Είναι το Bitcoin A Bubble: The Great Bitcoin Bubble Burst

Είναι το bitcoin μια φούσκα - λογότυπο BitcoinΑπό τις πρώτες μέρες του Bitcoin, οι σκεπτικιστές πάντα ρώτησαν – είναι το Bitcoin μια φούσκα; Είναι απλώς μια άλλη διογκωμένη και υπερβολική τάση; Η ιδέα του «Bitcoin bubble» έχει ενθουσιάσει τους ανθρώπους για πολλά χρόνια – υπήρξαν πολλές κλήσεις και ισχυρισμοί ότι το “Bitcoin bubble bubble” συνέβη σε διάφορες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου – αλλά η κρυπτογράφηση είναι ακόμα ζωντανή και καλά.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε τα μυστήρια της φυσαλίδας Bitcoin – τι είναι, γιατί οι άνθρωποι μιλούν γι ‘αυτό, πώς χαρακτηρίζεται και ούτω καθεξής. Θα μιλήσουμε για τα επιχειρήματα «υπέρ και κατά» που εμφανίζονται συχνότερα όταν μιλάμε για αυτήν τη «φούσκα».

Μετά από αυτό, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην μακρόχρονη ερώτηση – είναι το Bitcoin μια φούσκα; Και αν είναι… Πότε θα ξεσπάσει η φούσκα του Bitcoin?

Τι σημαίνει το Bubble?

Έχουμε λοιπόν την ερώτηση – είναι το Bitcoin μια φούσκα; Αλλά τι κάνει η έκφραση «Φούσκα BitcoinΠραγματικά σημαίνει?

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:


Σε οικονομικούς όρους, «φυσαλλίδα“Είναι μια κατάσταση όπου ένα περιουσιακό στοιχείο παραμένει παλιό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια εκρήγνυται και η τιμή του ανεβαίνει στα ύψη. Ο “έκρηξη“Που αναφέρθηκε συμβαίνει όταν η τιμή αυτού του περιουσιακού στοιχείου πέσει τόσο γρήγορα όσο αυξήθηκε.

Ωστόσο, η πτώση πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη – και συγκεκριμένα εννοώ μόνιμη. Εάν το περιουσιακό στοιχείο (σε αυτήν την περίπτωση, το Bitcoin) καταφέρει να ανέβει ξανά, τότε αυτό δεν ήταν «έκρηξη φυσαλίδων».

Πώς μπορείτε να πείτε αν είναι μια έκρηξη ή ένας ψευδής συναγερμός ενώ συμβαίνει η πτώση; Λοιπόν, αυτό είναι το δύσκολο μέρος – δεν μπορείτε να το πείτε όλα αυτά εύκολα.

Εάν είστε εμπειρογνώμονας Bitcoin που ακολουθεί το νόμισμα από την ίδρυσή του, ίσως να μπορείτε να πείτε κάτι ή δύο για το μέλλον του. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κρυπτονομίσματα, έχουν ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό – είναι απολύτως απρόβλεπτα και εξαιρετικά ευμετάβλητα.

Ίσως να έχετε παρακολουθήσει το Bitcoin καθημερινά από το λεπτό που κυκλοφόρησε και εξακολουθείτε να μην ανταποκρίνεστε πλήρως στις προβλέψεις σας. Υπάρχουν τόσα πολλά απρόβλεπτα πράγματα που μπορούν να συμβούν στην αλλαγή της τιμής του νομίσματος που καθίσταται σχεδόν αδύνατο να διατηρηθεί.

Τώρα θα σας δείξω γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η φούσκα του Bitcoin έχει ξεσπάσει.

Το Bitcoin Bubble

Οι άνθρωποι τείνουν να ορίζουν οικονομικές φυσαλίδες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για λόγους απλότητας, θα το χωρίσω σε τρία κύρια μέρη.

  • Στην αρχή, η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου είναι πολύ χαμηλή και δεν είναι αξιοσημείωτη. Κυμαίνεται λίγο αλλά βρίσκεται σε σταθερά χαμηλά τις περισσότερες φορές. Σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στο περιουσιακό στοιχείο, δεν έχει ακόμη συμμετάσχει σε αξιοσημείωτες καταστάσεις ή εκδηλώσεις για να γίνει αντιληπτός.
  • Σε ένα σημείο, το περιουσιακό στοιχείο αρχίζει να κερδίζει και να αυξάνεται η τιμή. Το πράγμα που διαφοροποιεί αυτήν την ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη φυσιολογική αύξηση του ενεργητικού είναι η ένταση – η τιμή αυξάνεται με την αύξηση της έντασης και της ταχύτητας. Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ οι άνθρωποι βλέπουν ότι το περιουσιακό στοιχείο είναι πολλά υποσχόμενο, θέλουν επίσης να επενδύσουν σε αυτό και να κάνουν ένα γρήγορο κέρδος. Όσο περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να συμμετέχουν στο συγκρότημα, τόσο πιο γρήγορα αυξάνεται η τιμή – όπως μια φούσκα.
  • Το τρίτο και τελευταίο στάδιο είναι η ανάλυση – όπως η τιμή αυξήθηκε χωρίς κανένα προφανή λόγο, το ίδιο ισχύει και για την πτώση. Εκεί οι άνθρωποι αρχίζουν να πανικοβάλλουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, φοβούμενοι ότι η τιμή θα πέσει ακόμη περισσότερο και θα χάσουν χρήματα. Αυτό γίνεται ένας ατέρμονος κύκλος έως ότου η τιμή του περιουσιακού στοιχείου καταρρεύσει εντελώς – ή, με άλλα λόγια, η φούσκα ξεσπάσει.

Τώρα, έχοντας υπόψη τις προαναφερθείσες γνώσεις, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα:

Είναι το Bitcoin μια φούσκα; Διάγραμμα Bitcoin

Αυτό σας θυμίζει κάτι?

Αυτό είναι το διάγραμμα τιμών Bitcoin, από τη στιγμή της έναρξής του μέχρι και σήμερα.

Όπως μπορείτε να πείτε, αυτό το γράφημα έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας – μια αργή και παλιή αρχή, μια ξαφνική κορυφή και στη συνέχεια μια εξίσου ξαφνική πτώση. Αλλά το τελευταίο μέρος είναι λίγο διαφορετικό – η τιμή δεν μειώθηκε στο μηδέν. Επιπλέον – φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.

Αυτό είναι συχνά ένα από τα κύρια οπτικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Bitcoin όταν προσπαθούν να διαψεύσουν τον ισχυρισμό ότι το Bitcoin είναι μια φούσκα. Όταν ξεσπάσει μια τέτοια οικονομική φούσκα, η τιμή φτάνει στο μηδέν γρήγορα και συνήθως δεν υπάρχει πιθανότητα ανάκαμψης. Όσον αφορά το Bitcoin, ωστόσο, μπορούμε να δούμε ότι αυτό δεν ισχύει.

Είναι λοιπόν το Bitcoin μια φούσκα; Ας αναλύσουμε μερικά από τα πιο κοινά επιχειρήματα «υπέρ και κατά» για να πάρουμε μια μεγαλύτερη εικόνα.

ΓΙΑ

Άτομα που απαντούν στην ερώτηση “είναι το Bitcoin μια φούσκα;” με θετική απάντηση, έχετε μερικά μεγάλα επιχειρήματα για να υποστηρίξετε αυτόν τον ισχυρισμό.

Πρώτα απ ‘όλα, λένε ότι το Bitcoin απλά δεν είναι απτό – είναι ένα αποκεντρωμένο νόμισμα, πράγμα που σημαίνει ότι καμία κυβέρνηση δεν θα το υποστήριζε. Τα νομίσματα Fiat έχουν ένα ορισμένο ποσό σταθερότητας επειδή έχουν τεράστιες τράπεζες και κυβερνήσεις που τα υποστηρίζουν. Επιπλέον, υπόκεινται σε κυρώσεις και ακόμη και σε κίνητρα – μπορείτε να πληρώσετε τους φόρους σας με νομίσματα και να τα χρησιμοποιήσετε για άλλα επίσημα θέματα. Όσον αφορά το Bitcoin (και τα περισσότερα από τα άλλα κρυπτονομίσματα), ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Διαφορετικές κυβερνήσεις τείνουν να επιβάλλουν κυρώσεις στο Bitcoin με πολύ διαφορετικούς τρόπους απλώς και μόνο επειδή δεν έχει συγκεκριμένο ιδιοκτήτη – κανένα άτομο ή οργανισμός δεν ελέγχει την εν λόγω κρυπτογράφηση.

Ένα άλλο μεγάλο επιχείρημα είναι ότι το Bitcoin ήταν απλώς υπερβολικό και διογκώθηκε πολύ πέρα ​​από το μέτρο. Ήταν το πρώτο φαινόμενο του είδους του – υπήρχαν πολύ λιγότεροι άνθρωποι που το αγόρασαν για να το χρησιμοποιήσουν σε σύγκριση με τον αριθμό των ανθρώπων που ήθελαν απλώς να το αναστρέψουν – να το αγοράσουν χαμηλό και να το πουλήσουν ψηλά.

Δεδομένου ότι το κρυπτονομίσμα δεν είχε αρκετά ισχυρή υποστήριξη από υποστηρικτές που φρόντιζαν για την ευημερία του, η τιμή συνέχισε να διογκώνεται από εκείνους που απλά αναζητούσαν τρόπους για να κάνουν ένα γρήγορο κέρδος.

Λόγω της αστάθειας του Bitcoin, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις και να φορολογήσουν τη χρήση τους, με κάποιες να φτάνουν στην πραγματικότητα να απαγορεύουν την κρυπτογράφηση. Αυτός ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στην τεράστια πτώση των τιμών του Bitcoin.

Πιθανώς ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα που ισχυρίζονται ότι το Bitcoin είναι φούσκα είναι ότι είναι απλά πολύ αδέξια και, καλά … παλιά.

Τώρα, κρυπτονομίσματα όπως το Litecoin, το IOTA και το Ethereum κατάφεραν να ξεπεράσουν το Bitcoin σχεδόν σε κάθε δυνατή πτυχή. Το Litecoin είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορο από το Bitcoin, το IOTA είναι τεχνικά ανώτερο και το Ethereum είναι ένα πραγματικό δίκτυο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και τη δημιουργία άλλων κρυπτονομισμάτων. Κάθε μέρα, βλέπουμε νέα και πολύ βελτιωμένα cryptos να εισέρχονται στην αγορά – το Bitcoin ήταν το αρχικό και το βασικό στοιχείο για τα κρυπτονομίσματα στο mainstream, αλλά πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει αυτή η φήμη έως ότου οι άνθρωποι αρχίσουν να συνειδητοποιούν τα μειονεκτήματα του νομίσματος?

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

ΚΑΤΑ

Ακόμα κι αν θέτετε την ερώτηση “Είναι το Bitcoin μια φούσκα;” έχει γίνει κοινό στις διάφορες κοινότητες κρυπτογράφησης σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν στην κρυπτογράφηση και να περιφρονούν τυχόν ισχυρισμούς ότι είναι φούσκα. Ας δοκιμάσουμε και αναλύσουμε τα κύρια επιχειρήματα που έχουν οι άνθρωποι όταν απαντούν στο «όχι» στην ερώτηση «είναι το Bitcoin μια φούσκα;».

Είναι το bitcoin μια φούσκα; Νόμισμα κρυπτογράφησης Bitcoin

Πρώτα απ ‘όλα, παρόλο που η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται σε μεγάλο βαθμό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει σταθερή αξία. Όπως ανέφερα στο παραπάνω κεφάλαιο, οι άνθρωποι τείνουν να εκτιμούν το Bitcoin για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Το νόμισμα έχει γίνει ένα πραγματικό παράδειγμα ενός νομίσματος που δεν απαιτεί κεντρική δικαιοδοσία ούτε διακυβέρνηση – η αξία του υπαγορεύεται από τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν. Αυτό, με τη σειρά του, παρέχει μια λύση στο γιατί το Bitcoin δεν είναι φούσκα.

Ενώ ορισμένοι επενδυτές είναι ανένδοτοι ότι το Bitcoin έχει φτάσει στο τέλος του, άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επενδύσουν σε κάτι που θεωρείται ασταθές.

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν το Bitcoin ως οικονομική πύλη – πόσες φορές στο Διαδίκτυο έχετε συναντήσει διάφορες συγκρίσεις που αφορούν το Bitcoin; Συγκρίσεις όπως:

… Αυτή η βρύση Bitcoin, η οποία ιδρύθηκε το 2010, έδωσε αρχικά 5 Bitcoin ανά χρήστη – που θα ήταν σήμερα 20.000 $ USD! …

Μερικοί επενδυτές τοποθετούν χρήματα στο Bitcoin, ΕΙΝΑΙ γιατί είναι ασταθές – ελπίζουν και αναμένουν ότι η τιμή του νομίσματος θα ανέλθει στα ύψη στο εγγύς (ή πολύ) μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επιχείρημα της ασυνέπειας του Bitcoin δεν είναι έγκυρος λόγος για να το διαγράψετε ως απλή φούσκα.

Επιπλέον, όταν μιλάμε για το γιατί το Bitcoin δεν είναι φούσκα, αξίζει να επισημανθεί ότι το νόμισμα είχε ίσως τέσσερις ή πέντε «ριπές φυσαλίδων» καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι άνθρωποι κάνουν την ερώτηση “Είναι το Bitcoin μια φούσκα;” για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τώρα – και η κρυπτογράφηση ανέκαθεν ανέβαινε από τις στάχτες.

Η αλήθεια είναι, αυτή είναι η μεγαλύτερη συντριβή που έχει βιώσει ποτέ το νόμισμα, αλλά όπως πιθανώς είδατε από το γράφημα που έχω δείξει νωρίτερα, έχει ήδη αρχίσει να σταθεροποιείται. Πολλοί από τους υποστηρικτές του Bitcoin πιστεύουν ότι παρόλο που αυτή τη φορά η πτώση ήταν πιο σημαντική, εξακολουθεί να είναι – μια άλλη πτώση από πολλές.

Είναι το Bitcoin μια φούσκα?

Λοιπόν, τώρα που μιλήσαμε για τα επιχειρήματα «υπέρ και κατά» για το γιατί το Bitcoin είναι φούσκα και γιατί το Bitcoin δεν είναι φούσκα, ποιο είναι το πραγματικό συμπέρασμα; Υπάρχει καθόλου?

Όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι προφανές ότι το Bitcoin έχει αλλάξει παιχνίδι με πολλούς ορισμούς αυτού του όρου. Αυτό ισχύει τόσο για ψηφιακές αγορές όσο και για κοινωνικές απόψεις.

Κατά τη διάρκεια των ετών, το Bitcoin είχε τα σκαμπανεβάσματά του. Κάθε φορά που το κέρμα έπεσε στην τιμή οι άνθρωποι έσπευσαν να προβλέψουν διάφορα πράγματα – από μεγάλες αυξήσεις σε λίγες μόνο ώρες έως απόλυτες πτώσεις ή, με άλλα λόγια,.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε «είναι το Bitcoin μια φούσκα;», θα ήταν αρκετά αφελές να έχουμε μια κρύα απάντηση «ναι» ή «όχι».

Ένα πράγμα φαίνεται σχεδόν βέβαιο – εάν το Bitcoin είναι μια φούσκα, δεν έχει ξεσπάσει ακόμα. Η τιμή του νομίσματος σταμάτησε να πέφτει και τώρα είναι αργά αλλά σίγουρα ανεβαίνει ξανά.

Διάφορα παγκόσμια γεγονότα υπαγορεύουν τις διακυμάνσεις των τιμών του Bitcoin – ενώ ορισμένες κυβερνήσεις απαγορεύουν τα κρυπτονομίσματα, άλλες τα αγκαλιάζουν. Κάθε μέρα υπάρχουν αμέτρητα νέα σχετικά με διάφορα συμβάντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Ορισμένες από αυτές τις ειδήσεις είναι θετικές, άλλες – όχι τόσο πολύ. Αυτό που είναι σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι όλα αυτά τα γεγονότα επηρεάζουν την τιμή του Bitcoin με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και ενώ το νόμισμα έχει πραγματική και πραγματική χρήση, οι χρήστες θα το χρησιμοποιήσουν.

συμπέρασμα

Εάν ρωτούσατε διαφορετικούς ανθρώπους «είναι το Bitcoin μια φούσκα;», πιθανότατα θα έχετε συνεχώς διαφορετικές απαντήσεις. Μερικοί άνθρωποι θα σας διαβεβαιώσουν ότι το Bitcoin απέχει πολύ από το να μοιάζει με κάτι σαν μια οικονομική φούσκα, ενώ άλλοι ορκίζονται ότι η «έκρηξη της φούσκας του Bitcoin» έχει ήδη συμβεί πολύ καιρό.

Εάν το εν λόγω κρυπτονομίσμα είναι φούσκα, αλλά είναι ακόμα ζωντανό, τότε πότε θα εκραγεί το συννεφάκι Bitcoin; Λοιπόν, η απάντηση είναι πολύ απλή – μόλις σταματήσει να είναι χρήσιμη για τον γενικό πληθυσμό.

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας στον κόσμο της κρυπτογράφησης που λέει ότι η κρυπτογράφηση θα παραμείνει ζωντανή και ακμάζουσα όσο έχει πραγματική, εφαρμόσιμη χρήση. Και όταν πρόκειται για το Bitcoin, δεν φαίνεται ότι θα χάσει τη χρήση του σύντομα.

Όταν ρωτήθηκε «πότε θα ξεσπάσει η φούσκα του Bitcoin;», πιθανώς κανείς δεν θα μπορούσε να προσφέρει μια σταθερή, συγκεκριμένη απάντηση. Παρόλο που υπήρξαν πολλές παρόμοιες καταστάσεις σε όλη την ιστορία (η οικονομική κρίση του 2008, η έκρηξη της φούσκας του Μισισιπή κ.λπ.), το Bitcoin είναι λίγο διαφορετικό από όλα αυτά. Το γεγονός ότι αυτή η κρυπτογράφηση είναι αποκεντρωμένη έχει τα μειονεκτήματά της, σίγουρα, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι πιθανώς και η μεγαλύτερη δύναμή της.

Είναι λοιπόν το Bitcoin μια φούσκα; Λοιπόν, μόνο ο χρόνος θα μπορεί να πει. Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, σίγουρα δεν έχει ξεσπάσει.

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για εσάς. Προσπαθήστε να παρακολουθείτε τις ειδήσεις που σχετίζονται με το Bitcoin, κάνετε πάντα όσο το δυνατόν περισσότερη έρευνα και θα πρέπει να είστε σε θέση να διαμορφώσετε τη δική σας γνώμη σχετικά με το ερώτημα “Είναι το Bitcoin μια φούσκα;”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me