EOS vs Ethereum – Ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση;

Λοιπόν, έχετε ακούσει για δύο από τα πιο δημοφιλή έξυπνα blockchain, αλλά θέλετε να μάθετε ποιο είναι καλύτερο στη μάχη EOS έναντι Ethereum; Ή μήπως θέλετε να μάθετε πώς συγκρίνονται οι δύο τεχνολογίες; Λοιπόν, έχετε έρθει στο σωστό μέρος καθώς θα σας πω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Σε αυτόν τον οδηγό EOS vs Ethereum, θα ξεκινήσω εξηγώντας τα βασικά στοιχεία κάθε έργου, ακολουθούμενο από μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο αποδίδει κάθε blockchain. Αυτό θα περιλαμβάνει πράγματα όπως ώρες συναλλαγής, τέλη συναλλαγής και δυνατότητα κλιμάκωσης.

Μετά από αυτό, θα σας δώσω μια απλή ανάλυση του τρόπου επαλήθευσης των συναλλαγών χωρίς τρίτους. Αυτό θα περιλαμβάνει σύγκριση μεταξύ του μοντέλου Proof of Work που χρησιμοποιείται από την Ethereum και του μοντέλου Delegated Proof of Stake που χρησιμοποιείται από την EOS.

Τέλος, θα σας δώσω τη δική μου γνώμη για το τι πιστεύω ότι ισχύει για κάθε blockchain το μέλλον. Έτσι, μέχρι το τέλος της ανάγνωσης του οδηγού EOS vs Ethereum, θα μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση!

Τι περιμένεις? Ας ξεκινήσουμε ανακαλύπτοντας τα βασικά στοιχεία κάθε blockchain!

Τα βασικά

Τι είναι το Ethereum?


Το Ethereum κυκλοφόρησε το 2015 από έναν νεαρό Καναδά-Ρώσο προγραμματιστή που ονομάζεται Vitalik Buterin. Πρόκειται για μια πλατφόρμα blockchain που επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα, χωρίς την ανάγκη τρίτου, όπως μια τράπεζα.

Το έργο Ethereum έγινε το πρώτο πρωτόκολλο blockchain που εγκατέστησε κάτι που ονομάζεται τεχνολογία «έξυπνης σύμβασης», το οποίο επιτρέπει στους ξένους να συμφωνήσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη. Η τεχνολογία βασίζεται σε προκαθορισμένους όρους και όταν πληρούνται, το έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να αποδεσμεύσει τα χρήματα αυτόματα χωρίς τη βοήθεια ενός διαμεσολαβητή.

Για να σας δώσει μια ιδέα για το πόσο δυναμικό έχει αυτό, ρίξτε μια ματιά στο ακόλουθο παράδειγμα.

  1. Ο Τζέιμς διαθέτει ένα αγρόκτημα. Αποφασίζει ότι θέλει να ασφαλίσει εάν δεν βρέχει για περισσότερο από 7 ημέρες.
  2. Αντί να χρησιμοποιεί τρίτο μέρος, ο James αποφασίζει να συνάψει έξυπνο συμβόλαιο.
  3. Για να ενεργοποιήσει το έξυπνο συμβόλαιο, ο James καταθέτει το τέλος ασφάλισης.
  4. Το έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να αναλύσει χιλιάδες ιστοσελίδες για να ελέγξει το καιρικό ιστορικό.
  5. Εάν δεν βρέξει για 7 ημέρες ή περισσότερο, το έξυπνο συμβόλαιο θα πληρώσει αυτόματα τον James. Εάν βρέχει, τότε ο Τζέιμς χάνει το ποσό ασφάλισης.
  6. Όλα αυτά είναι δυνατά χωρίς τρίτους!

Το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ωφελήσει πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, της ενέργειας, των τυχερών παιχνιδιών, ακόμη και των πολιτικών εκλογών!

Το Ethereum έχει επίσης την κρυπτογράφηση που ονομάζεται Ether (ETH), το οποίο διαπραγματεύεται στα περισσότερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης. Συνολικά, κυκλοφορούν πάνω από 100 εκατομμύρια νομίσματα. Αν και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των κερμάτων που μπορούν να εκδοθούν, ο Vitalik Buterin έχει προτείνει ότι πιθανότατα θα περιορίσει τη δημιουργία περισσότερων νομισμάτων.

Όπως και το Bitcoin, το blockchain Ethereum είναι αποκεντρωμένο, που σημαίνει ότι κανείς δεν το ελέγχει. Αυτό εμποδίζει κάθε άτομο ή αρχή να αλλάξει ή να τροποποιήσει τα δεδομένα που δημοσιεύονται στο blockchain.

Αντ ‘αυτού, οι συναλλαγές επιβεβαιώνονται από την κοινότητα Ethereum, η οποία σε αντάλλαγμα, ανταμείβεται για τη συμβολή της επιπλέον υπολογιστικής τους δύναμης. Θα το συζητήσω λεπτομερέστερα αργότερα.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε μερικά από τα βασικά στοιχεία του Ethereum, το επόμενο μέρος του οδηγού EOS vs Ethereum θα συζητήσει τα βασικά του EOS!

Τι είναι το EOS?

Το EOS είναι μία από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις Ethereum. Είναι ένα ολοκαίνουργιο έργο blockchain που μπορεί επίσης να χειριστεί έξυπνα συμβόλαια. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Η One, μια εταιρεία που εδρεύει στα νησιά Cayman, ξεκίνησε για πρώτη φορά το έργο το 2017.

Ο κορυφαίος προγραμματιστής που εργάζεται είναι ο Daniel Larimer, ο οποίος ίδρυσε επίσης εξαιρετικά επιτυχημένα έργα BitShares και Steem. Τα άλλα έργα του Larimer ήταν τόσο επιτυχημένα που τώρα αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια!

Η EOS έκανε πρόσφατα ιστορία όταν η αρχική προσφορά νομισμάτων ενός έτους (ICO) συγκέντρωσε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. Αυτό το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα ICO όλων των εποχών! Ακριβώς όπως το Ethereum, το EOS διαθέτει επίσης την κρυπτογράφηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή και λήψη χρημάτων, από πορτοφόλι σε πορτοφόλι.

Ο απώτερος στόχος του EOS είναι να είναι ο ταχύτερος, φθηνότερος και πιο επεκτάσιμος έξυπνος αποκλεισμός συμβολαίων στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, θέλει να κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό του μεριδίου αγοράς της Ethereum.

Το blockchain EOS είναι επίσης αποκεντρωμένο, που σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από κανένα άτομο ή οντότητα. Με παρόμοιο τρόπο με το Ethereum, οι συναλλαγές επαληθεύονται από την κοινότητα.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα διακριτικά EOS δημιουργήθηκαν αρχικά πάνω από το blockchain Ethereum, που σημαίνει ότι ήταν μάρκες ERC-20. Ωστόσο, μετά την έναρξη του Main-Net τον Ιούνιο του 2018, η ομάδα άρχισε να τα ανταλλάσσει με επίσημα νομίσματα EOS που τώρα υποστηρίζονται από το blockchain της EOS.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, ελπίζεται ότι η συνολική προσφορά κερμάτων EOS θα περιοριστεί αρχικά σε 1 δισεκατομμύριο κέρματα, με ετήσιο πληθωρισμό 5%. Θα εξηγήσω τι χρησιμοποιείται αργότερα!

Αν και το EOS και το Ethereum μοιάζουν πολύ, μερικές σαφείς διαφορές τις ξεχωρίζουν. Επομένως, το επόμενο μέρος του οδηγού Ethereum vs EOS θα εξετάσει την απόδοση των δύο blockchain!

Εκτέλεση

Αιθέριο

Ως το πρώτο και πρωτότυπο έξυπνο blockchain συμβολαίου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς χειρίζεται τις συναλλαγές. Πρώτον, χρειάζονται κατά μέσο όρο 16 δευτερόλεπτα για να επαληθευτεί μια συναλλαγή στο δημόσιο blockchain.

Αυτό περιλαμβάνει κίνηση χρημάτων, καθώς και επιβεβαίωση έξυπνων συμβολαίων. Δεν έχει καμία διαφορά όπου βρίσκεται ο αποστολέας και ο παραλήπτης, ο χρόνος συναλλαγής είναι πάντα ο ίδιος. Αυτό είναι εντυπωσιακό, καθώς μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις ημέρες για την επεξεργασία μιας διεθνούς πληρωμής από μια τράπεζα.

Λοιπόν, τι γίνεται με τις χρεώσεις συναλλαγών; Όταν το Ethereum κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015, ήταν δυνατό για το δίκτυο να επαληθεύσει μια συναλλαγή με κόστος μικρότερο από 1 σεντ. Με την πάροδο του χρόνου και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν, αυτό αυξήθηκε αργά.

Η πιο ακριβή περίοδος ήταν τον Δεκέμβριο του 2017, όπου κόστισε κατά μέσο όρο 4 $ για την αποστολή μιας συναλλαγής. Αυτό έκανε το Ethereum ακατάλληλο για μεταφορά μικρών ποσών. Ευτυχώς, αυτό έκτοτε έχει μειωθεί σε λιγότερο από $ 1, ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να επιστραφεί αν το δίκτυο βιώσει μια πολυάσχολη περίοδο.

Το πιο ανησυχητικό ζήτημα για το blockchain Ethereum είναι η κλιμάκωση των συναλλαγών. Η επεκτασιμότητα αναφέρεται στο πόσο καλά ένα δίκτυο μπορεί να χειριστεί πολλές συναλλαγές ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, η Visa μπορεί να επεξεργαστεί έως και 50.000 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο και ο τραπεζικός κλάδος χρησιμοποιεί συστήματα που μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα!

Eos εναντίον Ethereum

Ωστόσο, στην περίπτωση του Ethereum, το blockchain μπορεί να χειριστεί μόνο 15 το πολύ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και, εάν δεν επιλυθεί, δεν θα αντιμετωπίσει την υιοθέτηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ευτυχώς για τους επενδυτές της ETH, η ομάδα Ethereum εργάζεται σε μερικές διαφορετικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, τις οποίες θα συζητήσω αργότερα.

Τέλος πάντων, τώρα που γνωρίζετε πώς αποδίδει το Ethereum, το επόμενο μέρος του οδηγού EOS vs Ethereum θα εξετάσει πώς συγκρίνεται το EOS!

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

EOS

Πριν συνεχίσω, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε μια βασική διαφορά σε αυτήν τη συζήτηση EOS έναντι Ethereum. Ενώ το Ethereum είναι ένα εξαιρετικά καθιερωμένο έργο blockchain με μια πλήρως λειτουργική πλατφόρμα, το EOS βρίσκεται ακόμα στις πρώτες μέρες του. Ωστόσο, η ομάδα έχει κάποιες τεράστιες φιλοδοξίες.

Μέχρι να υπάρξει ένα τελικό προϊόν, δεν υπάρχει τρόπος να εγγυηθεί εάν θα επιτύχουν όλους τους στόχους τους. Ωστόσο, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι επιδιώκει η ομάδα της EOS.

Η κύρια αγορά-στόχος για την πλατφόρμα EOS είναι οι αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps). Ουσιαστικά, τα dApps είναι σαν εφαρμογές διαδικτύου ή για κινητά όπως το YouTube, το Facebook και το Gmail, αλλά αντί να έχουν κεντρικό σημείο ελέγχου, είναι αποκεντρωμένα!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το dApp, Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τον οδηγό μου!

Το Ethereum είναι επί του παρόντος κολλημένο σε 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, ενώ η EOS σχεδιάζει να αυξήσει τη γραμμή και να κλιμακώσει σε εκατομμύρια συναλλαγές EOS ανά δευτερόλεπτο. Αυτό δεν θα το έκανε μόνο το πιο επεκτάσιμο blockchain στον κλάδο, αλλά θα μπορούσε να χειριστεί οποιαδήποτε πραγματική εφαρμογή.

Για παράδειγμα, ξέρατε ότι πάνω από 52.000 “Likes” στο Facebook συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας; Κάθε “Like” είναι μια μεμονωμένη συναλλαγή δεδομένων που πρέπει να επεξεργαστεί το σύστημα. Μια εφαρμογή όπως το Facebook θα ήταν ιδανική για το EOS εάν μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους κλιμάκωσης.

Τη στιγμή της γραφής τον Ιούλιο του 2018, η EOS διαχειρίστηκε με επιτυχία 1.000 συναλλαγές EOS ανά δευτερόλεπτο. Η ομάδα πέτυχε στη φάση δοκιμών πριν από τρεις μήνες. Αυτό είναι ήδη πολύ καλύτερο από το Ethereum, ωστόσο, είναι πολύ μικρότερο από τον τελικό του στόχο.

Λοιπόν, τι γίνεται με τα τέλη; Λοιπόν, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο της EOS, δεν θα υπάρχει χρέωση συναλλαγής για αποστολή κατά την αποστολή και τη λήψη χρημάτων! Ο λόγος για τον οποίο το δίκτυο μπορεί να το κάνει αυτό είναι ότι όταν οι άνθρωποι βοηθούν στην επαλήθευση συναλλαγών, ανταμείβονται από τα νέα νομίσματα EOS (θα το αναφέρω στην επόμενη ενότητα).

Η Λευκή Βίβλος της EOS δηλώνει επίσης ότι το blockchain θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει μια συναλλαγή ως 99,9% ισχύει μετά από μόλις 0,25 δευτερόλεπτα και 100% ισχύει μετά από 1 δευτερόλεπτο!

Συνολικά, εάν η EOS μπορεί να επιτύχει τους στόχους της για άμεσες και δωρεάν συναλλαγές με τη δυνατότητα κλιμάκωσης στα εκατομμύρια, δεν υπάρχει άλλο blockchain στον κλάδο που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί.

Ακολουθεί ένας πίνακας σύγκρισης για να ανακεφαλαιώσετε μερικά από τα πράγματα που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής!

Ομοφωνία

Μηχανισμός

Συναλλαγές

Ανά δευτερόλεπτο

Αγορά

αξία

Κυκλοφορία

Προμήθεια

Ημερομηνία έναρξης Ομάδα Συναλλαγή

Αμοιβές

EOS DPoS 1.000+ 6.9 Μπιλ 896 μιλ Ιούνιος 2017 Μπλοκ. Ένα Ελεύθερος
ETH PoW 15 44 Μπιλ 100 μιλ Ιούλιος 2015 Αιθέριο

θεμέλιο

<1 $

Έτσι, τώρα που ξέρετε τι μπορεί να κάνει το Ethereum και τι σκοπεύει να κάνει η EOS, το επόμενο μέρος του οδηγού EOS vs Ethereum θα εξετάσει πώς επιβεβαιώνουν τις συναλλαγές οι δύο blockchain.

Επίτευξη συναίνεσης

Αιθέριο

Πριν συνεχίσω, ήθελα απλώς να βεβαιωθώ ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ με τον «Μηχανισμό συναίνεσης». Καθώς τα blockchains είναι αποκεντρωμένα, μπορούν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν έναν ενδιάμεσο.

Διαφορετικά blockchain επιτυγχάνουν συναίνεση με διαφορετικούς τρόπους. Έτσι, επιβεβαιώνουν όλες τις συναλλαγές ως έγκυρες, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Ο μηχανισμός συναίνεσης που χρησιμοποιείται από το Ethereum ονομάζεται Proof of Work, ο οποίος είναι ο ίδιος με άλλους δημοφιλείς blockchain όπως το Bitcoin, το Bitcoin Cash και το Litecoin. Ετσι δουλευει:

Το blockchain δημιουργεί ένα τυχαίο παζλ που πρέπει να λυθεί πριν επιβεβαιωθεί η συναλλαγή. Ωστόσο, αυτό το παζλ είναι τόσο δύσκολο που κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να το λύσει. Αντ ‘αυτού, απαιτεί έναν υπολογιστή («κόμβος») για επίλυση.

Όποιος αποφασίζει να συνεισφέρει στο δίκτυο Ethereum μπορεί να το κάνει συνδέοντας μια συσκευή GPU στο δίκτυο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι γνωστοί ως «ανθρακωρύχοι» και υπάρχουν χιλιάδες από αυτούς που ανταγωνίζονται για να είναι οι πρώτοι που θα λύσουν το παζλ. Όποια συσκευή φτάσει εκεί πρώτα, παίρνει την ανταμοιβή Ether!

Αν και αυτό είναι ένα εξαιρετικό σύστημα για να διατηρηθεί το δίκτυο αποκεντρωμένο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ζητήματα. Πρώτον, επειδή το παζλ είναι τόσο δύσκολο, η υπολογιστική ισχύς που απαιτείται είναι υψηλή. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνει πολύ ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είναι ακριβό και κακό για το περιβάλλον.

Επίσης, το ζήτημα κλιμάκωσης 15 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο που αναφέρεται σε αυτόν τον οδηγό EOS έναντι Ethereum νωρίτερα οφείλεται στα όρια της απόδειξης εργασίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα Ethereum σχεδιάζει να αλλάξει τον μηχανισμό συναίνεσης σε κάτι που ονομάζεται Proof of Stake. Όχι μόνο το Proof of Stake είναι καλύτερο για το περιβάλλον, αλλά επιτρέπει επίσης στο δίκτυο να επεξεργάζεται περισσότερες συναλλαγές.

Η Ethereum επιδιώκει επίσης να εγκαταστήσει δύο νέα πρωτόκολλα που ονομάζονται “Sharding” και “Plasma”, τα οποία θα αυξήσουν τον αριθμό των συναλλαγών που μπορεί να χειριστεί το δίκτυο. Τελικά, ελπίζεται ότι αυτές οι λύσεις θα επιτρέψουν στο Ethereum να επεξεργαστεί χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Λοιπόν, τώρα που γνωρίζετε πώς γίνεται η επεξεργασία των συναλλαγών Ethereum, το επόμενο μέρος του οδηγού EOS vs Ethereum θα εξετάσει πώς το κάνει η EOS!

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

EOS

Σε αντίθεση με το Ethereum και το μοντέλο Proof of Work, το EOS κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Ο μηχανισμός συναίνεσης που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη του δικτύου ονομάζεται Delegated Proof of Stake (ή DPoS). Είναι ενδιαφέρον ότι το DPoS εφευρέθηκε από τον ιδρυτή της EOS Dan Larimer!

Για να διευκρινιστεί, το σύστημα Proof of Stake επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει ένα συγκεκριμένο ποσό νομισμάτων να βοηθήσει στην επαλήθευση συναλλαγών στο δίκτυο. Οι πιθανότητες να κερδίσετε την ανταμοιβή βασίζονται στον αριθμό των κερμάτων που έχετε.

Για παράδειγμα, εάν διατηρείτε το 5% της συνολικής προσφοράς, θα έχετε ουσιαστικά 5% πιθανότητα να κερδίσετε την ανταμοιβή εξόρυξης κάθε φορά που δημιουργείται ένα νέο μπλοκ.

Από την άλλη πλευρά, στο DPoS, η κατοχή κερμάτων δεν σας επιτρέπει να επικυρώσετε τις συναλλαγές. Ωστόσο, σας επιτρέπει να ψηφίσετε “ποιος” πρέπει να επαληθεύσει τις συναλλαγές. Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν μια δημοκρατία.

eos vs ethereum

Τα άτομα για τα οποία μπορείτε να ψηφίσετε καλούνται "Αποκλεισμός παραγωγών", αυτά είναι αυτά που επαληθεύουν συναλλαγές και κερδίζουν ανταμοιβές για αυτό. Συνολικά 21 παραγωγοί μπλοκ είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου.

Εάν ο παραγωγός μπλοκ δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, τότε θα αντικατασταθεί από άλλο παραγωγό μπλοκ που περιμένει τη σειρά τους. Αυτό είναι σαν να ψηφίζεις στις εκλογές των ΗΠΑ. «Πρέπει να κρατήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ ή θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε με κάποιον καλύτερο;»

Προχωρώντας, ίσως θυμάστε νωρίτερα σε αυτόν τον οδηγό Ethereum vs EOS ότι είπα ότι οι συναλλαγές EOS είναι δωρεάν. Αλλά αν συμβαίνει αυτό, πώς ανταμείβονται οι παραγωγοί μπλοκ για το χρόνο τους; Λοιπόν, αυτό είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα!

Όπως θα δείτε από την παρακάτω εικόνα, κάθε χρόνο η συνολική προσφορά κερμάτων EOS θα αυξάνεται κατά 5%. Αυτό είναι παρόμοιο με τον πραγματικό πληθωρισμό, όπου μια κεντρική τράπεζα εκτυπώνει περισσότερα χρήματα. Από αυτό το 5%, το 1% δίνεται στους παραγωγούς αποκλεισμού ως ανταμοιβή για την επικύρωση συναλλαγών, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να πληρώνουν τέλη συναλλαγής όταν στέλνουν χρήματα.

Εξόρυξη Eos έναντι Ethereum

Τέλος πάντων, παρόλο που το blockchain EOS και η συναίνεσή του DPoS εξακολουθούν να κατασκευάζονται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το BitShares (το οποίο δημιουργήθηκε επίσης από τον Dan Larimer) χρησιμοποιεί επίσης DPoS. Το δίκτυο Bitshares μπορεί να κλιμακώσει έως 100.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, οπότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι!

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε πώς κάθε blockchain επιβεβαιώνει συναλλαγές, στο τελευταίο μέρος του οδηγού EOS vs Ethereum, θα σας ενημερώσω για τη γνώμη μου σχετικά με το τι ισχύει το μέλλον!

EOS vs Ethereum: Τι κρατάει το μέλλον?

Πριν συνεχίσω τον οδηγό EOS vs ETH, ήθελα απλώς να καταστήσω σαφές ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη που κάνω δεν είναι παρά η προσωπική μου γνώμη. Το πιο σημαντικό είναι ότι διεξάγετε την ανεξάρτητη έρευνά σας.

Πρώτον, όποια πλευρά κι αν βρίσκεστε στο επιχείρημα EOS έναντι Ethereum, και τα δύο έργα έχουν καλή απόδοση στην αγορά κρυπτογράφησης.

Το Ethereum είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση στον κόσμο, ακριβώς πίσω από το Bitcoin. Το 2017 αύξησε την αξία της κατά περισσότερο από 10.000% και έφτασε σε υψηλό επίπεδο αξίας 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση αγοράς. Όχι μόνο αυτό, αλλά εκατοντάδες μάρκες κρυπτογράφησης έχουν δημιουργηθεί πάνω από το blockchain Ethereum και φιλοξενεί επίσης περισσότερα από χίλια dApps.

Όσον αφορά το EOS, αν και είναι ακόμα στις πρώτες μέρες του, έχει αποδώσει εξαιρετικά καλά. Όπως ανέφερα νωρίτερα στον οδηγό EOS vs Ethereum, το έργο συγκέντρωσε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια ενός έτους ICO.

Κατά τη διάρκεια του ICO, οι επενδυτές αγόραζαν, πωλούσαν και εμπορεύονταν το νόμισμα EOS, ωθώντας την EOS σε ανώτατο όριο αγοράς άνω των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό για ένα έργο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το τελικό του προϊόν.

Ωστόσο, η EOS δεν έχει ακόμη επιτύχει κάτι σαν αυτό που έχει επιτύχει το Ethereum. Ωστόσο, αν το EOS μπορεί να επιτύχει τους στόχους του, τότε θα είναι ένα πολύ καλύτερο blockchain από το Ethereum.

Εάν η EOS μπορεί να επιτύχει άμεσες, δωρεάν και εκατομμύρια συναλλαγές EOS ανά δευτερόλεπτο, θα είναι πολύ δύσκολο για την Ethereum να ταιριάξει με αυτό το επίπεδο απόδοσης. Ωστόσο, εάν το Ethereum μπορεί να εφαρμόσει επιτυχώς το «Proof of Stake», το «Sharding» και το «Plasma», νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για τις Ethereum εναλλακτικές να περάσουν το Ethereum.

Αλλά όπως και η EOS, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουν να το επιτύχουν. Αφήστε αυτό να υπενθυμίσει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι μια δύσκολη βιομηχανική πρόβλεψη και είναι επίσης μία από τις ταχύτερα μεταβαλλόμενες βιομηχανίες στον κόσμο!

Έτσι, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγχετε για τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο ανάπτυξης και των δύο blockchains!

Ethereum vs EOS: Το συμπέρασμα

Και αυτό είναι το τέλος του οδηγού EOS vs Ethereum. Όπως συνήθως, ελπίζω να το βρήκατε αυτό ευχάριστο, αλλά πάνω απ ‘όλα – γνώστες!

Εάν έχετε διαβάσει αυτόν τον οδηγό από την αρχή έως το τέλος, θα πρέπει τώρα να γνωρίζετε πώς αποδίδουν τεχνικά οι μπλοκ EOS και Ethereum, καθώς και τι έχουν προγραμματίσει για το μέλλον.

Όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της απόδειξης εργασίας και της εκχωρημένης απόδειξης στοιχήματος, και πώς αυτοί οι δύο αλγόριθμοι συναίνεσης είναι διαφορετικοί.

Όπως ανέφερα νωρίτερα, η συζήτηση EOS εναντίον ETH είναι κάτι που χωρίζει τις απόψεις. Κατανοώ και τις δύο πλευρές του επιχειρήματος, επειδή ενώ η EOS έχει τη δυνατότητα να γίνει το blockchain με την καλύτερη απόδοση στον κόσμο, το Ethereum είναι ήδη το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση στον κλάδο. Έτσι, είναι δύσκολο να καλέσετε.

Τελικά όμως, νομίζω ότι είναι μια μάχη της τεχνολογίας. Λοιπόν, ας δούμε πόσο καλά αποδίδει κάθε blockchain σε ένα χρόνο, τότε ίσως να είμαστε σε θέση να πάρουμε μια απόφαση.

Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω ότι ο οδηγός μου σας βοήθησε να ξεκαθαρίσετε μερικές αναπάντητες ερωτήσεις. Τώρα, με τις νέες σας γνώσεις, ποιο blockchain προτιμάτε και γιατί; Ή πιστεύετε ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Ethereum από το EOS; Μη διστάσετε να με ενημερώσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me