Ποιος είναι ο Nick Szabo; Ο μάγος των έξυπνων συμβάσεων

Αν είσαι σαν κι εμένα, εννοώ ενθουσιώδη την κρυπτογράφηση. Τότε έχω δίκιο να ισχυριστώ ότι ζείτε και αναπνέετε κρυπτογράφηση. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να έχετε αλληλεπιδράσει με τον Nick Szabo. Εάν δεν το έχετε, μην ανησυχείτε σήμερα είναι η τυχερή σας μέρα. Θα ξέρετε ποιος είναι ο Nick Szabo.

Μπορεί να μην είναι οικιακό όνομα όπως ο Vitalik Buterin ή ο Satoshi Nakamoto. Όμως, όσον αφορά την πόλη Crypto, είναι τόσο κοντά στον δήμαρχο της πόλης. Δεν με πιστεύεις; Λοιπόν, εδώ είναι ένα γεγονός που θα χτυπήσει το μυαλό σας. Γνωρίζετε τις έξυπνες συμβάσεις; Ναι, τα διάσημα έξυπνα συμβόλαια που είναι οικιακά. Τους συνέλαβε. Αυτή είναι η μεγάλη επιρροή που έχει στην κρυπτογράφηση.

Σε αυτόν τον λογαριασμό, θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον τύπο Nick Szabo. Το μόνο που γνωρίζετε από ψηλά είναι μια κορυφή του παγόβουνου. Περιμένετε, και θα εκπλαγείτε.

Ποιος είναι ο Nick Szabo?

Δεν είναι γνωστό μεγάλο μέρος αυτού του άνδρα. Ο τύπος απολαμβάνει σίγουρα το απόρρητό του. Εκτός από την ανίχνευση των ριζών του στην Ουγγαρία, τα υπόλοιπα είναι κενά. Διατηρεί ένα blog στο οποίο η ενότητα βιογραφίας είναι μια συλλογή κριτικών για τα έργα του.

Εκπαίδευση και ενδιαφέροντα

Ο Nick Szabo είναι Αμερικανός. Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Κατέχει επίσης πτυχίο διδακτορικού δικαίου από το Πανεπιστήμιο George Washington. Για τη συνεχιζόμενη δουλειά του στον ακαδημαϊκό χώρο, το Universidad Francisco Marroquín απένειμε επίτιμο καθηγητή.

Ο Νικ έχει ενδιαφέροντα για την ιστορία, τη νομοθεσία και την έρευνα.

Έρευνα Nick Szabo.

Το πάθος του για έρευνα τον έχει δει να δημοσιεύει πολλή βιβλιογραφία. Τα άρθρα του, το δοκίμιο και τα σεμινάριά του για διάφορα θέματα είναι μεγαλοφυία, το πιο αξιοσημείωτο από την έρευνά του είναι έγγραφα σχετικά με το BitGold και το έξυπνο συμβόλαιο. Θα εξερευνήσουμε τα δύο αργότερα.

Αντιμετωπίζει όλα τα θέματα του με εξουσία. Όμως, το έργο του σχετικά με την κρυπτογραφία, το blockchain και το Bitcoin είναι συναρπαστικές αναγνώσεις. Πηγαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργικότητα του κόσμου της κρυπτογράφησης.

Ο Nick Szabo πηγαίνει σε όλο τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις σχετικά με την κρυπτογράφηση.

Τι του δίνει τόση συνάφεια στο Crypto City?

Αναρωτιέστε τι δίνει στον άντρα τόσο μεγάλη επιρροή; Τι λέω να σας πω ότι έθεσε τα θεμέλια πάνω στα οποία δημιουργήθηκε το Bitcoin. Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2007 και κυκλοφόρησε στο κοινό το 2009. Το Bitcoin εκμεταλλεύτηκε την ιδέα των έξυπνων συμβάσεων. Ο Nick Szabo απεικόνισε την ιδέα πάνω από μια δεκαετία πριν από το Bitcoin.


Επιπλέον, τα γραπτά του Νικ στην εφημερίδα του 2003 για το Bit Gold του δίνουν ένα Edge. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ο μυστηριώδης δημιουργός του Bitcoin – Satoshi Nakamoto.

Το ίδιο ισχύει και για τον Nick Szabo Satoshi Nakamoto?

Το μυστήριο για το ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto είναι ατελείωτο. Η ατελείωτη συζήτηση φαίνεται να είναι μαζί μας λίγο περισσότερο. Ο Nick Szabo έχει συνδεθεί με το πραγματικό Satoshi Nakamoto. Ισχυρίζεται ότι βγήκε για να διαψεύσει.

Γιατί όμως είναι η ένδειξη ότι ο Nick Szabo είναι ο Satoshi Nakamoto; Η έρευνα μιας ομάδας ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Aston στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας έχει λόγο. Το κέντρο της Ιατροδικαστικής Γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο ανέλυσε τη βιβλιογραφία του Νικ. Ανακάλυψαν ότι το στυλ γραφής του ήταν έτσι στη Λευκή Βίβλο του Bitcoin.

Λοιπόν, αυτό τον κάνει Nakamoto; Δεν ξέρουμε σίγουρα. Ωστόσο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι ιδιοφυΐα. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι ο πραγματικός Nakamoto. Ή τουλάχιστον μπορεί να ήταν μέρος μιας ομάδας δημιουργίας Bitcoin. Ωστόσο, το μυστήριο είναι μια ιστορία για μια άλλη μέρα.

Nick Szabo για αξιόπιστα μέρη

Στην εργασία του, «Έμπιστα τρίτα μέρη είναι τρύπες ασφαλείας» δίνει τις σκέψεις του. Για αυτόν, τα έμπιστα μέρη προδίδουν αυτό που είναι φτιαγμένα για να λύσουν. Τα αξιόπιστα μέρη έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της εμπορικής ασφάλειας. Η εμπορική ασφάλεια περιλαμβάνει προστασία έναντι. παραβίαση δεδομένων, απορρήτου, ακεραιότητας και ιδιοκτησίας. Στο επιχείρημα του Νικ, είναι ενάντια σε αξιόπιστα μέρη. Εκτός αυτού, πιστεύει ότι τα έμπιστα μέρη είναι πολύ δαπανηρά και επικίνδυνα.

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους του. Περιορίζουν τη φαντασία. Ο σχεδιασμός τρίτων μερών που βασίζεται σε πρωτόκολλα είναι εύκολος. Έτσι, περιορίζει τη φαντασία να βρει εκείνους που δεν το κάνουν. Τα αξιόπιστα μέρη έχουν κρυφή ατζέντα και ενδιαφέροντα. Εκτός αυτού, το κόστος συναλλαγής είναι πολύ υψηλό.

«Ένα αξιόπιστο τρίτο μέρος είναι αυτό που δεν υπάρχει» – Nick Szabo.

Αυτός, λοιπόν, είναι ένας μεγάλος αντι-αξιόπιστος σταυροφόρος τρίτων.

Το ταξίδι Crypto του Nick Szabo

Πριν από την εφεύρεση του πρώτου κρυπτονομίσματος, ο Νικ μπήκε στην κρυπτογραφία. Έχει πολλή δουλειά για να το αποδείξει αυτό. Εκτός αυτού, δημιούργησε έξυπνα συμβόλαια το 1996. Έτσι, όταν κυκλοφόρησε το Bitcoin το 2009, ήταν έτοιμος. Μαζί με μερικά αξιοσημείωτα ονόματα. Hal Finney και Craig Wright. Ήταν από τους πρώτους που έριξαν το βάρος του πίσω από το blockchain του Bitcoin. Ανέλαβαν την ιδέα σχεδόν αμέσως.

Άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum, το EOS και πολλά άλλα ακολούθησαν το Bitcoin. Με αυτές τις καταχωρήσεις, η επιρροή του συνεχίζει να αυξάνεται. Η ιδέα των έξυπνων συμβάσεων δεν μπορεί να σταματήσει να μεγαλώνει. Τόσο είναι η εμπλοκή του στο crypto που είναι μονάδα. 1 εκατομμύριο ενός αιθέρα είναι 1 Szabo. Ο αιθέρας είναι το διακριτικό Ethereum.

Μέχρι στιγμής έχουμε αποδείξει ότι ο Nick είναι μια δύναμη στο crypto. Επιπλέον, είναι προφανές ότι ο τύπος είναι ιδιοφυΐα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σε αυτόν τον τύπο. Δεν θέλετε να φύγετε προτού πάρετε το υπόλοιπο της ιστορίας. Περιμένετε εκεί και μάθετε περισσότερα για το ποιος είναι ο Nick Szabo.

Γιατί ο Nick Szabo είναι τόσο ιδιωτικός?

Το θέμα του Νίκο να είναι τόσο ιδιωτικός άντρας δεν έχει ξεχωρίσει. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη για το γιατί κρατά τόσο πολύ στον εαυτό του. Ωστόσο, μπορούμε να υποθέσουμε μόνο. Μπορούμε?

Λοιπόν, η πιο λογική εξήγηση είναι ότι ο Nick αγαπά τα έργα του για να μιλήσει για αυτόν. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ενότητα βιογραφίας του στο ιστολόγιό του είναι κριτικές για το έργο του. Εκτός αυτού, το blog είναι όλο στη λογοτεχνία που έχει ερευνήσει, αυτός είναι ένας άνθρωπος που υπερηφανεύεται περισσότερο για τη δουλειά του από ό, τι κάνει στον εαυτό του.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι λόγοι. Σας έδωσα δική μου, θα μου δώσετε τη δική σας; Λοιπόν, περιμένω.

Ποιος είναι ο Nick Szabo: Έργα και ιδέες

Ο Nick είναι ένας σιωπηλός κρυπτογράφος. Αν και τραβάει χορδές πίσω από τα παρασκήνια, ο Nick έχει τις συνεισφορές του στο blockchain.

Θα μπορούσατε εύκολα να πείτε ότι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε αυτόν είναι ο σχεδιασμός ενός μηχανισμού για ένα ψηφιακό νόμισμα. Ο μηχανισμός ήταν η έμπνευση για το blockchain του Bitcoin.

Από τη σύνδεση του μηχανισμού Bit Gold και του Bitcoin, ο Nick είναι «Satoshi Nakamoto». Επίσης, οι άνθρωποι έχουν προχωρήσει περισσότερο για να τον αποκαλέσουν «Nickimoto». Για προσπάθειες και πρώτες σχέσεις με το πρώτο blockchain.

Ο Nick είναι ένας από τους προγραμματιστές και υποστηρικτές του blockchain. Ο Nick έχει επίσης κάνει ιδέες που αποτελούν μέρος της βιομηχανίας blockchain σήμερα.

Κορυφαία συνεισφορά του είναι ο έξυπνος εξιδανίκευση συμβολαίου και ο σχεδιασμός Bit Gold. Συμπεριλαμβάνονται και οι σκέψεις που έχει μοιραστεί για να προωθήσει το blockchain. Εξετάστε λοιπόν τι και πώς έκανε το όνομά του να τσεκάρει.

Έξυπνη σύμβαση σύλληψης

Η σύμβαση είναι μια νομική συμφωνία μεταξύ των μερών που περιγράφει τις ευθύνες τους μεταξύ τους. Η ιδέα του Nick ήταν να γίνει αυτό ψηφιακό.

Εάν έχετε διαβάσει σχετικά με το crypto και το blockchain, θα σκοντάψετε με έξυπνα συμβόλαια. Το δυναμικό τους είναι αδιανόητο. Με έξυπνες συμβάσεις, ο τρόπος λειτουργίας μιας βιομηχανίας θα αλλάξει.

Ακούσατε τους ICO και τα διακριτικά τους; Είναι το θεμέλιο της εφεύρεσης έξυπνης σύμβασης.

Ο Nick Szabo συνέλαβε έξυπνα συμβόλαια το 1995. Οι καλύτερες τρέχουσες υλοποιήσεις του έξυπνου συμβολαίου είναι οι Ethereum και EOS. Η εκπλήρωση υποσχέσεων σε σχέση με άλλες υποσχέσεις είναι η βάση έξυπνων συμβάσεων. Αυτές οι ψηφιακές συμβάσεις εκτελούνται εντός δικτύων υπολογιστών.

Οι υποστηρικτές αυτής της έννοιας θαυμάζουν την ιδιότητά του να καταργήσει τρίτους.

Το έξυπνο νόμισμα συμβολαίου Nick αναφέρεται σε παραδοσιακά συμβόλαια που βασίζονται σε χαρτί ως υγρός κώδικας. Το νόμισμα προχωρά περαιτέρω για να δηλώσει τα οφέλη του έξυπνου συμβολαίου ως ξηρό κώδικα. Επίσης, ακριβής και ασφαλής μέσα σε ένα blockchain. Η διαφορετική ερμηνεία του Wet code το δυσφημίζει. Επιπλέον, είναι δύσκολο να επιβληθεί μια σύμβαση που βασίζεται σε χαρτί.

Το 1996, ο Nick παρουσίασε λεπτομερώς τα πλεονεκτήματα σε ένα έγγραφο. Στην εφημερίδα, περιγράφει άλλες παλαιότερες μορφές που έχουμε έξυπνες συμβάσεις. Περιλαμβάνουν συστήματα σημείων πώλησης και ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων. Χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες και SWIFT που χρησιμοποιούνται από τράπεζες.

Στο έγγραφο του 1996, ο σχεδιασμός έξυπνων συμβάσεων πρέπει να περιλαμβάνει τις συμβατικές ρήτρες. Οι ρήτρες είναι ενσωματωμένες στο υλικό και το λογισμικό. Καθιστώντας την παραβίαση της σύμβασης ακριβή για τον διακόπτη.

Οι θεμελιώδεις στόχοι της έννοιας της έξυπνης σύμβασης είναι η δυνατότητα επαλήθευσης, η δυνατότητα παρακολούθησης, η ιδιωτικότητα και η δυνατότητα εκτέλεσης. Έτσι, με το έξυπνο συμβόλαιο, μπορείτε να περιμένετε ένα αποτελεσματικό σύστημα.

Πρόδρομος στο Bitcoin: Bit Gold

Το Bit Gold σημαίνει δύο βασικές ιδιότητες των διαδικτυακών συναλλαγών. Ενώ το Bit σημαίνει αποστολή και λήψη πληροφοριών. Ο χρυσός σημαίνει το σύστημα που δεν χρησιμοποιεί τρίτους.

Ο Νικ ανέπτυξε το Bit Gold μηχανισμός το 1998. Ως κρυπτογράφος, ο Nick πρότεινε ένα ψηφιακό σύστημα χρημάτων. Σε προσπάθειες αλλαγής του συστήματος αγοράς χρυσού. Υπερβολικά, στόχευε να καταργήσει τρίτα μέρη που έκαναν το σύστημα χρυσού αναποτελεσματικό. Έτσι, πρότεινε μια ασφαλή κρυπτογραφική διαδικασία.

Το έγγραφο του Nick που περιγράφει το Bit Gold δεν εφαρμόστηκε. Ακόμη και με αυτό, το χαρτί είναι άμεσος πρόδρομος στο blockchain του Bitcoin. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη του blockchain με την ιδέα του Nick.

Αξιόπιστα τρίτα μέρη είναι τρύπες ασφαλείας -Nick Szabo

Η προσφορά του Nick δυσφημίζει τρίτους. Αν και τους αναφέρει ως αξιόπιστους, ο Nick επιθυμεί ένα πρωτόκολλο όπου υπάρχει ελάχιστη επιρροή από τα τρίτα μέρη. Σε αυτόν το σύστημα πρέπει να μεταφερθεί, να αποθηκευτεί και να δοκιμαστεί.

Αξιόπιστα τρίτα μέρη είναι ευάλωτα σε επιθέσεις. Συγκεκριμένα, το απλό γεγονός της συγκέντρωσης δημιουργεί τρύπες ασφαλείας σε τρίτους που είναι πολύ δαπανηρές. Το χειρότερο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το επιπλέον κόστος ως τρίτο μέρος. Ξέρετε ποιος θα υποστεί το κόστος; Οι τελικοί χρήστες του συστήματος.

Bit Gold Steps

Ακολουθούν τα βήματα πρότασης του Nick`s Bit Gold:

  1. Δημιουργία μιας δημόσιας συμβολοσειράς γνωστή ως συμβολοσειρά πρόκλησης
  2. Δημιουργία συμβολοσειράς απόδειξης εργασίας από τη συμβολοσειρά πρόκλησης από έναν από τους υπολογιστές του δικτύου
  3. Χρονική σφράγιση της συμβολοσειράς απόδειξης της εργασίας με κατανεμημένο τρόπο
  4. Προσθήκη της συμβολοσειράς πρόκλησης και της χρονικής σήμανσης απόδειξη εργασίας σε ένα κατανεμημένο μητρώο τίτλου
  5. Η επόμενη συμβολοσειρά πρόκλησης δημιουργείται από τα προηγούμενα bits τελευταίας πρόκλησης
  6. Ελέγχεται η αλυσίδα του τίτλου που δεν μπορεί να ελεγχθεί για επαλήθευση της ιδιοκτησίας
  7. Επαλήθευση bit πρόκλησης, συμβολοσειρά απόδειξης εργασίας και χρονική σήμανση για να εξακριβωθεί η αξία μιας συμβολοσειράς.

Τα βήματα λειτουργούν σε ένα κατανεμημένο σύστημα με διαφορετικούς διακομιστές που παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, όπως χρονοσήμανση και λειτουργίες μητρώου τίτλων. Η εμπιστοσύνη του συστήματος βασίζεται όταν διασφαλίζεται η ασφάλεια της χρονικής σφράγισης και της καταχώρησης τίτλου.

Τα blockchain που βλέπετε όλα ξεκίνησαν ως αποτέλεσμα αυτής της ιδέας και άλλων τεχνολογιών.

Χάρη στην ιδέα του Bit Gold. Τώρα, ξέρετε ποιος είναι ο Nick Szabo στο blockchain εκκίνησης.

Σκέψεις του Νικ για το νόμισμα

Ο Nick έχει καλή κατανόηση της ιστορίας, των χρημάτων και του κρυπτονομίσματος. Όλα αυτά κάνουν τα γραπτά του καλά πληροφορημένα περισσότερο με νομικό υπόβαθρο. Δεν μπορείτε να χάσετε τον ανεκτίμητο πόρο από τα γραπτά του.

Έχει γράψει διάφορα είδη λογοτεχνία σχετικά με αυτό που λατρεύει καλύτερα – blockchain και κρυπτογραφία. Από το 1993 έως σήμερα. Κάποια βιβλιογραφία μπορεί να φαίνεται άσχετη. Αλλά θα εξακολουθούν να είναι πολύτιμα στη διαδικασία σκέψης πώς λειτουργεί το blockchain.

Εκτός από τη συγγραφή πολύτιμης βιβλιογραφίας σχετικά με την κρυπτογραφία, τα χρήματα και την ιδιοκτησία, ο Nick επιδοκιμάζει την άποψη σχετικά με την κρυπτογράφηση και το blockchain.

Συντελεστές εικόνας: @ NickSzabo4

Σε πρόσφατο tweet, ο Nick μοιράζεται τους σημαντικούς τομείς βελτίωσης της κρυπτογράφησης. Λέει ότι τα επόμενα χρόνια η ασφαλής αποθήκευση από πριν και ότι οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές είναι σημαντικές. Με μεγαλύτερη έμφαση στον καταναλωτή, τονίζει τη σημασία των φιλικών προς τον χρήστη συστημάτων.

Όσον αφορά την ασφάλεια, Νικ επικρίθηκε EOS για τα θέματα συγκέντρωσης. Δήλωσε ότι η πτυχή της συγκέντρωσης EOS καθιστά το έργο ευάλωτο σε παραβιάσεις και επιθέσεις. Ακόμα χειρότερα για τους κατόχους λογαριασμών, η EOS μπορεί να αδράξει και να αναστείλει λογαριασμούς.

Μια άλλη καλή ανάλυση του Nick είναι του ιστορία χρημάτων και η εξέλιξή του. Οι πληροφορίες από αυτήν την ανάλυση παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες σε κρυπτογράφηση. Στην ανάλυση, λέει ότι υπάρχει σε μια κατάσταση πολλαπλού νομίσματος που προέρχεται από το σύστημα ανταλλαγής. Ωστόσο, ακόμη και με την τεχνολογία, θα εξακολουθείτε να βλέπετε πολλά νομίσματα.

 συμπέρασμα

Λιγότερα μπορούν να ειπωθούν για το προφίλ του Nick. Αλλά το σώμα της δουλειάς του μιλάει όγκους ότι είναι σε blockchain, νόμο, τεχνολογία, ιστορία, κρυπτογραφία και εμπόριο.

Αν και η σύγχυση στον ρόλο του ως Satoshi Nakamoto, κάνει πολύτιμες συνεισφορές. Και για αυτό το θέμα αξιοσέβαστα και με επιρροή στον κόσμο της κρυπτογραφίας.

Εάν είστε λάτρης της κρυπτογράφησης σαν κι εμένα, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε ποιος είναι ο Nick Szabo.

Πόροι Morre

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2018/05/07/blockchain-as-an-application-platform/2/#788264649eb0

https://blogs.wsj.com/moneybeat/2014/04/16/bitcoin-creator-satoshi-nakamoto-unmasked-again/

http://uk.businessinsider.com/nick-szabo-ethereum-bitcoin-blockchain-history-satoshi-nakamoto-2015-11?IR=T

https://en.bitcoinwiki.org/wiki/Nick_Szabo

https://coincentral.com/who-is-nick-szabo/

http://unenumerated.blogspot.com/

https://archive.is/H8UGk

https://www.entrepreneur.com/article/233143

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map