Blockchain έναντι SWIFT: The New Banking!

Ίσως το έχετε ακούσει αμέτρητες φορές – η τεχνολογία blockchain θα αντικαταστήσει τις παλαιότερες μεθόδους συναλλαγών. Αλλά ποιες είναι αυτές οι παλαιότερες μέθοδοι; Γι ‘αυτό σκοπεύουμε να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα για την πιο δημοφιλή παλαιότερη μέθοδο συναλλαγής χρημάτων. Ίσως ακούσατε το όνομα τον αμέτρητο χρόνο, είναι SWIFT! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν η συζήτηση για το blockchain εναντίον SWIFT!

Blockchain vs SWIFT: Θα πέσει το παλαιότερο τραπεζικό σύστημα?

Πώς ήρθε στο φως το SWIFT?

ΤΑΧΥΣ σημαίνει «Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Χρηματοοικονομικής Τηλεπικοινωνίας». Βασικά, είναι ένα δίκτυο χρηματοπιστωτικών οργανισμών παγκοσμίως για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Θα μπορούσατε να το ονομάσετε μέσο επικοινωνίας όλων των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Όλοι οι χρήστες στο δίκτυο έχουν έναν κωδικό αναγνώρισης επιχείρησης ή έναν κωδικό SWIFT που χρησιμοποιούν για την επικοινωνία.

Η πλατφόρμα ιδρύθηκε από τη βελγική εταιρεία Telecommunications το 1973. Σήμερα θα βρείτε τις περισσότερες τράπεζες που χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο για τη συντήρηση και τη συναλλαγή χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα σε ολόκληρο τον κόσμο.


Περισσότεροι από 11.000 χρηματοοικονομικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο συνδέονται με το δίκτυο. Η SWIFT λέει με περηφάνια ότι σχεδόν 15 εκατομμύρια μηνύματα περνούν μέσα στο δίκτυο κάθε μέρα. Έτσι, θα μπορούσατε εύκολα να πείτε ότι η σύγχρονη τραπεζική εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το δίκτυο. Αλλά με μεγάλη δύναμη έρχονται μεγάλες ευθύνες.

Υπάρχει ένα γεγονός ότι η μεγάλη δύναμη εκφυλίζεται πάντα. Υπάρχουν πολλά γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια που έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα και τη διαφάνεια του δικτύου.

Τι είναι λάθος με το δίκτυο SWIFT?

Υπάρχει κάποιο σοβαρό ελάττωμα στο σύστημα. Πρώτα απ ‘όλα, είναι ευάλωτο σε απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Η παγκόσμια χρηματοδότηση έλαβε συναγερμό όταν μερικοί χάκερ χάκαρε την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές και πήραν 81 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από πολλές επιθέσεις στο δίκτυο, οι άνθρωποι άρχισαν να αμφισβητούν την ακεραιότητα του δικτύου.

Γιατί οι επιτιθέμενοι στοχεύουν το δίκτυο SWIFT; Λοιπόν, η κοινότητα των χάκερ είχε πάντα ένα βόειο κρέας με το σύστημα. Θέλουν να αλλάξουν το σύστημα, καθώς πιστεύουν ότι το SWIFT παίζει μονοπώλιο στα χρήματα κάθε κοινού. Είναι ο ηθικός αγώνας τους, καθώς και ένας τρόπος να κερδίσουν πολλά χρήματα.

Τα κεντρικά κέντρα δεδομένων το καθιστούν επίσης αρκετά ενδιαφέρον για τους χάκερ. Εάν κάποιος μπορεί να καταστρέψει ένα μόνο κέντρο δεδομένων, μπορεί να κερδίσει.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα της διαδικασίας που δεν είναι αρκετά διαφανές. Το καθολικό δεν είναι ανοιχτό για δημόσια μάτια. Το διοικητικό όργανο διατηρεί πάντα το μυστικό της επιχείρησής τους. Δίνει απλώς υπερβολική δύναμη σε μια ιδιωτική εταιρεία.

Πώς σώζουν οι μπλοκ αλυσίδες την ημέρα?

Blockchain Αποθηκεύστε την ημέρα

Η τεχνολογία blockchain σχεδόν εξαλείφει όλες τις αρνητικές πλευρές του δικτύου SWIFT. Πρώτα απ ‘όλα, η τεχνολογία blockchain διαθέτει αποκεντρωμένο δίκτυο. Δηλαδή, κανείς δεν έχει τη δύναμη να χειραγωγεί ή να ελέγχει το blockchain για δική του εύνοια.

Καθώς το δίκτυο blockchain είναι αποκεντρωμένο, κανείς δεν μπορεί να χαράξει ολόκληρο το σύστημα. Γιατί; Οι χάκερ δεν θα βρουν τη βάση δεδομένων καθώς δεν υπάρχει. Όλα τα δεδομένα κατανέμονται μεταξύ των κόμβων του δικτύου.

Στην πραγματικότητα, η Ripple είναι μια εταιρεία που έκανε το SWIFT να μοιάζει με δεινόσαυρο. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές χρημάτων μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ το δίκτυο SWIFT διαρκεί 5 ημέρες κατά μέσο όρο για να σας στείλει τα χρήματα ο κυματισμός είναι πολύ πιο γρήγορος από το SWIFT 40 ετών.

Τα blockchains έχουν επίσης ένα ψηφιακό, αποκεντρωμένο και ανοιχτό καθολικό όπου όλες οι συναλλαγές και αποθηκεύονται και ανοίγουν για το κοινό για να δει πώς γίνεται η επιχείρηση γύρω από τις συναλλαγές.

Ο Ripple έχει ήδη αναφέρει πολλούς κοινούς και γενικούς ανθρώπους. Η Ripple έχει πάρει 100+ μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην αγορά τους, τα οποία μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της κρυπτογράφησης καθώς και το πιο πρακτικό και τυπικό τραπεζικό σύστημα.

Αν και το SWIFT έχει εφεύρει το τέλειο τέρας που μπορεί να κατακτήσει τις νεότερες μπλοκ. Ωστόσο, δεν αποτελεί μεγάλη απειλή για την τεχνολογία blockchain. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνολογία GPI της SWIFT δεν έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη δημοτικότητα. Έτσι, οι blockchains βρίσκονται μπροστά στη συζήτηση Blockchain εναντίον SWIFT.

συμπέρασμα

Είναι το 2018 τώρα, η 40χρονη τεχνολογία θα έπρεπε να είχε ήδη χάσει τη μάχη. Φαίνεται, όμως, ότι το παραδοσιακό νόμισμα βρίσκεται ακόμα στον αγώνα και ίσως το GPI έχει συγκεντρώσει περισσότερους λάτρεις της κρυπτογράφησης με τα λαμπρά χαρακτηριστικά του. Το δίκτυο SWIFT είναι πολύ εφικτό και πρακτικό σε σύγκριση με τα νέα και μυστικιστικά κρυπτονομίσματα. Έτσι, επιλέξτε με σύνεση προτού ξοδέψετε τα χρήματά σας και σε ποιον θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε περισσότερο – blockchain vs Swift. Η επιλογή είναι δική σου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me