Ο πλήρης οδηγός για το Cryptocurrency Monero

Ξέρατε ότι Μονόρο θεωρείται ότι είναι το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση που εστιάζεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής στον πλανήτη? Ίσως έχετε ακούσει Bitcoin και Αιθέριο μέχρι τώρα, αλλά υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες άλλα νομίσματα και καθένα από αυτά ισχυρίζεται ότι προσφέρει διαφορετικές βελτιώσεις στο Bitcoin.

Μερικοί έχουν φθηνότερες συναλλαγές, μερικοι ειναι γρηγορότερα. Ωστόσο, το (σχεδόν) μοναδικό σημείο πώλησης του Monero είναι ότι είναι εντελώς ανώνυμος.

Σωστά! Χάρη σε μια αρκετά υψηλή τεχνολογία κρυπτογράφηση, ο αποστολέας, ο παραλήπτης και το ποσό του Monero που αποστέλλεται είναι αδύνατο να το δεις από κανέναν άλλο.

Για αυτόν τον λόγο, η Monero βρήκε μια μοναδική χρήση για να αποφύγει τις διεθνείς κυρώσεις από τη Βόρεια Κορέα ή ως μέσο πληρωμής στις το Dark Web. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μερικοί εξαιρετικοί λόγοι για να έχετε μια ιδιωτική μορφή χρημάτων δεν παράνομος. Θα εξηγήσω μερικά από αυτά αργότερα.

Monero: ένα ιδιωτικό ψηφιακό νόμισμα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός «τι είναι Monero» θα σας παρουσιάσει στο Monero με έναν τρόπο που είναι ευνόητος. Δυστυχώς, το θέμα είναι μάλλον συγκεχυμένο και για να κατανοήσετε πλήρως όλες τις δυνατότητες του Monero, θα χρειαστείτε μια ισχυρή κατανόηση της κρυπτογραφίας. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα άρθρο που απευθύνεται σε αρχάριους, δεν θα ξοδεύουμε πολύ χρόνο σε αυτά, επειδή δεν θέλω να σας μπερδέψω!


Μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού, θα πρέπει να έχετε σαφή κατανόηση της ιστορίας του Monero, κάποια ιδέα για το πώς λειτουργούν τα χαρακτηριστικά απορρήτου του, πώς διαφέρει από το Bitcoin, την τρέχουσα αξία του Monero πώς να δημιουργήστε ένα πορτοφόλι με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο (και πώς να αγοράσετε το Monero), και το πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Monero. Πριν ολοκληρώσω, θα σας παρουσιάσω επίσης μερικές ιδέες για το μέλλον του Monero για να σκεφτείτε.

Πριν από όλα αυτά, πρέπει να πάμε πίσω μέχρι να υπάρξει ακόμη και ο Monero!

Ψάχνετε για το πιο ασφαλές μέρος για να αγοράσετε BTC; Έχω συλλέξει τις καλύτερες βαθμολογίες κρυπτογράφησης που έχουν εγκριθεί ως οι ασφαλέστερες πλατφόρμες για την αγορά BTC παρακάτω, οπότε ρίξτε μια ματιά.

Παροχέας Visa / Mastercard Διαθέσιμο Crypto Η βαθμολογία μας Αναθεώρηση Coinbase ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Litecoin
 • + 30 ακόμη

9.8 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Επανεξέταση Binance ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Cardano
 • + 150 ακόμη

9.6 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Επανεξέταση Coinmama ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Bitcoin μετρητά
 • +7 ακόμη

9.4 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Κριτική Kraken ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • ΠΑΥΛΑ
 • + 37 ακόμη

9.1 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Αναθεώρηση eToro ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Bitcoin μετρητά
 • Αιθέριο
 • +3 ακόμη

8.6 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Κριτική KuCoin ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Μονόρο
 • + 210 περισσότερα

8.5 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Κριτική ανταλλαγής Gemini ΝΑΙ

 • Bitcoin
 • Bitcoin μετρητά
 • Αιθέριο
 • +21 ακόμη

8.4 Διαβάστε την κριτική Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Δημοφιλέστερος 729 κριτικές 9.8 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική Επιλογή του Επιμελητή 1279 Κριτικές 9.6 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 816 κριτικές 9.4 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 1174 Κριτικές 9.1 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 453 Κριτικές 8.6 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 563 κριτικές 8.5 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική 603 κριτικές 8.4 Τραπεζική μεταφορά: ΝΑΙ Επισκεφτείτε τον ιστότοπο Διαβάστε την κριτική

Πλεονεκτήματα

 • Ένα από τα πιο κρυπτονομίσματα που προσανατολίζονται στην ιδιωτικότητα
 • Πολύ επεκτάσιμο
 • Οι συναλλαγές δεν μπορούν να συνδεθούν ξανά μαζί σας
 • Σεβασμός στον κόσμο της κρυπτογράφησης

Μειονεκτήματα

 • Λίγο δύσκολο να αντιμετωπιστεί (αποθήκευση κ.λπ.)
 • Πολλά πορτοφόλια δεν υποστηρίζουν το Monero

Η ιστορία του Monero

Για να εντοπίσουμε την προέλευση του Monero, πρέπει να εξετάσουμε μια διαφορετική κρυπτογράφηση Bytecoin.

Bytecoin κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012. Ήταν το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που γράφτηκε χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που ονομάζεται CryptoNote.

Το CryptoNote σήμερα είναι η ραχοκοκαλιά των περισσότερων κρυπτονομισμάτων που βασίζονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αυτό περιλαμβάνει το Monero. Το απόρρητο των κερμάτων CryptoNote διασφαλίζεται ομαδοποιώντας τα δημόσια κλειδιά. Συνδυάζοντας πολλά κλειδιά σε μία συναλλαγή, είναι αδύνατο να πούμε ποιος το έστειλε!

Η χρήση αυτών των «υπογραφών δακτυλίου» για την υπογραφή συναλλαγών παρέχει την ανωνυμία της τεχνολογίας CryptoNote.

Το Bytecoin ήταν μια καλή προσπάθεια ένα ανώνυμο κρυπτογράφηση. Ωστόσο, υπήρχαν μερικά προβλήματα με την αρχική διανομή του. Όταν ξεκίνησε, αποδείχθηκε ότι Το 80% των νομισμάτων που θα εξορύσσονταν υπήρχαν ήδη.

Monero: Η βασική ομάδα του Monero.

Αυτό οδηγεί μια ομάδα επτά προγραμματιστές για τη διακλάδωση του μπλοκ Bytecoin και το νέο νόμισμα θα ήταν γνωστό ως Bitmonero. Αυτό συντομεύτηκε τελικά σε απλά Μονόρο το οποίο είναι εσπεράντο Για "κέρμα".

Από τους επτά προγραμματιστές που δημιούργησαν αρχικά το Monero, πέντε από αυτούς αποφάσισαν ότι θα κρατούσαν μυστικές τις ταυτότητές τους. Μόνο δύο από αυτούς τους προγραμματιστές του Monero είναι γνωστοί – Riccardo Spagni (ο κύριος προγραμματιστής σήμερα) και Ντέιβιντ Λατάπι. Ο Riccardo Spagni είναι επίσης γνωστός με το ψευδώνυμο "Fluffypony".

Τι κάνει το Monero διαφορετικό?

Υπάρχουν πολλά για το Monero που είναι παρόμοιο με πολλά άλλα κρυπτονομίσματα. Του ένα έργο ανοιχτού κώδικα αυτό είναι εντελώς χωρίς άδεια. Αυτό το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι δυνητικά παγκόσμια. Δεν υπάρχει αρχή που να σας εμποδίζει να χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση.

Ο πλήρης οδηγός για το Cryptocurrency Monero

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες τραπεζικές διευκολύνσεις μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ψηφιακή οικονομία με τον τρόπο που ποτέ δεν θα μπορούσαν πριν. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και μια συσκευή για σύνδεση σε αυτήν. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές εγκαταστάσεις, αλλά διαθέτουν smartphone και τοπικά σημεία πρόσβασης Wi-Fi. Η Ινδία είναι το πρωταρχικό παράδειγμα μιας χώρας με πολλές από αυτές "χωρίς τράπεζες" οι πολίτες.

Μυστικότητα

Το κύριο πράγμα που δίνει αξία στο Monero είναι τα χαρακτηριστικά απορρήτου του. Κανείς δεν μπορεί να σας συνδέσει με μια συναλλαγή κρυπτογράφησης Monero. Αυτό το καθιστά αγαπημένο νόμισμα για όσους ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής για διάφορους λόγους. Δεν θα είναι όλοι αυτοί οι λόγοι παράνομοι, αν και ορισμένοι θα είναι προφανώς.

Φανταστείτε ότι ήσασταν ομοφυλόφιλοι με μια πολύ θρησκευτική οικογένεια. Μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να συναντήσετε άτομα σε παρόμοια θέση με εσάς. Αν και σίγουρα δεν είναι παράνομο, το στίγμα που συνδέεται με το να είμαστε ομοφυλόφιλοι σε ορισμένες θρησκευτικές ομάδες θα μπορούσε να οδηγήσει ένα νεαρό άτομο σε κατάθλιψη ή χειρότερα. Ένα νόμισμα όπως το Monero θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή κοινωνικών ή "προξενιτής" τύπος εφαρμογών. Σε μια τέτοια κατάσταση, η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι απαραίτητη παρόλο που δεν παραβιάζεται κανένας νόμος.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που ένας νόμος μπορεί να παραβιαστεί, αλλά είναι τόσο άδικος, που ένας άλλως υπάκουος πολίτης οδηγείται στη λεγόμενη εγκληματικότητα. Για να το δείξω αυτό θα χρησιμοποιήσω ένα άλλο παρασκεύασμα, αλλά πιστευτό. Φανταστείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας είχατε ένα παιδί μαζί. Όταν το μωρό σας γεννήθηκε, είχαν σοβαρή επιληψία.

Monero: αυτό που έχει το Monero που άλλοι δεν το κάνουν.

Αφού θέσατε το παιδί σας σε ένα κολακευτικό πρόγραμμα παραδοσιακής ιατρικής – πολλά χάπια πολλές φορές την ημέρα, είδατε μια αναφορά ειδήσεων σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη. Μια οικογένεια στην ίδια κατάσταση με την οποία ζείτε σε μια φανταστική γραμμή σε έναν χάρτη, επιτρέπεται νομικά να δώσει στο παιδί του ισχυρές δόσεις εκχυλισμάτων κάνναβης. Αυτό φάνηκε να θεραπεύει αμέσως τις επιληπτικές κρίσεις στο βρέφος.

Φαίνεται λάθος να στερηθεί την πρόσβαση σε ένα τέτοιο φάρμακο, με βάση την τοποθεσία στην οποία γεννήσατε. Το Monero θα μπορούσε επίσης να σε βοηθήσει σε τέτοιες καταστάσεις.

Ευαισθησία

Ένα άλλο πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος Monero που σχετίζεται με το απόρρητό του είναι αυτό είναι εντελώς εύφλεκτο. Μην ανησυχείτε, θα εξηγήσω τι εννοώ με αυτό!

Είναι δυνατό να παρακολουθείτε συναλλαγές Bitcoin από έναν χρήστη σε έναν άλλο. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης χρησιμοποιεί το Bitcoin, ενδέχεται να μην μπορείτε να πείτε την ταυτότητά του, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε κάθε Bitcoin από διεύθυνση σε διεύθυνση.

Αυτό σημαίνει ότι ένας χρήστης μπορεί να πει εάν ένα συγκεκριμένο Bitcoin εμπλέκεται σε έγκλημα. Αυτή δεν είναι η ιδανική ποιότητα για τα χρήματα!

Ο πλήρης οδηγός για το Cryptocurrency Monero

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να το αποδείξουμε αυτό. Ας υποθέσουμε ότι πουλήσατε ένα απολύτως νόμιμο αντικείμενο σε μια πλατφόρμα όπως το Open Bazaar και λάβατε το Bitcoin ως πληρωμή. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι το Bitcoin που λάβατε χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως σε μια συμφωνία για ναρκωτικά. Για εσάς, αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα. Ωστόσο, όταν προσπαθείτε να το ξοδέψετε κάπου αλλού, το άτομο που το έλαβε θα μπορούσε να αποφασίσει ότι δεν το θέλει "βαμμένο" κέρμα.

Χάρη στις προηγμένες δυνατότητες απορρήτου του Monero, κανείς δεν μπορεί να πει σε ποιες συναλλαγές εμπλέκεται κάθε νόμισμα. Θα ήταν απολύτως αδύνατο να συνδέσετε ένα μόνο νόμισμα Monero με ένα παρελθόν έγκλημα. Δεν υπάρχει ιστορικό συναλλαγών που να σχετίζεται με νομίσματα Monero. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύφλεκτα!

Πλημμυρίζω από ανθρώπους που με ρωτούν για προτάσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Εάν χρησιμοποιούσατε τα κεφάλια σας θα καταλάβατε ότι τα κέρματα απορρήτου (ανώνυμες συναλλαγές) θα έχουν το μεγαλύτερο μέλλον. Νομίσματα όπως το Monero (XMR), το Verge (XVG) ή το Zcash (ZEC) δεν μπορούν να χάσουν.

– John McAfee (@officialmcafee) 13 Δεκεμβρίου 2017

Δυναμική επεκτασιμότητα

Ένας άλλος τομέας που προσπάθησε να βελτιώσει η Monero στο Bitcoin είναι από την άποψη του επεκτασιμότητα. Με απλά λόγια, η επεκτασιμότητα σημαίνει πόσο καλά μπορεί να αναπτυχθεί το δίκτυο σε σχέση με τη ζήτηση. Τα κρυπτονομίσματα που βασίζονται σε blockchain είναι εξ ορισμού περιορισμένο μέγεθος.

Για μεγάλο μέρος του παρελθόντος του, το Bitcoin είχε όριο μεγέθους μπλοκ 1MB. Αυτό σημαίνει ότι Μόνο 1ΜΒ δεδομένων συναλλαγών μπορούν να χωρέσουν σε κάθε ένα από τα μπλοκ που εξορύσσονται κάθε 10 λεπτά στο δίκτυο Bitcoin.

Δυστυχώς, όταν υπάρχουν πολλοί χρήστες που προσπαθούν να κάνουν συναλλαγές ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας Bitcoin, το blockchain γεμίζει με δεδομένα συναλλαγών. Αυτές οι συναλλαγές που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα μπλοκ πρέπει να περιμένουν έναν ανθρακωρύχο για να τις συμπεριλάβει.

Δεδομένου ότι οι ανθρακωρύχοι προτιμούν να συμπεριλάβουν συναλλαγές με τις μεγαλύτερες χρεώσεις, Εάν το δίκτυο είναι πολύ απασχολημένο, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αυξήσουν τις χρεώσεις για να συμπεριλάβουν τις συναλλαγές τους. Αυτό συνέβη την άνοιξη του 2017 στο blockchain Bitcoin. Ορισμένες συναλλαγές απαιτούσαν πραγματικά μια χρέωση $ 30 + για να επικυρωθούν!

Ο πλήρης οδηγός για το Cryptocurrency Monero

Το Monero είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει "προκαθορισμένο" όριο μεγέθους μπλοκ. Ενώ αυτό επιτρέπει περισσότερα δεδομένα συναλλαγών σε κάθε μπλοκ, υπάρχει ένα μειονέκτημα – Οι spammers μπορούν να γεμίσουν το blockchain ήταν συναλλαγές. Αυτό θα έκανε τεράστια τετράγωνα.

Ωστόσο, οι προγραμματιστές του Monero παρουσίασαν ένα σύστημα μπλοκ ανταμοιβής-ποινής. Λαμβάνεται το μέσο μέγεθος των τελευταίων 100 τετραγώνων. Εάν το νέο μπλοκ στο οποίο εργάζονται οι ανθρακωρύχοι υπερβαίνει τη μέση τιμή των προηγούμενων εκατό μπλοκ, η ανταμοιβή μπλοκ μειώνεται. Αυτό αποθαρρύνει τις ανεπιθύμητες συναλλαγές, καθώς οι ανθρακωρύχοι δεν θα εξορύξουν μπλοκ που υπόκεινται σε τόσο μεγάλη ποινή εάν δεν είναι πλέον επικερδές.

Το μπλοκ ανταμοιβής δεν θα πέσει ποτέ κάτω από 0,3 XMR, καθιστώντας το Monero ένα αποπληθωριστικό νόμισμα: ο πληθωρισμός θα είναι περίπου 1% το 2022 και θα μειωθεί για πάντα, αλλά ο ονομαστικός πληθωρισμός θα παραμείνει στα 0,3 XMR ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα ένα κίνητρο για τους ανθρακωρύχους να εξορύξουν το Monero και έτσι να διατηρήσουν το blockchain ασφαλές, με ή χωρίς αγορά αμοιβών.

Μονόρο

Αντίσταση ASIC

Ένα άλλο αντιληπτό πρόβλημα με το Bitcoin είναι ότι η εξόρυξη του δικτύου είναι πλέον κερδοφόρα μόνο εξειδικευμένος εξοπλισμός εξόρυξης. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν συστατικά γνωστά ως Συγκεκριμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα εφαρμογής μάρκες. Είναι ακριβό και αυτό σημαίνει ότι μόνο οι πλουσιότεροι μπορούν να οργανώσουν εργασίες εξόρυξης.

Το Monero διαφέρει. Χρησιμοποιεί έναν εναλλακτικό αλγόριθμο κατακερματισμού στο Bitcoin που ονομάζεται CryptoNight. Το CryptoNight χρησιμοποιεί πολλές προηγμένες δυνατότητες για να καταστήσει την παραγωγή τσιπ ASIC κατάλληλων για εξόρυξη Monero μη κερδοφόρα.

Οι λεπτομέρειες είναι λίγο περίπλοκες για αυτήν την εισαγωγή στο νόμισμα Monero, αλλά το μόνο που πρέπει πραγματικά να ξέρετε είναι αυτό Το Monero μπορεί να εξορύσσεται κερδοφόρα χρησιμοποιώντας τα δύο CPU και GPU. Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα έχει τη δυνατότητα να είναι ακόμα περισσότερο αποκεντρωμένη από το Bitcoin.

Πολλαπλά πλήκτρα

Το Monero χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύστημα κλειδιών για τα Bitcoin και Ethereum. Σε αυτά τα νομίσματα, υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι κλειδιών – ένα δημόσιο κλειδί και ένα ιδιωτικό κλειδί. Το Monero χρησιμοποιεί δημόσιο κλειδί προβολής, ιδιωτικό κλειδί προβολής και δημόσιο και ιδιωτικό κλειδί δαπανών.

 • Χρησιμοποιούνται μόνο δημόσιες κρυφές διευθύνσεις και δημιουργούνται μόνο δημόσια κλειδιά προβολής..
 • Για τον έλεγχο του blockchain και την επαλήθευση ότι έχουν ληφθεί χρήματα, απαιτείται ένα ιδιωτικό κλειδί προβολής.
 • Για την επαλήθευση της υπογραφής μιας συναλλαγής απαιτείται δημόσιο κλειδί δαπανών.
 • Τα κλειδιά ιδιωτικών δαπανών χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εξερχόμενων συναλλαγών.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Monero και είναι τελική προσφορά

Σε αντίθεση με το Bitcoin, δεν υπάρχει σταθερός αριθμός διακριτικών Monero που θα εξορύσσονται ποτέ. Το νόμισμα είναι πάντοτε πληθωριστικό. Αρχικά θα υπάρχουν 18,5 εκατομμύρια κέρματα, μετά από αυτό η προσφορά θα αυξηθεί κατά περίπου 0,87% τον πρώτο χρόνο.

Αυτό το ποσοστό μειώνεται κάθε χρόνο. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 117 χρόνια για να διπλασιαστεί η αρχική διανομή. Για να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός, θα χρειαστούν 234 χρόνια.

Monero και η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων

Η τρέχουσα τιμή για ένα μόνο κέρμα XMR είναι 101,25 $. Το νόμισμα είναι το 12ο πιο δημοφιλές όσον αφορά τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Παρακάτω, έχω συμπεριλάβει το γράφημα της απόδοσης του νομίσματος Monero από τότε που κυκλοφόρησε. Όπως μπορείτε να δείτε, όπως τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, η τιμή αυξήθηκε γύρω στον Ιανουάριο του 2018 και έχει μειωθεί αρκετά από τότε το υψηλό όλων των εποχών των 480 $.

Monero: Διάγραμμα τιμών Monero.

Πώς να φυλάσσετε το Monero

Η αποθήκευση του Monero ήταν αρκετά δύσκολη. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε το πορτοφόλι χρησιμοποιώντας γραμμές εντολών. Παρόλο που αυτό σας έκανε να νιώθετε σαν να κάνετε hacking σε κάποια μυστική κυβερνητική βάση δεδομένων, δεν ήταν ακριβώς φιλικό προς τον χρήστη!

Ευτυχώς, υπάρχει τώρα ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος αποθήκευσης του Monero!

Πρώτο κεφάλι προς www.mymonero.com.

1. Κάντε κλικ στο «Δημιουργήστε λογαριασμό“.

Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό στον ιστότοπο του Monero

2. Διαβάστε και κατανοήστε τη σελίδα σχετικά με τη σημασία της ασφαλούς αποθήκευσης των στοιχείων σύνδεσης του ιδιωτικού κλειδιού σας.

3. Γράψτε το ιδιωτικό κλειδί σύνδεσης.

4. Πληκτρολογήστε το ιδιωτικό κλειδί σύνδεσης στο πλαίσιο κάτω από το κλειδί. Αυτό είναι για να ελέγξετε ότι έχετε σημειώσει πραγματικά. Αυτός που φαίνεται παρακάτω είναι ένας άδειος λογαριασμός. Μπορείτε να το ελέγξετε με κάθε τρόπο, αλλά θα σπαταλάτε το χρόνο σας!

Monero: ιδιωτικό κλειδί σύνδεσης.

Αυτό είναι! Μόλις δημιουργήσατε το πρώτο σας πορτοφόλι Monero. Τώρα, θα υποθέσω ότι θέλετε να βάλετε μερικά νομίσματα XMR στο πορτοφόλι. Έχω περιγράψει τα παρακάτω βήματα:

Αποθήκευση XMR

1. Σημειώστε τη διεύθυνση στο επάνω μέρος της οθόνης επισκόπησης λογαριασμού.

Monero: διεύθυνση πορτοφολιού.

2. Πηγαίνετε στο ο λογαριασμός ανταλλαγής από το οποίο θέλετε να σας στείλουμε για να θέλετε να στείλετε το Monero από.

3. Εισαγάγετε τη διεύθυνση στην οποία μόλις σημειώσατε την ενότητα ανάληψης ανταλλαγής.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την ανάληψη. Ορισμένες ανταλλαγές ενδέχεται να σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε ότι πραγματοποιείτε την ανάληψη κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο σε ένα email.

5. Εάν λαμβάνετε το Monero από έναν φίλο, απλώς στείλτε τους τη διεύθυνση και θα πρέπει να γνωρίζουν τι να κάνουν με αυτό!

Αν θέλετε να στείλετε το Monero από το πορτοφόλι σας, σας έδωσα και τις οδηγίες.

Αποστολή XMR

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο «Στείλετε“.

Μονόρο

2. Εισαγάγετε τη διεύθυνση στην οποία θέλετε να στείλετε το Monero. Θα το λάβετε είτε από μια ανταλλαγή, μια επαφή (φίλος ή συνάδελφος κ.λπ.) ή οποιαδήποτε υπηρεσία που δέχεται το Monero ως επιλογή πληρωμής.

3. Πληκτρολογήστε το ποσό που θέλετε να στείλετε στο πλαίσιο με την ένδειξη “ΕΝΑβουνό“.

4. Επιλέξτε πόσο ιδιωτική θέλετε να είναι η συναλλαγή. Όσο μεγαλύτερο είναι το “μέγεθος δακτυλίου”, τόσο υψηλότερο θα είναι το τέλος συναλλαγής.

5. Πατήστε “Αποστολή πληρωμής“.

Αυτό είναι, το μόνο που υπάρχει για τη χρήση του πορτοφολιού MyMonero. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο από το να παλεύω με το πορτοφόλι της γραμμής εντολών. Ωστόσο, δεν θα κερδίσετε πολλούς πόντους ελίτ χάκερ για τη χρήση του MyMonero!

Τώρα, έχοντας τα πει όλα αυτά, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι, από τα τέλη Νοεμβρίου 2018, μπορείτε να αποθηκεύσετε το Monero (μάλλον, να ενσωματώσετε το πορτοφόλι Monero) στο ένα από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια κρυπτογράφησης υλικούτο Ledger Nano S. Αυτό κάνει και τα δύο η αποθήκη, και η αγορά πτυχές που αφορούν το Monero ευκολότερες, γρηγορότερες και πολύ πιο ομαλές!

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Monero

Μπράβο Πλεονεκτήματα

✓ Ένα από τα πιο ιδιωτικά κρυπτονομίσματα.

✓ Οι συναλλαγές είναι αδύνατο να συνδεθούν με ένα άτομο.

✓ Είναι αδύνατο να εντοπιστούν οι συναλλαγές.

✓ Το blockchain δεν έχει όριο. ο δυναμική επεκτασιμότητα Αυτό σημαίνει ότι τα τέλη δεν πρέπει να καταλήγουν τεράστια, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται πολύ.

✓ Είναι δυνατόν να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει τις συναλλαγές σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποδείξετε την ιδιοκτησία σας ενός συγκεκριμένου ποσού Monero για φορολογικούς σκοπούς, μπορείτε να μοιραστείτε το ιδιωτικό κλειδί προβολής σας με τη φορολογική αρχή των χωρών σας. Αυτό καθιστά λιγότερο πιθανό ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα προσπαθήσουν να απαγορεύσουν το Monero.

✓ Μια μεγάλη ομάδα αφοσιωμένων προγραμματιστών εργάζεται στο έργο.

αποδοκιμάζω Μειονεκτήματα

✗ Παρά το γεγονός ότι είναι ανθεκτικό στις ASIC, υπάρχει ακόμη μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης των ανθρακωρύχων στο Monero. Περίπου το 43% του ποσοστού κατακερματισμού ελέγχεται από μόνο τρεις ομάδες.

✗ Δεν έχουν αναπτυχθεί πολλά πορτοφόλια για το Monero. Δεν θα βρείτε υποστήριξη για το Monero τυχόν πορτοφόλια υλικού ή λύσεις πολλαπλών κρυπτογράφησης όπως Τζαξ.

✗ Η αποθήκευση του Monero με τρόπο που είναι σωστά ασφαλής είναι πολύ πιο δύσκολο από τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει υιοθετηθεί ευρύτερα από την ευρύτερη κοινότητα.

✗ Το να είσαι Monero δεν βασίζεται στο Bitcoin, είναι πιο δύσκολο να αναπτύξεις εφαρμογές που αλληλεπιδρούν με το blockchain του.

Monero στο μέλλον

Σε έναν κόσμο όπου απολύτως τίποτα δεν φαίνεται να προσφέρει γνήσιο απόρρητο, σίγουρα υπάρχει έκκληση για νομίσματα που εστιάζονται στην ιδιωτική ζωή όπως το Monero. Ανέφερα και ένα νομικό παράδειγμα όπου το ιδιωτικό χρήμα ήταν καλό πράγμα νωρίτερα, καθώς και ένα παράνομο, αλλά ηθικά αμυντικό (αν και δεν πρέπει ποτέ να παραβιάσετε το νόμο!).

Το Monero έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει στους ανθρώπους να πραγματοποιούν συναλλαγές σχεδόν αμέσως σε ολόκληρο τον πλανήτη χωρίς την ανάγκη άδειας από οποιαδήποτε αρχή. Σε χώρες με καταπιεστικές κυβερνήσεις, αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την επιδίωξη της ελευθερίας.

Ωστόσο, οι εγκληματίες εκτιμούν επίσης τα χαρακτηριστικά απορρήτου του Monero. Οι αγορές στο Dark Web είναι προσβάσιμες από οποιονδήποτε και θα πουλήσουν μια πραγματικά συγκλονιστική σειρά ναρκωτικών, όπλων και άλλων εγκληματικών αντικειμένων. Η Monero βρήκε γρήγορα μια θέση ως το νόμισμα επιλογής σε αυτούς τους παράνομους ιστότοπους.

Όχι μόνο αυτό, αλλά και το Monero έχει χρησιμοποιηθεί από κυβερνήσεις όπως η Βόρεια Κορέα για να επιβάλει διεθνείς κυρώσεις. Και για τους δύο αυτούς λόγους, είναι πολύ πιθανό ότι το Monero θα μπορούσε να επιτεθεί από κυβερνήσεις που ενδιαφέρονται λιγότερο για την ιδέα ενός εντελώς ιδιωτικού μέσου πληρωμής για χρήση από οποιονδήποτε από παιδικούς πορνογράφους και εμπόρους ναρκωτικών, σε διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και εμπόρους ανθρώπων..

Το πόσο επιτυχημένη θα ήταν μια τέτοια καταστολή στο Monero θα ήταν μια ενδιαφέρουσα δοκιμή των ιδιοτήτων “anti-rapile” των κρυπτονομισμάτων.

Συγκρίνετε το Monero δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Συγκρίνετε το Monero δίπλα-δίπλα με άλλους

Όλες οι ανταλλαγές Crypto μπορεί να μοιάζουν με εσάς, αλλά είναι ΟΧΙ όλα τα ίδια!

Ναί! Δείξε μου το γράφημα σύγκρισης

Συμπεράσματα

Έτσι – αυτός ήταν ο οδηγός μας για το Monero. Ελπίζω να μάθατε πολλά περισσότερα το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση που εστιάζεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Προσπάθησα να περιορίσω το τεχνικό υλικό στο ελάχιστο. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με οποιαδήποτε από τις δυνατότητες που κάνουν το Monero ανώνυμο, υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί πόροι στο διαδίκτυο. Προσοχή όμως, θα γίνει πολύπλοκο πολύ γρήγορα!

Σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε καλύψει πολλά. Λοιπόν, πριν εγγραφώ, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση. Θα έπρεπε να έχετε μάθει:

 • Τι είναι το Monero?
 • Η ιστορία του Monero.
 • Σε τι χρησιμεύει το Monero.
 • Λίγο για το πώς επιτυγχάνει το απόρρητο και την ανωνυμία του.
 • Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι Monero με τον ευκολότερο (αν και όχι πιο ασφαλές) τρόπο.
 • Πώς διαφέρει το Monero από το Bitcoin.
 • Η τρέχουσα και η προηγούμενη τιμή του Monero.
 • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του Monero.
 • Το μέλλον του Monero.

Ελπίζω να βρείτε αυτόν τον οδηγό για το Monero ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική! Το Monero έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο αντίστασης, καθώς μια εύχρηστη μέθοδο πληρωμής για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.

Μιλώντας για αυτό, αν θέλετε να πραγματοποιήσετε πληρωμές με το Monero, πιθανότατα θα πρέπει πρώτα να κρατήσετε μέρος της κρυπτογράφησης! Αν ψάχνετε να αγοράσετε το Monero, ένα από τα καλύτερα μέρη όπου μπορείτε να το κάνετε είναι Κάθισμα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι:

 1. Εγγραφείτε στον ιστότοπο.
 2. Περάστε τη διαδικασία επαλήθευσης.
 3. Επιλέξτε Monero (XMR), τον τρόπο πληρωμής σας και πραγματοποιήστε την πληρωμή!
 4. Το μόνο που μένει να κάνουμε τότε είναι να αποθηκεύστε τα νέα σας κέρματα σε ένα ασφαλές πορτοφόλι.

Με όλες τις νέες γνώσεις σας, τι πιστεύετε για το Monero; Έχει αυτό το έργο μέλλον, ή θα προσπαθήσουν οι κυβερνήσεις του κόσμου να το απαγορεύσουν εντελώς; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας για το θέμα!

Το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αποσκοπεί στην παροχή οποιουδήποτε είδους χρηματοοικονομικών, επενδυτικών, εμπορικών ή άλλων μορφών συμβουλών. Το BitDegree.org δεν υποστηρίζει ούτε σας προτείνει να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να διατηρήσετε οποιοδήποτε είδος κρυπτογράφησης. Πριν λάβετε αποφάσεις για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, συμβουλευτείτε τον οικονομικό σας σύμβουλο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me