Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν χτίζετε μια εξέδρα εξόρυξης Ethereum

Καλώς ορίσατε σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με την κατασκευή μιας εξέδρας εξόρυξης. Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να φτιάξετε τη δική σας εξέδρα εξόρυξης Ethereum, είστε στο σωστό μέρος!

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας διδάξω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατασκευή της πρώτης εξέδρας εξόρυξης GPU. Θα καλύψω εν συντομία τι εννοούμε όταν μιλάμε για εξόρυξη Ethereum και γιατί θα θέλατε ακόμη και να το κάνετε.

Μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού εξέδρα εξόρυξης Ethereum, θα πρέπει να έχετε όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε για να χτίσετε την εξέδρα εξόρυξης και να ξεκινήσετε την εξόρυξη Ethereum.

Επίσης, εάν ενδιαφέρεστε για τον ευκολότερο τρόπο αγοράς Ethereum, θα πρέπει να σκεφτείτε το οι πιο δημοφιλείς ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, όπως το Coinbase, το Binance και το Coinmama.

Όπως πάντα, υπάρχουν πολλά φορτία που πρέπει να καλυφθούν σε αυτόν τον οδηγό για την κατασκευή μιας εξέδρας εξόρυξης. Έχοντας αυτό κατά νου, ας ξεκινήσουμε. Έχουμε ήδη χάσει αρκετό χρόνο!


(Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με την έννοια της εξόρυξης Ethereum, μη διστάσετε να μεταβείτε στην ενότητα «Τι είναι μια εξέδρα εξόρυξης Ethereum»).

Contents

Τι είναι το Ethereum Mining?

Πριν ξεκινήσω να σας διδάξω πώς να φτιάξετε μια εξέδρα εξόρυξης, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι εννοούμε όταν μιλάμε για εξόρυξη Ethereum.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Το Ethereum είναι το δίκτυο πίσω από την κρυπτογράφηση Ether με βάση το blockchain. Το blockchain είναι σαν το αρχείο συναλλαγών μιας τράπεζας. Φυσικά, πρέπει να εμπιστευτείτε την τράπεζά σας για να διατηρήσετε αυτό το αρχείο συναλλαγών ακριβές και ενημερωμένο. Με την κρυπτογράφηση, δεν χρειάζεται να εμπιστεύεστε μια οντότητα. Απλώς εμπιστεύεστε τον ανοιχτό κώδικα, ομότιμους κριτές. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται σε blockchain δημιουργήθηκε αμέσως μετά την οικονομική κρίση του 2008!

Για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν εξαπατά το σύστημα και ότι όλοι ξοδεύουν μόνο τα κέρματά τους Ether μία φορά, τα εξειδικευμένα συστήματα υπολογιστών ασφαλίζουν το δίκτυο. Αυτά τα συστήματα είναι γνωστά ως ανθρακωρύχοι. Όταν μεταδίδετε μια συναλλαγή στο δίκτυο Ethereum, οι ανθρακωρύχοι ελέγχουν ότι τηρούνται οι κανόνες του δικτύου και ότι η διεύθυνση αποστολής έχει τον απαραίτητο αριθμό κερμάτων ETH για να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή.

Οι ανθρακωρύχοι ομαδοποιούν τις συναλλαγές σε μπλοκ Για να προσθέσετε ένα νέο μπλοκ στο δίκτυο, οι ανθρακωρύχοι πρέπει να μαντέψουν μια σειρά χαρακτήρων που είναι μοναδική στο μπλοκ. Αυτή η σειρά χαρακτήρων είναι γνωστή ως “hash” του μπλοκ. Κάθε μπλοκ περιέχει τον κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ, καθώς και το νέο κατακερματισμό που πρέπει να μαντέψουν οι ανθρακωρύχοι. Συμπεριλαμβάνοντας τον κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να ελέγξουν ότι η συναλλαγή που περιέχεται σε ένα συγκεκριμένο μπλοκ είχε πράγματι ακολουθήσει εκείνες που υποτίθεται ότι προηγήθηκαν. Αυτή η ακολουθία (ή αλυσίδα) μπλοκ είναι γνωστή ως το blockchain.

Μόλις ένας από τους ανθρακωρύχους του δικτύου μαντέψει το hash του μπλοκ που προσπαθούν να προσθέσουν, προστίθεται στο blockchain. Αυτή η διαδικασία εικασίας ονομάζεται «απόδειξη της εργασίας». Είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας των κρυπτονομισμάτων που βασίζονται σε blockchain. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε τον οδηγό εξόρυξης Ethereum εδώ.

Αποκλεισμός επιβραβεύσεων και εξόρυξης

Λοιπόν, γιατί θα θέλατε να εξορύξετε Ethereum ούτως ή άλλως; Σίγουρα όλοι δεν ξοδεύουν όλα αυτά τα χρήματα σε ηλεκτρισμό και συστήματα υπολογιστών για να εξασφαλίσουν το δίκτυο από την καλοσύνη της καρδιάς τους!?

Η απάντηση είναι απλή. Έχει να κάνει με τα χρήματα.

Βλέπετε, όταν ένας ανθρακωρύχος παίρνει να προσθέσει ένα μπλοκ στο blockchain, παίρνει αυτό που είναι γνωστό ως ανταμοιβή μπλοκ. Παίρνουν επίσης να διατηρούν όλα τα τέλη που περιλαμβάνονται στις συναλλαγές που πρόσθεσαν στο blockchain. Η υπόσχεση των κερμάτων ETH κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο μπλοκ στην αλυσίδα δημιουργεί ένα ισχυρό οικονομικό κίνητρο για τους ανθρακωρύχους να εξορύξουν στο blockchain Ethereum.

Τι είναι η Ανθρακωρυχεία?

Μπορείτε να ορυχείο Ethereum σε έναν κανονικό υπολογιστή τυχερού παιχνιδιού. Ωστόσο, για να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μονάδα που είναι ο μόνος σκοπός είναι η εξόρυξη της Ethereum. Αυτό απαιτεί λίγο χρόνο και δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό. Αυτό σημαίνει ότι εξορύσσετε το Ethereum πολύ πιο αποτελεσματικά από ό, τι αν χρησιμοποιούσατε απλά ένα τυπικό σύστημα υπολογιστή.

Μια εξέδρα εξόρυξης Ethereum (όπως ονομάζονται αυτές οι ειδικά κατασκευασμένες μονάδες) είναι συστήματα υπολογιστών all-in-one που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να εξορύξουν το Ethereum (ή άλλα κρυπτονομίσματα).

Ανθρακωρυχείο Ethereum

8 GPU GTX 1060 Ethereum Mining Rig | Πηγή: unitexmart

Τα πιο σημαντικά συστατικά μιας εξέδρας εξόρυξης Ethereum είναι η μονάδα τροφοδοσίας και οι ίδιες οι GPU. Η GPU σημαίνει τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών. Είναι αυτό που δίνει στους υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών υψηλού επιπέδου τη δυνατότητα να τρέχουν τα εντυπωσιακά γραφικά των σύγχρονων παιχνιδιών PC. Είναι επίσης υπέροχο για να κάνετε πολλές εικασίες στα κατακερματισμούς των μπλοκ Ethereum όσο το δυνατόν συντομότερα.

Οι εξέδρες εξόρυξης Ethereum έχουν συνήθως τουλάχιστον δύο από αυτές τις GPU. Ωστόσο, μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά περισσότερα. Ο αριθμός των αποφάσεων που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας για την κατασκευή της εξέδρας εξόρυξης. Φυσικά, όσο περισσότερα GPU έχετε, τόσο μεγαλύτερη (και ακριβότερη) πρέπει να είναι η παροχή ρεύματος. Επιπλέον, θα χρειαστείτε πολλά ακόμη πρόσθετα στοιχεία για να λειτουργήσετε το όλο πράγμα.

Τι θα χρειαστείτε για να χτίσετε μια εξέδρα εξόρυξης Ethereum

Πριν ξεκινήσω να εξηγώ πώς να φτιάξω μια εξέδρα εξόρυξης, θα σας δείξω ό, τι χρειάζεστε. Ο εξοπλισμός θα διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιείτε.

Για να χτίσετε την πρώτη σας εξέδρα εξόρυξης Ethereum, θα χρειαστείτε:

Υλικό Ethereum Mining Rig

Υλικό εξόρυξης Ethereum.

Λογισμικό Ethereum Mining Rig

Λογισμικό εξόρυξης Ethereum.

Υλικά εξόρυξης Ethereum

Υλικά για

χτίστε την εξέδρα.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Υλικό εξόρυξης Ethereum

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές GPU από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε κατά τη δημιουργία της δικής σας εξέδρας εξόρυξης Ethereum. Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές είναι AMD και NVIDIA.

Οποιαδήποτε GPU θα λειτουργήσει για την εξόρυξη Ethereum. Ωστόσο, προτείνω ιδιαίτερα ένα από τα ακόλουθα κομμάτια υλικού για την εξέδρα σας:

 • NVIDIA GeForce GTX1070.
 • AMD Radeon RX580.
 • NVIDIA GeForce GTX1060.
 • AMD Radeon RX Vega 56.
 • NVIDIA GeForce GTX1080 Ti.
 • NVIDIA GeForce GTX1070 Ti.

Λογισμικό εξόρυξης Ethereum

Ως επιλογές για εξόρυξη υλικού, δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών λογισμικού για την εξόρυξη Ethereum. Αυτός ο οδηγός δεν αφορά στην επιλογή του καλύτερου λογισμικού εξόρυξης εκεί έξω, οπότε θα το κρατήσω σύντομο.

Αν δεν είστε σίγουροι τι εννοώ όταν λέω λογισμικό εξόρυξης, είναι ένα πρόγραμμα που συνδέει την εξέδρα εξόρυξης Ethereum με το δίκτυο Ethereum.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Η λήψη λογισμικού εξόρυξης μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού που συνδέονται με πακέτα λογισμικού εξόρυξης. Τέτοια προγράμματα θα μπορούσαν να κλέψουν οποιοδήποτε Ether μπορείτε να ξεκλειδώσετε μέσω εξόρυξης. Σε έχω προειδοποιήσει!

Μερικά από τα καλύτερα λογισμικά εξόρυξης για εξειδικευμένες εξέδρες εξόρυξης είναι:

 • Ήθος
 • Δίκοπο ξίφος
 • Γκέθ

Εξοπλισμός εξόρυξης μεταλλείας

Πριν ξεκινήσετε να κατασκευάζετε την εξέδρα εξόρυξης Ethereum, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα εξαρτήματα και τα εργαλεία παρακάτω. Η όλη διαδικασία συναρμολόγησης δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα, οπότε αν μπορείτε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε προτού ξεκινήσετε την κατασκευή, θα είστε έτοιμοι να λειτουργήσετε σε χρόνο μηδέν.

Για να χτίσετε την εξέδρα εξόρυξης Ethereum, θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Μήκη αλουμινίου υπό γωνία (5×24 “, 8×14”)
 • Ξύλινα μπλοκ (3x 1 “x1”)
 • Μονάδα τροφοδοσίας ικανή να οδηγεί όλα τα εξαρτήματα
 • Μητρική πλακέτα

  Μητρική πλακέτα Ethereum Mining Rig

 • Καλώδια τροφοδοσίας
 • Μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM)
 • Κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU)
 • Ανεμιστήρας Heatsink
 • Τροφοδοτημένα ανυψωτικά

  Ethereum Mining Rig Powered Risers

 • GPU (περισσότερα για αυτά αργότερα)

  Ethereum Mining Rig GPU

 • Ηλεκτρικό τρυπάνι
 • Βίδες αυτο-χτυπήματος
 • Κατσαβίδι
 • Φερμουάρ
 • Διακόπτης ρεύματος
 • Κενό USB stick
 • Υπολογιστή
 • Οθόνη υπολογιστή
 • Καλώδιο Ethernet

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι μόλις εξορύξετε το Ethereum, θα χρειαστείτε ένα αξιόπιστο πορτοφόλι υλικού. Συνιστάται να πάτε για Ledger Nano X ή Trezor Model T.

Η προσφορά του Πορτοφολιού Ledger είναι ενεργή αυτήν τη στιγμή:

Πώς να φτιάξετε την εξόρυξη σας

 1. Πρώτα, πρέπει να βιδώσετε το γωνιακό αλουμίνιο 14 “για να δημιουργήσετε δύο τετράγωνα. Για αυτό, θα χρησιμοποιήσετε τις βίδες τρυπανιού και αυτο-χτυπήματος.
 2. Στη συνέχεια, συνδέετε τα δύο τετράγωνα αλουμινίου χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερα μήκη αλουμινίου. Και πάλι, χρησιμοποιήστε το τρυπάνι και τις βίδες για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα ωραία και σταθερά. Θα πρέπει τώρα να έχετε ένα ατσάλινο πλαίσιο που έχει σχήμα κυβοειδούς.
 3. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τελευταίο μεγαλύτερο μήκος αλουμινίου ως εγκάρσια ράβδο για να κρατήσετε τις GPU σας στη θέση τους. Αυτό πρέπει να στερεωθεί περίπου 3-4 ”από την άκρη του πλαισίου της εξέδρας εξόρυξης.
 4. Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε τα ξύλινα μπλοκ στο κάτω μέρος του σκελετού (στην αντίθετη πλευρά από την εγκάρσια ράβδο σας).
 1. Προσθέστε τρία ξύλινα μπλοκ χρησιμοποιώντας τη μητρική σας σαν οδηγό για το πού πρέπει να τοποθετήσετε τα μπλοκ.
 2. Χρειάζεστε τη μητρική πλακέτα για να ταιριάζει τακτικά μέσα στο πλαίσιο, οπότε προσθέστε ένα μπλοκ κοντά στην άκρη του πλαισίου και ένα δεύτερο όπου θα βρίσκεται το αντίθετο άκρο της μητρικής πλακέτας. Το τρίτο μπλοκ πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση αυτών.

Δημιουργία του ίδιου του υπολογιστή

 1. Τώρα που το πλαίσιο είναι έτοιμο, πρέπει να προσθέσετε την ίδια τη μητρική πλακέτα. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήστε τις βίδες κατσαβιδιού και αυτο-χτυπήματος. Αυτό θα σας εμποδίσει να καταστρέψετε τη μητρική πλακέτα όταν το διορθώσετε στη θέση του.
 2. Στη συνέχεια πρέπει να προσθέσετε τη CPU στη μητρική πλακέτα.
 1. Βγάλτε το προσεκτικά από το προστατευτικό περίβλημα στο οποίο το αγοράσατε και τοποθετήστε το απαλά στο περίβλημα της CPU στη μητρική σας πλακέτα. Είναι σημαντικό να μην αγγίζετε τη μητρική πλακέτα ή τη βάση της CPU. Το γράσο από τα δάχτυλά σας μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε αυτά τα ευαίσθητα συστατικά.
 2. Μόλις η CPU είναι στη θέση της, κλειδώστε την με το κάλυμμα στη μητρική πλακέτα.
 • Το επόμενο στοιχείο που πρέπει να προσθέσετε είναι η ψύκτρα του CPU. Τοποθετήστε το πάνω από τον επεξεργαστή και συνδέστε την υποδοχή 4 ακίδων που βρίσκεται δίπλα στην ίδια την CPU.
 • Μετά από αυτό, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τη μνήμη RAM στην εξέδρα εξόρυξης.
  1. Πάρτε το ραβδί της μνήμης RAM και τοποθετήστε το στη σχετική θέση στη μητρική πλακέτα. Θα πρέπει να είναι αρκετά προφανές πού πηγαίνει αυτό. Ωστόσο, εάν όχι, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας. Μπορεί να χρειαστεί λίγη δύναμη για να κάνετε σωστό κλικ στη μνήμη RAM στη θέση του.
  2. Προσθήκη της μονάδας τροφοδοσίας

   1. Τώρα, πρέπει να προσθέσετε τη μονάδα τροφοδοσίας.
   1. Τοποθετήστε τη μονάδα τροφοδοσίας δίπλα στη μητρική πλακέτα στο πλαίσιο. Πρέπει να υπάρχει μια υποδοχή 24 ακίδων (κύρια είσοδος ισχύος) και μια υποδοχή 8 ακίδων (για τη CPU) στη μητρική πλακέτα.
   2. Χρησιμοποιήστε τα καλώδια τροφοδοσίας για να συνδέσετε τη μητρική πλακέτα στη μονάδα τροφοδοσίας.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ενεργοποιημένα ανυψωτικά. Αυτά χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση της μητρικής πλακέτας με τις GPU.
   1. Δεδομένου ότι είναι τροφοδοτούμενοι ανυψωτήρες, πρέπει επίσης να συνδεθούν στη μονάδα τροφοδοσίας. Χρησιμοποιήστε περισσότερα καλώδια τροφοδοσίας για να τα συνδέσετε στη μονάδα τροφοδοσίας.
   2. Στα τροφοδοτικά σας, πρέπει να υπάρχει ένα καλώδιο USB που οδηγεί σε ένα τσιπ. Αυτά τα τσιπ πρέπει να συνδεθούν στη σχετική θέση (υποδοχές PCI-E) στη μητρική πλακέτα. Και πάλι, χρησιμοποιήστε τον οδηγό του κατασκευαστή για να τα βρείτε αν δεν είστε σίγουροι πού πρέπει να προστεθούν.
   3. Προσθήκη των GPU

    Ήρθε η ώρα να προσθέσετε το πιο σημαντικό στοιχείο της εξέδρας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων σας – τις GPU. Πρέπει να πάρετε κάθε GPU και να συνδέσετε κάθε έναν από τους ενεργοποιημένους ανυψωτήρες. Θα υπάρχει μια υποδοχή σε κάθε GPU στην οποία ταιριάζει το ανυψωτικό.

    Ethereum Mining Rig Προσθήκη GPUsΠηγή: wikimonks

    Στη συνέχεια, συνδέστε κάθε GPU στη μονάδα τροφοδοσίας. Χρησιμοποιήστε περισσότερα καλώδια τροφοδοσίας για να το κάνετε αυτό. Θα πρέπει να υπάρχουν μερικές οπές καλωδίων 8 ακίδων προς την κορυφή κάθε GPU για τα καλώδια σας. Προσέξτε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια μπαίνουν μέσα στο πλαίσιο ή ότι θα φαίνεται ακατάστατο!

    Μετά από αυτό, πρέπει να κρεμάσετε τις GPU στο πλαίσιο. Μέχρι τώρα, το πλαίσιο σας θα πρέπει να φαίνεται μάλλον γεμάτο με στοιχεία, οπότε θέλουμε να προσθέσουμε τις GPU στο χώρο στο πάνω μέρος του πλαισίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους φερμουάρ για να κρεμάσετε τις GPU σας στα οριζόντια μήκη αλουμινίου στο πάνω μέρος του πλαισίου. Δεν τα θέλετε πολύ κοντά. Προσπαθήστε να τους χωρίσετε σε απόσταση περίπου 6 ”μεταξύ τους.

    Το τελευταίο στοιχείο που πρέπει να προσθέσετε είναι ο διακόπτης λειτουργίας. Συνδέστε το διακόπτη τροφοδοσίας στη μητρική πλακέτα.

    Φροντίδα του λογισμικού

    Στον υπολογιστή σας κατεβάστε το λογισμικό εξόρυξης Ethereum που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και προσθέστε το στο USB stick σας. Για αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το ethOS.

    Ethereum Mining Rig ethOS Mining OS

    Συνδέστε το USB stick στη μονάδα USB στη μητρική πλακέτα και συνδέστε το καλώδιο ethernet στην υποδοχή καλωδίου ethernet στη μητρική πλακέτα. Συνδέστε το άλλο άκρο στο δρομολογητή του διαδικτύου σας. Συνδέστε την οθόνη και συνδέστε την και στη μητρική πλακέτα.

    Είστε τώρα έτοιμοι να τα ξεκινήσετε όλα!

    Ενεργοποίηση του Gig Mining Rig

    Ενεργοποιήστε το τροφοδοτικό και χρησιμοποιήστε το διακόπτη τροφοδοσίας για να ενεργοποιήσετε τη μητρική πλακέτα. Εάν συνδέσατε τα πάντα σωστά, οι ανεμιστήρες GPU θα πρέπει να αρχίσουν να περιστρέφονται και θα πρέπει να δείτε το λογισμικό να αρχίζει να λειτουργεί στην οθόνη. Εάν χρησιμοποιείτε ethOS, πρέπει να πληκτρολογήσετε “show miner” και θα πρέπει να βλέπετε πολύ κείμενο σε ροή στην οθόνη. Εάν το κάνετε, εξορύγετε ήδη τον Ether στο Ethereum!

    Ο χρόνος που απαιτείται για την εξόρυξη ενός μπλοκ Ethereum εξαρτάται από τον αριθμό και την ισχύ των μονάδων GPU σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να περιμένετε να εισέλθουν τα χρήματά σας!

    Όλα τα φαίνονται καλά!

    Δυστυχώς, ο παραπάνω οδηγός είναι μόνο τα βασικά. Η εξέδρα εξόρυξης πιθανότατα θα φαίνεται αρκετά άσχημη σε αυτό το σημείο. Δεν θα θέλατε να προσκαλέσετε όλους τους τεχνολογικούς φίλους σας να παρουσιάσουν το χειροποίητο έργο σας ακόμα!

    Ευτυχώς, έχω μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την εξέδρα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων να φαίνεται υπέροχη!

    Χρησιμοποιήστε χρωματιστά μήκη αλουμινίου

    Αντί να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά μήκη αλουμινίου που φαίνονται βιομηχανικά, θα μπορούσατε να επενδύσετε λίγο περισσότερο και να αποκτήσετε μερικά φανταχτερά χρωματιστά. Ψωνίστε και θα βρείτε μερικά δροσερά μεταλλικά φινιρίσματα. Επίσης, τα μήκη αλουμινίου με μαύρη γωνία είναι πολύ συνηθισμένα – και φυσικά, το μαύρο ταιριάζει με οτιδήποτε!

    Οι GPU έχουν συχνά χρωματιστεί και φαίνονται πολύ δροσεροί. Θα μπορούσατε να αντιστοιχίσετε το χρώμα του πλαισίου σας με το χρώμα των λεπτομερειών στην ίδια την GPU. Για παράδειγμα, οι GPU NVIDIA είναι συχνά ένα funky πράσινο χρώμα ασβέστη και μαύρο. Χρησιμοποιώντας κάθετα μήκη πράσινου αλουμινίου με ασβέστη και μαύρα οριζόντια κομμάτια, σίγουρα θα δώσετε στο Ethereum mining rig ένα κομψό φινίρισμα!

    Κλείστε το Mining Rig Frame και διακοσμήστε το

    Μια επιλογή για να κάνετε την εξέδρα εξόρυξης να φαίνεται υπέροχη είναι να προσθέσετε φύλλα κάποιου υλικού για να περικλείσετε ολόκληρη τη μονάδα. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό. Στο παραπάνω παράδειγμα, σχεδιάσαμε την εξέδρα εξόρυξης ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργική με όσο λίγη δουλειά. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε φύλλα για να κλείσετε τη μονάδα, περιορίζετε τη ροή αέρα. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι η εκτέλεση μιας GPU 24 ώρες την ημέρα θα ζεσταθεί πολύ!

    Εάν θέλετε να κλείσετε την εξέδρα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει τουλάχιστον έναν ανεμιστήρα για να απαλλαγείτε από αυτόν τον ζεστό αέρα. Εάν δεν έχετε, οι μονάδες GPU σας είναι πολύ πιο πιθανό να εξαντληθούν γρήγορα.

    Εάν είστε βέβαιοι για την προσθήκη θαυμαστών στην εξέδρα σας, υπάρχουν όλα τα είδη δροσερών υλικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε τη μονάδα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ή διαφορετικό χρωματιστό αλουμίνιο εάν δεν θέλετε να δείτε μέσα στη μονάδα. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πάρετε για κάποιο διάφανο ή ημιδιαφανές υλικό όπως το Perspex.

    Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε το εξωτερικό της εξέδρας χρησιμοποιώντας χρώματα ή προσθέτοντας αυτοκόλλητα των αγαπημένων σας έργων κρυπτογράφησης. Δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε όλα τα είδη αυτοκόλλητων Ethereum στο διαδίκτυο για χρήση στην εξέδρα εξόρυξης GPU!

    Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους για να κρεμάσετε τις GPU σας

    Στο παραπάνω παράδειγμα, χρησιμοποίησα zip δεσμούς για να κρεμάσω τις GPU. Αυτό ήταν για να γίνει πολύ γρήγορο και εύκολο να αντικατασταθούν οι GPU εάν εξαντληθούν ή θέλετε απλώς να τα αναβαθμίσετε. Δυστυχώς, όσο βολικό είναι και οι φερμουάρ, δεν φαίνονται τόσο δροσεροί!

    Εάν η εμφάνιση της εξέδρας εξόρυξης Ethereum είναι πραγματικά σημαντική για εσάς, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάτι λίγο πιο μόνιμο.

    Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να τρυπήσετε μια τρύπα στο πλαίσιο της εξέδρας εξόρυξης και να συνδέσετε ένα βραχίονα για να κλείσετε τις GPU. Αυτό θα κρατήσει τα πάντα μέσα στο ίδιο το πλαίσιο και θα κάνει το όλο πράγμα να φαίνεται λίγο πιο επαγγελματικό.

    Προσθήκη φώτων

    Εάν δεν ανησυχείτε τόσο για την αποδοτικότητα της εξέδρας εξόρυξης Ethereum, θα μπορούσατε πάντα να χρησιμοποιήσετε κάποια από την επιπλέον ισχύ που μπορεί να παράγει το τροφοδοτικό σας για να προσθέσετε μερικά φανταχτερά φώτα. Μπορείτε να τρελαθείτε με φώτα. Απλώς ρίξτε μια ματιά σε προσαρμοσμένους υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας gaming για έμπνευση. Παρόλο που δεν θα προσθέσουν καμία λειτουργικότητα στη μονάδα, τα φώτα θα κάνουν μια εξέδρα εξόρυξης να μοιάζει με το όχι πολύ μακρινό μέλλον!

    Ethereum Mining Rig Προσθέτοντας φώτα και οθόνες στη μονάδαΠηγή: masterwork

    Προσθέστε μια οθόνη στη μονάδα

    Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το Ethereum miner σας να φαίνεται υπέροχο είναι να προσθέσετε μια οθόνη στην ίδια τη μονάδα. Αυτό θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε τη μονάδα σας χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον καλώδια ή να χρησιμοποιήσετε την οθόνη του υπολογιστή σας.

    Μπορείτε να τοποθετήσετε μια μικρή οθόνη LCD στο πλαίσιο και να την εκτελέσετε από την ίδια τροφοδοσία με τις GPU σας (εάν πρόκειται για αρκετά μεγάλο τροφοδοτικό). Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να περικλείσετε ολόκληρο το πράγμα ή να το αφήσετε ανοιχτό. Η προσθήκη μιας οθόνης στην εξέδρα εξόρυξης GPU δεν θα την κάνει μόνο να φαίνεται δροσερή, αλλά θα σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε μια μικρότερη περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας!

    συμπέρασμα

    Αρα αυτο ειναι! Αυτός είναι ο οδηγός μου για την κατασκευή μιας εξέδρας εξόρυξης. Παρόλο που μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας, δεν είναι τόσο δύσκολο να δημιουργηθούν!

    Υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να αναφέρουμε προτού ολοκληρώσω αυτόν τον οδηγό. Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να ψωνίσετε για την καλύτερη τιμή που παρέχει η εταιρεία παροχής ενέργειας. Ίσως πιστεύετε ότι το πιο ακριβό μέρος της εξόρυξης κρυπτονομίσματος είναι η τιμή των ανταλλακτικών που χρησιμοποιείτε για την κατασκευή της εξόρυξης εξόρυξης. Ωστόσο, θα κάνατε λάθος! Η ηλεκτρική ενέργεια θα κερδίσει σοβαρά τα κέρδη σας. Πάντα πηγαίνετε με τον φθηνότερο πάροχο.

    Όσον αφορά το κέρδος, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν εμπόριο Ethereum. Αν αυτό αποφασίζετε να κάνετε, τότε πηγαίνετε για Coinbase, Binance ή Coinmama. Αυτές οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι από τις πιο αξιόπιστες.

    Δεν αξίζει επίσης να αγοράσετε μεταχειρισμένα GPU για την εξέδρα εξόρυξης. Μπορεί να σας εξοικονομήσουν λίγα χρήματα εκ των προτέρων, αλλά είναι απίθανο να τρέχουν τόσο αποτελεσματικά όσο και τα νέα και το προσδόκιμο ζωής τους θα είναι πολύ χαμηλότερο!

    Ας ελπίσουμε ότι, με τις συμβουλές που σας έδωσα σε αυτόν τον οδηγό, είστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσετε την κατασκευή της πρώτης σας εξέδρας εξόρυξης Ethereum.

    Τώρα που τελειώσαμε. Τι νομίζετε; Θα χτίσετε την εξέδρα σας; Θα θέλαμε να δημοσιεύσετε παρακάτω μερικές φωτογραφίες των ολοκληρωμένων κατασκευών σας!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me