Blockchain Analytics – Η πρόκληση Blockchain KYC

Το Blockchain έχει φέρει επανάσταση σε πολλές βιομηχανίες και τους οδήγησε σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο για πολλά υποσχόμενα αμετάβλητα, διαφάνεια και ταχύτητα στην εκτέλεση όλων των ειδών συναλλαγών. Ενώ υπάρχουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα από τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προκλήσεις είναι το KYC και το AML, καθώς και οι δύο απαιτούν προηγμένες λύσεις Blockchain Analytics.

Γιατί τα δεδομένα είναι τόσο σημαντικά?

Τα δεδομένα θεωρούνται ως το λάδι του ψηφιακού κόσμου με εκατομμύρια οργανισμούς που εκτελούν τις επιχειρήσεις τους γύρω από τη συλλογή και τη βελτιστοποίησή τους για κατάλληλους σκοπούς. Ακόμη και οι συνηθισμένοι χρήστες κινητών μπορούν να αισθανθούν την «πίεση» από εταιρείες που τους ζητούν να δώσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μετά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής ή τη χρήση λειτουργιών από άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Για να υπογραμμίσουμε τη σημασία των πληροφοριών, θα πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση του Yahoo όταν τα δεδομένα του είχαν παραβιαστεί νωρίτερα, με αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια της καθαρής αξίας αυτού του γιγαντιαίου τεχνολογικού οργανισμού.

Το Blockchain υπόσχεται να παρέχει απόλυτη ασφάλεια στα δεδομένα των χρηστών σε βαθμό που οι χρήστες διατηρούνται ανώνυμοι και δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Αυτό αποδεικνύεται ως αρνητικό σημείο με αντίθετη άποψη σε ορισμένα σενάρια. Το πρόβλημα με την ανωνυμία είναι ότι οι ξέπλυμα χρημάτων χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για τη μεταφορά των παράνομων χρημάτων τους σε άλλες χώρες.

Σημασία του Blockchain Analytics

Το Blockchain Analytics έχει να κάνει με τη γνώση των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτά τα ψηφιακά καθολικά. Σε ένα περιβάλλον οικονομικής διαφάνειας, είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από ένα οικοσύστημα που κρύβει κάθε τύπο δεδομένων και πληροφοριών που χρησιμοποιούνται στο blockchain. Τα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται στο επίκεντρο του τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των επιχειρήσεων, οι ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτές τις εξελίξεις. Δημιουργούν νόμους που διασφαλίζουν ότι δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται δραστηριότητες ξεπλύματος χρημάτων με κρυπτονομίσματα. Για το λόγο αυτό, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει συνολικά τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ λίγες έχουν επιβάλει μερικούς περιορισμούς στο εμπόριο τους. Το Blockchain Analytics αναλύει προσεκτικά τα δεδομένα έτσι ώστε το οικοσύστημα να γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα και πώς και πού έχουν χρησιμοποιηθεί από έναν συγκεκριμένο χρήστη στο δίκτυο.

Για να φτιάξετε το Blockchain Analytics στο mainstream, ήταν απαραίτητο για τους προγραμματιστές να καταλήξουν σε κάποια μέτρα όπως το Know Your Customer (KYC) και οι νόμοι κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Υπάρχει ευρεία συναίνεση για τη χρήση μέτρων KYC και AML για να καταστεί η τεχνολογία αποδεκτή για τις χώρες όπου οι νόμοι για το ξέπλυμα χρήματος είναι αυστηρότεροι.

Καθώς ο τομέας αυτής της τεχνολογίας θα επεκταθεί σε περισσότερους κλάδους, θα αυξηθεί επίσης η σημασία του Blockchain Analytics. Ο έλεγχος δεδομένων θα γίνει πιο σημαντικός για τη μεταφορά συναλλαγών, όπως μεταφορά χρημάτων και επικύρωση των συναλλαγών, για να αναφέρουμε μερικές.

Συντελεστές εικόνας: Κρύσταλλο

Τεχνολογία Blockchain και αυξημένες κανονιστικές πιέσεις

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν επαγρυπνήσει και δραστηριοποιούνται για να παρακολουθούν τα ψηφιακά νομίσματα και να ασκούν πίεση για την αντιμετώπιση ζητημάτων AML και KYC σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός της έμφασης στην ανάγκη για αυτά τα σημαντικά μέτρα είναι να αντιμετωπιστούν οι απάτες που συμβαίνουν στη σφαίρα κρυπτογράφησης και να δημιουργηθεί μια ικανότητα εντοπισμού δόλιων δραστηριοτήτων με τη βοήθεια του Blockchain Analytics. Θα βοηθούσε επίσης στον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων που συμβαίνουν στο οικοσύστημα. Για την αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών προβλημάτων, το Blockchain Analytics μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε ένα σημαντικό κομμάτι εδώ.

Η Κίνα ήταν η πρώτη που απαγόρευσε τις συναλλαγές κρυπτογράφησης για τον ίδιο λόγο και αυτό δημιούργησε μεγάλη φασαρία μεταξύ των ενθουσιωδών κρυπτογράφησης, των οργανισμών και των ρυθμιστικών αρχών. Οι Κινέζοι έμποροι έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλες χώρες όπου το εμπόριο κρυπτογράφησης ήταν παράνομο. Ακολουθώντας το πρότυπο, το ινδικό ανώτατο δικαστήριο είχε επίσης εκδώσει μια εντολή προειδοποιώντας τους τοπικούς εμπόρους κρυπτογράφησης να σταματήσουν να κάνουν συναλλαγές με τράπεζες. Ωστόσο, η απαγόρευση αυτή αμφισβητήθηκε μετά την παραλαβή εκατομμυρίων ψηφιακών υπογραφών σε μια αίτηση που στη συνέχεια υποβλήθηκε στο δικαστήριο και μέχρι στιγμής, το ζήτημα υπόκειται στο δικαστήριο. Την ίδια εβδομάδα, η κορυφαία τράπεζα του Πακιστάν απαγόρευσε επίσης τις συναλλαγές κρυπτογράφησης και οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν επίσης λίγα άτομα για να κάνουν αυτή την επιχείρηση Το δωμάτιο για ICO περιορίστηκε με τις ρυθμιστικές αρχές πολλών χωρών να δείχνουν επιφυλάξεις για το εγγενές χαρακτηριστικό ανωνυμίας που άνοιξε το δρόμο για παράνομες δραστηριότητες. Ο σκοτεινός ιστός έγινε επίσης ενεργός και άρχισαν να προωθούν το παιδικό σεξ, το εμπόριο γυναικών, το ξέπλυμα χρημάτων και άλλες παράνομες δραστηριότητες υπό την κουρτίνα. Όλοι αυτοί οι λόγοι ασκούν μεγάλη πίεση σε ρυθμιστικούς φορείς πολλών χωρών να επινοήσουν νόμους για την πρόληψη της χρήσης κρυπτονομισμάτων σε εγκληματικές δραστηριότητες. Παρόλο που δεν ήταν δυνατόν να παρακολουθούν αυτά τα αδικήματα, καθώς δεν υπήρχαν τέτοιες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα αυτών των ανθρώπων που λειτουργούν κάτω από το χαλί, η πίεση στις αρχές αυτές συνέχισε να αυξάνεται.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης έχει καθορίσει μια διαδικασία και κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθούν οι ICO. Αυτή η εξέλιξη τους επιτρέπει να αποδεχτούν τα ψηφιακά νομίσματα ως προϊόν και τα έθεσε σε κανονιστικό νόμο που δεσμεύει τις εταιρείες να διατηρούν τους ελέγχους της KYC και να αναφέρουν οποιαδήποτε εγκληματική και ύποπτη δραστηριότητα. Ακολουθώντας την πρόταση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χονγκ Κονγκ δημοσίευσε επίσης έγγραφα που προειδοποιούν τους ανθρώπους για τους κινδύνους που σχετίζονται με τους ICO και τονίζοντας την ανάγκη των απαιτήσεων της KYC. Η Μαλαισία έχει επίσης ακολουθήσει το πρότυπο και έχει δημιουργήσει πολιτική AML για τη χρήση κρυπτονομισμάτων.


Για να μειωθεί η συζήτηση, οι ρυθμιστικές αρχές επινοούν ενεργά νόμους για την αποτροπή της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων σε εγκληματικές δραστηριότητες, παραβιάσεις ασφάλειας και απάτες.

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης των ελέγχων KYC και AML, το blockchain analytics έχει καταστεί απαραίτητη για την παρακολούθηση δεδομένων στο δίκτυο.

Η παρακολούθηση των δεδομένων στο blockchain εξυπηρετεί έναν σκοπό του ελέγχου της ποιότητας και της χρησιμότητας των πληροφοριών. Για να γίνει πιο σαφές, τα δεδομένα αναλύονται εάν είναι κατάλληλα για το σκοπό και ελέγχεται η ποιότητα των πληροφοριών.

 

Blockchain Analytics για βελτίωση της διαχείρισης δεδομένων

Η βελτίωση της ποιότητας διαχείρισης στο δημόσιο τομέα είναι ο κύριος στόχος του Blockchain Analytics για τη διατήρηση αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με στοιχεία, δραστηριότητες, άτομα και οργανισμούς. Τα δεδομένα που αφορούν προσωπικά στοιχεία, όπως ημερομηνία γέννησης και θανάτου, οικογενειακή κατάσταση και άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με οργανισμούς όπως μεταβιβάσεις ακινήτων, επιχειρηματικές άδειες και το επιχειρηματικό τους πεδίο είναι όλα σημαντικά για ασφαλή διαχείριση και κοινή χρήση σύμφωνα με τους νόμους περί δικαιώματος πληροφόρησης . Η διαχείριση τέτοιων δεδομένων χωρίς τη χρήση τεχνολογίας blockchain είναι μια περίπλοκη εργασία, αλλά θα πρέπει να ληφθούν μέτρα σε περίπτωση τροποποίησης των δεδομένων. Ένα άτομο πρέπει να έρθει και να εμφανιστεί αυτοπροσώπως σε περίπτωση αλλαγής ή ενημέρωσης του προσωπικού του αρχείου για να εξασφαλίσει την ποιότητα των πληροφοριών και τη διαφάνεια του. Παρομοίως, η χρήση τεχνολογίας blockchain για περαιτέρω προώθηση των δεδομένων θα πρέπει επίσης να γίνει αυτοματοποιημένη με τη χρήση τεχνολογίας έξυπνης σύμβασης. Για παράδειγμα, εάν ένα τρίτο μέρος χρειάζεται τις πληροφορίες, θα πρέπει να κοινοποιείται αυτόματα όταν πληροί τις προκαθορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό βελτιώνει τη διαφάνεια και τη διαχείριση των δεδομένων προς ικανοποίηση όλων των ενδιαφερομένων.

Το Blockchain Analytics είναι ένα βασικό μέτρο και ένα αναμφισβήτητο χαρακτηριστικό για τη βελτίωση της διαφάνειας αυτής της ίδιας της τεχνολογίας. Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι εγκληματίες ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων ενός δημόσιου βιβλίου και να τα χρησιμοποιούν σε διαφορετικές λανθασμένες δραστηριότητες. Εάν ληφθούν όλα τα μέτρα για τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο blockchain, αυτό δίνει σε όλους μια ηρεμία σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών τους. Η τεχνολογία Blockchain έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, αλλά η πιο σημαντική είναι ο χειρισμός και η διαχείριση πληροφοριών.

Ασφάλεια δεδομένων στο blockchain

Η αξία των δεδομένων έχει αυξηθεί και μπορούμε να αντισταθμίσουμε αυτό το γεγονός παρατηρώντας τον αριθμό των περιπτώσεων στις οποίες οι χάκερ έχουν παραβιάσει βάσεις δεδομένων για προσωπικά στοιχεία, δακτυλικά αποτυπώματα, οικονομικές πληροφορίες, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και ιστορικό απασχόλησης.

Κατά τη σύγκριση της ασφάλειας δεδομένων με συμβατικό σύστημα και blockchain, είναι γνωστό ότι η συμβατική ασφάλεια δεδομένων διασφαλίζεται με μεθόδους κρυπτογράφησης που δεν υπόσχονται απόλυτη ασφάλεια, από την άλλη πλευρά, το blockchain δεν επιτρέπει στους χάκερ να κλέβουν ή να χειραγωγούνται πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί στο καθολικό.

 

Ανάλυση Blockchain και ανάλυση δεδομένων

Το Blockchain έχει την απόλυτη ικανότητα να αλλάξει τον κόσμο στον τομέα των δεδομένων. Έχει διαπιστωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή πολλών βιομηχανιών και επιχειρηματικών μοντέλων, αλλά η ανάγκη της για μετατροπή της ανάλυσης δεδομένων είναι αναπόφευκτη. Οι άνθρωποι που είναι νέοι στον κόσμο του blockchain δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει την ανάλυση δεδομένων και υπάρχουν τόσες πολλές προκλήσεις σε ό, τι αφορά. Το χρήμα είναι ίσως το πιο δύσκολο εμπόδιο λόγω της υποκείμενης αναλυτικής υποδομής του. Ωστόσο, αυτό το εμπόδιο μπορεί να εξαλειφθεί αφού οι υπηρεσίες επιχειρησιακής νοημοσύνης παρέχουν εύχρηστα συνδρομητικά εργαλεία για την ανάλυση δεδομένων. Στην επόμενη φάση, οι άνθρωποι αναμένουν έναν νέο μηχανισμό από την τεχνολογία blockchain για την επινόηση εργαλείων που θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση και την ανάλυση δεδομένων. Το Blockchain προσέφερε έναν πιο δημοκρατικό τρόπο να προσφέρει αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, επιτρέποντας στους μεγάλους οργανισμούς να κάνουν τα αναλυτικά τους στοιχεία και επιτρέποντας στις μικρότερες εταιρείες να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία. Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες με οικονομικό τρόπο.

Ανταλλαγή δεδομένων

Όπως συζητήθηκε παραπάνω, τα δεδομένα καλούνται σωστά το λάδι της σύγχρονης οικονομίας και υπάρχουν εκατομμύρια οργανισμοί που εργάζονται για τα δεδομένα σας, τα συλλέγουν και τα πωλούν στους υψηλότερους πλειοδότες. Το Blockchain διασφαλίζει ότι η κοινή χρήση δεδομένων είναι πιο εφικτή και αποτελεσματική εξαλείφοντας τον πλεονασμό και την ανακρίβεια των δεδομένων. Αυτό δίνει στους αγοραστές ένα όφελος όταν αγοράζουν μόνο τις πληροφορίες που είναι σχετικές και έχουν απόλυτη χρήση για τον σκοπό τους.

Το Blockchain διευκολύνει τον καθένα να μοιράζεται τα δεδομένα που είναι ακριβή, έγκυρα και σχετικά. Η τεχνολογία είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για την ανάκτηση και τη συλλογή πληροφοριών σε σύγκριση με τις συμβατικές πρακτικές, οι οποίες απαιτούν σάρωση πολλαπλών αρχείων και αφαίρεση περιττών στοιχείων πριν από την κοινή χρήση των χρήσιμων δεδομένων.

Ο παλιός μηχανισμός ανταλλαγής δεδομένων είναι δαπανηρός και αναποτελεσματικός, ενώ η τεχνολογία blockchain προσφέρει μια διαφανή και οικονομική λύση για το σκοπό αυτό. Είναι άχρηστο να πούμε ότι οι εταιρείες που λαμβάνουν τα δεδομένα, τα οποία απαιτούν ακριβώς, βελτιώνουν την επιχείρησή τους δημιουργώντας περισσότερους δυνητικούς πελάτες και ενισχύοντας τη συνολική απόδοση του οργανισμού τους επίσης.

 

Εργαλεία εξερεύνησης για το Blockchain Analytics

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο φημισμένα εργαλεία εξερεύνησης blockchain στο Διαδίκτυο.

Κρύσταλλο

Αναπτύχθηκε από την ομάδα της Bitfury και η λύση που προσφέρει είναι αρκετά ολοκληρωμένη. Το Crystal όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να δουν ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα σε πολλές διαστάσεις, αλλά είναι επίσης απόλυτα κατάλληλο για τη δημιουργία συνδέσμων μεταξύ διαφορετικών εγκληματιών, προκειμένου να βοηθήσουν στην παρακολούθηση και την έρευνα.

Είναι λοιπόν ένα καλό εργαλείο για το blockchain analytics από την άποψη του KYC, καθώς οι ερευνητές και άλλες υπηρεσίες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους και του συνολικού δικτύου τους.

ΟΧΤ

Αυτό το εργαλείο είναι, ειδικά για το bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο blockchain της μπορούν να αναλυθούν με τη βοήθεια του OXT. Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν διάφορες μετρήσεις αναζήτησης, οπότε είστε πάντα ελεύθεροι να εξατομικεύσετε τα αποτελέσματα ανάλυσής σας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεδομένου ότι αυτά τα καθολικά είναι δημόσια από προεπιλογή, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες που εγείρονται από μια κοινότητα χρηστών και εργαλεία όπως το OXT τους επιτρέπουν να ενισχύσουν τον προσδιορισμό του απορρήτου.

Εάν μια συγκεκριμένη μέτρηση δεν είναι διαθέσιμη στο σύστημα, το OXT ικανοποιεί όλα τα εξατομικευμένα αιτήματα από τους χρήστες.

Τελική ετυμηγορία

Είναι και πάλι περιττό να πούμε ότι η αξία των δεδομένων έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών και οι εταιρείες βασίζουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τις στρατηγικές μάρκετινγκ σε δεδομένα και πληροφορίες. Για να το κάνουμε πιο απλό, ακόμη και ένας μικρός ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου ζητά τις πληροφορίες του χρήστη και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για τη χάραξη της στρατηγικής μάρκετινγκ για την τοποθέτηση σχετικών διαφημίσεων. Το Blockchain analytics έχει βασικό ρόλο σε μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τα δεδομένα έχουν δημιουργήσει έσοδα από όπου οι καταναλωτές είναι πιο ενημερωμένοι για την αξία των πληροφοριών τους. Αλλά το πρόβλημα με τη διανομή των δεδομένων για τους καταναλωτές είναι ότι δεν μπορούν να ελέγχουν τη λανθασμένη χρήση των πληροφοριών τους.

Ωστόσο, η τεχνολογία blockchain διασφαλίζει τη διαφάνεια και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις πληροφορίες για να διασφαλίσουν ότι δεν χρησιμοποιούνται σε άσχετες και εγκληματικές δραστηριότητες. Αυτό προωθεί την εμπιστοσύνη, όπου τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν μόνο όταν δώσετε τη συγκατάθεσή σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map