Ethereum vs. Ripple: Σύγκριση βάθους

Το Ethereum vs. Ripple είναι μια μάχη που διαμορφώνεται καθώς τα δύο έργα blockchain συνεχίζουν να τροφοδοτούν πρωτοποριακές λύσεις που έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε διάφορους τομείς. Λοιπόν, πώς διαφέρουν αυτά τα δύο δημοφιλή έργα blockchain μεταξύ τους, αλλά βασίζονται όλα στην τεχνολογία blockchain?

Ripple Vs. Ethereum: Πρωταρχικός στόχος

Το Ethereum δημιουργήθηκε με στόχο να ανταγωνιστεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέχοντας ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν εμπόριο και να κάνουν επιχειρήσεις χωρίς έλεγχο από οποιαδήποτε κεντρική αρχή. Είναι, επομένως, ένα φόρουμ όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για τη δημιουργία έργων και συμφωνούν για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν διάφορες αλλαγές.

Το Ethereum χρησιμοποιείται επίσης για να φέρει τους συνομηλίκους σε έργα που πιστεύουν. Χρησιμοποιείται επίσης για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων tokens που ονομάζονται συλλογικά ως ERC20.


Το Ripple, από την άλλη πλευρά, δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και όχι την αντιπαλότητα τους. Το blockchain έργο στοχεύει να διευκολύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πραγματοποιούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε ένα blockchain. Το έργο δεν είναι αποκεντρωμένο αλλά συγκεντρωτικό, όπου απαιτείται συναίνεση για να επηρεαστούν τυχόν αλλαγές.

Το RippleNet που τροφοδοτείται από το Ripple είναι μια λύση blockchain που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών πληρωμών. Το δίκτυο προσφέρει επίσης διευθετήσεις άμεσων συναλλαγών και δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων δύο κατευθύνσεων.

Η Ripple εμπορεύεται τον εαυτό της ως χρήσιμο μηχανισμό για διασυνοριακές συναλλαγές, καθώς η Ethereum θεωρεί τον εαυτό της ψηφιακό διακριτικό και μονάδα ανταλλαγής.

Ethereum vs. Ripple: Τεχνολογία και μελλοντική ανάπτυξη

Το Ripple είναι ένα σύστημα κατανεμημένων πληρωμών ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει άμεσες πληρωμές με ελάχιστες χρεώσεις. Το πρωτόκολλο του δικτύου επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ πολλών νομισμάτων χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής.

Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, είναι ένα κομμάτι λογισμικού που δίνει τη δυνατότητα την επαλήθευση και εκτέλεση κώδικα στο blockchain Ethereum. Το Ethereum παρέχει επίσης υποστήριξη για αποκεντρωμένες εφαρμογές που είναι παρόμοιες με τις παραδοσιακές εφαρμογές υπολογιστών, αλλά με αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και μειωμένο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας.

Ripple Vs. Ethereum: Διανομή κερμάτων

Το XEP Ledger του Ripple διατηρείται σε έναν αλγόριθμο συναίνεσης πρωτοκόλλου που διαφέρει από τα συστήματα απόδειξης εργασίας που χρησιμοποιούνται συνήθως σε άλλα κρυπτονομίσματα. Όλα τα νομίσματα για το εγγενές νόμισμα του έργου προ-εξορύσσονται κατά την έναρξη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η εξόρυξη XRP.

100 δισεκατομμύρια νομίσματα XRP εξορύσθηκαν στην αρχή του έργου του οποίου η Ripple κατέχει 7 δισεκατομμύρια. Το Ripple ελέγχει επίσης περίπου 55 δισεκατομμύρια νομίσματα XRP μέσω ενός λογαριασμού μεσεγγύησης.

Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, διατηρείται χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο απόδειξης εργασίας που ονομάζεται Ethash. Η Ether είναι η υποκείμενη κρυπτογράφηση που τροφοδοτεί το δίκτυο και ενεργεί ως τρόπος πληρωμής για τη λειτουργία κατανεμημένων εφαρμογών στην πλατφόρμα.

Σε αντίθεση με το Ripple, το Ethereum μπορεί να εξορύσσεται σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει τους ανθρακωρύχους να δημιουργούν υπολογιστές για την επίλυση κρυπτογραφικών παζλ. Επιπλέον, συνολικά 60 εκατομμύρια αιθέρας δημιουργήθηκαν σε συνεισφέροντες της προπώλησης το 2014, εκ των οποίων 20% ή 12 εκατομμύρια διατέθηκαν στο ταμείο ανάπτυξης.

Ethereum vs. Ripple: Επεκτασιμότητα

Η σύγκριση Ripple vs. Ethereum δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να εξετάσουμε την πτυχή της κλιμάκωσης των δύο έργων blockchain. Η επεκτασιμότητα αναφέρεται στον συνολικό αριθμό συναλλαγών που μπορεί να χειριστεί ένα blockchain σε μια καθορισμένη περίοδο.

Το Ripple έχει πλεονέκτημα έναντι όχι μόνο του Ethereum αλλά και άλλων κρυπτονομισμάτων, καθώς το blockchain του μπορεί να επεξεργάζεται έως 1.500 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό είναι 100 φορές περισσότερο από αυτό που μπορεί να επεξεργαστεί το Ethereum, ένα πλεονέκτημα που έχει δει το δίκτυο να προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον από το γενικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Το Ripple έχει επίσης πλεονέκτημα έναντι του Ethereum όσον αφορά την ταχύτητα συναλλαγής. Το Ethereum πραγματοποιεί συναλλαγή κάθε δύο λεπτά. Το Ripple, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προσφέρει μια συναλλαγή κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Δείτε τις άλλες συγκρίσεις μας:

  • Bitcoin έναντι Ethereum; Ποιά είναι η διαφορά?

  • Ethereum vs Litecoin: Γιατί το LTC είναι για συναλλαγές και ETH για έξυπνα συμβόλαια?

  • EOS εναντίον Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?

  • NEO εναντίον Ethereum: Ποιο είναι καλύτερο?

συμπέρασμα

Ripple θριαμβεύει Ethereum όταν πρόκειται για το χειρισμό μεταφορών νομισμάτων δεδομένης της ταχύτητας συναλλαγής και του συνολικού αριθμού των συναλλαγών που μπορεί να χειριστεί ένα δευτερόλεπτο. Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, χτυπά το Ripple όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση μιας σειράς περίπλοκων αλληλεπιδράσεων μεταξύ πολλών μερών, ένα πλεονέκτημα που το έχει δει να χρησιμοποιείται για πράγματα όπως έξυπνες συμβάσεις.

Η μάχη Ethereum vs. Ripple αναμένεται συνεπώς να συνεχιστεί για πολλά χρόνια, δεδομένου ότι οι δύο λύσεις blockchain έχουν πλεονέκτημα στους αντίστοιχους τομείς εξειδίκευσής τους.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δείτε το Stellar vs Ripple.

Νέο σε αυτόν τον κόσμο; Ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό για αρχάριους για το πώς να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την πλήρη Αποποίηση ευθυνών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me