Γνωρίστε το Fluree – μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση δεδομένων επιχειρήσεων και την αξιόπιστη κοινή χρήση δεδομένων

Τι είναι το Fluree?

Το Fluree είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων που δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει σύγχρονες απαιτήσεις εφαρμογών και να διευκολύνει τις εξωτερικές, ακόμη και αποκεντρωμένες δυνατότητες ανταλλαγής δεδομένων, συνεργασίας και διαχείρισης συναλλαγών. Το Fluree είναι μια ευέλικτη εργαλειοθήκη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία εταιρικών εφαρμογών, τη διευκόλυνση της εμπιστοσύνης ανταλλαγής δεδομένων και συνεργασίας και τη δημιουργία λύσεων blockchain από άκρο σε άκρο.

Ενώ είναι σύνηθες να σχεδιάζουμε μια ξεκάθαρη γραμμή διαφοροποίησης μεταξύ blockchain και βάσεων δεδομένων, το Fluree έχει συνδυάσει τις δύο αντίστοιχες τεχνολογίες για να παρέχει ένα εργαλείο για τη δημιουργία κεντρικών δεδομένων που κάνουν πρακτική (και επεκτάσιμη) χρήση αποκέντρωσης, αμετάβλητης και ακεραιότητας δεδομένων.

Μέγεθος ομάδας – 8

Τοποθεσία – Winston-Salem, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ

Πώς είναι η αρχιτεκτονική του Fluree?

Οι περισσότερες σύγχρονες βάσεις δεδομένων εκτελούν τον κινητήρα του τρακτέρ (τα «γράμματα») και το ερώτημα peer (το «διαβάζει») στον ίδιο κόμβο (διακομιστής). Προκειμένου να παρέχει την επεκτασιμότητα μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων και τα αμετάβλητα και αποκεντρωμένα οφέλη ενός blockchain, το Fluree έχει χωρίσει την παραδοσιακή βάση δεδομένων σε δύο μέρη: FlureeDL και FlureeDB.

Το FlureeDL είναι ένα καθολικό που επικυρώνει, αποθηκεύει και ασφαλίζει όλες τις συναλλαγές. Το FlureeDB χρησιμοποιεί το FlureeDL με μια σημασιολογική μηχανή ερωτημάτων γραφημάτων για την τροφοδοσία εταιρικών εφαρμογών.

Και τα δύο συστήματα κλιμακώνονται ανεξάρτητα και είναι διαμορφώσιμα (κανόνες, δικαιώματα κ.λπ.).

Ποια είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Fluree?

 • Προβλεπόμενη ιστορία – Αποδείξτε όχι μόνο την ακεραιότητα κάθε τμήματος δεδομένων στο σύστημά σας – αλλά και την προέλευση κάθε συναλλαγής.
 • Απόδειξη χειραγώγησης – Ως αρχείο καταγραφής μόνο για προσάρτημα, το Fluree παράγει ένα αποδεδειγμένο και πλήρες ίχνος ελέγχου, ανθεκτικό σε παραβιάσεις.
 • Πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα – Εκτελέστε ερωτήματα σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο – δίνοντας αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε εφαρμογή μια στιγμιαία δυνατότητα «επαναφοράς».
 • Σημασιολογικά ερωτήματα γραφημάτων – Το Fluree εκθέτει δεδομένα σε μια πλούσια σημασιολογική βάση δεδομένων γραφημάτων, ικανή να εκτελεί πολύ αναλυτικές συγκεντρώσεις.
 • Αποκέντρωση – Προαιρετικά, αποκεντρώστε το καθολικό σας με προγραμματιζόμενους κανόνες και συναίνεση για έξυπνη διακυβέρνηση.
 • Άμεση κοινή χρήση δεδομένων μέσω API – Ασφαλείς άδειες πρόσβασης όπου ανήκουν – στο επίπεδο δεδομένων αντί να συνδυάζουν έναν ιστό API.

Ποιο πρόβλημα ή σύνολο προβλημάτων είναι το έργο που προσπαθεί να λύσει?

Η ομάδα στο Fluree στοχεύει να λύσει αρκετά προβλήματα στο φάσμα της διαχείρισης δεδομένων, αλλά από την οπτική γωνία του blockchain, η Fluree προσπαθεί να φέρει τα τεράστια οφέλη που δημιουργεί το blockchain απευθείας στο επίπεδο δεδομένων μιας τυπικής στοίβας εφαρμογών.

Το Blockchain εξερράγη με υψηλή ζήτηση για εφαρμογές που παρέχουν αμετάβλητη, διαφάνεια και αποκέντρωση, αλλά ένας καθολικός παράγοντας εμπόδισε πολλά έργα: Διαχείριση δεδομένων και αποθήκευση. Τα δημόσια blockchain είναι βελτιστοποιημένα και σχεδιασμένα για πολύ απλή μεταφορά στοιχείων – η οποία απαιτεί ελάχιστες ανάγκες διαχείρισης δεδομένων.

Αλλά τι συμβαίνει όταν προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την ίδια μορφή blockchain στην επιχείρηση – για παράδειγμα μια εφαρμογή ERP αλυσίδας εφοδιασμού που διαχειρίζεται παραγγελίες αγοράς, ενδιαφερόμενους φορείς, πληροφορίες RFID και πολλά άλλα; Η ανάπτυξη μιας λύσης blockchain που χειρίζεται εγγενώς δεδομένα και μεταδεδομένα γίνεται πιο δύσκολη – τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην ασφάλεια των πληροφοριών.


Οι διαχειριστές έργων ανακάλυψαν ότι, δεδομένου ότι τα περισσότερα blockchain συνδέονται μέσω του επιπέδου «επιχειρησιακής λογικής» της στοίβας εφαρμογών, πρέπει ακόμη να προωθήσουν δεδομένα και μεταδεδομένα που σχετίζονται με συναλλαγές blockchain σε ένα κεντρικό, στατικό σύστημα βάσεων δεδομένων. Η έλλειψη πλήρους αποθήκευσης δεδομένων on-chain οδηγεί σε ένα στρώμα ολοκλήρωσης που δεν είναι απαραίτητο (ή όπως το λένε ορισμένοι: «προσπαθώντας να αναγκάσει το blockchain σε μια στοίβα που απλώς το απορρίπτει».)

Το Fluree λύνει αυτό το πρόβλημα ενσωμάτωσης δεδομένων ως τεχνολογία βάσης δεδομένων εκκίνησης, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα ενοποιημένο και αμετάβλητο σύνολο δεδομένων για να τροφοδοτήσουν και να κλιμακώσουν τις εφαρμογές τους. Χωρίς κολλώδεις ενσωματώσεις ή επιπλέον επίπεδα – μόνο ένα, queryable blockchain data store βελτιστοποιημένο για εταιρικές εφαρμογές.

Πού βλέπετε τη μεγαλύτερη έλξη?

Συνήθως βλέπουμε το ενδιαφέρον για το Fluree σε δύο κατηγορίες: πρώτον, οι πάροχοι SaaS ή οι συμβουλευτικές υπηρεσίες SaaS που θέλουν να επεκτείνουν την “εργαλειοθήκη” blockchain. Δεύτερον, έχουμε μια απίστευτη κοινότητα νεοσύστατων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το Fluree ως υποδομή τους για την ανάπτυξη των προσφορών τους.

Όσον αφορά τους κλάδους της βιομηχανίας, το Fluree είναι μια λύση βιομηχανικών αγνωστικών δεδομένων. Ωστόσο, βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για την αλυσίδα εφοδιασμού, την ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη και την τήρηση αρχείων από την κυβέρνηση.

Πώς διαφέρει το Fluree από άλλες λύσεις blockchain?

Το Fluree είναι ένα ιδιωτικό / εταιρικό blockchain που εστιάζει στη διαχείριση δεδομένων και στην ακεραιότητα συναλλαγών μεταξύ των μερών που χρησιμοποιούν το Fluree SmartFunctions ™. Το Fluree λειτουργεί σε πιο γενικό επίπεδο από τα περισσότερα blockchain που είναι συνήθως κατασκευασμένα για να διευκολύνουν τις συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων (δηλ. Χρήματα, κινητές αξίες, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία). Λειτουργώντας σε ένα πιο διαμορφώσιμο επίπεδο, εκτός από το ότι λειτουργεί ως καλύτερη αποθήκευση δεδομένων, το Fluree επιτρέπει σε τμήματα (ή όλα) του χώρου αποθήκευσης δεδομένων να αποκεντρωθούν και να χρησιμοποιηθούν ως συνεργατική λύση συναλλαγών.

Όταν ένα blockchain είναι επιθυμητό να διευκολύνει τις εμπιστευτικές και διαφανείς συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων κατά μήκος μιας υπάρχουσας εφαρμογής (όπου το blockchain ενεργεί ως υπηρεσία), ή για μια εφαρμογή που είναι εξ ολοκλήρου προσανατολισμένη στα χρήματα, και συνεπώς απαιτεί λίγη έως καθόλου πρόσθετη λογική εφαρμογής ή διεπαφή χρήστη, Τα υπάρχοντα blockchains πιθανότατα θα προσφέρουν ταχύτερη διαδρομή από το Fluree, καθώς η τεκμηρίωση και οι διαμορφώσιμοι κανόνες τους είναι προσανατολισμένοι προς αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το Fluree έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει τέτοιες λύσεις και άλλα, αλλά πρέπει να διαμορφωθεί για καθέναν από αυτούς τους σκοπούς.

Για σκοπούς όπου το blockchain είναι επιθυμητό να διευκολύνει την κοινή χρήση πληροφοριών ή πληροφοριών εκτός από τις συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων, το Fluree προσφέρει μια ενιαία ολοκληρωμένη λύση και παρέχει τεράστια χρησιμότητα σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες γύρω από τα δεδομένα που διαχειρίζονται και κοινοποιούνται. Οι παραδοσιακές μπλοκ αλυσίδες δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται δεδομένα στον βαθμό που χρειάζονται οι εταιρικές εφαρμογές – Μερικοί μπορούν να αποθηκεύσουν κομμάτια πληροφοριών, αλλά δεν προσφέρουν πλούσια δυνατότητα ερωτήματος σε αυτές τις πληροφορίες. Όπου οι πληροφορίες αποτελούν μέρος της λύσης blockchain, οι προγραμματιστές αναγκάζονται να ενσωματώσουν όλη τη διαχείριση δεδομένων σε μια παραδοσιακή (κεντρική) βάση δεδομένων, η οποία δεν έχει την ίδια ακεραιότητα με το blockchain, και στη συνέχεια δημιούργησε προσαρμοσμένα API για να μοιραστούν αυτά τα δεδομένα με άλλα μέρη. Καταλήγει σε ένα ακριβό, λιθόστρωτο σύνολο τεχνολογιών που προέρχονταν από διαφορετικούς κόσμους της τεχνολογίας (συγκεντρωτική έναντι αποκεντρωμένης).

Fluree blockchain ομάδα εκκίνησης

Φωτογραφική πίστωση: Quarter Innovation

Πώς είναι διαθέσιμη η τεχνολογία για χρήση σήμερα?

Το να ξεκινήσετε με το Fluree είναι δωρεάν – τόσο ως φιλοξενούμενο από cloud όσο και ως εκτελέσιμο πρόγραμμα Java με δυνατότητα λήψης. Το Fluree θα κυκλοφορήσει σύντομα ως έργο ανοιχτού κώδικα για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης της κοινότητας.

Ελξη

Η Fluree ξεκίνησε το πρόγραμμα beta στα τέλη του 2017, προσελκύοντας περισσότερους από 750+ οργανισμούς που είναι τώρα εγγεγραμμένοι στην δωρεάν έκδοση της κοινότητας. Προχωρώντας στην παραγωγή τον Νοέμβριο του 2018, η Fluree υπέγραψε συμβόλαια επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων ενός ευρέος φάσματος περιπτώσεων χρήσης της βιομηχανίας:

 • Υφασμα, μια αγορά δεδομένων καταναλωτών
 • SSBI, μια κοινή προσπάθεια με την κυβέρνηση της Ινδίας για τη δημιουργία αρχείων με τίτλο γης
 • Benekiva, μια ασφαλιστική εταιρεία που επικεντρώθηκε στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας αξιώσεων ασφάλισης ζωής
 • Ideablock, μια εκκίνηση που θέλει να διαταράξει την αγορά ψηφιακών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
 • Docsmore, μια εταιρεία τεχνολογίας διαχείρισης εγγράφων που βασίζεται σε σύννεφο

Πανηγύρια

 • 10 καλύτερα προϊόντα Big Data του 2017Περιοδικό CRN
 • 10 Προμηθευτές ανάλυσης δεδομένων για παρακολούθηση το 2018Η εταιρεία καναλιών
 • Οι 20 πιο δημοφιλείς προμηθευτές CloudΠεριοδικό CRN
 • Εκκίνηση για παρακολούθησηΤάσεις και εφαρμογές βάσεων δεδομένων
 • Κορυφαία 10 εκκίνηση στη Βόρεια ΚαρολίναNC Tech Association
 • Παγκόσμια κορυφαία εκκίνηση 50Startup Grind της Google

Αυτή η ανάρτηση είναι μέρος του 101 Blockchains for Startups Initiative και γράφτηκε από Kevin Doubleday, Επικεφαλής επικοινωνιών στις Φλουρέ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map