Γιατί οι τράπεζες αγαπούν το Blockchain αλλά όχι το Bitcoin;

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η συγκέντρωση χρησιμοποιείται στην εξουσία της κοινωνίας. Περιλαμβάνει τράπεζες, σχολεία, βιομηχανίες και ούτω καθεξής. Ωστόσο, το blockchain έχει χτυπήσει τον κόσμο με μια απαράμιλλη δύναμη, φέρνοντας αλλαγές σε σχεδόν κάθε κλάδο εκεί έξω.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε γιατί οι τράπεζες αγαπούν το blockchain αλλά όχι το bitcoin.

Το Bitcoin υπήρξε ο καταλύτης για την ανάπτυξη του blockchain. Η τιμή αυξήθηκε στα ύψη από μόλις 1000 $ έως 19.000 $ μόνο το έτος 2017. Όμως, το bitcoin δεν είναι blockchain. Χρησιμοποιεί το blockchain ως τεχνολογία και είναι ένα cryptocurrency που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο blockchain για να κάνει συναλλαγές σε πραγματικό κόσμο μεταξύ των μερών.

Το Blockchain, από την άλλη πλευρά, είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία. Είναι μια αποκεντρωμένη τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT). Το blockchain περιέχει κόμβους που συνεργάζονται για να επιτύχουν συναίνεση σε ολόκληρο το blockchain. Κάθε κόμβος έχει έναν ρόλο να παίξει και να έχει μαζί του ένα αντίγραφο του καθολικού. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί αλγόριθμοι συναίνεσης εκεί έξω. Δύο από τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν το Proof-of-Work (PoW) και το Proof-of-stake (PoS). Το Bitcoin χρησιμοποιεί το Proof-of-Work (PoW).

Λοιπόν, γιατί οι τράπεζες μισούν το Bitcoin?

Το Bitcoin είναι επαναστατικό. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο δύο άτομα μπορούν να μεταβιβάσουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς την ανάγκη κεντρικής συγκέντρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν απαιτούνται.

Η κυβέρνηση βασίζεται στον έλεγχο. Και, η τράπεζα είναι ένας τρόπος να το πράξει. Οι τράπεζες ρυθμίζουν τον τρόπο πραγματοποίησης των συναλλαγών. Κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω τραπεζών τεκμηριώνεται και μπορεί να εντοπιστεί ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, οι τράπεζες δεν είναι τόσο κακές όσο νομίζετε. Λειτουργούν μια χαρά στην τρέχουσα οικονομία. Διασφαλίζει επίσης ότι ελέγχονται οι παράνομες δραστηριότητες.

Πάνω από όλα, οι τράπεζες διεκπεραιώνουν τέλη για τη διαχείριση λογαριασμού ή συναλλαγών. Συνολικά, οι τράπεζες είναι ο τρέχων τρόπος χειρισμού συναλλαγών που προσφέρει εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων και της κυβέρνησης. Τα πήγαν επίσης καλά όταν συνέβη η οικονομική κρίση του 2008. Εκείνη την εποχή, οι τράπεζες αντιμετώπισαν την κατάσταση χωρίς να χρησιμοποιούν τα περιουσιακά στοιχεία του κοινού.

Γιατί οι τράπεζες φοβούνται

Γιατί οι τράπεζες μισούν το Bitcoin;

Ωστόσο, ο κεντρικός έλεγχος έχει τα μειονεκτήματά του. Και γι ‘αυτό είδαμε την άνοδο του Bitcoin το 2009.

Είναι το πρώτο κρυπτογράφηση που εμφανίστηκε και κατάφερε να χρησιμοποιήσει κατανεμημένη τεχνολογία ψηφιακού καθολικού (DTL). Αργά και σταθερά, έφερε μια πληθώρα έργων που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και blockchain.

Η ασφάλεια, η διαφάνεια και η ακεραιότητα ήταν απαράμιλλη σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία. Ωστόσο, οι τράπεζες δεν τους άρεσαν.


Η ιδέα της αποκέντρωσης είναι πάντα καλύτερη από την κεντρική. Εξαλείφει την ανάγκη για μια κεντρική οντότητα και μεταβιβάζει την εξουσία από την κυβέρνηση στον λαό.

Αυτό οδηγεί τις τράπεζες να φοβούνται και να φοβούνται το bitcoin. Προκάλεσε την παραμονή τους στην αγορά. Η ανάπτυξή της τα τελευταία δύο χρόνια εξασφάλισε επίσης ότι οι τράπεζες λαμβάνουν μεγαλύτερη προσοχή. Μέχρι τώρα, οι τράπεζες δεν είχαν προβεί σε καμία κανονιστική ενέργεια κατά του bitcoin. Ωστόσο, αργά, οι τράπεζες άρχισαν να διακόπτουν τη ροή χρημάτων για να αγοράσουν κρυπτογράφηση ή bitcoin γενικά.

Πολλές τράπεζες όπως οι βρετανικές τράπεζες σταμάτησαν να συνεργάζονται με εταιρείες που ασχολούνται με το Bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι σταμάτησαν την ανάπτυξη πολλών νεοσύστατων επιχειρήσεων ή ακόμη και ανταλλαγών. Η Ινδία πήρε επίσης μια τεράστια στάση πρόσφατα όταν Η RBI έβαλε εντολή περίφραξης στις τράπεζες για την αντιμετώπιση του κρυπτονομίσματος.

Το Bitcoin συνδέεται επίσης με τα μειονεκτήματά του. Ενθαρρύνει παράνομες δραστηριότητες, όπως ransomware.

Γιατί οι τράπεζες αγαπούν το blockchain

Οι τράπεζες δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές blockchain και cryptocurrency. Και γιατί όχι? Παρέχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα. Μερικές από τις τράπεζες που έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους περιλαμβάνουν τα BNY Mellon, UBS, Santander και πολλά άλλα! Η συμμαχία τους δημιουργήθηκε το 2016. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα Νόμισμα διακανονισμού κοινής ωφέλειας (USC). Είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που στοχεύει στην παροχή διακανονισμού και πληρωμών για βιομηχανικές χρηματοοικονομικές αγορές. Η USC χρησιμοποιεί blockchain.

Το Ripple είναι ένα ακόμη κρυπτονομίσμα που στοχεύει να παρέχει στις τράπεζες έναν τρόπο να διευθετούν τις πληρωμές διασυνοριακά. Η ιδέα είναι να γίνουν ταχύτερες και οικονομικά αποδοτικές οι διασυνοριακές πληρωμές.

Οι τράπεζες σχεδιάζουν επίσης να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να κάνουν τις εσωτερικές τους εργασίες πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές. Ένα ακόμη παράδειγμα περιλαμβάνει την κοινοπραξία της Σιγκαπούρης που αποτελείται από τοπικές τράπεζες. Εχουν δοκιμάστηκε με επιτυχία το blockchain Γνωρίστε τον πελάτη σας (KYC).

συμπέρασμα

Είναι σαφές ότι οι τράπεζες αγαπούν το blockchain και θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους. Ωστόσο, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το bitcoin. Λοιπόν, τι πιστεύετε για την όλη κατάσταση; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map