Ethereum Fork: Το σεμινάριο All-In-One

Πιρούνια κρυπτονομισμάτων θεωρούνται α σπάνια εμφάνιση στον κόσμο της κρυπτογράφησης. Μερικά είναι σχεδιασμένα, άλλα – αποτελέσματα ακραίων καταστάσεων. Όποια και αν είναι η περίπτωση της εμφάνισής τους, ένα πράγμα είναι σίγουρο – όταν συμβαίνουν, συνήθως υπάρχουν μεγάλες αλλαγές μπροστά. Γι ‘αυτό σήμερα θα μιλήσουμε Αιθέριο πιρούνι (σκληρά πιρούνια, για να είμαστε πιο ακριβείς).

Θα καλύψουμε το ορισμοί των πιρούνι γενικά (τι είναι, γιατί συμβαίνουν και ούτω καθεξής). Μετά από αυτό, θα επικεντρωθούμε στο Πιρούνια Ethereum – θα μάθετε πότε συνέβησαν, τι άλλαξαν και τι ισχύει το μέλλον.

Επίσης, προτού προχωρήσετε περισσότερο, πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος ανά πάσα στιγμή. Έτσι, επιλέξτε πάντα τα πιο ασφαλή και αξιόπιστα πορτοφόλια κρυπτογράφησης.

Τι είναι ένα πιρούνι?

ΕΝΑ πιρούνι στον κόσμο της κρυπτογράφησης είναι γνωστή ως αλλαγή στο πρωτόκολλο αυτού του νομίσματος. Αυτός ο τύπος αλλαγής κάνει έγκυρες προηγούμενες εκδόσεις μπλοκ και το η τρέχουσα έκδοση δεν είναι έγκυρη (ή το αντίστροφο).

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Υπάρχουν δύο τύποι πιρούνων γνωστών ως μαλακά πιρούνια και σκληρά πιρούνια.

Ethereum πιρούνι: Ethereum πιρούνι.

Μαλακά πιρούνια είναι η αποδυναμωμένη έκδοση των σκληρών. Ονομάζονται μαλακοί επειδή αυτοί μην αλλάζεις τίποτα γύρω από την πραγματική δομή του πρωτοκόλλου. Μαλακά πιρούνια μπορεί να είναι υλοποιείται από τους προγραμματιστές ή δημιουργοί του κρυπτονομίσματος για εκτέλεση ορισμένων εργασιών συντήρησης, τροποποίηση κάτι καλλυντικά ή αλλαγή ορισμένων από τους κανόνες που περιβάλλουν το blockchain.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή και συχνά μαλακά πιρούνια είναι αυτά που αλλάζουν το μέγεθος ενός συγκεκριμένου μπλοκ. Συχνά εφαρμόζονται από τους προγραμματιστές για να εξομαλύνουν τις διαδικασίες εξόρυξης (υποθέτοντας ότι μιλάμε για κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί τη συναίνεση «Απόδειξη εργασίας»).

Αυτά τα πιρούνια γίνονται προσωρινές – ορισμένοι ανθρακωρύχοι μπορούν να επιλέξουν να τους χρησιμοποιήσουν, ενώ άλλοι μπορούν απλά απορρίψτε την αλλαγή και συνεχίστε την εξόρυξη των παλαιότερων εκδόσεων του νομίσματος.

Τα σκληρά πιρούνια, ωστόσο, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Σκληρά πιρούνια είναι τεράστιες αλλαγές στην εν λόγω κρυπτογράφηση. Αλλάζουν το ίδιο το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης, καθιστώντας τις παλαιότερες εκδόσεις αυτού του πρωτοκόλλου άκυρες. Εάν η (παλαιότερη έκδοση) συνεχίσει να εμφανίζεται, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση από τη νέα έκδοση. Το Ethereum έχει τέτοια παραδείγματα και θα μιλήσουμε για αυτά στις επόμενες παραγράφους.

Τα σκληρά πιρούνια είναι συνήθως υλοποιείται υπό ακραίες συνθήκες. Αυτοί είναι σπάνια προγραμματισμένο – Τις περισσότερες φορές η εμφάνισή τους οφείλεται στην αναγκαιότητα. Αυτό έχει νόημα επειδή συνήθως δεν υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για την εφαρμογή ενός σκληρού πιρουνιού σε μια κρυπτογράφηση που λειτουργεί κανονικά. Η λέξη-κλειδί είναι συνήθως, Ωστόσο – όπως θα δείτε αρκετά σύντομα, το Ethereum αποτελεί εξαίρεση.

Τώρα που είμαστε λίγο πολύ στο αμοιβαίο έδαφος και έχουμε ξεπεράσει την ορολογία, ας προχωρήσουμε στο κύριο θέμα – Σκληρά πιρούνια Ethereum.


Σκληρά πιρούνια Ethereum

Ο κύριος λόγος για τον οποίο μιλάμε συγκεκριμένα για τα πιρούνια Ethereum HARD είναι ότι είναι τόσο επιζήμια και σημαντικά για την ευημερία του Ethereum, που καθίσταται αδύνατο να αγνοηθεί.

Κλασικό Ethereum, EtherZero και Μητρόπολη – αυτά είναι τα τρία βασικά σκληρά πιρούνια Ethereum και θα μιλήσουμε για καθένα από αυτά σε κάποιο βαθμό.

Κλασικό Ethereum

Αυτό είναι το πρώτο σκληρό πιρούνι που είχε το Ethereum. Είναι επίσης το πιο αμφιλεγόμενο όλων των σκληρών δικράνων του ETH.

Ethereum πιρούνι: Ethereum Classic.

Σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το Ethereum παρατήρησε ότι το αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση (DAO) που χρησιμοποιούσε το Ethereum παραβιάστηκε. Η απόφαση για την εφαρμογή ενός σκληρού πιρουνιού που θα αποκαθιστούσε όλα τα κλεμμένα νομίσματα κρυπτογράφησης ήταν ταχεία, αλλά έλαβε επίσης αρκετή αντίδραση.

Οι υποστηρικτές και οι λάτρεις του Ethereum χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. Οι πρώτοι είμαστε ευτυχείς που η ομάδα πίσω από αυτό το κρυπτογράφηση θα έπαιρνε γρήγορη δράση και δεν άφησε κάτι τέτοιο. Ένα σκληρό πιρούνι θα σήμαινε ότι οι προγραμματιστές έχουν μάθει το μάθημά τους και είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένος για παρόμοιες μελλοντικές προσπάθειες παραβίασης ή παραβίασης.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συμφώνησαν με το σκληρό πιρούνι. Είδα την αλλαγή αυτή ως παραβίαση της θεμελιώδους σημασίας του "αποκεντρωμένη". Αυτή η ομάδα ανθρώπων πίστευε ότι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μια πραγματικά αποκεντρωμένη κρυπτογράφηση ήταν μην εμπλακείτε και απλά πηγαίνετε από τη ροή γιατί μόλις οι προγραμματιστές αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση, αυτό θα προκαλούσε α επίδραση κυματισμού και θα γίνει μια τεράστια δήλωση για το μέλλον.

Τελικά, οι προγραμματιστές του Ethereum ακολούθησαν με την απόφασή τους να εφαρμόσουν το σκληρό πιρούνι. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα? Λοιπόν, ένα cryptocurrency χωρίζεται σε δύο.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν συμφώνησαν με τη διάσπαση κατέληξε κολλώντας στην παλιά έκδοση του Ethereum, το οποίο είναι τώρα γνωστό ως Ethereum classic.

Σήμερα, υπάρχουν ακόμη δύο στρατόπεδα ανθρώπων στην κοινότητα κρυπτογράφησης – ορισμένοι πιστεύουν ότι οι προγραμματιστές είχαν δίκιο να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, ενώ άλλοι επαινούν τους ανθρώπους που έχουν κολλήσει στις πεποιθήσεις τους και εξακολουθούν να υποστηρίζοντας Κλασικό Ethereum.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης δίπλα-δίπλα

Ether Zero

EtherZero είναι ένα άλλο γνωστό πιρούνι Ethereum. Δεν είναι τόσο ακραίο όσο το Ethereum Classic – αυτό στοχεύει στη βελτίωση και όχι στην επανάσταση.

Ethereum πιρούνι: Ether Zero.

EtherZero στοχεύει στη βελτίωση των ταχυτήτων του ποσοστού συναλλαγών που συμβαίνουν στο δίκτυο Ethereum. Επιπλέον, αυτό το πιρούνι Ethereum είναι αποφασισμένο να κάνει αυτές τις συναλλαγές εντελώς δωρεάν.

Πολλοί στον κόσμο της κρυπτογράφησης το θεωρούν αυτό πολύ τολμηροί στόχοι. Το EtherZero είναι επίσης ένα πιρούνι που βασίζεται στην «απόδειξη της εργασίας» – αυτό σημαίνει ότι το μοναδικό πραγματικά αποτελεσματικό τρόπος να ορυχείο θα ήταν με τη χρήση Τύποι GPU εξέδρες. Αν και αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν σχέδια για την εφαρμογή ενός masternode (“Απόδειξη πονταρίσματος“) Σύστημα σε αυτό το πιρούνι Ethereum στο μέλλον.

Μητρόπολη

Μητρόπολη είναι το τρέχον πιρούνι Ethereum. Αυτό το πιρούνι δεν δημιουργήθηκε λόγω ακραίων καταστάσεων, ωστόσο – αποτελεί μέρος ενός σχεδίου βελτίωσης του υπάρχοντος blockchain Ethereum.

Το Metropolis αποτελείται από τρεις φάσεις. Η φάση της «Κωνσταντινούπολης» είναι σήμερα ενεργή (το Βυζάντιο θεωρείται ότι έχει τελειώσει).

Ethereum πιρούνι: Ethereum Metropolis.

Υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά ότι το πιρούνι Metropolis Ethereum στοχεύει να βελτιωθεί.

Πρώτα απ ‘όλα, κατά την έκταση του πιρουνιού Ethereum Metropolis, πολλά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το απόρρητο θα κάνει μια γενική αναθεώρηση. Οι τρέχουσες ρυθμίσεις απορρήτου και επιλογές που το δίκτυο Ethereum δεν είναι καθόλου κακές, αλλά οι νέες δυνατότητες θα είναι ενημερωμένες και θα εγγυάται μεγαλύτερη ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια συναλλαγών.

Μια άλλη τεράστια αλλαγή που σκοπεύει να εφαρμόσει το πιρούνι Ethereum Metropolis είναι «Απόδειξη πονταρίσματοςΣύστημα βασισμένο σε συναίνεση, αντί για το τρέχον σύστημα «Απόδειξη Εργασίας».

Εάν αυτό γίνει, αυτό θα εξαλείψει την εξόρυξη Ethereum στο σύνολό της. Αντ ‘αυτού, θα ποντάρετε μερικά από τα νομίσματά σας Ethereum για τη δυνατότητα αυτόματης επαλήθευσης συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο blockchain Ethereum, και με τη σειρά του, θα λάβετε ένα ορισμένο ποσό εσόδων.

Εξόρυξη αιθερίου (GPU, CPU, ASIC, Cloud) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές δραστηριότητα μεταξύ των θαυμαστών αυτών των κρυπτονομισμάτων, οπότε αυτό είναι ένα μεγάλο σημείο συζήτησης. Παρόλο που το σύστημα PoS θεωρητικά θα επιταχύνει και θα εξομαλύνει τις διαδικασίες που συμβαίνουν στο δίκτυο, μια τέτοια αλλαγή θα είχε ως αποτέλεσμα μαζική εξόρυξη απόρριψη εξοπλισμού στην αγορά, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει επιζήμιες αλλαγές τιμών των εξαρτημάτων εξέδρας εξόρυξης.

Ας δούμε γρήγορα δύο από το Ethereum Metropolis πιρούνια φάσεις.

Βυζάντιο ήταν μια φάση που είχε ως στόχο να κάνει την πλατφόρμα Ethereum πιο ασφαλής και καλύτερα βελτιστοποιημένο. Αυτό έγινε ένα βήμα τη φορά, αλλά ο αρχικός στόχος ήταν να γίνει το δίκτυο ασφαλέστερο και πιο ρευστό στη χρήση.

Κωνσταντινούπολη στοχεύει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες του Βυζαντίου και στη συνέχεια να επικεντρωθεί ένας μεγάλος στόχος – να προετοιμάσει το blockchain Ethereum για τη μετάβαση μεταξύ των συστημάτων PoW και PoS. Αυτός είναι ένας τεράστιος στόχος από μόνος του και θα απαιτήσει αρκετό χρόνο για να τεθεί πλήρως σε κίνηση.

Ηρεμία

Ηρεμία Ethereum θεωρείται το τελευταίο μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη του Ethereum. Το Serenity είναι αφιερωμένο σε έναν στόχο και έναν μόνο στόχο – για τη μετάβαση του blockchain Ethereum από το PoW στο PoS.

Ethereum Fork: Το σεμινάριο All-In-One

Το Βυζάντιο και η Κωνσταντινούπολη είναι οι δύο κύριες φάσεις προετοιμασίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένες συναλλαγές θα γίνουν μέσω της συναίνεσης του Proof of Stake για να ξεκινήσει η προετοιμασία του συστήματος για τη μετάβαση.

Το Ethereum Serenity είναι ένα τεράστιο ορόσημο για το Ethereum επειδή θα άλλαζε πρακτικά ό, τι έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι όταν πρόκειται για την εξόρυξη αυτού του crypto. Σύμφωνα με τον χάρτη πορείας του Ethereum, η μετάβαση στο «καθαρό PoS» πρέπει συμβαίνει κάποτε το 2021.

Περίληψη πιρούνι Ethereum

Ας κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή σε αυτό που έχουμε καλύψει σε αυτό Σκληρό πιρούνι ETH οδηγός.

Τα δίκρανα κρυπτονομισμάτων είναι συμβάντα εντός του το blockchain του cryptocurrency που στοχεύουν στην αλλαγή ορισμένων συγκεκριμένων πτυχών του εν λόγω κρυπτονομίσματος. Υπάρχουν δύο τύποι πιρούνων – μαλακά και σκληρά.

Τα μαλακά πιρούνια αλλάζουν δευτερεύοντα και καλλυντικά θέματα, ενώ τα σκληρά πιρούνια είναι συνήθως πλήρη εναλλάκτες παιχνιδιών.

Σε όλη τη διάρκεια ζωής του Ethereum, υπήρξαν (και θα εξακολουθούν να είναι) τρία μεγάλα σκληρά πιρούνια ETH – Ethereum Classic, EtherZero και Metropolis.

ο Metropolis Ethereum Το πιρούνι (που είναι το τρέχον πιρούνι) στοχεύει τελικά να προετοιμάσει το Ethereum για τη μετάβαση μεταξύ ενός altcoin που βασίζεται στο σύστημα Proof of Work σε ένα Proof of Stake.

Η ηρεμία θα είναι το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας εργασίας και έχει προγραμματιστεί να συμβεί κάποια στιγμή το 2021.

συμπέρασμα

Ο κόσμος του κρυπτονομισματα είναι βρίσκοντας συνεχώς νέους και διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης και προόδου, είτε είναι από τεχνολογική άποψη είτε από άποψη πληροφοριών.

Πιρούνια κρυπτονομισμάτων είναι συνήθως πολύ αμφιλεγόμενα γεγονότα στις κοινότητες κρυπτογράφησης. Εξαρτάται από το τι αναβαθμίζει ή αλλάζει το πιρούνι, αλλά ανεξάρτητα από την πρόθεση, οι άνθρωποι θα είναι πάντα χωρίζεται σε ομάδες των δύο – εκείνοι που τους αρέσουν και εκείνοι που το μισούν.

Μαλακά πιρούνια γίνονται γενικά πιο εύκολα αποδεκτές από τις σκληρές. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν στοχεύουν να αλλάξουν ουσιαστικά οτιδήποτε μέσα στο blockchain Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να αρέσουν ακόμη και σε μαλακά πιρούνια – ειδικά στα καλλυντικά που εναλλάσσονται.

Ωστόσο, τα σκληρά πιρούνια είναι πάντα σημείο συζήτησης. Οι αλλαγές που φέρνουν σπάνια λαμβάνονται με μια μονόπλευρη αντίδραση.

Τα πιρούνια Ethereum είναι ενδιαφέροντα. Και τα τρία από τα σκληρά ήταν πολύ σημαντικά σημεία διακοπής στη διάρκεια ζωής του Ethereum. Το Ethereum Classic ήταν το πιο αμφιλεγόμενο, ωστόσο – αυτό το σκληρό πιρούνι πυροδότησε σημαντικές φιλοσοφικές συζητήσεις εντός των κοινοτήτων κρυπτογράφησης παγκοσμίως. Για πρώτη φορά, το θέμα της αποκέντρωσης έγινε τόσο ευρέως αναφερόμενο και συζητήθηκε.

Ethereum πιρούνι: Ethereum POS.

Όσο το Ethereum Classic ήταν αμφιλεγόμενο, το πιρούνι Metropolis Ethereum είναι σημαντικό.

Μόλις ξεκινήσει το Ethereum Serenity, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στην οικονομία. Θα ξαφνικά θα υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες εξέδρες εξόρυξης, GPU, ASIC και άλλες συσκευές που σχετίζονται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων που δεν θα εξυπηρετούν πλέον μια χρήση.

Οι άνθρωποι είναι συνήθως δεν είναι έτοιμο για τέτοιες δραματικές αλλαγές. Φυσικά, ένα μέρος του πληθυσμού εξόρυξης κρυπτογράφησης θα βρει συγκεκριμένα κενά και τρόποι εξόδου – μεταπωλήστε τις GPU, νοικιάστε εξέδρες ή ακόμα και ξεκινήστε την εξόρυξη άλλων κρυπτονομισμάτων, ξεχνώντας το Ethereum συνολικά.

Το τελευταίο μέρος θα ήταν πιθανώς το στη χειρότερη περίπτωση για το Ethereum. Όλα τα κρυπτονομίσματα αξίζουν όσο τα χρησιμοποιούν τα άτομα – εάν μειωθεί ο αριθμός των χρηστών, το ίδιο θα έχει και η συνάφεια της κρυπτογράφησης και, με τη σειρά της, η τιμή της.

Γι ‘αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά αυτό το πιρούνι Ethereum, έχει γίνει πολύ προετοιμασία και προσπάθεια εκ των προτέρων – Serenity δεν έχει λήξει μέχρι το επόμενο έτος, και η ομάδα ανάπτυξης ελπίζει να μειώσει μερικές από τις αρχικές αντιδράσεις που συγκέντρωσε αυτό το σκληρό πιρούνι.

Ένας από τους κύριους στόχους της ομάδας Ethereum είναι να δείξει πόσο ωφέλιμο και γρήγορο Απόδειξη συστήματος πονταρίσματος είναι σε σύγκριση με μια απόδειξη εργασίας. Εξαλείφει πολλά Ελαττώματα του συστήματος PoW (κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, ψύξης και συσκευής, ανάγκη για τεράστιο και ανοιχτό χώρο κ.λπ.).

Επίσης, το ποσό που πληρώνεται κάποιος εξαρτάται από το ποσό που στοιχηματίστηκε – όσο περισσότερο φέρετε στο τραπέζι, τόσο περισσότερο παίρνετε. Αυτό ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε συναλλαγές, αγορές και πωλήσεις – όλα για να κερδίσουν περισσότερα κέρματα και να κερδίσουν μεγαλύτερα έσοδα.

Επίσης, εάν έχετε μια γενναιόδωρη ποσότητα Ether, θα πρέπει να φροντίσετε να το φυλάξετε σε ασφαλές μέρος και να επιλέξετε πορτοφόλια υλικού, όπως Καθολικό Nano S και Τρέζορ.

Λοιπόν, αυτός ήταν ο οδηγός πιρούνι Ethereum. Ελπίζω να το βρήκατε ενδιαφέρον και να μάθατε κάτι νέο για το Ethereum και άλλα πιρούνια γενικά!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map