Πόσο σταθερό είναι μια σταθερή τιμή νομίσματος και είναι το μέλλον των κρυπτονομισμάτων;

Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής με την τιμή των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin (BTC) να αυξάνεται και να μειώνεται επιθετικά. Αυτό το είδος μεταβολής των τιμών δεν είναι ιδανικό για ένα νόμισμα και γι ‘αυτό η ιδέα των σταθερών νομισμάτων κερδίζει έλξη.

Μια σταθερή τιμή νομίσματος συνδέεται συνήθως με ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, όπως ένα νόμισμα fiat όπως το δολάριο ή ένα περιουσιακό στοιχείο όπως ο χρυσός. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της προσέγγισης είναι ότι τα νομίσματα fiat είναι πολύ πιο σταθερά, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σταθερό νόμισμα είναι πιο χρήσιμο σε πραγματικές συνθήκες σε σύγκριση με τα μη σταθερά νομίσματα.

Το Bitcoin για παράδειγμα αυξήθηκε από κάτω από 5.000 $ το 2017 και κατάφερε να ξεπεράσει τα 19.000 $ πριν από το τέλος του έτους. Ωστόσο, η τιμή του φέτος έχει μειωθεί από τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα πέρυσι και έφτασε ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα περίπου 6.000 δολαρίων με την τιμή να παραμένει εξαιρετικά ασταθής. Αυτό το καθιστά λιγότερο χρησιμοποιήσιμο ως νόμισμα και υπογραμμίζει ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των κρυπτονομισμάτων στις συναλλαγές.

Με τέτοια κρυπτονομίσματα, οι αλλαγές είναι ότι ένα προϊόν που αγοράζεται σήμερα με ένα συγκεκριμένο ποσό δεν μπορεί να αγοραστεί με το ίδιο ποσό αύριο εάν η τιμή κυμαίνεται. Μια σταθερή τιμή νομίσματος συνεπώς έχει πιο νόημα όταν συνδέεται με ένα νόμισμα που είναι σταθερό, επειδή δεν είναι μόνο πιο χρήσιμο για καθημερινές συναλλαγές, αλλά επιτρέπει επίσης τις συναλλαγές συναλλάγματος να είναι ευκολότερες, διασφαλίζοντας παράλληλα λιγότερη απώλεια αξίας.

Ο ρόλος των σταθερών νομισμάτων στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων

Τα κυριότερα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum (ETH) δεν είναι ιδανικά για καθημερινές συναλλαγές λόγω της υψηλής μεταβλητότητάς τους. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους υπάρχουν είναι η διευκόλυνση της ψηφιακής πληρωμής με ευκολία και με γρήγορο ρυθμό. Η σταθερή σταθερότητα των τιμών των κερμάτων τις καθιστά πιο κατάλληλες για ψηφιακές πληρωμές από τις ασταθείς αντίστοιχες.

Η πραγματική χρηστικότητα σταθερών νομισμάτων τα καθιστά πιο κατάλληλα για χρήση, ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς μετρητών ή πληρωμών πέραν των συνόρων. Αυτό εξηγεί γιατί περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται περισσότερο για σταθερά νομίσματα.

Τα σταθερά κρυπτονομίσματα βασίζονται στη σταθερότητά τους για να προσελκύσουν υιοθέτηση. Πολλοί τραπεζικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αναζητούν την τεχνολογία blockchain και την κρυπτογράφηση για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Ένα σταθερό κρυπτονομίσμα έχει πολύ νόημα για τέτοιες τράπεζες επειδή βοηθά στην αποφυγή των κινδύνων της αστάθειας που υπάρχει στα κανονικά κρυπτονομίσματα.

Ένα καλό παράδειγμα σταθερού κρυπτονομίσματος είναι Τριχιά (USDT) που συνδέεται με το δολάριο ΗΠΑ. Η χρήση ενός τέτοιου κρυπτονομίσματος είναι επίσης επωφελής για τους εμπόρους που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα που δεν παρέχουν σε ζεύγη νομισμάτων νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ. Η κατοχή ενός κρυπτονομίσματος που προσφέρει παρόμοια αξία διευκολύνει τους εμπόρους να εξαργυρώσουν γρήγορα, ειδικά σε επικίνδυνες συνθήκες της αγοράς. Με άλλα λόγια, μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ένα ψηφιακό δολάριο ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, τα ICO σταθερού νομίσματος είναι παρόμοια με τα ICO άλλων κρυπτονομισμάτων, αλλά το πλεονέκτημα των σταθερών νομισμάτων είναι ότι υπόσχονται περισσότερη σταθερότητα σε σύγκριση με τα μη σταθερά κρυπτονομίσματα. Με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν σταθερά πορτοφόλια νομισμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση σταθερών νομισμάτων.

Η μεταβλητότητα του περιουσιακού στοιχείου συνδέεται με έναν παράγοντα που πρέπει να ληφθεί υπόψη?

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι ένα σταθερό νόμισμα είναι τόσο σταθερό όσο το νόμισμα ή το περιουσιακό στοιχείο στο οποίο βασίζεται. Για παράδειγμα, η αξία του δολαρίου αυξάνεται ή μειώνεται επειδή διαπραγματεύεται επίσης στις αγορές συναλλάγματος. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η αξία τους επηρεάζεται όταν το νόμισμα fiat επηρεάζεται από παράγοντες της αγοράς όπως ο πληθωρισμός και αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα αυτών των κρυπτονομισμάτων.

Τα σταθερά νομίσματα εξακολουθούν να είναι μια σχετικά νέα ιδέα στην αγορά. Ωστόσο, εάν εφαρμοστούν σωστά, πιθανότατα θα κερδίσουν περισσότερη δημοτικότητα και επίσης θα έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην αγορά ψηφιακού νομίσματος. Μέχρι στιγμής, οι σταθερές τιμές νομισμάτων έχουν δείξει ότι έχουν πολύτιμη θήκη χρήσης και επομένως μπορεί να είναι εδώ για να μείνουν.


Περίληψη

Τα σταθερά νομίσματα μπορούν να προσφέρουν μια ματιά στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων ως μια πιο σταθερή επιλογή για καθημερινές διαδικτυακές συναλλαγές.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δείτε τα Stellar vs Ripple και NEO vs Ethereum.

Νέο σε αυτόν τον κόσμο; Ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό για αρχάριους για το πώς να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την πλήρη Αποποίηση ευθυνών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map