πρέπει να συνεχίσει να συγκεντρώνει ατμότητες, δεδομένης της ομοιότητας που απολαμβάνουν οι δύο καθώς συνεχίζουν να επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Η τεχνολογία Blockchain δεν αναμένεται με κανέναν τρόπο να καταστρέψει το Διαδίκτυο, αλλά να το συγχαρώ, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να κάνουν διάφορες λειτουργίες στο διαδίκτυο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me