Blockchain vs Tangle: Είναι ώρα για αλλαγή;

Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι μπλοκ αλυσίδες έχουν πολλά ελαττώματα. Ναι, το blockchain μας έδειξε το μέλλον που θα μπορούσαμε να έχουμε όπου δεν θα υπάρχει κανένας που να διέπει αυτό που έχουμε. Ένας ολοκληρωμένος αποκεντρωμένος κόσμος έγινε μια πιθανότητα. Ενώ η ιδέα είναι σταθερή, η λειτουργικότητα του blockchain έχει δύο σοβαρά ζητήματα – την επεκτασιμότητα και τη δικαιοσύνη. Το είδος της IOTA ήρθε σε εμάς σαν μια μεγάλη έκπληξη. Πρότειναν ένα σύστημα ψηφιακών καθισμάτων χωρίς αποκλεισμούς ονόματα Tangle. Έτσι ξεκίνησε η συζήτηση για το blockchain εναντίον του Tangle.

Blockchain vs Tangle: Τι είναι το Tangle?

Είναι πιο εύκολο να πούμε τι δεν είναι το Tangle παρά να ορίσουμε τι είναι. Το Tangle είναι επίσης ένα ψηφιακό ηλεκτρονικό καθολικό όπου αποθηκεύονται οι συναλλαγές, όπως ένα blockchain. Τότε, πού είναι η διαφορά; Ενώ το blockchain έχει ανθρακωρύχους, τέλη συναλλαγής, μπλοκ που κρατά τα δεδομένα συναλλαγών και δυνατότητες διακλάδωσης. Λοιπόν, το Tangle δεν έχει κανένα από αυτά!

Λοιπόν, τι είναι το Tangle; Το Tangle είναι ένα κατευθυνόμενο ακυκλικό γράφημα ή απλώς ένα DAG. Κατευθυνόμενος σημαίνει ότι οι κόμβοι στο δίκτυο Tangle μπορούν να κινούνται σε γραμμική κατεύθυνση, ακυκλικός σημαίνει ότι καμία από τις συναλλαγές ή η μεταφορά δεδομένων δεν είναι κυκλική και γράφετε μόνο τη δομή δεδομένων του συστήματος.

Θα μπορούσατε να καλέσετε την τεχνολογία παρόμοια με το Hashgraph που είναι μια άλλη τεχνολογία ψηφιακού καθολικού χωρίς αποκλεισμούς Swirlds. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ Hashgraph και Tangle. Θα φτάσουμε στο σημείο αργότερα κάποια μέρα.

Τι είναι τα ελαττώματα των Blockchains?

Blockchain vs Tangle

Συντελεστές εικόνας: IOTA

Το blockchain μεγαλώνει κάθε μέρα. Τουλάχιστον το πρώτο blockchain του Bitcoin που έχει σχεδιαστεί ποτέ είναι παλιά. Μπορεί να προσθέσει δεδομένα μόνο με γραμμικό τρόπο που καθιστά την τεχνολογία σχετικά αργή. Επιπλέον, είναι ακριβό και σχεδόν μηδενικό.

Οι ανθρακωρύχοι σημαίνουν περισσότερα τέλη

Όταν θέλετε να κάνετε συναλλαγές, ένα μέρος της αξίας που πραγματοποιείτε συναλλαγές θα μεταβεί στην τσέπη του ανθρακωρύχου. Αυτό ονομάζεται χρέωση επικύρωσης. Επίσης, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να επιλέξουν ποιες συναλλαγές θα επαληθεύσουν και ποιες δεν θα κάνουν. Γενικά, οι συναλλαγές με μεγαλύτερη αξία αποκαλύπτονται πρώτα, καθώς υπάρχουν μεγαλύτερες χρεώσεις συναλλαγών που προσφέρονται γι ‘αυτές. Έτσι, το σύστημα δημιουργεί διακρίσεις.

Slowpoke!

Το Bitcoin μπορεί να χειριστεί 4-7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Ο οικονομικός γίγαντας Visa μπορεί να χειριστεί 10.000 συναλλαγές. Λοιπόν, βλέπετε, το blockchain είναι πολύ αργό, ενώ το TPS είναι η συγκρίσιμη παράμετρος. Επιπλέον, χρειάζονται σχεδόν 5-6 ώρες για συναλλαγές καθώς οι επικυρωτές ή οι ανθρακωρύχοι μπορούν να επιλέξουν ποιες θα επαληθεύσουν. Το Tangle μπορεί να κάνει τις συναλλαγές σχεδόν στιγμιαίες.

Μονοκατευθυντική


Τα μπλοκ ενώνουν το δίκτυο ή την αλυσίδα με γραμμικό τρόπο. Μια τέτοια κίνηση προκαλεί εμπόδιο και καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για την επεξεργασία όλων αυτών των δεδομένων. Όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει τη διαδικασία να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η επαλήθευση.

Πώς το Tangle λύνει τα προβλήματα?

Όχι περισσότεροι ανθρακωρύχοι

Το πρώτο χαρακτηριστικό του Tangle είναι ότι δεν υπάρχουν ανθρακωρύχοι. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει έννοια της εξόρυξης στο οικοσύστημα Tangle, διαλύει την ανάγκη τεράστιου όγκου επεξεργαστικής ισχύος. Έτσι, θα μπορούσατε να καλέσετε το φιλικό προς το περιβάλλον φιλικό με έναν τρόπο. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να πληρώνετε τέλη κάθε φορά που θέλετε να πληρώσετε κρυπτογράφηση σε κάποιον. Οι χρήστες θα είναι οι ίδιοι οι επικυρωτές.

Ιστός παρά μια γραμμική αλυσίδα

Ενώ σχεδόν όλα τα blockchain είναι γραμμικά, το Tangle βασίζεται στην έννοια ενός γραφήματος. Σε ένα γράφημα, υπάρχουν μόνο κόμβοι και κάθε κόμβος επισημαίνει 2 κόμβους. Οι κόμβοι έχουν επίσης βάρος. Οι κόμβοι στην άκρη που δεν έχουν κόμβους κατάδειξης ονομάζονται συμβουλές. Το PoW απαιτείται μόνο για αυτές τις συμβουλές.

Περισσότερο πλήθος σημαίνει περισσότερη ταχύτητα

Πλεονεκτήματα Tangle Blockchain

Συντελεστές εικόνας: IOTA

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ blockchain εναντίον Tangle. Τα παραδοσιακά blockchains επιβραδύνονται όταν υπάρχουν περισσότερα άτομα που χρησιμοποιούν το δίκτυο. Ο λόγος είναι απλός. Είναι σαν τα άτομα που κινούνται στην ουρά να μπουν σε ένα κτίριο που έχει μόνο μία πόρτα. Το περίπλοκο δίκτυο της Tangle κάνει το σύστημα πιο γρήγορο όταν υπάρχουν περισσότεροι χρήστες. Όσο περισσότεροι κόμβοι έχει ένα δίκτυο Tangle, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει το οικοσύστημα Tangle.

Τελικές λέξεις

Ελπίζουμε λοιπόν να επιλύσουμε την ερώτηση που έχετε στο μυαλό σας σχετικά με το blockchain εναντίον του Tangle. Αλλά ακόμη και το Tangle έχει αρνητικές πλευρές, για παράδειγμα, επίθεση 34%! Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος με τεράστια υπολογιστική ισχύ μπείτε στο πεδίο και κερδίσει το 34% του δικτύου θα ελέγξει το δίκτυο. Και πάλι, το μπλέξιμο είναι γρήγορο αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο το Hashgraph που μπορεί να χειριστεί περισσότερες από 250.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map