Ανώνυμο πορτοφόλι Bitcoin και πώς να αποκτήσετε ανώνυμα Bitcoin

Όταν ο ιδρυτής του Bitcoin «Satoshi Nakamoto» δημιούργησε το Bitcoin, όχι μόνο ήθελε να δημιουργήσει ένα χρηματοοικονομικό σύστημα χωρίς διαμεσολαβητές τρίτων, αλλά επίσης ήθελε να επιτρέψει στους ανθρώπους να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα ανώνυμα. Σε αυτόν τον οδηγό Anonymous Bitcoin Wallet, θα ξεκινήσω εξηγώντας γιατί το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανώνυμα. Μετά από αυτό, θα σας δείξω πώς να αποκτήσετε ανώνυμα τα Bitcoin.

Στη συνέχεια, θα μιλήσω για μερικά από τα καλύτερα ανώνυμα πορτοφόλια Bitcoin για διαφορετικές συσκευές και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων πορτοφολιών λογισμικού, κινητών και υλικού.

Έτσι, μέχρι το τέλος της ανάγνωσης αυτού του οδηγού από την αρχή έως το τέλος, θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να μπείτε στον κόσμο του Bitcoin χωρίς να δώσετε σε κανέναν το πραγματικό σας όνομα.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Ας ξεκινήσουμε ανακαλύπτοντας πώς το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανώνυμα!

Ανωνυμία Bitcoin

Στον πραγματικό κόσμο, αποκαλύπτετε την ταυτότητά σας πολλές φορές την ημέρα, ειδικά όταν ξοδεύετε χρήματα χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής, όπως χρεωστική κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό οφείλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο έχετε εγγραφεί και διαθέτει όλα τα προσωπικά σας στοιχεία.


Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε φορά που στέλνετε ή λαμβάνετε χρήματα ηλεκτρονικά, η τράπεζα γνωρίζει πόσα στέλνετε και ποιος τα στέλνετε επίσης.

Αυτό είναι όπου το Bitcoin είναι διαφορετικό. Αντί να αποκαλύπτετε την πραγματική σας ταυτότητα, όταν στέλνετε ή λαμβάνετε χρήματα, πραγματοποιείτε συναλλαγές με βάση ομότιμους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν περνά από τρίτους. Επιπλέον, τα χρήματά σας συνδέονται με μια «Διεύθυνση Bitcoin», η οποία δεν έχει συνημμένα τα στοιχεία σας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα της ανώνυμης διεύθυνσης πορτοφολιού Bitcoin:

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

(Fun Fact: Η παραπάνω ανώνυμη διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin ανήκει στον Satoshi Nakamoto και ήταν η πρώτη διεύθυνση που δημιουργήθηκε!)

Αν και ο σκοπός του να επιτρέπεται στους χρήστες να πραγματοποιούν ανώνυμα συναλλαγές ήταν να αφαιρέσει την ανάγκη για τρίτους, δυστυχώς, έχει χρησιμοποιηθεί και για λάθος λόγους.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν οι άνθρωποι διαπράττουν εγκλήματα θέλουν να κρατήσουν την ταυτότητά τους μυστική. Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν και να πωλούν παράνομα αγαθά στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι η επιβολή του νόμου δεν μπορεί να ανακαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από τη συναλλαγή.

Ένα παράδειγμα αυτού ήταν ο Silk Road, μια παράνομη αγορά που επέτρεπε στους χρήστες να αγοράσουν μια σειρά παράνομων προϊόντων όπως ναρκωτικά και όπλα, καθώς και άλλες παράνομες υπηρεσίες. Το κύριο νόμισμα επιλογής ήταν το Bitcoin, το οποίο προστάτευε τους κακούς.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν προσπαθείτε να παραμείνετε ανώνυμο είναι να μην αποκαλύψετε την ταυτότητά σας κατά την πρώτη αγορά Bitcoin. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στο blockchain του Bitcoin είναι διαθέσιμη για προβολή από όλους, έτσι οι συναλλαγές σας μπορούν να εντοπιστούν πίσω στην αρχική σας διεύθυνση.

Έτσι, στην επόμενη ενότητα αυτού του οδηγού, θα εξηγήσω γρήγορα πώς να αποκτήσω ανώνυμα τα Bitcoin!  

Αγορά Bitcoin ανώνυμα

Πριν συνεχίσω, ήθελα να εξηγήσω εν συντομία ότι, λόγω διαφόρων κυβερνητικών κανονισμών, είναι πλέον πιο δύσκολο να αγοράσετε κρυπτονομίσματα ανώνυμα σε ανταλλαγές. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν χρησιμοποιείτε νομίσματα fiat όπως USD ή EUR, πρέπει να παρέχετε μια ανταλλαγή με μια σειρά προσωπικών πληροφοριών.

Επιπλέον, πρέπει επίσης να επαληθεύσετε αυτές τις πληροφορίες ανεβάζοντας αντίγραφα της ταυτότητάς σας (όπως διαβατήριο) και απόδειξη διεύθυνσης (όπως τραπεζικό δελτίο). Ο λόγος για αυτό είναι να εμποδίσει τους εγκληματίες να χρησιμοποιούν το δίκτυο Bitcoin για εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαφορετικά, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διαπράξουν εγκλήματα όπως το ξέπλυμα χρήματος, η φοροδιαφυγή και η απάτη εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψουν ποιοι είναι!

Εάν παρέχετε μια ανταλλαγή με τις παραπάνω πληροφορίες, τότε δεν χρησιμοποιείτε το Bitcoin ανώνυμα. Ωστόσο, παρόλο που είναι πλέον πιο δύσκολο να αποφευχθούν αυτές οι απαιτήσεις αναγνώρισης, αυτό είναι μερικοί τρόποι γύρω από αυτό!

Μην ανησυχείτε όμως, καθώς ακολουθώντας τις παρακάτω μεθόδους, δεν παραβιάζετε το νόμο!

Η πρώτη ανώνυμη ανταλλαγή Bitcoin που ήθελα να σας δείξω ονομάζεται “LocalBitcoins”.

Τοπικά Bitcoin

ανώνυμο πορτοφόλι bitcoin - localbitcoins.com

Τοπικά Bitcoin δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2012 και εδρεύει στη Φινλανδία. Επιτρέπουν σε άτομα από περισσότερες από 248 διαφορετικές χώρες να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoin χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων πληρωμής.

Σε αντίθεση με τις κεντρικές ανταλλαγές, το LocalBitcoins είναι μια πλατφόρμα peer-to-peer, που σημαίνει ότι επιτρέπουν στους αγοραστές και τους πωλητές να κάνουν απευθείας συναλλαγές. Ως αποτέλεσμα, είναι δυνατή η ανώνυμη συναλλαγή.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει πάνω από 20 διαφορετικούς τρόπους πληρωμής σε πραγματικό κόσμο, όπως τοπική τραπεζική μεταφορά, PayPal, συναντήσεις μετρητών, μετρητά στο ταχυδρομείο κ.λπ..

Κατά την πρώτη εγγραφή ενός λογαριασμού, δεν θα σας ζητηθεί να παράσχετε στην πλατφόρμα κανένα έγγραφο αναγνώρισης. Ωστόσο, ορισμένοι πωλητές θα πουλήσουν μόνο σε έναν χρήστη που έχει επαληθεύσει την ταυτότητά του με το LocalBitcoins, αλλά εάν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείτε απλά να βρείτε κάποιον άλλο.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί κατά την αγορά Bitcoins στο LocalBitcoins είναι ότι δεν χρεώνονται χρεώσεις στον αγοραστή κατά την αγορά. Ωστόσο, ο πωλητής μπορεί να ορίσει την τιμή στην οποία θέλει να πουλήσει το Bitcoin του, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν πληρώνετε πάρα πολύ περισσότερα από την τρέχουσα τιμή αγοράς.

Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε τα Bitcoin ανώνυμα και είναι η επιλογή που θα συνιστούσα περισσότερο (έχω χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα πολλές φορές). Μόλις ολοκληρώσετε μια συναλλαγή στο LocalBitcoins, μπορείτε στη συνέχεια να μεταφέρετε τα κέρματά σας σε ένα ανώνυμο πορτοφόλι Bitcoin (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Για να προσθέσετε, εάν πιστεύετε ότι θέλετε ακόμη μεγαλύτερη ανωνυμία, προτείνω επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ασφαλή σύνδεση VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) κατά την εκτέλεση συναλλαγών Bitcoin σε LocalBitcoins. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκρύψετε επίσης τη διεύθυνση IP σας & τοποθεσία από τους άλλους. Εάν δεν είστε σίγουροι πού να κοιτάξετε, ακολουθεί μια λίστα με κορυφαίες υπηρεσίες VPN αξίζει να δοκιμάσετε.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε για το ανώνυμο BitcoinBitcoins ανταλλαγής Bitcoin, η επόμενη μέθοδος που ήθελα να συζητήσω ήταν η χρήση ενός ATM ATM!

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Μηχανές ATM Bitcoin

Γνωρίζατε ότι όπως και ένα ATM πραγματικού κόσμου, υπάρχουν και ATM ATM Bitcoin; Ωστόσο, αντί να εισάγετε την κάρτα σας και να κάνετε ανάληψη μετρητών, εισάγετε τα μετρητά σας και λαμβάνετε Bitcoin!

Καθώς το Bitcoin είναι ψηφιακό νόμισμα, δεν αποσύρετε φυσικά κέρματα (φυσικά)! Αντ ‘αυτού, παρέχετε στο μηχάνημα τη διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin και το μεταφέρει σε εσάς. Εάν δεν έχετε ήδη μια διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin, το ATM ATM μπορεί να δημιουργήσει μία για εσάς.

Το πρώτο ATM Bitcoin εγκαταστάθηκε το 2013 σε μια καφετέρια στο Βανκούβερ του Καναδά. Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ATM ATM Bitcoin σε όλο τον κόσμο, με νέα που είναι εγκατεστημένα συνεχώς. Εάν επισκεφθείτε coinatmradar.com, εμφανίζει τις θέσεις όλων των μηχανών.

ανώνυμο πορτοφόλι bitcoin - χάρτης bitcoin atm

Ωστόσο, δεν σας επιτρέπουν όλα τα ATM ATM να αγοράσετε κέρματα ανώνυμα, καθώς ορισμένα απαιτούν να σαρώσετε το αναγνωριστικό σας πριν από τη χρήση. Ωστόσο, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο του Coinatmradar, μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας ώστε να περιλαμβάνει μόνο μηχανήματα που σας επιτρέπουν να αγοράζετε ανώνυμα.

Ένα ακόμη πράγμα, λόγω των κανονισμών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, θα μπορείτε να αγοράσετε ένα περιορισμένο ποσό μόνο εάν δεν παρέχετε ταυτότητα!

Ένα από τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός Bitcoin ATM είναι ότι τα τέλη είναι υψηλά. Συχνά πρέπει να πληρώνετε 8% -20% περισσότερο από την τρέχουσα τιμή αγοράς! Ωστόσο, αυτό είναι κατανοητό, καθώς το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του μηχανήματος μπορεί να είναι ακριβό.

Από την άλλη πλευρά, όχι μόνο τα ATM ATM Bitcoin είναι βολικά, αλλά είναι επίσης πολύ φιλικά προς το χρήστη!

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε δύο διαφορετικούς τρόπους για να αγοράσετε Bitcoin χωρίς να αποκαλύψω την ταυτότητά σας, τώρα θα μιλήσω για το πώς μπορείτε να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια σε ένα ανώνυμο πορτοφόλι Bitcoin!

Αποθήκευση Bitcoin ανώνυμα

Αν έχετε διαβάσει τον οδηγό μου μέχρι τώρα, γνωρίζετε τώρα δύο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε ανώνυμα τα Bitcoin. Εάν επιλέγετε τη μέθοδο ATM, τότε το ATM μπορεί να σας παρέχει μια ανώνυμη διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο LocalBitcoins, τότε η διαδικασία δεν σταματά εκεί. Τώρα πρέπει να στείλετε τα Bitcoin σας σε ένα ανώνυμο πορτοφόλι Bitcoin.

Αυτό το μέρος είναι εύκολο όμως.

Κατά την αποθήκευση του Bitcoin σε ιδιωτικό πορτοφόλι, δεν χρειάζεται ποτέ να παρέχετε προσωπικά στοιχεία. Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε χρήματα μέσα και έξω από το ανώνυμο πορτοφόλι σας Bitcoin, χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσετε κάποια ταυτότητα.

Ωστόσο, επειδή το Bitcoin λειτουργεί σε αποκεντρωμένο δίκτυο, έχετε τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων σας. Λοιπόν, απλώς θυμηθείτε αυτό – εάν χάσετε ποτέ το ιδιωτικό κλειδί στο πορτοφόλι σας Bitcoin, κανείς δεν θα μπορούσε να σας βοηθήσει και θα χάνατε την πρόσβαση σε όλα τα χρήματά σας.

Όπως θα σας δείξω τώρα, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανώνυμων πορτοφολιών Bitcoin, το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ας ξεκινήσουμε με πορτοφόλια λογισμικού!

Πορτοφόλι λογισμικού

Ένα πορτοφόλι λογισμικού είναι ο πιο δημοφιλής τύπος πορτοφολιού Bitcoin, καθώς είναι εύκολο να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το πορτοφόλι στην επιτραπέζια ή φορητή συσκευή σας. Το πορτοφόλι λογισμικού σας παρέχει ένα δημόσιο και ιδιωτικό κλειδί. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να μεταφέρετε Bitcoins μέσα και έξω από το πορτοφόλι.

Ας δούμε ένα από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια Bitcoin – Electrum.

Electrum

Παρόλο που υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά πορτοφόλια λογισμικού, ένα από τα καλύτερα ανώνυμα πορτοφόλια Bitcoin είναι το Electrum. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011, γεγονός που το καθιστά ένα από τα παλαιότερα πορτοφόλια της αγοράς. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και υποστηρίζεται από Windows, Mac και Linux.

Μόλις τα νομίσματά σας αποθηκευτούν στο Electrum, είναι εύκολο να τα στείλετε σε άλλα άτομα. Εισάγετε απλώς τον αριθμό των νομισμάτων που θέλετε να στείλετε, μαζί με τη διεύθυνση Bitcoin των δεκτών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην αποστολή! Αυτό ισχύει για σχεδόν κάθε πορτοφόλι Bitcoin.

Αν και το πορτοφόλι είναι δωρεάν, η Electrum κερδίζει τα χρήματά της χρεώνοντας μια μικρή χρέωση συναλλαγής κάθε φορά που στέλνετε πληρωμή. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι το Electrum είναι ένα από τα ασφαλέστερα πορτοφόλια λογισμικού στη βιομηχανία, καθώς κρυπτογραφούν όλα τα ιδιωτικά κλειδιά. Λοιπόν, υπάρχει μια μικρή χρέωση για την ασφάλεια των νομισμάτων σας, η οποία πιστεύω ότι είναι αρκετά δίκαιη.

Η Electrum σάς παρέχει επίσης έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε τα κέρματά σας εάν χάσετε το ιδιωτικό σας κλειδί. Εφόσον διατηρείτε και τα δύο αυτά ασφαλή, τα χρήματά σας θα πρέπει για πάντα να είναι ασφαλή. Απλώς προσπαθήστε να διατηρήσετε τη συσκευή στην οποία έχετε κατεβάσει το πορτοφόλι σας χωρίς ιούς.

Για να κατεβάσετε το πορτοφόλι, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της Electrum έως κλικng εδώ!

Πορτοφόλι για κινητά

Ένα κινητό πορτοφόλι σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε Bitcoin στο κινητό σας τηλέφωνο. Ακριβώς όπως ένα πορτοφόλι λογισμικού, το κατεβάζετε απευθείας στη συσκευή σας. Αυτός ο τύπος πορτοφολιού είναι ο πιο βολικός τρόπος αποθήκευσης του Bitcoin σας, καθώς μπορείτε εύκολα να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα εν κινήσει.

Πορτοφόλι ψωμιού

Υπάρχουν τώρα πολλά διαφορετικά πορτοφόλια διαθέσιμα για λήψη στα καταστήματα εφαρμογών, αλλά το καλύτερο ανώνυμο πορτοφόλι Bitcoin για κινητά (πιστεύω) είναι το ψωμί!

Με έδρα στην Ελβετία, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το πορτοφόλι Bread από τα καταστήματα Google Play και Apple.

Όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το πορτοφόλι σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα 6ψήφιο PIN, το οποίο χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στον λογαριασμό σας. Μετά από αυτό, θα εμφανιστούν 12 τυχαίες λέξεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάκτηση του λογαριασμού σας εάν ξεχάσετε το pin σας.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά για τη χρήση ενός ανώνυμου πορτοφολιού Bitcoin όπως το Bread είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν πληρωμές χρησιμοποιώντας έναν σαρωτή κώδικα QR. Έτσι, εάν βρήκατε ένα κατάστημα που δέχεται Bitcoin, μπορείτε απλά να σαρώσετε τον κωδικό QR του καταστήματος και το πορτοφόλι ψωμιού θα μεταφέρει αυτόματα την πληρωμή.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό στο Bread είναι ότι όταν γίνεται επεξεργασία των συναλλαγών, αποστέλλονται απευθείας στο blockchain του Bitcoin. Αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό ασφαλείας, επειδή τα περισσότερα άλλα πορτοφόλια χρειάζονται συναλλαγές για να περάσουν πρώτα από τους διακομιστές τους, προτού δημοσιευτούν στο blockchain.

Άλλες λειτουργίες ασφαλείας περιλαμβάνουν το TouchID, το οποίο απαιτεί το δακτυλικό σας αποτύπωμα να αποκτήσει πρόσβαση στο πορτοφόλι!

Ένα μειονέκτημα της χρήσης του πορτοφολιού ψωμιού είναι ότι υποστηρίζει μόνο το Bitcoin, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κρατάτε άλλα νομίσματα, θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε αλλού.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε σχετικά με το λογισμικό και τα κινητά πορτοφόλια, ο επόμενος τύπος ανώνυμου πορτοφολιού Bitcoin για το οποίο ήθελα να σας μιλήσω είναι ένα πορτοφόλι υλικού!

Πορτοφόλι υλικού

Ένα πορτοφόλι υλικού είναι το ασφαλέστερο μέρος για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων. Αποθηκεύουν κέρματα εκτός σύνδεσης, οπότε δεν διατρέχουν ποτέ κίνδυνο παραβίασης. Τα δύο πιο δημοφιλή πορτοφόλια υλικού στις αγορές είναι τα Ledger Nano S και Trezor. Και τα δύο έχουν πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά θα συζητήσω το Ledger Nano S καθώς είναι ελαφρώς πιο ασφαλές!

Καθολικό Nano S

ανώνυμο πορτοφόλι bitcoin

Πρώτον, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι σε αντίθεση με τα άλλα πορτοφόλια που έχω συζητήσει, ένα πορτοφόλι υλικού όπως το Ledger Nano S δεν είναι δωρεάν. Όταν το αγοράζετε από τον επίσημο κατασκευαστή (το οποίο πρέπει πάντα να κάνετε για λόγους ασφαλείας), θα σας κοστίσει περίπου 90 ευρώ.

Όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το καθολικό, θα σας δοθεί ένας κωδικός ανάκτησης 12 φράσεων, ο οποίος απαιτείται σε περίπτωση που ξεχάσετε την καρφίτσα σας ή η συσκευή σας κλαπεί. Επίσης, όταν λαμβάνετε τη συσκευή, θα πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό PIN. Αυτό απαιτείται κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ή να στείλετε χρήματα σε κάποιον.

Κατά τη μεταφορά νομισμάτων στο Ledger Nano S, τα στέλνετε απλώς σε μια διεύθυνση Bitcoin με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο πορτοφόλι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ανώνυμα.

Ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό της χρήσης του πορτοφολιού Ledger είναι ότι υποστηρίζει πολλά άλλα νομίσματα, όπως Ethereum, Ripple και ZCash!

Παρόλο που ένα πορτοφόλι υλικού προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια, καθιστά ελαφρώς λιγότερο βολικό να στέλνετε κέρματα σε κάποιον. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να συνδέσετε το πορτοφόλι στη συσκευή σας για να μπορέσετε να μεταφέρετε χρήματα. Έτσι, εάν θέλετε να στείλετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε, τότε ένα πορτοφόλι υλικού ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για εσάς.

Με αυτά τα λόγια, είναι απαραίτητο για χρήστες που κατέχουν μεγάλα ποσά κρυπτογράφησης.

Ανώνυμο πορτοφόλι Bitcoin: Τελικές λέξεις

Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αποστολή και τη λήψη χρημάτων χωρίς τη χρήση κεντρικού τρίτου μέρους. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν ανώνυμοι.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να στέλνουν, να λαμβάνουν και να αποθηκεύουν τον πλούτο τους χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους – με τον ίδιο τρόπο, όταν ξοδεύουμε φυσικά μετρητά στον πραγματικό κόσμο.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις αρχίζουν να εγκαθιστούν νέους κανονισμούς που θα μπορούσαν να αναγκάσουν κάθε ανώνυμη ανταλλαγή Bitcoin να επαληθεύσουν την ταυτότητα ενός νέου χρήστη προτού τους επιτραπεί να αγοράσουν Bitcoin χρησιμοποιώντας νόμισμα fiat. Επομένως, εάν αυτός ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις ανταλλαγές, τότε υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να αγοράσετε ανώνυμα το Bitcoin στο μέλλον.

Ωστόσο, προς το παρόν, μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin ανώνυμα – και πολύ εύκολα. Αν όμως έχετε κάποιο πρόβλημα, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me