Ποιος είναι ο Vitalik Buterin; Ιδρυτής Ethereum

Είστε νέοι στο cryptocurrency; Μόλις ξεκινήσατε να διαβάζετε σχετικά με το κρυπτογράφηση και πώς δημιουργήθηκαν διαφορετικά κρυπτονομίσματα; Εάν ναι, υπάρχει ένα όνομα που είναι δύσκολο να αγνοηθεί – Vitalik Buterin. Ποιος είναι λοιπόν ο Vitalik Buterin?

Οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίζουμε ως ιδρυτή του Ethereum και συνιδρυτή του Bitcoin Magazine. Από την εμφάνιση του, και τα επιτεύγματά του μέχρι στιγμής, είναι ένας ταλαντούχος χιλιετής που είναι εξαιρετικός στα μαθηματικά, ο οποίος έχει μάθει Mandarin σε λίγες εβδομάδες, εγκαταλείφθηκε από το πανεπιστήμιο και έγινε σημαντική επιρροή στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Μοιάζει με μεγαλοφυία, σωστά?

Ποιος είναι ο Vitalik Buterin?

Ο Vitalik Buterin είναι Ρώσος-Καναδός προγραμματιστής που επινόησε και ίδρυσε το Ethereum. Γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1994 στην Kolomna της Ρωσίας. Όταν ήταν μόλις έξι ετών, οι γονείς του μετανάστευσαν στον Καναδά.


Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός από την παιδική του ηλικία, όταν ήταν μόλις στην τρίτη τάξη – τοποθετήθηκε σε μια τάξη για χαρισματικά παιδιά στο δημοτικό σχολείο του. Λοιπόν, μπορείτε να πείτε ότι ο Vitalik Buterin προοριζόταν για κάτι μεγάλο από την αρχή.

Ήταν καλός στα μαθηματικά και μπορούσε να προσθέσει τρία ψηφία στο κεφάλι του πιο γρήγορα από έναν μέσο άνθρωπο. Ενδιαφερόταν επίσης για τον προγραμματισμό υπολογιστών από πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας του, ο Ντμίτρι Μπάτεριν, ήταν ο ίδιος επιστήμονας υπολογιστών.

Όταν ήταν 17 ετών, έπαιζε στο World of Warcraft, όπως και κάθε άλλο 17 χρονών. Ωστόσο, ενδιαφέρθηκε και για κάτι άλλο – το Bitcoin.

Συντελεστές εικόνας: Techcrunch

Αρχικά, δεν είχε επενδύσει πολύ στην ιδέα της κρυπτογράφησης, αλλά ο πατέρας του ήταν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή η νέα τεχνολογία μεγάλωσε πάνω του. Λάβετε υπόψη ότι εκείνη την εποχή ακόμη και οι πιο έμπειροι οικονομικοί εμπειρογνώμονες δεν ήξεραν τι ήταν το Bitcoin και τι θα γινόταν.

Παρακολούθησε το Abelard School στο Τορόντο και συνέχισε να εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο του Waterloo. Τότε ήταν που ασχολήθηκε ακόμη περισσότερο με το Bitcoin.

Άρχισε να γράφει δημοσιεύσεις φόρουμ σχετικά με την κρυπτογράφηση με ρυθμό 5 Bitcoins. Ήταν περίπου εκείνη την εποχή που το κοκαλιάρικο και γυμνό παιδί του κολλεγίου αποφάσισε να συνεχίσει αυτό το πεδίο με πλήρη απασχόληση. Ενδιαφέρθηκε τόσο για την κρυπτογράφηση, που έφυγε από το πανεπιστήμιο για να επενδύσει όλο το χρόνο του για το νεοσύστατο πάθος του.

Συνιδρυτικό περιοδικό Bitcoin

Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του ημερών, οι δημοσιεύσεις του σχετικά με το Bitcoin πήραν δυναμική και οι απόψεις του σχετικά με αυτήν την τεχνολογία αρχαρίων θεωρήθηκαν διορατικές. Καθώς θεωρήθηκε ως η αρχή του θέματος, οπότε για να αξιοποιήσει στο έπακρο τη φήμη του, ίδρυσε το περιοδικό Bitcoin μαζί με έναν άλλο ενθουσιώδη Bitcoin, Mihai Alisie το 2012.

Το περιοδικό Bitcoin ιδρύθηκε όταν ήταν ακόμη στο πανεπιστήμιο. Ήταν μια ταραχώδης στιγμή για αυτόν καθώς παρακολουθούσε μαθήματα στο πανεπιστήμιο και υπηρετούσε ως Head Writer για το περιοδικό την ίδια ώρα. Το Bitcoin Magazine μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη επιτυχία του Buterin, καθώς το περιοδικό αποδείχθηκε μεγάλη επιρροή για το Bitcoin.

Λίγα περισσότερα για το περιοδικό Bitcoin

Το BTC Media από το Νάσβιλ του Τενεσί, απέκτησε το περιοδικό Bitcoin το 2015. Το BTC Media δημοσιεύει επίσης το Distribut, yBitcoin και το Let’s Talk Bitcoin. Όταν ξεκίνησε το Bitcoin Magazine, εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε στο Barnes & Ευγενής. Οι συνδρομητές έλαβαν επίσης εκδόσεις εκτύπωσης. Ωστόσο, τώρα είναι διαθέσιμο μόνο στο διαδίκτυο.

Το Bitcoin Magazine ήταν σίγουρα ένα σημείο εκκίνησης για τον Vitalik Buterin, αλλά ο Ethereum τον καθιέρωσε ως δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Έτσι, σας ρωτάει κάποιος, ποιος είναι ο Vitalik Buterin, μπορείτε να ξεκινήσετε, είναι ο συνιδρυτής ενός από τα πιο δημοφιλή περιοδικά κρυπτογράφησης – Bitcoin Magazine.

Ιδρυτής Ethereum

Όταν ψάχνετε «Who is Vitalik Buterin» η απάντηση είναι ο ιδρυτής του Ethereum τις περισσότερες φορές. Ήταν το Ethereum που έκανε τον Vitalik Buterin αυτό που είναι σήμερα. Το αστείο είναι ότι όταν έγραψε τη Λευκή Βίβλο Ethereum δεν περίμενε ότι θα τα πήγαινε καλά.

Ο Buterin σχεδόν πίστευε ότι θα απορριφθεί από αναλυτές κρυπτογράφησης και θα αποδεσμευτεί αρκετά νωρίτερα. Προς έκπληξή του, αντί να ψηθεί, η ιδέα του έλαβε αναγνώριση και επαίνους. Αυτό ήταν το σημείο που ξεκίνησαν όλα και ο Buterin έγινε ακόμη πιο σίγουρος ότι αυτός είναι ο τρόπος να πάει.

Σε τελική ανάλυση, είχε αφιερώσει τη ζωή του στην κρυπτογράφηση και ήταν φυσικό για αυτόν να κάνει τις προσπάθειές του ένα βήμα μπροστά.

Τι είναι το Ethereum?

Το Ethereum είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, βασισμένη σε αλυσίδες και δημόσια πλατφόρμα υπολογιστών που διαθέτει λειτουργίες δέσμης ενεργειών. Το Ethereum δημιουργεί το blockchain για τον Ether, το κρυπτογράφηση της πλατφόρμας Ethereum.

Το Ethereum ιδρύθηκε για να ξεπεράσει έναν περιορισμό του πρωτοκόλλου Bitcoin. Ιδρυτής Bitcoin, SΤο atoshi Nakamoto, άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας των παγκόσμιων συναλλαγών και απέσυρε το τρίτο μέρος από τη διαδικασία. Γέννησε ένα σύστημα που καταγράφει συναλλαγές σε ένα κατανεμημένο δημόσιο καθολικό που λειτουργεί σύμφωνα με τον αλγόριθμο συναίνεσης απόδειξης εργασίας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και γενικά το blockchain εδώ.

Η τεχνολογία blockchain που χρησιμοποίησε η Nakamoto για Bitcoin είχε τους περιορισμούς της. Για λόγους ασφαλείας, το πρωτόκολλο που γράφτηκε για το Bitcoin σχεδιάστηκε σκόπιμα για να χειρίζεται μόνο μη σύνθετες λειτουργίες. Επομένως, οι σύνθετες συναλλαγές μεταξύ ενός πληρωτή και ενός δικαιούχου δεν μπορούσαν να εκτελεστούν βάσει αυτού του πρωτοκόλλου, παρόλο που η ιδέα ενός τέτοιου blockchain ήταν σε λειτουργία για αρκετό καιρό τότε.

Ethereum – Μια αναβαθμισμένη έκδοση του Bitcoin?

Ο Buterin συνειδητοποίησε αυτό το πρόβλημα και αποφάσισε να γράψει προγραμματισμό Turing για να δημιουργήσει μια τέτοια τεχνολογία blockchain, ικανή να δημιουργήσει όλα τα είδη εφαρμογών και έξυπνες συμβάσεις. Ο Buterin εξέφρασε τις απόψεις του για αυτό το πρόβλημα σε μία από τις συνεντεύξεις του:

Στη Λευκή Βίβλο Ethereum εξήγησε περαιτέρω,

Η Ethereum γέννησε μια νέα βιομηχανία, όπου όλοι οι τύποι έργων κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με τα δικά τους κουπόνια.

Πολιτικές απόψεις ζωτικής σημασίας βουτερίνης

Αρκετά με την πρώιμη ζωή του, το ενδιαφέρον του για το bitcoin και τι τον οδηγεί να δημιουργήσει τη δική του κρυπτογράφηση, τι γίνεται με τις πολιτικές του απόψεις; Ποιος είναι ο Vitalic Buterin όταν πρόκειται για την πολιτική?

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο Vitalik Buterin είναι ελευθεριακός και υποστηρικτής των ελεύθερων αγορών. Η απόδειξη αυτού έγκειται στο ενδιαφέρον του για το έργο των Friedman, Mises, Sowell και Hayek. Μπορείτε να βρείτε συμβουλές για αυτό και στο blog Vitalik Buterin. Δεν έχει αποφύγει να εκφράσει τις ελευθεριακές του απόψεις στα tweets, τις δημοσιεύσεις και τις συνεντεύξεις του.

Η άποψη του Buterin για τις ελεύθερες αγορές είναι λίγο διαφορετική από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Όταν μιλάμε για ελεύθερη αγορά και καπιταλισμό, η επόμενη σκέψη αφορά τα κέρδη. Δεν ανησυχεί τόσο πολύ για τα κέρδη όταν μιλάει για αυτό το θέμα. Η άποψή του για την ελεύθερη αγορά είναι ότι δίνει στους επιχειρηματίες το έδαφος να είναι ελεύθεροι και δημιουργικοί.

Επαναλαμβανόμενα, έχει υπονοήσει την ιδέα ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν πρέπει να αφορά το γουρούνι χρήματα, αλλά να αφήνει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα να κάνει κάτι πολύτιμο για την κοινωνία. Ο λογαριασμός του Vitalic Buterin στο Twitter έχει πολλά tweets που αποκαλύπτουν τις απόψεις του για τον καπιταλισμό.

Λαβή Twitter Vitalic Buterin: @VitalikButerin

Φαίνεται πολύ ενήμερος για το πώς συστήματα όπως η κρυπτογράφηση μπορούν να μετατραπούν σε ένα σχέδιο συγκέντρωσης εκατομμυρίων. Αυτός είναι ο λόγος που προειδοποιεί τους ανθρώπους σε αυτήν την επιχείρηση να προχωρήσουν προσεκτικά.

Οι απόψεις του είναι αρκετά ελπιδοφόρες και εκείνοι στο κρυπτογράφηση θα πρέπει να προσέχουν τα λόγια του και άλλους σαν κι αυτόν. Κοιτάζοντας το ταξίδι του, μπορεί κανείς να δει ξεκάθαρα ότι η καινοτομία τον οδηγεί και όχι τα χρήματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πλούσιος.

Με απλά λόγια, εάν είστε σε κρυπτογράφηση, συνιστάται να τον ακολουθήσετε στο twitter και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Vitalik Buterin Net Worth

Εάν αναρωτιέστε ότι πρέπει να έχει κάνει μια περιουσία από τη δημιουργία του, δεν έχετε απολύτως λάθος. Το ανώτατο όριο αγοράς του Ethereum έχει αξία άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι ο επικεφαλής του δεύτερου πιο επιτυχημένου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Ο πλούτος και τα περιουσιακά του στοιχεία δεν είναι κρυμμένα και η διαφάνεια του είναι αυτό που τον καθιστά ακόμη πιο νόμιμο. Τον Φεβρουάριο του 2016, αποκάλυψε πόσα από τα δικά του cryptocurrency ETH έχει. Εκείνη την εποχή, κατείχε 630.000 ETH. Μετά από μερικούς μήνες, εκκαθάρισε το ένα τέταρτο αυτών. Ακόμα και μετά από αυτήν την κίνηση, έχει άφθονο ETH.

Το ενδιαφέρον είναι ότι επειδή το Ethereum είναι ένα τόσο διαφανές blockchain, ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί πόσο ETH έχει ανά πάσα στιγμή. Για να είναι απλό για εσάς από την άποψη του κανονικού νομίσματος, κερδίζει 175 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι η διαφάνεια του για το σύστημα και τα δικά του περιουσιακά στοιχεία που κάνουν το Ethereum τόσο αξιόπιστο. Έχουμε δει αρκετά σχήματα και σκάνδαλα που περιστρέφονται γύρω από τα κρυπτονομίσματα για να έχουμε τις κρατήσεις μας. Ωστόσο, ο Buterin έχει κερδίσει δίκαιη αξιοπιστία. Δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι το Vitalik Buterin αντιπροσωπεύει το αληθινό και θετικό πρόσωπο της κρυπτογράφησης.

Vitalik Buterin, ο επηρεαστής

Η Buterin, χωρίς αμφιβολία, έχει σημαντική επιρροή στους λάτρεις της κρυπτογράφησης. Αυτό που λέει και γράφει έχει πολύ βάρος. Ήταν επιρροή πολύ πριν από την ύπαρξη του Ethereum. Όταν ξεκίνησε το Bitcoin Magazine, η λέξη του ήταν η λέξη.

Πώς μπορεί ένας 24χρονος να έχει τόσο μεγάλη επιρροή; Το γεγονός ότι βρήκε μια τόσο λαμπρή λύση blockchain με το Ethereum θα μπορούσε να είναι ο λόγος. Ίσως, ήταν η μοναδική του άποψη και η διαφάνεια που οδήγησαν τους ανθρώπους να τον ακούσουν ή ίσως ήταν απόλυτη τύχη. Πλησιάζει ένα εκατομμύριο ακόλουθοι στο Twitter και είναι πολύ δραστήριος εκεί.

Η φάρσα του θανάτου από τον Ιούνιο του 2017 είναι μια σαφής ένδειξη της επιρροής του, αν και θλιβερή. Η φήμη για τον Buterin να πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά. Οι ιστότοποι και τα ιστολόγια ειδήσεων Cryptocurrency άρχισαν να διαδίδουν τις ειδήσεις. Η τιμή του Ethereum αυξήθηκε από 300 $ σε 230 $ μετά από αυτή τη φήμη.

Ο Vitalik έχει κερδίσει αναγνώριση και βραβεία για τις συνεισφορές του.

  • Κέρδισε Thiel Fellowship Award το 2014
  • Ο Vitalik Buterin κέρδισε επίσης ένα Παγκόσμιο Βραβείο Τεχνολογίας την ίδια χρονιά
  • Ορίστηκε ένα από τα Fortune 40 Under 40 το 2016
  • Το 2018, έφτασε επίσης στη Λίστα Forbes των 30 κάτω των 30

Ο ίδιος ο Buterin δεν απολαμβάνει τη φήμη του. Όταν ρωτήθηκε για τη φήμη και την επιρροή του σε μια συνέντευξη με το Financial Times, απάντησε:

«Πέρυσι έφτασε στο σημείο όπου η φήμη έγινε πιο ενοχλητική παρά καλή.

Λοιπόν, ποιος είναι ο Vitalik Buterin; Πιθανώς ένας εσωστρεφής, μια μεγαλοφυία που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, ένας πράκτορας με μεγάλους στόχους.

Ποιος είναι ο Vitalic Buterin; Ένας σταθερός υποστηρικτής της αποκέντρωσης

Είναι αυτονόητο ότι ο Buterin υποστηρίζει το κίνημα αποκέντρωσης. Είναι στα πρώτα του στάδια και ο κόσμος βαθμιαία κινείται προς αυτόν. Αρχίζουμε να βλέπουμε μόνο τις δυνατότητες και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Ο Vitalik είναι ένας από τους εγκέφαλους πίσω από αυτό και υπό αυτή την έννοια, είναι και αυτός ήρωας.

Η κοινή οικονομία συμβαδίζει με την αποκέντρωση και οι μεγάλες εταιρείες προχωρούν και ξέρετε ότι είναι μεγάλο εάν εταιρείες όπως η Microsoft παρακολουθούν. Τα κρυπτονομίσματα ευδοκιμούν κυρίως λόγω της αποκέντρωσης. Δείτε πώς οι αποκεντρωμένες εφαρμογές αλλάζουν τον κόσμο μας.

Η άποψή του για την αποκέντρωση και το blockchain είναι ότι η εξουσία πηγαίνει στον μικρό άντρα, δηλαδή στους επιχειρηματίες. Είπε στο WIRED το 2016:

Τελικές σκέψεις

Ποιος είναι λοιπόν ο Vitalik Buterin?

Είναι επιχειρηματίας.

Σίγουρα μια ιδιοφυΐα τεχνολογίας.

Είναι ένας αριθμός που ζωντανεύει.

Επίσης, μια πολύγλωσση ιδιοφυΐα.

Είναι ο ιδρυτής του Ethereum και ένας εγκέφαλος πίσω από την επιτυχία του δεύτερου πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Είναι αυτός που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα καθώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις οικονομίες μας, να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας και να προετοιμαστούμε για το μέλλον.

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κρυπτογράφηση είναι φάρσα, αλλά η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι όπως ο Buterin είναι πολύ πραγματικοί και αυτό που παράγουν απέχει πολύ από μια φάρσα. Ακόμα και μετά την επίτευξη αυτής της επιτυχίας δεν σταματά. Πρόσφατα επισκέφθηκε τη Ρωσία και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Πούτιν. Το αποτέλεσμα? Ένα άλλο κρυπτογράφηση για τη ρωσική αγορά βρίσκεται σε συνομιλία. Με τις ιδέες του και την ηθική του άποψη, η κρυπτογράφηση και τα blockchain φαίνεται να είναι καλά χέρια.

 

Παραπομπές:

https://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper

https://www.wired.com/2014/01/ethereum/

https://www.wired.com/2016/06/the-uncanny-mind-that-built-ethereum/

https://www.forbes.com/profile/vitalik-buterin/

https://vitalik.ca/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me