Τι είναι το Bitcoin και πώς λειτουργεί το Bitcoin;

Οι ερωτήσεις που ήταν στο μυαλό όλων τουλάχιστον μία φορά το 2017: τι είναι το Bitcoin και πώς λειτουργεί το Bitcoin?

Bitcoin αποτελείται από δύο λέξεις, “Κομμάτι” & «Κέρμα“. Εάν κόψετε τις πληροφορίες μέσα σε υπολογιστές σε μικρότερα κομμάτια, θα βρείτε 1s και 0s. Αυτά ονομάζονται bits. Γνωρίζετε ήδη για τα νομίσματα.

…και τι είναι τα Bitcoin?

Τα Bitcoin είναι το πλήθος του Bitcoin. Είναι νομίσματα που είναι αποθηκευμένα σε υπολογιστές. Δεν είναι φυσικοί και υπάρχουν μόνο στον ψηφιακό κόσμο! Γι ‘αυτό το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ονομάζονται συχνά ψηφιακά νομίσματα.

Μπορεί να φαίνεται αρκετά συγκεχυμένο στην αρχή, αλλά σε αυτόν τον οδηγό, θα το φτιάξω όσο πιο απλό γίνεται – καλώς ήλθατε στο Bitcoin για αρχάριους! Μέχρι το τέλος του οδηγού, ακόμη και οι αρχάριοι θα κατανοήσουν τι είναι το Bitcoin, πώς να αποκτήσετε Bitcoin και πώς να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin.

Επίσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δείτε μερικά αξιόπιστος ανταλλαγές κρυπτογράφησης (δηλαδή Coinbase ή Binance), εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε Bitcoin! Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα Bitcoin σας ασφαλή πορτοφόλια, Εξετάστε λοιπόν τις επιλογές υλικού, όπως το Ledger Nano S και το Trezor.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πιο απλός τρόπος αγοράστε Bitcoin με την πίστωσή σας Η κάρτα γίνεται μέσω του Simplex – επεξεργασία πληρωμών χωρίς απάτη. Η επιλογή είναι δική σου.

Ας αρχίσουμε!

Ψάχνετε για το πιο ασφαλές μέρος για να αγοράσετε BTC; Έχω συλλέξει τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης με την καλύτερη βαθμολογία που εγκρίθηκαν ως οι ασφαλέστερες πλατφόρμες για αγορά BTC παρακάτω, οπότε ρίξτε μια ματιά.

Παροχέας Visa / Mastercard Διαθέσιμο Crypto Η βαθμολογία μας Αναθεώρηση Coinbase ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Litecoin
 • + 30 ακόμη

9.8 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Επανεξέταση Binance ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Cardano
 • + 150 ακόμη

9.6 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Επανεξέταση Coinmama ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Bitcoin μετρητά
 • +7 ακόμη

9.4 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Κριτική Kraken ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • ΠΑΥΛΑ
 • + 37 ακόμη

9.1 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Αναθεώρηση eToro ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Bitcoin μετρητά
 • Αιθέριο
 • +3 ακόμη

8.6 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Κριτική KuCoin ΝΑΙ


 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Μονόρο
 • + 210 περισσότερα

8.5 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Κριτική ανταλλαγής Gemini ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Bitcoin μετρητά
 • Αιθέριο
 • +21 ακόμη

8.4 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Δημοφιλέστερος 729 κριτικές 9.8 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική Επιλογή Επιμελητή 1279 Κριτικές 9.6 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 816 κριτικές 9.4 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 1174 Κριτικές 9.1 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 453 Κριτικές 8.6 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 563 κριτικές 8.5 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 603 κριτικές 8.4 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική

Πλεονεκτήματα

 • Διαφάνεια
 • Αποκεντρωμένη
 • Με την υποστήριξη της κοινότητας
 • Δεν υπάρχει επαλήθευση για νέους χρήστες

Μειονεκτήματα

 • Διαφορετικά τέλη
 • Όχι τόσο γρήγορα σε σύγκριση με άλλα κρυπτονομίσματα

Πώς λειτουργεί το Bitcoin; Γιατί επινοήθηκε το Bitcoin?

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά…

Υπάρχουν τρία τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: ο παραγωγός, ο καταναλωτής, και ο μεσάζων. Εάν θέλετε να πουλήσετε ένα βιβλίο στο Amazon, πρέπει να πληρώσετε ένα μεγάλο 40-50% χρέωση. Αυτό είναι το ίδιο σχεδόν σε κάθε κλάδο! Ο μεσάζων παίρνει πάντα μεγάλο μέρος των χρημάτων του παραγωγού.

Για να καταλάβετε τι είναι το Bitcoin, είναι σημαντικό να γνωρίζετε γιατί δημιουργήθηκε. Το Bitcoin εφευρέθηκε αφαιρέστε έναν τύπο μεσάζοντοςοι τράπεζες. Εάν πρέπει να μεταφέρετε 5000 $ από τη χώρα σας στον φίλο σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα χρήματα πρέπει να περάσουν από μια τράπεζα στη χώρα σας. Παίρνουν ένα τέλος για επεξεργασία. Όταν τα χρήματα φτάσουν στην τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τράπεζα του φίλου σας χρεώνει επίσης μια χρέωση.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: ένας σωρός κρυπτονομισμάτων.

Δεν είναι μόνο τα τέλη που είναι το πρόβλημα, είναι τα δεδομένα που αποθηκεύουν. Οι τράπεζες αποθηκεύουν πολλά ιδιωτικά δεδομένα σχετικά με τους πελάτες τους. Πολλές τράπεζες έχουν παραβιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, δηλαδή πολύ επικίνδυνο για άτομα που χρησιμοποιούν αυτές τις τράπεζες. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το Bitcoin.

Σε αντίθεση με το Bitcoin, οι τράπεζες μπορούν να παγώσουν / μπλοκάρουν λογαριασμούς ανθρώπων όποτε θέλουν. Έχουν υπερβολικό έλεγχο στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις τράπεζες και έχουν κάνει κατάχρηση της εξουσίας τους. Οι τράπεζες έπαιξαν μεγάλο ρόλο την οικονομική κρίση του 2008, πολύ. Το Bitcoin ξεκίνησε το 2009, αμέσως μετά την κρίση. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κρίση ήταν ένας από τους λόγους για τη δημιουργία Bitcoin.

Ποιος δημιούργησε το Bitcoin; Ο δημιουργός του Bitcoin είναι άγνωστος. Το όνομα που χρησιμοποιήθηκε ήταν Satoshi Nakamoto, αλλά αυτό ήταν ψεύτικο όνομα και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός δημιουργός.

Η λύση ήταν να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που δεν έχει καμία αρχή (σαν τράπεζα). Σε μια μόνο αρχή δεν πρέπει να δοθεί η εξουσία ελέγχου των ανθρώπων. Οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις ελέγχουν τα νομίσματα, οπότε έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο νόμισμα.

Το Bitcoin είναι η λύση: δεν έχει καμία εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι καμία τράπεζα, κανένα PayPal, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πει στην τράπεζα να παγώσει τον λογαριασμό σας. Είναι υπέροχο, έτσι; Η ερώτηση στο μυαλό όλων πρέπει τώρα να είναι «πώς λειτουργεί το bitcoin;».

Πώς λειτουργεί το Bitcoin?

Ο δημιουργός του Bitcoin έφτιαξε τρεις κύριες έννοιες για το Bitcoin που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των αρχών του Bitcoin:

Ας εξερευνήσουμε κάθε ιδέα λίγο πιο κοντά.

Αποκεντρωμένα δίκτυα

Όταν μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο και πληκτρολογήστε “www.google.com”, τον υπολογιστή σας ξεκινά μια συνομιλία με τους υπολογιστές της Google. Στη συνέχεια, και οι δύο υπολογιστές αρχίζουν να μιλούν μεταξύ τους και το πρόγραμμα περιήγησής σας εμφανίζει εικόνες, κουμπιά κ.λπ. Εάν οι διακομιστές της Google ήταν εκτός λειτουργίας για κάποιο λόγο, δεν θα μπορούσατε να δείτε αυτές τις εικόνες και τα κουμπιά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δεδομένα αποθηκεύονται σε ένα κεντρικό δίκτυο – είναι σε ένα μέρος.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: Κεντρικές και αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί το Bitcoin, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο. Σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, τα δεδομένα είναι παντού. Εάν η Google χρησιμοποιούσε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, θα εξακολουθούσατε να βλέπετε τα δεδομένα, επειδή είναι παντού και όχι μόνο σε ένα μέρος. Αυτό σημαίνει ότι η Google δεν θα πάει ποτέ εκτός σύνδεσης!

Κρυπτογράφηση

Στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, κρυπτογράφηση χρησιμοποιήθηκε πολύ. Μετέτρεψε ραδιοφωνικά μηνύματα σε κώδικα που κανείς δεν μπορούσε να διαβάσει. Για να το διαβάσετε, θα πρέπει να μετατρέψετε ξανά στο αρχικό μήνυμα. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα κλειδί. Ήταν δυνατό μέσω μαθηματικών τύπων!

Το Bitcoin χρησιμοποιεί την κρυπτογραφία με τον ίδιο τρόπο. Αντί να μετατρέπει ραδιοφωνικά μηνύματα, το Bitcoin χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για μετατροπή δεδομένα συναλλαγών. Γι ‘αυτό ονομάζεται Bitcoin κρυπτογράφηση. Γνωρίζοντας ότι θα σας κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin.

Το Bitcoin το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας το blockchain. Ο δημιουργός του Bitcoin εφηύρε την τεχνολογία blockchain!

Προσφορά και ζήτηση

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ο John επισκέφτηκε το φούρνο, έμεινε μόνο ένα κέικ. Τέσσερα άλλα άτομα το ήθελαν επίσης. Κανονικά, το κέικ κοστίζει μόνο $ 2. Αλλά επειδή 4 άλλοι άνθρωποι ήθελαν το κέικ, έπρεπε να πληρώσει 10 $ για αυτό.

Αυτή είναι η κύρια έννοια του προσφορά και ζήτηση: όταν κάτι είναι περιορισμένος, έχει μεγαλύτερη αξία. Όσο περισσότερα άτομα το θέλουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η τιμή του. Είναι το ίδιο με τα σπάνια vintage αυτοκίνητα.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: προμήθεια & amp; ζήτηση.

Το Bitcoin χρησιμοποιεί την ίδια ιδέα. Η προσφορά Bitcoin είναι περιορισμένη. Το Bitcoin παράγεται στο σταθερό επιτόκιο, που μειώνεται με την πάροδο του χρόνου – μειώνεται στο ήμισυ κάθε τέσσερα χρόνια. Το Bitcoin έχει όριο 21 εκατομμυρίων νομισμάτων. Μόλις υπάρχουν 21 εκατομμύρια Bitcoin, δεν θα δημιουργούνται πλέον κέρματα. Πόσα Bitcoin υπάρχουν αυτή τη στιγμή; Λοιπόν, αυτήν τη στιγμή (27.07.20), υπάρχουν 18,5 εκατομμύρια Δημιουργήθηκαν Bitcoin. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο ακόμα πριν φτάσουμε τα 21 εκατομμύρια!

Λοιπόν, αυτό απαντά σε μέρος του “πώς λειτουργεί το Bitcoin;”, αλλά δεν απαντά σε όλα αυτά. Για να μάθουμε πραγματικά πώς λειτουργεί το Bitcoin, πρέπει να προχωρήσουμε στο πώς Συναλλαγές Bitcoin δουλειά…

Πώς συμβαίνουν οι συναλλαγές?

Τώρα, ας δούμε πώς λειτουργούν αυτές οι έννοιες. Για την καταγραφή συναλλαγών, πρέπει να τις κάνουμε μια βάση δεδομένων (σαν φύλλο Excel).

Αυτό κανονικά θα αποθηκευόταν σε ένα μέρος σε ένα κεντρικό δίκτυο. Αλλά επειδή χρησιμοποιεί το Bitcoin ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, κοινοποιείται η βάση δεδομένων Bitcoin. Αυτή η κοινόχρηστη βάση δεδομένων είναι γνωστή ως ένα κατανεμημένο καθολικό και η πρόσβαση γίνεται με το blockchain. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain και να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι τα Bitcoin από την οπτική γωνία blockchain, διαβάστε το δικό μου "Εξήγησε το Blockchain" οδηγός.

Για να στείλετε Bitcoin σε κάποιον, πρέπει να υπογράψετε ψηφιακά ένα μήνυμα που να λέει, “Στέλνω 50 Bitcoin στον Πέτρο”. Το μήνυμα θα μεταδοθεί έπειτα σε όλους τους υπολογιστές του δικτύου. Αποθηκεύουν το μήνυμά σας στη βάση δεδομένων / καθολικό.

Μπορεί κάποιος να πλαστοποιήσει την ταυτότητά μου?

Όταν δημιουργείτε ένα πορτοφόλι Bitcoin (για να αποθηκεύσετε το Bitcoin σας), λαμβάνετε ένα δημόσιο κλειδί και ένα ιδιωτικό κλειδί. Τα δημόσια κλειδιά και τα ιδιωτικά κλειδιά είναι ένα σύνολο μεγάλων αριθμών και γραμμάτων. είναι σαν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικό για να κατανοήσετε πραγματικά πώς λειτουργεί το Bitcoin.

Οι άνθρωποι χρειάζονται το δικό σας δημόσιο κλειδί αν θέλουν να σας στείλουν χρήματα. Επειδή είναι απλώς ένα σύνολο αριθμών και ψηφίων, κανείς δεν χρειάζεται να γνωρίζει το όνομα ή τη διεύθυνση email σας κ.λπ. Αυτό καθιστά τους χρήστες Bitcoin ανώνυμους!

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: Ιδιωτικό κλειδί πορτοφολιού Blockchain.

Όσο για το δικό σας ιδιωτικό κλειδί, δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε κανέναν να το δει. Στο blockchain, το ιδιωτικό κλειδί σας είναι την ταυτότητά σας. Χρησιμοποιείτε το ιδιωτικό σας κλειδί για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Bitcoin σας. Εάν κάποιος το δει, μπορεί να κλέψει όλο το Bitcoin σας – γι ‘αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί!

Ναι, τεχνικά, η ταυτότητά σας μπορεί να παραποιηθεί. Εάν κάποιος λάβει το ιδιωτικό σας κλειδί, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να στείλει Bitcoin από το πορτοφόλι σας στο πορτοφόλι του. Γι ‘αυτό πρέπει να διατηρήσετε το ιδιωτικό σας κλειδί πολύ, πολύ ασφαλές.

Η πραγματική σας ταυτότητα (το όνομά σας, η διεύθυνσή σας κ.λπ.) δεν μπορεί να παραποιηθεί, επειδή δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσετε για να στείλετε ή να λάβετε Bitcoin.

Μπορεί κάποιος να ξοδέψει δύο φορές το Bitcoin?

Οι συναλλαγές Bitcoin ομαδοποιούνται και αποθηκεύονται σε μπλοκ. Αυτά τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους σε μια σειρά. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται blockchain.

Κάθε συναλλαγή στο μπλοκ έχει ένα δημόσιο κλειδί γραμμένο σε αυτό. Εάν είναι το Bitcoin σας, θα είναι το ιδιωτικό κλειδί σας που είναι γραμμένο σε αυτό. Επειδή κάθε μπλοκ είναι συνδεδεμένο με το μπλοκ πριν από αυτό, κανένα Bitcoin δεν μπορεί να ξοδευτεί δύο φορές.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: ένας άνθρωπος που κρατά ένα Bitcoin.

Ας καταλάβουμε πώς λειτουργεί το Bitcoin μερικά πραγματικά παραδείγματα. Εάν κάποιος προσπάθησε να στείλει το ίδιο Bitcoin δύο φορές, αυτό θα συνέβαινε:

 1. Ο David στέλνει στον John ένα Bitcoin.
 2. Η συναλλαγή αποθηκεύεται σε ένα μπλοκ στο blockchain.
 3. Την επόμενη μέρα, ο David προσπαθεί να στείλει το ίδιο Bitcoin σε κάποιον άλλο.
 4. Η συναλλαγή Bitcoin μπαίνει στο τρέχον μπλοκ του blockchain.
 5. Οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν το blockchain ελέγχουν το τελευταίο μπλοκ στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το Bitcoin.
 6. Στο τελευταίο μπλοκ στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το Bitcoin, η συναλλαγή αναφέρει ότι το Bitcoin στάλθηκε στο δημόσιο κλειδί του John.

Επειδή δεν είναι το δημόσιο κλειδί του John που αποστέλλεται στο Bitcoin στο τρέχον μπλοκ, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν το blockchain δεν επιτρέπουν τη χρήση του Bitcoin.

Τι γίνεται αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τα μπλοκ?

Εάν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει τα δεδομένα συναλλαγής σε ένα από τα μπλοκ, θα τα αλλάξει μόνο στην δική του έκδοση, όπως ένα έγγραφο του Microsoft Word που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin. Για να γίνει η αλλαγή στην κοινόχρηστη βάση δεδομένων, ώστε να είναι στην έκδοση όλων, θα πρέπει να ελέγξουν Το 51% των υπολογιστών στο δίκτυο.

Τι γίνεται αν κάποιος ελέγχει το 51% των υπολογιστών στο δίκτυο?

Αυτό είναι τεχνικά δυνατό, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να επιτύχω. Ακόμα κι αν κάποιος παραβίασε το 51% των υπολογιστών στο δίκτυο (επίσης γνωστοί ως κόμβοι), υπάρχει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας που παρεμποδίζει.

Για να προσθέσετε νέα μπλοκ στο blockchain, πρέπει να είναι εξορύσσεται. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εξόρυξη επειδή οι κόμβοι που το κάνουν ανταμείβονται με Bitcoin – όπως οι ανθρακωρύχοι που ανταμείβονται με χρυσό.

Στην εξόρυξη, οι κόμβοι πρέπει να επεξεργάζονται συναλλαγές Bitcoin και να επαληθεύουν ότι είναι πραγματικές. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει να λύσουν ένα μαθηματικό πρόβλημα. Όταν επιλυθεί το πρόβλημα, επαληθεύεται το μπλοκ συναλλαγών και δημιουργείται ένα νέο μπλοκ. Κάθε μπλοκ έχει ένα νέο πρόβλημα και μια νέα λύση για να βρουν οι ανθρακωρύχοι.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: ένας χάκερ που εργάζεται σε φορητό υπολογιστή.

Ο πρώτος κόμβος για την επίλυση αυτού του προβλήματος παίρνει νέα Bitcoin. Η εξόρυξη χρησιμοποιεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε οι ανθρακωρύχοι πρέπει να ανταμείβονται!

Μερικές περισσότερες εξηγήσεις στην πραγματική ζωή για το πώς να κάνει το Bitcoin λειτουργεί: εδώ τι θα συνέβαινε αν ένας χάκερ ελέγχει το 51% των κόμβων και προσπαθεί να αλλάξει ένα μπλοκ:

 1. Ο χάκερ θα αλλάξει τα δεδομένα στο μπλοκ έτσι ώστε το Bitcoin να σταλεί στο δημόσιο κλειδί του.
 2. Επειδή τα δεδομένα στο μπλοκ έχουν αλλάξει, υπάρχει ένα νέο μαθηματικό πρόβλημα και ο εισβολέας πρέπει να το λύσει.
 3. Η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται ο hacker για να λύσει το πρόβλημα κοστίζει περισσότερο από αυτό που αξίζει το Bitcoin στο μπλοκ.
 4. Ο χάκερ μπορεί να συνεχίσει και να λύσει το πρόβλημα, αλλά θα χάσει χρήματα κατά τη διαδικασία.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι σχεδόν άσκοπο για έναν χάκερ να ολοκληρώσει μια επίθεση στο blockchain. Γι ‘αυτό είναι τόσο ασφαλές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Bitcoin?

Θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε ποια είναι τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα του Bitcoin αφού το διαβάσετε εδώ στον οδηγό. Ωστόσο, δεν έχω μιλήσει πολύ τα μειονεκτήματα, έχω?

Υπάρχουν ακόμα ορισμένα οφέλη για τα οποία δεν έχω μιλήσει, λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τα πλεονεκτήματα και μετά θα εξετάσω τα μειονεκτήματα. Στη συνέχεια, θα γνωρίζετε πλήρως και θα είστε ειδικός στην ερώτηση – πώς λειτουργεί το Bitcoin?

Τα πλεονεκτήματα του Bitcoin

✓ Οι διεθνείς πληρωμές είναι πολύ πιο γρήγορες από τις τράπεζες.

✓ Τα τέλη είναι χαμηλά.

✓ Blockchain – σχεδόν αδύνατο να χακαριστεί.

✓ Αποκεντρωμένη – δεν μπορεί να τερματιστεί σε ένα σημείο.

✓ Διαφανές – δεν χρειάζεται να εμπιστεύεστε κανέναν.

✓ Ανώνυμος – δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το όνομά σας.

✓ Με την υποστήριξη της κοινότητας – οι χρεώσεις μοιράζονται αντί να πηγαίνουν σε ένα μόνο σημείο (δηλαδή σε τράπεζα ή PayPal).

✓ Καμία επαλήθευση για νέους χρήστες – οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Χωρίς επαλήθευση για νέους χρήστες: Γιατί είναι τόσο σημαντικό?

Ένα άλλο βασικό στοιχείο για το πώς λειτουργεί το Bitcoin είναι ότι οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο μπορεί να στέλνει χρήματα ο ένας στον άλλο. Δεν υπάρχει KYC (Γνωρίστε τον πελάτη σας) διαδικασία – δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό για να ανοίξετε ένα πορτοφόλι Bitcoin.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: πρόσβαση σε κινητές τράπεζες.

Με μια τράπεζα, πρέπει να χρησιμοποιείτε το αναγνωριστικό σας όταν υποβάλλετε αίτηση για λογαριασμό. Εξαιτίας αυτού, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν μπορούν να στείλουν ή να λάβουν χρήματα. Τώρα, όμως, με το Bitcoin, τελικά μπορούν!

Διεθνείς πληρωμές: Ένα μεγάλο πλεονέκτημα

Εάν θέλετε να στείλετε μια διεθνή πληρωμή, συνήθως θα χρειαστούν 3+ ημέρες με την τράπεζά σας και θα σας κοστίσει μια χρέωση περίπου 10-15 $ ή περισσότερο. Είναι διαφορετικό σε κάθε χώρα, αλλά είναι ακόμα ακριβός και διαρκεί πολύ.

Εάν το στείλετε χρησιμοποιώντας το Bitcoin, θα χρειαστούν μόνο περίπου 10 λεπτά. Μερικές φορές διαρκεί περισσότερο (έως και μία ώρα ή περισσότερο), αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πιο γρήγορο από τις 3+ ημέρες που χρειάζονται οι τράπεζες. Η χρέωση για το Bitcoin αλλάζει συχνά και οι προγραμματιστές προσπαθούν να το κρατήσουν όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Προς το παρόν (27.07.20), είναι περίπου 3 $ κατά μέσο όρο.

Είναι φθηνό γιατί υπάρχει χωρίς μεσάζοντα (τράπεζες, PayPal, κ.λπ.) για να πληρώσετε! Αυτό είναι το Bitcoin.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά το μειονέκτημα πώς λειτουργεί το Bitcoin.

Τα μειονεκτήματα του Bitcoin

✗ Η εξόρυξη χρησιμοποιεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.

✗ Όχι τόσο γρήγορα όσο άλλα κρυπτονομίσματα.

✗ Οι χρεώσεις αλλάζουν πολύ.

Onymous Ανώνυμος – χρησιμοποιείται για έγκλημα.

✗ Δύσκολο στη χρήση – ιδιωτικά κλειδιά, δημόσια κλειδιά κ.λπ..

Τέλη και ταχύτητα: Το Bitcoin είναι σχεδόν 10 ετών

Το Bitcoin ξεκίνησε το 2009, θυμάσαι; Λοιπόν, αυτό είναι σχεδόν 10 χρόνια πριν! Έκτοτε, έχουν γίνει πολλά νεότερα κρυπτονομίσματα που είναι πολύ πιο γρήγορα από το Bitcoin. Επίσης, Οι χρεώσεις του Bitcoin έχουν μερικές φορές αυξηθεί έως και 28 $!

Τα τέλη αυξήθηκαν επειδή η δημοτικότητα του Bitcoin ήταν πάρα πολύ για να αντιμετωπιστεί το δίκτυο Bitcoin – υπήρχαν πάρα πολλά άτομα που το χρησιμοποιούσαν. Αυτό είναι κάτι που οι προγραμματιστές Bitcoin προσπαθούν να βελτιώσουν και μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί. Όπως είπα νωρίτερα, οι χρεώσεις Bitcoin μειώνονται σε 1 $!

Το Bitcoin δεν είναι πολύ εύκολο στη χρήση

Το μειονέκτημα του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin είναι ότι χρειάζεται ιδιωτικά κλειδιά, δημόσια κλειδιά, άνοιγμα και χρήση πορτοφολιού, κλπ. Δεν είναι πολύ εύκολο για άτομα που δεν είναι σίγουροι για τη χρήση υπολογιστών. Όταν θέλετε να στείλετε μια πληρωμή σε κάποιον, πρέπει να πληκτρολογήσετε ένα μεγάλο σύνολο αριθμών και γραμμάτων (το δημόσιο κλειδί του) στον υπολογιστή σας.

Αυτό συμβαίνει όταν ξεκίνησαν για πρώτη φορά τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο – έπρεπε να πληκτρολογήσετε έναν μεγάλο αριθμό στη γραμμή διευθύνσεων. Αργότερα, οι διευθύνσεις (www.) Που χρησιμοποιούμε σήμερα την αντικατέστησαν. Το Bitcoin πρέπει να γίνει εύκολο στη χρήση, έτσι ώστε όλοι στον κόσμο να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, όπως είναι η περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Ηλεκτρισμός και περιβάλλον

Όπως είπα νωρίτερα, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την εξόρυξη είναι υψηλό. Οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται με Bitcoin, οπότε κερδίζουν ακόμα κέρδος. Ωστόσο, η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από τους ανθρακωρύχους είναι πολύ κακό για το περιβάλλον (τώρα γνωρίζετε κάποια μειονεκτήματα της ερώτησης σχετικά με το πώς λειτουργεί το Bitcoin).

Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το NEO και το Lisk, χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό σύστημα εξόρυξης που χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό το σύστημα ονομάζεται PoS (Απόδειξη του πονταρίσματος).

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: ηλεκτρικοί πυλώνες

Θυμηθείτε ότι στο σύστημα του Bitcoin, ο ανθρακωρύχος που επαληθεύει πρώτα το μπλοκ είναι αυτός που ανταμείβεται με το Bitcoin; Αυτό το σύστημα ονομάζεται PoW (Απόδειξη εργασίας). Είναι σαν αγώνας, έτσι δεν είναι?

Απόδειξη εργασίας

Όλοι οι ανθρακωρύχοι εργάζονται στο ίδιο μπλοκ ταυτόχρονα, προσπαθώντας να κερδίσουν τον αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα σε κάθε μπλοκ που δημιουργείται.

Απόδειξη πονταρίσματος

Στο PoS, μόνο ένας ανθρακωρύχος μπορεί να εξορύξει το μπλοκ. Όταν δημιουργηθεί το επόμενο μπλοκ, επιλέγεται ένας άλλος ανθρακωρύχος για να το ορυχείο. Με αυτόν τον τρόπο, είναι μόνο ένας ανθρακωρύχος που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα σε κάθε μπλοκ. Αυτό είναι πολύ φθηνότερο και καλύτερο για το περιβάλλον!

Το ποινικό μητρώο του Bitcoin

Μια από τις πιο σκοτεινές πλευρές του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητά σας, επειδή αυτό το Bitcoin υπήρξε πολύ συχνά στα νέα χρησιμοποιείται από εγκληματίες. Ίσως έχετε ακούσει κάτι που λέγεται Δρόμος του μεταξιού. Αυτή ήταν μια αγορά ο σκοτεινός ιστός – ένα ανώνυμο τμήμα του Διαδικτύου που πρέπει να ανοίξει χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα περιήγησης.

Στο Silk Road, θα μπορούσατε να αγοράσετε πολλά παράνομα πράγματα, και Bitcoin το νόμισμα που χρησιμοποιείται. Το Silk Road ξεκίνησε το 2011 αλλά ήταν έκλεισε το 2013 από το FBI.

Αυτό ήταν πολύ κακό για το Bitcoin και ορισμένες κυβερνήσεις προσπάθησαν να απαγορεύσουν την κρυπτογράφηση για αυτόν τον λόγο. Είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα του τρόπου κατάχρησης του Bitcoin, αν και το έγκλημα μπορεί να συμβεί με όλα τα νομίσματα.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Πώς μπορώ να αγοράσω Bitcoin?

Ξέρετε πώς λειτουργεί το Bitcoin, τι είναι, τι είναι καλό και τι είναι κακό. Το μόνο που μένει είναι να ξέρεις πώς να το αγοράσεις. Λοιπόν, πώς αγοράζετε το Bitcoin?

Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές.

Χρηματιστηριακές ανταλλαγές

Αυτό είναι το απλούστερη τρόπος, αλλά κανονικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητά σας. Αυτό σημαίνει τη χρήση του ονόματος, της διεύθυνσης και του διαβατηρίου / άδειας οδήγησης. Οι χρεώσεις για χρηματιστηριακές ανταλλαγές κοστίζουν συνήθως μεταξύ 1-5%, αλλά εξαρτάται από την τοποθεσία σας σχετικά με τον τρόπο πληρωμής.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας τραπεζική μεταφορά, χρεωστική / πιστωτική κάρτα, ακόμη και PayPal. προτείνω Κάθισμα γιατί είναι εύκολο στη χρήση και πολύ αξιόπιστο. Πώς λειτουργεί το Bitcoin: ένας άντρας που μιλάει στο τηλέφωνο.

Η χρήση ανταλλαγής μεσιτών μοιάζει λίγο όταν πηγαίνετε σε ταξιδιωτικό πράκτορα για να μετατρέψετε το τοπικό σας νόμισμα σε ξένο νόμισμα (για παράδειγμα USD για JPY).

Ανταλλαγές P2P (Peer-to-Peer)

Αυτά είναι σαν χρηματιστήρια, αλλά δεν χρησιμοποιούν μεσάζοντα – δεν υπάρχει μεσίτης. Για παράδειγμα, ο John μπορεί να στείλει χρήματα στην Amy και η Amy θα στείλει στον John κάποιο Bitcoin. Δεν υπάρχει μεσίτης, επομένως δεν πληρώνουν τέλη!

Η Amy θα πρέπει πάντα να πληρώνει στον John τον Bitcoin γιατί P2P ανταλλαγές χρησιμοποιήστε ένα υπηρεσία escrow. Όταν ο John ζητά από την Amy για το Bitcoin, το Bitcoin αποστέλλεται στο χρηματιστήριο. Όταν ο John πληρώνει στην Amy τα χρήματά του, ο μεσεγγύριος στέλνει στον John τα χρήματά του. Ο Τζον και η Έμι δεν έχουν κανέναν έλεγχο στο μεσεγγύηση, επομένως είναι πάντα δίκαιο. Το δίκαιο εμπόριο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin.

Ορισμένοι πωλητές σε ανταλλαγές P2P θα σας ζητήσουν ταυτότητα, αλλά ορισμένοι πωλητές δεν θα το κάνουν. Έτσι, είναι δυνατή η χρήση ανταλλαγών P2P για την αγορά Bitcoin ανώνυμα. Μπορείτε ακόμη και να πληρώσετε σε μετρητά (χαρτονομίσματα)!

Μπορείτε επίσης να πληρώσετε με τραπεζικό έμβασμα! Προτείνω να χρησιμοποιήσετε το Τοπικά Bitcoin.

ΑΤΜ Bitcoin

Αυτός είναι ο λιγότερο κοινός τρόπος αγοράς Bitcoin. Δεν υπάρχουν πολλά ΑΤΜ Bitcoin στον κόσμο, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτός ο χάρτης για να δείτε αν υπάρχει κοντά σας. Εάν υπάρχει, μπορείτε να πάτε σε αυτό και να αγοράσετε το Bitcoin σας με μετρητά, αλλά τα τέλη είναι ακριβά – 5-10%.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin: Bitcoin ATM.

Για να μάθετε περισσότερα για ΑΤΜ Bitcoin, Ανταλλαγές P2P και χρηματιστηριακές ανταλλαγές, διαβάστε μας οδηγός για τον τρόπο αγοράς κρυπτογράφησης. Σε αυτόν τον οδηγό, σας δίνω πλήρεις οδηγίες σχετικά με τη ρύθμιση του πορτοφολιού σας, την επαλήθευση της ταυτότητάς σας και την αγορά Bitcoin με κάθε τρόπο πληρωμής.

Συγκρίνετε το Bitcoin δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Συγκρίνετε το Bitcoin δίπλα-δίπλα με άλλους

Όλες οι ανταλλαγές Crypto μπορεί να μοιάζουν με εσάς, αλλά είναι ΟΧΙ όλα τα ίδια!

Ναί! Δείξε μου το γράφημα σύγκρισης

συμπέρασμα

Η εφεύρεση του Bitcoin είναι μόνο η αρχή. Μερικά άτομα χρησιμοποιούν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αντί για τράπεζες, αλλά δεν έχει αντικαταστήσει πλήρως τις τράπεζες. Ποιες είναι οι σκέψεις σου? Πιστεύετε ότι το Bitcoin θα αντικαταστήσει τις τράπεζες; Ή πρέπει πρώτα να βελτιωθεί?

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε τι έχετε μάθει σε αυτόν τον οδηγό. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να απαντήσετε στην ερώτηση “πώς λειτουργεί το Bitcoin;” σε μόλις τρεις προτάσεις. Δοκιμάστε το – θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε τι έχετε μάθει. Δημοσιεύστε την απάντησή σας στα σχόλια!

Τέλος, θυμηθείτε – χρησιμοποιήστε μόνο οι πιο αξιόπιστες ανταλλαγές κατά την αγορά ή την πώληση Bitcoin!

Ας περάσουμε από τη διαδικασία του πώς να αγοράσετε Bitcoin Άλλη μια φορά:

1. Αποκτήστε ένα αξιόπιστο πορτοφόλι κρυπτογράφησης που θα το κάνει κρατήστε τα περιουσιακά σας στοιχεία ασφαλή (Τα Ledger Nano S και Trezor είναι από τα πιο συνιστώμενα πορτοφόλια υλικού).

2. Εγγραφείτε στο Coinbase.

3. Αγορά Bitcoin σε USD ή οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο νόμισμα.

4. Αντιγράψτε τη διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin.

5. Στείλτε τα Bitcoin σας στο πορτοφόλι σας.

Ή

Επιλέξτε και ομοιόμορφα απλούστερος τρόπος και αγοράστε Bitcoin με την πιστωτική σας κάρτα μέσω του Simplex – επεξεργασία πληρωμών χωρίς απάτη.

Αυτό είναι, τώρα έχετε τα Bitcoin!

Το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αποσκοπεί στην παροχή χρηματοοικονομικών, επενδυτικών, εμπορικών ή άλλων μορφών συμβουλών. Το BitDegree.org δεν υποστηρίζει ούτε σας προτείνει να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να διατηρήσετε οποιοδήποτε είδος κρυπτογράφησης. Πριν λάβετε αποφάσεις για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, συμβουλευτείτε τον οικονομικό σας σύμβουλο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map