Ιδιωτικό Blockchain Vs Consortium Blockchain

Το ιδιωτικό blockchain και το blockchain της κοινοπραξίας μπορεί να φαίνονται παρόμοια κατά καιρούς. Ωστόσο, είναι λίγο διαφορετικά. Για να σας βοηθήσω να απαλλαγείτε από τη σύγχυση, θα καλύψω τη σύγκριση της ιδιωτικής blockchain έναντι της blockchain της κοινοπραξίας. Ας δούμε πώς είναι παρόμοια και διαφορετικά ταυτόχρονα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πλατφορμών blockchain στην αγορά για διάφορους σκοπούς. Εάν γνωρίζετε για το blockchain ακόμη και λίγο, θα γνωρίζετε ότι έχει τρεις διαφορετικούς τύπους – Δημόσιο, Ιδιωτικό και Κοινοπραξία / Ομοσπονδία. Ωστόσο, ορισμένοι από εσάς μπορεί να συγχέονται με την ιδιωτική blockchain έναντι της blockchain κοινοπραξίας, καθώς, κατά καιρούς, μπορεί να φαίνονται παρόμοια.

Σε γενικές γραμμές, η αρχιτεκτονική τους είναι παρόμοια σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε τεχνολογίας είναι διαφορετικά. Πιο συγκεκριμένα, κάθε τεχνολογία χρησιμοποιείται σε διαφορετικές καταστάσεις για την επίτευξη διαφορετικών στόχων.

Αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει όλους τους αρχάριους εκεί έξω που αγωνίζονται να κατανοήσουν την ιδέα των ιδιωτικών και κοινοπραξιών.


Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Τι είναι το Private Blockchain?

Πριν ξεκινήσουμε, ας δούμε τι είναι ένα ιδιωτικό blockchain στην πρώτη θέση. Χωρίς να γνωρίζετε για την υποκείμενη τεχνολογία, δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων τεχνολογιών blockchain.

Στην πραγματικότητα, τα ιδιωτικά blockchains έχουν μια μόνο αρχή ή οργανισμό για τη φροντίδα του δικτύου. Τι σημαίνει όμως; Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που σε δημόσιες πλατφόρμες blockchain, ο καθένας θα μπορούσε να πάρει μια είσοδο στην πλατφόρμα, εδώ μόνο οι υπάλληλοι μιας μεμονωμένης οργάνωσης θα μπορούσαν να το αποκτήσουν.

Αλλά φαίνεται λίγο πιο συγκεντρωτικό, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα, οι ιδιωτικές λύσεις blockchain δεν προσφέρουν πραγματικά την πραγματική δυνατότητα αποκέντρωσης του blockchain. Αντ ‘αυτού, θα λάβετε ένα μερικό αποκεντρωμένο δίκτυο με ένα σύνολο κανόνων και κανονισμών.

Αυτά είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των ιδιωτικών λύσεων blockchain.

Σε πολλές περιπτώσεις, εάν η αρμόδια αρχή φαίνεται κατάλληλη, τότε μπορούν επίσης να παρακάμψουν μια συναλλαγή. Μια άλλη εξαιρετική πτυχή των ιδιωτικών λύσεων blockchain είναι ότι μπορείτε να έχετε ιδιωτικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήστης δεν μπορεί να σας παρακολουθεί ή να βλέπει τις ιδιωτικές σας συναλλαγές στο καθολικό.

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, ακόμη και για εμάς. Γιατί; Λοιπόν, σίγουρα δεν θέλετε τυχαία άτομα να γνωρίζουν πότε πραγματοποιήσατε μια συναλλαγή ή οτιδήποτε άλλο.

Κυρίως συμπίπτει επίσης με τα δικαιώματα των χρηστών. Επίσης, οι οργανισμοί ασχολούνται με εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα και οι ανταγωνιστές μπορούν να κλέψουν την αξία της επωνυμίας τους εάν αφεθούν στο κοινό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδιωτικές λύσεις μπλοκ αλυσίδας έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα. Εν πάση περιπτώσει, έχει επίσης και άλλα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain.

Έτσι, δεν θα αισθάνεστε ότι το δίκτυο δεν σας είναι δίκαιο με κανέναν τρόπο. Για παράδειγμα, Κυματισμός είναι στην πραγματικότητα μια ιδιωτική πλατφόρμα blockchain για επιχειρήσεις.

Τέλος πάντων, ας δούμε τις δυνατότητες των ιδιωτικών λύσεων blockchain σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό τεχνολογίας blockchain έναντι κοινοπραξίας blockchain.

ιδιωτικό blockchain έναντι κοινοπραξίας blockchain

Private Blockchain: Καλύτερες δυνατότητες αυτού του τεχνολογίου

Το απόρρητο είναι το υψηλότερο πρόβλημα

Σε ιδιωτικές μπλοκ αλυσίδων, έχετε την απόλυτη ιδιωτικότητα των ονείρων σας. Φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά οι λύσεις ξεφεύγουν από τον τρόπο τους για να σας δώσουν όλο το απόρρητο που χρειάζεστε. Βασικά, αυτές οι λύσεις είναι πιο προσβάσιμες σε επίπεδο επιχειρήσεων και όχι για δημόσια χρήση.

Και οι επιχειρήσεις χειρίζονται πολλές ευαίσθητες πληροφορίες σε τακτική βάση. Μια παραβίαση ασφαλείας εδώ θα σήμαινε μια τρομερή απώλεια για την εταιρεία και την οικονομία επίσης.

Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά απαραίτητο να υπάρχει ένα δίκτυο που διατηρεί αυτά τα δεδομένα. Και προφανώς, τα ιδιωτικά blockchain μπορούν εύκολα να το κάνουν.

Ας δούμε την επόμενη λειτουργία σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό σύγκρισης blockchain έναντι κοινοπραξίας.

Αποτελεσματικό από δημόσιους αποκλεισμούς

Στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι αποκλεισμοί ήρθαν πρώτοι και προσφέρει περισσότερη διαφάνεια στους ανθρώπους. Ωστόσο, οι δημόσιοι μπλοκ αλυσίδες χρησιμοποιούν υψηλής κατανάλωσης καταναγκαστικά πρωτόκολλα για να τροφοδοτήσουν το σύστημά τους. Επιπλέον, πρωτόκολλα όπως η απόδειξη της εργασίας καταλαμβάνουν πολλή ενέργεια, η οποία δεν είναι καθόλου φιλική προς το περιβάλλον.

Ως αποτέλεσμα, η ιδιωτική blockchain άρχισε να αυξάνεται και έριξαν τα πεινασμένα πρωτόκολλα συναίνεσης που είναι πεινασμένα για εξουσία. Συνήθως, αυτές οι λύσεις χρησιμοποιούν κάποιο είδος συναίνεσης με βάση την ψηφοφορία ή άλλες μορφές αλγορίθμων που καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Ρίξτε μια ματιά στην επόμενη δυνατότητα σε αυτόν τον κοινοτικό οδηγό σύγκρισης blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Δεν είναι πτητικό με οποιονδήποτε τρόπο

Με ιδιωτικά blockchain, θα έχετε την ηρεμία που δεν μπορείτε ποτέ να αποκτήσετε με ένα δημόσιο blockchain. Συνήθως, υπάρχει μια χρέωση συναλλαγής στην πλατφόρμα που πρέπει να πληρώσετε για να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή. Στην πραγματικότητα, τίποτα δωρεάν.

Παρόλο που πληρώνετε ένα τέλος συναλλαγής. Είναι ακόμα πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα. Ωστόσο, τα ζητήματα προκύπτουν σε δημόσιες πλατφόρμες όταν υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες στην πλατφόρμα. Η ζήτηση για συναλλαγές αυξάνεται συνεχώς για να ευθυγραμμιστεί με το τέλος συναλλαγής.

Όχι όμως σε ιδιωτικά blockchain. Καθώς μόνο μια επιλεγμένη ομάδα ατόμων μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα, δεν υπάρχει καμία αστάθεια στο δίκτυο με κανέναν τρόπο.

Ας δούμε την επόμενη λειτουργία σε αυτόν τον κοινοτικό οδηγό σύγκρισης blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Ενδυνάμωση επιχειρήσεων

Οι εταιρείες χρειάζονται τεχνολογία που θα ενδυναμώνει όχι μόνο τους χρήστες αλλά και τους οργανισμούς τους. Με το ιδιωτικό blockchain, είναι εύκολο να το επιτύχουμε, καθώς η μόνη εστίαση είναι στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, αυτά τα δίκτυα κατασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν ως εσωτερικό σύστημα δικτύωσης για τις εταιρείες.

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ ικανοί να παρέχουν στους ανθρώπους ασφάλεια που χρειάζονται οι εταιρείες. Με τόσες πολλές παραβιάσεις που συνεχίζονται καθημερινά, υπάρχει πάντα κίνδυνος ασφάλειας, ανεξάρτητα από το τι. Όχι όμως με το blockchain. Επιπλέον, προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας μέχρι στιγμής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ιδιωτικά blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο εισαγωγικό οδηγό μας για το ιδιωτικό blockchain αυτή τη στιγμή!

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

Εξοικονομεί χρήματα

Λοιπόν, ο πρώτος λόγος για τη χρήση ενός ιδιωτικού blockchain θα ήταν ότι εξοικονομεί πολλά χρήματα. Πως? Σε σύγκριση με το δημόσιο αντίστοιχό της, χρειάζεται λιγότεροι πόροι για τη δημιουργία μιας ιδιωτικής πλατφόρμας αντί μιας δημόσιας πλατφόρμας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επίσης εξαιρετικά φθηνό. Εάν θέλετε εντελώς να αλλάξετε το παλαιό σύστημα που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, θα χρειαστούν επενδύσεις. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, θα σας ωφελήσει περισσότερο και θα σας εξοικονομήσει κόστος.

Ας δούμε το επόμενο όφελος σε αυτόν τον κοινοτικό οδηγό σύγκρισης blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Χαμηλές χρεώσεις

Όπως γνωρίζετε ήδη, τα τέλη συναλλαγής στο blockchain είναι πάντα χαμηλά. Αλλά μπορεί γρήγορα να μεταβληθεί εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο δίκτυο καθώς οι τιμές μπορούν να αυξηθούν και να μειωθούν ανάλογα με τη ζήτηση. Όχι όμως σε ιδιωτικά blockchain.

Σε ιδιωτικά blockchain, δεν υπάρχει κρυφό κόστος. Επιπλέον, όλα τα τέλη συναλλαγών παραμένουν τα ίδια, ακόμη και υπό μεγάλη πίεση, επειδή η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο.

Οι κανονισμοί είναι καλύτεροι

Δεν μπορείτε να εργαστείτε σε επιχειρηματικό περιβάλλον χωρίς συγκεκριμένους κανονισμούς ή κανόνες. Εάν δεν υπάρχει, τότε δεν μπορείτε να σταματήσετε να συμβαίνει διαφθορά. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα των εταιρειών σας θα μειωνόταν επίσης δραστικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε ιδιωτικά blockchain, λαμβάνετε ένα ρυθμιζόμενο σύστημα, όπου μπορείτε να περιγράψετε τις πολιτικές της εταιρείας σας στο δίκτυο και όλα τα μέλη θα πρέπει να τις ακολουθήσουν ανάλογα..

Ας δούμε το επόμενο όφελος σε αυτόν τον κοινοτικό οδηγό σύγκρισης blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Ξεφορτώνεται τους εγκληματίες

Τα ιδιωτικά blockchains έχουν διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας προτού ο καθένας μπορεί να εισέλθει στο σύστημα. Ως αποτέλεσμα, μόνο τα γνωστά μέλη μιας εταιρείας θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Επιπλέον, υπάρχει επίσης βασική πρόσβαση σε συγκεκριμένη τεκμηρίωση, η οποία λειτουργεί ως δευτερεύουσα φάση ασφάλειας.

Ως αποτέλεσμα, κανένας εγκληματίας δεν μπορεί να εισέλθει στο σύστημά σας. Λοιπόν, ειδικά όχι χωρίς βοήθεια από μέσα. Εν πάση περιπτώσει, τα ιδιωτικά blockchain διασφαλίζουν ότι κανένας εγκληματίας δεν μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει το δίκτυό σας για να διαπράξει εγκληματικές δραστηριότητες με οποιονδήποτε τρόπο.

Είστε περίεργοι για τη διαφορά μεταξύ ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό σύγκρισης δημόσιο και ιδιωτικό blockchain τώρα!

Τι είναι το Blockchain της κοινοπραξίας?

Η ομοσπονδία blockchain ή κοινοπραξία blockchain είναι μια τεχνολογία blockchain όπου αντί για έναν μόνο οργανισμό, πολλοί οργανισμοί κυβερνούν την πλατφόρμα. Δεν είναι μια δημόσια πλατφόρμα αλλά μια άδεια.

Επιπλέον, μοιάζει πολύ με τα ιδιωτικά blockchain.

Αλλά πώς διαφέρουν; Λοιπόν, παρόλο που επιτρέπεται, που σημαίνει ότι πρέπει να είστε μέλος οποιουδήποτε οργανισμού με πρόσβαση στο καθολικό, θα σας προσφέρει ακόμη αποκέντρωση. Πως?

Είναι εύκολο, πραγματικά. Στο ιδιωτικό blockchain, υπάρχει μόνο ένας οργανισμός στην πλατφόρμα. Έτσι, το είδος του μοιάζει με μια κεντρική οντότητα. Ωστόσο, όπως στο παράδειγμα της κοινοπραξίας blockchain, πολλοί οργανισμοί μπορούν πραγματικά να λάβουν αποφάσεις στην πλατφόρμα.

Έτσι, δεν υπάρχει κανένας τρόπος που οποιοσδήποτε οργανισμός μπορεί να ξεφύγει από παράνομες δραστηριότητες. Κάθε άλλος οργανισμός στην πλατφόρμα θα το διατηρήσει υπό έλεγχο.

Εν πάση περιπτώσει, η όλη ιδέα του παραδείγματος blockchain της κοινοπραξίας δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, καθώς δεν υπάρχει καμία αρχή στο δίκτυο, όλες οι εταιρείες μπορούν να ενώσουν και να εργαστούν για τα ζητήματα.

Επιπλέον, μπορούν να συνεισφέρουν στο δίκτυο και να λαμβάνουν πιστώσεις και δυνατότητες εξίσου.

Επιπλέον, ένα συνεργατικό περιβάλλον σημαίνει επίσης περισσότερη έκθεση και καινοτομία. Και αυτό είναι καλύτερο για όλα τα μέρη του συστήματος.

Ας ρίξουμε μια ματιά για το παράδειγμα της κοινοπραξίας blockchain σε αυτόν τον οδηγό.

Χαρακτηριστικά της κοινοπραξίας Blockchain

Ταχύτερη ταχύτητα

Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, οι πάροχοι κοινοπραξίας blockchain θα προσπαθούν πάντα να προσφέρουν την ταχύτερη παραγωγή σε σύγκριση με τα δημόσια blockchain. Συνήθως, οι δημόσιες μπλοκ τείνουν να γίνονται πιο αργές λόγω του υπερβολικού αριθμού χρηστών στην πλατφόρμα.

Αλλά όχι το blockchain της κοινοπραξίας. Στην κοινοπραξία blockchain, θα έχετε πάντα μια καλύτερη εμπειρία. Αλλά πως? Λοιπόν, καθώς η πλατφόρμα επιτρέπεται, δεν μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτήν. Έτσι, θα υπάρχει πάντα έλεγχος του αριθμού των χρηστών που είναι ενεργοί ταυτόχρονα στο δίκτυο.

Έτσι, τα ζητήματα επεκτασιμότητας δεν είναι εμφανή εδώ με κανένα τρόπο.

Επεκτασιμότητα

Δεν θα δείτε κανένα είδος προβλημάτων επεκτασιμότητας σε ένα παράδειγμα λύσης blockchain κοινοπραξίας. Γιατι όμως? Στην πραγματικότητα, μια κοινοπραξία blockchain θα ελέγχει πάντα τον αριθμό των κόμβων για λόγους επικύρωσης. Έτσι, απλώς δεν μπορείτε να περιμένετε να εγγραφείτε στο δίκτυο και να αποκτήσετε πρόσβαση στην επικύρωση των συναλλαγών.

Επιπλέον, υπάρχει πάντα ένας επιλεγμένος κόμβος για τη διατήρηση αυτού του είδους των δυνατοτήτων της πλατφόρμας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα δείτε προβλήματα με αργές εξόδους δικτύου ή καθυστερήσεις στις διαδικασίες συναλλαγών.

Χαμηλό κόστος συναλλαγής

Ένα άλλο καλό πλεονέκτημα μιας κοινοπραξίας blockchain είναι το χαμηλό κόστος συναλλαγής. Οι πάροχοι κοινοπραξίας blockchain θα προσφέρουν πάντα πλατφόρμες με τρόπο που σας προσφέρει χαμηλές συναλλαγές. Εάν λαμβάνετε μια λύση από αυτούς τους παρόχους blockchain κοινοπραξίας, τότε μπορείτε επίσης να περιγράψετε το τέλος συναλλαγής.

Σε πολλές περιπτώσεις, το δημόσιο blockchain καθυστερεί πολύ πίσω από το σύστημα καθώς περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο δίκτυο και κλείνουν τις διαδικασίες. Ως αποτέλεσμα, το τέλος συναλλαγής συνεχίζει να κυμαίνεται με ταχύ ρυθμό.

Ωστόσο, στην κοινοπραξία blockchain, όλα ρυθμίζονται. Έτσι, τα τέλη συναλλαγής παραμένουν τα ίδια ανεξάρτητα από το πόσοι χρήστες είναι στο δίκτυο.

Έτσι, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις, καθώς θα έχουν φθηνότερες τιμές σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τραπεζικά προγράμματα.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain Consortium: Top 20 κοινοπραξίες που πρέπει να κάνετε check out

Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Συνήθως, η κοινοπραξία blockchain χρησιμοποιεί πρωτόκολλα συναίνεσης χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για την επαλήθευση όλων των συναλλαγών ή εγγράφων. Επιπλέον, οι πάροχοι κοινοπραξίας blockchain προσπαθούν επίσης να σχεδιάσουν τις λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Στην πραγματικότητα, η διαδικασία εξόρυξης καταλαμβάνει πολλή υπολογιστική ισχύ. Μακροπρόθεσμα, ο λογαριασμός ενέργειας μπορεί να γίνει πολύ σύντομα. Εάν οι δημόσιοι μπλοκ συνεχίσουν να το παρακολουθούν, η τροφοδοσία ενέργειας δεν θα είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει όλη την εξόρυξη.

Από την άλλη πλευρά, το ομοσπονδιακό blockchain προσπαθεί να το κρατήσει στην χαμηλή πλευρά. Επιπλέον, οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούν έχουν πολύ μικρή πολυπλοκότητα και το καθιστούν λιγότερο αναλώσιμο σε ενέργεια.

Χωρίς κίνδυνο 51% επίθεση

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των πλατφορμών blockchain της κοινοπραξίας. Το Blockchain προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας, αλλά η επίθεση 51% μπορεί να είναι ένα θανατηφόρο ζήτημα. Συνήθως, στο 51% της επίθεσης θα σήμαινε ότι περισσότερο από το 51% όλων των χρηστών στην πλατφόρμα προέρχονται από έναν μόνο οργανισμό ή εταιρεία.

Έτσι, εάν το επιθυμούν, μπορούν να καταλάβουν όλη την υπολογιστική ισχύ του συστήματος και να παρακάμψουν οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή ή ακόμη και να αντιστρέψουν μια διαδικασία συναλλαγής.

Ωστόσο, στην ομοσπονδία blockchain, αυτό δεν ισχύει. Καθώς θα έπρεπε να περάσετε από την κατάλληλη εξουσιοδότηση, δεν θα σας επιτραπεί εάν τραβήξετε κάτι τέτοιο. Επίσης, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί συμμετέχοντες από πολλές εταιρείες που το τραβούν είναι λίγο δύσκολο.

Χωρίς εγκληματική δραστηριότητα

Αυτό είναι παρόμοιο με τα ιδιωτικά blockchain. Στην ομοσπονδιακή ή στην κοινοπραξία blockchain, δεν μπορείτε να είστε ανώνυμοι. Στην πραγματικότητα, η ανωνυμία δημιουργεί εγκληματικές δραστηριότητες. Αλλά καθώς το ομοσπονδιακό blockchain πρέπει να έχει γνωστές ταυτότητες, είναι αδύνατο για τους εγκληματίες να μπουν στο σύστημα.

Όταν όλοι στην πλατφόρμα γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και διατηρούν τον έλεγχο, η πιθανότητα παράνομης δραστηριότητας γίνεται πολύ χαμηλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το blockchain της κοινοπραξίας είναι εξαιρετικά ασφαλές για χρήση σε επιχειρηματικό περιβάλλον.

Και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για μέτρα ασφαλείας.

Κανονισμοί

Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό των μπλοκ κοινοπραξιών είναι η χρήση κανονισμών. Τόσο η ιδιωτική όσο και η κοινοπραξία blockchain προορίζονται για εταιρικές εταιρείες. Επομένως, είναι απαραίτητο να έχει κανονισμούς για να διατηρεί τη λειτουργία της επιχείρησης με σταθερό ρυθμό.

Σε αυτόν τον τύπο πλατφόρμας blockchain, όλοι οι κόμβοι πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες του δικτύου. Τους επιτρέπει να εργάζονται σε ένα ομαδικό περιβάλλον και αυξάνει την αποδοτικότητα με μεγαλύτερο ρυθμό.

Έτσι, όταν θέλετε να συνεργαστείτε από κοινού με άλλες εταιρείες, οι μπλοκ κοινοπραξιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Είναι απαραίτητο να έχουμε μια επιχειρησιακή στρατηγική βασισμένη στο blockchain για να πετύχεις Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στον απόλυτο οδηγό επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain τώρα!

Private Blockchain Vs Consortium Blockchain Technology: Η σύγκριση

Η ιδιωτική αρχιτεκτονική blockchain και η κοινοπραξία blockchain μπορεί να είναι παρόμοια και διαφορετικά σε πολλά σημεία. Ας δούμε τι είναι σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό σύγκρισης τεχνολογίας blockchain vs κοινοπραξίας.

Πρόσβαση

Τα ιδιωτικά blockchains έχουν μία μόνο αρχή ή οργανισμό για τη φροντίδα του δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που σε δημόσιες πλατφόρμες blockchain, ο καθένας θα μπορούσε να πάρει μια είσοδο στην πλατφόρμα, εδώ μόνο οι υπάλληλοι μιας μεμονωμένης οργάνωσης θα μπορούσαν.

Σε πολλές περιπτώσεις, εάν η αρμόδια αρχή φαίνεται κατάλληλη, τότε μπορούν επίσης να παρακάμψουν μια συναλλαγή.

Από την άλλη πλευρά, η κοινοπραξία blockchain έχει πολλούς οργανισμούς αντί για έναν μόνο οργανισμό που θα κυβερνά την πλατφόρμα. Είναι μια πλατφόρμα με άδεια. Εδώ, πολλοί οργανισμοί μπορούν να λάβουν αποφάσεις στην πλατφόρμα.

Έτσι, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει με παράνομες δραστηριότητες. Όλοι οι οργανισμοί στην πλατφόρμα θα κρατήσουν όλους υπό έλεγχο.

Εξουσία

Στην πραγματικότητα, οι ιδιωτικές λύσεις blockchain δεν προσφέρουν πραγματικά την πραγματική δυνατότητα αποκέντρωσης του blockchain. Αντ ‘αυτού, θα λάβετε ένα μερικό αποκεντρωμένο δίκτυο με ένα σύνολο κανόνων και κανονισμών. Καθώς βλέπεις μόνο μία αρχή μέσω του δικτύου, δεν μπορεί να επιτύχει πραγματική αποκέντρωση σε οποιοδήποτε σενάριο.

Από την άλλη πλευρά, επιτρέπονται οι αποκλειστικές κοινοπραξίες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε μέλος οποιουδήποτε οργανισμού με πρόσβαση στο καθολικό. Ακόμα, θα σας προσφέρει αποκέντρωση. Όπως εδώ, πολλοί οργανισμοί μπορούν να λάβουν αποφάσεις στην πλατφόρμα. υπάρχει αποκέντρωση σε κάθε επίπεδο.

Ας δούμε το επόμενο σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό σύγκρισης τεχνολογίας blockchain vs κοινοπραξίας.

Ταχύτητα συναλλαγής

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα συναλλαγής. Συνήθως, οι δημόσιες μπλοκ τείνουν να γίνονται πιο αργές λόγω του υπερβολικού αριθμού χρηστών στην πλατφόρμα. Όσο περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο σύστημα, τόσο περισσότερο επιβραδύνεται.

Ωστόσο, τόσο η ιδιωτική όσο και η αρχιτεκτονική blockchain της κοινοπραξίας έχουν μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για να περιορίσουν την πρόσβαση των χρηστών. Έτσι, πάντα φροντίζουν να διατηρούν τους αριθμούς χρηστών ρυθμιζόμενοι. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε πάντα μια γρήγορη εμπειρία και στις δύο πλατφόρμες.

Ας δούμε το επόμενο σε αυτόν τον κοινοτικό οδηγό σύγκρισης τεχνολογίας blockchain εναντίον ιδιωτικών blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Blockchain για Επαγγελματίες

Μηχανισμός συναίνεσης

Τα ιδιωτικά blockchains χρησιμοποιούν αλγόριθμους χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Πρακτικά, χρησιμοποιεί κάποια μορφή ψηφοφορίας ή πολυμερών μηχανισμών συναίνεσης. Το ιδιωτικό blockchain έριξε τα πεινασμένα πρωτόκολλα συναίνεσης που είναι πεινασμένα για την εξουσία. Παρόλο που εξοικονομεί πολλή ενέργεια, είναι λίγο λιγότερο ασφαλές από τους συναρπαστικούς αλγόριθμους που καταναλώνουν ενέργεια, όπως το Proof of Work.

Από την άλλη πλευρά, οι ομοσπονδιακές μπλοκ αλυσίδες επίσης δεν χρησιμοποιούν αλγόριθμους που θέλουν δύναμη. Συνήθως, αυτοί οι αλγόριθμοι δεν είναι βιώσιμοι μακροπρόθεσμα για επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιούν επίσης αλγόριθμους συναίνεσης πολλών μερών ή κάποιο είδος σχεδίου ψηφοφορίας για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Έτσι, φαίνεται ότι σε αυτό το σημείο και οι δύο τύποι blockchain είναι οι ίδιοι.

Κόστος

Σε σύγκριση με το δημόσιο αντίστοιχό της, χρειάζεται λιγότεροι πόροι για τη δημιουργία μιας ιδιωτικής πλατφόρμας αντί μιας δημόσιας πλατφόρμας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επίσης εξαιρετικά φθηνό. Εάν θέλετε εντελώς να αλλάξετε το παλαιό σύστημα που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, θα χρειαστούν επενδύσεις. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, θα σας ωφελήσει περισσότερο και θα σας εξοικονομήσει κόστος.

Από την άλλη πλευρά, η κοινοπραξία blockchain χρειάζεται λιγότερους πόρους για τη δημιουργία. Υπάρχουν ήδη τόσες πολλές διαθέσιμες πλατφόρμες για επιχειρήσεις όπως το Hyperledger, το CordaR3, Enterprise Ethereum και πολλά άλλα.

Εν ολίγοις, και οι δύο τεχνολογίες χρειάζονται λιγότερο χρόνο και πόρους για τη δημιουργία τους.

Ας δούμε το επόμενο σε αυτόν τον κοινοτικό οδηγό σύγκρισης τεχνολογίας blockchain εναντίον ιδιωτικών blockchain.

Διαβάστε περισσότερα:6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Διαχείριση δεδομένων

Τα ιδιωτικά blockchains έχουν μία μόνο αρχή, αλλά οι βασικές δυνατότητες blockchain εξακολουθούν να υπάρχουν. Έτσι, θα επιτρέπει μόνο την ανάγνωση και εγγραφή πρόσβαση στο καθολικό. Αυτό σημαίνει ότι μόλις μια συναλλαγή λάβει μια είσοδο στο καθολικό, κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Όμως, στο ιδιωτικό blockchain, μόνο η αρχή μπορεί να γράψει ή να διαβάσει οποιεσδήποτε καταχωρήσεις στο καθολικό.

Από την άλλη πλευρά, η αρχιτεκτονική blockchain της κοινοπραξίας έχει το ίδιο χαρακτηριστικό. Κανείς σε αυτήν την πλατφόρμα δεν μπορεί επίσης να αλλάξει οποιεσδήποτε καταχωρήσεις του καθολικού. Αλλά εδώ, πολλοί οργανισμοί μπορούν να γράφουν και να διαβάζουν συναλλαγές στο καθολικό.

Αμετάβλητο

Αυτό είναι το τελευταίο σημείο σε αυτόν τον οδηγό σύγκρισης τεχνολογίας blockchain εναντίον ιδιωτικών blockchain. Στην πραγματικότητα, το αμετάβλητο λειτουργεί λίγο διαφορετικά και στις δύο αυτές τεχνολογίες. Σε αντίθεση με τα δημόσια blockchain, και οι δύο πλατφόρμες δεν μπορούν να προσφέρουν πραγματική μεταβλητότητα.

Καθώς οι οργανισμοί έχουν τον έλεγχο και των δύο σεναρίων, υπάρχει πιθανότητα να παρακάμψουν μια συναλλαγή. Είναι κάπως μια γκρίζα περιοχή. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό. Ακριβώς επειδή υπάρχει κυβερνητική αρχή δεν σημαίνει ότι το δίκτυο δεν είναι αξιόπιστο.

Προφανώς, για να αλλάξει μια συναλλαγή, τα μέλη πρέπει επίσης να καταλήξουν σε συμφωνία. Έτσι, και στις δύο περιπτώσεις, λαμβάνετε μερική μεταβλητότητα στο δίκτυο.

Private Blockchain Vs Consortium Blockchain: Πίνακας σύγκρισης

Ιδιωτικό BlockchainConsortium Blockchain
Πρόσβαση Ενιαίος οργανισμός Πολλαπλή οργάνωση
Εξουσία Μερικώς αποκεντρωμένη Αποκεντρωμένη
Ταχύτητα συναλλαγής Γρήγορα Γρήγορα
Μηχανισμός συναίνεσης Ψηφοφορία / πολυκομματική συναίνεση Ψηφοφορία / πολυκομματική συναίνεση
Κόστος Φτηνός Φτηνός
Διαχείριση δεδομένων Διαβάστε και γράψτε για έναν μόνο οργανισμό Διαβάστε και γράψτε για πολλούς οργανισμούς
Αμετάβλητο Μερικός Μερικός

Τελική σημείωση

Στο τέλος, τόσο οι ιδιωτικές blockchain όσο και οι κοινοπραξίες blockchain είναι πολύ αποτελεσματικές για εταιρικές εταιρείες. Καθώς και οι δύο πλατφόρμες μπορούν να προσφέρουν απόρρητο, ασφάλεια και γρήγορη απόδοση, είναι πολύ εύκολο να τις ενσωματώσετε.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι η εφαρμογή οποιουδήποτε νέου συστήματος απαιτεί πόρους και χρόνο. Έτσι, ίσως κοιτάζετε επενδύσεις στο μέλλον. Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω, τώρα ξέρετε πώς θα ήταν η σύγκριση της τεχνολογίας blockchain κοινοπραξίας έναντι της ιδιωτικής τεχνολογίας blockchain.

Ας ελπίσουμε ότι θα σας βοηθήσει να λάβετε την απόφαση και να αποκτήσετε την πιο κατάλληλη τεχνολογία blockchain για την εταιρεία σας. Προτείνουμε το δωρεάν μάθημα blockchain για αρχάριους εκεί έξω που θέλουν να κατανοήσουν την υποκείμενη δομή του blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me