EOS vs NEO: Ποιο θα πάρει το Ethereum (ETH) στα DApps

Η εξέλιξη της τεχνολογίας Blockchain είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση συναρπαστικών έργων που όλα προσελκύουν την προσοχή των ανθρώπων. Το EOS vs NEO είναι το πιο πρόσφατο σχήμα, καθώς οι προγραμματιστές συνεχίζουν να εξερευνούν πλατφόρμες για τη φιλοξενία έξυπνων συμβάσεων και αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Η NEO και η EOS έχουν συγκεντρώσει δυναμική τους τελευταίους μήνες, θεωρούνται άξια ανταγωνιστές της Ethereum (ETH), η οποία έχει αναδειχθεί ως η επιθυμητή πλατφόρμα για την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων και αποκεντρωμένων αιτούντων..

Λοιπόν, αυτό που κάνει το EOS εναντίον NEO να ξεχωρίζει ως άξιοι δολοφόνοι Ethereum?

NEO VS EOS: Σκοπός


NEO εναντίον EOS

Το NEO είναι μια πλατφόρμα blockchain και κρυπτογράφηση που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα επεκτάσιμο δίκτυο αποκεντρωμένων εφαρμογών. Η ομάδα πίσω από την κινεζική κρυπτογράφηση σκοπεύει να βελτιώσει τον τρόπο ψηφιοποίησης των στοιχείων, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ψηφιακής ταυτότητας.

Τούτου λεχθέντος, το NEO είναι ουσιαστικά μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων όπως το Ethereum, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να κωδικοποιούν και να παρουσιάζουν αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Το EOS όπως και το NEO είναι επίσης ένα έργο blockchain που επιδιώκει να παρέχει υψηλή επεκτασιμότητα για την ανάπτυξη DApps και blockchains. Ονομάζεται ως το πιο ισχυρό αποκεντρωμένο σύστημα βασισμένο σε blockchain που επιτρέπει την ανάπτυξη, φιλοξενία και εκτέλεση του DApps.

EOS εναντίον NEO: Εγγενές νόμισμα

EOS εναντίον NEO

Το NEO είναι το εγγενές διακριτικό που τροφοδοτεί την πλατφόρμα NEO που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών. Κατά την έναρξη, δημιουργήθηκαν 100 εκατομμύρια νομίσματα στο Genesis Block. Πενήντα εκατομμύρια κέρματα πουλήθηκαν σε πρώιμους επενδυτές και τα υπόλοιπα πενήντα εκατομμύρια είναι κλειδωμένα σε μια έξυπνη σύμβαση. Κάθε χρόνο, 15 εκατομμύρια κέρματα απελευθερώνονται, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης μακροπρόθεσμων στόχων.

Το EOS είναι το σύμβολο που εξουσιάζει EOS.IO, το οποίο λειτουργεί ως λειτουργικό σύστημα σε έναν υπολογιστή που διαχειρίζεται και ελέγχει το blockchain EOS. Ένας προγραμματιστής πρέπει να κρατάει κέρματα EOS αντί να τα ξοδεύει, για να χρησιμοποιήσει τους πόρους του δικτύου για να δημιουργήσει και να εκτελέσει αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Μεταξύ 26 Ιουνίου 2016 και 1 Ιουλίου 2017, διανεμήθηκαν συνολικά 200 εκατομμύρια ή 20% των συνολικών διακριτικών EOS. Επί του παρόντος, 700 εκατομμύρια μάρκες διανέμονται σε συνεχή βάση. 100 εκατομμύρια νομίσματα κρατούνται »σε χρηματικό ποσό για το block.one.

EOS vs NEO: Ταχύτητα συναλλαγής και χρεώσεις

Το NEO βασίζεται στον αλγόριθμο συναίνεσης Βυζαντινού Σφάλματος Ανοχής που του επιτρέπει να υποστηρίζει έως 10.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο. Για τη συναίνεση τήρησης βιβλίων, οι κόμβοι επιλέγονται τυχαία για την επεξεργασία συναλλαγών σε ένα δίκτυο που βασίζεται σε επικαλυπτόμενα δίκτυα εμπιστοσύνης. Προς το παρόν, το έργο NEO δεν χρεώνει στα άτομα καμία αμοιβή για τη χρήση του δικτύου.

Η EOS, από την άλλη πλευρά, έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα εν μέρει λόγω του τεράστιου όγκου συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί ένα δευτερόλεπτο. Υψηλή επεκτασιμότητα σημαίνει ότι το blockchain του έργου μπορεί να χειριστεί πάνω από ένα εκατομμύριο συναλλαγές το δευτερόλεπτο, μέσω οριζόντιας κλιμάκωσης

Η EOS δεν απαιτεί από τους χρήστες να πραγματοποιούν μικροπληρωμές για την εκτέλεση εργασιών στο blockchain ή να στέλνουν μηνύματα. Αντ ‘αυτού, επιτρέπεται σε μεμονωμένους προγραμματιστές να καθορίζουν τα τέλη συναλλαγής τους που είναι συνήθως χαμηλά. Οι εταιρείες μπορούν να έρθουν με τις στρατηγικές δημιουργίας εσόδων τους.

NEO vs EOS: Πρωτόκολλο Blockchain

Το EOS.IO βασίζεται σε κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη-πονταρίσματος και σε μια ιδέα για δικαιώματα λειτουργίας βάσει ρόλου. Το πρωτόκολλο blockchain επιτρέπει ευελιξία όσον αφορά τη λήψη άμεσων αποφάσεων, όπως επαναφορά, πάγωμα και επιδιόρθωση εφαρμογών που έχουν μολυνθεί από σφάλματα.

Η NEO, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί το Byzantine Fault Tolerance, το οποίο υποστηρίζει ότι αποτελεί βελτίωση της απόδειξης της εργασίας και της απόδειξης του πονταρίσματος. Με αυτόν τον αλγόριθμο, οποιοσδήποτε κατέχει ΝΕΟ μπορεί να ψηφίσει ποιοι θα είναι οι κόμβοι συναίνεσης που είναι υπεύθυνοι για την απόφαση ενός μπλοκ.

Ετυμηγορία

Τόσο η EOS όσο και η NEO έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με την εξέλιξη της κρυπτογράφησης και της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, η EOS φαίνεται να είχε μια καλύτερη χρονιά και φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το Ethereum ως προτιμώμενη πλατφόρμα για έξυπνες συμβάσεις και αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Διαβάστε περισσότερα

  • NEO dApps Οικοσύστημα: Ο πλήρης κατάλογος

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me