Πώς το Blockchain θα αλλάξει οργανισμούς

Αναρωτιέστε πώς το blockchain θα αλλάξει οργανισμούς; Εάν το κάνετε, τότε έχετε φτάσει στο σωστό μέρος καθώς θα μάθουμε για αυτό σε αυτό το άρθρο.

Οι οργανισμοί εξελίσσονται πάντα με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και λύσεων. Είναι υψίστης σημασίας για τους ακαδημαϊκούς και τους ηγέτες των επιχειρήσεων για το πώς να κάνουν τους οργανισμούς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να βελτιώνουν τη σύγχρονη πρακτική διαχείρισης.

Εάν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα έχετε πολλούς πόρους που μιλούν για το θέμα. Μπορεί να είναι ενοικιαστές, θεωρίες και άλλες πρακτικές σκέψεις για το θέμα. Το γεγονός ότι η οργανωτική δομή δεν έχει αλλάξει σε περισσότερες από δέκα δεκαετίες, δεν έχουμε δει μεγάλη καινοτομία ή βελτίωση. Είναι ακόμα ιεραρχικό, κάθετα ενσωματωμένο και νησιωτικό.

Το Blockchain φαίνεται να είναι η απάντηση στα δεινά των οργανισμών. Μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών ή τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες επικοινωνούν για καλύτερη απόδοση. Στο τέλος, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει αξία και επίσης να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι έχουν κίνητρα για να κάνουν την αλλαγή.

Οργανισμοί αλλαγής Blockchain

Τρέχουσα δομή οργάνωσης

Αυτήν τη στιγμή, έχουμε μια οργανωτική δομή που είναι είτε συγκεντρωτική, ιεραρχική ή και τα δύο. Με αυτήν την προσέγγιση, μια κεντρική αρχή φροντίζει για τη λήψη αποφάσεων υψηλού επιπέδου. Προσφέρει επίσης μια ιεραρχική προσέγγιση όπου κάθε μέλος έχει οριστεί ως ένας ρόλος στον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν. Επίσης, ολόκληρο το σύστημα τυποποιείται γραφειοκρατικά με μια κεντρική αρχή να αποφασίζει και να αστυνομεί ολόκληρο το σύστημα.

Εάν ρίξετε μια ματιά παντού, αυτή η προσέγγιση καθορίζει όλα όσα περνά ένας οργανισμός, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής. Η κεντρική οργανωτική δομή έχει δημιουργήσει τον καπιταλισμό, όπου ένας άντρας γίνεται πλουσιότερος.

Οι εταιρείες είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Για να λειτουργήσουν αυτές οι εταιρείες, θα βρείτε άλλους ιεραρχικούς και συγκεντρωτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και των τραπεζών. Παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξουσία αυτών των εταιρειών και διασφαλίζουν ότι μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά και αποτελεσματικά.

Στον πυρήνα, θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι οργανωτικές δομές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και την αποτελεσματική ολοκλήρωση των καθηκόντων.

Με τον καιρό, όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Βρισκόμαστε τώρα σε μια εποχή όπου οι ψηφιακές καινοτομίες ξεπερνούν τις παλιές μεθόδους. Εκτός από το blockchain, υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των οργανισμών. Αυτές οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

  • Υπηρεσίες που βασίζονται σε σύννεφο, συμπεριλαμβανομένων αποθηκευτικών και αυτοματοποιημένων αλγορίθμων
  • Ισχυρό και φθηνότερο ψηφιακό υλικό
  • Τεχνολογίες που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν καλύτερη απόδοση, συμπεριλαμβανομένων των IoT, Artificial Intelligence, Nanotechnologies και blockchain.

Στο τέλος, οι οργανισμοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία ψηφιοποίησης και να προσαρμοστούν αργά. Στο τέλος, οι οργανισμοί πρέπει να προσαρμόσουν την κεντρική και ιεραρχική τους προσέγγιση και να εισαγάγουν την αλλαγή έτσι ώστε οι πρακτικές και η νοοτροπία να αλλάξουν.

Πλεονεκτήματα της χρήσης Blockchain σε οργανισμούς


Το Blockchain είναι ένα δίκτυο peer-to-peer χωρίς κεντρική αρχή. Η βασική ιδέα της αποκεντρωμένης διαδικασίας ανοίγει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για τους οργανισμούς. Στον πυρήνα, παρέχει τρία οφέλη στους οργανισμούς.

  1. Διανέμονται: Το Blockchain επιτρέπει στους οργανισμούς να επωφεληθούν πάρα πολύ από την αποκέντρωση. Με τη χρήση blockchain, οι οργανισμοί μπορούν να εκτελούν τις διαδικασίες τους σε κατανεμημένη μορφή. Αυτοί οι υπολογιστές μπορούν να ανήκουν σε αυτούς ή να είναι εθελοντές, καθώς δεν απαιτείται κεντρική βάση δεδομένων σε μια κατανεμημένη προσέγγιση. Κάθε ομότιμος έχει το δικό του καθολικό, το οποίο διασφαλίζει επίσης ότι κακόβουλοι παράγοντες δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.
  2. Δημόσιο: Οι οργανισμοί είναι πάντα πρόθυμοι να συνδεθούν με τους χρήστες τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να έχουν ανοιχτή μια συγκεκριμένη διαδικασία στον τελικό χρήστη, ώστε να μπορούν να παρέχουν ανατροφοδότηση ή να ελέγχουν πληροφορίες όποτε χρειάζεται. Το Blockchain επιτρέπει στους οργανισμούς να κάνουν ακριβώς αυτό. Τους επιτρέπει να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό δίκτυο blockchain, το οποίο είναι ένας συνδυασμός δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων. Ο οργανισμός θα διατηρήσει τις κρίσιμες διαδικασίες και τα δεδομένα του στο ιδιωτικό του δίκτυο, κάνοντας σωστή χρήση των δημόσιων χαρακτηριστικών του δικτύου. Εάν γίνει σωστά, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να ελέγξει τις πληροφορίες στο δίκτυο όποτε θέλει. Αυτό χτίζει την εμπιστοσύνη των τελικών χρηστών και κάνει επίσης τους οργανισμούς υπεύθυνους για τις πράξεις και τις πράξεις τους.
  3. Ασφάλεια: Οι οργανισμοί είναι πάντα κρίσιμοι όσον αφορά την ασφάλεια των εμπορικών μυστικών τους. Δεν θέλουν να διαρρεύσουν τα εμπορικά τους μυστικά. Γι ‘αυτό θα βρείτε ότι πολλοί οργανισμοί ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για την προστασία του συστήματος και των εμπιστευτικών δεδομένων τους. Χρησιμοποιώντας το blockchain, μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια της διαδικασίας και των δεδομένων τους. Το Blockchain χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση υψηλού επιπέδου χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή συνεχώς. Πολλοί οργανισμοί εφαρμόζουν επίσης ένα πλήρες ιδιωτικό κρυπτογραφημένο δίκτυο blockchain για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα τους δεν θα έχουν ποτέ πρόσβαση από κάποιο άτομο που δεν έχει εξουσιοδότηση να το κάνει.
  4. Κόστος μεταφοράς: Το Blockchain που είναι ανεξάρτητο σε μια κεντρική οντότητα είναι οικονομικά αποδοτικό. Το κόστος που σχετίζεται με την επεξεργασία μιας συναλλαγής είναι πάντα χαμηλότερο σε σύγκριση με μια κεντρική προσέγγιση. Επίσης, δεδομένου ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων, οποιοσδήποτε εντός του οργανισμού έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα οπουδήποτε θέλει χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε μεταξύ συνομιλιών που ζητούν τα δεδομένα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος συναλλαγής μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς – διασφαλίζοντας τη σωστή ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα.
  5. Χωρίς μεσάζοντες: Υπάρχει ένα σαφές όφελος των διαμεσολαβητών. Οι οργανισμοί δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για λύσεις τρίτων που λειτουργούν ως μεσάζοντες για την παροχή υπηρεσιών. Αυτό αποβάλλει πολλή δουλειά από οργανισμούς, αλλά φέρνει επίσης τον περιττό κίνδυνο που σχετίζεται με αυτούς. Για παράδειγμα, ολόκληρη η διαδικασία εργασίας μπορεί να διακοπεί λόγω της αποτυχίας στους ενδιάμεσους διακομιστές. Εάν δεν υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας, ο οργανισμός μπορεί να χάσει πολλή αξία. Ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι μεσάζοντες περιλαμβάνουν απάτες και παραβιάσεις.

Τα πλεονεκτήματα θα σας δώσουν μια καλή ιδέα για το πώς το blockchain θα αλλάξει τους οργανισμούς.

Επίσης, διαβάστε, Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε μια σειρά μαθημάτων Enterprise Blockchain?

Αρχές Blockchain: Σχεδιάστε το Blockchain της επιχείρησής σας

Πώς το Blockchain θα αλλάξει οργανισμούς

Μέχρι τώρα, μπορούμε εύκολα να δούμε ότι το blockchain διαταράσσει οργανισμούς που είναι αρκετά γρήγοροι για να το εφαρμόσουν.

Ανθρώπινοι πόροι και προμήθειες

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα δουν οι οργανισμοί είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού και των προμηθειών. Με το blockchain, οι ανθρώπινοι πόροι μπορούν να αυτοματοποιηθούν για να δέχονται καταχωρήσεις και να τα φιλτράρουν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό θα τρέχει πάνω από το δίκτυο blockchain, διασφαλίζοντας ότι η διαδικασία είναι καλά καθορισμένη και αποτελεσματική. Θα δώσει στους υποψηφίους άμεση πρόσβαση στο σύστημα και μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κατάστασή τους με τη σύνδεση στο σύστημα. Θα εξομαλύνει όλη τη διαδικασία πρόσληψης.

Οι έξυπνες συμβάσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των εργαζομένων στην εργασία τους. Μπορεί να καθορίσει μια προϋπόθεση πριν από την απελευθέρωση της πληρωμής. Ο εργαζόμενος μπορεί να ελέγξει την κατάσταση πριν υπογράψει το έξυπνο συμβόλαιο. Μόλις ο εργαζόμενος ολοκληρώσει την εργασία, το σύστημα θα αποδεσμεύσει αυτόματα την πληρωμή. Ένα άλλο όφελος θα περιλαμβάνει την επιλογή πληρωμής των εργαζομένων σε κρυπτογράφηση.

Ηγεσία

Το Blockchain θα αλλάξει ριζικά την ηγεσία – αναπόσπαστο μέρος κάθε οργανισμού. Οι ηγέτες θα είναι τώρα πιο ξεκάθαροι στην προσέγγισή τους, καθώς θα εκτιμήσουν τη νέα διαφάνεια. Θα παρέχουν σαφή σχόλια που μπορούν να δουν και να εκτιμήσουν όλοι.

Οι ηγέτες θα μπορούσαν επίσης να λάβουν καλύτερες αποφάσεις, καθώς μπορούν να δουν την επίδραση των αποφάσεών τους σε ολόκληρο το δίκτυο. Το Blockchain είναι ένα μεγάλο δίκτυο όπου συνδέονται διάφορα τμήματα οργανισμών. Λαμβάνοντας μια σωστή οπτική όψη, μπορεί να εφαρμόσει τα σωστά πράγματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το blockchain για να προωθήσει νέες αξίες και δεξιότητες όπου κάθε άτομο που εργάζεται στον οργανισμό αισθάνεται πολύτιμο.

  • Πώς να γίνετε αρχιτέκτονας Blockchain
  • Πώς να γίνετε επαγγελματίας Blockchain

Διαφήμιση και διαχείριση

Οι οργανισμοί μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον διαφημιστικό προϋπολογισμό τους, υιοθετώντας blockchain σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας το blockchain, θα σταματήσουν να χάνουν τα χρήματά τους λόγω δόλιων δραστηριοτήτων. Η διαφήμιση με τεχνολογία Blockchain σημαίνει ότι μπορούν να συλλάβουν και να αφαιρέσουν την απαραίτητη δόλια δραστηριότητα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια καλύτερη απόδοση επένδυσης για την επιχείρηση.

Νομικές υποθέσεις

Η διαχείριση των νομικών υποθέσεων μπορεί να γίνει με τη βοήθεια έξυπνων συμβάσεων. Κάθε οργανισμός πρέπει πάντα να ασχολείται με τις νομικές του υποθέσεις, είτε με άλλους οργανισμούς ή τελικούς χρήστες. Με έξυπνες συμβάσεις, οι οργανισμοί μπορούν να χειρίζονται καλύτερα τις νομικές υποθέσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή οι έξυπνες συμβάσεις ορίζουν τις νομικές συμβάσεις σε κώδικα και όχι σε χαρτί. Λειτουργεί υπό όρους και και τα δύο μέρη πρέπει να υπογράψουν τη σύμβαση πριν ενεργοποιηθεί το έξυπνο συμβόλαιο.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε μια πλατφόρμα blockchain που αποθηκεύει κάθε πληροφορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή αμετάβλητο και ασφαλές. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι νομικές υποθέσεις οποιουδήποτε οργανισμού αντιμετωπίζονται πολύ καλά με τη βοήθεια των συλλεγόμενων δεδομένων και των έξυπνων συμβάσεων. Θα απλοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία και θα προστατεύσει το συμφέρον του οργανισμού βάσει των συλλεγόμενων δεδομένων.

Λογιστική

Η λογιστική θα βελτιωθεί επίσης με τη βοήθεια του blockchain. Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση του λογιστικού τμήματος με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία. Μπορούν να κάνουν πράξεις μεγάλης κλίμακας και να διαχειρίζονται σύνθετους φορολογικούς κωδικούς εκτός από τη διαχείριση διαφορετικών νομισμάτων. Το Blockchain μπορεί να απλοποιήσει πολύπλοκα πράγματα και να το τρέξει στην κορυφή του δικτύου. Διατηρεί επίσης την εμπιστευτικότητα και την ανωνυμία που απαιτείται για την εκτέλεση ορισμένων συναλλαγών.

Κυβερνασφάλεια

Με το blockchain, οι οργανισμοί μπορούν να προστατεύσουν καλύτερα τα δεδομένα, τις διαδικασίες και τα μυστικά τους. Αυτήν τη στιγμή, οι οργανισμοί επενδύουν πολλά χρήματα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Δεν έχει σημασία αν είστε μια μικρή επιχείρηση ή μια μεγάλη επιχείρηση, τα εμπορικά μυστικά που έχουν διαρρεύσει μπορεί να σας κάνουν να χάσετε δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Blockchain μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να ενισχύσουν καλύτερα την ασφάλειά τους. Δεν μπορούν μόνο να κάνουν συναλλαγές αλλά και να αποθηκεύουν δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να διασφαλίσουν πώς πραγματοποιούνται οι συναλλαγές και επίσης να κάνουν τα δεδομένα τους αμετάβλητα στη φύση.

Ανερχόμενο κεφάλαιο

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το blockchain στη βοήθεια του οργανισμού είναι να τους δώσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την επιχείρησή τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να αντλήσουν κεφάλαια από έναν επιχειρηματία κεφαλαίου ή να κάνουν crowdfunding με πλήρη διαφάνεια. Μπορούν να δημιουργήσουν ICO ή απλό crowdfunding για να συγκεντρώσουν χρήματα από τους απλούς ανθρώπους.

Διαχείριση

Τέλος, το blockchain σε έναν οργανισμό βελτιώνει τη διαχείρισή του. Μπορούν να ενσωματώσουν το blockchain για να κάνουν τις διαδικασίες τους πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να ψηφιοποιήσουν κάθε διαδικασία και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν μια σύγχρονη πλατφόρμα blockchain για να αλλάξουν σε blockchain. Λίγες από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη blockchain είναι οι Kodak One και NagriTech.

Το Blockchain θα αλλάξει το σχεδιασμό του οργανισμού; Αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί

Το Blockchain σίγουρα θα επηρεάσει το σχεδιασμό του οργανισμού. Το επίκεντρο θα αλλάξει τώρα από μια παλιά ιεραρχική / συγκεντρωτική σε μια πιο αποκεντρωμένη προσέγγιση. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού θα βασίζεται στο αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση (DAO). Με τη χρήση του DAO, οι οργανισμοί θα γίνουν πιο αυτόνομοι και αποτελεσματικοί. Θα αλλάξει σίγουρα πώς θα φαίνεται η δομή της οργανωτικής δομής blockchain.

Οι αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί λειτουργούν ανεξάρτητα με τους συνδυασμούς αναλυτικών στοιχείων, συνδεδεμένων συσκευών, τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών και έξυπνων συμβάσεων. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει να δημιουργήσουν ένα σωστά σχεδιασμένο αυτόνομο λογισμικό που συνοδεύει τον αμετάβλητο κωδικό. Κάθε ένας από τους ηθοποιούς θα τοποθετηθεί σωστά σύμφωνα με το ρόλο τους στο DAO. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι κανόνες που έχουν οριστεί δεν μπορούν να αντιστραφούν. Αυτό είναι σημαντικό για την παροχή αυτονομίας στον οργανισμό. Θα επιτρέψει επίσης στους διαφορετικούς παράγοντες να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να διασφαλίζουν ότι ο αλγόριθμος συναίνεσης φροντίζει για την εγκυρότητα και την αμετάβλητη των δεδομένων..

Επίσης, διαβάστε Τι είναι το DAO; Τι σημαίνει και πώς λειτουργεί; και Μήπως το πρόσφατο DAO του Ethereum σημαίνει ότι το blockchain δεν είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζαμε?

Αλλαγή ισχύος

Σε ένα DAO, η εξουσία καθορίζεται από το πόσο αξιόπιστος είναι ένας ηθοποιός. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ιεραρχική προσέγγιση, απαιτείται η προσέγγιση εμπιστοσύνης. Ένας κόμβος κερδίζει εμπιστοσύνη, ανάλογα με τις ενέργειες και τη συμπεριφορά του. Εάν έχει πολύ καλή εμπιστοσύνη, τότε θα ενεργήσει ως υπεύθυνος λήψης αποφάσεων στο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, το μερίδιο ισχύος μεταξύ του οργανισμού κατανέμεται εξίσου.

Η δύναμη των ηθοποιών καθορίζεται από το επίπεδο εμπιστοσύνης, τον αριθμό των μαρκών που έχει και τα επιτεύγματα που έχει επιτύχει. Δίνοντας τρία στοιχεία ως μέρος των υπολογισμών ισχύος, κάθε ηθοποιός μπορεί να αλλάξει την ισορροπία ισχύος.

Εκτός από την αλλαγή στην ισχύ, επηρεάζεται επίσης ο σχεδιασμός της οργάνωσης. Για παράδειγμα, η κρυπτογραφία λειτουργεί ως ένας τρόπος για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη. Σε παραδοσιακούς αποκεντρωμένους οργανισμούς, η λήψη αποφάσεων γίνεται από την αρχαιότητα και την εμπειρογνωμοσύνη, ενώ όπως και στο DAO, γίνεται αυτόματα χρησιμοποιώντας έξυπνες συμβάσεις. Η διακυβέρνηση στο DAO είναι επίσης ενσωματωμένη στον κώδικα. Για τους παραδοσιακούς αποκεντρωμένους οργανισμούς, γίνεται από το διοικητικό συμβούλιο.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το άρθρο ως αρχείο pdf και να το μοιραστείτε με τον συνάδελφό σας ως Πώς το Blockchain θα αλλάξει τους οργανισμούς pdf.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου μας, όπου συζητάμε πώς το blockchain θα αλλάξει οργανισμούς. Λοιπόν, τι πιστεύετε για τον αντίκτυπο του blockchain σε έναν οργανισμό; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map