Ethereum vs Ethereum Classic: Το Ethereum Split

Η ιστορία του 2016 για το Ethereum split και το Ethereum vs Ethereum Classic είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική ιστορία που ακούγεται. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένοι πίστευαν ότι ήταν υπέροχη ιδέα, ενώ άλλοι το μισούσαν!

Αυτός ο εύχρηστος οδηγός θα ξεκινήσει με μια εξήγηση για το γιατί συνέβη το διαχωρισμό και πώς δημιούργησε ένα εντελώς νέο blockchain και κρυπτογράφηση που ονομάζεται Ethereum Classic.

Στη συνέχεια, θα εξηγήσω πώς είναι διαφορετικές οι δύο μπλοκ αλυσίδες και πώς έχει αποδώσει το καθένα από τα νομίσματά τους από την άποψη της τιμής από τη διάσπαση.

Αφού διαβάσετε τον οδηγό Ethereum vs Ethereum Classic από την αρχή έως το τέλος, θα μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποιον προτιμάτε! Είτε ως επενδυτής είτε ως χρήστης.

Λοιπόν, τι περιμένετε? Ας πάμε και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη στη διαίρεση Ethereum!

Ethereum vs Ethereum Classic: Πώς ξεκίνησαν όλα

Το Ethereum, που κυκλοφόρησε το 2015 μετά τη δημιουργία του από τη Vitalik Buterin το 2014, δημιούργησε δυνατότητες blockchain πέρα ​​από τις οικονομικές συναλλαγές. Σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο είναι κατάλληλο μόνο για μεταφορά χρημάτων, το Ethereum επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργήσουν κάτι που ονομάζεται έξυπνα συμβόλαια.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Ένα έξυπνο συμβόλαιο επιτρέπει σε δύο ή περισσότερα άτομα να συνάψουν συμφωνία, χωρίς να χρειάζεται τρίτο μέρος. Βασικά, φανταστείτε ότι θέλετε να στέλνετε αυτόματα στον φίλο σας κάποια χρήματα στα γενέθλιά του κάθε χρόνο.

Ναι, θα μπορούσατε να το κάνετε μόνοι σας περπατώντας στην τοπική τράπεζά σας, αλλά πόσο ωραίο θα ήταν να δημιουργήσετε ένα έξυπνο συμβόλαιο, ώστε να μπορείτε να το στείλετε αυτόματα χωρίς την ανάγκη τράπεζας?

Αυτό είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του τι μπορούν να κάνουν οι έξυπνες συμβάσεις. οι δυνατότητες που ξεκλειδώνουν είναι ατελείωτες. Έξυπνες συμβάσεις μπορούν να δημιουργηθούν για σχεδόν οτιδήποτε. Ενοικίαση, ασφάλιση, τυχερά παιχνίδια, ψηφοφορία, επενδύσεις και πολλά άλλα!

Εγγυούνται ότι μια σύμβαση θα εκτελεστεί δίκαια – αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμπιστευτεί κανείς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα έξυπνα συμβόλαια, μπορείτε να διαβάσετε το δικό μας Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο οδηγός. Απλώς σιγουρευτείτε ότι θα επιστρέψετε, καθώς η ιστορία του split του Ethereum vs Ethereum Classic πρόκειται να γίνει πραγματικά ενδιαφέρουσα!

Έτσι, γνωρίζοντας πόσο μεγάλα έξυπνα συμβόλαια, κάποιος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο έργο που ονομάζεται DAO, το οποίο αντιπροσωπεύει τον αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό. Η ιδέα του DAO ήταν σαν ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων που θα λειτουργούσε σε ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα.

Για να ξεκινήσει το έργο, χρειάστηκε μια μεγάλη επένδυση από την κοινότητα κρυπτογράφησης. Όταν λέω μεγάλα, εννοώ πολύ μεγάλα. Στην πραγματικότητα, συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια σε ETH συγκεντρώθηκαν σε μόλις 28 ημέρες!


Οι άνθρωποι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι για το έργο DAO που συγκέντρωσε σχεδόν το 14% όλων των κερμάτων ETH σε κυκλοφορία!

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια θα σας σοκάρει. Αφού το DAO είχε ολοκληρώσει την επενδυτική του καμπάνια, παραβιάστηκε! Κάποιος έκλεψε περισσότερα από 1/3, ή 50 εκατομμύρια δολάρια, από το πορτοφόλι του DAO.

Αυτό δεν ήταν πρόβλημα ασφάλειας με το blockchain Ethereum, επειδή οι προγραμματιστές DAO έκαναν ένα σφάλμα κατά την κατασκευή της τεχνολογίας.

Μετά την επίθεση, με τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να ανησυχούν ότι η τιμή του μπορεί να πέσει, ακόμη περισσότερο, η αξία του ETH πήγε γρήγορα από 20 $ σε 13 $.

Λόγω του τρόπου δημιουργίας του έξυπνου συμβολαίου DAO, ο εισβολέας δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στα κλεμμένα 50 εκατομμύρια δολάρια παρά μόνο μετά από 28 ημέρες! Έτσι, η κοινότητα Ethereum έπρεπε να αποφασίσει τι να κάνει για αυτό.

Οι προγραμματιστές Ethereum πρότειναν δύο πιθανές επιλογές.

  • Δημιουργήστε ένα σκληρό πιρούνι του blockchain Ethereum
  • Μην κάνεις τίποτα

Εδώ ξεκίνησαν τα επιχειρήματα του Ethereum εναντίον Ethereum Classic και για αυτό το λόγο!

Δημιουργήστε ένα σκληρό πιρούνι

Εάν δεν είστε σίγουροι τι είναι η σκληρή δουλειά, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι γίνονται αλλαγές στον αρχικό κώδικα ενός blockchain. Στη συνέχεια, το blockchain χωρίζεται σε δύο. (Το νέο αποτελείται από τους κόμβους / υπολογιστές στο blockchain που έλαβαν την ενημέρωση).

Εάν απαιτούνται μικρές αλλαγές, ονομάζεται μαλακό πιρούνι. Αν απαιτούνται μεγάλες αλλαγές, ονομάζεται σκληρό πιρούνι!

Η ιδέα που προέκυψε ήταν ότι επειδή είχαν κλαπεί τόσα πολλά χρήματα και ότι τα χρήματα θα ήταν διαθέσιμα για να ξοδέψουν οι χάκερ σε 28 ημέρες, πρέπει να δημιουργηθεί ένα σκληρό πιρούνι.

Για να καταλάβετε τι είναι ένα σκληρό πιρούνι, σκεφτείτε τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.

  1. Φανταστείτε να λάβετε μια ειδοποίηση από τα Windows μια μέρα λέγοντας ότι είχατε 28 ημέρες για να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση ή ότι δεν θα ήταν πλέον σε θέση να αναγνωρίσει νέες ενημερώσεις.
  2. Εάν επιλέξατε να μην το αναβαθμίσετε, ο υπολογιστής σας θα αναγνωρίζει μόνο ενημερώσεις που έγιναν πριν από το σκληρό πιρούνι!
  3. Στον κόσμο της κρυπτογράφησης, όποιος δεν κάνει αναβάθμιση στο νέο λογισμικό δεν θα μπορεί να επικυρώσει νέες συναλλαγές!

Ολοκληρώνοντας ένα σκληρό πιρούνι, θα επέτρεπε στους προγραμματιστές Ethereum να επιστρέψουν όλα τα άτομα που έχασαν τα χρήματά τους από την επένδυση στο DAO.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Μην κάνεις τίποτα

Μερικοί άνθρωποι θεώρησαν ότι δημιουργώντας ένα σκληρό πιρούνι του αρχικού blockchain, θα ήταν αντίθετο με την πεποίθηση ότι οι blockchain πρέπει να αποκεντρωθούν.

Αν και αυτοί οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τα χρήματά τους, πίστευαν ότι ήταν πιο σημαντικό να αφήσουμε το Ethereum να συνεχίσει όπως ήταν.

Ethereum vs Ethereum Classic κωμικό

Ισχυρίστηκαν ότι η εισβολή δεν οφείλεται στο blockchain Ethereum, αλλά λόγω της κακής ασφάλειας στο πλαίσιο του έργου DAO. Τελικά, “ο κώδικας είναι νόμος” και δεν μπορεί να παρακαμφθεί!

Τι αποφασίστηκε; Ethereum vs Ethereum Classic Split

Καθώς δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές σε ένα blockchain χωρίς να ψηφιστεί, η κοινότητα Ethereum έπρεπε να αποφασίσει ποια ήταν η καλύτερη επιλογή. Ποια επιλογή θα είχατε επιλέξει?

Λοιπόν, η πλειοψηφία των ανθρώπων αποφάσισε ότι περιλάμβαναν πάρα πολλά χρήματα για να μην κάνουν τίποτα, έτσι δημιούργησαν ένα σκληρό πιρούνι!

Μετά την απόφαση, το blockchain Ethereum κράτησε το όνομά του, αλλά τώρα λειτουργούσε σε ένα σκληρό πιρούνι.

Οι άνθρωποι που διαφωνούσαν με το πιρούνι αποφάσισαν να παραμείνουν στο αρχικό blockchain. Ωστόσο, αυτό ονομάστηκε πλέον Ethereum Classic!

Τώρα ξέρετε πώς ξεκίνησε το επιχείρημα Ethereum vs Ethereum Classic και γιατί κατέληξε σε διαχωρισμό! Τώρα θα εξηγήσω τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο blockchain!

Ethereum vs Ethereum Classic

Ethereum vs Ethereum Classic: Οι διαφορές

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά μεταξύ Ethereum και Ethereum classic καθόλου! Πρέπει να θυμάστε ότι το σκληρό πιρούνι φτιάχτηκε για να διαγράψει τα 150 εκατομμύρια δολάρια που στάλθηκαν στο DAO, για να μην κάνει συγκεκριμένες αναβαθμίσεις τεχνολογίας.

Μην ξεχνάτε, μπορεί επίσης να δείτε ότι οι άνθρωποι περιγράφουν το Ethereum split ως ETC έναντι ETH. Αυτοί είναι μόνο οι κωδικοί νομισμάτων που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή Ethereum Classic (ETC) και Ethereum (ETH)!

Ας προχωρήσουμε τότε, και ας δούμε πώς έχει προχωρήσει η διαίρεση Ethereum vs Ethereum Classic!

Ethereum vs Ethereum Classic: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Τώρα θα πρέπει να έχετε μια καλή κατανόηση της ιστορίας Ethereum vs Ethereum Classic και πόσο παρόμοια είναι. Τώρα, ας μάθουμε πώς έχουν και οι δύο αποδόσεις από τη διάσπαση του 2016!

Το Ethereum έχει αποδώσει πολύ καλά. Στην πραγματικότητα, μόνο το 2017 αύξησε την αξία του κατά περισσότερο από 10.000%! Και τώρα είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές blockchain πίσω από το Bitcoin

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το Ethereum τα πήγε τόσο καλά. Πρώτον, όταν δημιουργούνται νέα κρυπτονομίσματα, πολλοί από αυτούς αποφασίζουν να δημιουργήσουν το έργο τους πάνω από το blockchain Ethereum.

Αυτό όχι μόνο προσθέτει αξία στο Ethereum, αλλά επίσης αυξάνει τη φήμη του και αυξάνει τη ζήτηση για τον Ether. Όπως απαιτείται για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τις εφαρμογές που βασίζονται στο Ethereum.

Δεύτερον, κατά τη συγκέντρωση χρημάτων, οι περισσότεροι ICO (Αρχικές προσφορές νομισμάτων) ζητούν τώρα το Ethereum αντί του Bitcoin. Τα σχετικά ποσά είναι συνήθως αρκετά μεγάλα, οπότε αυξάνει και πάλι τη ζήτηση για τον Αιθέρα!

Σημείωση: Το ICO είναι ένας τρόπος για τη συγκέντρωση χρημάτων από νέα έργα κρυπτογράφησης. Συνήθως ζητούν από την Ethereum και, σε αντάλλαγμα, δίνουν στους επενδυτές το δικό τους νεοσύστατο token / cryptocurrency!

Τρίτον, η αρχική ομάδα ανάπτυξης που δημιούργησε το Ethereum μετακόμισε στο σκληρό blockchain, αφήνοντας πίσω το Ethereum Classic. Αυτό περιλαμβάνει τον Vitalik Buterin, ο οποίος είναι ένας από τους πιο σεβαστούς προγραμματιστές στην κοινότητα blockchain!

Αυτό δίνει στους ανθρώπους περισσότερη εμπιστοσύνη στο έργο Ethereum, και γι ‘αυτό τα πήγε τόσο καλά.

Αν και το Ethereum Classic είναι λιγότερο δημοφιλές από το Ethereum, εξακολουθεί να έχει καθιερωμένο νόμισμα. Το 2017 σημείωσε κέρδη άνω του 1.500%, ωστόσο, αυτό είναι πολύ μικρότερο από την ανάπτυξη του Ethereum.

Γράφημα Ethereum vs Ethereum Classic

Ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι η ομάδα ανάπτυξης δεν είναι τόσο γνωστή όσο η Ethereum. Αυτό δίνει στους ανθρώπους λιγότερη εμπιστοσύνη σε αυτό που μπορούν να επιτύχουν.

Αν και λιγότερα άτομα χρησιμοποιούν το Ethereum Classic, αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές μπορούν να υποστούν επεξεργασία πιο γρήγορα, καθώς το δίκτυο είναι λιγότερο απασχολημένο!

Τώρα που έχετε καλή κατανόηση της απόδοσης και των δύο νομισμάτων από τη διάσπαση, ας δούμε αν μπορώ να σας βοηθήσω να αποφασίσετε ποιο θα επιλέξετε!

Ethereum vs Ethereum Classic: Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε?

Η απόφαση σχετικά με το ποια κρυπτογράφηση θα χρησιμοποιηθεί είναι μια δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί. Στο Ethereum vs Ethereum Classic, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ethereum έχει γίνει πολύ πιο επιτυχημένο από το Ethereum Classic, το οποίο είναι ξεκάθαρο να δούμε στην αξία του.

Όχι μόνο είναι δημοφιλές στους επενδυτές και τους ICO, αλλά πολλά νέα κρυπτονομίσματα δημιουργούν επίσης την πλατφόρμα τους στην κορυφή του blockchain Ethereum. Αυτά τα θετικά έχουν καταστήσει το Ethereum το δεύτερο πιο δημοφιλές έργο κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, ίσως διαφωνείτε με το σκληρό πιρούνι όπως έκανε το Ethereum Classic; Εάν πιστεύετε ότι δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, υπάρχει η πιθανότητα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν μακροπρόθεσμα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να αναμένουμε είναι η πιθανή αναβάθμιση από Proof-of-Work σε Proof of Stake. Αυτό θα μειώσει δραματικά την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται από κόμβους / υπολογιστές για την επαλήθευση των συναλλαγών Ethereum!

Οι προγραμματιστές του Ethereum εργάζονται επίσης σε νέα πρωτόκολλα για την επερχόμενη εναλλαγή του Proof of Stake. Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των συναλλαγών που το Ethereum blockchain μπορεί να επεξεργαστεί ανά δευτερόλεπτο?

Εάν το ETC παραμείνει στο Proof of Work, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά στην τεχνολογία που είχαν ποτέ τα δύο Ethereums.

Ethereum vs Ethereum Classic: Συμπέρασμα

Εάν έχετε διαβάσει τον οδηγό Ethereum vs Ethereum Classic από την αρχή έως το τέλος, θα πρέπει τώρα να έχετε μια καλή κατανόηση του γιατί συνέβη το διαχωρισμό! Δεν θα αναρωτιέστε πια “Τι είναι το Ethereum Classic;”!

Όπως γνωρίζετε τώρα, είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία και κάτι που οι άνθρωποι εξακολουθούν να διαφωνούν μέχρι σήμερα! Εάν συμμετείχατε στο Ethereum εκείνη τη στιγμή, θα προτιμούσατε να κάνετε ένα πιρούνι ή να μην κάνετε τίποτα?

Πρέπει επίσης να είστε σε θέση να λάβετε μια απόφαση για το νόμισμα που νομίζετε ότι θα γίνει το πιο επιτυχημένο στο μέλλον. Αν και το Ethereum έχει κάνει τα καλύτερα μέχρι στιγμής, νομίζετε ότι το Ethereum Classic θα πάει καλά?

Το σπουδαίο είναι ότι και τα δύο νομίσματα είναι πολύ εύκολο να αγοραστούν, καθώς τα περισσότερα χρηματιστήρια τα αναφέρουν!

Τι πιστεύετε λοιπόν για τον οδηγό Ethereum vs Ethereum Classic; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας!

Διαθέτετε νομίσματα με οποιοδήποτε blockchain, εάν ναι, ποιο; Ίσως έχετε αποφασίσει να επενδύσετε και στα δύο!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map