Πώς μπορούν να λειτουργούν μαζί το RPA και το Blockchain

Αυτό το άρθρο προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες για το RPA και τα σημεία συσχέτισης μεταξύ RPA και blockchain. Επίσης, θα κατανοήσετε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες συνδυασμού blockchain και RPA μαζί.

Η RPA είναι μια από τις τελευταίες τεχνολογίες που διαταράσσει τη βιομηχανία εκεί έξω. Λίγες από τις άλλες τεχνολογίες που κάνουν επίσης τα νέα περιλαμβάνουν το blockchain, την τεχνητή νοημοσύνη. Η κοινωνία μας είναι ένα οικοσύστημα, και ως εκ τούτου όλες αυτές οι τεχνολογίες σχετίζονται μεταξύ τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε το RPA και το Blockchain. Κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες είναι διαταραγμένη. Οι εταιρείες, από την άλλη πλευρά, γρήγορα υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα και να διεισδύσουν βαθιά στην αγορά.

Είναι επίσης πιο πιθανό να συνδυάσουν τεχνολογίες για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την οργάνωσή τους. Για παράδειγμα, πιθανότατα συνδυάζουν RPA και blockchain. Θα συζητήσουμε τα αποτελέσματα της ενσωμάτωσης του RPA με το blockchain. Ωστόσο, το άρθρο δεν αφορά το blockchain έναντι του RPA.

Εγγραφείτε τώρα:Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι RPA ή αυτοματοποίηση ρομποτικής διαδικασίας?

Το Robotic Process Automation (RPA) είναι η διαδικασία αυτοματοποίησης που αυτοματοποιεί επαναλαμβανόμενες και μη αυτόματες εργασίες χρησιμοποιώντας ρομπότ. Γίνεται με τη βοήθεια του λογισμικού bot.

Η δημοτικότητα της RPA οφείλεται στο πόσο χρήσιμο είναι στις τρέχουσες βιομηχανικές πρακτικές. Μπορεί να αλληλεπιδράσει με οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος. Αυτό διευκολύνει την αυτοματοποίηση ενός ευρέος φάσματος εργασιών για τις βιομηχανίες. Χαιρετίζεται ως επανάσταση στον αυτοματισμό των επιχειρηματικών διαδικασιών. Εξάλλου, είναι μια από τις αναδυόμενες τεχνολογίες εκεί έξω.

Σε τεχνικούς όρους, το RPA μπορεί να οριστεί ως η τεχνολογία που λειτουργεί γύρω από δομημένες εισόδους και επιχειρηματική λογική. Το RPA οδηγεί σε αυτοματοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών.

Στο RPA, ένα ρομπότ ή λογισμικό έχει ρυθμιστεί ώστε να ερμηνεύει και να συλλάβει τα δεδομένα που σχετίζονται με μια εφαρμογή και στη συνέχεια να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να χειριστεί όλες τις διαφορετικές εργασίες που σχετίζονται με αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού δεδομένων, των απαντήσεων και της επικοινωνίας.

Υπάρχουν πολλά οφέλη του RPA. Ας τα παραθέσουμε παρακάτω.

  • Βελτιωμένη διαδικασία
  • Εξοικονόμηση κόστους
  • Βελτιωμένη παραγωγικότητα
  • Υψηλότερη ποιότητα
  • Βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν καλύτερη δοκιμή ελέγχου, αξιοπιστία, διατήρηση, συνέπεια, δυνατότητες εξοικονόμησης, διεπαγγελματική, επεκτασιμότητα και ούτω καθεξής.

Συστατικά του RPA


Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά στοιχεία του RPA. Είναι όπως παρακάτω.

  1. Μπότς: Στον πυρήνα, υπάρχει ένα bot που κωδικοποιείται για την εκτέλεση του επιθυμητού αποτελέσματος. Έχουν μακροεντολές για να έχουν την καλύτερη απόδοση.
  2. Ορχηστής: Ο Orchestrator διασφαλίζει ότι το λογισμικό αναπτύσσεται και προγραμματίζει bots
  3. IDE: Το IDE σημαίνει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν και να συντηρήσουν bots.

RPA και Blockchain

Τι είναι το Blockchain?

Τώρα που έχουμε μια βασική κατανόηση του Robotic Process Automation (RPA), είναι πλέον καιρός να εξερευνήσουμε το blockchain.

Το Blockchain είναι ένα δίκτυο peer-to-peer ικανό να λειτουργεί χωρίς την ανάγκη κεντρικής οντότητας. Η αποκεντρωμένη προσέγγιση φέρνει πολλές δυνατότητες, όπως διαφάνεια, αμετάβλητη, ασφάλεια και ούτω καθεξής. Με το blockchain Ethereum, η αυτοματοποίηση είναι επίσης μια δυνατότητα, χάρη στην συμπερίληψη έξυπνων συμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Ο απόλυτος οδηγός τεχνολογίας Blockchain

Εφαρμογές RPA και Blockchain

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται συχνά – πού ταιριάζει το RPA με άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες?

Το RPA και το blockchain είναι αναδυόμενες τεχνολογίες και έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των βιομηχανιών. Και οι δύο τεχνολογίες μπορούν να επηρεάσουν σχεδόν κάθε τομέα εκεί έξω. Μπορούμε να δούμε περιπτώσεις χρήσης RPA και Blockchain σε κλάδους όπως λιανική, ασφαλιστική, χρηματοοικονομική, κυβερνητική, υγειονομική περίθαλψη και ούτω καθεξής.

Ο αυτοματισμός είναι μεγάλο πράγμα τώρα. Οι εταιρείες βασίζονται στην αυτοματοποίηση πραγμάτων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για την επίλυση δημιουργικών προβλημάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα νομίσματα της τρέχουσας γενιάς είναι η δημιουργικότητα και η επίλυση προβλημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοματισμό για να λύσουν ασήμαντες απαιτήσεις, ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους για να αναλάβουν πιο κρίσιμες εργασίες που απαιτούν κατανόηση, μάθηση, δημιουργικότητα και προσέγγιση. Η υποδομή που δημιουργήθηκε μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας RPA και blockchain.

Για παράδειγμα, η αυτοματοποίηση διαδικασιών είναι ένα κρίσιμο μέρος κάθε κλάδου. Το RPA μπορεί να χειριστεί την αυτοματοποίηση της διαδικασίας και επομένως να εξοικονομήσει κόστος που απαιτείται για να κοστίσει μεγάλο όγκο και επαναλαμβανόμενες εργασίες που απαιτούν κανόνες για να λειτουργήσουν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, για παράδειγμα, μπορεί να επωφεληθεί πάρα πολύ από τη RPA. Ένα κανονικό γραφείο με επαναλαμβανόμενες εργασίες στο μπροστινό γραφείο μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί χρησιμοποιώντας RPA.

Το Blockchain, από την άλλη πλευρά, έχει επίσης το δίκαιο μερίδιο των περιπτώσεων χρήσης. Είναι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος στον τομέα της εμπορικής χρηματοδότησης και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Άλλοι τομείς φέρνουν επίσης αλλαγές στις διαδικασίες τους και επιλύουν σημεία πόνου που αγνοήθηκαν μέχρι τώρα. Για παράδειγμα, αλλάζει το τραπεζικό σύστημα και παρέχει ταχύτερους διακανονισμούς και ευκολότερη διαχείριση λογαριασμών.

Διαβάστε περισσότερα για τις περιπτώσεις χρήσης blockchain εδώ – 15+ Πρακτικές περιπτώσεις χρήσης Blockchain το 2021

Τι συμβαίνει όταν το RPA και το Blockchain συνεργάζονται?

Είναι πολύ συχνά για τις βιομηχανίες να συνδυάζουν πολλαπλές τεχνολογίες για να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική και οι πελάτες περιμένουν περισσότερα από μάρκες από ποτέ. Γι ‘αυτό οι εταιρείες πρέπει να εξελιχθούν πέρα ​​από τη στρατηγική τους.

Με τις τεχνολογίες που συνεργάζονται πιο ομαλά από ποτέ, είναι πλέον εύκολο για τις επιχειρήσεις να τις υιοθετήσουν και να δημιουργήσουν ένα σύστημα που να λειτουργεί καλύτερα για αυτούς, καθώς και για τον τελικό χρήστη. Επίσης, τα δεδομένα που συλλέγονται από εταιρείες είναι αρκετά τεράστια για να δοκιμάσουν νέους συνδυασμούς. Όλα αυτά είναι δυνατά με το συνδυασμό RPA και blockchain.

Το RPA έχει να κάνει με τον κεντρικό ρόλο στην αυτοματοποίηση των διαφόρων πτυχών της επιχείρησης. Μπορείτε να σκεφτείτε το RPA ως μια οντότητα συναίνεσης που μπορεί να αλληλεπιδράσει τόσο με τα συστήματα όσο και με τους τελικούς χρήστες. Είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αλληλεπιδρά και να αντιδρά με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να τα κατανοεί. Εδώ, το εργατικό δυναμικό έχει οριστεί για να ανακαλύψει τις διαδικασίες που μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Πρέπει επίσης να φροντίζουν για την κατάρτιση συναδέλφων.

Λοιπόν, πού ταιριάζει το blockchain σε όλα αυτά?

Το Blockchain μπορεί να παρέχει ένα κατανεμημένο, κοινόχρηστο καθολικό για την επεξεργασία όλων των δεδομένων και πληροφοριών. Παρέχει μια έξυπνη, αξιόπιστη και ομαλή πλατφόρμα ανταλλαγής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οφέλη από τη χρήση του RPA με Blockchain

Το RPA μπορεί να ενεργοποιήσει το blockchain όταν πρόκειται για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών υποδομών πληροφορικής. Το RPA και το blockchain μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά όταν πρόκειται για παρακολούθηση και πραγματοποίηση συναλλαγών σε όλο το σύστημα. Με την εμπιστοσύνη του blockchain, το RPA μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει πληροφορίες στο περιβάλλον χωρίς καμία ανησυχία.

Οι συναλλαγές μπορούν να επικυρωθούν και μετά να μεταδοθούν με τη βοήθεια του blockchain. Επίσης, όλα τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν στο αποκεντρωμένο καθολικό, παρέχοντας αμετάβλητο στα αποθηκευμένα δεδομένα.

Για τις εταιρείες, αυτό σημαίνει ότι οι δοκιμές ελέγχου θα είναι στοιχειώδεις για τη διεξαγωγή. Μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη ροή εργασίας και να διασφαλίσουν τη μέγιστη παραγωγικότητα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το RPA και το blockchain –

Διαχείριση κανονιστικών ρυθμίσεων και συμμόρφωσης

Η συμμόρφωση αποτελεί μεγάλη ανησυχία για τις επιχειρήσεις εκεί έξω. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία τους συμμορφώνεται με τις κανονιστικές οδηγίες που ορίζονται από τη διακυβέρνηση που λειτουργούν επί του παρόντος. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα εάν λειτουργούν παγκοσμίως. Το RPA και το blockchain μπορούν να συνεργαστούν για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών συμμόρφωσης.

Κατά τη δημιουργία κανονιστικών ρυθμίσεων και διαχείρισης συμμόρφωσης, το blockchain παίζει βασικό ρόλο προσφέροντας αμετάβλητο στα ηχογραφημένα συμβάντα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα συμβάντα μέσω του δικτύου, επιτρέποντας επίσης εξωτερικούς ελέγχους. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτήν τη στιγμή διαθέσιμη κανονιστική ρύθμιση, όπως ο GDPR.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain GDPR Paradox: Είναι μια αυξανόμενη σύγκρουση μεταξύ νόμου και τεχνολογίας?

Αυτόματη αξιόπιστη επεξεργασία δεδομένων

Μια άλλη προφανής περίπτωση χρήσης των Blockchain και RPA είναι η δημιουργία αυτοματοποιημένης αξιόπιστης επεξεργασίας δεδομένων. Αυτό έχει ευρείας κλίμακας περιπτώσεις χρήσης όπου το blockchain λειτουργεί ως βασικό δίκτυο για τη διαχείριση των δεδομένων που μεταδίδονται με άλλη διαδικασία.

Το αποκεντρωμένο καθολικό αναρωτιέται εδώ καθώς προσφέρει έναν τρόπο καταγραφής δεδομένων διεργασιών και επιχειρηματικών συναλλαγών για τις αυτοματοποιημένες αποφάσεις που λαμβάνονται από τη RPA. Η καλύτερη περίπτωση χρήσης για αυτοματοποιημένη αξιόπιστη επεξεργασία δεδομένων είναι η διαδικασία KYC, οι πληρωμές ασφαλιστικών απαιτήσεων, οι προσλήψεις προσωπικού κ.λπ.!

Ικανοποίηση των πελατών

Το RPA και το blockchain μπορούν επίσης να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν καλύτερη ικανοποίηση των πελατών με γρήγορες, αυτοματοποιημένες συναλλαγές που είναι ασφαλείς και αξιόπιστες.

RPA και συνεργάτης Blockchain

Τόσο το RPA όσο και το blockchain μπορούν να δημιουργήσουν έναν πιο βιώσιμο συνάδελφο για ανθρώπινους συντρόφους.

Ευκαιρίες και προκλήσεις RPA και Blockchain

Το RPA και το blockchain είναι και οι δύο νέες τεχνολογίες που βλέπουν ταχεία ανάπτυξη από μόνα τους. Η ταχεία ανάπτυξη φέρνει το δικό της σύνολο προκλήσεων. Εάν παίρνετε το blockchain ως μεμονωμένη τεχνολογία, υποφέρει από προβλήματα όπως τυποποίηση, επεκτασιμότητα και διαλειτουργικότητα.

Το κύριο ζήτημα εδώ είναι η αποκέντρωση! Είναι δύσκολο να τυποποιήσετε. Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι επίσης ένα ζήτημα. Ωστόσο, οι λύσεις blockchain νέας γενιάς είναι πιο επεκτάσιμες, αλλά δεν είναι πολύ πιο κοντά στην επεκτασιμότητα που προσφέρουν οι πιο παραδοσιακές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της VISA. Αυτήν τη στιγμή, το blockchain βελτιώνεται ενεργά για την επίλυση αυτών των βασικών προβλημάτων.

Το Hyperledger, για παράδειγμα, εργάζεται προς ένα ενοποιημένο πλαίσιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς οργανισμούς. Αυτό θα βελτιώσει τόσο τα ποσοστά υιοθέτησης όσο και την τυποποίηση.

Παρόλο που το RPA δεν έχει πολλές προκλήσεις, εξακολουθεί να υποφέρει από τα ποσοστά υιοθέτησης. Οι εταιρείες δεν χρησιμοποιούν σωστά το RPA για να αυτοματοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους λειτουργίες. Οι περισσότεροι απλώς χρησιμοποιούν RPA για αυτοματοποίηση της ανθρώπινης εργασίας. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτούν στρατηγικά πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο το RPA. Με απλά λόγια, θα πρέπει να βελτιώσουν την αξία τους όταν υιοθετήσουν το RPA στην επιχειρηματική τους διαδικασία.

Οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί όσον αφορά την υιοθέτηση RPA με τεχνολογία blockchain. Επίσης, οι οργανισμοί πρέπει πάντα να κάνουν πιλοτική θέση για να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο της εφαρμογής RPA και blockchain.

Ως επιχείρηση, πρέπει να διασφαλίσετε ότι προσδιορίζετε βασικές μετρήσεις επιτυχίας, ευθυγραμμίζετε με τους επιχειρηματικούς στόχους και κατανοείτε τις απαιτήσεις.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της ανάλυσης RPA και blockchain. Πιστεύετε ότι το RPA με το blockchain είναι μια καλή επιλογή για τον οργανισμό σας; Εάν το κάνετε, σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Εάν θέλετε να βρείτε πιο θεμελιώδεις έννοιες που σχετίζονται με το blockchain, όπως και αυτή, φροντίστε να εγγραφείτε στο δωρεάν μάθημα βασικών blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map