Καλύτερες πλατφόρμες Blockchain για επιχειρήσεις

Οι πλατφόρμες Blockchain είναι ζωτικής σημασίας για τη διάθεση της τεχνολογίας blockchain στις επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, αυτές οι πλατφόρμες blockchain εξοικονομούν πολύ χρόνο και πόρους. Αλλά πώς το κάνουν?

Λοιπόν, αν πρόκειται να εργαστείτε στη λύση blockchain και να κάνετε την πλατφόρμα από το μηδέν, θα χρειαστεί αναμφίβολα πολύς χρόνος, έτσι δεν είναι; Αλλά με τη βοήθεια αυτών των πλατφορμών, μπορείτε τώρα να έχετε μια βάση για τις δικές σας ανάγκες.

Οι περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες προσφέρουν προσαρμογή και μπορείτε να το κάνετε για να προσθέσετε τις δυνατότητές σας στην πλατφόρμα. Έτσι, μακροπρόθεσμα, όλες οι πλατφόρμες στη λίστα πλατφορμών blockchain θα σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα και χρόνο.

Έτσι, για να σας βοηθήσω να βρείτε την πλατφόρμα που θέλετε, έχω δημιουργήσει μια λίστα πλατφορμών blockchain. Επιπλέον, θα έχετε επίσης μια σύγκριση πλατφορμών blockchain μόλις καλύψω όλες τις πλατφόρμες. Αλλά πριν από όλα τα άλλα, θα εξηγήσω εν συντομία τι είναι μια πλατφόρμα blockchain.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!


 

Contents

Τι είναι μια πλατφόρμα Blockchain?

Πρώτα απ ‘όλα, ας ξεκινήσουμε με μία από τις πιο θεμελιώδεις ερωτήσεις που έχετε στο μυαλό σας – «τι είναι μια πλατφόρμα blockchain;» Συνήθως, οι πλατφόρμες blockchain διανέμονται δομημένες πλατφόρμες που βοηθούν στην ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να είναι άδειες και χωρίς άδεια. Μερικά από τα λίγα δημοφιλή στην αγορά είναι Υπερκαλλιεργητής, Κόρντα, Αιθέριο, και τα λοιπά.

Όλα διαθέτουν πλατφόρμες blockchain που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις δικές σας προσωπικές λύσεις blockchain.

Επίσης, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πλατφορμών για διάφορους κλάδους. Όλα έχουν επίσης διαφορετικές εξόδους. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην εταιρεία και τον κλάδο σας.

Όχι, ξέρετε τι είναι μια πλατφόρμα blockchain. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη πλατφόρμα, έχω συγκεντρώσει μια λίστα κριτηρίων που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτά.

 

Πώς να επιλέξετε την τέλεια πλατφόρμα Blockchain?

Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την επιλογή μιας πλατφόρμας για την εταιρεία σας. Αυτά τα κριτήρια είναι κρίσιμα γιατί τότε μπορείτε να κάνετε μια σύγκριση των πλατφορμών blockchain και να δείτε την απόδοσή τους σε κάθε τμήμα.

Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο θα παραλάβετε. Τέλος πάντων, ας δούμε όλα τα κριτήρια ένα προς ένα.

 

Είναι η πλατφόρμα πλήρως ανεπτυγμένη ή βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης?

Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά την επιλογή της τέλειας πλατφόρμας blockchain. Γιατι όμως? Λοιπόν, επειδή εάν επιλέξετε μια πλατφόρμα που βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, δεν θα σας προσφέρει όλες τις δυνατότητες που θέλετε.

Επίσης, ένα άλλο πράγμα είναι ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα που έχει καταργηθεί επίσης. Επομένως, εάν οι προγραμματιστές έχουν σταματήσει να προσθέτουν ενημερώσεις ή να διορθώνουν σφάλματα, αυτή η πλατφόρμα είναι ενοχλητική.

Επομένως, πρέπει να ελέγξετε ποιο στάδιο είναι η πλατφόρμα. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GitHub ή τον επίσημο ιστότοπό τους κ.ο.κ. Βασικά, βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα που επιλέγετε είναι πλήρως αναπτυγμένη, δοκιμασμένη πολλές φορές και έτοιμη για χρήση.

 

Τι είδους Blockchain χρειάζεστε?

Το πρόβλημα είναι ότι ο τύπος του blockchain που θα χρειαστείτε θα βασίζεται αποκλειστικά στη λύση σας. Ενδέχεται να έχετε πολλές λύσεις blockchain στη λίστα σας και ενδέχεται να απαιτούν διαφορετικούς τύπους blockchain για να λειτουργήσουν.

Αλλά πριν μάθετε τι είδους blockchain χρειάζεστε, πρέπει να μάθετε για αυτούς τους τύπους από την αρχή. Έτσι, προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα μάθημα blockchain που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις έννοιες.

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε πολλά μαθήματα blockchain που προσφέρουν τις καλύτερες από τις καλύτερες πληροφορίες για το εν λόγω θέμα.

Εν πάση περιπτώσει, μόλις καταλάβετε αν οι ιδιωτικές, δημόσιες ή ομόσπονδες πλατφόρμες είναι κατάλληλες για εσάς, μπορείτε να φιλτράρετε τα αγαπημένα σας.

 

Τι γλώσσες προγραμματισμού υποστηρίζει η πλατφόρμα?

Ναι, οι γλώσσες προγραμματισμού έχουν σημασία όταν επιλέγετε την τέλεια πλατφόρμα για τη λύση σας. Καθώς το blockchain είναι μια νέα τεχνολογία, εισάγονται πολλές άλλες σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού.

Και έτσι, η εύρεση της τέλειας ομάδας ανάπτυξης με επάρκεια σε αυτήν τη γλώσσα μπορεί να είναι σοβαρή. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, οι διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού μπορεί να αποτελέσουν απειλή εάν θέλετε να την ενσωματώσετε στα υπάρχοντα δίκτυα παλαιού τύπου.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι είδους γλώσσα προγραμματισμού υποστηρίζει η πλατφόρμα ή τι είδους SDK θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα.

Μόλις καταλάβετε τι μπορεί να κάνει η ομάδα σας, μπορείτε να επιλέξετε την πλατφόρμα βάσει αυτής.

 

Είναι η πλατφόρμα δημοφιλής?

Η δημοτικότητα της πλατφόρμας έχει επίσης μεγάλη σημασία. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες τεχνολογίας blockchain στην αγορά. Όμως, δεν έχουν όλες τις δυνατότητες να βγάλουν μια έξοδο εταιρικής λύσης.

Στην πραγματικότητα, ο αυξανόμενος αριθμός πλατφορμών blockchain είναι αρκετά εξαντλητικός. Όλοι προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν ένα για τον εαυτό τους χωρίς να λάβουν υπόψη την ποιότητα της πλατφόρμας.

Για περιπτώσεις εταιρικής χρήσης, θα χρειαστείτε μια πλατφόρμα που είναι αξιόπιστη και προέρχεται από μια διάσημη μάρκα. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα είναι πλήρως ικανή να προστατεύει όλες τις πληροφορίες της εταιρείας σας.

Συνεπώς, φροντίστε να επιλέγετε πάντα τις πλατφόρμες που είναι δημοφιλείς στην αγορά και άλλοι χρήστες το χρησιμοποιούν ήδη. Πιο συγκεκριμένα, βεβαιωθείτε ότι η ομάδα προγραμματιστών έχει πίσω της και έχει φήμη.

 

Τι είδους μέθοδος συναίνεσης χρησιμοποιεί η πλατφόρμα?

Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα εάν δεν γνωρίζετε τι είδους πρωτόκολλο συναίνεσης χρησιμοποιεί ή υποστηρίζει η πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, μια πλατφόρμα blockchain μπορεί να υποστηρίζει πολλαπλές μεθόδους συναίνεσης όπως Hyperledger Fabric, Sawtooth κ.λπ..

Πιο συγκεκριμένα, αυτός ο τύπος πλατφόρμας διαθέτει δομοστοιχειωτή δομή και οι καλύτερες πλατφόρμες blockchain προσφέρουν μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής.

Θυμηθείτε ότι ορισμένα από τα πρωτόκολλα συναίνεσης είναι πεινασμένα για την εξουσία, ώστε να καταλαμβάνουν πολλούς πόρους. Επίσης, η μετάβαση για έναν αλγόριθμο συναίνεσης BFT είναι το καλύτερο σενάριο εδώ. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρωτόκολλα συναίνεσης, φροντίστε να δείτε τα μαθήματα blockchain για αυτό.

 

Η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα έξυπνης σύμβασης?

Λοιπόν, δεν προσφέρουν όλες οι πλατφόρμες blockchain μια έξυπνη δυνατότητα σύμβασης. Το πρόβλημα είναι ότι η λύση σας χρειάζεται πραγματικά έξυπνα συμβόλαια. Στην πραγματικότητα, η χρήση έξυπνων συμβάσεων είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον επειδή αυτοματοποιεί πολλά συμβόλαια.

Επίσης, η χρησιμότητα αυτής της δυνατότητας είναι τεράστια και μπορώ να καταλάβω αν είστε στον πειρασμό να την προσθέσετε στη λύση σας ακόμα κι αν δεν τη χρειάζεστε. Αλλά θα καταλάβει μόνο πόρους χωρίς καμία χρησιμότητα.

Έτσι, εάν χρειάζεστε πραγματικά τη δυνατότητα, απλώς φροντίστε να επιλέξετε μια πλατφόρμα που την προσφέρει. Είναι επίσης ένα πολύ περίπλοκο χαρακτηριστικό, οπότε δεν μπορούν όλες οι πλατφόρμες να το τραβήξουν με παρόμοιο ή αποδοτικό τόνο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα σύγκρισης πλατφορμών blockchain για να το καταλάβετε επίσης.

 

Χρειάζεται η λύση Blockchain για τη δυνατότητα κλιμάκωσης; Εάν ναι, πόσο?

Λοιπόν, η επεκτασιμότητα είναι ένα τεράστιο ζήτημα όταν πρόκειται για το blockchain. Στην πραγματικότητα, το δημόσιο blockchain φαίνεται να είναι πολύ πίσω στα αρχεία τους. Στην πραγματικότητα, καθώς είναι ανοιχτά για όλους, καταναλώνει πολλούς πόρους και επιβραδύνει δραστικά το σύστημα.

Επομένως, απέχουν πολύ από το να είναι επεκτάσιμο. Εάν δεν ψάχνετε για επεκτασιμότητα, τότε η χρήση ενός δημόσιου blockchain μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Εάν το χρειάζεστε πραγματικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια πλατφόρμα που είναι εύκολο να κλιμακωθεί. Για παράδειγμα, πολλές ιδιωτικές ή ενοποιημένες πλατφόρμες είναι επεκτάσιμες, αλλά το επίπεδο φαίνεται να ποικίλλει πολύ.

Ελέγξτε ξανά τη λύση σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια πλατφόρμα ικανή να χειριστεί όλες τις ανάγκες σας.

 

8 καλύτερες πλατφόρμες Blockchain

Τώρα, για να σας βοηθήσω με το ταξίδι σας στο blockchain, έχω επιλέξει 8 καλύτερες πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε στις κατανεμημένες λύσεις σας. Λοιπόν, ας δούμε τι είναι αυτά, εμείς?

Αιθέριο

Τύπος καθολικού: Χωρίς άδεια

Αλγόριθμος συναίνεσης: Απόδειξη εργασίας

Έξυπνη σύμβαση: Ναι

 

Το Ethereum είναι μία από τις πλατφόρμες blockchain ανοιχτού κώδικα στη λίστα μας. Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain στην αγορά αυτή τη στιγμή. Παρόλο που είναι άδειο και έρχεται σίγουρα με το δικό του σύνολο θεμάτων, το Ethereum καταφέρνει να επικρατήσει για πολύ καιρό.

Το Ethereum έγινε ζωντανό το 2015, και από τότε, κέρδισε τεράστια δημοτικότητα. Έρχεται με την εγγενή κρυπτογράφηση, Ether και Gas. Προφανώς, σε αυτήν την πλατφόρμα, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει και να συμμετάσχει στη διαδικασία συναίνεσης.

Έτσι, εάν η λύση blockchain σας χρειάζεται πραγματικά ένα ανοιχτό περιβάλλον, τότε η μετάβαση στο Ethereum μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημα.

Επίσης, αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί στο Proof of Work, η οποία είναι πραγματικά μια συναίνεση που θέλει δύναμη. Επιπλέον, δεν προσφέρει ιδιωτικές επιλογές συναλλαγών.

Αλλά αν σας ενδιαφέρει πραγματικά το Ethereum για την επιχείρησή σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ιδιωτική τους έκδοση. Η Ethereum Enterprise Alliance είναι υπεύθυνη για αυτήν την ιδιωτική έκδοση του Ethereum.

Στην πραγματικότητα, αυτή η έκδοση συνοδεύεται από όλα τα οφέλη του δημόσιου blockchain με πρόσθετο απόρρητο στο μείγμα. Επίσης, θα αναπτυχθεί παράλληλα με τη δημόσια έκδοση και αντίστροφα.

Το καλύτερο μέρος αυτής της πλατφόρμας είναι ότι συνδυάζει ιδιωτική και δημόσια τεχνολογία για να σας δώσει την απόλυτη απόδοση.

Ακόμα κι αν εξακολουθεί να καθυστερεί τα κριτήρια συναλλαγής ανά δευτερόλεπτο.

 

Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Τύπος καθολικού: Επιτρέπεται

Αλγόριθμος συναίνεσης: Solo, Kafka, Raft

Έξυπνη σύμβαση: Ναι

 

Το Hyperledger Fabric είναι εδώ για να αλλάξει τη βιομηχανία προς το καλό. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain στην αγορά αυτή τη στιγμή. Είναι επίσης καταπληκτικό στη λίστα πλατφορμών ανοιχτού κώδικα που έχουμε. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε να αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση στον κωδικό του και δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα για αυτό.

Το Fabric δημιουργήθηκε το 2015 μετά το Ethereum και είναι το προϊόν του Hyperledger Project. Το Hyperledger είναι στην πραγματικότητα ένα έργο ομπρέλας ή μια κοινοπραξία ειδών όπου αναπτύσσουν blockchain για να το κάνουν προσβάσιμο για όλους.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια πλατφόρμα blockchain που επιτρέπεται και μπορεί να πάει με οποιοδήποτε είδος βιομηχανίας, τότε το Fabric είναι πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή.

Εν πάση περιπτώσει, το Hyperledger Fabric διαθέτει ένα ισχυρό αρχιτεκτονικό μοντέλο με αρθρωτή δομή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε είδος χαρακτηριστικού και να το χρησιμοποιήσετε. Επομένως, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο συναίνεσης με λιγότερη ισχύ για την επίτευξη συμφωνίας. Επίσης, προσφέρει δυνατότητα κλιμάκωσης και δεν επιβραδύνεται όταν υπάρχουν πολλοί συμμετέχοντες στην πλατφόρμα.

Στην πραγματικότητα, προσφέρει έξυπνα συμβόλαια, αλλά ονομάζεται αλυσίδα εδώ.

 

Hyperledger Sawtooth

Τύπος καθολικού: Επιτρέπεται / Χωρίς άδεια

Αλγόριθμος συναίνεσης: PBFT, PoET, Raft

Έξυπνη σύμβαση: Ναι

 

Το Hyperledger Sawtooth είναι μια άλλη εξαιρετική προσθήκη στη λίστα πλατφορμών blockchain ανοιχτού κώδικα. Στην πραγματικότητα, είναι επίσης μια άλλη παραγωγή του Linux Foundation και η Intel συνέβαλε πολύ σε αυτό. Η χρήση του είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να λάβετε τους κωδικούς απευθείας από το GitHub.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα σε οποιοδήποτε είδος βιομηχανίας, επειδή οι προγραμματιστές σχεδίασαν την αρχιτεκτονική με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, αυτή η πλατφόρμα είναι επίσης εξαιρετικά προσαρμόσιμη.

Είναι στην πραγματικότητα μια πλατφόρμα εταιρικής κατηγορίας που είναι αρθρωτή και έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη, δημιουργία και εκτέλεση τεχνολογιών κατανεμημένων καθολικών.

Πρέπει να αναρωτιέστε – ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ Sawtooth και Fabric?

Λοιπόν, είναι στην πραγματικότητα ο τύπος του καθολικού όπου είναι διαφορετικοί. Το Fabric είναι μια πλήρως επιτρεπόμενη πλατφόρμα. από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sawtooth ως επιτρεπόμενο και χωρίς άδεια και τα δύο. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες και μπορείτε να τους δείτε αργότερα στον πίνακα σύγκρισης πλατφορμών blockchain.

Εάν θέλετε μια πλατφόρμα που είναι πραγματικά εύκολο να ενσωματωθεί, τότε πρέπει να πάτε για το Sawtooth. Επίσης, ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό του Sawtooth είναι ότι χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό αλγόριθμο Proof of Elapsed Time που είναι πολύ πιο προηγμένος από το Raft.

 

Hyperledger Iroha

Τύπος καθολικού: Επιτρέπεται

Αλγόριθμος συναίνεσης: Αλγόριθμος YAC (ακόμα μια συναίνεση)

Έξυπνη σύμβαση: Ναι, αλλά προκαθορισμένη

 

Το Hyperledger Iroha είναι επίσης μια αρκετά δημοφιλής πλατφόρμα blockchain. Είναι επίσης μία από τις πλατφόρμες blockchain ανοιχτού κώδικα που προσφέρουν καλή αξία. Στην πραγματικότητα, το Iroha είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολο στη χρήση και έχει σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο.

Εάν αισθάνεστε ότι άλλες πλατφόρμες είναι δύσκολο να ελεγχθούν ή να μάθετε, τότε μπορείτε να δείτε αυτήν. Στην πραγματικότητα, είναι κυρίως για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ασφαλείς, αξιόπιστες και γρήγορες εφαρμογές.

Εν πάση περιπτώσει, η υποκείμενη δομή είναι αρκετά απλή και προφανώς είναι αρθρωτή. Χρησιμοποιεί έναν εντελώς διαφορετικό αλγόριθμο συναίνεσης που ονομάζεται αλγόριθμος ακόμα μια συναίνεση (YAC). Στην πραγματικότητα, αυτό το πρωτόκολλο είναι εξαιρετικά γρήγορο και ασφαλές.

Ωστόσο, έχει έναν μικρό περιορισμό όσον αφορά τις έξυπνες συμβάσεις. Λοιπόν, προσφέρει έξυπνα συμβόλαια όπως χαρακτηριστικό, αλλά έρχεται με προκαθορισμένα πρότυπα συμβάσεων και όχι πλήρως προσαρμόσιμα.

Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αλλά δεν μπορείτε να το προσαρμόσετε όπως θέλετε.

Αλλά γενικά, είναι μια καλή πλατφόρμα και πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν ήδη.

 

Κυματισμός

Τύπος καθολικού: Επιτρέπεται

Αλγόριθμος συναίνεσης: Πιθανοτική ψηφοφορία

Έξυπνη σύμβαση: Όχι

 

Το Ripple είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη λίστα πλατφορμών blockchain. Λοιπόν, ο Ripple ξεκίνησε το ταξίδι του το 2012, αλλά στη συνέχεια ονομάστηκε Opencoin. Εν πάση περιπτώσει, αργότερα το 2015, το μετονόμασαν τελικά, Ripple. Στην πραγματικότητα, το Ripple ταιριάζει κυρίως σε χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Στην πραγματικότητα, ήθελαν πραγματικά να συνδέσουν όλες τις τράπεζες, τις εταιρείες, τους παρόχους πληρωμών και τις ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων στο ίδιο δίκτυο.

Εν πάση περιπτώσει, η Ripple προσφέρει το RippleNet, το οποίο είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα δωρεάν συναλλαγών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα για να πραγματοποιήσετε πληρωμές οπουδήποτε, οποτεδήποτε στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, αλλάζει πραγματικά τον τρόπο που βλέπουμε τις τραπεζικές συναλλαγές προς το παρόν.

Ξέρετε πόσο θα χρειαστεί για την επεξεργασία της συναλλαγής σας στο Ripple; Μόνο 4 δευτερόλεπτα! Χρησιμοποιώντας το Ripple, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες αγορές, να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες, να έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια και να έχετε ένα σύστημα μικροπληρωμών.

Εν πάση περιπτώσει, εάν είστε εταιρική επιχείρηση που εργάζεται σε μια οικονομική λύση, τότε θα πρέπει σίγουρα να την ελέγξετε.

 

Απαρτία

Τύπος καθολικού: Επιτρέπεται

Αλγόριθμος συναίνεσης: Raft, Βυζαντινή ανοχή βλαβών στην Κωνσταντινούπολη

Έξυπνη σύμβαση: Ναι

 

Η απαρτία είναι μια άλλη εξαιρετική πλατφόρμα σε αυτήν τη λίστα με τις 8 καλύτερες πλατφόρμες blockchain. Στην πραγματικότητα, το Korum είναι πραγματικά μια έμπνευση από το Ethereum Network. Ο J.P. Morgan είναι πίσω από την ανάπτυξη της απαρτίας και χρησιμοποίησε το Ethereum ως βάση για να το σχεδιάσει.

Ωστόσο, δεν είναι άδειο όπως το Ethereum. μάλλον, επιτρέπεται. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα είναι για να εξασφαλίσει ότι έχετε υψηλή ταχύτητα και υψηλή απόδοση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, είναι επεκτάσιμο, αλλά έχει και τους περιορισμούς του.

Σε αντίθεση με το Ethereum, η Απαρτία χρησιμοποιεί μια ελαφριά διαδικασία συναίνεσης για να καταλήξει σε συμφωνία. Επιπλέον, αυτό εξοικονομεί πολλούς πόρους μακροπρόθεσμα.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό της Απαρτίας είναι ότι προσφέρει έγκυρους κόμβους που διαχειρίζονται την πλατφόρμα. Επίσης, προσφέρει ιδιωτικές συναλλαγές και συστήματα καθολικών.

Προς το παρόν, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Korum για να τροφοδοτήσουν τις δικές τους λύσεις blockchain. Εάν θέλετε μια καθιερωμένη πλατφόρμα, τότε θα πρέπει σίγουρα να τη δείτε.

 

Κόρντα

Τύπος καθολικού: Επιτρέπεται

Αλγόριθμος συναίνεσης: Pluggable Consensus

Έξυπνη σύμβαση: Ναι

 

Η Corda είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain στην αγορά αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα επιτρέπεται, επομένως θα χρειαστείτε έγκυρη πρόσβαση για να μπείτε στο δίκτυο. Ωστόσο, η R3 ανέπτυξε πραγματικά αυτήν την πλατφόρμα.

Επιπλέον, διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις – Corda και Corda Enterprise. Στην πραγματικότητα, η εταιρική έκδοση δεν είναι στην πραγματικότητα ανοιχτού κώδικα. Έτσι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην έκδοση λογισμικού ανοιχτού κώδικα από τον ίδιο τον ιστότοπό τους.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια πλατφόρμα που περιστρέφεται γύρω από ποιοτική παραγωγή και ισχυρή υποδομή δικτύου, τότε μπορείτε να τη δείτε.

Εν πάση περιπτώσει, προηγουμένως, η Corda ήταν αυστηρά μόνο για χρηματοπιστωτικούς κλάδους, αλλά τώρα πολλές άλλες βιομηχανίες χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για τη λύση τους.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του Corda είναι ότι προσφέρει μια υπηρεσία τείχους προστασίας που είναι κάπως αδύνατο να διεισδύσει. Έτσι, η χρήση αυτού για το σύστημα δικτύου Διαδικτύου σας μπορεί να είναι πολύ.

Αλλά προσφέρει επίσης υψηλή απόδοση, προστασία της ιδιωτικής ζωής, επεκτασιμότητα και ούτω καθεξής.

 

Hedera Hashgraph

Τύπος καθολικού: Επιτρέπεται

Αλγόριθμος συναίνεσης: Ασύγχρονη βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων

Έξυπνη σύμβαση: Ναι, αλλά χρειάζεται εξειδικευμένο API

 

Πρέπει να αναρωτιέστε γιατί συμπεριέλαβα τη Hedera Hashgraph σε αυτήν τη λίστα πλατφορμών blockchain, παρόλο που δεν είναι τεχνικά blockchain. Λοιπόν, στην πραγματικότητα δεν είναι ένα blockchain αλλά ένα σύστημα κατανεμημένων καθισμάτων όπως το blockchain.

Παρόλο που δεν είναι μια πλατφόρμα blockchain, προσφέρει υπέροχα χαρακτηριστικά για τα οποία σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε. Στην πραγματικότητα, το Hedera Hashgraph είναι μια πολύ δίκαιη, ασφαλής και γρήγορη πλατφόρμα.

Επομένως, χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο συναίνεσης που ονομάζεται Ασύγχρονη Βυζαντινή Σφάλμα Ανοχής, η οποία είναι ισχυρή έναντι οποιωνδήποτε επιθέσεων.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τη δυνατότητα έξυπνης σύμβασης. Στην πραγματικότητα, προσφέρει ένα έξυπνο συμβόλαιο, αλλά πρέπει να έχετε ένα ειδικό API για αυτό. Για να σας βοηθήσουν να το χρησιμοποιήσετε, προσφέρουν αυτό το API, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το έξυπνο συμβόλαιο που βασίζεται στο Ethereum’s Solidity.

Ωστόσο, το καλύτερο χαρακτηριστικό αυτής της πλατφόρμας είναι ότι προσφέρει περισσότερες από 50 χιλιάδες συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ γρήγορο σε σύγκριση με όλες τις άλλες πλατφόρμες αυτής της λίστας.

Αλλά πώς το κάνει αυτό; Λοιπόν, το μοναδικό σύστημα καθολικών διασφαλίζει ότι μπορεί να προσφέρει παράλληλες συναλλαγές.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη αυτήν την πλατφόρμα. Έτσι, το έχω συμπεριλάβει ως μια καλή εναλλακτική λύση σε άλλες πλατφόρμες.

 

Ο πίνακας σύγκρισης των Ultimate Blockchain Platforms

Αιθέριο

Υπερκαλλιέργεια-Ύφασμα

Hyperledger-Sawtooth

Hyperledger-Iroha

Κόρντα

Κυματισμός

Απαρτία

Hedera Hashgraph

Τύπος καθολικού

Ανά αποστολή Ανά αποστολή Ανά αποστολή και ανά αποστολή

 

Πλήρως αποστολή Ανά αποστολή Ανά αποστολή Πλήρως ανά αποστολή Ανά αποστολή

Αλγόριθμος συναίνεσης

Απόδειξη εργασίας Solo, Kafka, Raft PBFT, PoET, Raft Αλγόριθμος YAC Pluggable συναίνεση Πιθανοτική ψηφοφορία Raft, Κωνσταντινούπολη BFT Asyn-chronous BFT

Έξυπνη σύμβαση

Ναι, αλλά ως επί το πλείστον προκαθορισμένο Χ Ναί

(Χρήση API)

Βιομηχανική εστίαση

Διακλαδική βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία Ευρεία βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία Οικονομικά / Διακλαδική βιομηχανία Χρηματοοικονομική βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία

Ταχύτητα συναλλαγής

~ 20 TPS >2000 TPS >1000 TPS ≤1000 TPS ~ 170 TPS ~ 1500 TPS ~ 100 TPS ~ 50k + TPS

Έξυπνη γλώσσα συμβολαίου

Στερεότητα Go, Java, JavaScript Python, JavaScript, Go, Java, Rust, C++ ντο++ Κότλιν, Ιάβα Στερεότητα Στερεότητα (χρησιμοποιώντας API)

 

 

Τελικές σκέψεις

Οι πλατφόρμες Blockchain είναι εδώ για να σας βοηθήσουν στο υπέροχο ταξίδι σας μπροστά. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη μιας λύσης σε επίπεδο επιχείρησης είναι αρκετά δύσκολη. Κυρίως αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια εντελώς διαφορετική και νέα τεχνολογία για αυτό.

Αλλά για να σας βοηθήσουμε, πολλές πλατφόρμες blockchain ανοιχτού κώδικα μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ένα δίκτυο που χρειάζεται μόνο λίγα τσιμπήματα και μπορείτε να το κάνετε για οποιονδήποτε κλάδο θέλετε.

Σε αυτόν τον οδηγό, σας ενημερώνουμε πώς να επιλέξετε μια πλατφόρμα και έχω συγκρίνει όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες που κυκλοφορούν σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι, χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό, τώρα μπορείτε να επιλέξετε τον τέλειο για τις ανάγκες σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me