Πώς να επενδύσετε σε Blockchain: Τα μέσα και τα έξω

Με τον κόσμο να κινείται τόσο γρήγορα όσο ο ρυθμός που είναι, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συμβαδίζει με την τεχνολογία. Πριν από είκοσι έως τριάντα χρόνια, το «Διαδίκτυο» ήταν ακόμα ένα μυστηριώδες και θαυμάσιο θέμα. Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε μια μέρα χωρίς αυτήν. Και αν όλα αυτά τα χρόνια οι επενδυτές ρωτούσαν «πώς πρέπει να επενδύσω σε πετρέλαιο;», τώρα οι άνθρωποι φαίνεται να αναρωτιούνται πώς να επενδύσουν σε blockchain.

Εάν επρόκειτο να επενδύσετε σε blockchain αυτή τη στιγμή – αυτήν τη στιγμή – πώς θα το κάνατε; Λοιπόν, αν δεν έχετε ιδέα (ή ίσως κάνετε κάποια επιπλέον έρευνα) – έχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Το Blockchain μπορεί να είναι ένα δύσκολο θέμα, οπότε θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αργό και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Θα καλύψουμε τους βασικούς ορισμούς που θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο – τότε θα βρούμε κατευθείαν τα αποθέματα και τις επενδύσεις τεχνολογίας blockchain.

Εισαγωγή – Όλα για το Blockchain

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Εάν διαβάζετε αυτόν τον οδηγό, είναι πιθανό να γνωρίζετε ακριβώς τι είναι το blockchain. Αλλά για να είμαστε σίγουροι, ας έχουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:


Στην πιο απλή του μορφή, το blockchain είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη λίστα πληροφοριών. Αυτές οι πληροφορίες είναι κατασκευασμένες από μπλοκ – Όλα αυτά τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία. Περιέχουν διάφορες πληροφορίες – χρονικές σημάνσεις, συγκεκριμένες κωδικοποιήσεις και το πιο σημαντικό για έναν λάτρη της κρυπτογράφησης – πληροφορίες για τις διάφορες συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός.

Το Blockchain επιτρέπει στα δύο μέρη (μεταξύ των οποίων πραγματοποιείται η συναλλαγή) να αποφύγουν ένα τρίτο μέρος – πιο συχνά από ότι δεν θα ήταν τράπεζα. Τα δεδομένα της συναλλαγής διατηρούνται κρυπτογραφημένα εντός των μπλοκ τα οποία είναι αρκετά δύσκολο να τροποποιηθούν και να ελεγχθούν.

Από το 2014, το blockchain 2.0 έχει δημιουργηθεί. Αυτή είναι μια πιο εξελιγμένη έκδοση του προκατόχου της – το blockchain 2.0 επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει πιο περίπλοκα έξυπνα συμβόλαια, τα οποία με τη σειρά τους επιτρέπουν ασφαλέστερες, καλύτερα βελτιστοποιημένες συναλλαγές.

Επένδυση σε Blockchain

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε επένδυση, πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε έναν οικονομικό εμπειρογνώμονα ή έναν σύμβουλο. Κάθε είδους συναλλαγή ή επένδυση που κάνετε είναι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.

Τώρα που το έχουμε ξεπεράσει, μπορούμε να πηδήσουμε κατευθείαν σε επενδύσεις.

Πρώτα απ ‘όλα, γιατί κάποιος θα επενδύσει σε blockchain; Η ερώτηση φαίνεται αρκετά απλή, αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να βάλουν τα χρήματά τους στα χέρια της κρυπτογράφησης.

Οι μεγάλες εταιρείες τείνουν να έχουν το προβάδισμα όταν πρόκειται για επενδύσεις blockchain. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες εδρεύουν στις ΗΠΑ – μόνο ο 5ος μεγαλύτερος επενδυτής προέρχεται από το Πεκίνο της Κίνας (Node Capital).

Τα μεμονωμένα άτομα έχουν μια μεγάλη ποικιλία λόγων για να επενδύσουν σε blockchain. Μερικοί βλέπουν ένα λαμπρό μέλλον στον κόσμο της κρυπτογράφησης – αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ο τρόπος να πάνε και ότι τελικά, θα εξαλείψουν άλλους τύπους νομισμάτων γενικά.

Άλλοι προσελκύονται περισσότερο από την οικονομική πλευρά του θέματος – τα κρυπτονομίσματα τείνουν να κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό στην τιμή. Μια συγκεκριμένη κρυπτογράφηση μιας ημέρας μπορεί να αξίζει σεντ, και στη συνέχεια να ανεβαίνει στα ύψη σε μια νύχτα. Αυτοί οι τύποι ακίδων συχνά χτυπούν τις κοινότητες κρυπτογράφησης παγκοσμίως – αμέτρητα άρθρα μιλούν και δίνουν παραδείγματα σχετικά με το πόσα χρήματα θα έπρεπε να επενδύσετε στο Bitcoin όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα ως εκατομμυριούχος.

Και πάλι, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πολλούς διαφορετικούς λόγους για να επενδύσει σε blockchain. Αλλά όταν αποφασίσετε τελικά να αδειάσετε το κουμπαρά σας και να σπεύσετε στο πλησιέστερο “Blockchain Trading Booth”, ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Λοιπόν… Πώς να επενδύσετε σε blockchain?

Μέθοδος Νο. 1 – Αποθέματα

Οι μετοχές είναι πιθανώς μια από τις πιο κοινές σκέψεις που εμφανίζονται στο κεφάλι κάποιου όταν προσπαθούν να καταλάβουν πώς να επενδύσουν σε blockchain. Και για έναν καλό λόγο!

Οι μετοχές είναι ένα πολύ καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν σκέφτεστε για επενδύσεις blockchain. Τώρα θα σας πω για τρία σταθερά μέρη που αξίζει να επενδύσετε όταν πρόκειται για μετοχές τεχνολογίας blockchain.

360 Blockchain Inc.

Το 360 Blockchain Inc είναι πιθανώς μία από τις πρώτες εταιρείες που έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτονται πώς να επενδύσουν στην τεχνολογία blockchain.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό της, η αποστολή του 360 Blockchain είναι να ενισχύσει τις τεχνολογίες blockchain με το κεφάλαιό τους για να δημιουργήσει τις καλύτερες ευκαιρίες για τους μετόχους της. Βρίσκονται στον Καναδά και σήμερα είναι μία από τις λίγες εταιρείες με έδρα το ΧΑΚ που δημοσιεύουν τα ετήσια έσοδά τους για δημόσια προβολή.

Πώς να επενδύσετε σε blockchain - Διάγραμμα Blockchain

Αυτό που κάνει το 360 Blockchain μοναδικό ως εταιρεία είναι ότι επενδύουν αποκλειστικά στο blockchain. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε εάν σκέφτεστε πώς να επενδύσετε σε blockchain και αν αυτή η εταιρεία φαίνεται να σας ταιριάζει είναι ότι εστιάζουν επίσης στην επένδυση σε τεχνολογίες που χρησιμοποιούν blockchain με κάποιους νέους τρόπους που βασίζονται στην καινοτομία.

Πάνω έχω συμπεριλάβει τις πληροφορίες αποθεμάτων 360 Blockchain από τους τελευταίους 6 μήνες. Όπως μπορείτε να δείτε από το γράφημα, η εταιρεία βρίσκεται σε μια μικρή κάμψη. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο όταν λάβετε υπόψη ότι τους τελευταίους μήνες, οι περισσότερες τιμές κρυπτογράφησης έχουν καταγραφεί χαμηλές.

Συνολικά, αν σκέφτεστε πώς να επενδύσετε στην τεχνολογία blockchain, αξίζει να δείτε το 360 Blockchain Inc. Παρόλο που το απόθεμά τους βρίσκεται επί του παρόντος σε περίοδο συντριβής, θα ήταν πιθανότατα καλή ιδέα να τους παρακολουθείτε – ποτέ δεν ξέρετε πότε θα επανέλθουν αμέσως.

IBM

Η IBM είναι οι κάτοχοι της τεχνολογίας blockchain, την οποία ισχυρίζονται ότι είναι ανώτερες. Η εταιρεία έχει ενταχθεί στο Hyperledger Project (ένα συνεργατικό έργο ανοιχτού κώδικα που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη καθολικών που βασίζονται σε blockchain) για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την προώθηση των παλαιότερων εκδόσεων του blockchain.

πώς να επενδύσετε σε blockchain - κοινή μετοχή της IBM

Η εταιρεία τονίζει πόσο μεγάλη και κερδοφόρα είναι η τεχνολογία blockchain για τις επιχειρήσεις. Πρόσφατα παρουσίασαν μια δοκιμαστική έκδοση του blockchain ως πλατφόρμα για τις τράπεζες. Είναι προφανές ότι η IBM είναι σοβαρή με αυτό που κάνουν και πιστεύουν πραγματικά στο μέλλον του blockchain – τελικά, βασίζεται σε αυτό ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο τους.

Έχω προσθέσει ένα γράφημα μετοχών για να δείτε καλύτερα την αξία της μετοχής της εταιρείας από τους τελευταίους έξι μήνες. Είναι πολύ εμφανές από το γράφημα ότι η IBM είναι σοβαρή για το επιχειρηματικό της μοντέλο και ότι έχει τους αριθμούς για να το αποδείξει.

Συνοπτικά, η IBM έχει ξεκινήσει να φέρνει επανάσταση στις επιχειρήσεις με την τεχνολογία blockchain. Εάν διατηρήσουν αυτόν τον ρυθμό, ίσως αξίζει να εξετάσετε όταν σκεφτείτε πώς να επενδύσετε σε blockchain.

Hive Blockchain Technologies

Hive Blockchain Technologies (από αυτό το σημείο και εξής: Hive) είναι μια πολύ συνηθισμένη επιλογή όταν σκεφτόμαστε πώς να επενδύσουμε στην τεχνολογία blockchain. Όπως το έθεσαν οι ίδιοι, η κυψέλη «χτίζει μια γέφυρα από τον τομέα blockchain στις παραδοσιακές κεφαλαιαγορές» (hiveblockchain.com/corporate).

Η εταιρεία λειτουργεί επί του παρόντος τέσσερις τομείς (δύο στην Ισλανδία και δύο ακόμη στη Σουηδία). Αυτοί οι τομείς χρησιμοποιούνται κυρίως για την εξόρυξη Ethereum. Η κυψέλη έχει μεγάλη υπερηφάνεια για το γεγονός ότι προσπαθούν να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τους τομείς της σε ψυχρή δικαιοδοσία για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις που έχουν τα μεγάλα ψυκτικά μηχανήματα στο περιβάλλον.

πώς να επενδύσετε σε blockchain - Διάγραμμα τεχνολογιών blockchain Hive

Η Hive είναι αφιερωμένη στην κατασκευή και ανάπτυξη της υποδομής blockchain. Προσπαθούν να το επιτύχουν συνεργαζόμενοι με την Genesis Mining Ltd. και εξόρυξη κρυπτονομισμάτων 24/7. Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, η εταιρεία εξορύσσει μόνο Ethereum. Ωστόσο, θέλουν να επεκταθούν και στην εξόρυξη Bitcoin.

Όπως και με το 360 Blockchain, οι τιμές των μετοχών της Hive έχουν επίσης μειωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Και πάλι, αυτό έχει νόημα όταν κοιτάζετε τις πρόσφατες τιμές Ethereum (το κρυπτογράφηση της εταιρείας).

Παρόλο που τα αποθέματα της Hive καταρρέουν, ίσως αξίζει να παρακολουθείτε αυτήν την εταιρεία για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Η Hive έχει μερικούς μεγάλους επενδυτές και συμβούλους στο πλευρό της. Αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα να στραφούν προς τη θετική πλευρά ανά πάσα στιγμή για άτομα που αναζητούν πώς να επενδύσουν σε blockchain.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Μέθοδος Νο. 2 – Κρυπτονομίσματα

Εάν σκέφτεστε για επενδύσεις blockchain, αλλά τα αποθέματα δεν είναι δικά σας, η επόμενη καλύτερη (και πιο συνηθισμένη) επιλογή θα ήταν απλώς να αγοράσετε κρυπτονομίσματα.

Ναι σοβαρολογώ.

Αν και συχνά παραβλέπονται από ανθρώπους που σκέφτονται πώς να επενδύσουν σε blockchain, αυτή η μέθοδος είναι πολύ δημοφιλής. Παρόλο που οι άνθρωποι από τις κοινότητες κρυπτογράφησης συνήθως αγοράζουν κρυπτογράφηση για άλλους λόγους (δηλαδή συναλλαγές), είναι ένας πολύ διάσημος τρόπος να επενδύσετε σε blockchain.

Θα σας πω για τρία από τα πιο συχνά επενδυμένα σε κρυπτονομίσματα, έτσι ώστε να έχετε μια σαφέστερη εικόνα για το τι μιλάω. Ίσως αυτά να είναι το σημείο εισόδου για εσάς όταν σκέφτεστε να επενδύσετε σε blockchain.

Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin είναι ίσως το πιο γνωστό κρυπτονομίσμα εκεί έξω. Θεωρείται ότι είναι το κέρμα OG, έχοντας κρατήσει το έδαφος για περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα στην επιχείρηση.

Το Bitcoin έχει χιλιάδες και χιλιάδες λάτρεις και επενδυτές. Αυτό το crypto αποτελεί ένα τεράστιο ακόλουθο με την πάροδο των ετών, χάρη στη φήμη του και – όπως φαίνεται – μια διανυκτέρευση ξέσπασε στο mainstream.

πώς να επενδύσετε σε blockchain - διάγραμμα τιμών bitcoin

Είναι σαφές από το παραπάνω γράφημα ότι το Bitcoin βρίσκεται σε κατηφόρα τάση σε αυτό το σημείο. Παρά το γεγονός αυτό, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ολόψυχα στο μέλλον του νομίσματος. Αυτό μπορεί να είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για την επανεμφάνιση αυτού του Crypto.

Ethereum (ETH)

Ένα άλλο πολύ δημοφιλές cryptocurrency, το Ethereum καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην αγορά δίπλα στο Bitcoin. Όπως και ο υποψήφιος, το Ethereum είναι ένα πολύ δημοφιλές και γνωστό κρυπτογράφηση στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

Μια ισχυρή ποιότητα που έχει το ETH είναι ότι πολλές από τις νέες επιχειρήσεις και ιδέες βασίζονται στο δίκτυό της. Το BAT (Basic Attention Token) είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η Ethereum κάποια μέρα θα προσπεράσει το Bitcoin στην κατάταξη της αγοράς.

Το Ethereum έχει την ίδια ιστορία με τα συνάδελφά του κρυπτονομίσματα – εδώ και αρκετό καιρό, έχει μειωθεί η τιμή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – η ETH δεν είναι μόνη σε αυτήν την πτώση.

Όλα τα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη, το Ethereum μέχρι σήμερα έχει μια ισχυρή ομάδα που πιστεύει στο μέλλον αυτής της κρυπτογράφησης. Εάν σκέφτεστε πώς να επενδύσετε σε blockchain, μάλλον θα πρέπει να μην ξεχάσετε αυτό το νόμισμα.

Κυματισμός (XRP)

Ακόμα ένα άλλο πολύ δημοφιλές κρυπτογράφηση, το Ripple διατηρεί το έδαφος του εδώ και αρκετό καιρό. Κατάφερε να συμβαδίσει με τα μεγαλύτερα, πιο γνωστά cryptos στην αγορά.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι που κοιτάζουν να επενδύσουν σε blockchain μετατρέπουν τα βλέμματά τους στο Ripple είναι η τιμή της αγοράς. Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, η τιμή ενός XRP είναι 0,28 $. Αυτό καθιστά το νόμισμα πολύ δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν τα κεφάλαια για να πάνε μεγάλα, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να εισέλθουν στον κόσμο των κρυπτονομικών επενδύσεων.

Η Ripple έχει μειωθεί στην τιμή από τις αρχές του 2018. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η διαδικασία συντριβής αυτού του νομίσματος ήταν πολύ σταθερή και χωρίς ξαφνικές, απρόσμενες αιχμές.

Με το XRP να μπαίνει πάντα στις ειδήσεις για διαφορετικούς λόγους, δεν θα ήταν τρελό να πούμε ότι αυτό το νόμισμα μπορεί να αρχίσει να ανεβαίνει στο μέλλον μπροστά.

Μέθοδος Νο. 3 – Εκκινήσεις

Αν και δεν είναι τόσο προφανής όσο και οι άλλες δύο, αυτή η μέθοδος είναι αρκετά δημοφιλής αν σκέφτεστε πώς να επενδύσετε σε blockchain.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που εξέπληξαν τον κόσμο με τις καινοτόμες ιδέες και τους στόχους τους. Πολλοί από αυτούς είχαν ένα, απλό κοινό – blockchain.

Όταν ψάχνετε να επενδύσετε σε blockchain, προσέχετε πάντα τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που είναι χτισμένες και επικεντρώνονται στην τεχνολογία blockchain. Ένα καλό παράδειγμα αυτού θα ήταν το προαναφερθέν BAT (Basic Attention Token).

Αυτό το διακριτικό δημιουργήθηκε γύρω από το δίκτυο Ethereum. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί στο Brave browser αλλά επεκτείνεται. Η ΒΔΤ στοχεύει στην εξάλειψη κάθε απάτης που συμβαίνει μεταξύ εκδοτών, διαφημιζόμενων και χρηστών.

Είναι πραγματικά ένα φιλόδοξο έργο, αλλά η ομάδα BAT έχει εργαστεί σκληρά και τα αποτελέσματα είναι αισθητά!

Αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα εκκίνησης που βασίζεται σε blockchain. Με λίγο σκάψιμο, μπορείτε να συναντήσετε πολλά διαφορετικά έργα. Ποιος ξέρει – ίσως ένα από αυτά είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε?

Πώς να επενδύσετε σε Blockchain; – Συμπέρασμα

Το Blockchain (και τα κρυπτονομίσματα που βασίζονται σε αυτό) γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, σχεδόν αναπόφευκτο θέμα. Είναι φυσικό οι επενδυτές να στραφούν σε αυτό το θέμα και να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν πώς να επενδύσουν σε blockchain.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που θα μπορούσατε να επιλέξετε για να ξεκινήσετε να επενδύετε. Σε αυτό το σεμινάριο σας έδειξα μόνο τρία – υπάρχουν πολλά περισσότερα για να διαλέξετε αν θέλετε.

Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτηση “πώς να επενδύσετε σε blockchain;”, θα έλεγα ότι εξαρτάται από το άτομο και τις επιθυμίες και ανάγκες του. Όλοι είναι διαφορετικοί και αν επιλέξετε να ερευνήσετε τον κόσμο της κρυπτογράφησης, σας εύχομαι καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me