QLDB εναντίον Hyperledger

Θέλετε να μάθετε για τη σύγκριση QLDB έναντι Hyperledger; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τη διαφοροποίηση μεταξύ δύο διαφορετικών λύσεων blockchain που φέρνουν μοναδικά χαρακτηριστικά στο τραπέζι.

Σε τελική ανάλυση, το blockchain αναπτύσσεται ραγδαία. Εάν συγκρίνετε το blockchain τώρα και πριν από δύο ή τρία χρόνια, θα βρείτε εντυπωσιακή ανάπτυξη σε αυτό. Υπήρξαν τώρα πολλές λύσεις που σχετίζονται με το blockchain που στοχεύουν στην παροχή αξίας στις επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να ενσωματώσουν το blockchain στις διαδικασίες τους.

Για παράδειγμα, έχουμε το Hyperledger – ένα έργο ομπρέλας από το Linux Foundation που στοχεύει στην προώθηση της υιοθέτησης επιχειρηματικών blockchain με παγκόσμια συνεργασία ανοιχτού κώδικα. Το θερμοκήπιο Hyperledger αποτελείται από έργα που περιλαμβάνουν κατανεμημένα καθολικά, βιβλιοθήκες, εργαλεία και συγκεκριμένους τομείς.

Το Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη βάση δεδομένων καθολικών που προσφέρει ένα επαληθεύσιμο αρχείο καταγραφής συναλλαγών που είναι κρυπτογραφικά ενεργοποιημένο. Προσφέρει επίσης βασικά χαρακτηριστικά όπως αμετάβλητα και διαφανή.

Συγκριτικά, θα ρίξουμε μια ματιά σε διαφορετικές παραμέτρους και θα μάθουμε τη διαφορά μεταξύ τους. Η εστίαση είναι να μην βρούμε ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά να δούμε πώς λειτουργεί ο καθένας από αυτούς. Εάν είστε μια επιχείρηση που προσπαθεί να καταλάβει ποια τεχνολογία είναι καλύτερη για εσάς, διαβάστε παρακάτω!

Πριν πάμε στην πραγματική σύγκριση, ας εξοικειωθούμε με το QLDB και το Hyperledger.

Τι είναι η βάση δεδομένων Quantum Ledger Amazon (QLDB)?

Το Amazon QLDB είναι μια νέα λύση βασισμένη σε blockchain που κυκλοφόρησε από την Amazon τον Σεπτέμβριο του 2019. Θέλουν να προσφέρουν μια πλήρως διαχειριζόμενη βάση δεδομένων καθολικών. Η βάση δεδομένων θα προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά, όπως ένα κρυπτογραφικά επαληθεύσιμο αρχείο καταγραφής συναλλαγών. Προσφέρει επίσης άλλες λειτουργίες βασισμένες σε blockchain όπως αμετάβλητες και διαφάνεια. Είναι επίσης διαφορετικό από την άλλη λύση που βασίζεται σε blockchain, καθώς ελέγχεται από μια κεντρική αρχή. Με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων όπου όλες οι αλλαγές συναλλαγών μπορούν να παρακολουθούνται, μαζί με το ιστορικό της. Για την προστασία των αλλαγών, καθεμία από αυτές τις αλλαγές στα δεδομένα επαληθεύεται κρυπτογραφικά χρησιμοποιώντας δεδομένα κατακερματισμού.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα, ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Εάν εκτελείτε μια επιχείρηση όπου είναι σύνηθες να πραγματοποιούνται χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, τότε θα επωφεληθείτε από το QLDB για την αποθήκευση των δεδομένων σε ένα καθολικό. Το καθολικό προσφέρει βασικά αποθήκευση ιστορικών δεδομένων με δυνατότητα ενσωμάτωσης σε οποιαδήποτε επιχειρηματική διαδικασία.

Ψάχνετε να μάθετε περισσότερα για το Amazon QLDB φροντιστήριο και, στη συνέχεια, ελέγξτε αυτό το άρθρο.

Υπερκαλλιεργητής

Το Hyperledger είναι ένα έργο ανοιχτής πηγής ομπρέλας blockchain που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Linux. Αποτελείται από κατανεμημένα καθολικά, εργαλεία, βιβλιοθήκες και συγκεκριμένα έργα. Είναι ένα κοινοτικό έργο με στόχο να παρέχει στις επιχειρήσεις τα μέσα για να υιοθετήσουν το blockchain και να το εφαρμόσουν στις διαδικασίες τους. 

Μερικά από τα διάσημα έργα Hyperledger περιλαμβάνουν Υφάσματα Hyperledger, Besu, SawTooth, Grid και άλλα. 


Έχουμε ήδη καλύψει το Hyperledger λεπτομερώς και αν θέλετε να το μάθετε περισσότερα, σας προτείνουμε να διαβάσετε σχετικά με αυτά στην παρακάτω λίστα

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain επόμενης γενιάς
 • 20+ ερωτήσεις και απαντήσεις συνέντευξης Hyperledger

QLDB εναντίον Hyperledger

Με την εισαγωγή των βάσεων δεδομένων Hyperledger και QLDB, είναι πλέον η ώρα να πάμε στη σύγκριση. Συγκριτικά, θα προσπαθήσουμε να τα συγκρίνουμε από συγκεκριμένες κατηγορίες. Αυτές οι κατηγορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους περιορισμούς και τις ευκαιρίες που προσφέρουν και οι δύο.

Ας απαριθμήσουμε τις κατηγορίες στις οποίες πρόκειται να τις συγκρίνουμε

 • Ανοιχτή πηγή
 • Θήκες χρήσης (Απαιτήσεις)
 • Ευκολία στη χρήση 
 • Ευκολία εγκατάστασης
 • Ποιότητα υποστήριξης
 • Ιδανικό για
 • Τιμολόγηση

Ανοιχτή πηγή

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρος ο κλάδος κινείται προς το ανοιχτό κώδικα. Και γιατί όχι? Υπάρχουν πολλά οφέλη του ανοιχτού κώδικα. Το Linux Foundation είναι γνωστό για τα έργα ανοιχτού κώδικα. Έχουν διαχειριστεί με επιτυχία τα λειτουργικά συστήματα Linux για να πούμε το λιγότερο.

Εάν λάβετε υπόψη τόσο το QLDB όσο και το Hyperledger, τότε θα διαπιστώσετε ότι μόνο το έργο Hyperledger είναι ανοιχτού κώδικα – τελικά, το διαχειρίζεται η κοινότητα ανοιχτού κώδικα. Το Linux Foundation βρίσκεται στον πυρήνα της δράσης εδώ. Θέλουν να βελτιώσουν την επιχειρηματική υιοθέτηση του blockchain και να ακολουθήσουν την προσέγγιση της κοινότητας.

Λοιπόν, πώς το κάνουν πραγματικά; Έχουν τους Τεχνική διευθύνουσα επιτροπή για τη φροντίδα των συνεισφορών. Κάθε TSC αποτελείται από 11 εκλεγμένα μέλη που λαμβάνουν αποφάσεις για να κατευθύνουν την τεχνική κατεύθυνση για το Hyperledger.

Εάν ακολουθήσετε το QLDB του Amazon, τότε θα δείτε μια προσέγγιση κλειστού κώδικα. Ωστόσο, μην με παρεξηγείτε. Δεν είναι καθόλου κακό ή οπισθοδρομικό. Είναι ακριβώς το πώς ήθελε η Amazon να είναι το προϊόν τους. Είναι μια μεγάλη εταιρεία και έχουν ταλαντούχους προγραμματιστές που μπορούν να παρέχουν τεχνολογία αιχμής στους καταναλωτές. 

Ωστόσο, αν δείτε ολόκληρη την εικόνα, το Hyperledger είναι ο νικητής εδώ. Επικεντρώνονται στην παροχή στην κοινότητα επιλογών που συνεχίζουν να εξελίσσονται. Υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα του ανοιχτού κώδικα, όπως η αποδοτικότητα κόστους, η ευελιξία, η ευελιξία, η ταχύτητα, το λιγότερο κόστος συντήρησης και ούτω καθεξής!

Νικητής: Υπερκαλλιεργητής

Χρήση-Θήκες

Σε αυτήν την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις περιπτώσεις χρήσης. Κάθε τεχνολογία blockchain έχει τις δικές της θήκες χρήσης. Αυτές οι περιπτώσεις χρήσης σάς επιτρέπουν να μετρήσετε τη χωρητικότητα κάθε τεχνολογίας.

Ας ξεκινήσουμε με το QLDB.

Το QLDB είναι ευέλικτο στην προσέγγισή του. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης που κυμαίνονται από χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση, ανθρώπινο δυναμικό, μισθοδοσία, αλυσίδα εφοδιασμού και λιανική.

Εάν λάβετε χρηματοδότηση ως παράδειγμα, το QLDB μπορεί να λειτουργήσει ως καθολικό που αποθηκεύει όλες τις συναλλαγές. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιούν το καθολικό για να αποθηκεύουν κρίσιμες πληροφορίες σε μια συγκεντρωτική προσέγγιση, όπως η παρακολούθηση των δανείων, των τραπεζικών λογαριασμών, των πιστωτικών και χρεωστικών συναλλαγών. Ως επιχείρηση, μπορείτε να αποφασίσετε να συμπεριλάβετε το QLDB στα υπάρχοντα συστήματά σας και να απολαύσετε τα οφέλη μιας βάσης δεδομένων που υποστηρίζεται από το καθολικό.

Με οφέλη όπως το αμετάβλητο, η διαφάνεια και η επεκτασιμότητα, μια επιχείρηση δεν μπορεί να πάει στραβά με την επιλογή.

Για το Hyperledger, έχουμε μια εντελώς διαφορετική ιστορία εδώ. Έχει ένα τεράστιο θερμοκήπιο που σχετίζεται με αυτό, το οποίο περιλαμβάνει κατανεμημένα καθολικά, βιβλιοθήκες, εργαλεία και συγκεκριμένους τομείς. Όλα αυτά τα έργα έχουν τεράστιες περιπτώσεις χρήσης που σχετίζονται με αυτό. Είναι σαφές ότι έχει περισσότερες περιπτώσεις χρήσης από το QLDB. Οι πέντε πρώτες περιπτώσεις χρήσης για το Hyperledger περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

 • Πλατφόρμα εφοδιασμού για φαρμακευτικά προϊόντα
 • Εκπαίδευση και κατάρτιση
 • Έξυπνη διαχείριση ενέργειας
 • Βελτιωμένες αλυσίδες εφοδιασμού
 • Χρηματοδότηση εμπορίου

Ευκολία στη χρήση

Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Amazon QLDB προσφέρει πολύ καλύτερη ευχρηστία. Προσφέρει γνωστές δυνατότητες βάσης δεδομένων και υποστηρίζει επίσης το PartiQL out-of-the-box. Είναι μια γλώσσα ερωτήματος συμβατή με SQL που είναι ανοιχτού κώδικα και υποστηρίζει δομές και τύπους δεδομένων. Προσφέρει έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης σε δεδομένα χρησιμοποιώντας λειτουργίες SQL. Επιπλέον, το QLDB υποστηρίζει επίσης το μοντέλο δεδομένων προσανατολισμένο στα έγγραφα. Επιτρέπει έναν ευέλικτο τρόπο αποθήκευσης και πρόσβασης σε δεδομένα. Ως επιχείρηση, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε ημι-δομημένα και δομημένα δεδομένα. Τέλος, το QLDB είναι συμβατό με ACID και σειριοποιείται.

Το Hyperledger, από την άλλη πλευρά, δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο ευχρηστίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το ρίξετε μια ματιά. Το Hyperledger προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την επιχείρηση που περιλαμβάνει επίσης κατανεμημένα καθολικά που μπορούν να κατασκευαστούν από το μηδέν και να εφαρμοστούν. Πάρτε το Hyperledger Fabric, για παράδειγμα, καθώς προσφέρει έναν τρόπο δημιουργίας μιας ισχυρής λύσης blockchain για μια επιχείρηση. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο στη χρήση! Για να εργαστεί με αυτές τις λύσεις, κάποιος πρέπει να είναι τεχνικό πρόσωπο.

Νικητής: Amazon QLDB.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο στο QLDB εναντίον του Hyperledger.

Ευκολία εγκατάστασης

Η ευκολία εγκατάστασης είναι η επόμενη κατηγορία μας. Όπως συνήθως, το QLDB είναι εύκολο να ρυθμιστεί χάρη στο Amazon. Παρέχουν ένα πρόγραμμα οδήγησης QLDB το οποίο πρέπει να ληφθεί, να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί για να συνδέσει την εφαρμογή σε ένα QLDB.

Οι ρυθμίσεις του Hyperledger δεν είναι εύκολο! Απαιτούν μια σειρά βημάτων για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Για κάθε ένα από τα έργα του θερμοκηπίου Hyperledger, μπορείτε να βρείτε την τεκμηρίωση για κάθε ένα. 

Νικητής: Amazon QLDB

Ποιότητα υποστήριξης

Τα έργα ανοιχτού κώδικα τείνουν να είναι λίγο περίπλοκα όσον αφορά την παροχή υποστήριξης. Εάν μεταβείτε σε οποιαδήποτε από τις σελίδες υποστήριξης του Hyperledger (εάν έχουν), θα λάβετε συνδέσμους για αίθουσα συνομιλίας, StackOverflow, κλήσεις κοινότητας και έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας με άλλα μέλη που χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Για το Amazon QLDB, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Είναι μια premium λύση που συνοδεύεται από τη δική της υποστήριξη. Έτσι, εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να επωφεληθείτε από το προσωπικό υποστήριξής τους.

Νικητής: QLDB

Τιμολόγηση

Το QLDB είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή όπου ο χρήστης πρέπει να πληρώσει. Το μοντέλο πληρωμής που χρησιμοποιείται εδώ είναι να πληρώσετε όπως χρησιμοποιείτε και δεν έχει ελάχιστες χρεώσεις που να σχετίζονται με αυτό. Οποιαδήποτε αξιοπρεπής εφαρμογή που χρησιμοποιεί QLDB μπορεί να διαρκέσει από 50 έως 100 $ ανά μήνα. Αυτό είναι προσιτό για πολλές επιχειρήσεις εκεί έξω που απαιτούν μια βάση δεδομένων με βάση το καθολικό.

Το Hyperledger, από την άλλη πλευρά, δεν έχει καμία σχέση με αυτήν καθώς είναι ανοιχτού κώδικα.

Εδώ, είναι δύσκολο να βρεθεί ο νικητής, καθώς πολλές επιχειρήσεις θα ήθελαν να πληρώσουν για ευκολία χρήσης, υποστήριξη και ευκολία εγκατάστασης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμφωνούμε με ισοπαλία.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τιμολόγηση AWS QLDB εδώ.

Αποτέλεσμα: Γραβάτα.

Αυτό μας οδηγεί σε ένα άλλο σημείο στο QLDB εναντίον του Hyperledger

Το Amazon QLBD Challenge επιτρέπεται Blockchain?

Εάν λάβετε υπόψη το Hyperledger, τότε θα διαπιστώσετε ότι προσφέρει μια καλή συλλογή επιτρεπόμενων λύσεων blockchain, όπως τα Hyperledger Besu και Hyperledger Fabric. Η σύγκριση του QLDB με ένα πλήρες εγκεκριμένο blockchain μπορεί να είναι υπερβολικά. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη πολλοί ειδικοί που συγκρίνουν το QLDB με ένα blockchain που επιτρέπεται.

Η προϋπόθεση της σύγκρισης είναι εάν το QLDB αμφισβητεί την έννοια του επιτρεπόμενου blockchain και μπορεί να το αντικαταστήσει; Ας δούμε παρακάτω.

Σύμφωνα με τον Gartner, υπάρχουν τέσσερις συνηθισμένοι παρονομαστές σε έργα blockchain υπό την ηγεσία της κοινοπραξίας και πολλά υποσχόμενα multi-company. Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στις κοινοπραξίες χρειάζονται ένα κατανεμημένο καθολικό έτσι ώστε κάθε συμμετέχων στο δίκτυό του να έχει πρόσβαση σε μία μόνο πηγή αλήθειας. 
 • Μόλις τα δεδομένα γράφονται σε ένα καθολικό, δεν μπορούν να ενημερωθούν ή να διαγραφούν, καθιστώντας τα δεδομένα αμετάβλητα.
 • Για να δημιουργήσετε μια επαληθεύσιμη διαδρομή ελέγχου, πρέπει να χρησιμοποιηθεί κρυπτογραφία έτσι ώστε να ικανοποιείται η περίπτωση χρήσης.
 • Τέλος, κάθε κοινοπραξία blockchain θα πρέπει να παρέχει κίνητρα στους διάφορους συμμετέχοντες και να τους προσφέρει αξία για συμμετοχή στο blockchain.

Από τους τέσσερις κοινούς παρονομαστές, δύο από αυτούς ικανοποιούνται από το QLDB – που είναι το 2ο και το 3ο σημείο. Αυτό σημαίνει ότι το QLDB προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση για να παρέχει στις εταιρείες έναν τρόπο να συμπεριλάβουν χαρακτηριστικά βασισμένα σε blockchain στις παραδοσιακές τεχνολογίες τους. QLDB ισχύει μόνο όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στο σύστημα και οι συμμετέχοντες είναι εντάξει με μια κεντρική αρχή.

Με άλλα λόγια, το QLDB είναι ένας οικονομικά αποδοτικός, απλός και όμως αποτελεσματικός τρόπος για την εφαρμογή των δυνατοτήτων ενός επιτρεπόμενου δικτύου χωρίς την ανάγκη ριζικής αλλαγής ολόκληρης της διαδικασίας. Με αυτό, κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει αμετάβλητα ίχνη ελέγχου που να επαληθεύονται χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε βαθιά σε μια ολοκληρωμένη λύση blockchain.

Ωστόσο, υπάρχει ένας περιορισμός με το QLDB καθώς βασίζεται στο AWS. Επίσης, ο αντίκτυπός του δεν έχει ακόμη μετρηθεί εκτός των περιπτώσεων χρήσης AWS. 

Για οποιαδήποτε επιχείρηση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια να αποφασίσετε για την προσέγγισή τους. Δεν χρειάζεται κάθε επιχείρηση μια ολοκληρωμένη λύση blockchain. Το μόνο που χρειάζονται είναι η δυνατότητα επαλήθευσης των δεδομένων και η αποθήκευσή τους σε αμετάβλητη κατάσταση. Αυτό θα οδηγήσει σε επαληθεύσιμο καθολικό ελέγχου χωρίς την ανάγκη σύνθετων ζητημάτων συμμόρφωσης.

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το QLDB δεν αμφισβητεί άμεσα το επιτρεπόμενο δίκτυο, αλλά θα το βοηθήσει αντ ‘αυτού να προσεγγίσει νέες επιχειρήσεις. Μπορούμε επίσης να ορίσουμε το QLDB ως μια λύση Quasi-Blockchain.

Πότε πρέπει να επιλέξετε Amazon Quantum Ledger Database QLDB?

Εάν οι συμμετέχοντες εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και είναι εντάξει με μια κεντρική προσέγγιση, τότε το QLDB είναι η σωστή επιλογή. 

Πότε θα πρέπει να επιλέξετε Hyperledger?

Το Hyperledger προσφέρει πληθώρα έργων και ως εκ τούτου οι περιπτώσεις χρήσης του εξαρτώνται από την απαίτηση. Ωστόσο, όλα τα έργα είναι αποκεντρωμένα και ως εκ τούτου μια επιχείρηση θα πρέπει να επιλέξει το Hyperledger μόνο εάν αναζητούν αποκεντρωμένη προσέγγιση. 

Ελπίζουμε να έχετε μια ιδέα QLDB εναντίον Hyperledger.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου QLDB vs Hyperledger. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι δύο προσφέρουν μια μοναδική λύση σε διαφορετικούς τύπους κοινού. Λοιπόν, τι πιστεύετε για τη σύγκριση; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map