Γιατί η τιμή του Ethereum είναι χαμηλότερη από εκείνη του Bitcoin;

Το Bitcoin κυκλοφόρησε το 2009 και υπάρχει εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Είναι αναμφισβήτητα ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν άλλα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, το Bitcoin (BTC) έχει ορισμένα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζονται από άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum (ETH).

Το Ethereum ήρθε πολύ αργότερα μετά το Bitcoin και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ψηφιακά νομίσματα με την καλύτερη απόδοση στην αγορά. Το blockchain του έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει περισσότερες λειτουργίες από εκείνες του Bitcoin καθιστώντας το ακόμα πιο ελκυστικό. Για παράδειγμα, το blockchain Ethereum μπορεί να διευκολύνει έξυπνες συμβάσεις και οι συναλλαγές στο δίκτυο είναι φθηνότερες από τις συναλλαγές Bitcoin.

Γιατί λοιπόν η τιμή του Ethereum δεν είναι καλύτερη από την τιμή του Bitcoin?

Ο πρώτος σημαντικός λόγος πίσω από τις υψηλότερες τιμές Bitcoin είναι το γεγονός ότι ήταν η πρώτη κρυπτογράφηση. Οι άνθρωποι, επομένως, το αναγνωρίζουν ως εξαιρετικά νόμιμο και αυτό έχει παίξει πολύ καλά για το Bitcoin όσον αφορά την υιοθέτηση. Αυτό είναι εμφανές από τη συντριπτική άνοδο των τιμών του Bitcoin το 2017 με την αξία του να αυξάνεται μετά από τα 19.000 δολάρια το Δεκέμβριο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλα κρυπτονομίσματα δεν κέρδισαν. Το Ethereum σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση αλλά όχι τόσο πολύ όσο το Bitcoin. Παρά το ότι διαθέτει ένα καλύτερο δίκτυο και περισσότερες δυνατότητες, η τιμή και το όριο αγοράς του δεν είναι πουθενά κοντά στο Bitcoin. Ο τελευταίος έχει ακόμη υψηλότερο όγκο συναλλαγών που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι ανταλλάσσουν Bitcoin από το Ethereum. Η διαφορά τιμής οφείλεται επίσης στο ισχυρό αποτέλεσμα δικτύου του Bitcoin καθώς και στη σχετική αδυναμία του Ethereum.

Επιπλέον, η απόδοση του Ethereum επηρεάστηκε αρνητικά από την επίθεση DAO που έλαβε χώρα νωρίτερα αυτό το έτος και κλέφθηκαν κονδύλια αξίας 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό οδήγησε τους εταιρικούς επενδυτές να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο δίκτυο και ως εκ τούτου, η Ethereum δεν μπόρεσε να ανακάμψει από τότε. Το cryptocurrency επίσης δεν μπόρεσε να φτάσει τα $ 900 από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν έφτασε στα 1.300 $ σύμφωνα με Worldcoinindex.

Θα αλλάξει η κατάσταση στο μέλλον?

Η αγορά κρυπτονομισμάτων υπήρξε εξαιρετικά ασταθής στο παρελθόν και μόλις πρόσφατα άρχισε να επιβραδύνεται η ορμή. Όσον αφορά το μέλλον, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, αλλά οι προγραμματιστές Ethereum εξακολουθούν να είναι πολύ αισιόδοξοι για το δίκτυό τους καθώς και για την κρυπτογράφηση.

Το Ethereum εξακολουθεί να έχει πολλές δυνατότητες, ειδικά επειδή υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από προγραμματιστές και το δίκτυό του έχει πολλές περιπτώσεις χρήσης χάρη στις έξυπνες συμβάσεις και είναι το γεγονός ότι το δίκτυό του θεωρείται ανώτερο από αυτό του Bitcoin. Η κοινότητα κρυπτονομισμάτων προσπαθεί να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων για χρήση σε καθημερινές συναλλαγές και πληρωμές. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ως ευκαιρίες για να κερδίσουν χρήματα με την ανταλλαγή τους και αυτό εξηγεί εν μέρει την ακραία αστάθεια που υπήρχε στην κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, οι προγραμματιστές και οι εταιρείες blockchain εργάζονται για τη βελτίωση της ενθάρρυνσης των λιανοπωλητών και των εμπορικών υπηρεσιών να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποδοχής πληρωμών σε κρυπτονομίσματα, ώστε να αξιοποιήσουν περισσότερο τα κρυπτονομίσματα. Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να παίξει καλά για την Ethereum, καθώς τα τέλη συναλλαγής της είναι πολύ φθηνότερα από τα τέλη συναλλαγών Bitcoin. Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος. Για παράδειγμα, η Agnes Water, μια πόλη που βρίσκεται στην Αυστραλία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ήταν η πρώτη πόλη που δέχτηκε πληρωμές με κρυπτογράφηση.

Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του Ethereum

Τιμή ETH

Μέλη της κοινότητας Ethereum πιστεύουν ότι η τιμή του Ethereum θα βελτιωνόταν σημαντικά εάν γινόταν μαζική υιοθέτηση. Επιπλέον, η κανονιστική κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται και οι προγραμματιστές ασχολούνται με λύσεις για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν επηρεάσει την αγορά κρυπτογράφησης. Αυτό περιλαμβάνει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των συστημάτων blockchain καθώς και των ανταλλαγών κρυπτογράφησης.


Το να κάνεις τους ανθρώπους να αρχίσουν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα αντί για νομίσματα fiat για να πραγματοποιούν συναλλαγές δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται και πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος πριν από τη μαζική υιοθέτηση. Δεν είναι σαφές εάν η Ethereum θα κερδίσει το Bitcoin όσον αφορά την τιμή, αν και δεν είναι αδύνατο.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map