Είναι το Blockchain το μέλλον;

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αν το blockchain διατηρεί την υπόσχεση να αλλάξει το μέλλον μας ή όχι.

Έχετε σκεφτεί ποτέ για το “είναι το blockchain το μέλλον”; Αν το κάνατε, τότε δεν είστε μόνοι. Η τεχνολογία Blockchain έχει προκαλέσει έκπληξη σε όλους καθώς έχει τη δυνατότητα να αλλάξει σχεδόν τα πάντα γύρω μας.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή μας δραστηριότητα. Για παράδειγμα, ελέγχετε το Διαδίκτυο, συνδέεστε σε διαδικτυακά καταστήματα για να αγοράσετε είδη παντοπωλείου και παρακολουθείτε την αγαπημένη σας εκπομπή στο Netflix. Όλα αυτά δεν είναι δυνατά χωρίς τη συμπερίληψη της τεχνολογίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αν η τεχνολογία blockchain υπόσχεται να αλλάξει το μέλλον μας ή όχι. Για να διασφαλίσουμε ότι το κάνουμε σωστά, θα εξετάσουμε τις εταιρείες blockchain, τις μελλοντικές τάσεις blockchain και πολλά άλλα! Επίσης, οι μελλοντικές εταιρείες blockchain θα είναι σε θέση να αποτυπώσουν την τάση και να αξιοποιήσουν στο έπακρο?

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Χαρακτηριστικά Blockchain

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το μέλλον του blockchain, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τις δυνατότητές του.

Το Blockchain είναι ένα δίκτυο peer-to-peer που βασίζεται σε μια αποκεντρωμένη προσέγγιση. Η απουσία κεντρικής οντότητας ανοίγει μια πληθώρα επιλογών για οργανισμούς που χρειάζονται εμπιστοσύνη, αμετάβλητο και διαφάνεια. Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα, σκεφτείτε μια μεγάλη αλυσίδα. Εάν αφαιρεθεί μία από τις μικρές μονάδες της αλυσίδας, η αλυσίδα σπάει, ειδοποιώντας όλους ότι κάτι πάει στραβά. Το Blockchain εξαρτάται από μια μέθοδο συναίνεσης για την επαλήθευση και την εγγραφή συναλλαγών στο blockchain.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τι έχει να προσφέρει το blockchain, ας δούμε τις βασικές δυνατότητες παρακάτω.

Αποκεντρωμένη τεχνολογία

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του blockchain είναι η αποκεντρωμένη τεχνολογία του. Λόγω της αποκέντρωσης, δεν υπάρχει ανάγκη για ένα διοικητικό όργανο. Οι κόμβοι συνεργάζονται για την επικύρωση μιας συναλλαγής χρησιμοποιώντας τις μεθόδους συναίνεσης.

Με αυτόν τον τρόπο, ένα δίκτυο blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση εγγράφων, πολύτιμων ψηφιακών στοιχείων, κρυπτονομισμάτων και άλλων. Ως χρήστης, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φροντίσετε να φροντίσετε σωστά τα ιδιωτικά σας κλειδιά – μέσω των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα υπάρχοντά σας στα περιουσιακά στοιχεία στο διαδίκτυο.

Καλύτερη ασφάλεια


Η ασφάλεια του Blockchain είναι πραγματικά κορυφαία. Το Blockchain προσφέρει επίσης καλύτερη ασφάλεια με τη βοήθεια της κρυπτογραφίας που χρησιμοποιείται για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα είναι ασφαλή. Είναι μια αποκεντρωμένη προσέγγιση που σημαίνει επίσης ότι η πλατφόρμα ή το δίκτυο δεν μπορούν να τερματιστούν ή να τροποποιηθούν από μία μόνο οντότητα. Ακόμη και η υψηλότερη ασφαλής, κεντρική οντότητα μπορεί να παραβιαστεί, καθιστώντας το blockchain ένα πολύ καλό σύστημα ασφαλείας, καθώς δεν απαιτεί κεντρική προσέγγιση.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα πιστοποιημένου Blockchain Security Expert (CBSE)

Αμετάβλητο

Τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο blockchain έχουν αμετάβλητο χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα, αφού αποθηκευτούν, δεν μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν. Το αμετάβλητο δίνει στο blockchain έναν εξαιρετικό τρόπο να είναι μέρος συστημάτων όπου η κλοπή δεδομένων ή οι αλλοιώσεις είναι κοινά συμβάντα.

Ταχύτεροι Οικισμοί

Το Blockchain προσφέρει ταχύτερες επιλογές διακανονισμού όσον αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές. Το τρέχον τραπεζικό σύστημα είναι πολύ αργό και χρειάζεται πολύς χρόνος για τις διευθετήσεις. Με το blockchain, οι διακανονισμοί θα είναι σχεδόν στιγμιαίοι, χωρίς καθυστερήσεις.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητές του, ακολουθεί ένας οδηγός για την Εισαγωγή στις δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε.

Εξέλιξη Blockchain

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι σήμερα το blockchain, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της τεχνολογίας blockchain και να μάθουμε για τις τρεις γενιές.

Πρώτη γενιά:

Η πρώτη γενιά τεχνολογίας blockchain περιστράφηκε γύρω από το bitcoin και τα ψηφιακά νομίσματα. Είχαν βασικό χαρακτήρα και δεν παρείχαν τρόπο αυτοματοποίησης εργασιών γύρω από αυτό. Επίσης, υπήρχε μόνο ένα είδος blockchain που περιστρέφεται γύρω από μπλοκ. Το bitcoin χρησιμοποιεί 1 MB μεγέθους μπλοκ για την αποθήκευση συναλλαγών. Εκείνη την εποχή, το μέγεθος του μπλοκ μπορεί να είναι αρκετό, αλλά τώρα φαίνεται να είναι στη μικρή πλευρά. Επίσης, η αποθήκευση κάθε πληροφορίας συναλλαγής εντός του μπλοκ δεν ήταν ιδανική καθώς έκανε λιγότερες συναλλαγές που ταιριάζουν στο μπλοκ.

Ωστόσο, ήταν επαναστατικό. Εισήγαγε την ιδέα της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών και τώρα οι ομάδες εργάζονται για να την βελτιώσουν κάθε μέρα.

Δεύτερη γενιά:

Η δεύτερη γενιά τεχνολογίας blockchain εισήγαγε μια νέα ιδέα, γνωστή ως έξυπνα συμβόλαια. Έκανε το blockchain πιο ευέλικτο. Με έξυπνα συμβόλαια, το blockchain δεν μπορεί πλέον να αποθηκεύει μόνο πληροφορίες αλλά και να αυτοματοποιεί συμφωνίες για το blockchain. Το Ethereum ήταν το πρώτο blockchain που εισήγαγε πραγματικά την έννοια των έξυπνων συμβολαίων. Ξεκίνησε επίσης τη δεύτερη γενιά της τεχνολογίας blockchain.

Μπορείτε να θεωρήσετε τις έξυπνες συμβάσεις ως νομικά έγγραφα στον κώδικα. Εκτελούνται εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ακριβώς ένα νομικό έγγραφο λειτουργεί στην πραγματική ζωή.

Τρίτη γενιά:

Δεν έχουμε ακόμη δει την τρίτη γενιά τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε κατάσταση μετάβασης από τη δεύτερη στη τρίτη γενιά. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο εμπόδιο που υποφέρει από το blockchain είναι η επεκτασιμότητα. Οι συναλλαγές βρίσκονται σε ουρά και μπορεί να χρειαστούν οπουδήποτε μεταξύ δύο ωρών έως ημερών για να ολοκληρωθούν ορισμένες συναλλαγές. Πολλές άλλες κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών το έχουν λύσει, αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με τις κεντρικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της VISA.

Τρέχουσες περιπτώσεις χρήσης και μελλοντικές περιπτώσεις χρήσης

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το blockchain, πρέπει επίσης να ρίξουμε μια ματιά στις διάφορες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

Τρέχουσες περιπτώσεις χρήσης Blockchain

Υπάρχουν πολλές χρήσεις blockchain αυτή τη στιγμή. Ας τα παραθέσουμε παρακάτω.

Εφοδιαστική αλυσίδα:

Η τρέχουσα γενιά εφοδιαστικής αλυσίδας είναι αποτελεσματική, αλλά πάσχει από πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης διαφάνειας, ιχνηλασιμότητας και ιχνηλασιμότητας. Με το blockchain, όλα αυτά θα αλλάξουν. Το Blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού προσφέρει διαφάνεια και, σε αντάλλαγμα, διασφαλίζει ότι κάθε στοιχείο μπορεί να εντοπιστεί χωρίς πλήρη διαφάνεια.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Supply Chain Management

Ασφάλεια τροφίμων:

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις χρήσης του blockchain περιλαμβάνει την ασφάλεια των τροφίμων. Η IBM, σε συνεργασία με τη Walmart, χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων. Με κάθε πληροφορία του φαγητού κατά τη διάρκεια του μεταβατικού του χρόνου, το φαγητό θα φτάνει πάντα με ασφάλεια στον τελικό καταναλωτή. Οι κατασκευαστές πρέπει μόνο να βεβαιωθούν ότι βάζουν έναν γραμμωτό κώδικα σε κάθε είδος φαγητού, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται μέσω blockchain.

Φροντίδα υγείας:

Η τρέχουσα κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης έχει βελτιωθεί από το blockchain. Βοηθά στην ψηφιοποίηση των προφίλ ασθενών, η οποία αφαιρεί τα λάθη και τις ανακρίβειες που συνοδεύουν την τεκμηρίωση. Με λίγα λόγια, βελτιώνει τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHRs).

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη μεταφορά των αναφορών τους. Εκτός από τη βελτίωση των EHR, η ιχνηλασιμότητα των ναρκωτικών θα βελτιωθεί επίσης. Με το blockchain για υγειονομική περίθαλψη, τα φάρμακα μπορούν να εντοπιστούν καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, διασφαλίζοντας ότι κανένα πλαστό φάρμακο δεν φτάνει στους τελικούς χρήστες. Οι άλλες βασικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη διαχείριση της συγκατάθεσης των ασθενών, τα κίνητρα μέσω μικροπληρωμών και την ασφάλεια δεδομένων σε κλινικές δοκιμές.

Χρηματοδότηση:

Ο χρηματοοικονομικός τομέας είναι ο μεγαλύτερος τομέας που έχει επηρεαστεί από το blockchain. Για παράδειγμα, έχει βελτιώσει την ασφάλεια, τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη, το απόρρητο, την επεκτασιμότητα, τον προγραμματισμό και την απόδοση του χρηματοοικονομικού τομέα. Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές είναι πλέον εξορθολογισμένες και προγραμματιζόμενες χάρη στη χρήση λύσεων blockchain δεύτερης γενιάς όπως το Ethereum. Διασφαλίζει επίσης την αυθεντικότητα των δεδομένων.

Ακίνητα:

Τα ακίνητα θα βελτιώσουν δραστικά την αγορά ακινήτων. Το Blockchain για ακίνητα μπορεί να το ωφελήσει μειώνοντας το κόστος, τις διαδικασίες αυτοματοποίησης, το tokenization, τους διακανονισμούς πληρωμής σε πραγματικό χρόνο, την καλύτερη προσβασιμότητα δεδομένων και τη διαφάνεια δικτύου.

Μελλοντικές θήκες χρήσης Blockchain

Το μέλλον του blockchain φαίνεται λαμπρό. Στο μέλλον, μπορούμε να δούμε το blockchain να ενσωματώνεται σε όλα σχεδόν γύρω μας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του διαδικτύου των πραγμάτων. Παρόλο που φαίνεται ότι οι θήκες χρήσης blockchain είναι άφθονες, είναι δύσκολο να πούμε ότι έχουν εξαντληθεί. Το Blockchain είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία με πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στο εγγύς μέλλον. Με καινοτομίες όπως η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών βάσει γραφημάτων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν για το blockchain ή το DLT, γενικά.

Στο μέλλον, μπορούμε εύκολα να δούμε το blockchain να ενσωματώνεται με έξυπνα αυτοκίνητα, το Διαδίκτυο και σχεδόν όλα όσα κάνουμε και βιώνουμε.

Τρέχοντες παίκτες που κάνουν επανάσταση στο Blockchain

Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στους τρέχοντες παίκτες που φέρνουν επανάσταση στο blockchain.

Υπερκαλλιεργητής

Το Hyperledger είναι ένα έργο blockchain ανοιχτού κώδικα που διαχειρίζεται το The Linux Foundation. Πρόκειται για ένα έργο ομπρέλας που αποτελείται από πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένων κατανεμημένων καθολικών, βιβλιοθηκών, εργαλείων και συγκεκριμένων τομέων έργων. Το θερμοκήπιο Hyperledger blockchain είναι μεγάλο και αποτελείται από εκπληκτικά έργα, όπως το γνωστό Hyperledger Fabric, το Hyperledger Besu και άλλα.

Περισσότερες από 300+ εταιρείες συμμετέχουν σε έργα Hyperledger, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων μελών όπως η IBM, η Intel, η SAP και άλλα.

ΝΤΑΜΛ

Το DAML είναι ένα άλλο ενδιαφέρον έργο που στοχεύει στην παροχή μιας ενοποιημένης γλώσσας προγραμματισμού για τη σύνταξη κατανεμημένων εφαρμογών. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να είναι παραγωγικοί και καινοτόμοι. Είναι μια γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Sextant, Hyperledger Sawtooth, Amazon Aurora, Hyperledger Fabric και ούτω καθεξής.

Κόρντα

Το Corda είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα blockchain που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Προσφέρει ένα παγκόσμιο οικοσύστημα blockchain που φέρνει τους προγραμματιστές για τη βελτίωση της κατάστασης blockchain σε όλους τους κλάδους. Με το Corda, οι επιχειρήσεις μπορούν να εφαρμόσουν το δικό τους κατανεμημένο καθολικό που βελτιώνει τις επιχειρήσεις. Προσφέρει επίσης αυστηρή προστασία της ιδιωτικής ζωής με τη βοήθεια έξυπνων συμβάσεων.

Επιχειρήσεις Ethereum

Το τελευταίο έργο blockchain που πρόκειται να συζητήσουμε περιλαμβάνει το Ethereum Enterprise. Πρόκειται για μια εταιρική έκδοση του δημόσιου Ethereum που στοχεύει στην επιχειρηματική χρήση. Εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν έναν τυποποιημένο οργανισμό που μπορεί να εργαστεί σε προδιαγραφές blockchain για παγκόσμια επιχειρηματική και καταναλωτική εφαρμογή.

Τι είναι το μέλλον του Blockchain?

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το blockchain δεν είναι πλέον Fad. Η χρησιμότητά του μπορεί εύκολα να εκτιμηθεί από τις ίδιες τις θήκες χρήσης. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη εφαρμόσει το blockchain στις διαδικασίες τους. Και πολλές άλλες επιχειρήσεις θέλουν να εφαρμόσουν το blockchain.

Ωστόσο, το blockchain δεν είναι η μοναδική λύση που αναζητά κάθε εταιρεία. Ως επιχείρηση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αξιολογείτε σωστά τις παραμέτρους πριν από την εφαρμογή του blockchain.

Επίσης, γνωρίζουμε ήδη ότι το blockchain θα αλλάξει τον κόσμο.

Με σχεδόν μια δεκαετία πάνω, έχουμε δει αξιοπρεπή ανάπτυξη με το blockchain. Τα ποσοστά εφαρμογής του έχουν αυξηθεί, και ορισμένα έργα προσπαθούν να τυποποιήσουν το blockchain για επιχειρήσεις, δηλαδή το Hyperledger. Η ανοιχτή φύση του blockchain βελτιώνει επίσης την πιθανότητά της να αναπτυχθεί πέρα ​​από αυτό που περιμένουμε από μια τέτοια νέα τεχνολογία.

Το Blockchain χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή σε ζωτικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών πληρωμών, της αλυσίδας εφοδιασμού, της ταυτότητας και ούτω καθεξής, καθιστώντας το περισσότερο από έτοιμο για μελλοντική εφαρμογή. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε πώς θα είναι ο αντίκτυπος και αν θα είναι πραγματικά επηρεασμένος σε διαφορετικούς κλάδους και λύσεις.

Μελλοντικές προβλέψεις Blockchain

Λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε από το blockchain στο μέλλον; Ας δούμε μερικές από τις μελλοντικές προβλέψεις για το blockchain. Αυτές είναι οι μελλοντικές τάσεις της τεχνολογίας blockchain.

Κυβερνητικά συστήματα DLT:

Οι κυβερνήσεις επιθυμούν να εφαρμόσουν τις διαδικασίες τους στο DLT, καθώς τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία να πειραματιστούν και να παραμείνουν διαφανείς. Μία τέτοια κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση του Ντουμπάι που θέλει να γίνει η πρώτη κυβέρνηση που διαχειρίζεται κάθε κυβερνητικό σύστημα στο blockchain. Άλλες κυβερνήσεις επιθυμούν επίσης να αξιοποιήσουν στο έπακρο το blockchain καθώς αναζητούν τρόπους για να το ενσωματώσουν στα τρέχοντα συστήματά τους. Έτσι, το blockchain για την κυβέρνηση πρόκειται να είναι κάτι του μέλλοντος.

Τυποποίηση:

Το Blockchain εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό και αυτό το κάνει τόσο εκπληκτικό! Με περισσότερο χρόνο, το blockchain θα γίνει τυποποιημένο. Αυτό θα διευκολύνει τον καθένα να εφαρμόσει το blockchain και να συνεργαστεί για τη βελτίωση του DLT.

Ψηφιακή ταυτότητα:

Το Blockchain έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα πρότυπο διασυνοριακής ταυτότητας με βάση το DLT για όλους τους πολίτες του κόσμου. Δεν θα ψηφιοποιήσει μόνο την ταυτότητα ενός ατόμου, αλλά και θα επιτρέψει την ψηφιοποίηση στοιχείων. Έτσι, το blockchain για ψηφιακή ταυτότητα θα είναι επίσης ένας εξέχων τομέας στο μέλλον.

Παγκόσμιο εμπόριο:

Στο μέλλον, μπορούμε να δούμε το blockchain να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά για τη λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου. Το Blockchain για εμπορική χρηματοδότηση προσφέρει όλα τα πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στα διάφορα μέρη να εμπιστεύονται το ένα το άλλο. Γνωρίζουμε ήδη πώς βελτιώνει την εφοδιαστική αλυσίδα και την εφοδιαστική. Με αυτό, θα είναι δυνατό για οποιονδήποτε να κάνει εμπόριο μέσω blockchain, καθώς κάθε ενέργεια είναι διαφανής και αμετάβλητη. Αυτό θα είναι επίσης οι μελλοντικές τάσεις της τεχνολογίας blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Trade Finance

Βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο:

Με τα πάντα να βελτιώνονται όσον αφορά τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη, το αμετάβλητο, την ασφάλεια και την επεκτασιμότητα – είναι μόνο η στιγμή που η τεχνολογία blockchain θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου μας, όπου συζητήσαμε το blockchain είναι το μέλλον. Καθώς εξετάσαμε τα διάφορα στάδια του blockchain και μάθαμε για τις δυνατότητες, ισχύει ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ναι, το blockchain είναι το μέλλον.

Επεσήμανα επίσης μερικές πιθανές μελλοντικές προβλέψεις που πρέπει να ελέγξετε για να πάρετε μια ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον. Εάν σας ενδιαφέρει η τεχνολογία blockchain, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με το μάθημα Enterprise Blockchains Fundamentals.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map