Πότε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία Blockchain;

Το Blockchain είναι μια προσοδοφόρα τεχνολογία, αλλά για τις επιχειρήσεις, είναι δύσκολο να αποφασίσετε πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain ή πότε να μην χρησιμοποιήσετε το blockchain. Σε τελική ανάλυση, το blockchain δεν έχει γίνει ακόμη mainstream ή ώριμο.

Το Blockchain πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και να επεξεργάζεται πληροφορίες στους καταναλωτές. Ως επιχείρηση, μπορεί να σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας και να είστε από τους πρώτους. Όμως, είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση και αν πρέπει να κάνετε το άλμα καθόλου. 

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στο πότε θα χρησιμοποιήσουμε το blockchain και πότε δεν θα χρησιμοποιήσουμε το blockchain. Αυτές οι ερωτήσεις μας οδηγούν επίσης σε ένα άλλο ενδιαφέρον: πότε το blockchain θα γίνει mainstream?

 

Contents

Πώς λειτουργεί το Blockchain και τα οφέλη του

Το blockchain είναι μια αποκεντρωμένη προσέγγιση όπου οι συνομηλίκοι μπορούν να επικοινωνούν και να επικυρώνουν συναλλαγές χωρίς να εξαρτάται από μια κεντρική οντότητα. Αυτή η αλλαγή από τη συγκέντρωση σε αποκέντρωση καθιστά το blockchain τόσο πολύτιμο στο τρέχον σενάριο.

Εάν ένας χρήστης στέλνει ψηφιακό νόμισμα ή πληροφορίες σε άλλον χρήστη στο Δίκτυο κατανεμημένων καθολικών (DLT), τότε η συναλλαγή θα προστεθεί στο μπλοκ.

Στη συνέχεια, το μπλοκ (που περιέχει πολλές συναλλαγές) επαληθεύεται βάσει της μεθόδου συναίνεσης που επέλεξε το δίκτυο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός δικτύου που υποστηρίζεται από blockchain περιλαμβάνουν:

 • Διαφάνεια
 • Αμετάβλητο
 • Βελτιωμένη ασφάλεια
 • Αποκέντρωση
 • μη αναστρεψιμο
 • Ταχύτεροι οικισμοί

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του blockchain, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο Blockchain for Beginners.

Κοιτώντας μπροστά, ένα blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις χρήσης και σε κάθετους. Οι κλάδοι που επηρεάζει κυρίως περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση, τον τραπεζικό τομέα, την αλυσίδα εφοδιασμού, τη μεταποίηση και άλλα.

Έχουμε ήδη καλύψει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης για το blockchain. Ρίξτε μια ματιά στα αναφερόμενα άρθρα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης.

 • Χρήση Blockchain: Λίστα 20+ περιπτώσεων χρήσης τεχνολογίας Blockchain
 • 12+ Πρακτικές περιπτώσεις χρήσης Blockchain 2020

Μια αποκεντρωμένη προσέγγιση φέρνει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων

 • Αυξήθηκε η αποτελεσματικότητα αφαιρώντας τον μεσαίο άνθρωπο και τον αυτοματισμό
 • Μεγαλύτερη διαφάνεια για δημόσια δίκτυα
 • Καλύτερη ασφάλεια με τη χρήση κρυπτογραφίας
 • Βελτιωμένη ιχνηλασιμότητα με αμετάβλητες εγγραφές

Το Blockchain δεν είναι λύση σε όλα


Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το blockchain, αν και, πολύ ελπιδοφόρο, δεν μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα εκεί έξω.

Δεν είναι το μαγικό χάπι που περίμενε κάθε βιομηχανία. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι το blockchain δεν είναι έτοιμο για καμία βιομηχανία εκεί έξω. Αυτό θα μπορούσε να είναι εν μέρει αληθές, καθώς το blockchain πρέπει να είναι πιο ώριμο, προτού μπορέσει να είναι πραγματικά χρήσιμο για επιχειρήσεις που μεταβαίνουν από παραδοσιακές διαδικασίες. 

Ο Bruce Schneier, τεχνολόγος ασφαλείας στο Harvard Kennedy School πιστεύει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για blockchain αυτή τη στιγμή. Σε αυτό γνώμη, Προσπάθησε να παράσχει ένα καλό επιχείρημα σχετικά με το γιατί τα σημερινά παραδοσιακά συστήματα είναι καλύτερα για τώρα. 

Αλλά, νομίζω ότι δεν είναι απολύτως σωστό. Ορισμένα συστήματα χρειάζονται Blockchain. Ένα βασικό παράδειγμα είναι η βιομηχανία τροφίμων. IBM σε συνεργασία με τη Walmart κατάφερε να εντοπίσει 5 είδη τροφίμων από την προέλευσή τους για να εξασφαλίσει αξιοπιστία, αυθεντικότητα και φρεσκάδα. Αυτοί οι τύποι περιπτώσεων χρήσης κάνουν το blockchain πιο πολύτιμο από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία εκεί έξω. 

Εν ολίγοις, το blockchain είναι ζωτικής σημασίας για να κάνει τα πράγματα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Ωστόσο, το blockchain πρέπει ακόμη να γίνει πιο ώριμο, προτού εφαρμοστεί σε σχεδόν κάθε πρόβλημα εκεί έξω.

Ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε να ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε το Blockchain

Εάν είστε μία από αυτές τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξαργυρώσουν το αρχικό blockchain, τότε πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain.

Ας δούμε τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πότε πρέπει να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain.

Χρειάζεστε αμετάβλητο για τη θήκη χρήσης σας?

Αυτή η ερώτηση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα μεταβλητότητας που προσφέρει το blockchain. Τα δεδομένα δεν μπορούν να αφαιρεθούν ή να αλλάξουν, μόλις καταγραφούν. Εν ολίγοις, τα ιστορικά αρχεία παραμένουν τα ίδια ακόμη και όταν υπάρχει τρόπος ενημέρωσης μιας νέας τιμής. Εάν δεν χρειάζεστε αμετάβλητο, εκεί μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε άλλες καλύτερες λύσεις όπου μπορείτε συχνά να ενημερώνετε δεδομένα.

Υπάρχει περίπτωση όπου πρέπει να διορθώσετε ένα λάθος ή να αφαιρέσετε ένα δίσκο?

Όπως ήδη αναφέραμε, το blockchain προσφέρει αμετάβλητο, καθώς είναι μόνο προσάρτημα. Ωστόσο, εάν η επιχείρησή σας χρειάζεται να διορθωθούν λάθη ή να καταργηθεί η εγγραφή, τότε το blockchain μπορεί να μην είναι η σωστή λύση. Όλο το σενάριο μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητό με το πλαίσιο του GDPR που δηλώνει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ξεχαστεί. Αυτό το καθιστά δύσκολο για μια λύση που βασίζεται σε blockchain και θα απαιτούσε πλήρη λύση.

Ψάχνετε να λύσετε ένα πρόβλημα εντός του οργανισμού σας ή υπάρχουν πολλοί οργανισμοί ή οντότητες που εμπλέκονται?

Το Blockchain δεν είναι μια ιδανική λύση, καθώς η εμπιστοσύνη έχει ήδη δημιουργηθεί σε έναν οργανισμό σε περίπτωση που προσπαθείτε να εφαρμόσετε το blockchain στον δικό σας οργανισμό. Το Blockchain μπορεί να είναι μια εφικτή λύση εάν η εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στον οργανισμό, αλλά αυτό σχεδόν δεν συμβαίνει.

Πολλές οντότητες εμπιστεύονται η μία την άλλη?

Το Blockchain είναι μια ιδανική λύση εάν υπάρχουν πολλές οντότητες. Ωστόσο, εάν η εμπιστοσύνη έχει ήδη δημιουργηθεί μεταξύ αυτών των οντοτήτων, τότε το blockchain, τότε η εφαρμογή blockchain μπορεί να είναι περιττή και να μην απαιτείται! Εάν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, τότε το blockchain μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα!

Χρειάζεστε διαφάνεια?

Μπορεί να απαιτείται διαφάνεια σε μέρη όπου πρέπει να εντοπιστούν πληροφορίες. Εάν η επιχείρησή σας έχει ελεγχθεί από εξωτερικές υπηρεσίες, τότε το blockchain είναι υπερβολικά απαιτητικό. Ωστόσο, εάν υπάρχει ανάγκη για ένα διαφανές σύστημα έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να επαληθεύει τις συναλλαγές και τις πληροφορίες που αποθηκεύονται / κοινοποιούνται από την πλατφόρμα, τότε το blockchain είναι ιδανικό!

Πρέπει να γνωρίζετε εάν οι συναλλαγές παραποιήθηκαν ή παραβιάστηκαν?

Καθώς το blockchain προσφέρει διαφάνεια τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να μάθουν αν οι συναλλαγές είναι ασφαλείς ή όχι. Σε ορισμένες επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για την κατάσταση της συναλλαγής και από εκεί έρχεται το blockchain, παρέχοντας την απαιτούμενη λύση. Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας ασχολείται με φαγητό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain για να παρακολουθείτε την αλυσίδα εφοδιασμού.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μάθετε εάν κάτι πάει στραβά, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων που αντικαθίστανται ή εάν το πακέτο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Και στις δύο περιπτώσεις, ένα διαφανές σύστημα θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα. 

Πόσο καλά ταιριάζει το κατανεμημένο σύστημα σε ολόκληρη τη σκηνή?

Πριν ξεκινήσετε να υιοθετείτε το blockchain, θα πρέπει να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κατανεμημένων δικτύων. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς το blockchain είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού. Επίσης, μια κατανεμημένη εφαρμογή δεν είναι εύκολη στις τσέπες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ελέγξετε εάν τα οφέλη υπερτερούν του κόστους που σχετίζεται με αυτό. Εάν το κάνει τότε μπορεί να είναι μια καλή επιλογή να το ακολουθήσετε.

Υπάρχουν απαιτήσεις απόδοσης; Εάν ναι, πληροί αυτές τις προϋποθέσεις το blockchain?

Το Blockchain, παρόλο που είναι γρήγορο, πρέπει ακόμη να προχωρήσει πολύ πριν μπορέσει να ταιριάξει με άλλες λύσεις εκεί έξω. Έτσι, εάν η επιχείρησή σας βασίζεται στην απόδοση, τότε το blockchain δεν είναι καλή επιλογή! Χρειάζεστε έναν καλό αριθμό κόμβων για να κάνετε το blockchain σας βιώσιμο και μπορεί να σημαίνει ότι είναι υπολογιστικά ακριβό σε σύγκριση με μια παραδοσιακή κεντρική λύση που δεν απαιτεί τόσο μεγάλο υπολογιστικό δυναμικό.

Οι περιορισμένες συσκευές πρέπει να συμμετέχουν στο δίκτυο blockchain ως κόμβος?

Όπως πρέπει να γνωρίζετε, το blockchain απαιτεί πολλούς κόμβους για να λειτουργήσει λειτουργικά. Εάν οι κόμβοι σας είναι περιορισμένοι και εξακολουθούν να χρειάζονται συμμετοχή, τότε το blockchain δεν είναι καλή επιλογή. Το ιδιωτικό blockchain παρακάμπτει το πρόβλημα.

Υπάρχει αρχιτεκτονική εφαρμογή ανάμεσα στο blockchain και την εφαρμογή σχεδιαστών?

Τέλος, προσπαθήστε να ρωτήσετε αν η εφαρμογή σας ταιριάζει με το αποκεντρωμένο μοντέλο blockchain. Εάν ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός δεν ταιριάζει, καλό είναι να αναζητήσετε άλλη λύση.

Πότε να χρησιμοποιείτε το Blockchain / Πότε να μην χρησιμοποιείτε το Blockchain

Φοβερός! Περάσατε και τις δέκα ερωτήσεις, αλλά εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι αν χρειάζεστε τη λύση blockchain για την επιχείρησή σας; Για να λύσετε το πρόβλημά σας με καλύτερο τρόπο, ας δούμε ένα δέντρο αποφάσεων που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πότε θα χρησιμοποιήσετε το blockchain.

1. Θέλετε να αφαιρέσετε τους μεσίτες και τους μεσάζοντες?

 • Εάν ναι – διαβάστε και συνεχίστε στο επόμενο βήμα
 • Εάν όχι – τότε μην χρησιμοποιείτε blockchain

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι το επιχειρηματικό πλαίσιο. Χρειάζεστε τους μεσάζοντες ή τους μεσίτες στο σύστημά σας ή η κατάργησή τους σας βοηθά να λύσετε ένα κρίσιμο επιχειρηματικό πρόβλημα; Εάν συμβαίνει αυτό, τότε χρειάζεστε blockchain. Οι τραπεζικές λύσεις βασίζονται σε κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών όπως το CORDA για να βελτιώσουν τη διαδικασία εργασίας τους αφαιρώντας τους ενδιάμεσους και επιτρέποντάς τους να κάνουν μεταφορές με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτερη.

2. Εργάζεστε με ψηφιακά στοιχεία?

 • Εάν ναι – διαβάστε και συνεχίστε στο επόμενο βήμα
 • Εάν όχι – τότε μην χρησιμοποιείτε blockchain

Το Blockchain είναι μια ιδανική λύση για τις διαδικασίες που έχουν ψηφιακά εγγενή στοιχεία. Αυτό σημαίνει κανονικά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ψηφιοποιηθούν. Υπάρχει μια απλή και απλή διαδικασία όπου δημιουργείται μια ψηφιοποιημένη έκδοση της φυσικής αναπαράστασης με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, τα ακίνητα μπορούν να ψηφιοποιηθούν αποθηκεύοντας όλες τις ζωτικές πληροφορίες.

3. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια έγκυρη και μόνιμη εγγραφή ψηφιακών στοιχείων?

 • Εάν ναι – διαβάστε και συνεχίστε στο επόμενο βήμα
 • Εάν όχι – τότε μην χρησιμοποιείτε blockchain

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια μόνιμη και έγκυρη εγγραφή ψηφιακών στοιχείων. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά βήματα κατά τη μετάβαση από μια παραδοσιακή διαδικασία σε ένα blockchain. Πρέπει να έχετε μια σωστή πηγή εμπιστοσύνης για να ξεκινήσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Επίσης, αυτό δεν θα λειτουργήσει εάν έχετε πολλές πηγές καθώς μπορεί να ξεκινήσει τη διένεξη με τη δημιουργία της ψηφιακής εγγραφής. Όλα τα μέρη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη δημιουργία ψηφιακών στοιχείων.

4. Απαιτεί η επιχείρησή σας συναλλαγές υψηλής απόδοσης?

 • Εάν ναι – Υπάρχει πιθανότητα οι λύσεις blockchain να το βγάλουν, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν.

 • Εάν όχι – προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Δεν δημιουργούνται όλες οι επιχειρήσεις εξίσου, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις χρειάζονται λύσεις που είναι γρήγορες και μπορούν να χειριστούν εκατομμύρια συναλλαγές. Εάν η επιχείρησή σας χρειάζεται επίσης ταχύτητα, τότε το blockchain μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Οι μπλοκ αλυσίδων είναι γρήγορες αλλά μπορούν να θέσουν περιορισμό όσον αφορά ορισμένες απαιτήσεις. Υπάρχουν επί του παρόντος εξελίξεις στην τεχνολογία blockchain που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και μπορεί να δείτε περισσότερες λύσεις προσαρμοσμένες βάσει εκεί που θα είναι γρήγορες και ικανές να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση.

5. Πρόκειται να αποθηκεύσετε δεδομένα μη συναλλαγών σε μεγάλες ποσότητες?

 • Εάν ναι – τότε υπάρχει πιθανότητα οι λύσεις blockchain να το τραβήξουν, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν.

 • Εάν όχι – προχωρήστε στο επόμενο βήμα

Το Blockchain δεν είναι μια καταπληκτική λύση όταν πρόκειται για την αποθήκευση μη τυπικών δεδομένων σε μεγάλες ποσότητες. Εάν η επιχείρησή σας τις απαιτεί, τότε είναι πάντα καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια άλλη λύση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αγνοηθεί για ειδικές περιπτώσεις, όπου η χρήση του blockchain είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρο το οικοσύστημα.

6. Πρέπει να βασιστείτε σε ένα αξιόπιστο πάρτι?

 • Εάν ναι – Ορισμένες λύσεις blockchain μπορούν να σας προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα, αλλά χρειάζεται επιπλέον εργασία

 • Εάν όχι – προχωρήστε στο επόμενο βήμα

Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις εκεί έξω που δεν λειτουργούν χωρίς το έμπιστο πάρτι. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η εφαρμογή και η χρήση blockchain μπορεί να είναι μια δύσκολη ερώτηση. Καθώς το blockchain δεν επιτρέπει την αλλαγή δεδομένων, γίνεται δύσκολη η διαχείριση βάσει δικτύου βάσει κανονισμών. Με απλά λόγια, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν οι ρυθμιστές κατά την ανάπτυξη ενός έργου blockchain. Αυτό θα διασφαλίσει τη διατήρηση της συμμόρφωσης και των νόμων ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε τεχνολογία τελευταίας τεχνολογίας blockchain. 

7. Θέλετε να διαχειριστείτε την ανταλλαγή αξιών ή τις συμβατικές σχέσεις?

 • Εάν ναι – διαβάστε και συνεχίστε στο επόμενο βήμα
 • Εάν όχι – τότε ορισμένες λύσεις blockchain μπορούν να σας προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα, αλλά χρειάζεται επιπλέον εργασία

Πιο συγκεκριμένα, εάν η επιχείρησή σας δεν ασχολείται με τη διαχείριση συμβατικών σχέσεων ή ανταλλαγής αξιών, δεν υπάρχει μεγάλη χρήση του blockchain σε αυτήν την περίπτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί blockchain για τη βελτίωση της επιχειρηματικής αξίας και τη μείωση του κόστους πρέπει να προσπαθήσει να διαχειριστεί συναλλαγές που περιστρέφονται γύρω από ψηφιακά στοιχεία.

8. Χρειάζεστε κοινόχρηστη πρόσβαση εγγραφής?

 • Εάν ναι – διαβάστε και συνεχίστε στο επόμενο βήμα
 • Εάν όχι – τότε δεν χρειάζεστε ένα blockchain

Τώρα, πρέπει να ελέγξετε εάν πρέπει να μοιραστείτε την πρόσβαση εγγραφής ή όχι; Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγξετε αν άλλα μέλη πρέπει να γράψουν πρόσβαση στο blockchain ή όχι. Εάν το κάνουν, τότε είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε blockchain και να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση.

9. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των συντελεστών?

 • Εάν ναι – τότε ορισμένες λύσεις blockchain μπορούν να σας προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα, αλλά χρειάζεται επιπλέον εργασία

 • Εάν όχι – προχωρήστε στο επόμενο βήμα

Το Blockchain προσφέρει μια πλατφόρμα όπου οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν με ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη. Εάν οι οντότητες με τις οποίες ασχολείται η επιχείρηση είναι ήδη αξιόπιστες, τότε δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε το blockchain. 

10. Θέλετε να έχετε λειτουργικότητα ελέγχου?

 • Εάν ναι – τότε θα πρέπει να επιλέξετε ιδιωτικό / επιτρεπόμενο blockchain

 • Εάν όχι – προχωρήστε στο επόμενο βήμα

Επιτρεπόμενο / ιδιωτικό δίκτυο προσφέρει λειτουργικότητα ελέγχου. Το εξουσιοδοτημένο δίκτυο θα σας βοηθήσει να ορίσετε κανόνες για διανομή, αφοσίωση και πολλά άλλα! 

11. Χρειάζεστε συναλλαγές blockchain για να είστε δημόσιες?

 • Εάν ναι – τότε αναζητήστε δημόσιες λύσεις blockchain

 • Εάν όχι τότε θα πρέπει να επιλέξετε ιδιωτικό blockchain

Τέλος, πρέπει να ελέγξετε εάν οι συναλλαγές σας πρέπει να είναι δημόσιες ή όχι. Εάν οι συναλλαγές σας μπορούν να είναι δημόσιες, επιλέξτε δημόσια blockchain. Εάν όχι, τότε το ιδιωτικό blockchain θα λειτουργήσει για εσάς!

 

Εν ολίγοις, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το blockchain όταν χρειάζεστε τα εξής:

 • Διαχειριστείτε και ασφαλίστε ψηφιακές σχέσεις
 • Ορθή χρήση αποκεντρωμένου δικτύου
 • Έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών του οικοσυστήματος
 • Ο μεσάζων δεν απαιτείται πλέον
 • Καταγράψτε ασφαλείς συναλλαγές μεταξύ πολλών συνεργατών
 • Τα δεδομένα δεν είναι σταθερά και πρέπει να τα παρακολουθείτε σωστά

Όταν δεν χρησιμοποιείτε blockchain?

Μέχρι τώρα, συζητήσαμε ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain. Απάντησαν έμμεσα στο ερώτημα του πότε να μην χρησιμοποιούν το blockchain. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπερδεύεστε, ας παραθέσουμε παρακάτω τα σενάρια ή τις συνθήκες όπου δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το blockchain. Μπορείτε επίσης να το σκεφτείτε ως περίληψη των παραπάνω σημείων.

 • Μην χρησιμοποιείτε το blockchain εάν η διαδικασία περιλαμβάνει εμπιστευτικά δεδομένα
 • Όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξωτερικές υπηρεσίες για την αποθήκευση ή τη συλλογή δεδομένων
 • Μην χρησιμοποιείτε το blockchain όπου οι κανόνες συναλλαγών αλλάζουν συχνά
 • Όταν υπάρχει πολλή στατική αποθήκευση δεδομένων
 • Όταν χρειάζεστε γρήγορες συναλλαγές

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου μας όπου συζητήσαμε πότε να χρησιμοποιήσουμε το blockchain και πότε να μην χρησιμοποιήσουμε το blockchain. Αυτές οι ερωτήσεις μας δίνουν επίσης μια υπόδειξη για το πότε το blockchain θα γίνει mainstream. Προς το παρόν, πρέπει να περιμένουμε, καθώς το blockchain χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο για να ωριμάσει.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map