Bitcoin Cold Storage: Ένας περιεκτικός οδηγός

Bitcoin κρύα αποθήκευση μπορεί να ακούγεται σαν να αποθηκεύετε την κρυπτογράφηση σας μέσα σε ψυγείο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Όσον αφορά τα cryptos, ζεστά και κρύα αποθήκες ανατρέξτε στα πορτοφόλια που τα κρατούν. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αποθηκεύσετε το Bitcoin σας (ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση σε αυτό), επομένως μπορεί να προκαλεί σύγχυση σχετικά με το ποιες μεθόδους είναι οι καλύτερες και ποιες είναι οι χειρότερες, ειδικά αν είστε αρχάριος στο πεδίο.

Σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε για όλα τα πράγματα “κρύο αποθηκευτικό Bitcoin”: θα μιλήσουμε για το πώς να το αποθηκεύσουμε Bitcoin εκτός σύνδεσης, καλύψτε τα καλύτερα πορτοφόλια ψυχρής αποθήκευσης (επίσης τα χειρότερα!) και συγκρίνετε ζεστά πορτοφόλια έναντι κρύα πορτοφόλια (όπως Καθολικό Nano S και Τρέζορ).

Θα ξεκινήσουμε όμως αργά – για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε και οι δύο στην ίδια σελίδα, ας δούμε τους ορισμούς.

Κατανόηση του Bitcoin Cold Storage

Έτσι, τι είναι η ψυκτική αποθήκευση Bitcoin?

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Στο κρυπτονόμισμα κόσμο, η ψυκτική αποθήκευση αναφέρεται σε φυσικά αντικείμενα (συνήθως πολύπλοκες, αλλά μικρές συσκευές) στα οποία θα αποθηκεύατε τα κρυπτονομίσματά σας.

Αυτές οι συσκευές είναι κρυπτογραφημένο με ειδικούς κωδικούς ασφαλείας για την προστασία των κρυπτονομισμάτων σας και εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή. Εκτός από την ψυκτική αποθήκευση, αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να ονομαστούν κρύα πορτοφόλια.

Με τη σειρά του, ζεστή αποθήκευση (ή ζεστά πορτοφόλια) αναφέρεται σε ψηφιακά πορτοφόλια αποθήκευσης κρυπτογράφησης – αυτά τα πορτοφόλια μπορεί να είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, την επιφάνεια εργασίας σας ή οποιοδήποτε μέρος στο μεταξύ.

Bitcoin Cold Storage: Ένας περιεκτικός οδηγός

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με το ποιο πορτοφόλι είναι η καλύτερη, ανώτερη επιλογή. Επομένως, προτού προχωρήσουμε περαιτέρω με τον οδηγό αποθήκευσης ψυχρού Bitcoin, ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

Hot Wallet vs Cold Wallet

Οι δύο μέθοδοι για το πώς να αποθηκεύσω Bitcoin εκτός σύνδεσης υπόκεινται σε συνεχιζόμενη συζήτηση. Σε αυτήν τη συζήτηση, οι άνθρωποι συγκρίνουν και αντιπαραβάλλουν τα καυτά πορτοφόλια με τα κρύα πορτοφόλια με την ελπίδα να βρουν την τέλεια επιλογή για την αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων τους. Θα μιλήσουμε και για το Bitcoin αποθήκευσης ζεστού και κρύου.

Υπάρχουν πολλές θέσεις από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε αυτήν τη συζήτηση. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μόνο ένα – ασφάλεια.


Δεν έχει σημασία πόσο κοστίζει το πορτοφόλι, πόσο ωραίο φαίνεται ή πόσες επιλογές έχει – όλα γίνονται αυθαίρετα όταν η μέθοδος αποθήκευσης στερείται ασφάλειας. Εάν κάποια μέρα ξυπνήσετε και ελέγξετε το ζεστό ή κρύο πορτοφόλι σας για να δείτε ότι όλα τα χρήματά σας έχουν παραβιαστεί και κλαπεί, νομίζω ότι η οπτική ελκυστικότητα του πορτοφολιού θα είναι η ελάχιστη ανησυχία σας.

Bitcoin Cold Storage: Ένας περιεκτικός οδηγός

Κρατώντας το παραπάνω παράδειγμα στο μυαλό μου, το κύριο σημείο εστίασης όταν μιλάω για αποθήκευση ζεστού και κρύου (Bitcoin) θα είναι ασφάλεια. Εάν η μέθοδος αποθήκευσης φαίνεται ανώτερη στις περισσότερες πτυχές, αλλά φαίνεται ότι δεν διαθέτει επαρκή μέσα πρόληψης απάτης, είναι εκτός αυτής της λίστας.

Ωστόσο, θα το παρουσιάσω αντικειμενικές πληροφορίες και για τις δύο μεθόδους αποθήκευσης Bitcoin – τόσο από την ισχυρή όσο και από την αδύναμη πλευρά τους.

Bitcoin Hot Storage – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Είναι πιθανώς ασφαλές να πούμε ότι το μέθοδος θερμής αποθήκευσης είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων. Υπάρχουν δύο λόγοι πίσω από αυτό.

Πρώτα απ ‘όλα, ο ζεστός χώρος αποθήκευσης είναι συνήθως δωρεάν. Υπάρχουν πιθανώς εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ιστότοποι που προσφέρουν τα πορτοφόλια τους σε άτομα που αναζητούν καυτό μέθοδοι αποθήκευσης – δωρεάν! Αυτό φέρνει πολλή επισκεψιμότητα, ειδικά εάν ο ιστότοπος το εμπορεύεται σωστά.

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας όσον αφορά τα πορτοφόλια στο διαδίκτυο και τους επιτραπέζιους υπολογιστές είναι ότι είναι δεν έχει σημασία τι είδος κρυπτονομίσματος θέλετε να αποθηκεύσετε – πιθανότατα θα βρείτε ένα πορτοφόλι για αυτό.

Ακόμα και μερικά από τα λιγότερο δημοφιλή και γνωστά κρυπτονομίσματα συχνά έχουν ορίσει ψηφιακά πορτοφόλια για την αποθήκευσή τους. Τις περισσότερες φορές, το δημιουργοί ή προγραμματιστές από αυτά τα νομίσματα έχουν τα προαιρετικά, ειδικά σχεδιασμένα πορτοφόλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αυτό το γεγονός και μόνο ανεβαίνει στα ύψη τον αριθμό των χρηστών αποθήκευσης, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαθέτουν άλλα κρυπτονομίσματα, όχι μόνο Bitcoin ή Αιθέριο.

Ψυχρή αποθήκευση Bitcoin: Πορτοφόλι Bitcoin.

Ένα πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό που διαθέτουν τα ψηφιακά πορτοφόλια είναι ότι είναι εύκολα προσβάσιμα. Εάν βρίσκεστε στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας, θα μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πορτοφόλι σας μέσω ενός μερικά κλικ. Αυτό εξαλείφει την επιλογή να χρειάζεται πάντα να έχετε ένα φυσικό αντικείμενο δίπλα σας όποτε θέλετε να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή.

Το μειονέκτημα

Η κύρια κριτική για τα ζεστά πορτοφόλια, ωστόσο, είναι η δική τους ασφάλεια. Ανέφερα νωρίτερα ότι αυτό θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα όσον αφορά τις αποθήκες κρυπτογράφησης, έτσι θα το κάνουμε χάνουμε χρόνο και πηδήξτε κατευθείαν σε αυτό.

Από προεπιλογή, Τα ζεστά πορτοφόλια συνδέονται στο Διαδίκτυο. Αν και αυτό δεν είναι από μόνο του ζήτημα, μπορεί τελικά να προκαλέσει ένα. Πιθανοί χάκερ, κλέφτες και άλλα άτακτα άτομα αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους και μεθόδους για να μπουν στα πορτοφόλια των ανθρώπων και να κλέψουν τα κρυπτονομίσματά τους.

Πολλοί ιστότοποι και εταιρείες που προσφέρουν ψηφιακή αποθήκευση κρυπτογράφησης το έχουν ήδη βιώσει και προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν τα μέτρα ασφαλείας τους. Αν και αυτό είναι αξιέπαινο, προσφέρει λίγα ή καθόλου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχουν ήδη ασχοληθεί με απατεώνες.

Αν ένα ζεστό πορτοφόλι είναι ενημερωμένο και συνεχώς παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας και άλλες βελτιώσεις ενσωματωμένες, αυτό μειώνει την πιθανότητα παραβίασης της ασφάλειας. Πολλές από τις πιο γνωστές και σοβαρές επιχειρήσεις που ασχολούνται με ψηφιακά πορτοφόλια προσπαθούν να το κάνουν αυτό.

Δυστυχώς, δεν μπορείς ποτέ να είστε απόλυτα σίγουροι – το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μόνο σφάλμα και όλα τα κέρδη και οι αποταμιεύσεις κρυπτογράφησης ενδέχεται να εξαφανιστούν για πάντα.

Bitcoin Cold Storage: Ένας περιεκτικός οδηγός

Εάν αποθηκεύσετε το Bitcoin σας στο διαδίκτυο, προκύπτει ένας άλλος πιθανός κίνδυνος – τεχνικά σφάλματα.

Τα διαδικτυακά πορτοφόλια αποθηκεύουν το κλειδί πορτοφολιού σας μέσα στους διακομιστές τους. Ενώ ο ιστότοπος είναι σε λειτουργία και λειτουργεί, όλα είναι καλά και ωραία. Ωστόσο, εάν συμβεί κάτι σαν τεχνική δυσλειτουργία ή δυσλειτουργία, εσείς μπορεί να χάσει το κλειδί σας (και με τη σειρά του – τα νομίσματα κρυπτογράφησής σας) για πάντα.

Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν ακόμη και αποποιήσεις και απαιτούν από εσάς να υπογράψετε ένα έγγραφο που απαλλάσσει την εταιρεία από κάθε ευθύνη εάν συμβεί παρόμοιο γεγονός.

Περίληψη

Ας κάνουμε μια σύντομη περίληψη.

Πλεονεκτήματα Hot Wallet:

 • Συνήθως δωρεάν.
 • Μπορεί να αποθηκεύσει σχεδόν όλα τα κρυπτονομίσματα εκεί έξω.
 • Εύκολο στη χρήση, “κρατήστε το χέρι σας σε όλη τη διαδικασία” κάτι τέτοιο.
 • Διατίθεται με λίγα μόνο κλικ σε ένα κουμπί.

Μειονεκτήματα Hot Wallet:

 • Το να είναι δωρεάν μπορεί να οδηγήσει σε κακή απόδοση, τεχνικά σφάλματα κ.λπ.
 • Δεν αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο – οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα μπορεί να διαγράψει τυχόν εξοικονομήσεις που έχετε.
 • Ευάλωτο σε απάτες, απάτες, ευπαθή σε χάκερ και κλέφτες.

Τώρα που έχετε καλύτερη κατανόηση των ζεστών πορτοφολιών, ας περάσουμε στα κρύα.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Bitcoin Cold Storage – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αν κοιτάς πώς να αποθηκεύσετε το Bitcoin εκτός σύνδεσης, Bitcoin κρύα αποθήκευση είναι σίγουρα για εσάς.

Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλής και ευρέως χρησιμοποιούμενη όσο τα ζεστά πορτοφόλια, η ψυκτική αποθήκευση Bitcoin αυξάνεται συνεχώς και γίνεται όλο και πιο γνωστή. Υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι πίσω από αυτό.

Πρώτα απ ‘όλα, η ψυκτική αποθήκευση Bitcoin είναι αυτή τη στιγμή τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο αποθήκευσης των Bitcoin σας. Τα νομίσματα κρυπτογράφησης αποθηκεύονται σε μια μικρή συσκευή και μπορούν να μεταφερθούν ή να τοποθετηθούν σε ένα ισχυρό κουτί, να είναι ασφαλή ή να κρυφτούν σε οποιαδήποτε άλλη πιθανή τοποθεσία εκτός θέασης.

Αυτές οι συσκευές δεν απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο για να λειτουργούν και να λειτουργούν σωστά – μόνο αυτός ο παράγοντας εξαλείφει το μεγαλύτερο μέρος του πιθανού κινδύνου κλοπής, απάτης και ούτω καθεξής.

Bitcoin Cold Storage: Ένας περιεκτικός οδηγός

Εκτός από την ασφάλεια, κρύα αποθήκευση (Bitcoin) σας προσφέρει μια αίσθηση ελέγχου που απλά δεν κάνουν τα ζεστά πορτοφόλια.

Εάν θέλετε, θα μπορούσατε να μεταφέρετε τη συσκευή ψυχρής αποθήκευσης Bitcoin στην τσέπη σας όλη την ημέρα και να την έχετε πάντα κυριολεκτικά δίπλα σας. Θα ήσασταν υπεύθυνοι για όλα όσα θα συνέβαιναν σε αυτό – είτε πρόκειται για συναλλαγές είτε για ό, τι αφορά αποθηκεύοντάς το σε ασφαλές μέρος.

Έχοντας αυτήν την επιλογή, σας καθησυχάζει ότι τα νομίσματά σας δεν πρόκειται να παραβιαστούν και να κλαπούν οποιαδήποτε στιγμή. Δεν χρειάζεται να εμπιστεύεστε τρίτους παρόχους υπηρεσιών – η ευθύνη φέρει επίσημα στους ώμους σας.

Το μειονέκτημα

Στροφή προς το αρνητικές πτυχές της ψυχρής αποθήκευσης Bitcoin, το προφανές που βγαίνει στο μυαλό όλων είναι η τιμή.

Σε αντίθεση με τα ζεστά πορτοφόλια, η κρύα αποθήκευση Bitcoin μπορεί να αποκτήσει αρκετά δαπανηρό. Ωστόσο, είναι υποκειμενικό – αν έχετε πολλά Bitcoins, τότε η τιμή δεν φαίνεται τίποτα όταν πρόκειται για την καλύτερη προστασία των αποταμιεύσεών σας. Εναλλακτικά, εάν αυτό που κρατάτε είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσό κρυπτογράφησης, τότε τα κρύα πορτοφόλια μπορεί να φαίνονται σαν μια τεράστια υπερβολή.

Το ψυγείο αποθήκευσης Bitcoin τείνει να παραμείνει κοντά στην τιμή εύρος 50 $ – 100 $. Οι επιλογές των $ 100 είναι συνήθως αρκετά φανταχτερές και πολυλειτουργικές, ενώ οι φθηνότερες εκδόσεις είναι απλώς συσκευές αποθήκευσης.

Ένα άλλο πράγμα που τείνει να αποβάλλει τους ανθρώπους είναι ο μικρός αριθμός κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζουν κρύα πορτοφόλια.

Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του οδηγού, φυσικές συσκευές αποθήκευσης υποστήριξη και μπορεί να αποθηκεύσει μόνο μερικά από τα κύρια κρυπτονομίσματα στην αγορά. Νέες επιλογές γίνονται διαθέσιμες κάθε μέρα, αλλά η διαδικασία είναι πολύ αργή για να καλύψει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρυπτονομισμάτων.

Περίληψη

Μια γρήγορη περίληψη:

Πλεονεκτήματα κρύου πορτοφολιού:

 • Ο ασφαλέστερες επιλογές όσον αφορά την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων ·
 • Σας επιτρέπει όχι μόνο να το αισθάνεστε αλλά και να έχετε τον έλεγχο.
 • Συνήθως μικρό και συμπαγές, εύκολο να κρυφτεί ή να μεταφερθεί.

Μειονεκτήματα κρύου πορτοφολιού:

 • Ίσως να είναι ακριβό για μερικούς ανθρώπους.
 • Δεν είναι τόσο πρακτικό ή εύκολα προσβάσιμο όσο τα ζεστά πορτοφόλια.

Τώρα που γνωρίζετε πώς να αποθηκεύσετε το Bitcoin εκτός σύνδεσης, ας προσπαθήσουμε να βρούμε τα καλύτερα πορτοφόλια ψυχρής αποθήκευσης στην αγορά.

Καλύτερα κρύα πορτοφόλια

Θα σας πω για τα τρία πιο δημοφιλή και γνωστά κρύα πορτοφόλια Bitcoin στην αγορά. Ποιο είναι το καλύτερο πορτοφόλι ψυχρής αποθήκευσης; Λοιπόν, θα σας αφήσω να αποφασίσετε.

Τρέζορ

Τρέζορ είναι πολύ πολύ γνωστό στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Και δικαίως – ήταν η πρώτη συσκευή ψυχρής αποθήκευσης Bitcoin εκεί έξω.

Ψυχρή αποθήκευση Bitcoin: Trezor.

Σήμερα, το Trezor θεωρείται από πολλούς ως το ηγέτης στο χρηματοκιβώτιο και πλήρως λειτουργικό κρύο πορτοφόλι τμήματα. Προστατεύει την κρυπτογράφηση σας σε οποιοδήποτε από τα πιθανά σενάρια, είτε πρόκειται για φυσική ανθεκτικότητα είτε όταν το συνδέετε σε μια συσκευή που έχει κακόβουλους ιούς.

Το Trezor είναι μια εξαιρετική επιλογή για συσκευές ψυχρής αποθήκευσης Bitcoin.

Καθολικό Nano S

Αυτό το πορτοφόλι ψυχρής αποθήκευσης Bitcoin είναι ένα από τα κύριοι ανταγωνιστές της Trezor. Προσφέρει μεγάλη ασφάλεια σε ανταγωνιστικά χαμηλή τιμή.

ο Καθολικό Nano S είναι επίσης γνωστό για το Μέγεθος – του μικρότερο και πιο συμβατό από πολλά άλλα φυσικά πορτοφόλια εκεί έξω.

Bitcoin Cold Storage: Ένας περιεκτικός οδηγός

Αν ψάχνετε για κάτι παρόμοιο αλλά φθηνότερο από το Trezor, το Ledger είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

KeepKey

KeepKey μπορεί να είναι το λιγότερο γνωστή ψυκτική αποθήκευση Bitcoin συσκευή σε αυτήν τη λίστα, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είναι ακόμα σχετικά νέο.

Αυτό το πορτοφόλι crypto έγινε γρήγορα διάσημο για το κομψή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση. Οι περισσότερες από τις προδιαγραφές του είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές του Trezor. Το κύριο πράγμα που τους διαφοροποιεί; Ο σχεδιασμός.

Το KeepKey είναι αρκετά βαρύτερο από, για παράδειγμα, Τρέζορ ή Nano Ledger S. Αυτό θα μπορούσε ή δεν θα μπορούσε να γίνει ενόχληση μακροπρόθεσμα – βασικά, είναι ένα σενάριο κατά περίπτωση. Μερικοί άνθρωποι αρέσουν στις βαρύτερες εκδόσεις των πορτοφολιών, άλλοι τους προτιμούν το ελαφρύ.

συμπέρασμα

Σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε καλύψει τα πιο κοινά θέματα που αφορούν φυσικές συσκευές αποθήκευσης. Μιλήσαμε για τα καλύτερα πορτοφόλια ψυχρής αποθήκευσης, αναλύσαμε τον τρόπο αποθήκευσης του Bitcoin εκτός σύνδεσης, συγκρίθηκαν τα καυτά πορτοφόλια με τα κρύα πορτοφόλια και σας έδωσα μερικά παραδείγματα από μερικά από τα περισσότερο αξιοσημείωτα κρύα πορτοφόλια εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου Τρέζορ και Καθολικό Nano S.

Το θέμα της ψυχρής αποθήκευσης Bitcoin είναι μόνο ένα μικρό μέρος μιας μεγαλύτερης συνομιλίας – με τα κρυπτονομίσματα να αυξάνονται σε δημοτικότητα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα εξετάσουν τις διαθέσιμες επιλογές για πορτοφόλια, οι οποίες με τη σειρά τους θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη περισσότερες από αυτές τις επιλογές.

Ένας καλός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ασφάλεια. Να τοποθετείτε πάντα την ασφάλεια των κρυπτογράφων σας ως κορυφαία προτεραιότητα και να επιλέγετε πάντα και τα δύο ζεστά και κρύα πορτοφόλια ανάλογα. Η αισθητική του πορτοφολιού δεν έχει σημασία όταν δεν είναι ασφαλές και αναξιόπιστο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map