Τι είναι το Πορτοφόλι Cryptocurrency και πώς λειτουργεί;

Θέλετε να μάθετε για τα βασικά της κρυπτογράφησης και της τεχνολογίας blockchain; Εάν ναι, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξοικειωθείτε είναι ο ρόλος ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης.

Ο οδηγός μου θα εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, χρησιμοποιώντας πραγματικά απλά παραδείγματα. Μέχρι το τέλος της ανάγνωσης από την αρχή έως το τέλος, θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε!

Αυτό θα περιλαμβάνει τον τρόπο λειτουργίας ενός πορτοφολιού, τους διαφορετικούς τύπους και ακόμη και μια κριτική σε τέσσερα από τα πιο δημοφιλή διαθέσιμα πορτοφόλια!

Λοιπόν, τι περιμένετε? Ας ξεκινήσουμε με μια βασική επισκόπηση του τι χρειάζεται ένα πορτοφόλι!

Contents

Μια σύντομη περιγραφή του Crypto Wallet

Προτού προχωρήσω περισσότερο, θέλω να σκεφτείτε πώς αποθηκεύετε τα πραγματικά σας μετρητά. Δεν περπατάς να το κρατάς στα χέρια σου, έτσι; Αντ ‘αυτού, πιθανότατα το αποθηκεύετε ένα δερμάτινο πορτοφόλι ή πορτοφόλι, ή ίσως ακόμη και μια κουμπαρά!


Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να αποθηκεύετε τα χρήματά σας όπου είναι ασφαλή. Ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης ακολουθεί τις ίδιες βασικές αρχές.

Ωστόσο, αποκτώντας ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, θα έχετε τη δυνατότητα να στέλνετε και να λαμβάνετε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα (υπάρχουν τώρα περισσότερα από 1.500!).

Έτσι, τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση για το τι χρησιμοποιείται ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, θα εξηγήσω σε βάθος πώς λειτουργεί.

Πώς λειτουργεί ένα πορτοφόλι Cryptocurrency?

Στην παραπάνω ενότητα, χρησιμοποίησα το παράδειγμα ενός δερμάτινου πορτοφολιού πραγματικού κόσμου, στο βαθμό που το πορτοφόλι αποθηκεύει φυσικά τα μετρητά σας. Ωστόσο, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά στον ψηφιακό κόσμο των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain.

Τα κέρματα δεν αποθηκεύονται στην πραγματικότητα σε ένα φυσικό πορτοφόλι, καθώς τα κρυπτονομίσματα δεν υπάρχουν σε φυσική μορφή. Αντ ‘αυτού, το blockchain αποτελείται από αρχεία συναλλαγών που αναφέρουν λεπτομερώς ποιο ιδιωτικό και δημόσιο κλειδί έχουν τον έλεγχο των χρημάτων.

Για να βεβαιωθώ ότι έχετε πλήρη κατανόηση, θα εξηγήσω γρήγορα τον ρόλο μιας διεύθυνσης πορτοφολιού, καθώς και ενός ιδιωτικού και δημόσιου κλειδιού, καθώς είναι όλες σχετικές.

Η διεύθυνση πορτοφολιού είναι σαν έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Δεν υπάρχει καμία βλάβη να δώσετε σε κάποιον άλλο τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού, καθώς οι άνθρωποι θα το χρειαστούν εάν θέλουν να μεταφέρουν τα χρήματά σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ώστε ο εργοδότης σας να μπορεί να σας πληρώσει το μισθό σας, οπότε ένας πελάτης μπορεί να πληρώσει το τιμολόγιό σας ή έτσι ώστε οι φίλοι και η οικογένειά σας να μπορούν να σας στείλουν κάποια χρήματα γενεθλίων!

Στον κόσμο του κρυπτονομίσματος, εάν κάποιος θέλει να μεταφέρει τα κέρματά σας, απλώς δώστε του τη διεύθυνση πορτοφολιού σας. Ακριβώς όπως στον πραγματικό κόσμο, δεν υπάρχουν δύο διευθύνσεις πορτοφολιού ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος άλλος να πάρει τα χρήματά σας. Επίσης, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των διευθύνσεων πορτοφολιού που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα της εμφάνισης μιας διεύθυνσης Bitcoin, εδώ είναι η διεύθυνση πορτοφολιού που πιστεύεται ότι ανήκει στον δημιουργό του Bitcoin, Satoshi Nakamoto!

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

Όπως μπορείτε να δείτε, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αριθμών και γραμμάτων, χρησιμοποιώντας κεφαλαία και πεζά. Δεδομένου ότι τα περισσότερα blockchain είναι διαφανή, είναι εύκολο να μάθετε πόσα χρήματα έχει ένα συγκεκριμένο πορτοφόλι κρυπτογράφησης, καθώς και τις συναλλαγές που έκανε ο ιδιοκτήτης στο παρελθόν.

Ωστόσο, μια διεύθυνση πορτοφολιού κρυπτογράφησης δεν αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα του κατόχου της, γι ‘αυτό το blockchain αναφέρεται ως «ψευδώνυμο».

Πώς σχετίζονται τα ιδιωτικά και τα δημόσια κλειδιά με μια διεύθυνση πορτοφολιού?

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε ότι μια διεύθυνση πορτοφολιού μοιάζει πολύ με έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, θα σας εξηγήσω τώρα πώς σας παρέχεται ο έλεγχος των χρημάτων. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι ένα δημόσιο κλειδί είναι το ίδιο με μια δημόσια διεύθυνση πορτοφολιού, ωστόσο, αυτό δεν είναι σωστό.

Ουσιαστικά, κάθε μεμονωμένη διεύθυνση πορτοφολιού κρυπτογράφησης (θυμηθείτε, καμία από τις δύο διευθύνσεις δεν μπορεί να είναι η ίδια) η καθεμία έχει ένα μοναδικό ιδιωτικό και δημόσιο κλειδί. Το ιδιωτικό κλειδί σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα χρήματα που σχετίζονται με τη διεύθυνση πορτοφολιού κρυπτογράφησης.

Για να σας δώσουμε ένα πραγματικό παράδειγμα, όταν θέλετε να μεταφέρετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό στον τραπεζικό λογαριασμό κάποιου άλλου, θα πρέπει να εισαγάγετε τον ιδιωτικό σας κωδικό πρόσβασης. Κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση σε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, ούτε καν στην τράπεζα. Διαφορετικά, αν κάποιος ήξερε τι ήταν, θα μπορούσε να στείλει χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό!

Ένα ιδιωτικό κλειδί κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά και συνδέεται ειδικά με τη μεμονωμένη διεύθυνση πορτοφολιού κρυπτογράφησης. Τι γίνεται λοιπόν με ένα δημόσιο κλειδί; Ένα δημόσιο κλειδί συνδέεται μαθηματικά με τη διεύθυνση του πορτοφολιού σας! Ωστόσο, είναι μια «κατακερματισμένη έκδοση», την οποία θα εξηγήσω παρακάτω.

Η συνάρτηση κατακερματισμού επιτρέπει μια ακολουθία γραμμάτων ή / και αριθμών (που ονομάζεται "εισαγωγή") να κρυπτογραφηθεί σε ένα νέο σύνολο γραμμάτων ή / και αριθμών (ονομάζεται "παραγωγή"). Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και διασφαλίζει ότι το πορτοφόλι σας δεν μπορεί να παραβιαστεί. Εδώ είναι ένα γρήγορο παράδειγμα για να κάνετε τα πράγματα απλά.

Ιδιωτικό κλειδί: 03bf350d2821375158a608b51e3e898e507fe47f2d2e8c774de4a9a7edecf74eda

Δημόσιο κλειδί: 99b1ebcfc11a13df5161aba8160460fe1601d541

Τώρα, ξέρω τι σκέφτεστε: αυτά τα δύο σύνολα κλειδιών είναι εντελώς διαφορετικά; Για το ανθρώπινο μάτι, ναι, ωστόσο, η τεχνολογία λογισμικού γνωρίζει ότι τα δύο κλειδιά συνδέονται ειδικά μεταξύ τους! Αυτό αποδεικνύει ότι είστε ο κάτοχος των κερμάτων και σας επιτρέπει να μεταφέρετε χρήματα όποτε θέλετε!

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ό, τι εξήγησα εδώ είναι πολύ τεχνικό. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, το λογισμικό κάνει τα πάντα για εσάς. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο για να στείλετε ένα email!

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να καταλάβετε την τεχνολογία που λειτουργεί στο παρασκήνιο, όπως το Gmail και το Hotmail κάνουν τα πάντα για εσάς σχετικά με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – όπως το πορτοφόλι κρυπτογράφησης σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτογράφησης!

Αλλά είπατε ότι τα νομίσματα δεν αποθηκεύτηκαν πραγματικά στα Πορτοφόλια Crypto?

Εάν έχετε διαβάσει τον οδηγό μου μέχρι τώρα, θα πρέπει τώρα να έχετε καλή κατανόηση του τι είναι το πορτοφόλι κρυπτογράφησης και πώς συνδέονται τα δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά με μια δημόσια διεύθυνση πορτοφολιού. Ωστόσο, ίσως θυμηθήκατε νωρίτερα ότι είπα ότι τα νομίσματα δεν αποθηκεύονται φυσικά στο πορτοφόλι; Αυτό είναι αλήθεια! Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω τα πράγματα.

Καθώς το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα δεν είναι φυσικά χρήματα, αποθηκεύονται ψηφιακά στο blockchain. Το blockchain είναι σαν ένα τεράστιο λογιστικό καθολικό που αποθηκεύει κάθε συναλλαγή που έχει συμβεί ποτέ στο σύστημα, καθώς και τα συνολικά υπόλοιπα λογαριασμού κάθε δημόσιας διεύθυνσης.

Το λογισμικό στο πορτοφόλι κρυπτογράφησης συνδέεται απευθείας με το blockchain, οπότε σας επιτρέπει να υποβάλετε συναλλαγές στο καθολικό. Ωστόσο, το πορτοφόλι κρυπτογράφησης είναι το πρωτόκολλο που δημιουργεί τα δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά σας. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας στον πραγματικό κόσμο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα αυτήν τη σχέση, σκεφτείτε να περπατήσετε σε ένα κατάστημα και να πληρώσετε αγαθά χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Δεν υπάρχει φυσική ανταλλαγή χρημάτων μεταξύ εσάς και του καταστήματος. Ωστόσο, εισάγοντας τον ιδιωτικό αριθμό PIN σας, επαληθεύετε ότι έχετε τα χρήματα και έτσι μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα από τον λογαριασμό σας στον λογαριασμό του καταστήματος.

Αυτό είναι το ίδιο με το πορτοφόλι κρυπτογράφησης. Εισάγοντας το ιδιωτικό σας κλειδί, επιβεβαιώνετε ότι είστε κάτοχος των νομισμάτων και, στη συνέχεια, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε κάποιον άλλο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο τα κέρματα μπορούν να μετακινηθούν από το άτομο Α στο άτομο Β.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τη λειτουργία ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης, ας ρίξουμε μια ματιά στους διάφορους διαθέσιμους τύπους!

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων?

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πορτοφολιών και αυτός που θα επιλέξετε εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες. Ουσιαστικά, διαφορετικά πορτοφόλια προσφέρουν διαφορετικά πράγματα, όπως επιπλέον ασφάλεια, φιλικότητα προς το χρήστη ή ευκολία. Θα παραθέσω τώρα τους πιο δημοφιλείς τύπους πορτοφολιών κρυπτογράφησης.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας

Τα επιτραπέζια πορτοφόλια πρέπει να ληφθούν σε έναν συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή και είναι προσβάσιμα μόνο από τη συγκεκριμένη συσκευή. Σε γενικές γραμμές, προσφέρουν έναν καλό συνδυασμό ασφάλειας και ευκολίας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν ένας χάκερ μπόρεσε να κρατήσει τη συσκευή σας από απόσταση, θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο πορτοφόλι σας.

Πορτοφόλι για κινητά

Ένα κινητό πορτοφόλι μοιάζει πολύ με ένα πορτοφόλι επιτραπέζιου υπολογιστή, καθώς το πορτοφόλι μεταφορτώνεται απευθείας στη συσκευή σας. Συνήθως έχετε πρόσβαση στο πορτοφόλι κρυπτογράφησής σας κατεβάζοντας μια εφαρμογή για κινητά, η οποία σας επιτρέπει επίσης να ξοδεύετε τα νομίσματά σας σε ένα φυσικό κατάστημα σαρώνοντας έναν κωδικό QR.

Web ή διαδικτυακό πορτοφόλι

Ένα πορτοφόλι Ιστού προσφέρει το μεγαλύτερο επίπεδο ευκολίας κατά την αποστολή κερμάτων σε άλλο άτομο, ωστόσο, είναι επίσης το λιγότερο ασφαλές. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πάροχος πορτοφολιών έχει συνήθως πλήρη έλεγχο σε αυτό.

Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν η αποθήκευση νομισμάτων σε ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Η ανταλλαγή θα αποθηκεύσει τα κέρματά σας στον κεντρικό διακομιστή τους, πράγμα που σημαίνει ότι εάν παραβίαζε, ο εγκληματίας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε όλα τα χρήματά σας. Συνιστάται καλύτερα να διατηρείτε μόνο έναν μικρό αριθμό κερμάτων σε πορτοφόλια κρυπτογράφησης Ιστού.

Πορτοφόλι χαρτιού

Τα χάρτινα πορτοφόλια είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκτυπώσετε τα ιδιωτικά και δημόσια κλειδιά σας σε ένα κομμάτι χαρτί – και αυτό είναι, τα χρήματά σας είναι ασφαλή!

Αυτό συμβαίνει επειδή τα κλειδιά δεν είναι συνδεδεμένα σε διακομιστές, πράγμα που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά είναι εάν είχε το φυσικό χαρτί! Όταν πρέπει να μεταφέρετε χρήματα, απλά εισάγετε τα κλειδιά σε λογισμικό ή πορτοφόλι ιστού ή ακόμα πιο εύκολο, απλά σαρώστε τον κωδικό QR που εκτυπώσατε!

Πορτοφόλι υλικού

Όσον αφορά την ασφάλεια, δεν είναι καλύτερο από ένα πορτοφόλι υλικού. Πρόκειται για μια φυσική συσκευή με αποκλειστικό σκοπό την αποθήκευση των ιδιωτικών και δημόσιων κλειδιών κρυπτογράφησης στο υλικό.

Η συσκευή δεν είναι ποτέ συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, εκτός εάν χρειαστεί να μεταφέρετε χρήματα. Ωστόσο, εισάγετε τον ιδιωτικό σας πινέλο απευθείας στη συσκευή, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για έναν χάκερ να έχει πρόσβαση στα κλειδιά σας.

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων είναι ασφαλή?

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους πορτοφολιών, μαζί με τα επίπεδα ευκολίας τους, θα μιλήσω τώρα για το πόσο ασφαλείς είναι. Σε γενικές γραμμές, ανεξάρτητα από το πορτοφόλι που χρησιμοποιείτε, εάν κάποιος έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό σας κλειδί, τότε έχει πρόσβαση στα χρήματά σας. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα είναι ποιες διασφαλίσεις υπάρχουν για να αποφευχθεί να συμβεί?

Κάθε πορτοφόλι κρυπτογράφησης που έχει σχέση με το Διαδίκτυο (π.χ. επιτραπέζιο, κινητό ή πορτοφόλι ιστού) θα είναι πάντα ευάλωτο. Αν και οι καταχρηστικοί χάκερ είναι ανήθικοι άνθρωποι, μπορούν να είναι πολύ έξυπνοι. Δημιουργούν πάντα νέους τρόπους πρόσβασης στα δεδομένα άλλων ατόμων, γι ‘αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ό, τι μπορείτε για να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας κλειδί.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα για το πώς ένας εισβολέας θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά σας που αποθηκεύονται παράλληλα με μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.

  • Κακόβουλο λογισμικό
  • Ιός
  • Κλειδί καταγραφέας
  • Απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή σας
  • Ηλεκτρονικό ψάρεμα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από τις παραπάνω απειλές. Πρώτον, πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο λογισμικό. Καθώς οι χάκερ βρίσκουν νέες μεθόδους, μπορούν να παρακάμψουν τους ενσωματωμένους ελέγχους ασφαλείας, οπότε ενημερώνοντας το λογισμικό σας, θα έχετε πάντα το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Είναι επίσης καλή ιδέα να δημιουργήσετε επιπλέον επίπεδα ασφάλειας. Υπάρχουν πολλά πορτοφόλια κρυπτογράφησης που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, πράγμα που σημαίνει ότι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό πρέπει να επιβεβαιώσετε έναν κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο.

Είναι επίσης καλή ιδέα να εξετάσετε ένα πορτοφόλι που επιτρέπει πολλαπλές υπογραφές. Βασικά, ένα πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών σημαίνει ότι για την αποστολή χρημάτων, ο χρήστης πρέπει να πιστοποιήσει τη συναλλαγή χρησιμοποιώντας δύο ή περισσότερες ξεχωριστές συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, εάν μία από τις συσκευές σας χαθεί, κλαπεί ή παραβιαστεί, ο εγκληματίας δεν θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κρυπτογράφηση σας, όπως θα χρειαζόταν και οι άλλες συσκευές!

Τέλος, συνιστάται επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας σε κανονικές περιπτώσεις. Αυτό σας επιτρέπει να γράψετε μια φράση εφεδρικού κωδικού πρόσβασης, έτσι ώστε αν συνέβη κάτι στο πορτοφόλι σας, θα μπορούσατε ακόμα να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλα τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας, θα διασφαλίσετε ότι το πορτοφόλι κρυπτογράφησής σας είναι ασφαλές και ασφαλές έναντι των χάκερ!

Μπορώ να αποθηκεύσω όλα τα κρυπτονομίσματα μου στο ίδιο πορτοφόλι?

Αυτή είναι η χρυσή ερώτηση – με την απάντηση να είναι μερικές φορές, καθώς εξαρτάται από τα συγκεκριμένα νομίσματα που κρατάτε! Για παράδειγμα, εάν κρατάτε μόνο το Bitcoin, πρέπει απλώς να βρείτε ένα πορτοφόλι που είναι συμβατό με το Bitcoin. Ωστόσο, τι γίνεται αν κρατάτε Bitcoin και Litecoin?

Αν και ο καθένας έχει το δικό του blockchain, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων. Αυτά τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε διαφορετικά κρυπτονομίσματα μέσα στο ίδιο πορτοφόλι, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο από το να πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πορτοφόλι για κάθε νόμισμα.

Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το τι μπορεί να υποστηρίξει το πορτοφόλι. Είναι ενδιαφέρον ότι τα περισσότερα διακριτικά που είναι διαθέσιμα δημιουργήθηκαν πάνω από το blockchain Ethereum – που σημαίνει ότι είναι συμβατά με το “ERC-20”. Έτσι, εάν έχετε πολλά διακριτικά ERC-20, τότε μερικές φορές όλα μπορούν να αποθηκευτούν στο ίδιο πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων!

Άλλα νομίσματα δεν είναι τόσο ευέλικτα, οπότε επικοινωνήστε πάντα με τον πάροχο πορτοφολιών προτού επιχειρήσετε να μεταφέρετε χρήματα, σαν εάν το νόμισμα δεν είναι συμβατό θα τα χάσετε για πάντα!

Είναι αλήθεια ότι τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων είναι ανώνυμα?

Εάν έχετε διαβάσει τον οδηγό μου μέχρι αυτό το σημείο, ίσως να θυμάστε πώς ανέφερα ότι το πρωτόκολλο blockchain είναι ψευδώνυμο και όχι ανώνυμο. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που η διεύθυνση του πορτοφολιού σας δεν περιέχει το όνομά σας, οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε πολλές άλλες πληροφορίες.

Αυτό περιλαμβάνει όλες τις προηγούμενες συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη διεύθυνση πορτοφολιού (αποστολή και λήψη), συμπεριλαμβανομένου του ποσού και των άλλων διευθύνσεων που εμπλέκονται στη συναλλαγή.

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι πραγματικά ζήτημα, καθώς αν δεν δώσετε σε κάποιον την πραγματική σας ταυτότητα, θα ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον να γνωρίζει ποιος κατέχει τη διεύθυνση.

Απλώς θυμηθείτε, οι κυβερνήσεις ρυθμίζουν πλέον τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι εάν θέλετε να αγοράσετε κέρματα με πραγματικά χρήματα, τότε πρέπει να ταυτοποιήσετε υποβάλλοντας έγγραφα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν έχετε αποσύρει τα χρήματά σας στο πορτοφόλι σας, η ανταλλαγή θα γνωρίζει ότι η ταυτότητά σας είναι συνδεδεμένη με το πορτοφόλι στο οποίο τα στείλατε.

Ποιο πορτοφόλι Cryptocurrency είναι το καλύτερο?

Ελπίζω να έχετε πλέον πολύ καλή κατανόηση για το τι είναι το πορτοφόλι κρυπτογράφησης, πώς λειτουργεί η τεχνολογία και για τους διάφορους διαθέσιμους τύπους. Θα πρέπει επίσης να έχετε μια καλή ιδέα για το πώς να προστατεύσετε το πορτοφόλι σας από χάκερ, καθώς και ποιες πληροφορίες αποκαλύπτετε ή δεν αποκαλύπτετε όταν το χρησιμοποιείτε.

Το τελευταίο μέρος του οδηγού μου θα μιλήσει για μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Δυστυχώς, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί πάροχοι, δεν μπορώ να τους ελέγξω όλους. Αντ ‘αυτού, θα προτείνω τέσσερα από τα πιο δημοφιλή!

Εξοδος πλήθους

Το Exodus είναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων για επιτραπέζιους υπολογιστές που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε πολλά διαφορετικά νομίσματα, όπως Bitcoin, Litecoin και Dash, καθώς και διάφορα διακριτικά ERC-20.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Exodus (εκτός από το ότι είναι δωρεάν) είναι ότι είναι πραγματικά φιλικό προς το χρήστη. Όταν συνδέεστε, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης σε ένα οπτικό γράφημα πίτας, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να γνωρίζετε την τρέχουσα αγοραία αξία κάθε νομίσματος.

Χαρτοφυλάκιο πορτοφολιών εξόδου cryptocurrency

Ο πάροχος πορτοφολιών δεν έχει ποτέ πρόσβαση στα ιδιωτικά σας κλειδιά, ούτε συνδέεται με τους διακομιστές του Exodus. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, το Exodus διαθέτει ακόμη ένα ενσωματωμένο API ShapeShift, το οποίο σας επιτρέπει να αγοράζετε και να πωλείτε κρυπτονομίσματα μέσα στο πορτοφόλι.

Πορτοφόλι ψωμιού

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το Bitcoin σας στο κινητό σας τηλέφωνο, μην ψάχνετε άλλο από το Bread Wallet! Οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι το πορτοφόλι προσφέρει «ασφάλεια σε επίπεδο Nerd», καθώς το πορτοφόλι συνδέεται απευθείας με το blockchain Bitcoin.

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι πραγματικά καθαρό, καθιστώντας το ιδανικό για αρχάριους. Το Bread έχει επίσης μια πολύ ωραία δυνατότητα που σας επιτρέπει να σαρώσετε τον κωδικό QR της διεύθυνσης πορτοφολιού στην οποία θέλετε να στείλετε χρήματα, κάτι που σας επιτρέπει επίσης να ξοδέψετε Bitcoin σε ένα πραγματικό κατάστημα!

Δυστυχώς, το Bitcoin είναι το μόνο νόμισμα που υποστηρίζει το πορτοφόλι, ωστόσο, μην ξεχνάτε, είναι εντελώς δωρεάν!

Καθολικό Nano S

Για το απόλυτο επίπεδο ασφάλειας, δεν γίνεται καλύτερο από ένα πορτοφόλι υλικού, όπως το Ledger Nano S. Θα λάβετε μια φυσική συσκευή που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε μια σειρά κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης.

Πορτοφόλι κρυπτογράφησης Ledge Nano S

Όλο και περισσότερα κρυπτονομίσματα προστίθενται συνεχώς, ωστόσο, για να ελέγξετε ποια νομίσματα υποστηρίζουν, μπορείτε κάντε κλικ στον σύνδεσμο εδώ.

Όταν θέλετε να στείλετε νομίσματα σε κάποιον, απλά πρέπει να συνδέσετε το πορτοφόλι στη συσκευή σας (όπως φορητό υπολογιστή) και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον ιδιωτικό αριθμό PIN σας. Εάν το πορτοφόλι χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να ανακτήσετε τα κέρματά σας εισάγοντας την εφεδρική φράση πρόσβασης σε άλλη συσκευή!

Θα χρειαστεί να πληρώσετε περίπου 90 ευρώ για το Ledger Nano S, ωστόσο, αν έχετε μεγάλο αριθμό κερμάτων, αξίζει την επένδυση. Αγοράστε το μόνο από τον επίσημο ιστότοπο Ledger Nano S.

Τζαξ

Το Jaxx είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια πολλαπλών νομισμάτων και είναι διαθέσιμο για λήψη στις περισσότερες επιτραπέζιες και κινητές συσκευές. Για επιπλέον ευκολία, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο πορτοφόλι σας μέσω επέκτασης προγράμματος περιήγησης Google ή Firefox, καθιστώντας το υπέροχο εάν πρέπει να στείλετε χρήματα εν κινήσει.

Πορτοφόλι κρυπτογράφησης Jaxx Liberty

Οι προγραμματιστές Jaxx δεν κρατούν ποτέ τα ιδιωτικά σας κλειδιά, καθώς αυτά αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή σας. Επιπλέον, ακριβώς όπως το Exodus, υπάρχει ένα ενσωματωμένο ShapeShift API που σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε / ανταλλάσσετε εύκολα κέρματα απευθείας από το πορτοφόλι σας!

συμπέρασμα

Ελπίζω να απολαύσατε τον πλήρη οδηγό μου για τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης! Εάν το έχετε διαβάσει από την αρχή μέχρι το τέλος, θα πρέπει τώρα να έχετε μια πολύ καλή κατανόηση για το τι είναι το πορτοφόλι, πώς λειτουργεί η τεχνολογία και για ποιον μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Θα πρέπει επίσης να έχετε μια καλή ιδέα για τους διαφορετικούς τύπους πορτοφολιών που διατίθενται στην αγορά. Όπως γνωρίζετε τώρα, διαφορετικοί τύποι πορτοφολιών καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Αποθηκεύω την πλειονότητα των νομισμάτων μου σε ένα πορτοφόλι υλικού, ωστόσο, διατηρώ επίσης μικρό αριθμό χρημάτων σε ένα πορτοφόλι για κινητά, ώστε να μπορώ να έχω πρόσβαση σε χρήματα όταν ταξιδεύω!

Ποια πορτοφόλια έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ή δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη; Το κύριο πράγμα είναι ότι διατηρείτε τα χρήματά σας ασφαλή ακολουθώντας τα μέτρα ασφαλείας που ανέφερα νωρίτερα.

Θα ήθελα επίσης να μάθω ποιο είναι το αγαπημένο σας πορτοφόλι. Έχετε προτάσεις που δεν έκαναν τη λίστα μου; Εάν ναι, ενημερώστε με!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me