Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι ο Ether;

Πρέπει να έχετε ακούσει για το Ethereum, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι ο Ether?

Στο σημερινό άρθρο, θα εξετάσουμε το θέμα και θα κατανοήσουμε τη σημασία του στο blockchain Ethereum.

Αλλά, πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να καταλάβουμε τι είναι το Ethereum; Το Ethereum είναι ένας συνδυασμός τόσο του αποκεντρωμένου καταστήματος εφαρμογών που τροφοδοτεί το Dapps όσο και ως αποκεντρωμένο διαδίκτυο. Είναι μια πλατφόρμα που φιλοξενεί το Dapps. Αυτό μας οδηγεί στο δεύτερο ερώτημά μας, τι είναι ο αιθέρας; Και πώς συνδέεται με το Ethereum; Ας εξερευνήσουμε.

Τι είναι ο Αιθέρας; Cryptocurrency Ethereum


Ο αιθέρας μπορεί να οριστεί ως το καύσιμο που τροφοδοτεί την πλατφόρμα Ethereum. Για να τροφοδοτήσουμε το Ethereum, χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό νόμισμα που θα χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, εάν ένα μηχάνημα εκτελεί μια λειτουργία στο δίκτυο, θα απαιτήσει πόρους για να το κάνει. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιείται αιθέρας. Λειτουργεί επίσης ως κίνητρο σε άλλες οντότητες που συνδέονται με την πλατφόρμα για την ανάπτυξη εφαρμογών (DApps). Οι προγραμματιστές, για παράδειγμα, μπορούν να αποζημιωθούν για τη σύνταξη χρήσιμων εφαρμογών. Στην απλούστερη μορφή, μπορούμε να ορίσουμε τον Ether ως ψηφιακό λάδι για να τροφοδοτήσουμε τις συναλλαγές στο δίκτυο. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε λειτουργία, δημιουργία, διαγραφή ή τροποποίηση.

Προέλευση του Αιθέρα

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον αιθέρα, πρέπει να εξετάσουμε την προέλευσή του. Το Ether διανέμεται για πρώτη φορά κατά την πρώτη του προπώληση.

Σχεδόν 60 μέτρα αιθέρας πωλήθηκαν στους συνεργάτες στην προπώληση. Όχι μόνο αυτό, χορηγούνται 12 εκατομμύρια αιθέρας (12% του δημιουργηθέντος αιθέρα) Ιδρύματα Ethereum. Όλοι αυτοί οι αιθέρες δίδονται στην ομάδα προγραμματιστών και ερευνητών έτσι ώστε να μπορούν να βελτιώσουν την υποκείμενη τεχνολογία της πλατφόρμας Ethereum.

Ο Ether δημιουργείται επίσης όταν εξορύσσεται ένα νέο μπλοκ. Ο ανθρακωρύχος παίρνει τον αιθέρα.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, κάποιος αιθέρας (2-3) δημιουργείται ως ανταμοιβή θείου / θείας. Δημιουργείται μόνο όταν ένα άλλο μπλοκ λύνει το πρόβλημα ακόμα και χωρίς να συμπεριληφθεί στη λύση ανθρακωρύχου

Λοιπόν, σημαίνει ότι υπάρχει απεριόριστη παροχή Ether?

Φυσικά και όχι. Το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακού νομίσματος είναι πάντα περιορισμένο. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η υπερχείλιση της αγοράς. Βοηθά επίσης στον έλεγχο της τιμής του αιθέρα στην αγορά. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, αποφασίστηκε ότι θα υπάρχει περιορισμένη ποσότητα αιθέρα. Ωστόσο, κανείς δεν έχει ιδέα για τον αριθμό αιθέρα που κυκλοφορεί.

Γενικά, οποιοσδήποτε αριθμός κρυπτογράφησης μειώνεται μετά από ορισμένα χρόνια. Η περίπτωση με τον αιθέρα είναι η ίδια. Καθώς περνούν τα χρόνια, υπάρχει λιγότερος αιθέρας για να εξορύσσεται ή να ανταμείβεται.

Όμως, ο ρυθμός εξάντλησης του αιθέρα δεν θα αλλάξει. Το Ethereum κινείται τώρα από Proof of Work (PoW) στο Proof of Stake (PoS). Όλα αυτά γίνονται για εξοικονόμηση ενέργειας και καθιστώντας την πλατφόρμα Ethereum πιο αποτελεσματική και φιλική προς τη φύση.

Χρήση του αιθέρα

Οι ακόλουθες οντότητες χρησιμοποιούν επίσης αιθέρα.

  1. Προγραμματιστές για την ανάπτυξη εφαρμογών στο blockchain.
  2. Κάθε χρήστης που αλληλεπιδρά με έξυπνα συμβόλαια.

Εξόρυξη αιθέρα

Η εξόρυξη αιθέρα είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι υπολογιστική δύναμη για την επίλυση προβλημάτων στην πλατφόρμα Ethereum. Εάν ορυχεία ένα μπλοκ, θα ανταμειφθείτε με κάποιον αιθέρα. Το ποσό της επιβράβευσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσού της εργασίας που έχετε κάνει. Η εξόρυξη αιθέρα είναι συγκριτικά εύκολη σε σύγκριση με το Bitcoin. Σχεδόν κάθε 15 δευτερόλεπτα, δημιουργείται ένα νέο μπλοκ και προστίθεται στο blockchain. Μόλις προστεθεί το μπλοκ, τρεις αιθέρες δίδονται στους ανθρακωρύχους. Ο Ether ακολουθεί το Proof of Work (PoW), και αυτό είναι που το καθιστά πρωτοφανές.

Ωστόσο, μην ψηλάτε τις ελπίδες σας. Η δυσκολία της έχει αυξηθεί πολύ τους τελευταίους έξι μήνες. Επίσης, το Ethereum θα αλλάξει σύντομα σε Proof of Stake (PoS).

Ζευγάρι αιθέρα

Εάν πρόκειται για συναλλαγές, θα γνωρίζετε ήδη για τη σύζευξη BTC. Μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα στην αγορά εάν έχετε BTC. Η αντιστοίχιση μοιάζει με, “EOS / BTC” ή “ADA / BTC”. Ομοίως, ο αιθέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζεύγος για την αγορά άλλων κρυπτονομισμάτων.

Μάθετε περισσότερα, Τι είναι το Ethereum Classic (ETH)?

Δείτε τις συγκρίσεις μας:

  • Bitcoin έναντι Ethereum; Ποιά είναι η διαφορά?

  • EOS εναντίον Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?

  • NEO εναντίον Ethereum: Ποιο είναι καλύτερο?

  • Ethereum vs Ripple: Σύγκριση σε βάθος

Τι έπεται?

Ο Ether είναι εδώ για να μείνει. Έχει αποδειχθεί ότι είναι το καύσιμο μιας από τη δεύτερη γενιά τεχνολογίας blockchain, Ethereum. Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me