Cardano vs Ethereum: Η απόλυτη σύγκριση

Εάν έχετε ακούσει για το Cardano και το Ethereum, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς λειτουργούν; Ή μήπως ψάχνετε να μάθετε ποιο πρωτόκολλο έχει την καλύτερη τεχνολογία; Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχω καλύψει όλα σε αυτόν τον οδηγό Cardano εναντίον Ethereum!

Παρεμπιπτόντως, ξέρατε ότι το ADA Cardano ονομάζεται συχνά το "Δολοφόνος Ethereum “?

Τέλος πάντων, σε αυτόν τον οδηγό Cardano εναντίον Ethereum, θα ξεκινήσω εξηγώντας τα βασικά του κάθε έργου. Μετά από αυτό, θα μιλήσω έπειτα για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο καθένας από τους αποκλεισμούς επαληθεύει τις συναλλαγές χωρίς διαμεσολαβητή τρίτου μέρους.

Τέλος, θα ολοκληρώσω μιλώντας για την απόδοση κάθε έργου μέχρι στιγμής. Έτσι, μέχρι το τέλος της ανάγνωσης αυτού του άρθρου, θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αποφασίσετε ποιο από τα δύο πρωτόκολλα πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο!

Λοιπόν, τι περιμένεις; Το πρώτο μέρος του οδηγού Cardano vs Ethereum θα ξεκινήσει εξηγώντας τα βασικά στοιχεία κάθε blockchain!

Ας ξεκινήσουμε με το Ethereum!


Βασικά στοιχεία του Cardano και του Ethereum

Τι είναι το Ethereum?

Το Ethereum δημιουργήθηκε το 2015 από έναν νέο προγραμματιστή, τον Vitalik Buterin. Έγινε το πρώτο έργο blockchain που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργήσουν έξυπνα συμβόλαια. Ως αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το Bitcoin, το Ethereum μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από την απλή επεξεργασία οικονομικών συναλλαγών.

Στην πιο βασική του μορφή, ένα έξυπνο συμβόλαιο επιτρέπει σε άτομα από οπουδήποτε στον κόσμο να συμφωνήσουν χωρίς να χρειάζονται αξιόπιστο τρίτο μέρος. Αντ ‘αυτού, οι προκαθορισμένες προϋποθέσεις συνάπτονται σε κωδικοποιημένο έξυπνο συμβόλαιο και όταν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, το έξυπνο συμβόλαιο αποδεσμεύει αυτόματα τα χρήματα.

Για να κατανοήσετε πόσο χρήσιμα είναι τα έξυπνα συμβόλαια, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω παράδειγμα.

  1. Ο Κρις θέλει να αγοράσει κάποια ασφάλιση κατά την πτήση του
  2. Εάν η πτήση του καθυστερήσει ή ακυρωθεί, λαμβάνει πλήρη επιστροφή χρημάτων
  3. Εάν η πτήση είναι έγκαιρη, χάνει το κόστος ασφάλισης
  4. Ο Chris συνάπτει ένα έξυπνο συμβόλαιο καταθέτοντας το τέλος
  5. Μόλις αναχωρήσει η πτήση, το έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να σαρώσει χιλιάδες ανεξάρτητους ιστότοπους για να ανακαλύψει την ακριβή ώρα που είχε σταματήσει
  6. Εάν έφυγε εγκαίρως, ο John χάνει αυτόματα το κόστος ασφάλισης
  7. Εάν καθυστερήσει ή ακυρωθεί, τότε λαμβάνει αυτόματα μια πλήρη επιστροφή χρημάτων
  8. Όλα αυτά ήταν δυνατά χωρίς τρίτο μέρος, χρησιμοποιώντας έξυπνη σύμβαση

Το παραπάνω παράδειγμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε εκατοντάδες διαφορετικά σενάρια. Καταργώντας την ανάγκη για τρίτο μέρος, οι συμβάσεις συμβάσεων είναι γρηγορότερες, φθηνότερες και αποδοτικότερες.

Ακριβώς όπως και ο πελάτης Bitcoin, το Ethereum έχει το blockchain που επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν και να λαμβάνουν κέρματα. Το Ethereum έχει την κρυπτογράφηση που ονομάζεται Ether (ETH για συντομία). Επισήμως, δεν υπάρχει μέγιστη προμήθεια στο συνολικό ποσό ETH που μπορεί να εκδοθεί.

Τη στιγμή της γραφής τον Ιούλιο του 2018, κυκλοφορούν πάνω από 100 εκατομμύρια νομίσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδρυτή, Vitalik Buterin, το ποσό αυτό δεν θα αυξηθεί πολύ περισσότερο.

Το δίκτυο Ethereum είναι αποκεντρωμένο, που σημαίνει ότι ελέγχεται από κανένα άτομο ή αρχή, ούτε υποστηρίζεται από καμία κεντρική τράπεζα ή έθνος-κράτος. Αντ ‘αυτού, κάθε συναλλαγή (συμπεριλαμβανομένων έξυπνων συμβολαίων) επαληθεύεται από την κοινότητα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συνδέσει μια συσκευή στο σύστημα Ethereum για να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές. Σε αντάλλαγμα, λαμβάνουν επιπλέον ETH ως ανταμοιβή. Μην ανησυχείτε, θα μιλήσω για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα!

Έτσι, τώρα που ξέρετε τι είναι το Ethereum, το επόμενο μέρος του οδηγού μου “Cardano vs Ethereum” θα καλύψει τα βασικά του Cardano!

Τι είναι το Cardano?

Cardano και επίσημο νόμισμα ADA

Όπως το Ethereum, το Cardano είναι ένα έργο blockchain που ειδικεύεται στην τεχνολογία έξυπνων συμβάσεων. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2015 από έναν οργανισμό που ονομάζεται Input Output Hong Kong (IOHK), με επικεφαλής έναν γνωστό εμπειρογνώμονα κρυπτογράφησης που ονομάζεται Charles Hoskinson. Ενώ το Ethereum ονομάζεται blockchain δεύτερης γενιάς, το Cardano ισχυρίζεται ότι είναι blockchain τρίτης γενιάς.

Σημείωση: Ο Charles Hoskinson ήταν ο συνιδρυτής του Ethereum, ωστόσο, πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα blockchain πολύ καλύτερο από το Ethereum.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδρυτές πιστεύουν ότι το έργο τους είναι πολύ πιο προηγμένο από το Ethereum, και γι ‘αυτό μερικές φορές ονομάζεται “Ethereum Killer”.

Η Cardano έχει επίσης το κρυπτονομίσμα της που ονομάζεται νόμισμα ADA. Ακριβώς όπως το ETH, το νόμισμα ADA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ή τη λήψη χρημάτων, από πορτοφόλι σε πορτοφόλι.

Ο γενικός σκοπός της Cardano είναι να βρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της εξυπηρέτησης των αναγκών των χρηστών της, παράλληλα με εκείνη των ρυθμιστικών αρχών. Η ομάδα πιστεύει ότι αυτό είναι σημαντικό, διότι τελικά πιστεύουν ότι η κρυπτογράφηση θα ρυθμιστεί με τον ίδιο τρόπο με τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Στους ανθρώπους αρέσει το νόμισμα Cardano επειδή υποστηρίζεται από μια ομάδα ακαδημαϊκών ηγετών, ερευνητών και επιστημόνων, οι οποίοι βοηθούν ο καθένας στην ανάπτυξη του blockchain. Αν και το έργο βρίσκεται ακόμη στις πρώτες μέρες του, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ότι θα είναι σε θέση να παρέχει γρήγορες, φθηνές και εξαιρετικά επεκτάσιμες συναλλαγές σε παγκόσμια βάση. Εάν ναι, θα μπορούσε μια μέρα να προσφέρει μια γέφυρα μεταξύ του κρυπτονομίσματος και του χρηματοοικονομικού τομέα του πραγματικού κόσμου.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα έργα, τα οποία συχνά αποφασίζουν να «διαχωρίσουν» τον αρχικό κώδικα ενός διαφορετικού blockchain, η ομάδα στο ADA Cardano δημιουργεί το πρωτόκολλό τους από το μηδέν. Η γλώσσα προγραμματισμού που υποστηρίζει το blockchain ονομάζεται "Χάσσελ", και βασίζεται σε μια προηγμένη μορφή μαθηματικών.

Σημείωση: Ένα «πιρούνι» αναφέρεται στη δράση αντιγραφής του κώδικα από ένα υπάρχον blockchain και πραγματοποίηση αλλαγών για να γίνει καλύτερο. Ένα δημοφιλές παράδειγμα αυτού είναι το Bitcoin Cash, το οποίο διέθετε τον αρχικό πελάτη Bitcoin.

Αν και στην αρχή, μπορεί να ακούγεται ότι τα δύο έργα είναι πολύ παρόμοια, υπάρχουν μερικές μεγάλες διαφορές! Επομένως, στο επόμενο μέρος του οδηγού μου “Cardano vs Ethereum”, θα μιλήσω για το πώς αποδίδει κάθε ένα από τα δύο blockchain!

Εκτέλεση

Αιθέριο

Πρώτον, όταν χρησιμοποιείτε το Ethereum blockchain για αποστολή χρημάτων σε άλλη χρήση, κάθε συναλλαγή διαρκεί συνήθως περίπου 16 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι αρκετά γρήγορο, ειδικά όταν το συγκρίνετε με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών.

Δεν έχει σημασία αν στέλνετε χρήματα σε κάποιον που βρίσκεται στην ίδια πόλη με εσάς ή σε κάποιον που βρίσκεται σε διαφορετική χώρα, ο χρόνος συναλλαγής είναι πάντα ο ίδιος.

Όσον αφορά τις χρεώσεις συναλλαγών, όλα αυτά εξαρτώνται από το πόσο απασχολημένο είναι το δίκτυο. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών, οι συναλλαγές θα κοστίζουν μόνο λίγα λεπτά. Ωστόσο, καθώς έχει γίνει πιο δημοφιλές, αυτό έχει αυξηθεί.

Όταν η Ethereum το βίωσε την πιο πολυσύχναστη περίοδο στις αρχές του 2018, τα τέλη συναλλαγής κοστίζουν έως και 4 $. Ωστόσο, κατά τη στιγμή της γραφής τον Ιούλιο του 2018, από τότε έχει μειωθεί σε λιγότερο από 1 $.

Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό είναι πολύ υψηλό, γιατί το καθιστά ακατάλληλο για μικροπληρωμές. Για να διευκρινιστεί, οι μικροπληρωμές είναι πραγματικά μικρές χρηματοοικονομικές συναλλαγές που μερικές φορές είναι λιγότερο από ένα σεντ. Αυτός είναι ένας από τους τομείς που υποτίθεται ότι θα βοηθούσε η τεχνολογία blockchain, οπότε αν το Ethereum δεν μπορεί να μειώσει σημαντικά τα τέλη του, δεν θα ήταν κατάλληλο.

Ένα άλλο ζήτημα με το τρέχον blockchain Ethereum είναι ότι περιορίζεται επίσης στον αριθμό των συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί ταυτόχρονα. Στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, αυτό ονομάζεται επεκτασιμότητα και βασίζεται στο πόσο καλά ένα δίκτυο χειρίζεται μεγάλες ποσότητες δραστηριότητας.

Στην περίπτωση του Ethereum, το blockchain μπορεί να επεξεργαστεί μόνο 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Για να σας δώσει μια ιδέα για το γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα, η Visa μπορεί να επεξεργαστεί έως και 50.000 ανά δευτερόλεπτο! Επιπλέον, η δημοφιλής ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Binance μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, οπότε η Ethereum έχει πολύ δρόμο να διανύσει.

Ευτυχώς, ο Vitalik Buterin και η ομάδα προγραμματιστών του το γνωρίζουν αυτό και εργάζονται σε μερικές λύσεις, τις οποίες θα συζητήσω λεπτομερέστερα αργότερα.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τι είναι το Ethereum και πώς λειτουργεί, το επόμενο μέρος του οδηγού μου “Cardano vs Ethereum” θα εξετάσει πώς συγκρίνεται το Cardano!

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Cardano

Πριν συνεχίσω, σκέφτηκα καλύτερα να καταστήσω σαφές ότι το Cardano είναι ακόμα στις πρώτες μέρες ανάπτυξής του. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι κατασκευάζει ένα από τα ταχύτερα, φθηνότερα και πιο κλιμακούμενα blockchains στον κόσμο. Ωστόσο, έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν. Μέχρι να έχουν ένα προϊόν εργασίας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι σε αυτό το στάδιο όλα είναι θεωρητικά!

Τώρα που το έχω ξεφύγει, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που ισχυρίζεται η ομάδα ότι θα μπορέσει να κάνει το blockchain…

Ο απώτερος στόχος είναι να είναι σε θέση να προσφέρουν σχεδόν άμεσες και δωρεάν συναλλαγές, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα, να δημιουργούν έξυπνα συμβόλαια και να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps). Επιπλέον, ελπίζεται ότι μόλις το προϊόν είναι πλήρως λειτουργικό, θα είναι σε θέση να κλιμακώσει σε απεριόριστες συναλλαγές.

Αν και θα το εξηγήσω με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα, ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται το ADA Cardano είναι ότι όσο περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το δίκτυο, τόσο φθηνότερα, ταχύτερα και πιο επεκτάσιμα θα γίνουν.

Στην πραγματικότητα, παραμένει ασαφές πόσες συναλλαγές μπορεί να επεξεργαστεί η Cardano αυτήν τη στιγμή. Η ομάδα έκανε μια δοκιμή στα τέλη του 2017 που είχε ως αποτέλεσμα το blockchain να επιτυγχάνει 257 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν το χρησιμοποιούν αρκετά άτομα για τη μεταφορά χρημάτων, επομένως δεν έχει τεθεί ακόμη στα όριά του.

Οι επίσημοι χρόνοι συναλλαγής ποικίλλουν επίσης, αν και σύμφωνα με τους τακτικούς χρήστες, ο μέσος όρος είναι 5-7 λεπτά. Επομένως, ως έχει, το Ethereum μπορεί να επεξεργαστεί πολύ ταχύτερες συναλλαγές σε μόλις 16 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, το Cardano εξακολουθεί να κατασκευάζεται και μπορεί ήδη να χειριστεί σημαντικά περισσότερες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, με αυτόν τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί πολύ σύντομα.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε πώς αποδίδουν τα δύο έργα, καθώς και τι ελπίζει να επιτύχει η Cardano, το επόμενο μέρος του οδηγού μου “Cardano vs Ethereum” θα μιλήσει για τον τρόπο επαλήθευσης των συναλλαγών!

Consensus – Πώς επαληθεύονται οι συναλλαγές?

Αιθέριο

Νωρίτερα σε αυτόν τον οδηγό «Ethereum vs Cardano», ανέφερα πώς αποκεντρώνονται και οι δύο αυτές μπλοκ. Αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές επαληθεύονται χωρίς την ανάγκη κεντρικού τρίτου μέρους. Για να γίνει αυτό, και οι δύο μπλοκ αλυσίδες χρησιμοποιούν έναν «μηχανισμό συναίνεσης».

Ένας μηχανισμός συναίνεσης καθορίζει πώς επιτυγχάνεται η συναίνεση του blockchain Με άλλα λόγια, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι η συναλλαγή είναι έγκυρη; Κάθε blockchain το επιτυγχάνει διαφορετικά, ωστόσο, βασίζονται σε μια προηγμένη μελέτη μαθηματικών που ονομάζεται “Cryptography”.

Προχωρώντας, το Ethereum χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης που ονομάζεται “Proof of Work”, ο οποίος είναι το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιεί το Bitcoin. Για την επαλήθευση μιας συναλλαγής, το σύστημα δημιουργεί ένα τυχαίο άθροισμα που είναι τόσο περίπλοκο, κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να το λύσει. Αντ ‘αυτού, απαιτεί υπολογιστική ισχύ.

Απόδειξη του μηχανισμού εργασίας Ethereum

Ο καθένας μπορεί να γίνει «ανθρακωρύχος» Ethereum συνδέοντας μια συσκευή στο δίκτυο Ethereum που βοηθά στην επαλήθευση των συναλλαγών Ether. Σε αντάλλαγμα, ο «ανθρακωρύχος» που λύνει το άθροισμα ανταμείβεται με επιπλέον ETH. Χιλιάδες ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να γίνουν η πρώτη συσκευή για την επίλυση του ποσού. Όποιος το λύσει πρώτα, κερδίζει την ανταμοιβή ETH!

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ζητήματα με το μοντέλο Proof of Work της Ethereum. Πρώτον, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δίκτυο, η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την επιβεβαίωση των συναλλαγών αυξάνεται. Αυτό όχι μόνο καθιστά την εξόρυξη λιγότερο κερδοφόρα, αλλά είναι επίσης πολύ κακό για το περιβάλλον!

Η χρήση του μοντέλου Proof of Work περιορίζει επίσης τον αριθμό των συναλλαγών που μπορούν να επαληθευτούν. Όπως ανέφερα νωρίτερα σε αυτόν τον οδηγό Ethereum vs Cardano, το δίκτυο μπορεί να χειριστεί μόνο 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από τα περισσότερα νέα blockchain.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα Ethereum ψάχνει να αναβαθμιστεί σε έναν νέο μηχανισμό συναίνεσης που ονομάζεται Proof of Stake. Για να το υποστηρίξει περαιτέρω, η ομάδα εργάζεται επίσης σε δύο αναβαθμίσεις που ονομάζονται “Sharding” και “Plasma”. Ελπίζεται ότι αυτές οι ενημερώσεις στο δίκτυο θα επιτρέπουν ταχύτερες, φθηνότερες και πιο επεκτάσιμες συναλλαγές.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε πώς επαληθεύονται οι συναλλαγές στο blockchain Ethereum, το επόμενο μέρος του οδηγού Cardano vs Ethereum θα εξετάσει πώς το κάνει το Cardano…

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Cardano

Το Cardano χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του «Proof of Stake», το οποίο καλεί "Ouroboros". Το πρωτόκολλο επιτυγχάνει συναίνεση με διαφορετικό τρόπο από το μοντέλο Proof of Work της Ethereum, το οποίο θα εξηγήσω τώρα.

Αντί να κάνει τους ανθρακωρύχους να επιλύσουν πολύπλοκα μαθηματικά ποσά, το Proof of Stake χρησιμοποιεί «πλαστογράφους». Η διαφορά εδώ είναι ότι αντί για μηχανές που επιλύουν πολύπλοκα μαθηματικά αθροίσματα, το επιτυχές πλαστό επιλέγεται τυχαία από έναν κρυπτογραφικό αλγόριθμο.

Ωστόσο, για να έχετε την ευκαιρία να γίνετε πλαστογράφος, πρέπει να “ποντάρετε” τα νομίσματά σας, τα οποία θα ήταν το νόμισμα ADA στην περίπτωση του Cardano. Το στοίχημα είναι το σημείο όπου μεταφέρετε τα νομίσματά σας σε ένα ειδικό πορτοφόλι, όπου βρίσκονται "παγωμένος" και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την επαλήθευση συναλλαγών στο δίκτυο. Δεν μπορείτε να ξοδέψετε αυτά τα νομίσματα για όσο χρονικό διάστημα στοιχηματίζονται.

Όσο περισσότερα νομίσματα Cardano ποντάρετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε την ανταμοιβή. Απλός!

Η ιδέα είναι ότι όσο περισσότερα νομίσματα στοιχηματίζετε, τόσο πιο κίνητρα θα είστε για να διασφαλίσετε ότι το σύστημα παραμένει ασφαλές. Εάν ένας πλαστογράφος προσπάθησε να χαράξει το δίκτυο ή να επεξεργαστεί μια κακόβουλη συναλλαγή, ο πλαστογράφος θα χάσει όλα τα μερίδιά του ως τιμωρία!

Το μοντέλο Ouroboros που χρησιμοποιεί το Cardano είναι πραγματικά καλό, διότι σε αντίθεση με άλλα μπλοκ Proof of Stake, δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό που πρέπει να ποντάρετε.

Έτσι, τώρα γνωρίζετε πώς οι δύο blockchain επαληθεύουν συναλλαγές. Το τελευταίο μέρος του οδηγού μου “Cardano vs Ethereum” θα μιλήσει για την απόδοση των έργων μέχρι στιγμής, καθώς και για το τι ισχύει για το μέλλον. Πρώτον, όμως, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα σύγκρισης για να ανακεφαλαιώσετε μερικά από τα πράγματα που έχω μιλήσει παραπάνω.

Συγκριτικός πίνακας

  Μηχανισμός συναίνεσης Συναλλαγές p / s Αγοραία αξία Κυκλοφορία εφοδιασμού Ημερομηνία έναρξης Ομάδα / Οργανισμός Τέλη συναλλαγής
Cardano PoS Ouroboros 257 3,2 δισεκατομμύρια 25 δισεκατομμύρια Σεπτέμβριος 2015 IOHK <1 $
Αιθέριο PoW 15 44 δισεκατομμύρια 100 μιλ Ιούλιος 2015 Ίδρυμα Ethereum <1 $

Ethereum vs Cardano: Η ιστορία μέχρι στιγμής και το μέλλον

Από τότε που το Ethereum κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015, έχει καλή απόδοση. Ως το πρώτο blockchain project που φιλοξενεί έξυπνη τεχνολογία συμβολαίων, είναι πλέον το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση στον κόσμο.

Για να θέσουμε αυτήν την επιτυχία σε αριθμούς – μόνο το 2017, η αξία του ETH αυξήθηκε περισσότερο από 10.000%! Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2017, έφτασε το υψηλό όλων των εποχών στα 1.389 $, το οποίο ισοδυναμούσε με συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς πάνω από 130 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η πλατφόρμα Ethereum φιλοξενεί επίσης την πλειονότητα των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICO’s), η οποία είναι όταν οι νέες επιχειρήσεις εκτελούν crowdfunding για έργα blockchain. Όλο και περισσότερα dApps αρχίζουν επίσης να χρησιμοποιούν το Ethereum blockchain, το οποίο δίνει το νόμισμα Ether πραγματικό κόσμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στον οδηγό Cardano vs Ethereum, το έργο πρέπει να λύσει τα ζητήματα κλιμάκωσης. Εάν η ομάδα θέλει να επιτύχει το όνειρό της για παγκόσμια υιοθέτηση, τότε οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις Proof of Stake, Plasma και Sharding πρέπει να είναι επιτυχημένες..

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά άλλα blockchains που προσπαθούν να αντικαταστήσουν το Ethereum ως την πιο δημοφιλή πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων, γι ‘αυτό και ονομάζονται “Ethereum killers” Ένα από αυτά είναι η Cardano, που πιστεύουν ότι κατασκευάζουν το πιο προηγμένο πρωτόκολλο έξυπνων συμβάσεων στον κλάδο.

Αν και το νόμισμα Cardano κυκλοφόρησε μόνο στα τέλη του 2017, έχει επίσης καλή απόδοση. Αρχικά άξιζε μόλις 0,02 $ ένα κέρμα, ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα τον Ιανουάριο του 2018, αυτό αυξήθηκε σε αξιοσημείωτα 1,22 $! Αυτό ισοδυναμούσε με αύξηση άνω του 6.000%, με αποτέλεσμα συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έκτοτε, όπως και η υπόλοιπη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, η αξία της έχει μειωθεί σημαντικά.

Διάφορα άτομα στην κοινότητα απογοητεύονται για το πόσο χρόνο χρειάζεται η ομάδα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάπτυξης. Σε απάντηση, η Cardano ισχυρίζεται ότι, αντί να σπεύσουν, θέλουν να αφιερώσουν το χρόνο τους για να διασφαλίσουν ότι κατασκευάζουν το καλύτερο δυνατό προϊόν.

Εάν σκέφτεστε να επενδύσετε το Cardano και το νόμισμά του ADA, πρέπει να θυμάστε ότι το προϊόν απέχει πολύ από την επίτευξη του στόχου του για απεριόριστες, άμεσες και δωρεάν συναλλαγές. Παρόλο που η ομάδα περιέχει έξυπνους ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και προγραμματιστές, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το blockchain θα είναι σε θέση να επιτύχει αυτό που ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με τον χάρτη πορείας του Cardano, τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή κβαντικών ανθεκτικών διευθύνσεων, την ψηφοφορία στην αλυσίδα και τις πληρωμές εκτός αλυσίδας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγχετε τακτικά το επίσημο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης, το οποίο μπορείτε να κάνετε κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Cardano εναντίον Ethereum: Συμπέρασμα

Και αυτό είναι το τέλος του οδηγού Cardano εναντίον Ethereum! Εάν το έχετε διαβάσει από την αρχή μέχρι το τέλος, θα πρέπει τώρα να έχετε μια πολύ καλή κατανόηση του τρόπου σύγκρισης των δύο μπλοκ.

Εξήγησα επίσης πώς λειτουργεί η τεχνολογία, η οποία περιελάμβανε τον τρόπο επαλήθευσης των συναλλαγών και στα δύο αυτά blockchain.

Η συζήτηση Cardano εναντίον Ethereum είναι δύσκολη. Απλώς και μόνο επειδή το ένα cryptocurrency έχει ήδη καθιερωθεί με τη δεύτερη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς και το άλλο εξακολουθεί να χτίζει το προϊόν του.

Είναι επίσης δύσκολο να γνωρίζουμε τι αντίκτυπο θα έχει η Cardano εάν οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις του Ethereum είναι επιτυχείς. Εάν το Ethereum μπορεί να επεξεργαστεί χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, καθώς και να αυξήσει την ταχύτητά του, τότε άλλες έξυπνες πλατφόρμες συμβάσεων όπως το Cardano ενδέχεται να γίνουν γρήγορα άσχετες.

Ωστόσο, ποιες είναι οι απόψεις σας σχετικά με το επιχείρημα Cardano εναντίον Ethereum; Πιστεύετε ότι η Cardano θα επιτύχει τους στόχους της και θα γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων; Ή νομίζετε ότι το Ethereum θα είναι πάντα το νούμερο ένα?

Μη διστάσετε να με ενημερώσετε για τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me