Ποιος είναι ο Alex Tapscott; Το Blockchain επαναστατικό

Σε έναν κλάδο που δεν έχει διαρκέσει έως και δέκα χρόνια, πολλά άτομα έχουν κάνει το σήμα τους και έφεραν ιδέες και καινοτομία που βοήθησαν στη βελτίωση της κοινότητας κρυπτογράφησης και blockchain. Μία τέτοια προσωπικότητα είναι ο Alex Tapscott.

Ο Alex Tapscott, Καναδάς από εθνικότητα, γεννήθηκε το 1986 στην οικογένεια του κ. Don Tapscott και της κ. Ana Paula Lopes, συγγραφέα του βιβλίου με τις καλύτερες πωλήσεις Wikinomics, The Digital Economy. Ο Alex Tapscott είναι συγγραφέας, σύμβουλος και καπιταλιστής επιχειρηματικών κεφαλαίων. Τα περισσότερα έργα του περιστρέφονται γύρω από επιχειρηματικές στρατηγικές, ιδέες και τεχνολογικές καινοτομίες.

Γεννήθηκε στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά. Το Cryptocurrency τέθηκε στο προσκήνιο το έτος 2009 και ο Άλεξ άρχισε να το διαβάζει, άρχισε να μελετά τι είναι το blockchain, πώς χρησιμοποιούνται τα κρυπτονομίσματα κ.λπ. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος του λογοτεχνικού του έργου περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία blockchain, τα κρυπτονομίσματα και την εφαρμογή της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Bitcoin είναι το πρώτο mainstream cryptocurrency.

Ο Άλεξ είναι ένας καπιταλιστής επιχειρηματικού κινδύνου, επιλέγοντας το Career, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα και το blockchain, ίδρυσε μια εταιρεία που ονομάζεται NextBlock Global. Όπως και ο πατέρας του, ο Άλεξ έχει πάθος για τις επιχειρήσεις. Ο πατέρας του, Don Tapscott έχει γράψει πολλά βιβλία, έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σε τομείς όπως η τεχνολογία, οι επιχειρήσεις και η κοινωνία. Και διασκεδαστικά, έχει συν-συγγραφεί σε ένα βιβλίο με τον γιο του πριν τον τίτλο «Blockchain Revolution: Πώς η τεχνολογία πίσω από το Bitcoin αλλάζει τα χρήματα, τις επιχειρήσεις και τον κόσμο.«

Blockchain Revolution Alex

Συντελεστές εικόνας: @alextapscott

Ο Dan Tapscott είναι επίσης καγκελάριος του Πανεπιστημίου Trent και καθηγητής στο Rotman School of Management. Με αυτό το επίπεδο εμπειρίας και περιβαλλοντικής βοήθειας στη διάθεση του Alex, έχει εξελιχθεί σε εξέχουσα προσωπικότητα στην κοινότητα blockchain, έτσι ώστε να προσκαλείται σε σεμινάρια και συνέδρια για να μιλήσει για το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα, όπως έκανε πρόσφατα στις 21 Ιουνίου 2018 στο @ οργανωμένο συνέδριο blockchain του ideacity.

Έχει έναν προσωπικό ιστότοπο όπου δημοσιεύει πράγματα που σχετίζονται με αυτόν, όπως βίντεο, συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις κ.λπ. Ο ιστότοπός του είναι www.alextapscott.com. Μπορεί επίσης να επικοινωνήσει μαζί του στο Twitter, με τη λαβή του «@alextapscott.”Η εταιρεία του NextBlock Global είναι μια εταιρεία επενδύσεων με έμφαση σε χρηματοοικονομικά” περιουσιακά στοιχεία “όπως Bitcoin, Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα. Επίσης, ασχολείται με την παροχή βοήθειας στις νεοσύστατες εταιρείες Blockchain. Παράλληλα με το γεγονός ότι ο Alex είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του NextBlock Global, είναι επίσης ο συνιδρυτής του Blockchain Research Institute μαζί με τον Don Tapscott.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞ; ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γεννημένος σε μια τετραμελή οικογένεια, την οικογένεια των Don Tapscott και Ana Paula Lopes, ο Alex μεγάλωσε με μια οικογένεια που είχε σημαντική επιρροή στη ζωή και την καριέρα του. Έχει έναν αδελφό με το όνομα Nicole Tapscott. Ο κ. Dan Tapscott δώδεκα ετών μεγαλύτερος από τον σύζυγό του γεννήθηκε το 1947, την 1η Ιουνίου για να είμαστε ακριβείς. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tapscott. Έχει συγγράψει και συντάξει περίπου δεκαπέντε βιβλία.

Συμμετέχει σε διεπαγγελματικές ομάδες που θέλουν να προτείνουν λύσεις σε πολιτικά ζητήματα στο χώρο των blockchain και cryptocurrency. Παρακολουθεί επίσης μια σύνοδο κορυφής με τον γιο του Άλεξ όπου και οι δύο μιλούν για θέματα που σχετίζονται με το blockchain. Ο Don κατέχει πτυχίο Bachelor of Science (B.Sc.) στην Ψυχολογία και στατιστικές από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. Κατέχει επίσης πτυχίο Master of Education (M.Sc.) στην ερευνητική μεθοδολογία. Τέλος, είναι μέλος της τάξης του Καναδά.

Η μητέρα του Alex, Ana Paula Lopes, Πορτογάλος από εθνικότητα γεννήθηκε το 1959. Ζει στο Τορόντο του Καναδά με τον σύζυγό της και είναι κοινωνική καινοτομία & επιχειρηματίας, δημόσιος ομιλητής. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts (B.Arts) από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Αναγνωρίζεται στη χώρα της, αφού ο πρόεδρος της Πορτογαλίας το 2014 της έδωσε το βραβείο Order of Merit. Και όπως και ο σύζυγός της, έγινε μέλος της τάξης του Καναδά το 2011 τέσσερα χρόνια πριν από τον σύζυγό της.

Ο Alex είναι ευτυχώς παντρεμένος με την Amy Welsman.


Ο Άλεξ έχει μέσω του βιβλίου του, το οποίο συν-συγγραφεί με τον πατέρα του, έχει λάβει μεγάλη αναγνώριση. Το βιβλίο είναι μπεστ σέλερ του Τορόντο Αστέρι και έγινε επίσης Globe and Mail. Οι Financial Times μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων οργανισμών διάβασαν και εξέτασαν το βιβλίο. Η κριτική του Harvard Business αναφέρθηκε επίσης στο βιβλίο. Στην κριτική Financial Times είπαν

“Το Tapscott’s στο βιβλίο τους παρείχε έναν λεπτομερή, καλογραμμένο και ισορροπημένο οδηγό για το επόμενο μεγάλο πράγμα στην τεχνολογία”.

Η πρώτη έκθεση του Alex για μια ομιλία TEDx ήταν τον Οκτώβριο του 2016 στο Σαν Φρανσίσκο. Λειτουργεί επί του παρόντος ως σύμβουλος στο συμβουλευτικό συμβούλιο της ανεξάρτητης υπηρεσίας του Καναδά για τη διατήρηση ομοσπονδιακών εκλογών, ELECTIONS CANADA. Είναι επίσης μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου για νεοσύστατες εταιρείες όπως η Paycase και η Nuco. Στις 16 Μαρτίου 2017, ανακοίνωσε την έναρξη του Διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας Blockchain στη Σύνοδο Κορυφής DC Blockchain που φιλοξενήθηκε από το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ BLOCKCHAIN

Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας Blockchain είναι μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει την κυβέρνηση του Καναδά, άλλους κυβερνητικούς φορείς και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να συνεργαστούν φέρνοντας λαμπρά μυαλά τόσο στην έρευνα του δημόσιου όσο και στον ιδιωτικό τομέα, να τους βοηθήσουν να οικοδομήσουν οικονομίες που βασίζονται σε blockchain σε όλο τον κόσμο . Η χρηματοδότηση για αυτό το ινστιτούτο θα αντληθεί από ένα πορτοφόλι που χρηματοδοτείται από κυβερνήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και από νεοσύστατες εταιρείες blockchain.

Με την εφαρμογή αυτής της πρωτοβουλίας, θα εισαχθεί μια νέα εποχή που θα ενθάρρυνε την κοινότητα blockchain και cryptocurrency να αναπτυχθεί ακριβώς όπως αναπτύχθηκαν οι νεοσύστατες τεχνολογίες διαδικτύου. Τα ιδρυτικά μέλη αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι εταιρείες IBM, Accenture, SAP, Digital Asset, NASDAQ, Centrica, PepsiCo, Liberty Global, Ontario Government, University Health Network και blockchain όπως WISeKey, YouBase, Cosmos, Votem, Artlery, Paycase, Nuco, Αυτή η λίστα αναμένεται να αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει μέλη κυβερνήσεων, ιδιωτικών εταιρειών καθώς περνά ο καιρός.

Όταν ο Alex έκανε αυτήν την ανακοίνωση, σημείωσε τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου ινστιτούτου δηλώνοντας τη σχέση που έχει ο Καναδάς με μερικούς από τους κορυφαίους ερευνητές και νεοσύστατες εταιρείες blockchain στον κόσμο. Αυτό το ινστιτούτο είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη να εργάζεται σε διαφορετικές στρατηγικές με νεοσύστατες εταιρείες για να πραγματοποιήσει μια οικονομία blockchain. Αυτός ο τεράστιος ρόλος είναι το έργο των εμπειρογνωμόνων στο blockchain στο οποίο δίνουν επίσης στις νεοσύστατες επιχειρήσεις την ελευθερία να προτείνουν νέες ιδέες έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με μια συνεργατική προσπάθεια.

Η πρώτη φάση του προγράμματος ξεκίνησε στις 3 Απριλίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Τα «Παραδοτέα Προγράμματος» αποτελούνται από αναφορές και εργαλεία που προβάλλουν τα συμπεράσματα του προγράμματος μεταξύ των μελών του ινστιτούτου, δηλαδή οργανώσεων μελών, διαδικτυακών σεμιναρίων και εκτελεστικών ενημερώσεων..

ALEX TAPSCOTT & NEXTBLOCK ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Αυτή η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Alex Tapscott και Charlie Morris το έτος 2017 στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά είναι μια εταιρεία επενδύσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το NextBlock είναι μια από τις κορυφαίες τεχνολογικές νεοσύστατες εταιρείες στον κόσμο που υποστηρίζουν την κίνηση τεχνολογίας blockchain. Υπάρχουν μόνο δύο μέλη αυτής της εταιρείας, και είναι τα προαναφερθέντα από τα οποία η τελευταία λειτουργεί επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία πέρασε μια διαδικασία χρηματοδότησης κατά την οποία συνειδητοποίησαν περίπου είκοσι εκατομμύρια δολάρια (20.000.000 δολάρια). Η διαδικασία χρηματοδότησης έληξε στις 31 Ιουλίου 2017. Ο επίσημος ιστότοπος της εταιρείας είναι www.nextblock.co, υπάρχουν λίγες ή καθόλου πληροφορίες διαθέσιμες εκεί. Ωστόσο, προς το παρόν, ο ιστότοπος είναι προσωρινά διαθέσιμος.

Αφού ιδρύθηκε το 2017, ο Alex ανακοίνωσε ότι το NextBlock θα επικεντρωθεί στην πραγματοποίηση επενδύσεων στο χώρο μέσω ICO. Λίγο γνωρίζαμε ότι αυτές οι επενδύσεις θα αποσύρονταν από ψεύτικους ICO.

Η εταιρεία έχει αποσυρθεί από πολλές αντιπαραθέσεις. Την 1η Νοεμβρίου 2017, η Forbes ανέφερε ότι η εταιρεία ονόμασε ψευδώς τέσσερις εξέχουσες προσωπικότητες blockchain ως μέλη του συμβουλευτικού συμβουλίου της. Μετά την απόρριψη αυτού του ισχυρισμού και τη διεξαγωγή ερευνών, ανακαλύφθηκε ότι ο ισχυρισμός ήταν αληθινός. Ως επακόλουθο, η εταιρεία ακυρώνει το δημόσιο σχέδιο εισαγωγής και θα επιστρέψει τα χρήματα στους επενδυτές.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ BLOCKCHAIN: ΠΩΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BITCOIN ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ.

Αυτό το βιβλίο είναι η πρώτη έκδοση που έγραψε ο Άλεξ με τον μπαμπά του. Επειδή μοιράζονται παρόμοια συναισθήματα για το μέλλον της blockchain και της κρυπτογράφησης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου 2016 στο Rotman School of Management. Μετά από αυτό, το ντουέτο ξεκίνησε με μια δεκαήμερη περιοδεία στην πόλη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο όπου μίλησαν για τα θέματα στο βιβλίο τους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, είχαν μια εσωτερική συνάντηση με δύο ηγέτες επιχειρήσεων και τεχνολογίας και υποστήριξαν ξεκάθαρα πώς η τεχνολογία blockchain θα άλλαζε τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, πώς το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τα χρηματοοικονομικά συστήματα. Το blockchain είναι γνωστό ως δημόσιο καθολικό στο οποίο οι συναλλαγές αποθηκεύονται, καταγράφονται, επιβεβαιώνονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία. Αυτή η τεχνολογία κέρδισε το κύρος μέσω του κρυπτονομίσματος Bitcoin και προχώρησε ως πρότυπο για άλλα έργα κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, το Tapscott στο βιβλίο τους υποστηρίζει ότι το blockchain που φέρνει επανάσταση στον κόσμο θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από το να χρησιμοποιείται για ψηφιοποιημένο νόμισμα. Δεδομένου ότι το blockchain είναι ένα μη επεξεργάσιμο πρόγραμμα και κάθε πληροφορία σχετικά με αυτό είναι διαγράψιμο, φέρνει μια αίσθηση ασφάλειας στα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Σε κάθε συμμετέχοντα στο blockchain εκχωρούνται μοναδικές ταυτότητες με τη μορφή μιγμάτων αριθμών και γραμμάτων, έτσι ώστε όταν υπάρχει μια συναλλαγή στην αλυσίδα, η πηγή και ο προορισμός είναι ανιχνεύσιμα.

Με αυτό το είδος ταυτοποίησης, ο Tapscott υποστηρίζει ότι το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πράγματα όπως οι διαδικασίες ψηφοφορίας. Όπως είναι γνωστό σε διαφορετικά κλίματα, η ψηφοφορία γίνεται από άτομα και υπάρχουν πολλές προκλήσεις που συνδέονται με αυτό που περιλαμβάνουν ξάρτια, διπλή ψηφοφορία κ.λπ. Η χρήση του blockchain θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση και την εξάλειψη τέτοιων προβλημάτων, καθώς υπάρχει ένα ιδιαίτερο κλειδί για ένα άτομο και εάν οι μεμονωμένες ψήφοι, η ψηφοφορία καταγράφεται και διατίθεται στην αλυσίδα, χωρίς δυνατότητα επεξεργασίας ούτε με δυνατότητα διαγραφής.

Επίσης, το blockchain αφαιρεί την αδυναμία τρίτων να κάνουν διαθέσιμες διαφανείς, προσβάσιμες και φθηνές συναλλαγές. Παρόλο που το Διαδίκτυο υπάρχει εδώ και τριάντα χρόνια για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συσχετιζόμασταν με τον εαυτό μας και την κοινωνική μας συνείδηση, είπε, ο τρόπος με τον οποίο κάναμε εμπόριο ήταν η ίδια παλιά, αναποτελεσματική διαδικασία τρίτων. Όντας επίσης ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, το blockchain μπορεί να υπάρχει ως ανεξάρτητη δομή για τη διαχείριση των υποθέσεων των εταιρειών.

Το βιβλίο καλύπτει πολλά θέματα από το bitcoin, το blockchain, τα κρυπτογραφικά στοιχεία και τη χρήση του blockchain και ούτω καθεξής. Απομυθοποιεί την κατανόηση που έχουν πολλοί για το blockchain. Η άνοδος και η πτώση της τιμής του Bitcoin έχουν κάνει με την πάροδο του χρόνου πολλοί να χάσουν τις επενδύσεις τους και να χαρακτηρίσουν τον κλάδο ως απάτη.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, και αυτό το βιβλίο το εξηγεί ρητά. Στο βιβλίο, μάθαμε για τους τύπους στοιχείων κρυπτογράφησης που είναι επτά σε αριθμό, δηλαδή κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, πλατφόρμες όπως το Ethereum όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να πραγματοποιήσουν έξυπνα συμβόλαια, το τρίτο είναι εφαρμογές που εκτελούνται σε αυτά τα δίκτυα. Αυτές οι εφαρμογές ονομάζονται Dapps, δηλαδή αποκεντρωμένες εφαρμογές, και πολλές από αυτές εκτελούνται σε Ethereum, NEO ή IOTA. Επίσης, υπάρχουν διακριτικά ασφαλείας και αυτά τα διακριτικά χρησιμοποιούνται για την εκπροσώπηση των ιδίων κεφαλαίων σε μια εταιρεία. Ο πέμπτος τύπος ονομάζεται διακριτικά φυσικού στοιχείου, δηλαδή, αυτά τα διακριτικά είναι ψηφιακά στοιχεία που έχουν αντίστοιχο φυσικό στοιχείο. Το έκτο ονομάζεται Συλλεκτικά Crypto, π.χ. CryptoKitties. Και το τελευταίο είναι τα νομίσματα crypto fiat όπως το USD Tether.

Στην κριτική της επιχειρηματικής κριτικής του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε την 1η Μαρτίου 2017, το βιβλίο εξηγήθηκε υπό το φως του τρόπου με τον οποίο το Blockchain αλλάζει την παγκόσμια χρηματοδότηση με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin να είναι σύνορα.

Το βιβλίο ασχολείται επίσης με την αστάθεια της αγοράς κρυπτογράφησης και τον τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας της. Αυτό το βιβλίο είναι απαραίτητο για κάθε λάτρη της κρυπτογράφησης και όσους επιθυμούν να βρουν μια τεχνολογική εκκίνηση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

βιβλιογραφικές αναφορές:

 1. http://www.goldmansachs.com/our-thinking/talks-at-gs/alex-tapscott.html
 2. https://www.thestar.com/news/gta/2016/05/05/don-and-alex-tapscott-predict-upcoming-digital-revolution.html
 3. https://m.nasdaq.com/article/don-tapscott-announces-international-blockchain-research-institute-cm762234
 4. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alex_Tapscott
 5. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/01/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-going-public-with-100m-cad-falsely-touted-4-blockchain-stars- ως σύμβουλοι /
 6. https://blogs-images.forbes.com/laurashin/files/2017/11/AlexTapscott_c-Max-Power.jpg?width=960
 7. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/05/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-aborts-public-listing-will-return-money-after-falsehoods-revealed/
 8. https://www.trendingtopics.at/alex-tapscott-blockchain-revolution-ethereum-bitcoin-crypto-token-coins/
 9. https://www.crunchbase.com/organization/nextblock-global
 10. https://www.prnewswire.com/news-releases/new-digital-asset-investment-company-nextblock
 11. global-ανακοινώνει-κλείσιμο-υπερ-εγγεγραμμένο-20-εκατομμύρια-χρηματοδότηση-637605983.html
 12. https://www.futuretechpodcast.com/podcasts/nextblock-global-investing-in-the-next-era-of-the-internet/
 13. https://hbr.org/2017/03/how-blockchain-is-changing-finance
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map