Ποιος είναι ο Τσάρλι Λι; Το φως Litecoin

Αν θέλετε να μάθετε για το Cryptocurrency, πώς εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια και ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από την άνοδο των κρυπτονομισμάτων, ένα από τα πρώτα ερωτήματα που πρέπει να κάνετε είναι ποιος είναι ο Charlie Lee?

Ο Τσάρλι Λι είναι ο άνθρωπος πίσω από ένα από τα πρώτα παράγωγα του Bitcoin, το Litecoin. Ήταν ένας από τους πολλούς επιστήμονες υπολογιστών που πήδηξε στο συγκρότημα κρυπτονομισμάτων στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν ή περίμεναν τα κρυπτονομίσματα να είναι τόσο πολύτιμα, αλλά πίστευε στην ιδέα. Γι ‘αυτό συνέχισε να δουλεύει σε κάτι που αργότερα εμφανίστηκε ως Litecoin, ένα δημοφιλές κρυπτογράφηση.

Έτσι, η απλή απάντηση στην ερώτηση, ποιος είναι ο Τσάρλι Λι – είναι ιδρυτής και το πραγματικό μυαλό πίσω από το έκτο μεγαλύτερο cryptocurrency με κεφαλαιοποίηση της αγοράς, Litecoin.

Ο Lee απολαμβάνει την κατάσταση διασημοτήτων στον κόσμο της κρυπτογράφησης και της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποιος είναι ο Τσάρλι Λι; Το ταξίδι του προς τη δημιουργία του Litecoin είναι εμπνευσμένο, καθώς απέτυχε μια φορά, αλλά δεν τα παρατήρησε.

Σήμερα, ακόμη και όταν το Litecoin μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο το Bitcoin ή το Ethereum, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει μια πολύ πιστή ομάδα υποστηρικτών και ανεβαίνει γρήγορα τη σκάλα στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της κρυπτογράφησης.

Η πρώιμη ζωή του Τσάρλι Λι

Ο Τσάρλι Λι γεννήθηκε από Κινέζους μετανάστες γονείς στο έθνος της Ακτής Ελεφαντοστού της Δυτικής Αφρικής. Οι γονείς του μετακόμισαν εκεί τη δεκαετία του ’60 όταν η Αφρική απαλλάχθηκε από την αποικιακή κυριαρχία και οι οικονομίες ανοίγονταν στον κόσμο. Ωστόσο, πέρασε την παιδική του ηλικία μόνο στην Αφρική.

Όταν ήταν 13 ετών, οι γονείς του μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκπαίδευση: Πήγε στο Λύκειο Lawrenceville στο Lawrenceville του Ιλινόις. Το 1995, αποφοίτησε από το γυμνάσιο και συνέχισε να παρακολουθεί το διάσημο κολέγιο Massachusetts Institute of Technology (MIT). Στο κολέγιο, ο σπουδαστής του ήταν η Επιστήμη των Υπολογιστών, και κέρδισε πλάτη με πτυχίο και μεταπτυχιακούς τίτλους. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Επιστήμη των Υπολογιστών το 2000.

Πρόωρη επαγγελματική ζωή

Ένας έξυπνος μαθητής όπως ο Lee θα μπορούσε να καταλήξει μόνο σε μερικές από τις καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στη χώρα, και αυτό ακριβώς συνέβη. Μετά την αποφοίτησή του από το MIT, ο Lee βρήκε δουλειά ως Μηχανικός Λογισμικού στην Kana Communications. Εργάστηκε εκεί για τρία χρόνια έως ότου εντάχθηκε στο Guidewire Software. Σε αυτήν την εταιρεία, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια και έφυγε στα μέσα του 2007.

Εργασία στο Google

Το 2007, ο Lee άρχισε να εργάζεται στο Google ως Μηχανικός Λογισμικού. Εργάστηκε σε πολλά βασικά έργα Google όπως το Chrome OS και το YouTube Mobile. Ήταν εκείνη τη στιγμή που συναντήθηκε για πρώτη φορά στο Bitcoin και ενδιαφέρθηκε για την ιδέα της κρυπτογράφησης.

Πριν ασχοληθεί με την κρυπτογράφηση, ενδιαφερόταν για το εμπόριο χρυσού. Είναι πολύ σαφές τώρα ότι όσο ενδιαφερόταν για την Επιστήμη των Υπολογιστών, ενδιαφερόταν επίσης εξίσου για το εμπόριο και τα οικονομικά. Εργάστηκε στο Google για 5 χρόνια μετά από τα οποία έφυγε από την εταιρεία για να συνεχίσει την καριέρα του στο blockchain και το cryptocurrency με πλήρη απασχόληση.


Η αρχή στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

Ο Λι έχει επανειλημμένα αποκαλύψει ότι ασχολήθηκε με το Bitcoin και την κρυπτογράφηση ενώ ήταν στο Google. Αρχικά, ξεκίνησε την εξόρυξη Bitcoin όπως και άλλοι προγραμματιστές που βρήκαν αυτό το νέο ψηφιακό νόμισμα. Αγόρασε το πρώτο του Bitcoin μετά από αλληλογραφία με τον Mike Hearn, έναν από τους προγραμματιστές πίσω από το blockchain για το Bitcoin.

Καθώς ο ίδιος ο Τσάρλι Λι ήταν έμπειρος Μηχανικός Λογισμικού, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του κρυπτογράφηση. Δεν ήταν μόνος του, καθώς πολλοί προγραμματιστές προσπαθούσαν να αντιγράψουν την ιδέα του Bitcoin, αλλά πέτυχε όταν πολλοί απέτυχαν. Ωστόσο, βίωσε επίσης το δικό του μερίδιο των αποτυχιών προτού βρει την επιτυχία με τη μορφή Litecoin.

Ποιος είναι ο Τσάρλι Λι; Ιδρυτής του Fairbix

Μπορεί να γνωρίζετε τον Charlie Lee από τη Litecoin, αλλά δεν ήταν η πρώτη του δημιουργία κρυπτονομισμάτων. Το πρώτο του έργο ονομάστηκε Fairbix. Όταν το Bitcoin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, ήταν όλη η οργή μεταξύ προγραμματιστών σε όλο τον κόσμο. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν το επόμενο σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε blockchain.

Το Fairbix κλωνοποιήθηκε από το Tenebix – ένα κρυπτογράφηση που κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν από το Fairbix. Ο Lee και αρκετοί άλλοι προγραμματιστές κλωνοποίησαν τον πηγαίο κώδικα και έκαναν λίγες αλλαγές για το Fairbix.

Το μόνο κοινό πράγμα μεταξύ Fairbix και Litecoin είναι το πρωτόκολλο συναίνεσης απόδειξης εργασίας. Η Fairbix δεν τα πήγε τόσο καλά από την αρχή. Αρχικά, περίπου 8 εκατομμύρια Fairbix ήταν νάρκη. Αυτό ακολούθησε πολύ κακό τύπο. Ενυδατώθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την κυκλοφορία. Η κοινότητα κρυπτογράφησης και οι ενθουσιώδεις δεν αγόρασαν την ιδέα πίσω από το Fairbix.

Το Fairbix έπρεπε να διανέμεται αρκετά εναλλακτικά στο νόμισμα από το οποίο κλωνοποιήθηκε. Βασίστηκε επίσης στον ίδιο αλγόριθμο απόδειξης εργασίας με το Tenebix. Αλλά το Tenebix ξεκίνησε με μόνο 100 μπλοκ πριν από την εξόρυξη πριν κυκλοφορήσει στο κοινό. Με την Fairbix να έχει σχεδόν 8 εκατομμύρια νομίσματα που έχουν προρυθμιστεί, σίγουρα θα αποτύχει.

Η αποτυχία του Fairbix έγινε ακόμη πιο μόνιμη όταν ένας άγνωστος εισβολέας πραγματοποίησε επίθεση 51% στο δίκτυό του. Ο εισβολέας έκλεψε 1500 τετράγωνα. Αυτό κατέστρεψε ουσιαστικά την αξία του Fairbix και έκλεισε το μικρό του ταξίδι.

Ποιος είναι ο Τσάρλι Λι; Ιδρυτής της Litecoin

Ο Fairbix ήταν μια αποτυχία, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον Lee. Έμαθε τα μαθήματά του από τα λάθη που έκανε με τον Fairbix και αποφάσισε να βελτιώσει τη στρατηγική του. Δεν ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το ρόλο του στη δημιουργία οικονομίας κρυπτογράφησης.

Συντελεστές εικόνας: Litecoin

Λίγο λιγότερο από ένα μήνα από την Fairbix, ο Lee κυκλοφόρησε ένα άλλο κρυπτογράφηση το Litecoin. Κλωνοποίησε τον βασικό πηγαίο κώδικα του Bitcoin και έκανε προσαρμογές για τη βελτίωση του συστήματος. Το Bitcoin δεν ήταν χωρίς τα λάθη του και ο Lee προσπάθησε να απαλλαγεί από εκείνους με το Litecoin. Άλλαξε το πρωτόκολλο κατακερματισμού, το GUI, τον μέσο χρόνο συναλλαγής μπλοκ και τη συνολική μέγιστη τιμή ορίου προσφοράς. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό alt-νόμισμα.

Το Bitcoin χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο SHA256 για πρωτόκολλο κατακερματισμού. Το Litecoin, ωστόσο, χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο που βασίζεται στο Scrypt. Αυτή η αλλαγή επηρέασε επίσης τον χρόνο συναλλαγής και τη μείωσε κατά 75%. Τώρα, ο αποκλειστικός χρόνος συναλλαγής ήταν μόλις 2 και μισό λεπτό. Η μέγιστη προσφορά Litecoin είναι 84 εκατομμύρια που ήταν πολύ υψηλότερη από αυτή του Bitcoin.

Τσάρλι Λι: Ένας οραματιστής

Ήταν κατά τη διάρκεια των ημερών του στο Google που ο Lee έχασε την πίστη του στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονταν χρήματα στον κόσμο. Ήταν φυσικό για αυτόν να πηδήξει σε κρυπτογράφηση και να δημιουργήσει Litecoin, ακόμη και μετά από μια αποτυχία. Κάποτε είπε:

“Πιστεύω ότι η κρυπτογράφηση θα αναλάβει το νόμισμα fiat και θα γίνει το αποθεματικό νόμισμα.”

Έτσι, η απάντηση σε ποιος είναι ο Τσάρλι Λι είναι, είναι οραματιστής, ένας άνθρωπος που αρνείται να δεχτεί την αποτυχία. Ακόμα και όταν αντιμετώπισε αποτυχία με τη μορφή του Fairbix, δεν υποκλίθηκε ποτέ στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Ο Lee υποστηρίζει ότι η Litecoin δεν είναι ανταγωνιστής του Bitcoin. Το όραμά του για το Litecoin είναι ένα είδος ψηφιακού νομίσματος που ταιριάζει καλύτερα σε μικρές συναλλαγές όπως online αγορές. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νόμισμα για να αγοράσετε καφέ ή να παραγγείλετε ένα νέο πουκάμισο. Το Bitcoin, όπως γνωρίζετε, είναι καλύτερο για το διεθνές εμπόριο και τις πληρωμές. Είπε σε μια συνέντευξη μια φορά:

 «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι ασημένιο στο χρυσό του Bitcoin»

Τετραπλασίασε την προσφορά από 21 εκατομμύρια σε 84 εκατομμύρια για να κάνει το Litecoin πιο προσιτό. Επίσης, το GUI είδε σημαντικές βελτιώσεις για να κάνει το σύστημα πιο φιλικό προς τον χρήστη.

Δημιούργησε το Litecoin ενώ ήταν ακόμα στο Google. 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Litecoin, έφυγε τελικά από το Google. Το νέο κρυπτονόμισό του χρειάστηκε λίγο χρόνο, αλλά άρχισε να προσελκύεται στον κλάδο κρυπτογράφησης.

Επιτυχία Litecoin

Το Litecoin πέτυχε επειδή βασίστηκε στην ιδέα της δικαιοσύνης. Μόνο το μπλοκ Genesis και δύο μπλοκ μετά από αυτό εξορύφηκαν. Ήταν προφανές από την αρχή της Litecoin ότι ο Lee είχε τελικά σπάσει τον κώδικα μιας επιτυχημένης κρυπτογράφησης.

Όταν κυκλοφόρησε το 2013, η βάση χρηστών αυξήθηκε στις χιλιάδες. Προφανώς, αυτό οδήγησε σε αύξηση της αξίας και στο ανώτατο όριο αγοράς. Ήταν μόνο θέμα χρόνου που το όριο της αγοράς αυξήθηκε και ήταν σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Εργαστείτε στο Coinbase

Ο Lee εντάχθηκε στην Coinbase το 2013 με την ιδιότητα του Διευθυντή Μηχανικών. Νομισματική βάση είναι η πιο δημοφιλής ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων εκεί έξω. Εργάστηκε στο Coinbase όταν υπήρχαν πολύ λίγοι άνθρωποι. Η θέση του άλλαξε σε Διευθυντή Μηχανικής στη θητεία του στο Coinbase. Υπό αυτήν την ιδιότητα, ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Έφυγε από την εταιρεία το καλοκαίρι του 2017. Τώρα, ο Litecoin είναι ο μοναδικός του στόχος.

Η Litecoin είναι μια συνεχής εργασία πλήρους απασχόλησης για τον Lee που υπηρετεί επί του παρόντος ως Διευθύνων Σύμβουλος στο Ίδρυμα Litecoin. Η κύρια δουλειά του είναι να επιβλέπει την ανάπτυξη του Litecoin. Έχουμε ήδη δει πολλές βελτιώσεις από την αρχή της.

Ποιος είναι ο Τσάρλι Λι; Ένας επηρεαστής κοινωνικών μέσων

Τσάρλι Λι κελάδημα Ο λογαριασμός έχει πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθους και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται καθώς περισσότεροι άνθρωποι εξοικειώνονται με αυτόν και την κρυπτογράφηση του. Δεδομένου ότι έχει μια άπληστη παρακολούθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μερικές φορές κατηγορείται ότι ηγείται της αγοράς λόγω των tweets και των σχολίων του.

Ποιος είναι ο Τσάρλι Λι; Ένας ιδρυτής της Litecoin χωρίς Litecoins

Η Litecoin πήγε στο mainstream και η τιμή αυξήθηκε όταν επιτράπηκε τελικά η Litecoin στο Coinbase το 2017. Ο Lee, ωστόσο, αποφάσισε να πουλήσει όλα τα Litecoins του και δωρίστε τα χρήματα στο ίδρυμά του. Δεν ήθελε σύγκρουση συμφερόντων. Γράφει αφού ο κόσμος τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ηγηθεί της αγοράς υπέρ του Litecoin:

Αυτή η κίνηση αντιμετωπίστηκε επίσης με κριτική με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι αυτή η κίνηση ήταν στην πραγματικότητα για το προσωπικό του συμφέρον. Ένας ερευνητής κρυπτογράφησης στο Twitter ήταν πίσω από αυτές τις κατηγορίες, το Bitfenex’ed. Το ίδιο χρησιμοποίησε την αποχώρησή του από το Coinbase ως απόδειξη ότι πράγματι έριξε όλα τα νομίσματά του για να κερδίσει χρήματα.

Ωστόσο, ο Lee αποκάλυψε τις θεωρίες στη σειρά των επεξηγηματικών tweets αργότερα.

Υπάρχουν επίσης υποστηρικτές που πιστεύουν ότι η απόφασή του ήταν επαρκής και ηθική. Πιστεύουν ότι ήταν αυτό που ήταν καλύτερο για τη Litecoin. Αν ρίξετε μια ματιά στη στάση της Litecoin σήμερα φαίνεται ότι όλα λειτούργησαν καλά. Τώρα, ο Lee μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του και να προσφέρει υποστήριξη στην κοινότητα χωρίς να υποστεί πυρκαγιά. Οι χρήστες του Litecoin τον ακούνε τώρα περισσότερο από ποτέ.

Εξακολουθεί να διατηρεί επιρροή και τα tweets του πηγαίνουν σε δεκάδες χιλιάδες λάτρεις της κρυπτογράφησης. Έστω και δέχτηκε επίθεση για την προώθηση άλλων κρυπτονομισμάτων, ειδικά όταν προσέφερε υποστήριξη στο Nano.

Σε απάντηση, ισχυρίστηκε ότι πιστεύει ότι υπάρχει χώρος στον κόσμο της κρυπτογράφησης για περισσότερα από ένα νόμισμα.

Τσάρλι Λι & Μελλοντικές προσπάθειες

Μετά το Coinbase, ο Lee επικεντρώνεται αποκλειστικά στη Litecoin και επιφέρει ορισμένες θετικές αλλαγές. Η Litecoin έγινε το πρώτο νόμισμα που έχει διαχωριστεί μάρτυρες. Είναι ένα μαλακό πιρούνι που τελικά μειώνει το μέγεθος συναλλαγής και συνεπώς αυξάνει την ικανότητα συναλλαγής. Για να το καταλάβετε καλύτερα, πρέπει πρώτα να μελετήσετε τι είναι το πιρούνι.

Το Segwit τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάιο του 2017 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που ονομάζεται Litecoin Global Roundtable Resolution.

Ο Lee σήμερα υπηρετεί στο Ίδρυμα Litecoin που εργάζεται για την προώθηση του Litecoin για να βοηθήσει στη βελτίωση της κοινωνίας. Στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αιχμής για αυτό το κρυπτογράφηση και να δώσουν στους χρήστες αυτό που θέλουν. Εργάζονται επίσης για να καταστήσουν τις έννοιες εύκολες στην κατανόηση, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ενδιαφέρονται για την κρυπτογράφηση.

Έτσι, αν το εξετάσετε, δεν εστιάζει μόνο στο δικό του κρυπτονομίσμα, καταβάλλει προσπάθειες για να δημιουργήσει έναν κόσμο που είναι πιο ανοιχτός προς τα κρυπτονομίσματα και είναι πιο εξοικειωμένος με την ιδέα.

Το ίδρυμα έχει επίσης ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Litecoin. Συνεισφέρουν επίσης χρήματα χρησιμοποιώντας τις δωρεές του Lee και από άλλες πηγές. Δεδομένου ότι ο ίδιος ο Lee είναι μηχανικός λογισμικού, εξακολουθεί να συνεισφέρει στην βασική ομάδα προγραμματιστών. Η κύρια αποστολή του στο εγγύς μέλλον είναι να εργαστεί σε δίκτυα αστραπής και εμπιστευτικές συναλλαγές.

Έκανε tweet για αυτό και ισχυρίστηκε ότι είναι ενθουσιασμένος για την αναμενόμενη πρόοδο από εμπιστευτικές συναλλαγές. Έδειξε επίσης την προθυμία του να προσθέσει τη δυνατότητα fungibility ως χαρακτηριστικό του Litecoin και ισχυρίζεται ότι είναι μια πιθανότητα ειδικά με τη χρήση μαλακού πιρουνιού.

Το όραμά του να κάνει το Litecoin το ασήμι στο χρυσό του Bitcoin φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Τώρα, με το νόμισμα να είναι ανεξάρτητο από αυτόν και να αφήνεται μόνο υπό την επιρροή των χρηστών, είναι πραγματικά αποκεντρωμένο.

Ποιος είναι ο Τσάρλι Λι – Τα τελικά λόγια

Είναι η δύναμη πίσω από το Litecoin.

Είναι υποστηρικτής της δίκαιης κρυπτογράφησης και έχει έντονο ενδιαφέρον για τα οικονομικά.

Ο Τσάρλι Λις είναι ένας έμπειρος μηχανικός λογισμικού και είναι πολύ έξυπνος στοχαστής ανεξάρτητα από την πλευρά που σας ενδιαφέρει για τη διαμάχη για την πώληση των Litecoins του.

Είναι επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ιδιοφυΐα, οραματιστής και κάποιος που καταβάλλει πραγματική προσπάθεια για να αλλάξει τον κόσμο.

Το μελλοντικό σχέδιο του Lee είναι να κάνει το Litecoin ακόμη μεγαλύτερο και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι σύντομα το χρησιμοποιούν για να αγοράσουν πράγματα στο διαδίκτυο.

Με απλά λόγια, εάν ενδιαφέρεστε για κρυπτονομίσματα ή Litecoin, χρειάζεστε συμβουλές από τους ηγέτες του κλάδου και τους ειδικούς, ακολουθήστε τον Charlie Lee στα κοινωνικά μέσα και στις ειδήσεις.

 

βιβλιογραφικές αναφορές

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coinbase
  • medium.com/the-mission/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/20/litecoin-founder-charlie-lee-sells-his-holdings-in-the-cryptocurrency.html
  • http://www.businessinsider.com/litecoin-creator-charlie-lee-sells-entire-ltc-holding-2017-12
  • https://ambcrypto.com/litecoins-ltc-charlie-lee-says-most-excited-about-lightning-network/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/14/litecoin-founder-charlie-lee-talks-bitcoin-cryptocurrencies.html
  • https://cointelegraph.com/news/charlie-lee-to-make-litecoin-more-decentralized-eventually-i-would-step-away
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map