Μέγεθος Blockchain: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Είστε περίεργοι για το μέγεθος του blockchain; Θα καλύψουμε όλα όσα σχετίζονται με το μέγεθος blockchain, τα όρια και αν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Το Blockchain είναι γνωστό ότι φέρνει επανάσταση στον κόσμο γύρω μας. Μετά από όλα, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε τη διαδικασία, αποθηκεύουμε δεδομένα και διερευνούμε την ασφάλεια ενός δικτύου στο οποίο εκτελείται η εφαρμογή. Φέρνει αμετάβλητο, διαφάνεια και απαράμιλλη ασφάλεια που καμία άλλη τεχνολογία δεν μπόρεσε να το κάνει μέχρι τώρα.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα – το μέγεθος μπλοκ blockchain. Για να κατανοήσουμε το πρόβλημα, ας μάθουμε πρώτα πώς λειτουργεί το blockchain.

Σε οποιοδήποτε δίκτυο blockchain, δεν υπάρχει κεντρική αρχή. Οι συνομηλίκοι συμμετέχουν στην αποκέντρωση στο δίκτυο. Κάθε ομότιμος έχει ένα αντίγραφο του καθολικού (όπου αποθηκεύονται όλες οι συναλλαγές). Αυτό σημαίνει ότι εάν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε νέα συναλλαγή, το καθολικό σε κάθε κόμβο θα ενημερωθεί αναλόγως. Η μοναδική λύση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν αποκεντρωμένα δίκτυα ικανά να επιλύσουν προβλήματα που δεν ήταν δυνατόν πριν.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain


Μέγεθος καθολικού Blockchain: Ένα μεγάλο πρόβλημα

Ωστόσο, το blockchain δεν είναι απαλλαγμένο από προβλήματα. Αρχικά, το μέγεθος μπλοκ blockchain δεν ήταν τόσο μεγάλο, καθώς μόνο ένας μικρός αριθμός ομότιμων συνδεδεμένων στο δίκτυο. Για παράδειγμα, το μέγεθος blockchain bitcoin ήταν 614 MB σε μέγεθος το 2012. Αλλά τώρα, το μέγεθος blockchain bitcoin GB έχει αυξηθεί σημαντικά στα 250K MB. Αυτά είναι περίπου 250 GB δεδομένων που κάθε ομότιμος / κόμβος έχει μαζί τους. Αυτό μας οδηγεί σε ένα πρόβλημα μεγέθους blockchain bitcoin.

Άλλα δίκτυα blockchain πάσχουν επίσης από το ίδιο πρόβλημα. Το μέγεθος blockchain του Ethereum έχει ήδη ξεπεράσει το 1 TB.

Υπάρχει όριο μεγέθους Blockchain?

Τα τελευταία δύο χρόνια, το μέγεθος του λογισμικού blockchain bitcoin αυξήθηκε από 150 GB σε 250 GB. Αυτό είναι σχεδόν 50 GB ετησίως. Μέχρι το 2030, μπορούμε να δούμε το μέγεθος του βιβλίου blockchain να διασχίζει εύκολα πάνω από 1 TB. Ωστόσο, δεν χρειάζεται κάθε κόμβος να κατεβάσει ολόκληρο το blockchain για να γίνει λειτουργικό. Μερικοί συμμετέχοντες συμμετέχουν στο δίκτυο blockchain για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και να μην επικυρώσουν μία.

Ορισμένοι κόμβοι ονομάζονται πλήρεις κόμβοι. Οι πλήρεις κόμβοι απαιτούνται για όσους είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην επικύρωση της τρέχουσας συναλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάσουν τα 250 GB δεδομένων blockchain που περιέχουν τις κεφαλίδες και τις συναλλαγές μπλοκ.

Επιπλέον, το τρέχον όριο μεγέθους blockchain bitcoin είναι 1 MB. Ωστόσο, μέρος του χώρου εντός αυτού του ορίου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Έτσι, θα πρέπει να εργαστείτε με το όριο μεγέθους blockchain bitcoin όπως είναι.

Το πρόβλημα του μεγέθους του βιβλίου blockchain του Ethereum ήταν πιο έντονο από αυτό του bitcoin. Ο Alistair Milne, ένας επενδυτής bitcoin, προειδοποίησε για το πώς αυξάνεται το μέγεθος του βιβλίου Ethereum σε σύγκριση με το bitcoin. Σύμφωνα με την εικόνα που δημοσίευσε, ο Ethereum αυξάνεται στο 3x των bitcoins.

Όμως, αυτό μπορεί να μην είναι απολύτως αληθές καθώς το Ethereum προσφέρει επίσης τρόπους εργασίας με το καθολικό. Προσφέρει μια ιδέα που ονομάζεται κλάδεμα, η οποία επιτρέπει στους κόμβους να λειτουργούν χωρίς την ανάγκη λήψης ολόκληρων δεδομένων blockchain.

Διαβάστε περισσότερα: Χρήση Blockchain: Λίστα 20+ περιπτώσεων χρήσης τεχνολογίας Blockchain

Έχει μέγεθος Blockchain?

Ναι, έχει σημασία το μέγεθος του καθολικού μπλοκ. Το Blockchain είναι σχετικά νέα τεχνολογία και θα αναπτυχθεί μόνο τα επόμενα χρόνια. Το Bitcoin είναι μια λύση blockchain πρώτης γενιάς, δεν είναι απαλλαγμένο από προβλήματα. Έχει προβλήματα κλιμάκωσης και μεγέθους.

Με το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος του blockchain, η επεκτασιμότητα γίνεται επίσης πρόβλημα. Ήταν ένα από τα σημαντικά ζητήματα για το bitcoin. Για να επιλύσουν προσωρινά το πρόβλημα, έκαναν ένα σκληρό πιρούνι SegWit2x, το οποίο λειτούργησε για τη βελτίωση του μεγέθους του μπλοκ (σε επίπεδο κόκκων) – βελτιώνοντας τα ζητήματα κλιμάκωσης και απόδοσης που σχετίζονται με το bitcoin.

Το μέγεθος του καθολικού πρόκειται να αυξηθεί ραγδαία, με εκτιμήσεις για κάθε 6,5 TB έως τον Ιανουάριο του 2023. Θα επιφέρει την ανάγκη αγοράς σκληρού δίσκου για συμμετοχή στο δίκτυο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Moore, οι τιμές αποθήκευσης σκληρού δίσκου θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου και θα μπορείτε να αγοράσετε φθηνότερο χώρο αποθήκευσης. Το κύριο πρόβλημα προκύπτει όταν η ανάπτυξη μεγέθους blockchain ξεπεράσει τον ρυθμό με τον οποίο η αποθήκευση γίνεται φθηνότερη.

Θα δυσκολευτεί ο ενθουσιώδης να φέρει τις ικανότητες ή τις συνεισφορές του στο δίκτυο. Οι συνεργάτες πρέπει να ξοδέψουν 1000 $ δολάρια για να λειτουργήσουν οι κόμβοι τους, κάτι που ίσως δεν αξίζει τον κόπο.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Πώς μπορεί να γίνει μεγάλο μέγεθος Blockchain?

Ζούμε σε έναν κόσμο που ευδοκιμεί σε συναλλαγές. Κάθε μέρα, πραγματοποιούνται πληρωμές σε μετρητά σε δισεκατομμύρια. Η ανάπτυξη των συναλλαγών είναι τετραγωνικά. Ωστόσο, με κρυπτονομίσματα όπως bitcoin, Ethereum, NEO κ.λπ., βλέπουμε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι συναλλαγές μέσω μη παραδοσιακών καναλιών.

Αυτήν τη στιγμή, το bitcoin δεν χρειάζεται να αντιπροσωπεύει πολλές συναλλαγές σε σύγκριση με τη Visa ή άλλες μορφές συναλλαγών. Αλλά, αν πάρουμε μια υπόθεση όπου το bitcoin χρησιμοποιείται για κάθε συναλλαγή εκεί έξω, μπορεί να χρειαστούν έως 2,4 terabyte για κάθε μπλοκ.

Επίσης, για να μην αναφέρουμε, το blockchain είναι ικανό να δημιουργεί ένα μπλοκ κάθε 10 λεπτά. Με λίγα λόγια, κάθε 10 λεπτά, 2,4 terabyte δεδομένων θα προστίθενται στο μέγεθος του blockchain. Σε μια μέρα, προστίθενται 350 GB σε μία ημέρα και 127 TB κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει όριο καθολικού.

Το όριο ζητημάτων φέρνει νέα προβλήματα. Αυτοί οι αριθμοί είναι πραγματικές ανησυχίες. Επίσης, το γεγονός ότι το μέγεθος του μπλοκ θα αυξηθεί εκθετικά, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τους ανθρακωρύχους να λύσουν ένα μπλοκ με αποτέλεσμα πιο αργές συναλλαγές.

Αντιθέτως, η μόνη ελπίδα μας είναι το φθηνό υλικό στο εγγύς μέλλον. Τα Terabyte χώρου αποθήκευσης δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα και η ισχύς επεξεργασίας μπορεί να αυξηθεί εκθετικά, καθιστώντας την επικύρωση συναλλαγών πολύ πιο εύκολη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό ορισμών blockchain τώρα!

Πώς επηρεάζει έργα που βασίζονται σε Blockchain?

Λοιπόν, το πρόβλημα επηρεάζει τις νεοσύστατες εταιρείες που δημιουργούν την εφαρμογή τους πάνω από το Ethereum και το bitcoin; Λοιπόν, εξαρτάται από το πώς εξελίσσονται οι δύο τεχνολογίες blockchain με την πάροδο του χρόνου. Αυτήν τη στιγμή, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν πρέπει να ανησυχούν για το μέγεθος.

Το Ethereum blockchain προσφέρει ήδη κλάδεμα, με αποτέλεσμα λιγότερα δεδομένα blockchain από αυτά που χρειάζονται ένας πλήρης κόμβος. Ωστόσο, το Bitcoin δεν υποστηρίζει το κλάδεμα. Εάν κάποιος κλαδέψει το bitcoin, θα χάσει την κατάσταση του πλήρους κόμβου.

Χωρίς να έχετε κατά νου ένα σωστό επιχειρηματικό μοντέλο, είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το blockchain ως μόχλευση. Δείτε την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη blockchain.

συμπέρασμα

Το μέγεθος blockchain δεν είναι το κορυφαίο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Στην πραγματικότητα, είναι η βασική εστίαση και η ταχύτητα συναλλαγής που είναι το κύριο επίκεντρο τώρα.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το μέγεθος του μπλοκ blockchain, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin και Ethereum; Επίσης, υπάρχουν πολλά περισσότερα έργα blockchain γύρω από τα οποία επικεντρώνονται στην εξοικονόμηση χώρου και την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική. Εάν είστε απλώς ένας εκκινητής και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain, σας συνιστούμε να εγγραφείτε στο δωρεάν μάθημα blockchain, καθώς εστιάζει στις βασικές έννοιες του blockchain λεπτομερέστερα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me