Ποιος είναι ο Hal Finney; Ήταν ο πραγματικός άνθρωπος πίσω από το Bitcoin;

Στον σύγχρονο κόσμο, όλα κινούνται γρήγορα καθώς η τεχνολογία γύρω μας εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό. Ένα τέλειο παράδειγμα της σύγχρονης τεχνολογίας και ο αντίκτυπός του είναι το Bitcoin. Επανάσταση στην έννοια των νομισμάτων για ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά ξέρετε ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτήν την επαναστατική ιδέα; Ξέρετε ποιος είναι ο Hal Finney; Είναι ένας από τους άντρες που άλλαξαν τον κόσμο για όλους μας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη ζωή και τη συμβολή του στον κλάδο κρυπτονομισμάτων σε αυτό το λεπτομερές άρθρο.

Ποιος είναι ο Hal Finney?

Το πλήρες όνομά του είναι Harold Thomas Finney II. Ποιος είναι λοιπόν; Θεωρείται ο πρωτοπόρος και προγραμματιστής του νομίσματος Bitcoin.


Στην πραγματικότητα, η ιστορία των Bitcoins θα ήταν ατελής χωρίς αναφορά του Hal Finney και της τεράστιας συμβολής του στην ανάπτυξη και την παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή.

Πιστεύεται επίσης ευρέως ότι ο ίδιος είναι ο Satoshi Nakamoto που εισάγει συναλλαγές Bitcoin που θα μπορούσαν να γίνουν μόνο μεταξύ δύο ατόμων. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι έκρυψε πίσω από το όνομα. Μπορεί να ανησυχεί για την αντίδραση του ιδρύματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η ιδέα ήταν μια πρόκληση για το δολάριο ΗΠΑ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε αυτό το άρθρο στο Satoshi Nakamoto εδώ.

Οι αγώνες του Finney

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή του Hal Finney εκτός από την άμεση αναγνώρισή του ως πρωτοπόρου του Bitcoin. Ιδιαίτερα, ο ηρωικός αγώνας του με την ασθένειά του. Το θάρρος του απέναντι στην αρρώστια και η διατήρηση της εστίασης στο έργο, είναι μια έμπνευση για πολλούς από εμάς.

Αυτό το μοναδικό κατόρθωμα από μόνη της, του να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να αγωνιζόμαστε απέναντι στην αναπηρική αναπηρία και τον ορισμένο θάνατο δεν είναι αυτό που συναντάμε στην καθημερινή ζωή. Για να ρίξετε μια ματιά στο πώς οι σκέψεις του μετατρέπονται κυριολεκτικά σε λέξεις, πρέπει να διαβάσετε το τελευταίο του ».Θέση“. Η ίδια η ανάρτηση είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Για να είμαι ειλικρινής, αν κάποιος με ρωτήσει ποιος είναι ο Hal Finney; Πάνω από όλες τις συνεισφορές του στα κρυπτονομίσματα, είναι ο άνθρωπος που πολέμησε με θανατηφόρες ασθένειες με θάρρος και συνέχισε να εργάζεται στο πάθος του μέχρι την τελευταία μέρα.

Πρώιμη ζωή & Καριέρα

Γεννήθηκε στην Coalinga, Ca. το 1956, ο Hal Finney απέκτησε την επαγγελματική του εκπαίδευση από το «California Institute of Technology. Ολοκλήρωσε το B.S. στη Μηχανική το 1979 από το Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρώιμη εκπαίδευση, παρακαλώ ελέγξτε εδώ.

Ένα χρόνο πριν από την αποφοίτησή του, ο Hal προσλήφθηκε από τους «APh Technology Consultants» (προσλήφθηκε από τον «Mattel»). Αρχικά ανατέθηκε να εργαστεί στο λογισμικό ταμειακών μηχανών.

ποιος είναι hal finney

Συντελεστές εικόνας: Wikipedia

Στη συνέχεια, ο Hal Finney εργάστηκε για τα ηχητικά εφέ των βιντεοπαιχνιδιών που ανέπτυξε η εταιρεία. Το έκανε με επιτυχία και ήταν ακόμη σε θέση να βρει μερικά νέα εφέ. Αρκετά σύντομα, ανέπτυξε βιντεοπαιχνίδια ανεξάρτητα. Εκτός από τα παιχνίδια, ανέπτυξε επίσης έναν αριθμό άλλων λογισμικού.

Συγκεκριμένα, σχεδίασε & ανέπτυξε ένα φασματόμετρο για τον Bausch & Lomb. Επίσης, ανέπτυξε κάποιο καινοτόμο λογισμικό ελέγχου κάμερας για ένα σπίτι ειδικών εφέ στο Χόλιγουντ. Ο Hal συνέχισε να εργάζεται για την APh μέχρι το 1986.

Λόγω της διαίσθησης του για κρυπτογράφηση, ο Hal άρχισε να συνεργάζεται μαζί με τον Phil Zimmermann στην ανάπτυξη του PGP (Pretty Good Privacy). Στη συνέχεια, όταν ο Φιλ ίδρυσε την PGP Corporation το 1996, τον ένωσε αμέσως. Παρέμεινε σε αυτόν τον οργανισμό μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2011.

Επαγγελματική ανάπτυξη

Αν κοιτάξετε γύρω, θα βρείτε μόνο μερικούς επαγγελματίες που αναπτύσσουν πάθος για την εμπειρία τους. Επιστρέφοντας έτσι στο ερώτημα ποιος είναι ο Hal Finney, ήταν ένα από αυτά τα άτομα. Ενώ στην PGP Corporation, συνέχισε να βελτιώνει τις δεξιότητες κρυπτογράφησης λογισμικού και να πειραματίζεται με καινοτόμες ιδέες ανεξάρτητα από το ποιος τους ξεκίνησε.

Έτσι εξοικειώθηκε με το Cypherpunks και μάλιστα ανέπτυξε το πρώτο λεγόμενο «ανώνυμο remailer» (ένα remailer που βασίζεται σε κρυπτογραφικά) το οποίο έτρεξε για λίγο. Δημιούργησε επίσης επαναχρησιμοποιήσιμη απόδειξη της εργασίας RPOW το 2004.

Ενδιαφέρεται επίσης αμέσως όταν ο Satoshi παρουσίασε την έννοια της κρυπτογράφησης το 2008. Διαβάστε περισσότερα για το τι είναι η κρυπτογράφηση και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου μας.

Ο Hal Finney έγινε το πρώτο άτομο που απέκτησε την πρώτη έκδοση λογισμικού κρυπτογράφησης. Έγινε επίσης ο πρώτος παραλήπτης των Bitcoin. Από τότε και μετά, έγινε τόσο ενθουσιασμένος με την ανάπτυξη και τη διάδοση των Bitcoin που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ήταν ο ίδιος και όχι ο Satoshi Nakamoto που ήταν πίσω από αυτό.

Αυτό ισχύει περισσότερο επειδή η πραγματική ταυτότητα του Satoshi έχει ξεχάσει, θέτοντας έτσι το ζήτημα για το ποιος είναι ο Hal Finney?

Κατά τα επόμενα χρόνια, μόλις εξασφάλισε ότι η ανάπτυξη, καθώς και η εξάπλωση, των Bitcoins ήταν σε εξέλιξη & Τρέχοντας, επικεντρώθηκε περισσότερο στην αναβάθμιση του λογισμικού του, η οποία, όπως φαίνεται, δεν κατά καιρούς θα μπορούσε να συμβαδίσει με τις ανικανοποίητες ανάγκες του να δουλέψει μέχρι το μέλλον. Βελτίωσε σημαντικά το λογισμικό Bitcoin και λειτουργούσε επίσης ως ένας από τους πρώτους ανθρακωρύχους του δικτύου Bitcoins.

Στη συνέχεια, το έτος 2010, όταν τα Bitcoins είχαν ήδη γίνει λέξη-κλειδί στον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης, ανέπτυξε ένα σύστημα πορτοφολιών «εκτός σύνδεσης» για την αποθήκευση των Bitcoin. Αυτή η ιδέα απέκτησε επίσης άμεση αναγνώριση.

Προσωπικά θέματα υγείας

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο Hal Finney παρέμεινε σούπερ τακτοποίηση σωματικά. Έτρεξε ακόμη και μαραθώνιοι και σκόπευε να αναλάβει σταδιακά μεγαλύτερες διαδρομές.

Αλλά ξαφνικά διαγνώστηκε με σύνδρομο ALS (Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση). Η δύναμή του σταδιακά υποχώρησε, οι μυϊκές κινήσεις του έγιναν κλονισμένες και ακόμη και η φωνή του έπεσε. Σε εκείνη την καθοριστική στιγμή, ο Χαλ αποφάσισε να τα αντιμετωπίσει με τόλμη και να προσαρμοστεί στους επιδεινούμενους φυσικούς περιορισμούς του.

Συνέχισε να εργάζεται ασταμάτητα, προσαρμόζοντας τη συνεχώς επιδεινούμενη φυσική του κατάσταση και παρέμεινε χαρούμενος. Οι ψυχικές του ικανότητες λειτουργούσαν ακόμα και έτσι ο διαρκώς διερευνητικός εγκέφαλός του συνέχισε να εξερευνά και να πειραματίζεται με νέες ιδέες.

Παρά το γεγονός ότι ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και τροφοδοτούσε και αναπνέει μέσω σωλήνων, ο Hal συνέχισε τη δουλειά του. Ανέπτυξε ακόμη και ένα μέσο για να προσαρμόσει την αναπηρική καρέκλα του μόνο χρησιμοποιώντας τις κινήσεις των ματιών του με την επαφή με ένα arduino για το σκοπό αυτό. Ομοίως χρησιμοποίησε ένα εμπορικό σύστημα παρακολούθησης ματιών για τη λειτουργία του υπολογιστή του.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά του και μια λαχτάρα να συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτό που ήταν το πάθος της ζωής του. Μέχρι το τελευταίο του, συνέχισε να προγραμματίζει και να γράφει κωδικούς και να επιτυγχάνει τους αυτοκατανεμημένους στόχους του.

Νεκρολογία

Ο Hal Finney έκανε την τελευταία του ανάσα στις 28 Αυγούστου 2014. Σύμφωνα με την επιθυμία του & σχεδιάζει, το σώμα του έχει παγώσει κρυονικά και διατηρηθεί σε μια εγκατάσταση ειδικού σκοπού που διαχειρίζεται το Alcor Life Extension Foundation. Κάντε κλικ ΕΔΩ Για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό συμβαδίζει με τη δική του φουτουριστική τάση και προοπτικές που υπήρξαν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των δια βίου προσπαθειών του καθ ‘όλη τη διάρκεια.

Ένα χρόνο πριν από το θάνατό του, έγραψε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Bitcoin και εγώ». Αυτό το απλό one-pager φαίνεται πιο επικεντρωμένο στη δουλειά του και στον ενθουσιασμό του να κάνει περισσότερα, από τα δικά του σοβαρά προβλήματα υγείας που είχαν επισκιάσει τις φυσικές του ικανότητες, αλλά όχι την ισχυρή αποφασιστικότητά του και τη θέληση του.

Αν ήταν καθόλου, ανέφερε μόνο την υγεία του, σαν να περνούσε, δεν ήθελε ποτέ να παρασυρθεί από την παθιασμένη αφήγηση του «χέρι-χέρι». Αυτή η αυτοβιογραφία που φάνηκε να έχει «ρέει από την καρδιά του» έχει διαβαστεί εκατοντάδες και χιλιάδες φορές με έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό σχολίων και αξιέπαινους από αμέτρητους θαυμαστές του από όλο τον κόσμο..

Από το θάνατό του, ο Hal Kenney θυμάται δεόντως από την συνεχώς αναπτυσσόμενη «κοινότητα Bitcoin» που θυμάται και αποτίει φόρο τιμής σε αυτόν κάθε χρόνο στο ετήσια επέτειος των Bitcoin.

ΕΓΚΩΜΙΟ

Ο Hal Finney είχε μια μοναδική προσωπικότητα. Και για αυτό, παρέμεινε ικανοποιημένος, ευγνώμων και αισιόδοξος μέχρι το θάνατό του. Ακόμα και στην κατάσταση της ασθένειάς του, όπου μπορούσε να διακρίνει το γρήγορο τέλος του, παρέμεινε χαρούμενος και πάντα προσαρμοσμένος στην επιδείνωση της φυσικής του κατάστασης.

Λίγοι στη θέση του θα ήταν τόσο γενναίοι, ρεαλιστικοί και θα μπορούσαν να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο «work-in-hand» τους, όπως έκανε ο Hal. Το μόνο άλλο άτομο που έρχεται στο μυαλό ότι έχει εξίσου ισχυρή βούληση και εξαιρετικά παρόμοιο ανάστημα είναι ο Stephan Hawkins. Η ζωή και τα επιτεύγματά του θα παραμείνουν πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Χαλ Φίνι & Bitcoin

Η ιδέα και η ίδια η λέξη «Bitcoin» θα παραμένουν πάντα συνώνυμα με το όνομα του Hal. Στην πραγματικότητα, όποτε διαβάζετε για τα Bitcoins, ίσως θελήσετε επίσης να μάθετε ποιος είναι ο Hal Finney; Για να είμαι ειλικρινής, είναι η πιο μυστηριώδης προσωπικότητα στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

Ακόμα κι αν δεν ήταν ο πραγματικός δημιουργός και συγγραφέας αυτού του φουτουριστικού νομίσματος (ποτέ δεν το ισχυρίστηκε), όμως τα Bitcoin δεν θα είχαν μετατραπεί ποτέ σε πρακτική πραγματικότητα αν δεν ήταν η γρήγορη και προληπτική προσέγγιση του Hal Finney.

Οι επαναστατικές του ιδέες εξασφάλισαν κυριολεκτικά την απογείωση των Bitcoin και την καθολική αποδοχή τους ως τέτοια. Τα αποσπάσματα του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του κρυπτονομίσματος έχουν συμβάλει στην έμπνευση της αξιοπιστίας των Bitcoin. Θα θέλατε ιδιαίτερα να διαβάσετε τα σχετικά σχόλιά του εδώ.

Ο Hal πραγματοποίησε την πρώτη συναλλαγή Bitcoin, εκφράζοντας έτσι τη δική του πεποίθηση για την πρακτική χρήση και την πραγματική αξία αυτού του μοναδικού κρυπτονομίσματος. Έτσι εξασφάλισε τη μετατροπή του σε πραγματικότητα. Ο αρχικός σκεπτικισμός μειώθηκε γρήγορα όταν έγινε ο πρώτος αγοραστής των Bitcoin. Εργάστηκε επίσης στο λογισμικό του για να εξασφαλίσει την αυθεντικότητα και την αποδοχή του.

Τρέξιμο bitcoin

– μισό (@halfin) 11 Ιανουαρίου 2009

Ακόμα και το 2009, ο Hal πίστευε στην ιδέα ότι τελικά κάθε Bitcoin θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Αυτό ήταν τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν το εν λόγω νόμισμα στον κυβερνοχώρο αυξήθηκε σε αδιανόητα επίπεδα. Για λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, κάντε κλικ στο εδώ. Τα υπόλοιπα είναι όλη η ιστορία και ζούμε μέσα από αυτήν.

ΖΩΗ & Επιτεύγματα

Θεωρώ τη ζωή του Hal Finney ως συνέπεια, ακραίο πάθος και μοναδική εστίαση στην καινοτομία και τη φουτουριστική προσέγγιση. Φαίνεται ότι από τότε που έφυγε από το Πανεπιστήμιο του, δεν υπήρξε καμία επιστροφή στη ζωή του.

Από την αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο Hal εργαζόταν σε προγράμματα προγραμματισμού και ανέπτυξε προγράμματα για διάφορα βιντεοπαιχνίδια. Ίσως ήταν τυχερός (ή ίσως ήταν το αντίθετο!) Που σύντομα ήρθε σε επαφή με τον Phil Zimmermann. Ευτυχώς, και οι δύο μοιράστηκαν τα παρόμοια ενδιαφέροντα κάνοντας μια υπέροχη ομάδα.

Η ένταξή του, λοιπόν, στο Phil’s PGP Corporation ήταν μια λογική εξέλιξη και αποκορύφωμα πανομοιότυπων ιδεών που εξασφάλισαν επίσης την ηχηρή επιτυχία της ίδιας της PGP Corporation. Το ίδιο το γεγονός ότι απέκτησε πλήρη επαγγελματική ικανοποίηση που εργάζεται για την PGP είναι εμφανές στην απόφασή του να συνεχίσει με αυτόν τον οργανισμό μέχρι τη συνταξιοδότησή του που πήρε λόγω της (τότε) επιδείνωσης της σωματικής του υγείας.

Παρ ‘όλα αυτά, κοιτάζοντας τη σχετικά σύντομη, αλλά αξιοσημείωτη καριέρα του, διαπιστώνουμε ότι η καρδιά του ήταν εκεί που βρισκόταν το πάθος του. Έτσι, ακόμη και όταν ήταν στην PGP Corporation, συνέχισε τις προσπάθειές του για καινοτομίες για το μέλλον.

Λόγω αυτής της λαχτάρας, ο Χαλ ασχολήθηκε με τα «cypherpunks» – κάπως ανεξάρτητους προγραμματιστές. Έχουν αναγνωρίσει ελεύθερα την αδιάκοπη υποστήριξη και ενθάρρυνσή του που έλαβαν εκείνη την καθοριστική στιγμή της πρώιμης ζωής τους. Πολλοί από αυτούς μετατράπηκαν αργότερα σε εμπειρογνώμονες «κατ ‘εξοχήν» στους αντίστοιχους τομείς ανάπτυξης λογισμικού.

Απλότητα & Συγκεντρώνω

Αρκετές από τις συνεντεύξεις του Χαλ – που δόθηκαν στο παρελθόν καθώς και κατά την περίοδο της ασθένειάς του, αποκαλύπτουν την απλή φύση του, μια ειλικρινή παραδοχή αποτυχιών μαζί με επιτυχίες, τη σταθερή δέσμευσή του για το μέλλον καθώς και τη λαχτάρα του να κοιτάξει και να μιλήσει πέρα ​​από τη δική του σωματική παράλυση της κατάστασης και των ζητημάτων.

Μπορείτε να περάσετε από ένα τέτοιο συνέντευξη για περαιτέρω γνώση του θέματος. Εδώ είναι δικός του τελευταία ανάρτηση για άλλη μια φορά για να σας δείξω τι αξιοθαύμαστη έμπνευση ήταν.

Οικογενειακή ζωή

Τελευταίο, αλλά όχι το λιγότερο, ποιος είναι ο Hal Finney για την οικογένειά του; Παρά το σχεδόν εργασιακό πάθος του για την ατελείωτη δίψα του για ανάπτυξη, προσαρμογή, καινοτομία, προσαρμοστικότητα και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα προσέγγιση, ο Hal Finney ήταν ένας απλός οικογενειακός άνδρας.

Εκπαίδευσε τα παιδιά του, έναν γιο και μια κόρη, ώστε να γίνουν επίσης καταξιωμένοι στην τεχνολογία, όχι με εξαναγκασμό αλλά με επιλογή. Η στοργική του σύζυγος παρέμεινε δίπλα του μέχρι να αναπνέει την τελευταία του. Πέθανε έναν ειρηνικό θάνατο, πλήρως ικανοποιημένος και άνετος με την κληρονομιά του.

Ποιος είναι ο Hal Finney; Οι τελικές λέξεις

Ο Hal Finney ήταν γνωστός για τη θερμότητα και τη γενναιοδωρία του από τους συναδέλφους του. Θεωρείται ιδιοφυΐα που συνέβαλε στην κρυπτογράφηση ενώ πολεμούσε με μια θανατηφόρα ασθένεια.

Όταν ο Satoshi είναι ακόμα μια μυστηριώδης φιγούρα, πολλοί πιστεύουν ότι ο Hal Finney ήταν στην πραγματικότητα Satoshi.

Εάν είναι αλήθεια, τότε η απάντηση για την ερώτηση Ποιος είναι ο Hal Finney – είναι ιδρυτής του Bitcoin.

Αλλά για να είμαι ειλικρινής, πολλά πράγματα γι ‘αυτόν εξακολουθούν να είναι μυστήριο. Είναι πραγματικά το Satoshi; Είναι ο άνθρωπος πίσω από το Bitcoin; Φαίνεται ότι θα παραμείνει μυστήριο εκτός αν ο Satoshi εμφανιστεί ή η γυναίκα του Hal σπάσει τη σιωπή της.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me