Το καλύτερο υλικό εξόρυξης Ethereum

Εξοπλισμός εξόρυξης Ethereum - Ethereum CoinΈτσι, έχετε περάσει ημέρες έρευνας για το Ethereum, ελέγχοντας τις τελευταίες ειδήσεις και κάλυψη μέσων, εξερευνήστε κάθε θέμα που σχετίζεται με αυτό το κρυπτογράφηση και τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την εξόρυξη. Αλλά πώς επιλέγετε τις σωστές επιλογές και αποφεύγετε να σπαταλάτε πολλά χρήματα; Λοιπόν, καλό είναι ότι είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το υλικό εξόρυξης Ethereum. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που απαιτούνται για αυτό.

Οι εξέδρες εξόρυξης Ethereum γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι είναι πολύ διαφορετικοί και από την άποψη της ποιότητας και της τιμής. Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε μια πολύ απλή βρωμιά για αρχάριους, ή ίσως θέλετε να επενδύσετε σε κάτι που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Ή ίσως έχετε αποφασίσει ακόμη και να δημιουργήσετε τη συσκευή σας?

Όποια και αν είναι η περίπτωση, θα χρειαστείτε πολλές γνώσεις σχετικά με το θέμα – ποια εξαρτήματα είναι καλά σε ποιες διαδικασίες, πώς λειτουργούν οι εξέδρες κ.λπ. Καλό πράγμα που έχετε μπροστά σας αυτός ο εύχρηστος οδηγός – θα σας διδάξω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν σκέφτεστε τους καλύτερους ανθρακωρύχους Ethereum!

Επίσης, προτού προχωρήσετε περισσότερο, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι αποκτήστε Ethereum, και μετά το εξόρυξη. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία από ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που σας επιτρέπουν να αγοράσετε ETH με χρήματα fiat και να ξεκινήσετε τις συναλλαγές σας αμέσως. Μερικές από αυτές τις πλατφόρμες περιλαμβάνουν το Coinbase, το Binance και το Coinamma.

Τώρα ας προχωρήσουμε περαιτέρω!


Υλικό εξόρυξης Ethereum – Rig

Το υλικό εξόρυξης Ethereum (γνωστότερο ως εξέδρα εξόρυξης Ethereum) είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο μηχάνημα με επίσημο σκοπό – να εξορύξει το Ethereum. Σίγουρα, θα μπορούσατε θεωρητικά να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για άλλα πράγματα (όπως παιχνίδια ή άλλες λειτουργίες υπολογιστή), αλλά καθώς περνά ο καιρός, όλο και λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν εξέδρες για σκοπούς άλλους από την εξόρυξη.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Τύποι μεταλλευμάτων

Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι εγκαταστάσεων εξόρυξης Ethereum – CPU και GPU.

Οι εξέδρες εξόρυξης CPU χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή CPU για την επιβολή πολύπλοκων αλγορίθμων για την επίλυση μπλοκ (αυτοί που κάνουν μπλοκ). Αυτός ο τύπος εξόρυξης ήταν μια πολύ δημοφιλής επιλογή όσον αφορά τους καλύτερους ανθρακωρύχους Ethereum, αλλά αργά, δεν χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Οι εξέδρες εξόρυξης CPU ήταν (σε ορισμένες περιπτώσεις – εξακολουθούν να είναι) πολύ δημοφιλείς στους αρχάριους ανθρακωρύχους. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι είναι πολύ φθηνά και εύχρηστα – το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής. Το μειονέκτημα αυτού, ωστόσο, είναι ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά αργή – μπορεί να χρειαστούν μήνες (ακόμη και χρόνια!) Έως ότου γίνει γνωστό κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Οι εξέδρες εξόρυξης GPU χρησιμοποιούν κάρτες γραφικών με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν οι επεξεργαστές, εκτός από το ότι οι κάρτες γραφικών δεν εκτελούν αλγόριθμους – απλώς ολοκληρώνουν τις διαδικασίες εξόρυξης σε κλειστά δίκτυα.

Οι εξέδρες εξόρυξης GPU είναι ανώτερες από αυτές της CPU σχεδόν σε κάθε πτυχή του θέματος. Αλλά το φυσικό μειονέκτημα είναι ότι είναι εξαιρετικά ακριβό. Μια κατάλληλη εξέδρα εξόρυξης GPU μπορεί να κοστίσει οπουδήποτε από 3000 έως 5000 $!

Ανεξάρτητα από τον τύπο, όλες οι εξέδρες εξόρυξης αποτελούνται από τροφοδοτικό, μητρική πλακέτα, κάρτες γραφικών, συσκευή ψύξης και ένα είδος σφαγίου για να τα συγκρατούν όλα αυτά – μπορεί να είναι ξύλινα ή κουφώματα αλουμινίου.

Κατασκευάζοντας μια εξόρυξη μεταλλείας

Τώρα που γνωρίζετε τι αποτελούν τους γενικούς τύπους εγκαταστάσεων εξόρυξης, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο κατασκευής τους. Εάν έχετε βασικές γνώσεις για το πώς πρέπει να φαίνονται οι εξέδρες εξόρυξης – καλό! Αλλά αν δεν το κάνετε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – αυτό που βλέπετε στο Διαδίκτυο όταν χρησιμοποιείτε το υλικό εξόρυξης Google για Ethereum είναι μόνο παραδείγματα του πιο βελτιστοποιημένου τρόπου εμφάνισης μιας εξέδρας. Αλήθεια, μπορείτε να συναρμολογήσετε και να κάνετε το υλικό εξόρυξης Ethereum να μοιάζει με όποιον τρόπο θέλετε – αρκεί να λειτουργεί σωστά.

υλικό-εξόρυξη ethereum

Πριν όμως μιλήσουμε για τη διαδικασία κατασκευής μιας εξέδρας, ας μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα βασικά μέρη για οποιαδήποτε εξέδρα και πού να τα αναζητήσουμε.

Καλύτερη GPU για εξόρυξη

Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια εξέδρα εξόρυξης GPU, πιθανότατα θα περιέχει περισσότερες από μία (ή δέκα) κάρτες γραφικών. Αλλά για να μπορέσετε να επιλέξετε τη σωστή GPU για να μεγιστοποιήσετε το εισόδημά σας, πρώτα απ ‘όλα πρέπει να ερευνήσετε σχετικά με τις καλύτερες GPU για εξόρυξη.

Όταν πρόκειται για GPU, υπάρχουν δύο μεγάλοι ανταγωνιστές στην αγορά – η Nvidia και η AMD. Οι περισσότερες από τις λίστες που θα βρείτε στο διαδίκτυο, οι οποίες ισχυρίζονται ότι μιλάνε για την «καλύτερη GPU για εξόρυξη» δεν περιλαμβάνουν παρά κάρτες γραφικών Nvidia και AMD, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Αυτό όμως έχει νόημα. Και οι δύο εταιρείες έχουν αποδείξει περισσότερο την ικανότητά τους να δημιουργούν υψηλής ποιότητας τεχνολογία αιχμής, επομένως και τα δύο προϊόντα της εταιρείας κυριαρχούν στις λίστες.

Για να το κάνω δίκαιο και να αποφύγω τον πλεονασμό, θα αναφέρω μια GPU από κάθε εταιρεία για να δώσω παραδείγματα για το πώς θα έπρεπε να είναι η καλύτερη GPU για εξόρυξη.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Nvidia GeForce GTX 1070

Το Nvidia GeForce GTX 1070 θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη επιλογή για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Οι παίκτες έχουν ήδη παρατηρήσει πόσο καλή μπορεί να είναι αυτή η κάρτα γραφικών και οι λάτρεις της κρυπτογράφησης ακολούθησαν γρήγορα.

Η καλύτερη ποιότητα που διαθέτει αυτή η GPU είναι ότι μπορεί να διατηρήσει έναν σχετικά υψηλό ρυθμό κατακερματισμού, ενώ δεν χρησιμοποιεί κοσμικές ποσότητες ισχύος για να το κάνει. Συνήθως, οι GPU απαιτούν τεράστια ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος για να τα τροφοδοτήσουν, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να αδειάσουν το πορτοφόλι του ανθρακωρύχου προτού ακόμη αρχίσει να παρατηρεί κέρδη από την προσπάθεια εξόρυξης..

AMD Radeon RX580

Το AMD Radeon RX580 είναι ο κύριος ανταγωνιστής του GTX 1070 της Nvidia. Το hashrate του Radeon είναι αισθητά λίγο χαμηλότερο από το GTX, αλλά όπου δεν έχει hashrate, το RX580 αντιστοιχεί στην τιμή – θεωρείται ως φθηνότερο, αλλά ταυτόχρονα αποδίδει εναλλακτική λύση στο Nvidia GeForce GTX 1070.

Όπως και το GTX, το Radeon διατηρεί επίσης χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για μεγιστοποίηση των πιθανών κερδών. Αυτή η κάρτα γραφικών είναι τόσο περιζήτητη από τους λάτρεις της κρυπτογράφησης σε όλο τον κόσμο που μπορεί να είναι δύσκολο να βρει κανείς αμέσως.

Όπως ανέφερα προηγουμένως στον οδηγό, το υλικό εξόρυξης GPU Ethereum δεν είναι φθηνό. Και τώρα ας μιλήσουμε αριθμούς.

Το Nvidia GeForce GTX 1017 λιανικής στην τιμή των σχεδόν 470 $, ενώ το AMD Radeon RX580 κοστίζει περίπου 320 $. Τώρα φανταστείτε πόσο θα έπρεπε να επενδύσετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε την εξέδρα GPU που αποτελείται από, ας πούμε, έξι κάρτες γραφικών; Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε όλα τα άλλα κόστη (μητρική πλακέτα, τροφοδοτικό κ.λπ.) στο ποσό που σκέφτεστε.

Τώρα βλέπετε τι εννοούσα όταν είπα «ακριβό»?

Καλύτερη μητρική πλακέτα για εξόρυξη

Ένα άλλο πολύ σημαντικό μέρος οποιουδήποτε κομματιού υλικού εξόρυξης Ethereum είναι μια μητρική πλακέτα. Σε αυτόν τον τομέα εξοπλισμού, οι δύο κύριοι ανταγωνιστές είναι η ASUS και η ASRock.

ASUS B250 Mining Expert

Το ASUS B250 Mining Expert θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη μητρική πλακέτα εξόρυξης που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Και αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι άδειοι – αυτή η μητρική πλακέτα δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου τη συγκεκριμένη σκέψη των ανθρακωρύχων.

Μπορεί να υποστηρίξει ένα επιβλητικό ποσό έως 19 – ναι, 19 – GPU ταυτόχρονα. Φανταστείτε ότι έχετε αυτό το θηρίο συνδεδεμένο με 19 Nvidias ή AMD!

Το ASUS B250 Mining Expert έχει σχεδιαστεί ειδικά για ανθρακωρύχους. Έχει μια ειδική λειτουργία εξόρυξης που ασχολείται με την κουραστική δουλειά για εσάς.

ASRock H110 Pro BTC+

Το ASRock H110 Pro BTC + θεωρείται από πολλούς ως μια καλή εναλλακτική λύση για τον εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα της ASUS. Το ASRock υποστηρίζει 13 GPU τα οποία, ειλικρινά, είναι πιθανότατα περισσότερα από ένα που θα χρειαζόταν ποτέ.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό στον διαγωνισμό «best mining motherboard», υπάρχει ένα πρόβλημα. Πιθανώς το μόνο πραγματικό μειονέκτημα για αυτήν τη μητρική πλακέτα είναι ότι είναι λίγο δύσκολο να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε. Εάν μόλις ξεκινήσετε, ίσως θελήσετε να επιλέξετε κάτι πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε. Ωστόσο, εάν είστε ειδικός στον τομέα των κρυπτογράφησης και – ειδικά του υλικού εξόρυξης Ethereum, τότε δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα με το ASRock H110 Pro BTC+.

Το ASUS B250 Mining Expert ανέρχεται σε συνολική τιμή περίπου 150 $, ενώ το ASRock H110 Pro BTC + λιανικής στα 99,99 $. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις τιμές στη λίστα “συνολική τιμή κατασκευής του καλύτερου υλικού εξόρυξης Ethereum”.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι είναι σημαντικό να αποκτήσετε ένα πορτοφόλι υλικού για να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία ασφαλή. Μερικοί από τους ηγέτες του κλάδου περιλαμβάνουν τους Ledger Nano X και Trezor Model T.

Πώς να φτιάξετε μια εξόρυξη μεταλλείας?

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πώς κατασκευάζονται οι πιο συνηθισμένοι τύποι εγκαταστάσεων εξόρυξης, μπορούμε τελικά να προχωρήσουμε στη διαδικασία κατασκευής. Δημιουργήσατε τις λίστες σας, συγκεντρώσατε τα υλικά (συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης GPU για εξόρυξη και της καλύτερης μητρικής κάρτας εξόρυξης) και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε κάποιο υλικό εξόρυξης Ethereum.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να χτίσετε το πλαίσιο. Οποιοσδήποτε τύπος ανθεκτικού υλικού θα λειτουργήσει και θυμηθείτε – δεν χρειάζεται να είναι τέλεια οπτικά όσο εκτελεί καλά τη δουλειά του.

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε τη μητρική πλακέτα και να συνδέσετε όλα τα καλώδια στις αντίστοιχες πρίζες τους. Μόλις το φροντίσετε, προσθέστε τις GPU στην εικόνα. Αφού τα συνδέσετε όλα και προσθέσετε την ψύξη και το τροφοδοτικό, θα χρειαστείτε ένα USB με λειτουργικό σύστημα (Windows, Mac κ.λπ.).

Μόλις εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα και ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του υλικού στο BIOS, το μόνο που μένει είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό εξόρυξης και λογισμικό overclocking. Και τελειώσατε! Μπορείτε να ξεκινήσετε την εξόρυξη αμέσως.

Αγορά ενός Rig

Εάν το να ξοδεύετε χρόνο για τη συλλογή και τη συναρμολόγηση του δικού σας υλικού εξόρυξης Ethereum φαίνεται να αποτελεί μεγάλη πρόκληση ή αν δεν είστε απλά καρδιά DIY, μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε την εξέδρα εξόρυξης από τρίτο πωλητή.

ethereum-mining-hardware - εξόρυξη εξόρυξης

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε α) πωλούν συναρμολογημένες εξέδρες εξόρυξης, ή β) συναρμολογούν και βάζουν μαζί σας τις εξέδρες εξόρυξης για εσάς (έναντι αμοιβής). Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως τοποθετούν διαφημίσεις σε δημοφιλή φόρουμ ψηφιακού μάρκετινγκ (δηλαδή Craigslist) που προσφέρουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Οι εξέδρες που μπορείτε να αγοράσετε με αυτόν τον τρόπο ίσως αξίζει να εξετάσετε, γιατί αν είστε τυχεροί, μπορεί να κερδίσετε πολλά και να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει πάντα να προσέχετε για απάτη και κακή πρόθεση – μερικοί άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να σας απάτη ή να σας κλέψουν εντελώς, άλλοι μπορεί να προσπαθήσουν να σας πουλήσουν ένα σπασμένο, κατεστραμμένο, μη λειτουργικό ή σκληρά εργαστήριο.

Για να αποφύγετε τέτοιου είδους καταστάσεις, πάντα να έχετε έναν φίλο που ξέρει τι κάνει (ή ακόμα καλύτερα – ένας ειδικός στον τομέα) ελέγξτε την εξέδρα που σκέφτεστε να αγοράσετε. Είναι πάντα καλύτερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να είστε βέβαιοι, αντί να ανακαλύψετε αργότερα ότι έχετε εξαπατηθεί.

Τώρα ξέρετε για τα σκαμπανεβάσματα της οικοδόμησης και της συντήρησης του δικού σας υλικού εξόρυξης Ethereum. Μπορείτε να βγείτε και να ξεκινήσετε τη δική σας εκμετάλλευση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Αν στην αρχή δεν πετύχετε, μην ανησυχείτε – η συναρμολόγηση μιας εξέδρας εξόρυξης δεν είναι εύκολο επίτευγμα. Απλά συνεχίστε να προσπαθείτε και μην τα παρατάτε – τελικά θα φτάσετε εκεί!

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δείτε το λογισμικό εξόρυξης Ethereum – μπορεί να το κρίνετε με βάση τον τύπο του (CPU ή GPU), τον αριθμό GPU, την ποιότητα της μητρικής πλακέτας ή ακόμα και τη μέθοδο ψύξης. Ωστόσο, υπάρχει ένας αμέτρητος αριθμός τρόπων για την κατασκευή της εξέδρας εξόρυξης.

Ο ευκολότερος τρόπος για να μπείτε στον κόσμο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων είναι να συγκεντρώσετε κάθε μέρος των πληροφοριών που υπάρχουν, να το αναλύσετε και να ολοκληρώσετε και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τις φιλτραρισμένες πληροφορίες για να συλλέξετε και να συγκεντρώσετε την πρώτη σας εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό ή ακριβό – ακόμα καλύτερα, δοκιμάστε να ξεκινήσετε από τη φτηνή πλευρά της αγοράς. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε τις κρίσεις σας και να αναπτυχθείτε μέσω της διαδικασίας.

Θυμηθείτε να επιλέξετε αξιόπιστο λογισμικό πριν ξεκινήσετε την εκκίνηση του μηχανήματός σας. Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε είναι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και οι συνθήκες ψύξης.

Το υλικό εξόρυξης Ethereum τείνει να ζεσταθεί. Πρέπει να έχετε κάποιο είδος κλιματισμού και ειδικό εξοπλισμό ψύξης. Σε περίπτωση που αποτύχετε να κρυώσετε τα μηχανήματά σας, τελικά (θα είναι πραγματικά γρήγορο) θα καεί. Θα σπαταλήσατε όλες τις επενδύσεις και το χρόνο σας. Πιθανότατα δεν θα το θέλατε, τώρα θα?

Όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να βρείτε ένα μέρος που προσφέρει εξαιρετικά φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά είναι κάπως ευρύχωρο (ειδικά εάν τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας είναι να χτίσετε μια φάρμα).

Ωστόσο, εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε αγοράζοντας Ethereum επί αξιόπιστες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και ακόμη και να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Μερικές από τις προτεινόμενες πλατφόρμες περιλαμβάνουν το Coinbase και το Binance.

Επίσης, αφού έχετε ήδη Ethereum, φροντίστε να επιλέξετε ένα ασφαλές πορτοφόλι υλικού, όπως το Ledger Nano X και το Trezor Model T.

Η προσφορά πορτοφολιών Ledger είναι ενεργή αυτήν τη στιγμή:

Φτάσαμε στο τέλος αυτού του οδηγού εξέδρα εξόρυξης Ethereum. Ελπίζω να σας άρεσε η ανάγνωση και επιπλέον – ελπίζω να αξιοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες σε καλή χρήση!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me