Ποια είναι η Elizabeth Stark; Διευθύνων Σύμβουλος των Lightning Labs

Από την έναρξη της κρυπτογράφησης, τα περισσότερα από τα ενεργά σύνορα στην ατζέντα καινοτομίας ήταν άνδρες, ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν υπονομεύει τη συμβολή άλλων, η Elizabeth Stark έχει αποδειχθεί ότι είναι μια γυναίκα γίγαντας που εκτιμά τη συμβολή της ως το δίκτυο αστραπής στην κοινότητα bitcoin. Έτσι, κάποιος μπορεί να ρωτήσει, ποια είναι η Elizabeth Stark; Από που κατάγεται? Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιό της; Τώρα, μέχρι τις λεπτομέρειες.

Η Elizabeth Stark είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ όπου πήρε το πτυχίο της Νομικής. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και επί του παρόντος κατοικεί στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Lightning Labs. Το Lightning labs είναι μια εταιρεία που «ζυγίζει τις μπλοκ αλυσίδων». (Τι σημαίνει να κλιμακώσετε το blockchain; Μάθετε αργότερα.) Ως λάτρης της κρυπτογράφησης, είναι μέλος του Coin Center. Το Coin Center είναι ένα ερευνητικό κέντρο που ιδρύθηκε (μη κερδοσκοπικό) για να υποστηρίξει την εφαρμογή καλών κυβερνητικών πολιτικών έναντι των κρυπτονομισμάτων, όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin κ.λπ. και άλλες αποκεντρωμένες τεχνολογίες. Αν και δεν ασχολείται πολύ με την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως φαίνεται από την κοινότητα κρυπτογράφησης, ωστόσο, δεν έχει αποκοπεί από τη σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι επισκέπτης στο έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας του Γέιλ και διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Και στα δύο πανεπιστήμια, έχει διδάξει για την τεχνολογία P2P, το πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα και άλλες τεχνολογίες. Ως μέντορας της Κοινότητας Thiel, εργάζεται με την πρόθεση να παρέχει υποστήριξη, δηλ. Οικονομική, καθοδήγηση σε μαθητές κάτω των 23 ετών με σκοπό να εγκαταλείψει το σχολείο για να συνεχίσει άλλα έργα. Θα σας ενδιαφέρει να σημειώσετε ότι η Stark δεν είναι προγραμματιστής. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία είναι αξιοσημείωτο.

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Εργαστήρια αστραπής είναι μια εκκίνηση τεχνολογίας που αναπτύσσει ένα ανοιχτό επίπεδο πρωτοκόλλου, αξιοποιώντας τη διαθεσιμότητα λειτουργιών blockchain και έξυπνων συμβάσεων, ώστε οι συναλλαγές σε οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο να είναι φτηνές και γρήγορες. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην επεκτασιμότητα blockchain. Αυτό είναι εμφανές στο blockchain bitcoin με την ενεργοποίηση του δικτύου Lightning το 2018. Με δυνατότητα κλιμάκωσης, παρά τη συνήθη διαδικασία με την οποία οι πληροφορίες επεξεργάζονται σε όλους τους κόμβους για την επιβεβαίωση συναλλαγών, αυτό το πρωτόκολλο βελτιστοποιεί τον αριθμό των κόμβων που εμπλέκονται σε μεμονωμένες συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρόνος που απαιτείται για τις συναλλαγές θα είναι γρηγορότερος από το συνηθισμένο και θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα λογικές χρεώσεις. Ζεύγη κόμβων καθοδηγούν αυτές τις συναλλαγές. Αυτοί οι κόμβοι συνδέουν τον αποστολέα σε μια συναλλαγή με τον παραλήπτη και συνδέονται μέσω καναλιών πληρωμής που υπάρχουν στο αρχικό blockchain. Όταν δημιουργείται ένα κανάλι, τα δύο μέρη που εμπλέκονται στη συναλλαγή τοποθετούν χρήματα στο blockchain σε μια είσοδο με τα δύο μέρη να υπογράφουν για να πραγματοποιηθούν συναλλαγές.

Συντελεστές εικόνας: Εργαστήρια Lightning

Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε αυτόν τον τύπο συναλλαγών. Δεδομένου ότι η συναλλαγή απαιτεί τη συναίνεση και των δύο μερών για την υπογραφή των συναλλαγών, η μη διαθεσιμότητα ενός από τα μέρη μπορεί να οδηγήσει είτε σε ακύρωση της συναλλαγής είτε στο μη διαθέσιμο μέρος χάνει τα χρήματά του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το φαινόμενο αστραπής δεν λειτουργεί μόνο για το Bitcoin αλλά και για άλλα blockchain. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρξει εμφύτευση cross blockchain με κεραυνό έτσι ώστε να υπάρχει ανταλλαγή token ανά πάσα στιγμή. Τέλος, σύμφωνα με τη δήλωση αποστολής Lightning labs, βρίσκονται σε μια αποστολή, αλλά στην ανθεκτική, αποκεντρωμένη της επόμενης γενιάς & χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Πιστεύουμε ότι συστήματα που βασίζονται σε κρυπτογραφία, blockchain και έξυπνα συμβόλαια θα ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία σε όλο τον κόσμο με πρωτοφανείς τρόπους σε κλίμακες τόσο μεγάλες όσο και μικρές».

Παρακολουθήστε την να μιλάει για τη σημασία του Layer Two εδώ.

ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΛΙΖΑΒΗΘ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Πηγαίνοντας στην πραγματική ιστορία, η κρυπτογράφηση δεν ξεκίνησε το 2008. Στη δεκαετία του ’90 του 20ού αιώνα, υπήρχαν άνθρωποι που ονομάστηκαν cypherpunks, κοιτάζοντας τη συμβολή τους μέσω του γραψίματός τους, βρίσκουμε μια εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ τους και του Bitcoin. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η κοινότητα κρυπτογράφησής τους βρίσκει σημείο στη σημερινή εποχή. Το 2008, το Bitcoin εφευρέθηκε με την επίσημη κυκλοφορία του τον Ιανουάριο του 2009 από έναν άνθρωπο (ή ομάδα, άγνωστη ταυτότητα) που ονομάζεται Satoshi Nakamoto.

Έτσι, όπως είπε νωρίτερα ότι η Elizabeth Stark είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Lightning Labs, έχει συνεισφέρει στην κοινότητα στον τομέα των blockchain. Πρώτον, τι είναι ένα blockchain; Το Blockchain είναι ένα καθολικό στο ψηφιακό δίκτυο στο οποίο οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε bitcoin ή σε άλλο κρυπτογράφηση καταγράφονται χρονολογικά και δημόσια. Με τα εργαστήρια αστραπής, είναι δυνατή η κλιμάκωση των μπλοκ αλυσίδων. Τι σημαίνει κλιμάκωση μπλοκ αλυσίδων; Αυτή η διαδικασία ασχολείται με τον αριθμό των πιθανών συναλλαγών στο blockchain ανά μονάδα χρόνου. Το blockchain καταγράφει συναλλαγές από την αρχή και αυτό λειτουργεί με τη μετάδοση πληροφοριών από τον ένα κόμβο στον άλλο. Ένα blockchain αποτελείται από κόμβους που επιβεβαιώνουν συναλλαγές στην αλυσίδα. Όπως και κατά τη δημιουργία του Bitcoin, δόθηκε ένα όριο μεγέθους μπλοκ 1MB, και έτσι, όταν πραγματοποιούνται συναλλαγές, οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα μπλοκ αφού οι κόμβοι το επιβεβαιώσουν και όταν ξεπεραστεί το 1MB, δημιουργείται ένα άλλο μπλοκ . Έτσι, από στατιστικά στοιχεία, παρατηρείται ότι ο αριθμός των συναλλαγών που υποβάλλονται σε επεξεργασία ανά δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο είναι μεταξύ 3,3 έως 7. Έτσι, αυτό καθορίζει την επεκτασιμότητα του blockchain ως αποτέλεσμα της κίνησης στην επεξεργασία πληροφοριών. Έτσι, για να επιλύσει αυτό το ζήτημα για μελλοντική υιοθέτηση, εισήγαγε μια ιδέα με την ένδειξη “Layer Two”. Αυτό είναι ευρέως γνωστό ως το δίκτυο Lightning, για το οποίο διαφωνούσαν οι προγραμματιστές του Bitcoin Core όταν οι άνθρωποι ζήτησαν την ενεργοποίηση του SEGWIT το 2017.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BITCOIN ΚΑΙ ΤΟΥ BLOCKCHAIN

  • Χρόνος: Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι μόλις συμπληρωθεί ένα μπλοκ, δημιουργείται ένα νέο μπλοκ, έτσι, κατά μέσο όρο, κάθε δέκα λεπτά, δημιουργείται ένα νέο μπλοκ. Αυτό καθυστερεί τις διαδικασίες συναλλαγής καθώς οι συναλλαγές που βρίσκονται στην ουρά μετά την συμπλήρωση ενός μπλοκ θα περιμένουν την επιβεβαίωση από τους ανθρακωρύχους. Αυτές οι συναλλαγές που βρίσκονται σε ουρά μετά από υπερχείλιση είναι σε αυτό που αποκαλούμε «bitcoin mempool». Λόγω αυτής της αυστηρής διαδικασίας, ενώ ορισμένες συναλλαγές βρίσκονται ακόμη σε ουρά, άλλες συναλλαγές μπαίνουν στην ουρά. Έτσι, είναι κατανοητό ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι ουρές των συναλλαγών, τόσο περισσότερο ποσοστό κολλούν στο mempool. Από τον Ιανουάριο του 2018, ο μέσος χρόνος επιβεβαίωσης έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 190 ωρών 53 λεπτά ή περίπου οκτώ ημερών. Αυτή η καθυστέρηση χρόνου επεξεργασίας σε συνδυασμό με τα αυξημένα τέλη συναλλαγής έκαναν πολλούς επενδυτές νευρικούς όταν υπήρχε ένα σχέδιο για την ενεργοποίηση του SEGWIT 24 στο blockchain που θα αύξανε το όριο μεγέθους του μπλοκ και θα έδινε χώρο για πιρούνια στο blockchain. Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είχε ως αποτέλεσμα δύο σημαντικές σκληρές διακλάδωση με τα νομίσματα που προέκυψαν να ονομάζονται Bitcoin Cash και Bitcoin Gold αντίστοιχα.
  • Τέλη συναλλαγής: Στην κρυπτογράφηση, όπως οι εν λόγω κόμβοι είναι οι αριθμοί των αρχών στο blockchain και δεν ιδιωτικοποιούνται, είναι μια παγκόσμια συναίνεση που αποφάσισε τι θα συμβεί στα blockchain. Τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτούς τους κόμβους ονομάζονται ανθρακωρύχοι. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ένα προσοδοφόρο μέρος της κρυπτογράφησης. Το Bitcoin είναι ένα νόμισμα απόδειξης της εργασίας, και έτσι, ο τρόπος με τον οποίο πληρώνονται οι ανθρακωρύχοι είναι μέσω της επίλυσης σύνθετων κρυπτογραφικών παζλ. Το έργο τους είναι να επεξεργάζονται κάθε συναλλαγή και με τη σειρά τους, να προσθέτουν τη μνήμη συναλλαγών τους στο blockchain. Ως ανταμοιβή για τη δουλειά τους στη διατήρηση του blockchain, πληρώνονται σε Bitcoin. Αυτές οι ανταμοιβές προέρχονται από τα τέλη συναλλαγής και τις πληρωμές για τη διατήρηση του blockchain σε έλεγχο. Έτσι, παρόλο που τα υψηλά τέλη TX είναι ευεργετικά για τους ανθρακωρύχους, είναι ωστόσο ασύμφορο για τους συμμετέχοντες στις συναλλαγές στο blockchain. Εκτός αυτού, τα υψηλά τέλη TX δεν θα υποστηρίζουν τις μικροπληρωμές. Έτσι, για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, η Elizabeth ξεκίνησε τα Lightning Labs να προτείνει ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα Layer two στο αρχικό blockchain έτσι ώστε το πρόβλημα της συναλλαγής στο Bitcoin mempool προκαλώντας χρονικές καθυστερήσεις στη συναλλαγή και να κόψει τα υψηλά τέλη.

Αυτό το βίντεο του Manuel Stages με τίτλο “The Blockchain and Us” περιλαμβάνει τη συνέντευξη της Elizabeth.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Το φαινόμενο αστραπής φέρνει συμβατικό αντίκτυπο στο blockchain bitcoin. Μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα έξυπνο σύστημα συμβάσεων. Σε αυτήν τη δομή, ωστόσο, το blockchain χρησιμεύει ως δικαστήριο που δεν μπορεί να δωροδοκηθεί. Θυμηθείτε, ότι κάθε συναλλαγή στο blockchain είναι διαγράψιμη και μη επεξεργάσιμη. Έτσι, όταν προετοιμάζεται το έξυπνο συμβόλαιο και όλα όσα έχουν καθοριστεί από τα στοιχεία της σύμβασης. Ο Lightning διασφαλίζει ότι η σύμβαση εκτελείται σωστά.

Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, ας πούμε ότι δύο άτομα θέλουν να κάνουν συναλλαγές, δηλαδή το Ρύζι και το Νερό ως πληρωμή για χρέωση διαδικτυακής υπηρεσίας. Και οι δύο θα συνάψουν μια συμφωνία πολλαπλών υπογραφών 2 -of- 2 (αυτό μπορεί να εξομοιωθεί με έναν κοινό λογαριασμό ταμιευτηρίου μιας τράπεζας όπου απαιτούνται και οι δύο υπογραφές για την εκτέλεση μιας ανάληψης κεφαλαίων) στο αρχικό blockchain. Στη συνέχεια, αυτή η ενέργεια τους μεταφέρει στο Επίπεδο 2 που διαβάζει τη συναλλαγή μεταξύ των δύο. Φανταστείτε ότι το Rice and Water έβαλε 50 $ και 100 $ αντίστοιχα, δημιουργώντας ένα κανάλι πληρωμών 150 $. Θα ήταν ότι κάθε φορά που πραγματοποιούν συναλλαγές, ανταλλάσσουν την ψηφιακή τους υπογραφή για να ενημερώνουν το ιστορικό συναλλαγών του εκτός καναλιού καναλιού τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συναλλαγή βρίσκεται στο πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα και τα κέρματα δεν αφήνουν το blockchain, αυτό που καταγράφεται είναι μια συναλλαγή. Ένα κανάλι είναι ανοιχτό όταν πραγματοποιείται η συναλλαγή και κλείνει όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή έτσι ώστε το τελικό ιστορικό συναλλαγών να προστεθεί στο blockchain. Έτσι, δεδομένου ότι το blockchain προστατεύει τους συμμετέχοντες από την κλοπή νομισμάτων, σε περιπτώσεις απόπειρας κλοπής, ο κλέφτης χάνει τα νομίσματά του στη διαδικασία ως ποινή και τα χρήματά του πιστώνονται στον συμμετέχοντα του οποίου τα κουπόνια έπρεπε να κλαπεί. Ωστόσο, συνιστάται η μετάδοση της πιο πρόσφατης νόμιμης κατάστασης του καναλιού σε κάθε περίπτωση απόπειρας κλοπής πριν από την αποστολή της τελικής συναλλαγής στο blockchain.

Το παράδειγμα που εξηγείται παραπάνω είναι αυτό που υπάρχει μεταξύ δύο συμμετεχόντων, τι γίνεται με ένα δίκτυο μεταξύ καναλιών, έτσι ώστε η Ράις να θέλει να στείλει 25 $ στον Dan αλλά δεν έχει ανοιχτό κανάλι, αλλά το Water έχει ένα ανοιχτό κανάλι με τον Dan. Έτσι, αντί του Rice να ανοίξει ένα νέο κανάλι με τον Dan, η Rice μπορεί να στείλει την πληρωμή μέσω του Water. Ωστόσο, σε αυτό το σενάριο, το δίκτυο Lightning λειτουργεί έτσι ώστε το Water να στέλνει τα χρήματα στον Dan πρώτα προτού ανακτήσει τα χρήματά του από τη Rice, παρόλο που μπορεί να πληρώσει με αμοιβή, επειδή ενεργεί ως κόμβος αστραπής. Αυτή η δομή εμποδίζει το Water να κλέψει τα χρήματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτό το σύστημα δεν υπάρχει βάσει εμπιστοσύνης. Έτσι, όλα γίνονται προσεκτικά και με τη σειρά.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ

Δεδομένου ότι ο χώρος κρυπτογράφησης είναι ένας τεχνολογικά προσανατολισμένος χώρος, υπήρξαν πολλές κριτικές εναντίον της λόγω της υποτιθέμενης αδυναμίας της να εξηγήσει βαθιές τεχνικές έννοιες πίσω από το έργο της. Αν και έχει νομικό υπόβαθρο, ο ενθουσιασμός της φαίνεται κάθε φορά που μιλάει και χρησιμοποιεί με έντονα τρόπους παραδείγματα για να εξηγήσει περίπλοκα θέματα στο έργο της. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι η κριτική της για το υπερβολικό λόγο οφείλεται ίσως στον κύριο λόγο για τον οποίο διεξήχθη η συνέντευξη, η οποία της επιτρέπει να μιλήσει περισσότερο για το έργο της, αλλά η κοινότητα θέλει περισσότερα από τα οποία κανείς δεν έχει στείλει ανά πάσα στιγμή αποδείξεις για την υποστήριξη των αξιώσεών τους.

Επίσης, παρατηρείται ότι ενώ ο Lightning βοηθά να κάνετε τις μικροπληρωμές ευκολότερες, γρηγορότερες & φθηνότερα, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για μια μεγαλύτερη συναλλαγή καθώς εγείρει πολλά ερωτήματα δυσπιστίας μέσα στο σύστημα. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο της συναλλαγής ποινής, φανταστείτε κάποιον με χρηματικά ποσά 10 $ να τιμωρείται για φερόμενη απόπειρα κλοπής και έχει μεταφέρει τα χρήματά του στο άλλο, αν και τα χρήματα είναι μικρά, ωστόσο, η συναλλαγή ποινής θα αυξήσει πολλά φρύδια. Τούτου λεχθέντος, φανταστείτε τώρα κάποιον του οποίου τα χρήματα είναι 100.000 $ και του λένε για συναλλαγή ποινής για το οποίο τα χρήματά του θα μεταφερθούν σε θιγόμενο bitcoiner που διαμαρτυρήθηκε για κλοπή διακριτικών, εάν αυτό δεν είναι σωστό, αυτή η ενιαία πράξη μπορεί να αποτρέψει τους χρήστες από τη δημιουργία έξυπνων συμβόλαια στο blockchain bitcoin χρησιμοποιώντας το δίκτυο Lighting. Ενώ το δίκτυο Lightning έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κάνει τις συναλλαγές bitcoin ευκολότερες, φθηνότερες και γρηγορότερες, πρέπει να βελτιωθεί επειδή οι μεγάλοι προμηθευτές είναι αποτελεσματικοί συνεισφέροντες σε οποιαδήποτε οικονομία.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

https://cointelegraph.com/news/lightnings-elizabeth-stark-2017-will-be-the-year-of-smart-contracts

www.hackernoon.com/5-notable-women-in-the-blockchain-and-crypto-industry-6dd5981c0e7d

www.ccn.com/lightning-chief-its-a-bitcoin-not-blockchain-world/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map