Blockchain vs Internet: Θα υπάρξει νέο Διαδίκτυο;

Όταν το Διαδίκτυο ήρθε στο φως οι άνθρωποι γοητεύτηκαν. Τότε ήταν απλώς ένας τρόπος δημοσίευσης εγγράφων με νέο τρόπο. Οι άνθρωποι έπαιξαν με το περίπλοκο και περίεργο δίκτυο που φτιάχτηκε με C ή C +++. Το Διαδίκτυο εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου και έγινε ένας τεράστιος ιστός δεδομένων. Οι blockchains και οι ICO έκαναν την ίδια διαφημιστική εκστρατεία όπως το Netscape που έγινε με το IPO που κυκλοφόρησε το 1995. Λοιπόν, πόσο παρόμοια είναι ή πώς συνδέονται ακόμη; Ενημερωθείτε για το άρθρο για να μάθετε τα πάντα στο blockchain vs στο Διαδίκτυο.

Η μεγάλη συζήτηση: Blockchain vs Internet

Πριν ξεκινήσουμε το θέμα, πρέπει να γνωρίζετε τα ελαττώματα του παραδοσιακού διαδικτύου.

Τα 3 προβλήματα με το Διαδίκτυο

Cyber

1. Ελεγχόμενος από τρίτα μέρη

Όταν το Διαδίκτυο ήρθε στο φως, οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα είναι εντελώς ελεύθερο από κανονισμούς και οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν χωρίς κανενός είδους ρύθμιση και εποπτεία. Λοιπόν, τώρα ξέρουμε ότι δεν είναι. Η κυβέρνηση και τα μεγάλα ονόματα του κλάδου έχουν κρατήσει μια ευκρίνεια σε όλες τις συμπεριφορές και είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

2. Έλλειψη διαφάνειας

Ελέγχουν τι θα είναι διαθέσιμο για το κοινό και τι όχι. Αυτό το πράγμα έκανε την τεχνολογία λίγο «κατασκευασμένη», ενώ έπρεπε να είναι ελεύθερη με πραγματική έννοια.

3. Επιθέσεις και απειλές στον κυβερνοχώρο

Επιπλέον, μπορούμε να δούμε το κυβερνοεπιθέσεις και τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο ακμάζει στον κόσμο. Οι πολίτες προσπαθούν να σαμποτάρουν τους ιστότοπους και τις πληροφορίες της πλούσιας τάξης, καθώς και τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ακόμη ότι θεωρούν τους χάκερ σαν τους παράνομους από μια ιστορία της Δύσης. Το Διαδίκτυο έλυσε εκατοντάδες προβλήματα της ζωής μας. Ωστόσο, δεν μπορείτε να το πείτε ένα πραγματικά ανοιχτό μέσο για τους πολίτες.

Όλα τα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται κρυμμένα από εμάς αποθηκευμένα σε διάφορες γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες. Τι γίνεται αν καταρρεύσουν όλα τα κέντρα δεδομένων. Θα χάσετε όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες σας σαν ένα στιγμιότυπο.


Οι άνθρωποι έχουν ήδη δει ότι οι πληροφορίες του Facebook έχουν διαρρεύσει σε τρίτα μέρη και χρησιμοποιούνται σαν μαριονέτες. Για τα μέρη ελέγχου, δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από καταναλωτές. Κάτι έπρεπε να αλλάξει. Κάτι έπρεπε να γίνει.

Το Blockchains: Ένας κόσμος ατελείωτων δυνατοτήτων!

Πλεονεκτήματα Blockchain

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain που καθιστά βιώσιμη τη συζήτηση για το Blockchain έναντι του Διαδικτύου.

1. Αποκεντρωμένη!

Όταν η Satoshi εφηύρε την τεχνολογία blockchain, άνοιξε μια νέα πόρτα. Οι άνθρωποι κοίταξαν το βλέμμα νεότερες δυνατότητες. Για πρώτη φορά, η ιδέα του «νέου και ανοιχτού Διαδικτύου» ήρθε στο μυαλό μας.

Το blockchain είναι μια πραγματικά αποκεντρωμένη και ανοιχτή τεχνολογία. Πρώτον, το σχέδιο ήταν να το χρησιμοποιήσετε μόνο για ένα ψηφιακό σύστημα μετρητών peer to peer που είχε νέο νόημα αφού το Ethereum πήρε την τεχνολογία σε νέο ύψος.

2. Καινοτόμες τεχνολογίες

Η Ethereum εφηύρε την τεχνολογία που ονομάζεται DApp, περισσότερο σαν την αποκεντρωμένη εφαρμογή. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια βάση δεδομένων όπως οι παραδοσιακοί διακομιστές. Αλλά η κύρια διαφορά κλειδιού είναι ότι οι διακομιστές δεν βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο, αλλά όλα τα δεδομένα κατανέμονται μεταξύ των κόμβων του δικτύου. Όλες οι κουκκίδες σύνδεσης θα λειτουργούσαν σαν μια μικρή βάση δεδομένων.

Έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα – ένα, κανείς δεν μπορεί να το χακάρει ή να το κλείσει, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία βάση δεδομένων για να το κλείσει. Δεύτερον, οι βάσεις δεδομένων δεν είναι αλλοιώσιμες ή πέρα ​​από το σημείο χειραγώγησης. Εάν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το σύστημα, το ίδιο το σύστημα το απορρίπτει. Είναι πέρα ​​από την πιθανότητα παραβίασης.

3. Νέοι οργανισμοί!

Επιπλέον, το DAO είναι ένα νέο είδος οργάνωσης. Ένας τέτοιος οργανισμός δεν έχει ούτε έναν ηγέτη που έχει εξουσία έναντι των άλλων. Αντίθετα, το μέλος του οργανισμού συνεργάζεται για την επίτευξη ενός συλλογικού στόχου. Όταν επιτευχθεί ο στόχος, ο οργανισμός διαλύεται αυτόματα.

Οι άνθρωποι προσπαθούν αδιάκοπα να δημιουργήσουν το νέο Διαδίκτυο. Έξυπνη σύμβαση, η έξυπνη οικονομία είναι εδώ για τη βελτίωση της επιχείρησης και της ίδιας της ανθρωπότητας.

Όλες αυτές οι καινοτόμες τεχνολογίες ζωντανεύουν χρησιμοποιώντας τη δύναμη του blockchain. Η επανάσταση είναι σχεδόν η ίδια που βιώνουμε όταν δημιουργήθηκε το Διαδίκτυο. Επιπλέον, η τεχνολογία blockchain διαμορφώνει εκ νέου το Διαδίκτυο αφαιρώντας τις αρνητικές του Διαδικτύου όπως γνωρίζουμε.

Τελικές σκέψεις

Το Blockchain επιλύει επίσης αμέτρητα προβλήματα σχετικά με το παλαιότερο σύστημα συναλλαγών και τα επιχειρηματικά μοντέλα. Θα ξανασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε επιχειρήσεις ή συνηθίζουμε να κάνουμε επιχειρήσεις. Αυτό τροφοδοτεί τη συζήτηση για το Blockchain έναντι του Διαδικτύου.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον παλαιότερο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο κόσμος περνά από την εποχή της πληροφορίας και όχι από τη βιομηχανική εποχή. Νέες δυνατότητες θα εμφανιστούν όπως και η τεχνολογία του blockchain. Μόνο ο χρόνος μπορεί να φτάσει ακόμη περισσότερο η ανθρωπότητα, μόνο ο χρόνος μπορεί να πει!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map