Η πτώση του Bitcoin – Θα συντριβεί το Bitcoin;

bitcoin crash - ΛογότυποΥπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τις τιμές Bitcoin πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα – θα συντριβεί το Bitcoin; Και αν θα … Πότε θα συντριβεί το Bitcoin?

Δεν υπάρχει μυστικό ότι το Bitcoin (όπως και τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα) αντιμετωπίζει σημαντική πτώση. Αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή συντριβή στις αρχές του 2018 μετατράπηκε σε μια φαινομενικά ατελείωτη σπείρα συντριβής και μείωσης της τιμής.

Κατά την περιήγηση και την ταξινόμηση μέσω του διαδικτύου, ενδέχεται να συναντήσετε πολλές διαφορετικές εξηγήσεις και εικασίες. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να τα ταξινομήσουμε και να καταλάβουμε γιατί το Bitcoin καταρρέει.

Επιπλέον, θα αναλύσω μερικές από τις πιο δημοφιλείς εικασίες σχετικά με την πτώση αυτού του κρυπτονομίσματος και θα παράσχω μια λογική, βασιζόμενη σε επιχειρήματα απάντηση στην καυτή ερώτηση – πρόκειται να συντριβεί το Bitcoin?

Η άνοδος του Bitcoin

Για αρκετό καιρό τώρα, το Bitcoin είναι γνωστό ως το εικονίδιο των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, παρά την τρέχουσα δημοτικότητά του και την αναγνώρισή του στο mainstream, η ιστορία ήταν πολύ διαφορετική κατά την έναρξη του νομίσματος το 2009.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του Bitcoin, η κρυπτογράφηση δεν αξίζει τίποτα. Ο δημιουργός (ή δημιουργοί) με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto ξεκίνησε το Bitcoin στις αρχές του 2009, αλλά το κέρμα κέρδισε αξιοσημείωτη αξία μόνο το 2011.

Κάπου στο πρώτο εξάμηνο του 2011 η τιμή του Bitcoin έσπασε το σήμα ενός δολαρίου. Ήταν πραγματικά μια ιστορική στιγμή για το νόμισμα, αλλά καθώς ο χρόνος αργότερα θα έδειχνε – η πρώτη από τις πολλές.

Ήταν σχεδόν φυσιολογικό να βλέπουμε το Bitcoin να συντρίβεται και να ανεβαίνει για τα επόμενα δύο χρόνια. Και οι μεταβολές των τιμών ήταν επίσης αισθητές – το νόμισμα θα πήγαινε για τίποτα από 3 έως 30 $. Αλλά το πρώτο πραγματικό κύμα που αντιμετώπισε η πρώην κοινότητα κρυπτογράφησης συνέβη τον Απρίλιο του 2013. Στις αρχές του μήνα, η τιμή του Bitcoin είχε ανώτατο όριο στα 266 $ – περισσότερο από ποτέ.

Αυτός ο τύπος ξαφνικής, εκρηκτικής ανάπτυξης ήταν ένας σαφής δείκτης από την κοινότητα κρυπτονομισμάτων στον υπόλοιπο κόσμο ότι κάτι συμβαίνει. Ξαφνικά, υπήρχαν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έδειχναν ενδιαφέρον για το crypto ή – πιο συγκεκριμένα – το Bitcoin.

Το Bitcoin έσπασε το σήμα των $ 1000 κάπου προς τα μέσα του 2017 και έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών σχεδόν 18.000 $ στο τέλος του έτους. Αν ρίξουμε μια ματιά στις αρχές του 2018, ωστόσο, θα δούμε έναν πολύ διαφορετικό τύπο ιστορίας και για μερικούς, μια απάντηση στην ερώτηση – πότε θα συντριβεί το Bitcoin?

Η πτώση του Bitcoin

Ρίξτε μια ματιά στην τιμή του Bitcoin στις αρχές του 2018 μπορεί να σας αφήσει πολύ μπερδεμένο – η αξία του νομίσματος μειώθηκε από σχεδόν 18.000 $ στο τέλος του 2017 σε 6000 $ τον Ιανουάριο του 2018.

Αυτή ήταν η στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν σοβαρά να αναρωτιούνται – θα συντριβεί το Bitcoin; Έχοντας κατά νου το γεγονός ότι η τιμή του κρυπτογράφου έχει μειωθεί σταθερά και έκτοτε καθιστά πολύ προφανές γιατί οι άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται αν είχε συμβεί επιτέλους η «έκρηξη φούσκας Bitcoin».


Κατά τη διάρκεια των ετών υπήρξαν πολλές μεταβολές τιμών Bitcoin (για να μην αναφέρουμε άλλα κρυπτονομίσματα) που επηρέασαν τον κόσμο των λάτρεις της κρυπτογράφησης. Τούτου λεχθέντος, ποτέ δεν φοβούνται ποτέ ότι το Bitcoin συντρίβει όσο τους τελευταίους μήνες.

Λοιπόν… Θα συντριβεί εντελώς το Bitcoin; Ή θα κάνει μια ένδοξη επιστροφή; Ας δούμε τι έχουν να πουν ορισμένοι εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι για το θέμα.

Θα συντρίψει το Bitcoin?

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Hubspot

Σύμφωνα με τον Clifford Chi από το blog.hubspot.com, η ερώτηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ ‘όλα, όταν εξετάζουμε την ερώτηση “θα συντριβεί το Bitcoin;”, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα πράγματα. Ας ξεκινήσουμε με τις θετικές πτυχές που θα μπορούσαν να πείσουν το νόμισμα να αναπτυχθεί.

Η θετική πλευρά του Bitcoin

Εάν η λέξη “blockchain” είναι η πρώτη σκέψη που εμφανίζεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε το Bitcoin, είστε στο σωστό δρόμο.

Ο κ. Τσι πιστεύει (και το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας κρυπτογράφησης θα τείνει να συμφωνεί) ότι το blockchain είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που θα κρατούσαν το Bitcoin ζωντανό και σε λειτουργία. Σε τελική ανάλυση, αυτός ο τύπος τεχνολογίας παρέχει τόσο γρήγορους ΚΑΙ ασφαλείς τύπους συναλλαγών μεταξύ δύο μερών, εξαλείφοντας οποιαδήποτε ανάγκη τρίτου (δηλαδή τράπεζες).

Επί του παρόντος, αρκετές εταιρείες αναπτύσσουν και βελτιώνουν τις εκδόσεις τους για το blockchain, έχοντας επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στα αντίστοιχα έργα τους. Αυτό το γεγονός και μόνο τείνει να επηρεάζει τους κακοποιούς, γιατί όταν σκεφτόμαστε “θα συντριβεί το Bitcoin;” είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την τεχνολογία blockchain.

Χρησιμότητα

Ένας άλλος λόγος για πιθανή ανάπτυξη του Bitcoin που τονίζει το Clifford Chi του Hubspot είναι ότι αυτό το νόμισμα (και τα κρυπτονομίσματα γενικά) είναι πολύ σπάνια, αλλά χρήσιμα.

Ο κ. Τσι τονίζει το γεγονός ότι τα σπάνια πράγματα είναι πολύτιμα. Η φυσική τους έλλειψη και η περιορισμένη προσφορά τους ισοδυναμούν με αυτά τα πράγματα που είναι αρκετά περιζήτητα, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τις τιμές τους.

Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή, η προμήθεια ενός ή άλλου νομίσματος κρυπτογράφησης έχει ένα καθορισμένο ποσό που πιθανότατα δεν θα αυξηθεί ούτε θα παραβιαστεί. Προσθέστε το γεγονός ότι τα cryptos είναι πολύ χρήσιμα και ευπροσάρμοστα στην εξίσωση και αυτό που παίρνετε είναι μια ατελείωτη ζήτηση στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

Επιπλέον, το Bitcoin έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων κρυπτονομισμάτων στην αγορά – η συναρπαστική δημοτικότητά του και η ιστορία «άνοδος στη φήμη» έχουν ανοίξει τις πύλες της γενικής επιτυχίας. Σήμερα θεωρείται περίεργο και ασυνήθιστο να συναντά κάποιος που δεν έχει ακούσει ποτέ για το Bitcoin. Προσθέστε όλους αυτούς τους παράγοντες και παίρνετε έναν αρκετά σταθερό λόγο για τον οποίο θα ήταν απίθανο να δείτε το Bitcoin να συντρίβεται.

Η αρνητική πλευρά του Bitcoin

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο Clifford Chi από το hubspot.com αναφέρει επίσης τους πιθανούς παράγοντες πίσω από την πτώση του Bitcoin. Πιθανώς τα μεγαλύτερα είναι κακή δημοσιότητα και θέματα ασφάλειας. Ενώ ο κακός τύπος μπορεί να πείσει μερικούς ανθρώπους να γυρίσουν την πλάτη τους στο Bitcoin, η έλλειψη αποτελεσματικής ασφάλειας μπορεί να βλάψει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό αυτό το νόμισμα.

Όπως συνόψισε ο κ. Τσι, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε μια σταθερή απάντηση στις εικασίες ότι το Bitcoin θα καταρρεύσει. Εάν η κοινότητα της κρυπτογράφησης είναι τυχερή, ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεχίσει να συμμετέχει στην ανάπτυξη blockchain και διαφόρων κρυπτονομισμάτων, τα οποία με τη σειρά τους πιθανότατα θα οδηγήσουν στην επιτυχία του Bitcoin.

CNBC

Βλέπουμε έναν πολύ διαφορετικό τύπο πρόβλεψης όταν εξετάζουμε τι έχει να πει το cnbc.com σχετικά με το Bitcoin.

Η αναφορά του CNBC Nouriel Roubini – ένας πολύ γνωστός οικονομολόγος – όταν μιλάει για την «έκρηξη της φούσκας Bitcoin». Ο Ν. Ρουμπίνι αναφέρθηκε ακόμη και λέγοντας ότι το Bitcoin είναι η «μεγαλύτερη φούσκα στην ανθρώπινη ιστορία».

Ο κ. Ρουμπίνι πιστεύει ότι το Bitcoin δεν πρόκειται να καταρρεύσει – αλλά θα φτάσει στο μηδέν. Εντείνει αυτούς τους ισχυρισμούς δηλώνοντας ότι τα «HODL nuts» θα προσκολληθούν στα Bitcoin τους και θα βιώσουν μια σημαντική απώλεια εσόδων εξαιτίας αυτού.

bitcoin crash - Δημοσίευση στο twitter του Nouriel Roubini

Ο Ν. Ρουμπίνι αναφέρει επίσης ότι πολλές απάτες θα προκύψουν από αυτό, κυρίως – συναλλαγές πλυσίματος. Η διαπραγμάτευση πλυσίματος είναι μια πράξη πώλησης κάτι στην αγορά και στη συνέχεια γρήγορα το αγοράζετε μόνοι σας. Αυτό γίνεται για να χειραγωγηθεί η αγορά με τρόπο που να είναι επωφελής για τον αρχικό πωλητή. Ο οικονομολόγος προτείνει ότι αυτός θα είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που οι λάτρεις του Bitcoin θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν αυτό το νόμισμα ζωντανό.

Όταν ρίχνετε μια ματιά σε προβλέψεις όπως αυτή, η ερώτηση “θα συντριβεί το Bitcoin;” γίνεται περισσότερο μια ζοφερή προφητεία παρά μια κερδοσκοπική ερώτηση.

Φορμπς

Το Forbes.com προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση “Θα συντριβεί το Bitcoin;” αναφέροντας την έκρηξη της φυσαλίδας Bitcoin.

Σύμφωνα με τον Forbes, αυτός ο τύπος οικονομικής έκρηξης συμβαίνει σε τρία στάδια:

  • Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει μια περίοδος αργής και (μερικές φορές όχι) σταθερής ανάπτυξης. Για το Bitcoin, αυτή η περίοδος διήρκεσε από την ίδρυσή της το 2009 έως τις αρχές του 2017.
  • Έπειτα, υπάρχει η «παράλογη» περίοδος όπου όλοι και οι μητέρες τους μπαίνουν απλά για να κάνουν ένα γρήγορο κέρδος, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε νότια πολύ γρήγορα. Το 2017 στο σύνολό του είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού όταν πρόκειται για το Bitcoin.
  • Τέλος, η συντριβή. Όλοι προσπαθούν να ξεφύγουν το συντομότερο δυνατόν, αλλά ακόμα δεν συνειδητοποιούν ότι το πλοίο θα συνεχίσει να βυθίζεται. Το Bitcoin βρίσκεται σε αυτό το τελικό στάδιο και βρίσκεται εδώ από τις αρχές του 2018.

Ο Φορμπς εξηγεί την κατάσταση «Έκρηξη φυσαλίδων Bitcoin», αλλά όταν έρχεται αντιμέτωπος με την ερώτηση «θα συντριβεί το Bitcoin;», τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.

bitcoin-crash

Το Forbes.com εξηγεί το γεγονός ότι η αξία ενός κρυπτονομίσματος είναι άμεσα ανάλογη με τη χρήση του πραγματικού κόσμου. Τα Cryptos (περιλαμβάνονται Bitcoin) θα βγαίνουν πάντα από σενάρια “crash and burn” αρκεί να έχουν πραγματική, σημαντική χρήση.

Ενώ ο Νούριελ Ρουμπίνι δεν σκέφτηκε καν το ερώτημα “θα συντριβεί το Bitcoin;” και μάλιστα είχε μια συγκεκριμένη (απαισιόδοξη) απάντηση για το «πότε θα συντριβεί το Bitcoin;», τόσο το blog.hubspot.com όσο και το banes.com ήταν λίγο πιο ανοιχτά με την προσέγγισή τους. Αυτό δείχνει μόνο πόσο δύσκολο είναι να προβλέψουμε την πιθανή έκβαση των γεγονότων, ειδικά με ένα τόσο ασταθές θέμα όπως το Bitcoin.

Περίληψη

Όπως έχετε παρατηρήσει πιθανώς από τα παραδείγματα και τις απόψεις που εμφανίζονται παραπάνω, οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται πολύ διαφορετικά όταν πρόκειται για το μέλλον του Bitcoin.

Θα συντριβεί το Bitcoin; Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποστηρίζουν και τις δύο πλευρές του επιχειρήματος. Από τη μία πλευρά, το Bitcoin είναι ένα βασικό στοιχείο των κρυπτονομισμάτων – έχει γίνει ένα παράδειγμα του πόσο μακριά έχουν φτάσει τα cryptos τα τελευταία δύο χρόνια. Η εμφάνιση του Bitcoin στο mainstream άνοιξε επίσης πολλές νέες πόρτες – οι άνθρωποι άρχισαν να το μιλάνε όλο και περισσότερο, οι οποίες με τη σειρά τους διόγκωσαν την τιμή του νομίσματος, το δημοφιλές blockchain, επέτρεψε την έναρξη νέων startups που βασίζονται σε τεχνολογία blockchain κ.λπ..

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το Bitcoin είχε επίσης το μερίδιο των μειονεκτημάτων του. Η τεράστια έκρηξη που βιώνει αυτή τη στιγμή έκανε ακόμη και τις πιο δύσκολες, οι πιο ανυπόμονες υποστηρικτές του Bitcoin επανεκτιμούν την προσέγγισή τους προς αυτό το νόμισμα. Επιπλέον, η συντριβή του Bitcoin φάνηκε να σέρνει τα περισσότερα από τα άλλα κρυπτογράφηση.

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων είναι απρόβλεπτος – οι τιμές ορισμένων συγκεκριμένων νομισμάτων μπορούν να ανεβούν στα ύψη ή να πέσουν κάτω χωρίς προφανή λόγο. Τι συχνά τείνουν να ξεχνούν οι άνθρωποι όταν σκέφτονται «το Bitcoin θα καταρρεύσει;» είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες!) διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά κάθε λεπτό κάθε μέρα. Για ένα μέσο άτομο, είναι πολύ αδύνατο να παρακολουθείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και λεπτομέρειες, ειδικά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

συμπέρασμα

Σε αυτό το σημείο, τώρα γνωρίζετε για την ιστορία (τόσο τις καλές όσο και τις κακές στιγμές) της άνοδος του Bitcoin στην εξουσία και μερικές από τις προβλέψεις που περιβάλλουν το αιώνιο ερώτημα – θα συντριβεί το Bitcoin?

Έχετε παρατηρήσει πιθανώς ότι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Οι Cryptos έχουν τη φήμη ότι είναι εξαιρετικά ασταθείς – μερικές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε το σκεπτικό πίσω από τις αλλαγές των τιμών τους. Μόνο για αυτόν τον λόγο καθίσταται σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί το μέλλον του Bitcoin με απόλυτη ακρίβεια. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να έχετε κατά νου τις απόψεις ειδικών οικονομολόγων, ενθουσιωδών κρυπτογράφησης και άλλων επαγγελματιών στον τομέα. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, πρέπει πάντα να αποφασίζετε.

Πάντα να παίρνετε τις απόψεις των άλλων ανθρώπων με έναν κόκκο αλατιού. Κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για το μέλλον τυχόν κρυπτονομισμάτων στην αγορά μέχρι σήμερα – είναι κυρίως μορφωμένοι (ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανίδεοι) εικασίες και εικασίες. Εκτός από τους ειδικούς, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε κέντρα συνομιλίας και φόρουμ που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Οι άνθρωποι σε τέτοια μέρη είναι συνήθως πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Ό, τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, εύχομαι καλή τύχη σε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με το Bitcoin (και το κρυπτογράφηση γενικά).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map