Bitcoin Fork: Ιστορικό και επερχόμενα Bitcoin Forks

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης και τεχνολογίας blockchain δημιούργησε πολλούς νέους και συναρπαστικούς όρους. Ένας από αυτούς τους όρους είναι το Fork. Και όχι, δεν είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για να φάτε το φαγητό σας!

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα πρόσφατα παρουσιαζόμενα πιρούνια. Θα ξεκινήσω εξηγώντας τι είναι πραγματικά ένα πιρούνι BTC, ακολουθούμενο από μια συζήτηση για μερικά από τα πιο δημοφιλή και γνωστά πιρούνια τα τελευταία χρόνια.

Μετά από αυτό, θα μιλήσω έπειτα για δυο πιρούνια Bitcoin που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον, ακολουθούμενη από τη γνώμη μου σχετικά με το αν νομίζω ότι το Bitcoin θα είναι πάντα το νούμερο ένα cryptocurrency.

Λοιπόν, τι περιμένετε? Έχουμε πολλά να συζητήσουμε, αλλά ας ξεκινήσουμε ανακαλύπτοντας ποια είναι πραγματικά αυτή η καινοτομία!

Τι είναι το BTC Fork?

Στην απλούστερη μορφή του, είναι όταν κάποιος δημιουργεί ένα αντίγραφο του κώδικα blockchain του Bitcoin και κάνει αλλαγές σε αυτόν. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν για διάφορους λόγους, όπως το προηγούμενο blockchain που έχει παραβιαστεί ή επειδή πρέπει να γίνουν βελτιώσεις. Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι πιρούνι blockchain – α «Μαλακό πιρούνι» και ένα «Σκληρό πιρούνι».


Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Ένα μαλακό πιρούνι είναι πιο εύκολο από ένα σκληρό πιρούνι, καθώς γίνονται μόνο μικρές αλλαγές στο blockchain. Ένα μαλακό πιρούνι είναι γνωστό ως "συμβατότητα προς τα πίσω" επειδή ενώ οι παλιές συναλλαγές δεν είναι πλέον έγκυρες, οι νέες συναλλαγές αναγνωρίζονται τόσο από τους παλιούς όσο και από τους νέους κόμβους. Για να επιτύχει ένα μαλακό πιρούνι, πρέπει να λάβει μια «συναίνεση πλειοψηφίας», που είναι σαν μια δημόσια ψήφος.

Σημείωση: Ένας κόμβος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε ένα blockchain για την επαλήθευση των συναλλαγών. Υπάρχουν χιλιάδες κόμβοι Bitcoin σε όλους τους κόσμους!

Ένα σκληρό πιρούνι Bitcoin είναι ελαφρώς διαφορετικό καθώς δημιουργεί ουσιαστικά ένα νέο blockchain. Το Bitcoin Cash είναι ένα διάσημο παράδειγμα ενός σκληρού πιρουνιού Bitcoin. Καθώς τα περισσότερα blockchain όπως το Bitcoin είναι ανοιχτού κώδικα, ο καθένας μπορεί να δει και να αντιγράψει τον κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σκληρό πιρούνι Bitcoin μπορεί να εκτελεστεί από οποιονδήποτε.

Έτσι, τώρα που ξέρετε τι είναι πραγματικά αυτή η καινοτομία, το επόμενο μέρος του οδηγού μου είναι για μερικές από τις πιο διάσημες ανακατασκευές Bitcoin όλων των εποχών!

Τα πιο δημοφιλή άτομα

Bitcoin μετρητά 

Το 2017, μια ομάδα επιρροών προγραμματιστών Bitcoin αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα σκληρό πιρούνι του πελάτη Bitcoin, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εντελώς νέου κρυπτονομίσματος και blockchain, Bitcoin Cash (BCH).

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτό το διαχωρισμό Bitcoin ήταν επειδή τα τέλη συναλλαγών Bitcoin γίνονταν πολύ ακριβά. Στην πραγματικότητα, σε αυτό που ξεκίνησε λιγότερο από ένα λεπτό το 2009, αυξήθηκε γρήγορα σε λίγα δολάρια ανά συναλλαγή.

Ωστόσο, πριν εκτελεστεί το σκληρό πιρούνι Bitcoin, η ομάδα προγραμματιστών προσπάθησε να πείσει την κοινότητα Bitcoin να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές στον αρχικό πελάτη Bitcoin.

Οι αλλαγές που μια ομάδα προγραμματιστών ήθελαν να κάνουν ήταν να αυξήσουν το μέγιστο μέγεθος μπλοκ από 1MB σε 8MB. Αυτό θα επέτρεπε στους ανθρακωρύχους να προσθέσουν περισσότερες συναλλαγές σε ένα μπλοκ, κάτι που θα μείωνε τα τέλη που πληρώνουν οι χρήστες Bitcoin για τη μεταφορά χρημάτων.

Θυμάστε πώς είπα ότι χρειάζεται ένα μαλακό πιρούνι για να λάβω την πλειοψηφία; Δυστυχώς, η πλειονότητα των χρηστών Bitcoin δεν ήθελαν να κάνουν την αλλαγή, οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο blockchain.

Το blockchain Bitcoin Cash κυκλοφόρησε επίσημα την 1η Αυγούστου 2017. Όπως και το Bitcoin, η προσφορά Bitcoin Cash περιορίζεται σε 21 εκατομμύρια νομίσματα και κάθε μπλοκ διαρκεί 10 λεπτά πριν επιβεβαιωθεί.

Από την άλλη πλευρά, καθώς το μέγιστο μέγεθος μπλοκ αυξήθηκε κατά οκτώ φορές, επέτρεψε στο Bitcoin Cash blockchain (ή Bitcoin fork) να κλιμακώσει περισσότερες συναλλαγές. Η επεκτασιμότητα (ή κλιμάκωση) είναι το μέγιστο ποσό συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί ένα συγκεκριμένο blockchain κάθε δευτερόλεπτο.

Το Bitcoin είναι πολύ περιορισμένο με αυτή την έννοια, καθώς μπορεί να επεξεργαστεί κατά μέσο όρο 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που απογοητεύουν σήμερα το Bitcoin – εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως παγκόσμιο σύστημα πληρωμών, πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του.

Bitcoin πιρούνιΠηγή: cointelegraph

Λόγω των αλλαγών που εφαρμόστηκαν μετά από αυτό το διαχωρισμό Bitcoin, το Bitcoin Cash μπορεί να επεξεργαστεί περίπου 61 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Είναι ενδιαφέρον ότι οποιοσδήποτε κρατούσε BTC την ημέρα του διαχωρισμού Bitcoin έλαβε ακριβώς το ίδιο ποσό νομισμάτων Bitcoin Cash (BCH). Αυτό σημαίνει ότι εάν διατηρούσατε 0,5 BTC, θα λάβετε επίσης 0,5 BCH όταν ξεκίνησε το Bitcoin Cash.

Από τότε που κυκλοφόρησε αυτό το πιρούνι Bitcoin, ήταν ένα πολύ επιτυχημένο έργο. Στην πραγματικότητα, κατά τη στιγμή της γραφής τον Ιούνιο του 2018, είναι το τέταρτο πιο πολύτιμο κρυπτογράφηση στον κλάδο. Τον Δεκέμβριο του 2017, η BCH έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών άνω των 4000 $, με συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς κάτω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Το κύριο πρόσωπο πίσω από το έργο Bitcoin Cash είναι ένας γνωστός επενδυτής κρυπτογράφησης που ονομάζεται Roger Ver. Ver, συχνά αναφέρεται ως "Bitcoin Ιησούς", πιστεύει ότι το Bitcoin Cash είναι στην πραγματικότητα "Πραγματικό Bitcoin", και πιστεύει ότι θα προσπεράσει το Bitcoin ως το νούμερο ένα κρυπτογράφηση.

Bitcoin Fork Roger Ver

Το Bitcoin είναι η πιο σημαντική εφεύρεση στην ιστορία του κόσμου από το Διαδίκτυο.

Επενδυτής σε startups που σχετίζονται με bitcoin,

Ρότζερ Ver

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε για το Bitcoin Cash fork, το επόμενο σκληρό fork Bitcoin που θα ήθελα να συζητήσω είναι το Bitcoin Gold.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Bitcoin χρυσό 

Το BTC Gold είναι ένα blockchain Bitcoin fork που κυκλοφόρησε επίσημα τον Οκτώβριο του 2017. Ενώ το Bitcoin Cash ασχολήθηκε με τη μείωση των τελών συναλλαγών, οι άνθρωποι πίσω από το Bitcoin Gold ήθελαν να κάνουν το Bitcoin περισσότερο "αποκεντρωμένη".

Παρόλο που το Bitcoin εξακολουθεί να είναι τεχνικά αποκεντρωμένο και το σύστημα δεν ελέγχεται από καμία αρχή, ούτε υποστηρίζεται από καμία κεντρική τράπεζα ή έθνος-κράτος, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο επαλήθευσης / εξόρυξης συναλλαγών.

Αυτό συμβαίνει επειδή η συντριπτική πλειοψηφία της εξόρυξης Bitcoin ελέγχεται από λίγες ομάδες στην Κίνα. Μια δεξαμενή εξόρυξης είναι όπου πολλοί άνθρωποι «συγκεντρώνουν» τους πόρους υλικού τους μαζί για να τους δώσουν μια καλύτερη ευκαιρία να κερδίσουν την ανταμοιβή εξόρυξης.

Μόλις κερδίσετε την ανταμοιβή Bitcoin, διαιρείται μεταξύ του ομίλου, με βάση το ποσό που έχει επενδύσει κάθε άτομο. Τελικά, αυτό δίνει στους ανθρώπους που τρέχουν την ομάδα εξόρυξης πολλή δύναμη και επιρροή στο δίκτυο, γι ‘αυτό ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό το πιρούνι Bitcoin έχει γίνει πολύ συγκεντρωτικό.

Τις πρώτες μέρες πριν κυριαρχήσουν οι δεξαμενές εξόρυξης, ήταν δυνατή η εξόρυξη Bitcoin χρησιμοποιώντας μια βασική CPU ή GPU, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το κάνει στην άνεση του σπιτιού του. Εκείνες οι μέρες έχουν περάσει πολύ καιρό αν θέλετε μια ευκαιρία να κερδίσετε την ανταμοιβή – όχι μόνο πρέπει να συμμετέχετε σε μια ομάδα εξόρυξης, αλλά πρέπει επίσης να διαθέτετε πολύ ακριβό υλικό ASIC.

Αλλά μαντέψτε ποιος κατασκευάζει μεγάλο μέρος του υλικού εξόρυξης; Μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές εξόρυξης στον κλάδο!

Σε απάντηση, το Bitcoin Gold εγκατέστησε μια νέα διαδικασία εξόρυξης που διασφαλίζει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένο και ακριβό υλικό για να αυξήσει τις πιθανότητες κάποιου να κερδίσει την ανταμοιβή εξόρυξης.

Σκεφτείτε το έτσι:

Εάν μια Ferrari έτρεξε 10 Mini Cooper, ποιο αυτοκίνητο πιστεύετε ότι θα κερδίσει; Λοιπόν, προφανώς η Ferrari καθώς έχει τον πιο ισχυρό κινητήρα! Ωστόσο, το Bitcoin Gold αλλάζει τα πράγματα έτσι ώστε αντί της Ferrari να είναι στον αγώνα, υπάρχουν μόνο 10 Mini Coopers, δίνοντας σε όλους μια δίκαιη ευκαιρία να κερδίσει.

Όπως και το Bitcoin και το Bitcoin fork BTC Cash, το Bitcoin Gold θα περιορίσει την προσφορά κερμάτων BTG σε 21 εκατομμύρια κατ ‘ανώτατο όριο. Επιπλέον, ούτε το μέγιστο μέγεθος μπλοκ 1MB δεν αυξήθηκε. Ωστόσο, αντί να πάρει 10 λεπτά όπως το Bitcoin, το Bitcoin Gold μπορεί να επιβεβαιώσει μια συναλλαγή σε μόλις 2,5 λεπτά, καθιστώντας την τέσσερις φορές πιο γρήγορη!

Η άλλη σημαντική διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ανθρακωρύχοι επαληθεύουν τις συναλλαγές. Είναι ενδιαφέρον ότι το Bitcoin Gold χρησιμοποιεί επίσης το Proof-of-Work (όπως το Bitcoin), αλλά έχει τροποποιηθεί ώστε να επιτρέπει μόνο στις GPU να ορυχείο, όχι το ASIC.

Ακριβώς όπως το Bitcoin Cash fork, οποιοσδήποτε κατέχει το Bitcoin κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας έλαβε τα ίδια ποσά στο Bitcoin Gold.

Από τότε που κυκλοφόρησε, το Bitcoin Gold έχει επίσης πολύ καλή απόδοση. Το νόμισμα BTG έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών τον Δεκέμβριο του 2017, φτάνοντας μόλις κάτω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Ωστόσο, τον Μάιο του 2018 το Bitcoin Gold γνώρισε την πολύ φοβισμένη «επίθεση 51%». Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος (ή μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται) μπορεί να κερδίσει το 51% ή περισσότερο της συνολικής ισχύος κατακερματισμού blockchain, πράγμα που σημαίνει ότι είναι προσωρινά σε θέση να κάνουν αλλαγές στο δίκτυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλαπεί και να μετατραπεί πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια Bitcoin fork BTG σε ανταλλαγή τρίτων.

Αυτή η επίθεση είναι στην πραγματικότητα αρκετά ειρωνική επειδή το βασικό σημείο του Bitcoin Gold ήταν να αποτρέψει τους κεντρικούς ανθρακωρύχους να αποκτήσουν πολύ έλεγχο. Ως αποτέλεσμα, πιστεύεται ότι οι προγραμματιστές σχεδιάζουν να εκτελέσουν ένα πιρούνι του κωδικού Bitcoin Gold, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί ξανά.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε για το Bitcoin Gold fork, το επόμενο μέρος του οδηγού μου για BTC fork θα μιλήσει για το Bitcoin Private!

Ιδιωτικό Bitcoin

Το Bitcoin Private κυκλοφόρησε επίσημα τον Μάρτιο του 2018, ωστόσο, δεν ήταν στην πραγματικότητα ένα άμεσο πιρούνι του αρχικού Bitcoin. Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα:

  1. Το Bitcoin Private διαμορφώθηκε από ένα blockchain που ονομάζεται ZClassic.
  2. Το ZClassic διαμορφώθηκε από ένα blockchain που ονομάζεται ZCash.
  3. Το ZCash διαμορφώθηκε από το αρχικό Bitcoin.

Ο ιδρυτής και κύριος προγραμματιστής του, Rhett Creighton, δημιούργησε επίσης το ZClassic και από τότε, άλλοι έχουν ενταχθεί στην ομάδα. Η ιδέα που είχε το Creighton ήταν να συνδυάσει το απόρρητο και το απόρρητο του ZClassic με την ασφάλεια και τη δημοτικότητα του Bitcoin.

Ακριβώς όπως και στα άλλα πιρούνια Bitcoin που έχω συζητήσει, σε όποιον κατέχει BTC κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του απονεμήθηκε 1: 1 προμήθεια Bitcoin Private (BTCP). Επιπλέον, όποιος κατέχει ZClassic (ZCL) έλαβε επίσης προσφορά 1: 1. Αυτό σημαίνει ότι εάν κρατούσατε και τα δύο BTC και ZCL, θα λάβατε κέρματα Bitcoin Private δύο φορές!

Bitcoin Fork

Συνολικά, θα υπάρχει μέγιστη προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων BTCP. Το μέγεθος του μπλοκ είναι διπλάσιο από το μέγεθος του Bitcoin στα 2MB και είναι επίσης σε θέση να επιβεβαιώσει μια συναλλαγή τέσσερις φορές πιο γρήγορα.

Επιπλέον, όπως και το Bitcoin fork BTC Gold, ο μηχανισμός εξόρυξης έχει τροποποιηθεί για να αποτρέψει τους χρήστες να χρησιμοποιούν ακριβό υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα πολύ πιο δίκαιο και ίσο δίκτυο από το Bitcoin. Για να διευκρινιστεί, χρησιμοποιεί επίσης τον μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Work.

Όχι μόνο το Bitcoin Gold είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο δίκαιο από το αρχικό Bitcoin, αλλά όπως υποδηλώνει και το όνομά του, επιτρέπει επίσης περισσότερες ιδιωτικές συναλλαγές. Ακριβώς όπως το blockchain ZClassic, το Bitcoin Private χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται "ZK-Snarks".

Αν και κάθε κίνηση χρημάτων εξακολουθεί να δημοσιεύεται στο δημόσιο καθολικό, τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης παραμένουν ιδιωτικοί. Αυτό είναι ελαφρώς διαφορετικό από το αρχικό Bitcoin, καθώς αν και δεν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του αποστολέα και του παραλήπτη, είναι δυνατόν να μάθουμε πόσο έχει μια συγκεκριμένη διεύθυνση Bitcoin. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε πόσο μια συγκεκριμένη διεύθυνση έχει στείλει και λάβει στο παρελθόν.

Από τότε που κυκλοφόρησε το Bitcoin Gold τον Μάρτιο του 2018, έχει φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών, μόλις πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς, το οποίο πέτυχε τον Απρίλιο του 2018.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε για τα Bitcoin Cash, Bitcoin Gold και Bitcoin Private, το τελευταίο Bitcoin fork που ήθελα να συζητήσω ήταν το Bitcoin Diamond!

Bitcoin Diamond

Το Bitcoin Diamond διαμορφώθηκε απευθείας από τον αρχικό πελάτη Bitcoin. Ο κύριος στόχος της ομάδας ανάπτυξης ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να παραμείνουν ακόμη πιο ανώνυμοι. Υπό αυτήν την έννοια, ο σκοπός του μοιάζει πολύ με το Bitcoin Private.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2017, το Bitcoin Diamond διανέμει τα νομίσματά του με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο στα άλλα πιρούνια Bitcoin που ανέφερα. Ενώ οι άλλοι κράτησαν τη συνολική προσφορά τους σε 21 εκατομμύρια νομίσματα, το Bitcoin Diamond το αύξησε κατά 10 φορές. Ως αποτέλεσμα, εάν κρατούσατε 0,5 BTC κατά τη στιγμή του πιρουνιού, τότε θα λάβατε 5 νομίσματα Bitcoin Diamond (BCD).

Όπως και το Bitcoin Cash, το μέγιστο μέγεθος μπλοκ αυξήθηκε από 1MB σε 8MB και ο χρόνος επιβεβαίωσης συναλλαγής είναι 10 λεπτά. Μερικοί άνθρωποι στην κοινότητα κρυπτογράφησης πιστεύουν ότι το Bitcoin Diamond είναι απάτη, με πολλούς να μην είναι ευχαριστημένοι που η ομάδα δεν κυκλοφόρησε καν μια Λευκή Βίβλο.

Τη στιγμή που γράφτηκε τον Ιούνιο του 2018, το μόνο που γνωρίζουμε για τους ιδρυτές είναι ότι ήταν αρχικά ανθρακωρύχοι Bitcoin, με το όνομα “Team Evey” και “Team 007”. Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχει φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών, μόλις κάτω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το οποίο πέτυχε τον Απρίλιο του 2018.

Συγκριτικός πίνακας

Εάν έχετε διαβάσει αυτόν τον οδηγό Bitcoin Fork μέχρι τώρα, έχετε τώρα μια καλή ιδέα για τα πιο δημοφιλή πιρούνια που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής. Πριν προχωρήσουμε, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα σύγκρισης, το οποίο συγκρίνει τα κύρια χαρακτηριστικά των διαφορετικών διχαλωτών μπλοκ αλυσίδων.

Πίνακας σύγκρισης Bitcoin Fork

Επερχόμενα BTC Forks

Πριν συνεχίσω, θέλω να αναφέρω μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν κρατάτε το Bitcoin και περιμένετε κάποια δωρεάν νομίσματα από τυχόν επερχόμενα πιρούνια Bitcoin.

  • Μην στέλνετε ποτέ το Bitcoin σε άλλη διεύθυνση μόνο και μόνο επειδή σας έχει πει ένα πρόσφατα διχαλωμένο blockchain. Εάν το πιρούνι είναι νόμιμο, τότε τα κέρματα θα είναι διαθέσιμα με βάση τις τρέχουσες εκμεταλλεύσεις σας.
  • Εάν το νέο διχαλωτό blockchain σας ζητήσει να τους στείλετε τα προσωπικά σας κλειδιά, μην το κάνετε. Αυτό είναι σίγουρα μια απάτη.
  • Εξετάστε πάντα το πιρούνι μόνοι σας. Πολλές νέες μπλοκ αλυσίδες χρησιμοποιούν το «εμπορικό σήμα» του Bitcoin για να προσπαθήσουν να πείσουν τους χρήστες ότι μπορούν να εμπιστευθούν. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Εν πάση περιπτώσει, τώρα που είναι εκτός δρόμου, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά επερχόμενα πιρούνια. Και τα δύο παρακάτω επερχόμενα πιρούνια BTC βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης, επομένως δεν έχουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία για τα δίκρανα του Bitcoin, ούτε και καμία από τις προ-κυκλοφορημένες πληροφορίες.

Ανώνυμο Bitcoin: Αυτό το έργο επιδιώκει να συνδυάσει Proof-of-Work και Proof-of-Stake για να βελτιώσει τον τρόπο εξόρυξης των συναλλαγών. Σχεδιάζουν επίσης να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία ZK-Snark που ανέφερα νωρίτερα (Bitcoin Private).

BitcoinZeroX: Αυτή η ημερομηνία Bitcoin fork έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2018, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Το πιρούνι θα είναι ένας συνδυασμός Bitcoin και Hexxcoin. Ο στόχος αυτού του πιρουνιού BTC είναι να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ανώνυμο blockchain από το Bitcoin Private. Όλοι όσοι κατέχουν Bitcoin, Hexxcoin ή και τα δύο, θα λαμβάνουν BitcoinZeroX σε βάση 1: 1.

Το Bitcoin θα είναι πάντα νούμερο ένα?

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Bitcoin είναι το πρώτο και πρωτότυπο κρυπτογράφηση. Όταν κυκλοφόρησε το 2009, ο κύριος σκοπός του Bitcoin ήταν να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα πληρωμών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στον κόσμο, χωρίς να απαιτείται επιβεβαίωση συναλλαγών από τρίτο μέρος..

Το Bitcoin Fork Bitcoin είναι το νούμερο 1 Cryptocurrency

Ωστόσο, παρόλο που το Bitcoin φτάνει στο δέκατο έτος διαπραγμάτευσης, οι χρόνοι συναλλαγών παραμένουν πολύ αργοί σε μόλις 10 λεπτά. Επιπλέον, το δίκτυο μπορεί να χειριστεί μόνο περίπου 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο και τα τέλη συναλλαγών φαίνεται να γίνονται όλο και υψηλότερα.

Υπάρχουν πολλά άλλα έργα blockchain που μπορούν να χειριστούν ταχύτερες, φθηνότερες και πιο αποτελεσματικές συναλλαγές, γεγονός που τις καθιστά πολύ πιο κατάλληλες για ένα παγκόσμιο σύστημα πληρωμών. Παρόλο που η ομάδα του Bitcoin προσπαθεί να το λύσει με την εισαγωγή της αναβάθμισης «Lighting Network», δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι σε θέση να λύσει τα επίπεδα απόδοσής της.

Επομένως, αν και πιστεύω ότι το Bitcoin θα είναι πάντα το νούμερο ένα κρυπτογράφηση από άποψη χρήσης, αξίας και κεφαλαιοποίησης της αγοράς, δεν νομίζω ότι θα υιοθετηθεί ως παγκόσμιο σύστημα πληρωμών. Αντ ‘αυτού, νομίζω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα χρησιμοποιήσει το Bitcoin ως «Κατάστημα Αξίας». Αυτό είναι παρόμοιο με ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο όπως το χρυσό ή το ασήμι.

Τελικά, δεν νομίζω ότι κανένα από τα διχάλα Bitcoin που ανέφερα είναι αρκετά μακριά για να γίνει ένα πραγματικά χρήσιμο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών. Θα ανταλλάσσουν πάντα το αρχικό όνομα Bitcoin, το οποίο πολλοί άνθρωποι δεν τους αρέσουν.

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη. Θα μπορούσα να είμαι σωστός ή θα μπορούσα να κάνω εντελώς λάθος! Πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε…

συμπέρασμα

Και αυτό είναι το τέλος του οδηγού μου για το Bitcoin fork. Ας ελπίσουμε ότι τα έχετε διαβάσει όλα και τώρα θα πρέπει να έχετε μια πολύ καλή κατανόηση για το τι είναι ένα πιρούνι και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνουν.

Έχω επίσης αναφέρει 4 από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα που έχουν διακλαδωθεί από το Bitcoin. Μερικά από αυτά επικεντρώνονται στη βελτίωση των επιπέδων απόδοσης του αρχικού Bitcoin (όπως χαμηλότερες χρεώσεις και κλιμάκωση περισσότερων συναλλαγών), ενώ άλλοι επικεντρώνονται στην αύξηση της ιδιωτικής ζωής ή της αποκέντρωσης.

Προχωρώντας προς το μέλλον, απλώς θυμηθείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν από τυχόν επερχόμενα πιρούνια Bitcoin και μην ξεγελιέστε από απατεώνες που προσπαθούν να πάρουν τα προσωπικά σας κλειδιά!

Όπως πάντα, παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τα πιρούνια που ανέφερα ή αν νομίζετε ότι το Bitcoin θα είναι πάντα το νούμερο ένα κρυπτογράφηση της επιλογής σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me