Γιατί χρειαζόμαστε τεχνολογία Blockchain; Μια ματιά σε 5 βασικά προβλήματα

Γιατί χρειαζόμαστε τεχνολογία blockchain; λοιπόν, η απάντηση έγκειται στην αυξανόμενη ανάγκη για λύσεις που μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο και την ανάγκη να παραμείνουν οι κυβερνητικοί οργανισμοί. Η ανάγκη για γρήγορα, ασφαλή και προσιτά συστήματα μεταφοράς χρημάτων έχει προχωρήσει επίσης πολύ για να ρίξει φως στην ανάγκη για τη νέα τεχνολογία.

Η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την τεχνολογία blockchain αναμένεται συνεπώς να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι παίρνουν μια σαφή ιδέα για το τι είναι και τι είναι ικανό να κάνει.

Ορισμένες περιπτώσεις υψηλού επιπέδου χρήσης για τεχνολογία blockchain έχουν ήδη συγχωνευτεί, αγγίζοντας διάφορους τομείς της οικονομίας. Εκατομμύρια δολάρια δαπανούνται επίσης για έρευνα και πολλές δοκιμές καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν απασχοληθεί τους ανθρώπους για δεκαετίες.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είναι τα μόνα που χρειάζονται τεχνολογία blockchain, για να επιτρέπουν άμεσες πληρωμές διασυνοριακά. Παρακάτω είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία.

5 Παραδείγματα Γιατί Χρειαζόμαστε Τεχνολογία Blockchain?

1. Επαλήθευση προσόντων

Οι εργοδότες χρειάζονται τεχνολογία blockchain για να επαληθεύσουν την εγκυρότητα των διαπιστευτηρίων εκπαίδευσης, ιδίως εκείνων που αποκτήθηκαν μέσω διαδικτυακών σπουδών. Το γεγονός ότι τα ψεύτικα πιστοποιητικά και τα προσόντα μπορούν να αγοραστούν στον σκοτεινό ιστό για τα φιστίκια, άφησε τους εργοδότες να έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν τρόπους για να περιορίσουν την κακία.

Γιατί χρειαζόμαστε τεχνολογία Blockchain για επαλήθευση

Συντελεστές εικόνας: NTOK.io

NTOK.io είναι μια εκκίνηση που έχει κάνει καλή χρήση της τεχνολογίας blockchain σε μια προσπάθεια εντοπισμού απατεώνων που ισχυρίζονται ότι είναι εξαιρετικοί δάσκαλοι και εκπαιδευτές στο διαδίκτυο. Η εταιρεία έχει κωδικοποιήσει αξιολογήσεις και κριτικές σε ένα blockchain, καθιστώντας δυνατή την αναγνώριση και την επαλήθευση οποιασδήποτε αξιολόγησης που εκδόθηκε σε έναν συγκεκριμένο δάσκαλο ή δάσκαλο.

2. Ψηφιακή ψηφοφορία

Στο μέλλον, οι κυβερνήσεις ενδέχεται να χρειάζονται τεχνολογία blockchain για να εγγυηθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Η ψηφιακή ψηφοφορία σε ένα σύστημα με τεχνολογία blockchain είναι μια από τις καινοτομίες που επί του παρόντος εργάζεται »καθώς η τεχνολογία έχει αποδείξει ότι μπορεί να βασιστεί για να εξασφαλίσει ασφαλή και ανώνυμη ψηφοφορία.

Η ψηφιακή ψηφοφορία μέσω του Διαδικτύου ως έχει είναι επιρρεπής σε παραβίαση. Ωστόσο, το γεγονός ότι η τεχνολογία blockchain είναι επαληθεύσιμη θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να ελέγξει το blockchain, για να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των ψήφων βάσει χρονικών γραμματοσήμων.

Γιατί χρειαζόμαστε τεχνολογία Blockchain για ψηφιακή ψηφοφορία


Η Δυτική Βιρτζίνια στις Η.Π.Α. πραγματοποιεί επί του παρόντος πρόσθετες δοκιμές σε ένα σύστημα ψηφοφορίας blockchain αφού επέτρεψε στο στρατιωτικό προσωπικό να χρησιμοποιήσει ένα πιλοτικό σύστημα για την ψηφοφορία, σε δύο κομητείες, στις 8 Μαΐου πρωτογενείς εκλογές.

Η Σιέρα Λεόνε είναι μια άλλη χώρα που έχει ήδη διεξήγαγε εκλογές σε ένα σύστημα blockchain που επέτρεψε την καταγραφή των ψήφων στο 70% του εκλογικού σώματος στο blockchain.

3. Κατανεμημένη αποθήκευση

Επί του παρόντος, οι άνθρωποι βασίζονται σε υπηρεσίες που προσφέρονται από το Google Drive και το Dropbox, μεταξύ άλλων για αποθήκευση δεδομένων. Το πρόβλημα με αυτές τις υπηρεσίες είναι ότι οι εταιρείες που προσφέρουν τις υπηρεσίες αναγκάζονται μερικές φορές από τις κυβερνήσεις να παραδώσουν τα δεδομένα των ανθρώπων.

Ωστόσο, με τις υπηρεσίες αποθήκευσης που λειτουργούν με blockchain, οι άνθρωποι μπορεί να μην χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν τα δεδομένα τους. Το Blockchain επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων σε διαφορετικούς υπολογιστές σε ένα δίκτυο με υψηλή κρυπτογράφηση στην οποία μόνο ένα άτομο μπορεί να έχει πρόσβαση.

Η ανάγκη για κατανεμημένες υπηρεσίες αποθήκευσης που τροφοδοτούνται με blockchain έχει ήδη δημιουργηθεί Στόρτζ, μια υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων με τεχνολογία blockchain.

Γιατί χρειαζόμαστε αποκεντρωμένη αποθήκευση Blockchain;

Συντελεστές εικόνας: Storj

ClearCenter και η SiaCoin συνεργάστηκαν για να εργαστούν σε ένα το blockchain εξασφάλισε το ClearShare αποκεντρωμένη πλατφόρμα αποθήκευσης. Η λύση θα προσφέρει ένα απλό αλλά ισχυρό και επεκτάσιμο σύστημα αποκεντρωμένης υπηρεσίας αποθήκευσης.

4. Προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται τεχνολογία blockchain για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας τους, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που δημιουργούν οι χάκερ που στοχεύουν ακόμη και τα πιο περίπλοκα δίκτυα. Ψηφιοποιώντας τα IP τους, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να προστατεύουν τις επενδύσεις τους όταν πρόκειται για δημιουργίες και καινοτομίες.

Το Blockchain είναι μια αμετάβλητη τεχνολογία που λειτουργεί ως ιδανικό μέρος για αποθήκευση, έλεγχο και επαλήθευση πνευματικής ιδιοκτησίας. Ενώ οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν την εργασία και την καινοτομία των ανθρώπων, δεν έχουν υπάρξει οριστικά συστήματα εγγραφής στα οποία μπορούν να βασίζονται τα άτομα, για να αποδειχθεί η ιδιοκτησία.

Ωστόσο, με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη συστημάτων που οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον για να αποδείξουν την ιδιοκτησία των δημιουργιών τους.

5. Κυβερνητική ασφάλεια

Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις με διαδικτυακές επιχειρήσεις χρειάζονται τεχνολογία blockchain, εάν θέλουν να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά από τις κυβερνοεπιθέσεις. Η κλοπή δεδομένων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων έχει γίνει ένα κοινό φαινόμενο, δεδομένης της έντονης ζήτησης για τέτοιες πληροφορίες στον σκοτεινό ιστό.

Η τεχνολογία Blockchain έχει ήδη αποδειχθεί αποτελεσματική στην καταγραφή δεδομένων με διαφανή, ασφαλή και ανθεκτικό τρόπο. Τα συστήματα που τροφοδοτούνται από Blockchain έχουν γίνει μια ζώνη απαγόρευσης, καθώς είναι αδύνατο να εισέλθουν, χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Το hacking είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, η τεχνολογία blockchain υπόσχεται να παρέχει καθολικό για οικονομικές συναλλαγές που δεν μπορούν να παραβιαστούν. Το γεγονός ότι η τεχνολογία είναι αμετάβλητη το καθιστά επίσης ένα ιδανικό θεμέλιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς εγγυάται ότι οι δύο πλευρές μιας συναλλαγής είναι διαφανείς και άφθαρτες.

συμπέρασμα

Οι επιχειρήσεις, οι εταιρείες και ακόμη και οι κυβερνήσεις χρειάζονται τεχνολογία blockchain για να επιβιώσουν σε μια εποχή όπου οι χάκερ αναζητούν συνεχώς ευάλωτα συστήματα στην αναζήτηση πολύτιμων δεδομένων. Τούτου λεχθέντος, το Blockchain αρχίζει να έχει τον ίδιο αντίκτυπο που είχε το Διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις να αναζητούν τρόπους για την προστασία των συμφερόντων τους.

Μάθετε περισσότερα, είναι το Blockchain κατάλληλο για τις ανάγκες της επιχείρησής σας?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map