Stellar Lumens (XLM) vs Ripple (XRP) – Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Όταν κάνετε συγκρίσεις Ripple (XRP) vs Stellar Lumens (XLM), οι διαφορές φαίνεται να υπερτερούν των ομοιότητας. Οι ομοιότητες σε αυτήν την περίπτωση οφείλονται στο γεγονός ότι Τζεντ Μακάλεμπ ο οποίος ήταν καθοριστικός για την ίδρυση του Ripple, συνιδρυτής του Stellar.

Στη δημιουργία του Ripple το ιδέα επρόκειτο να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη SWIFT κατά τη διεξαγωγή διασυνοριακών μεταφορών χρημάτων. Το Ripple χρησιμοποιείται επομένως από πολυεθνικές και τράπεζες για την πραγματοποίηση παγκόσμιων πληρωμών και αυτό επιτυγχάνεται μεταφέροντας το διακριτικό του μέσω του δικτύου Ripple που οδηγεί σε ρευστότητα κατά παραγγελία. Το αστρικό από την άλλη ήταν δημιουργήθηκε για την επίτευξη των ίδιων στόχων, αλλά ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού και ειδικά για την παροχή βοήθειας σε εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε φτωχές χώρες.

XLM vs XRP: Βασικές διαφορές

Ωστόσο, οι αστρικές διαφορές μεταξύ των αυλών και των κυματισμών δεν τελειώνουν εκεί. Μια άλλη βασική διαφορά είναι το πώς επιτυγχάνεται συναίνεση μεταξύ των διαφόρων κόμβων των δύο πρωτοκόλλων. Στον κόσμο της κρυπτογράφησης οι πιο κοινές μέθοδοι συναίνεσης είναι απόδειξη πονταρίσματος και απόδειξη εργασίας. Ωστόσο, τα δύο πρωτόκολλα δεν χρησιμοποιούν κανένα, αλλά το καθένα έχει το δικό του διαφορετικό μηχανισμό συναίνεσης. Το Ripple χρησιμοποιεί απόδειξη ορθότητας, ενώ το Stellar χρησιμοποιεί το αστρικό πρωτόκολλο συναίνεσης.

Μια άλλη βασική διαφορά κυματισμού έναντι αστρικών lumens μεταξύ των δύο ψηφιακών νομισμάτων είναι ότι το Ripple είναι αποπληθωριστικό, ενώ το Stellar είναι πληθωριστικό. Η Team Stellar έχει δηλώσει ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού θα είναι 1%, ενώ στην περίπτωση του Ripple η ομάδα αποκάλυψε ότι το ποσό των διακριτικών XRP σε κυκλοφορία θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου και έτσι θα έχει αποπληθωριστικό αποτέλεσμα.

Πιο αποκεντρωμένη

Σε κάποιο βαθμό το Stellar θεωρείται πιο αποκεντρωμένο σε σύγκριση με το Ripple. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι λάτρεις των αποκεντρωμένων εικονικών νομισμάτων και εκείνων που συμμορφώνονται με το αρχικό όραμα του Satoshi Nakamoto, η φιγούρα ή οι αριθμοί που πιστώθηκαν με τη δημιουργία bitcoin, αποφεύγουν το Ripple αφού θεωρείται υπερβολικά συγκεντρωτικό. Στη συζήτηση Ripple vs αστρική, η τελευταία κερδίζει σε σχέση με την αποκέντρωση.

Μερικές από τις ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο εικονικών νομισμάτων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλα εικονικά νομίσματα όπως το bitcoin (BTC), ούτε το Ripple ούτε το Stellar χρησιμοποιούν ανθρακωρύχους. Στην περίπτωση του bitcoin, για παράδειγμα, η εξόρυξη μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε κάνει λήψη του πελάτη σε μια συσκευή όπου κάθε συσκευή που ενώνει το σύστημα γίνεται γνωστή ως κόμβος. Αν και εξακολουθούν να είναι αποκεντρωμένοι Stellar και Ripple από την άλλη πλευρά, δεν επιτρέπουν σε κάθε Tom, Dick και Harry να τρέχουν τους δικούς τους κόμβους. Αντιθέτως, οι δύο εκτελούν τους δικούς τους κόμβους σε έναν αριθμό διακομιστών. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία επιτρέπεται επίσης να εκτελούν τους δικούς τους κόμβους σε αυτό που είναι γνωστό ως επιτρεπόμενο blockchain.

Δείτε τις άλλες συγκρίσεις μας:

  • Bitcoin έναντι Ethereum; Ποιά είναι η διαφορά?

  • Ethereum vs Litecoin: Γιατί το LTC είναι για συναλλαγές και ETH για έξυπνα συμβόλαια?

  • EOS εναντίον Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?

  • NEO εναντίον Ethereum: Ποιο είναι καλύτερο?

  • Ethereum vs Ripple: Σύγκριση σε βάθος

Ομοιότητες μεταξύ των δύο πρωτοκόλλων

Μια άλλη ομοιότητα στην κυματική σύγκριση μεταξύ της αστρικής σύγκρισης είναι ότι τα δύο εικονικά νομίσματα χρησιμοποιούν ένα κατανεμημένο καθολικό κατά την επαλήθευση της κίνησης των κεφαλαίων. Με τον τρόπο αυτό, οι συναλλαγές ολοκληρώνονται σε δευτερόλεπτα με τα τέλη να διατηρούνται στο ελάχιστο. Για να επιτευχθεί αυτό το χαμηλό τέλος και τα δύο πρωτόκολλα χρεώνουν ένα κλάσμα ενός νομίσματος. Οι Stellar και Ripple έχουν έτσι ένα κίνητρο να διασφαλίσουν ότι η αξία του νομίσματος διατηρείται χαμηλή για να αυξήσει την υιοθέτηση σε όλο τον κόσμο ως σύστημα πληρωμών.

Ακόμη μια άλλη ομοιότητα Ripple vs Stellar σχετίζεται με την προσφορά κερμάτων. Και στα δύο πρωτόκολλα, η προμήθεια των κερμάτων ελέγχεται από τους προγραμματιστές. Αυτό είναι διαφορετικό από την περίπτωση του bitcoin, καθώς σε σχέση με την κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης, η κυκλοφορία νέων νομισμάτων γίνεται από το δίκτυο με σταδιακό τρόπο έως ότου επιτευχθεί ένα προκαθορισμένο σχήμα. Αντίθετα, η προσφορά νομισμάτων XRP και XLM μπορεί να αυξηθεί όποτε το επιθυμούν οι προγραμματιστές. Αυτό είναι μέρος του λόγου για τον οποίο και τα δύο νομίσματα κατηγορούνται ότι είναι υπερβολικά συγκεντρωτικά.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Ρίξτε μια ματιά στο NEO vs Ethereum ή γιατί το NEO θα μπορούσε να είναι το ισχυρότερο cryptocurrency του 2018?

Νέο σε αυτόν τον κόσμο; Ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό για αρχάριους για το πώς να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση.


* Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την πλήρη Αποποίηση ευθυνών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map