Κορυφαία 10 Cryptocurrencies 2021: Ποιο είναι το πιο δημοφιλές Cryptocurrency;

Το 17 ήταν μια υπέροχη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα καθώς η κεφαλαιοποίησή τους αυξήθηκε από περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2017 σε 800 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2018.

Δυστυχώς, μετά από αυτό, είδαμε μια τεράστια διόρθωση καθώς οι τιμές σχεδόν όλων των κορυφαίων 10 κρυπτονομισμάτων έπεσαν και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς τους έφτασε σε χαμηλό σημείο των 254 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Απριλίου 2018.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μοιραστώ μαζί σας μια επισκόπηση των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων. Θα μιλήσω για τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματά τους και επίσης την ιστορία των επενδύσεών τους.

Έτσι, μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού, δεν θα γνωρίζετε μόνο την κορυφαία κρυπτογράφηση 2021 αλλά και τους λόγους πίσω από τη δημοτικότητά τους.

Ας αρχίσουμε!

Bitcoin (BTC)

Το πρώτο κορυφαίο 10 κρυπτονομίσμα μας είναι το Bitcoin.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Δημιουργήθηκε το 2008, το Bitcoin ήταν το πρώτο κρυπτογράφηση. Το ενδιαφέρον για το Bitcoin είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποιος το δημιούργησε. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πηγαίνει με το ψευδώνυμο του Satoshi Nakamoto.

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται σε μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού που ονομάζεται blockchain, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Το Bitcoin εξαλείφει την ανάγκη κεντρικών διαμεσολαβητών όπως τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών κ.λπ. κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών.

Εάν θέλετε να πληρώσετε 1 BTC στον φίλο σας, μπορείτε να το κάνετε απευθείας χωρίς να χρειάζεται να εμπλέξετε καθόλου την τράπεζά σας. Έτσι, δύο λέξεις για την περιγραφή του Bitcoin θα ήταν – αποκεντρωμένη και ψηφιακή. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση για τα νομίσματα fiat, όπως USD, GBP, JPY κ.λπ..

Πλεονεκτήματα Bitcoin

 • Ένας από τους λόγους για τους οποίους το BTC συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα είναι ότι το παλαιότερο, έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών και επενδυτών που το υποστηρίζει για περαιτέρω ανάπτυξη.
 • Είναι εύκολο να αγοράσετε Bitcoin, ακόμη και για αρχάριους, καθώς υποστηρίζεται από όλες τις κορυφαίες ανταλλαγές και πορτοφόλια.
 • Το Bitcoin υιοθετείται στην κυρίαρχη οικονομία. Bloomberg, Microsoft, Overstock.com, Expedia.com και πολλοί άλλοι έχουν αρχίσει να δέχονται πληρωμές σε BTC.

Μειονεκτήματα Bitcoin

 • Με πολύ αργή ταχύτητα συναλλαγής, το Bitcoin αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις στην αναβάθμιση. Μια συναλλαγή Bitcoin διαρκεί περίπου 10 λεπτά και το δίκτυό της μπορεί να επεξεργαστεί μόνο περίπου 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
 • Εξόρυξη, η οποία είναι μια σημαντική δραστηριότητα για οποιοδήποτε κρυπτογράφηση, έχει γίνει εξαιρετικά ενεργειακή στην περίπτωση του Bitcoin. Η εξόρυξη Bitcoin είναι πλέον δυνατή μόνο με ακριβό, εξαιρετικά ισχυρό υλικό που χρησιμοποιεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • Τα τέλη συναλλαγής για την αποστολή Bitcoin είναι επίσης σε υψηλά επίπεδα, καθιστώντας το λιγότερο εφικτό.

Ιστορική παράσταση

Το 2010, θα μπορούσατε να λάβετε 1 Bitcoin (BTC) για λιγότερο από ένα δολάριο και τον Δεκέμβριο του 2017, η τιμή ενός BTC έφτασε στο υψηλό των 17.900 $. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο, το BTC αυξήθηκε κατά σχεδόν 2000% μόνο το 2017.


Όπως όλα τα άλλα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα, το BTC σημείωσε επίσης τεράστια πτώση στο πρώτο τρίμηνο του 2018 και έκτοτε παρουσιάζει διακυμάνσεις. Η τιμή του σημείωσε άλλη μια σημαντική πτώση τον Δεκέμβριο του 2018.

Διαγράμματα τιμών Bitcoin

Η BTC, με κεφαλαιοποίηση 163 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει μερίδιο αγοράς περίπου 36%. Το Bitcoin είναι το σημείο εκκίνησης του κόσμου της κρυπτογράφησης και ως εκ τούτου είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση.

Αιθέριο (Αιθέρας)

Το Ethereum είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο cryptocurrency μετά το Bitcoin. Δημιουργήθηκε το 2015 από τον Vitalik Buterin, το Ethereum είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από ένα ψηφιακό νόμισμα.

Το Ethereum είναι μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών και έξυπνων συμβολαίων. Το Ether είναι η εγγενής κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές στο blockchain του Ethereum.

Σημείωση: Οι έξυπνες συμβάσεις είναι οι συμφωνίες που έχουν κωδικοποιηθεί στο blockchain και εκτελούνται με την εκπλήρωση ορισμένων προκαθορισμένων προϋποθέσεων.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε μια ιδέα για ένα έργο / εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, δεν χρειάζεται να αναπτύξετε το δικό σας blockchain. Ο λόγος για τον οποίο το Ethereum διαφέρει από τα άλλα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε να το δημιουργείτε στο blockchain του Ethereum.

Πλεονεκτήματα του Ethereum

 • Είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων, κάτι που θεωρείται το επόμενο μεγάλο πράγμα στον κόσμο του κρυπτονομίσματος.
 • Το Ethereum παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για την κυκλοφορία των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICOs) για άλλα έργα blockchain. Η πλειοψηφία των ICO αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017 κυκλοφόρησε στο Ethereum.
 • Το Ethereum έχει ταχύτητα συναλλαγής μερικών δευτερολέπτων έναντι των 10 λεπτών ή περισσότερο του Bitcoin.

Μειονεκτήματα του Ethereum

 • Όπως το Bitcoin, το Ethereum αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα σχετικά με την επεκτασιμότητα. Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί έναν ξεπερασμένο μηχανισμό (Proof-of-Work) για την επαλήθευση των συναλλαγών που οδηγούν σε συμφόρηση δικτύου. Αυτός είναι ο ίδιος μηχανισμός που χρησιμοποιεί το Bitcoin, έτσι όπως και το Bitcoin, το Ethereum απαιτεί πολύ ηλεκτρισμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το Ethereum εργάζεται ενεργά για μια λύση για αυτό.
 • Το Ethereum υποστηρίζει μόνο μία γλώσσα κωδικοποίησης – Στερεότητα. Δεδομένου ότι οι προγραμματιστές πρέπει να μάθουν μια νέα γλώσσα, λειτουργεί ως εμπόδιο εισόδου για αυτούς.
 • Η Ethereum αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά από νομίσματα όπως το NEO και το Cardano που προσφέρουν παρόμοιες πλατφόρμες αλλά με βελτιωμένη τεχνολογία.

Ιστορική παράσταση

Το Ethereum υπήρξε μια από τις καλύτερες επιδόσεις των κορυφαίων 10 κρυπτονομισμάτων του 2017. Όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο παρακάτω, η τιμή του Ethereum αυξήθηκε από 9 $ τον Ιανουάριο του 2017 σε 1389 $ τον Ιανουάριο του 2018 δίνοντας απόδοση 17.000%!

Επί του παρόντος, το Ethereum έχει αρχίσει να συντρίβει ξανά. Με μια σταθερή πορεία προς τα κάτω, άρχισε να δείχνει σημάδια από την τέφρα για άλλη μια φορά τον Ιανουάριο του 2021. Δεύτερον, μόνο για το Bitcoin, η Ethereum έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 77,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαγράμματα τιμών Ethereum

Με πολύ ισχυρές βασικές αρχές και εξαιρετική ομάδα, το Ethereum σίγουρα αξίζει τη θέση του μεταξύ των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων.

Κυματισμός (XRP)

Το Ripple είναι ένα πολύ μοναδικό κρυπτογράφηση καθώς εστιάζεται στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με έναν μόνο κλάδο – Διεθνείς μεταφορές πληρωμών. Ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό να κάνει τις διεθνείς συναλλαγές τόσο γρήγορες όσο και φθηνές.

Από τον συνολικό αριθμό των 100 δισεκατομμυρίων XRP που θα υπάρξουν ποτέ, 50 δισεκατομμύρια ανήκουν σε εργαστήρια Ripple (η εταιρεία πίσω από το Ripple).

Αυτή είναι μια πολύ διαφορετική προσέγγιση σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα όπου δεν υπάρχει κεντρική οντότητα που κατέχει την πλειονότητα των κερμάτων.

Πλεονεκτήματα του κυματισμού

 • Η διεθνής μεταφορά χρημάτων διαρκεί περίπου μία εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, το Ripple μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης, τα τέλη είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά που χρεώνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλα κρυπτονομίσματα.

  Ripple twitter χαμηλότερο κόστος ανά συναλλαγή

Σημείωση: Η παραπάνω εικόνα είναι από τον Δεκέμβριο του 2017 και έκτοτε οι χρεώσεις Bitcoin μειώθηκαν σημαντικά.

 • Το Ripple έχει μια πολύ σαφή περίπτωση χρήσης – διεθνείς πληρωμές. Η ομάδα είναι σε θέση να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις που απευθύνονται σε έναν συγκεκριμένο κλάδο.
 • Το Ripple είναι από τις λίγες πλατφόρμες κρυπτογράφησης που δοκιμάζονται στον πραγματικό κόσμο. Η Ripple έχει στρατηγικούς δεσμούς με πολλά μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από την American Express και την Santander.

Μειονεκτήματα του Ripple

 • Δεδομένου ότι η ίδια η εταιρεία διαθέτει τα μισά νομίσματα, συχνά επικρίνεται ότι είναι συγκεντρωτική, ενώ η αποκέντρωση είναι η βασική ιδέα πίσω από τα κρυπτονομίσματα.
 • Τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία είναι οι μεγαλύτεροι χρήστες της Ripple, έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα για διεθνείς πληρωμές.

Ιστορική παράσταση

Παρόλο που η Ripple υπήρξε εδώ και πολύ καιρό, πήγε στο όχημα ανάπτυξης μόνο το 2ο τρίμηνο του 2017. Αλλά από τότε, έχει εξελιχθεί σε 3η πιο πολύτιμη κρυπτογράφηση μεταξύ των άλλων κορυφαίων 10 κρυπτονομισμάτων με κεφαλαιοποίηση αγοράς $ 34,12 δισεκατομμύριο.

Στην πραγματικότητα, η XRP ήταν από τις κορυφαίες επιδόσεις του 2017 καθώς η τιμή της αυξήθηκε από περίπου μηδέν τον Ιανουάριο του 2017 σε περίπου 3,65 $ τον Ιανουάριο του 2018. Όπως και άλλα κρυπτονομίσματα, το XRP έπεσε και έφτασε στο κάτω μέρος των 0,48 $ τον Απρίλιο του 2018.

Από τον Απρίλιο, η Ripple αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες προσπαθώντας να ανεβεί στην τιμή. Ορισμένα σημάδια ανάπτυξης φαίνονται από τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά είναι εδώ για να μείνουν; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Διαγράμματα τιμών XRP

Bitcoin Cash (BCH)

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Bitcoin Cash έχει διακλαδωθεί από το ίδιο το Bitcoin το 2016. Όταν η κοινότητα των προγραμματιστών του Bitcoin δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τις αλλαγές που απαιτούνται στον κώδικα του Bitcoin, ήταν διχασμένη στο BCH και αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στη μέση μεταξύ των κορυφαία 10 κρυπτονομίσματα.

Σημείωση: Ένα πιρούνι είναι όταν ένα κρυπτογράφηση διαχωρίζεται σε δύο. Τα γονικά κρυπτονομίσματα διατηρούν τις δυνατότητές τους ενώ το θυγατρικό κρυπτογράφηση υφίσταται τεχνολογικές βελτιώσεις.

Ο σκοπός της δημιουργίας BCH ήταν να επιλυθούν ορισμένα από τα υπάρχοντα προβλήματα του Bitcoin, ειδικά όσον αφορά την επεκτασιμότητα και τις χρεώσεις συναλλαγών.

Πλεονεκτήματα του Bitcoin Cash

 • Οι συναλλαγές Bitcoin Cash είναι ταχύτερες από τις συναλλαγές Bitcoin, λόγω της αύξησης του μεγέθους του μπλοκ στα 8MB σε σύγκριση με το 1MB του Bitcoin.
 • Τα μέσα τέλη συναλλαγής Bitcoin είναι περίπου 1,8 $, τα οποία έχουν μειωθεί στα 0,067 $ στην περίπτωση του Bitcoin Cash.

  Χαρακτηριστικά μετρητών Bitcoin

Μειονεκτήματα του Bitcoin Cash

 • Το Bitcoin Cash, όπως το Bitcoin, αναμένεται να είναι πλήρως αποκεντρωμένο.
 • Η εξόρυξη BCH είναι τόσο ακριβή όσο η εξόρυξη Bitcoin, αλλά δίνει λιγότερες αποδόσεις, οπότε δεν είναι αγαπημένη στους ανθρακωρύχους.
 • Το Bitcoin Cash δεν είναι τόσο εύκολα διαθέσιμο σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων όσο τα άλλα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα.

Ιστορική παράσταση

Ξεκίνησε μόλις το 2016, το Bitcoin Cash αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα για να φτάσει στην κορυφαία λίστα κρυπτογράφησης. Αυξήθηκε από περίπου 500 $ τον Ιούλιο του 2017 σε περίπου 4.000 $ τον Δεκέμβριο του 2017, δίνοντας απόδοση περίπου 10.000% σε λιγότερο από 6 μήνες.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα, η τιμή του Bitcoin Cash σημείωσε επίσης σταθερή πτώση από το ay 2018. Με μερικά σημάδια ζωής, το μέλλον της BCH είναι ακόμα αρκετά αβέβαιο.

Διαγράμματα μετρητών Bitcoin

EOS

Το διακριτικό EOS κυκλοφόρησε μέσω ICO τον Ιούνιο του 2017. Η πλατφόρμα της EOS, η οποία αναμενόταν να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2018, αναμένεται να είναι άμεσος ανταγωνιστής της Ethereum και της NEO.

Το EOS δημιουργήθηκε από τον Dan Larimer, ο οποίος είναι επίσης ο ιδρυτής της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Bitshares και του ιστοτόπου Steemit με βάση το blockchain.

Η EOS δημιουργεί μια πλατφόρμα για προγραμματιστές για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών και έξυπνων συμβάσεων, αλλά με τεράστια βελτίωση στην τεχνολογία.

Πλεονεκτήματα της EOS

 • Το EOS υποτίθεται ότι είναι πολύ πιο επεκτάσιμο από το Ethereum επειδή χρησιμοποιεί έναν προηγμένο μηχανισμό (Delegated Proof-of-Stake + Byzantine Fault Tolerance) για την επαλήθευση των συναλλαγών. Υποτίθεται ότι μπορεί να επιτύχει 10.000-100.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
 • Σε αντίθεση με ορισμένα από τα άλλα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα, το EOS υποστηρίζει πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της C++.
 • Η EOS έχει μια πολύ έμπειρη ομάδα με αποδεδειγμένο ιστορικό.

Μειονεκτήματα του EOS

 • Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η πλατφόρμα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, οπότε κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πόσο καλό ή κακό θα είναι στην πραγματικότητα.

Ιστορική παράσταση

Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, η EOS συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια στο ICO της μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τότε. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, το EOS διαθέτει ένα συνεχιζόμενο ICO που ανοίγει για μικρές χρονικές περιόδους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε να ελέγξετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Τιμή διακριτικού EOS

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα, η τιμή του διακριτικού EOS έχει αυξηθεί σημαντικά από την κυκλοφορία του ICO. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα λίγα κρυπτονομίσματα που επηρεάστηκαν λιγότερο από τη συντριβή της αγοράς που συνέβη το 2018.

Διαγράμματα τιμών EOS

Όλα τα πράγματα, το EOS είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα για το 2021.

Cardano (ADA)

Το Cardano δημιουργήθηκε από τον Charles Hoskinson, συνιδρυτή της Ethereum, τον Σεπτέμβριο του 2017. Όπως το Ethereum, το Cardano έχει επίσης αναπτυχθεί ως πλατφόρμα για αποκεντρωμένες εφαρμογές και έξυπνες συμβάσεις.

Όπως η EOS, η διαφορά μεταξύ Cardano και Ethereum έγκειται στις πολλές τεχνολογικές βελτιώσεις που έχει κάνει σε σχέση με την τεχνολογία του Ethereum. Το Cardano θεωρείται ως η 3η και πιο προηγμένη γενιά τεχνολογίας blockchain (όπως και τα EOS και NEO), καθιστώντας το ένα από τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα του 2021.

Πλεονεκτήματα του Cardano

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map