Επεξήγηση Blockchain: Πώς λειτουργεί το Blockchain;

Γεια σου, σύντομα μπλοκ αλυσίδας ειδικοί. Σήμερα είναι η ημέρα που σηματοδοτεί τη γέννηση του την πλήρη κατανόησή σας για την τεχνολογία blockchain. Εδώ, θα βρείτε το περίπλοκο blockchain που εξηγείται με απλές λέξεις.

Όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε, προσπαθώντας να καταλάβετε πώς λειτουργεί το blockchain είναι σαν να προσπαθείτε να καταλάβετε την επιστήμη πίσω από το σύμπαν – είναι σύγχυση! Γι ‘αυτό ακριβώς είστε εδώ.

Σε αυτό το σεμινάριο blockchain, θα μάθω τι είναι το blockchain από τα βασικά, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας του και πώς το blockchain θα ωφελήσει τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου στο μέλλον.

Υπάρχουν δύο μεγάλες λέξεις «b» στη βιομηχανία blockchain. Το πρώτο (ναι, το μαντέψατε) είναι «Blockchain“, Και το δεύτερο είναι”Bitcoin“. Οι αρχάριοι συχνά θα συγχέουν τον εαυτό τους πιστεύοντας ότι είναι το ίδιο πράγμα, που δεν είναι.

Ωστόσο, είναι πολύ στενά συνδεδεμένες. Bitcoin – Με απλά λόγια – είναι ένα ψηφιακό νόμισμα. Blockchain, από την άλλη πλευρά, είναι την τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το Bitcoin για να επιτρέπονται ασφαλείς, δημόσιες και ανώνυμες συναλλαγές.

Απλώς σκεφτείτε το blockchain ως λειτουργικό σύστημα (όπως τα Windows ή το Mac OS) και το Bitcoin ως μια εφαρμογή που λειτουργεί σε αυτό το λειτουργικό σύστημα. Απλός!


Πρέπει επίσης να σκεφτείτε ποιο πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτογράφησης πρόκειται να χρησιμοποιήσετε όταν αγοράζετε Bitcoin, αν αυτό σας ενδιαφέρει!

Τι είναι το Blockchain?

Είναι μια από τις πιο προβληματικές ερωτήσεις που προσπαθούμε να απαντήσουμε όταν ανακαλύπτουμε για πρώτη φορά τα κρυπτονομίσματα. Έτσι, η εξήγηση του blockchain είναι απαραίτητη.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Ετοιμος? Αυτό είναι το blockchain με απλές λέξεις:

Ο κύριος σκοπός του blockchain είναι να επιτρέψτε γρήγορα, ασφαλής και διαφανής ομότιμος συναλλαγές. Είναι αξιόπιστο, αποκεντρωμένη δίκτυο που επιτρέπει τη μεταφορά ψηφιακών τιμών όπως το νόμισμα και τα δεδομένα.

Τώρα, καθώς είμαστε όλοι αρχάριοι εδώ. Εδώ είναι το blockchain για ανδρείκελα:

 1. Φανταστείτε το blockchain ως ένα ψηφιακό βάση δεδομένων, ακριβώς όπως ένα υπολογιστικό φύλλο Excel.
 2. Αυτή η βάση δεδομένων είναι κοινόχρηστη σε ένα μεγάλο δίκτυο που περιέχει πολλούς υπολογιστές (γνωστοί ως “κόμβοι”) και είναι εντελώς δημόσιο. Λέω «τυπικά» επειδή μπορεί τεχνικά να σχηματιστεί από οποιονδήποτε αριθμό κόμβων. Για να εξηγηθεί πλήρως το blockchain, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όσο περισσότεροι κόμβοι υπάρχουν, τόσο πιο ασφαλής είναι – γι ‘αυτό είναι καλό να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κόμβων που εκτελούν το blockchain!
 3. Κάθε φορά που το δίκτυο πραγματοποιεί ενημέρωση στη βάση δεδομένων, είναι ενημερώνεται αυτόματα και λαμβάνεται σε κάθε υπολογιστή του δικτύου.
 4. Η τεχνολογία Blockchain προστατεύεται με κρυπτογραφικά τεχνικές, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους χάκερ να κάνουν αλλαγές σε αυτό. Ο μόνος τρόπος για να κάνετε αλλαγές θα ήταν να κάνετε hack περισσότερους από τους μισούς κόμβους στο blockchain, ο οποίος και πάλι, είναι γιατί είναι πιο ασφαλές να έχετε περισσότερους κόμβους / υπολογιστές που χρησιμοποιούν το blockchain.

Αυτό είναι το blockchain σας που εξηγείται με απλά λόγια. Λοιπόν, τώρα που κάποιος σας ρωτάει “τι είναι το blockchain;”, έχετε δύο ισχυρές απαντήσεις να επιλέξεις απο.

Πώς λειτουργεί το Blockchain στην περίπτωση του Bitcoin?

Bitcoin ήταν η πρώτη κρυπτογράφηση που χρησιμοποίησε τεχνολογία blockchain. Εφευρέθηκε από το άτομο ή την ομάδα ανθρώπων, που πήραν το όνομα του Satoshi Nakamoto (περίεργα, κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto).

Ο μοναδικός σκοπός του Bitcoin είναι να ενεργήσει ως ένα κατάστημα αξίας. Επιτρέπει συναλλαγές peer-to-peer που δεν χρειάζονται τρίτους, όπως PayPal ή μια τράπεζα.

Η εξήγηση του blockchain του Bitcoin είναι απαραίτητη για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του blockchain. Το Bitcoin blockchain είναι μια βάση δεδομένων (γνωστή ως «καθολικό») που αποτελείται μόνο τα αρχεία συναλλαγών Bitcoin. Δεν υπάρχει κεντρική τοποθεσία που να κρατά τη βάση δεδομένων, αντίθετα, είναι κοινή σε ένα τεράστιο δίκτυο υπολογιστών. Έτσι, για να προστεθούν νέες συναλλαγές στη βάση δεδομένων, οι κόμβοι πρέπει να συμφωνήσουν ότι η συναλλαγή είναι πραγματική και έγκυρη.

Ο Blockchain εξήγησε: μια τράπεζα.

Αυτή η ομαδική συμφωνία είναι επίσης γνωστή ως «συναίνεση». Εμφανίζεται κατά τη διαδικασία του εξόρυξη.

Σημείωση: Η εξόρυξη είναι η διαδικασία κατά την οποία οι κόμβοι επαληθεύουν δεδομένα συναλλαγών και ανταμείβονται για την εργασία τους. Καλύπτει το κόστος λειτουργίας τους (ηλεκτρική ενέργεια και συντήρηση κ.λπ.) και ένα μικρό κέρδος επίσης για την παροχή των υπηρεσιών τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ενώ το blockchain εξήγησε ότι είναι μέρος όλων των blockchain, όχι μόνο του Bitcoin.

Μόλις οι κόμβοι συμφωνήσουν ότι η συναλλαγή είναι πραγματική, τότε προστίθεται σε ένα “μπλοκ” (γι ‘αυτό ονομάζεται blockchain) και τοποθετείται κάτω από το προηγούμενο μπλοκ συναλλαγών στο καθολικό.

Για να είναι έγκυρη μια συναλλαγή, οι υπολογιστές στο δίκτυο πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι:

(1) Ο λογαριασμός διατηρεί το ποσό Bitcoin που ο χρήστης θέλει να στείλει.

(2) Το ποσό δεν έχει ήδη σταλεί σε κάποιον άλλο.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο Τομ προσπαθεί να στείλει 10 $ Bitcoin στον Μπεν. Ο Τομ έχει μόνο Bitcoin αξίας 5 $ στο πορτοφόλι του. Επειδή ο Τομ δεν έχει τα χρήματα για να στείλει 10 $ στον Μπεν, αυτή η συναλλαγή δεν θα ήταν έγκυρη. Η συναλλαγή δεν θα προστεθεί στο καθολικό.

Ο Blockchain εξήγησε: Τα Bitcoin σε ένα τσιπ υπολογιστή.

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξοδέψει τα ίδια χρήματα δύο φορές! Αυτό μπορεί συχνά να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις τυπικές τράπεζες και τα συστήματα πληρωμών.

Ένα απλό παράδειγμα για να εξηγηθεί καλύτερα το Blockchain:

Ας συγκρίνουμε τον τρόπο αποθήκευσης και κοινής χρήσης δεδομένων σε τυπικά συστήματα (χωρίς blockchain) με τον τρόπο αποθήκευσης και κοινής χρήσης σε ένα σύστημα blockchain.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα παραδοσιακά καθολικά βιβλία είναι παρόμοιο με αυτόν που θα κάνατε μοιραστείτε ένα έγγραφο του Microsoft Word με το φίλο σας:

 1. Ενώ επεξεργάζεστε το έγγραφο, ο φίλος σας είναι κλειδωμένος και δεν μπορεί να κάνει αλλαγές.
 2. Μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, το στέλνετε στον φίλο σας για να το επεξεργαστείτε περαιτέρω.
 3. Τώρα, ενώ ο φίλος σας επεξεργάζεται το έγγραφο, είστε κλειδωμένοι και δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές μέχρι να ολοκληρωθούν και να το στείλετε ξανά σε εσάς.

Ωστόσο, σε ένα σύστημα blockchain, Όλοι οι χρήστες μπορούν να δουν τις αλλαγές ενώ γίνονται.

Το Blockchain εξήγησε: ένα blockchain.

Τα δεδομένα είναι προσβάσιμα σε ένα ασφαλές και κοινόχρηστο περιβάλλον, αντί να κλειδωθούν σε μία εταιρεία ή άτομο κάθε φορά (με κίνδυνο απώλειας των δεδομένων). Για παράδειγμα, εάν τα δεδομένα ήταν αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή και ότι ο υπολογιστής παραβιάστηκε ή τερματίστηκε, η νεότερη έκδοση των δεδομένων θα χαθεί.

Τώρα, για να εξηγήσουμε το blockchain: με το blockchain, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε όλους τους υπολογιστές / κόμβους που το τρέχουν. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν θα διατρέχουν κίνδυνο εάν ένας από τους υπολογιστές / κόμβους είχε παραβιαστεί ή καταστραφεί.

Όπως μπορείτε να δείτε, τεχνολογία blockchain δεν ωφελεί μόνο τα κρυπτονομίσματα. Ωφελεί πολλές διαφορετικές βιομηχανίες. Φανταστείτε τα ποσά των νομικών, υγειονομικών, λογαριασμών και δεδομένων πελατών κ.λπ. που πρέπει να χρησιμοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain! Τώρα, ας δούμε μερικά από τα άλλα.

Βασικά πλεονεκτήματα

Εξήγησε το Blockchain Απλοποίηση επιχειρήσεων

Οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα, επομένως είναι δύσκολο

για να μοιραστούν μια βάση δεδομένων με άλλη επιχείρηση.

Εξήγησε το Blockchain Εμπιστοσύνη & Διαφάνεια

Η εμπιστοσύνη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της δυσκολίας

εξήγησε ο κόσμος του blockchain.

Εξήγησε το Blockchain Αποδοτική

Καθώς το blockchain είναι ένα αξιόπιστο δίκτυο peer-to-peer,

αφαιρεί την ανάγκη για κεντρικό τρίτο μέρος.

Εξήγησε το Blockchain Αθραυστος

Μόλις επιβεβαιωθεί μια συναλλαγή, αποθηκεύεται στο

καθολικό και προστατευμένο χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία.

Εξήγησε το Blockchain Διαθεσιμότητα

Το Blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer

και δεν υπάρχει κεντρικό σημείο αποτυχίας.

Εξήγησε το Blockchain Αποκεντρωμένη

Η αποκέντρωση είναι ένας από τους πυρήνες – και οι περισσότεροι

σημαντικό – πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain.

Αποκεντρωμένη

Αποκέντρωση είναι ένα από τα βασικά – και πιο σημαντικά – πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain. Ήταν μια πολύ επιθυμητή ιδέα για πολλά χρόνια, αλλά ήταν η τεχνολογία blockchain που το κατέστησε δυνατό.

Για να εξηγηθεί το blockchain με απλές λέξεις, δεν απαιτείται κεντρικός διακομιστής για αποθήκευση δεδομένων blockchain, πράγμα που σημαίνει δεν είναι συγκεντρωτικό. Αυτό κάνει το blockchain τόσο ισχυρό.

Αντί να αποθηκεύεται ο διακομιστής σε ένα μέρος, αποθηκεύεται στο blockchain και τροφοδοτείται από πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές / κόμβους. Αυτό σημαίνει δεν υπάρχει τρίτος που να εμπιστεύεται και να πληρώνει ένα τέλος.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Αθραυστος

Μόλις επιβεβαιωθεί μια συναλλαγή, αποθηκεύεται στο καθολικό και προστατεύεται χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία. Δεν μπορεί να αλλάξει ή να διαγραφεί χωρίς συναίνεση (η ομαδική συμφωνία), γεγονός που καθιστά το blockchain άθραυστο. Πολύ ωραίο, ε?

Ο Blockchain εξήγησε: ένα δίκτυο μέσω μιας πόλης.

Εμπιστοσύνη και διαφάνεια

Εμπιστοσύνη είναι ένα ουσιαστικό μέρος για να εξηγήσουμε τον δύσκολο κόσμο του blockchain. Δεδομένου ότι είναι μια κοινόχρηστη βάση δεδομένων, ο καθένας μπορεί να δει τις πλήρεις λεπτομέρειες των συναλλαγών που περιέχει. Αυτά περιλαμβάνουν την πηγή, την ημερομηνία, την ώρα και τον προορισμό της συναλλαγής.

Αποδοτική

Όπως είναι το blockchain ένα αξιόπιστο δίκτυο peer-to-peer, αφαιρεί την ανάγκη για κεντρικό τρίτο μέρος. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη για τις επιχειρήσεις καθώς αφαιρεί εντελώς το κόστος που απαιτείται για την πληρωμή τρίτων.

Ταχύτερες λειτουργίες

Ας χρησιμοποιήσουμε ένα πραγματικό παράδειγμα:

Φανταστείτε ότι θέλετε να στείλετε μια πληρωμή σε κάποιον σε άλλη χώρα. Χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain, κανονικά θα πρέπει να πληρώσετε ακριβά τέλη (στις τράπεζες) και η συναλλαγή μπορεί να διαρκέσει 3-10 ημέρες για την επεξεργασία.

Χρησιμοποιώντας το blockchain, αυτό μπορεί να γίνει σχεδόν αμέσως και με πολύ φθηνότερο κόστος.

Διαθεσιμότητα

Το Blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer και υπάρχει κανένα κεντρικό σημείο αποτυχίας. Ακόμα κι αν ένας υπολογιστής σπάσει ή εγκαταλείψει το δίκτυο, άλλοι υπολογιστές θα διατηρήσουν το δίκτυο σε λειτουργία. Γι ‘αυτό είναι ένα τεράστιο, τεράστιο πλεονέκτημα.

Για να διευκρινιστεί ακόμη περισσότερο το blockchain, φανταστείτε έναν διακομιστή νοσοκομείου: περιέχει σημαντικά δεδομένα που πρέπει να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Εάν ο υπολογιστής που κατέχει την τελευταία έκδοση των δεδομένων έσπασε, τα δεδομένα δεν θα ήταν προσβάσιμα. Θα ήταν πολύ κακό αν αυτό συνέβαινε κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης!

Ο Blockchain εξήγησε: ένας άντρας που αγοράζει κάτι στο διαδίκτυο.

Εάν όμως το νοσοκομείο χρησιμοποιούσε ένα blockchain, δεν θα είχε σημασία αν ένας υπολογιστής έσπασε. Σε ένα blockchain, η νεότερη έκδοση των δεδομένων κοινοποιείται σε ολόκληρο το δίκτυο και έτσι είναι πάντα προσβάσιμη.

Απλοποίηση επιχειρήσεων σε επιχείρηση

Οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα, επομένως είναι δύσκολο για αυτούς να μοιράζονται μια βάση δεδομένων με άλλη επιχείρηση. Γι ‘αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για αυτούς. Έτσι, η απάντηση είναι η τεχνολογία blockchain!

Καθώς το blockchain μπορεί να λειτουργήσει ως μία κοινόχρηστη βάση δεδομένων για να λειτουργήσουν και οι δύο επιχειρήσεις, η κοινή χρήση δεδομένων είναι πολύ πιο εύκολη για αυτές σε ένα σύστημα blockchain.

Blockchain σε βιομηχανίες πραγματικού κόσμου

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε ορισμένα από τα άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει το blockchain στις επιχειρήσεις, ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα βιομηχανιών που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τεχνολογία blockchain. Αυτό σίγουρα θα εξηγήσει το blockchain!

Ταυτότητα

Απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη βιομηχανία διαχείρισης ταυτότητας. Στον σημερινό κόσμο, η ταυτότητά μας ελέγχεται από μεγάλες εταιρείες. Είτε πρόκειται για το Netflix, το Facebook, το Instagram ή ακόμα και το εταιρείες για τις οποίες εργαζόμαστε.

Οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα υπό την απειλή να κλαπεί η ταυτότητά τους από κλέφτες στον κυβερνοχώρο – επίσης γνωστό ως χάκερ. Και ακόμη και χρησιμοποιώντας ο καλύτερα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) ως μέτρο ασφαλείας ενδέχεται να μην σας σώζει πάντα.

Όλες αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν κεντρικοί διακομιστές. Για παράδειγμα, το Netflix είναι το κεντρικό σημείο του διακομιστή Netflix – εάν το Netflix παραβιαστεί, όλα τα δεδομένα που διατηρούν για τους πελάτες τους κινδυνεύουν.

Μόλις πρόσφατα παραβιάστηκαν τα δεδομένα της Equifax.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ

Equifax είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αναφοράς πιστωτικών μονάδων που διαθέτουν προσωπικά στοιχεία της πάνω από 800 εκατομμύρια πελάτες. Αυτό προκάλεσε την κλοπή δεδομένων από περισσότερους από 145 εκατομμύρια χρήστες.

Το Blockchain εξήγησε: κεντρικά συστήματα έναντι blockchain.

Λοιπόν, πώς μπορεί να σταματήσει η εισβολή προσωπικών δεδομένων χρησιμοποιώντας το blockchain?

Λοιπόν, τα δεδομένα σας διατηρούνται αυτήν τη στιγμή σε μια κεντρική βάση δεδομένων (όπως στο Equifax). Μια κεντρική βάση δεδομένων είναι πολύ πιο εύκολο να εισπραχθεί επειδή χρησιμοποιεί ένα κύριο υπηρέτης. Σε αυτήν την περίπτωση, όλοι οι hackers πρέπει να κάνουν για να κλέψουν τα δεδομένα, είναι hack του κύριου διακομιστή. Σε ένα blockchain, δεν υπάρχει κεντρικός διακομιστής – δεν υπάρχει κεντρικό σημείο για να επιτεθεί ένας χάκερ! Εδώ εξηγείται ένα μεγάλο πλεονέκτημα του blockchain.

Τραπεζικές και πληρωμές

«Το Blockchain θα κάνει στην τραπεζική ό, τι έκανε το Διαδίκτυο στα μέσα ενημέρωσης», μια μάλλον τολμηρή δήλωση, σωστά?

Αυτό είναι το πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία blockchain για τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Με τη χρήση του blockchain, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μπορούν πλέον να παρέχονται σε εκείνους που δεν διαθέτουν αυτήν τη στιγμή. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι!

Ας χρησιμοποιήσουμε ξανά το Bitcoin ως παράδειγμα – χάρη στο blockchain Bitcoin, οποιοσδήποτε στον κόσμο που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί τώρα να στείλει ψηφιακές πληρωμές. Είναι το μέλλον! Λοιπόν, εδώ είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα να γνωρίζετε τι είναι το blockchain και να προστεθεί στη λίστα.

Εκτός από την παροχή βοήθειας σε όσους δεν διαθέτουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το blockchain βοηθά επίσης τις ίδιες τις τράπεζες. Το Accenture υπολόγισε ότι Οι μεγάλες τράπεζες επενδύσεων θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως χάρη στο blockchain, επειδή οι συναλλαγές είναι πολύ φθηνότερες και γρηγορότερες.

Ενεργειακός εφοδιασμός

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι είχαν μόνο μία επιλογή για να λάβουν ενέργεια – μέσω μιας κεντρικής πηγής.

Ωστόσο, είμαστε πλέον σε θέση να συλλέγουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τις δικές μας συσκευές ή από νέα συστήματα δικτύου που ονομάζονται «μικροδίκτυα». Τα μικροδίκτυα επιτρέπουν σε άτομα που κατέχουν ηλιακούς συλλέκτες να πωλούν την υπολειπόμενη ενέργειά τους σε άλλα άτομα και λιανοπωλητές ανανεώσιμης ενέργειας χωρίς τρίτους. Ας πάρουμε λοιπόν ένα άλλο πλεονέκτημα του blockchain που εξηγείται.

Σημείωση: Η ανανεώσιμη ενέργεια είναι ενέργεια που συλλέγεται φυσικά. Σκεφτείτε τον ήλιο, τον άνεμο, το νερό κ.λπ.. Ο Blockchain εξήγησε: ένα άτομο που παίρνει χρήματα από μια τράπεζα.

Πριν από την τεχνολογία blockchain, οι άνθρωποι μπορούσαν να πουλήσουν την εναπομένουσα ενέργεια τους μόνο στους λιανοπωλητές (το τρίτο μέρος). Οι τιμές που πούλησαν την ενέργεια στους λιανοπωλητές ήταν πολύ χαμηλά γιατί οι έμποροι λιανικής πώλησης θα πωλούσαν τότε την ενέργεια σε άλλους ανθρώπους και θα κέρδιζαν μεγάλο κέρδος.

Καθώς η τεχνολογία blockchain αφαιρεί το τρίτο μέρος, οι άνθρωποι μπορούν να συμφωνήσουν σε μια τιμή που είναι δίκαιη και για τους δύο – μειώνοντας το κόστος που είχε αναλάβει προηγουμένως οι έμποροι.

Το Blockchain θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πολλές περισσότερες βιομηχανίες

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του δυνατού με τη χρήση του blockchain. Το Blockchain εφαρμόζεται σε πολλές άλλες βιομηχανίες από αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Ακολουθούν ορισμένες από τις άλλες βιομηχανίες που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το blockchain για να βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους:

 • Κυβερνασφάλεια
 • Εκπαίδευση (όπως το BitDegree!)
 • Εμπορία & διαφήμιση
 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
 • Κυβερνητικά συστήματα
 • ΜΟΥΣΙΚΗ & κοινή χρήση βίντεο
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
 • Ψηφοφορία

Ο Blockchain εξήγησε: ένα γράφημα.

Με τόσα πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση blockchain, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες! Το Blockchain μας δίνει κάτι να περιμένουμε.

συμπέρασμα

Ας σκεφτούμε τι έχουμε μάθει σε αυτόν τον εξηγημένο blockchain οδηγό και να επισημάνουμε μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του blockchain που πρέπει να θυμόμαστε:

Τι είναι το blockchain?

 • Ένα δίκτυο peer-to-peer που αφαιρεί την ανάγκη για αξιόπιστα τρίτα μέρη ·
 • Οι συναλλαγές επεξεργάζονται γρηγορότερα και φθηνότερα από τα τυπικά συστήματα (χωρίς blockchain).
 • Είναι μια δημόσια βάση δεδομένων και όλες οι συναλλαγές είναι ορατές στο δίκτυο, αποτρέποντας τις κυβερνοεπιθέσεις.
 • Η βάση δεδομένων δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς να συμφωνήσει περισσότερο από το ήμισυ του δικτύου πολύ πιο ασφαλές;
 • Δεν ελέγχεται από μία εταιρεία και δεν έχει κανένα σημείο αποτυχίας.
 • Το Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες – όχι μόνο ψηφιακά νομίσματα.

Πώς λειτουργεί το blockchain?

 • Λειτουργεί ως μια μεγάλη βάση δεδομένων που μοιράζεται σε ένα δίκτυο κόμβων (υπολογιστές).
 • Οι κόμβοι στο δίκτυο συνεργάζονται επαλήθευση συναλλαγών και ανταμείβονται με το νόμισμα του blockchain – μια διαδικασία γνωστή ως εξόρυξη.
 • Μόλις μια συναλλαγή επαληθευτεί από το δίκτυο, η συναλλαγή γίνεται τοποθετημένο σε ένα μπλοκ;
 • Νέα μπλοκ συναλλαγών τοποθετούνται – σε σειρά – κάτω από το προηγούμενο μπλοκ συναλλαγών
 • Όλες οι συναλλαγές αποθηκεύονται σε μια κατανεμημένη βάση δεδομένων (καθολικό).
 • είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν χάκερ να αλλάξει τις συναλλαγές, επειδή χρειάζονται έλεγχο περισσότερων από τους μισούς υπολογιστές στο δίκτυο.

Η Blockchain εξήγησε: οφέλη για μεγάλες βιομηχανίες.

Πώς θα ωφελήσει αυτό τις μεγάλες βιομηχανίες?

 • Το αφαιρεί το κόστος τρίτων;
 • Οι πληρωμές και τα δεδομένα είναι επεξεργασία πιο γρήγορα;
 • Η διαχείριση βάσεων δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων είναι πολύ πιο εύκολη.
 • Η προστασία / ασφάλεια δεδομένων βελτιώνεται σε μεγάλη κλίμακα.

Εξηγήθηκαν οι τελικές λέξεις για να πάρει το blockchain

Η τεχνολογία Blockchain θα αλλάξει και θα βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά δεν θα αλλάξει μόνο αυτό. Θα αλλάξει επίσης τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποθηκεύουν και να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο.

Χάρη στο blockchain, ο κόσμος μπορεί να γίνει ένα καλύτερο μέρος! Και θυμηθείτε – αν σκέφτεστε να αγοράσετε κάποια κρυπτονομίσματα, ελέγξτε ανταλλαγές όπως Κάθισμα ή Νομισματική βάση!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me