Blockchain έναντι Cryptocurrency: Μην παραμείνετε μπερδεμένοι!

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που εξερευνούν τον κόσμο των blockchain πρόσφατα. Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν τα blockchain με κρυπτονομίσματα. Μερικοί τείνουν να πιστεύουν ότι είναι απλά συνώνυμα. Λοιπόν, μπορείτε να μαντέψετε ότι δεν είναι σίγουρα το ίδιο πράγμα. Λοιπόν, ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ τους; Κρατήστε τα άλογά σας, θα ξέρετε τα πάντα για αυτά τα δύο σε αυτό το άρθρο blockchain vs cryptocurrency.

Blockchain vs Cryptocurrency: Τι είναι το Blockchain?

Εντάξει, οπότε έρχονται πρώτα οι μπλοκ. Το blockchain είναι μια τεχνολογία όπου αποθηκεύονται συναλλαγές ή δεδομένα. Κάθε μπλοκ στην αλυσίδα περιέχει ένα μοναδικό κομμάτι δεδομένων ή πληροφοριών. Αυτά τα μπλοκ συνδυάζουν μια πλήρη αλυσίδα και λειτουργούν σαν ένα μεγάλο ψηφιακό καθολικό. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται χρονολογικά.

Στην αρχή όταν ο Satoshi Nakamoto εφηύρε την τεχνολογία που το ονόμασε blockchain ως Bitcoin. Και πάλι το όνομα του κρυπτονομίσματος στο οικοσύστημα είναι επίσης το Bitcoin. Εκεί ξεκίνησε η σύγχυση. Τότε ήταν απλώς ομότιμο ηλεκτρονικό χρήμα.


Blockchain

Μετά την οικονομική κρίση το 2008, ο κόσμος έκλαιγε για νέα χρήματα που δεν θα χαθούν λόγω κάποιων λαθών από τις τράπεζες. Ο κόσμος μόλις μισούσε τις τράπεζες καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν όλα όσα είχαν. Το Bitcoin άρχισε να δείχνει τη δυνατότητα να είναι τα νέα τραπεζικά χρήματα (!) Στα οποία μπορούν να βασίζονται οι άνθρωποι.

Αργότερα, πολλά άλλα blockchain ήρθαν στο φως όπως το Ripple και το Ethereum. Έκαναν την τεχνολογία ακόμα πιο εξελιγμένη. Μας έδειξαν ότι ένα blockchain μπορεί να έχει πολλές άλλες πτυχές. Μπορεί να αποθηκεύσει οποιοδήποτε είδος δεδομένων. Κατά μία έννοια, ήταν μια τεχνολογική έκρηξη. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι με αυτήν την τεχνολογία blockchain είναι απεριόριστο.

Χαρακτηριστικά του Blockchains

Ένα blockchain έχει 4 βασικά χαρακτηριστικά. Έχουν ως εξής,

1. Αποκεντρωμένη. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να τροποποιήσει ή να χειριστεί τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργεί ένα blockchain.

2. Ένα κατανεμημένο καθολικό για να ενισχύσει τις απάτες και την ευκολότερη διαχείριση.

3. Η νομισματοποίηση νομισμάτων είναι ένα κοινό σενάριο. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε την εξόρυξη των Bitcoin ως κοπή νομισμάτων.

4. Οικοσύστημα χωρίς παραβιάσεις.

Blockchain έναντι Cryptocurrency: Τι είναι το Cryptocurrency?

Το Cryptocurrency είναι μια εντελώς νέα διαφορετική ιστορία! Μπορείτε να το ονομάσετε το πλεονέκτημα που χρησιμοποιεί η τεχνολογία blockchain – τα χρήματα του δικτύου. Σε τεχνικούς όρους, οι άνθρωποι το αποκαλούν συχνά «μάρκες». Αν και, υπάρχουν blockchain που δεν χρησιμοποιούν μάρκες στο οικοσύστημά τους. Είναι ένα blockchain χωρίς συμβόλαια. Κυματισμός χωρίς το κέρμα τους, το XRP μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιου τύπου. Θα το φτάσουμε αργότερα, αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Blockchain έναντι Cryptocurrency

Όταν ανταλλάσσουμε υλικά ή υπηρεσίες, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα κοινό χρηματικό στοιχείο το οποίο και τα δύο μέρη συμφωνούν να εμπιστεύονται ότι έχουν αξία. Το Cryptocurrency είναι το κοινό περιουσιακό στοιχείο στο οποίο εμπιστεύονται και τα δύο μέρη – μέσο ανταλλαγής.

Μπορείτε να το θέσετε έτσι – οι blockchain είναι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ και τα κρυπτονομίσματα είναι τα δολάρια ΗΠΑ.

Όπως έχουμε δει τις μπλοκ χωρίς σύμβολα, υπάρχουν και κρυπτονομίσματα χωρίς αποκλεισμούς. Η IOTA είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας εταιρείας διανομής καθολικών.

Δεν έχει κάθε νόμισμα το ίδιο όνομα του Blockchain που χρησιμοποιεί. Όπως, το Ethereum χρησιμοποιεί Ether (ETH) και το Ripple χρησιμοποιεί XRP.

Πολλά κρυπτονομίσματα μπορούν να δημιουργηθούν στο ίδιο blockchain. Για παράδειγμα, ακόμη και μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το blockchain του Ethereum. Η τεχνολογία είναι πραγματικά εξελιγμένη και συμπαγής.

Πώς θα μπορούσατε να είστε κάτοχος κρυπτονομισμάτων?

Λοιπόν, θέλετε να έχετε κρυπτονομίσματα; Υπάρχουν συνήθως δύο σενάρια για το πώς θα μπορούσατε να το κάνετε –

1. Ορυχείο του νομίσματος χρησιμοποιώντας την ισχύ επεξεργασίας και την ηλεκτρική ισχύ.

2. Αγοράστε το νόμισμα από οποιοδήποτε αξιόπιστο κέντρο ανταλλαγής κρυπτογράφησης.

Χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων

Υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά ή ιδιότητες των κρυπτογράφησης,

1. Μη αναστρέψιμο, που σημαίνει, όταν η συναλλαγή γίνεται όπου δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής.

2. Ψευδώνυμο.

3. Γρήγορη και ασφαλής

4. Δεν χρειάζεται να ζητήσετε άδεια για να δώσετε ή να πάρετε χρήματα από κάποιον.

5. Η προσφορά της αγοράς ελέγχεται αυστηρά. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός bitcoin στον πλανήτη.

6. Με βάση το σύστημα IOU, ώστε να μην υπάρχουν χρεώσεις.

Τελικές λέξεις

Λοιπόν, παιδιά, αυτό ήταν. Νομίζω ότι έχετε την ουσία της σύγχυσης blockchain έναντι κρυπτογράφησης. Μην μπερδεύεστε ποτέ για το θέμα. Εάν σκοπεύετε να επενδύσετε στα κρυπτονομίσματα, θα πρέπει καλύτερα να πάρετε μια ιδέα για όλα όσα έχουν σημασία. Εδώ είναι μερικά υπέροχα άρθρα που θα ξεπεράσουν τον αγώνα της γνώσης. Ελπίζω να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι μπροστά!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me