Τι είναι το ICO; Κατανόηση των αρχικών προσφορών νομισμάτων

Ο κόσμος των οικονομικών έχει περάσει μεγάλο αλλαγές πρόσφατα. Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η εισαγωγή των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICO). Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις στον χώρο κρυπτογράφησης τον περασμένο χρόνο ήταν «τι είναι το ICO;».

Ενώ μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με μερικά δημοφιλή κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin και Αιθέριο, μπορεί να μην είστε τόσο εξοικειωμένοι με ICO.

Προτού όμως αναφερθούμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους ICO, πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχετε μια σωστή κατανόηση της τεχνολογίας πίσω από τους ICO – μπλοκ αλυσίδων και έξυπνες συμβάσεις. Εάν είστε ήδη σίγουροι για την κατανόηση αυτών των δύο τεχνολογιών, μη διστάσετε να μεταβείτε στο “Η έννοια ενός ICO“.

Εάν έχετε έρθει εδώ για να διαβάσετε για ICO επειδή σκοπεύετε να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση, λάβετε υπόψη ότι πρέπει να γίνει μόνο σε μια αξιόπιστη ανταλλαγή!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Τι είναι το ICO: Blockchains

Ένα blockchain δεν είναι Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση. Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν το blockchain. Με απλά λόγια, ένα μπλοκ είναι μια ομάδα συναλλαγών. Η αλυσίδα είναι μια ομάδα μπλοκ που συνδέονται μεταξύ τους. Βάλτε αυτές τις δύο λέξεις μαζί, και εκεί το έχετε – blockchain.

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Όλα αυτά τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους στη φόρμα της αλυσίδας μια δημόσια βάση δεδομένων. Αυτή η βάση δεδομένων είναι δημόσια επειδή κοινοποιείται σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες υπολογιστές. Μπορούμε να θεωρήσουμε αυτούς τους υπολογιστές ως διακομιστές για το blockchain / βάση δεδομένων.

Τι είναι το ICO: πώς λειτουργούν οι αποκεντρωμένες εφαρμογές.Πηγή: steemit

(Αυτοί οι υπολογιστές ονομάζονται κόμβοι).

Πρέπει να γίνουν τυχόν αλλαγές στη βάση δεδομένων επαληθεύεται από περισσότερο από το 51% των κόμβων. Εάν δεν επαληθευτούν, η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την παραβίαση της βάσης δεδομένων επειδή θα πρέπει να κάνετε hack περισσότερο από το 51% των κόμβων και οι κόμβοι ανήκουν συνήθως σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και εταιρείες.

Αυτό το εφέ ονομάζεται αποκέντρωση – δηλαδή, η βάση δεδομένων δεν αποθηκεύεται σε ένα μόνο μέρος, αλλά σε πολλά διαφορετικά μέρη.

Όταν μιλάμε για «αλλαγές» στη βάση δεδομένων, αυτές είναι συναλλαγές δεδομένων. Στην περίπτωση του Bitcoin, για παράδειγμα, πρόκειται για συναλλαγές Bitcoin – άτομα που μεταφέρουν Bitcoin σε άλλα άτομα.

(Για περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain, διαβάστε το "Εξήγησε το Blockchain" οδηγός.)


Τώρα, στο επόμενο κομμάτι της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι ICO.

Διακριτικά & Έξυπνες συμβάσεις

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στη βάση δεδομένων δεν περιορίζονται μόνο σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ όπως αυτά στο blockchain του Bitcoin. Αντ ‘αυτού, μπορούν να είναι οτιδήποτε έχει αξία.

Για παράδειγμα, η αξία της συναλλαγής θα μπορούσε να είναι ένα σπίτι ή ένα μερίδιο μιας εταιρείας. Φυσικά, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σπίτι ή να μοιραστείτε μια εταιρεία στο blockchain. Αντ ‘αυτού, χρειάζεστε κάτι που αντιπροσωπεύει την αξία του σπιτιού ή του μεριδίου της εταιρείας.

Διακριτικά

Σας καλωσορίζω στον κόσμο του μάρκες. Δημιουργείται ένα διακριτικό για την αναπαράσταση της αξίας κάτι. Για παράδειγμα – ένα σπίτι, ηλεκτρική ενέργεια, πίστωση καταστήματος, ή ένα μερίδιο μιας εταιρείας.

Αυτά τα διακριτικά δεν μπορούν να είναι εφαρμόζεται απευθείας στο blockchain, καθώς τα blockchains μπορούν κανονικά να επεξεργάζονται μόνο συναλλαγές της δικής τους κρυπτογράφησης – όπως ο Ether στο Ethereum blockchain και το Bitcoin στο Bitcoin blockchain.

Αντ ‘αυτού, τα διακριτικά πρέπει χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή.

Συγκρίνετε τις ανταλλαγές Crypto δίπλα-δίπλα με άλλους

Το ήξερες?

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι οι καλύτερες για τους εμπορικούς σας στόχους?

Βλέπω & συγκρίνετε TOP3 ανταλλαγές κρυπτογράφησης παράλληλα

Έξυπνες συμβάσεις

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα διακριτικά ονομάζονται έξυπνες συμβάσεις. Ωστόσο, μοιάζουν με ένα σωρό κώδικα. Έτσι, για χρήση από τακτικούς χρήστες, δημιουργούν οι προγραμματιστές dApps (αποκεντρωμένες εφαρμογές).

Μπορείτε να σκεφτείτε το dApps ως τη διεπαφή που βλέπετε όταν χρησιμοποιείτε το Instagram ή το Twitter, αλλά πίσω από το Instagram και το Twitter υπάρχει μια σειρά κωδικοποιημένες εφαρμογές. Αυτές οι κωδικοποιημένες εφαρμογές είναι τα έξυπνα συμβόλαια.

Τι είναι το ICO: έξυπνες συμβάσεις.

Αυτά τα έξυπνα συμβόλαια είναι μοναδικά για πολλούς λόγους. Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Αυτοί μπορούν επεξεργάζεται αυτόματα συναλλαγές;
 • Οι συναλλαγές είναι ενεργοποιείται από συγκεκριμένες συνθήκες που είναι γραμμένα στο έξυπνο συμβόλαιο ·
 • Φανταστείτε έτσι: «ΟΤΑΝ ο Πέτρος πληρώνει 100 αιθέρες στο έξυπνο συμβόλαιο, ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ του Τζον στέλνεται στον Πέτρο».
 • Χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain, επομένως οι όροι του έξυπνου συμβολαίου δεν μπορούν να αλλάξουν.
 • Έτσι, τώρα γνωρίζετε για τα δύο κομμάτια τεχνολογίας που έχουν κάνει τους ICO την επιτυχία που είναι σήμερα. Τώρα, ας μιλήσουμε για το τι είναι ο ICO!

  Η έννοια ενός ICO

  Οι ICO μπορούν να συγκριθούν με IPO. Ένα IPO είναι μια αρχική δημόσια προσφορά – αυτός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται όταν μια εταιρεία απελευθερώνει για πρώτη φορά το απόθεμά τους στο χρηματιστήριο. Πριν από αυτό, το απόθεμα της εταιρείας ήταν ιδιωτικό και οι μετοχές της δεν ήταν διαθέσιμες στο κοινό. Ως εκ τούτου, αρχική δημόσια προσφορά. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ του IPO και τι είναι το ICO.

  Όταν οι εταιρείες εγγράφονται στο χρηματιστήριο, μπορούν και άτομα και άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις εταιρείες αγορά μετοχών στην εταιρεία για μια συγκεκριμένη τιμή.

  Οι μετοχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ψηφοφορία για συγκεκριμένες ενέργειες που πραγματοποιεί η εταιρεία καθώς έχετε γίνει πραγματικά μερικός ιδιοκτήτης της εταιρείας! Εάν η εταιρεία τα πάει καλά, η αξία των μετοχών της αυξάνεται ομοίως και μπορείτε να τις πουλήσετε σε μεταγενέστερο στάδιο για κέρδος.

  Τι είναι το ICO: η έννοια του ICO.

  Οι ICO δεν είναι τόσο τακτοποιημένοι και καθαροί όσο οι IPO. Οι ICO μπορούν να θεωρηθούν ως μέσο crowdfunding.

  Με ICO, παίρνετε ένα διακριτικό. Αυτά τα διακριτικά δεν σας παρέχουν καμία μακροπρόθεσμη εξουσία ή ιδιοκτησία του έργου. είναι απλώς ένα μέσο για το έργο να συγκεντρώσει κεφάλαια.

  Ωστόσο, για άλλη μια φορά, εάν το έργο επιτύχει, η αξία του διακριτικού σας θα μπορούσε να αυξηθεί. Έτσι, θα μπορούσατε να πουλήσετε το διακριτικό για περισσότερα από όσα το αγοράσατε (αν το θέλατε, δηλαδή).

  Πώς λειτουργούν οι ICO?

  Για να απλοποιήσετε τη βασική ιδέα ενός ICO ή να εξηγήσετε καλύτερα τι είναι ένα ICO:

  Τι είναι το ICO: πώς λειτουργούν οι ICO.Πώς λειτουργεί το ICO | Πηγή: cleveroad

  Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας κρυπτογράφηση ή dApp, θα χρειαστείτε πολλά λεφτά. Για να πάρετε αυτά τα χρήματα, μπορείτε να εκτελέσετε ένα ICO. Εάν οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το ICO σας και πιστεύουν ότι το έργο είναι καλό, μπορούν να αγοράσουν το διακριτικό σας για μια συγκεκριμένη τιμή.

  Αυτές οι τιμές καθορίζονται κανονικά Αιθέρας (ETH), ωστόσο, ορισμένα έργα δέχονται περισσότερα από ένα κρυπτονομίσματα – κανονικά Bitcoin (BTC) και Litecoin (LTC).

  Όταν επενδύετε σε ICO, στέλνετε τα ETH, BTC, LTC ή οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε να πληρώσετε στο έξυπνο συμβόλαιο ICO. Στη συνέχεια, αυτό το έξυπνο συμβόλαιο σας στέλνει το ποσό των διακριτικών για τα οποία έχετε πληρώσει.

  Συνήθως υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για την αγορά διακριτικών από ICO – έως πωλήστε το διακριτικό στο μέλλον για υψηλότερη τιμή, και στο χρησιμοποιήστε το διακριτικό για το σκοπό του.

  Τα κουπόνια παρέχουν συνήθως στους κατόχους του διακριτικού προνόμια, όπως μειωμένες χρεώσεις, μερίδιο των κερδών ή χαρακτηριστικά premium.

  Ορισμένα διακριτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά πραγμάτων στην εφαρμογή του έργου όταν δημιουργείται – αυτοί οι τύποι διακριτικών είναι γνωστοί ως βοηθητικά διακριτικά.

  Πώς γνωρίζουν οι επενδυτές σε ποια ICO να επενδύσουν?

  Ακριβώς επειδή η ιδέα είναι καλή, δεν σημαίνει ότι το έργο θα είναι καλό!

  Μια ιδέα μπορεί να φαίνεται πραγματικά καλή, αλλά μετά να αποτύχει εντελώς μόλις συγκεντρώσει τα χρήματα. Είναι αλήθεια, δυστυχώς. Υπήρξαν ακόμη και περιπτώσεις στις οποίες οι ICO αποδείχθηκαν πλήρεις απάτες! Έτσι, τώρα που καταλαβαίνετε τι είναι ICO βεβαιωθείτε ότι κατά την έρευνα ενός ICO, είσαι προσεκτικός.

  Οι επενδυτές συνήθως δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα πράγματα:

  1. Ο ανταγωνισμός: το έργο έχει ανταγωνιστές; Εάν ναι, τι κάνουν διαφορετικά στους ανταγωνιστές τους?

  2. Η ομάδα: ποια είναι η ομάδα που εργάζεται στο έργο; Έχουν καλό, σχετικό υπόβαθρο; Έχουν εργαστεί σε παρόμοια έργα στο παρελθόν?Τι είναι η ηγεσία του ICO: Bitdegree.

  3. Η χρήση των κεφαλαίων: πώς θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που συγκεντρώνουν από τον ICO τους?Τι είναι το ICO: Κατανομή προϋπολογισμού Bitdegree.

  4. Ο χάρτης πορείας: τι σκοπεύουν να κάνουν και πόσο καιρό θα τους πάρει?Τι είναι ο ICO: ο χάρτης πορείας του Bitdegree.

  5. Τα κουπόνια: πόσα διακριτικά θα υπάρχουν; Ποια είναι η τιμή κάθε διακριτικού; Πόσα διακριτικά θα πωληθούν στο ICO και πόσα θα διατηρηθούν για άλλα πράγματα?Τι είναι η διανομή διακριτικών ICO: Bitdegree.

  Μια άλλη εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι η χρήση μια εφαρμογή παρακολούθησης ICO. Υπάρχουν ξεχωριστές επιχειρήσεις που δημιουργούν χρόνο που αφιερώνουν το χρόνο τους στην έρευνα, την αναθεώρηση, την κατηγοριοποίηση και την παρακολούθηση ειδήσεων για την αγορά γύρω από διαφορετικούς ICO. Μια τέτοια εφαρμογή είναι Coinview – Επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την απόδοση διαφορετικών ICO και να παρακολουθούν την απόδοση κρυπτογράφησής τους.

  Τι είναι το ICO: Coinview.

  Αυτό είναι πολλές ερωτήσεις, το ξέρω. Τα καλά νέα είναι, συνήθως μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες από τις απαντήσεις στις δικές τους Λευκό χαρτί! Οι απόψεις για το έργο και οι κριτικές είναι σημαντικές. Ωστόσο, πρέπει πάντα να φροντίζετε να κάνετε τη δική σας έρευνα για να διαμορφώσετε τη γνώμη σας. Πολλές πληροφορίες στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι ανακριβείς ή να βασίζονται στο συναίσθημα!

  Τι είναι η «Λευκή Βίβλος»?

  Η γνώση του ICO είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με την κατανόηση του τι είναι ένα λευκό χαρτί. Η Λευκή Βίβλος είναι ένα έγγραφο που παρουσιάζει την ιδέα για την οποία ο ICO αντλεί χρήματα. Περιέχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από τις περιγραφές που θα βρείτε στον ιστότοπο του ICO.

  Θα βρείτε πράγματα όπως Αρχιτεκτονική του συστήματος, την ανάγκη για την ιδέα τους (το πρόβλημα που λύνει κ.λπ.), τις χρήσεις του διακριτικού, δεδομένα αγοράς, και προβολές ανάπτυξης.

  Θα δείτε επίσης συχνά μια λίστα με μέλη της ομάδας, επενδυτές και συμβούλους. Ωστόσο, αυτό εμφανίζεται συνήθως στον ίδιο τον ιστότοπο.

  Τι είναι ο ICO: έγκριση της Λευκής Βίβλου.

  Για να είναι ένας ICO επιτυχής, χρειάζεται ένα καλό, συμπαγές λευκό χαρτί. Αν διαπιστώσετε ποτέ ότι ένα ICO είναι ζωντανό αλλά δεν έχει λευκή βίβλο, δεν θα συνιστούσα να αγοράσετε μάρκες από αυτό.

  Πολύ λίγοι άνθρωποι θα θέλουν να επενδύσουν σε ένα έργο που δεν διαθέτει καλά μελετημένη Λευκή Βίβλο.

  Μια καλή λευκή βίβλος θα παρέχει επίσης πληροφορίες για το τι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια. Πρέπει να δοθεί έμφαση στα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της επιχείρησης και όχι για προσωπικά κέρδη. Αυτό είναι σημαντικό!

  Μια περαιτέρω σημείωση

  Όπως μπορείτε να δείτε, θα βρείτε τις περισσότερες από τις απαντήσεις που χρειάζεστε από τη Λευκή Βίβλο του ICO. Ωστόσο, πρέπει συνεχίστε την έρευνά σας εκτός της Λευκής Βίβλου και του ιστότοπου του ICO.

  Πρέπει να ελέγξετε πόσο καλά είναι ενημερώνοντας την κοινότητά τους. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μπείτε στην ομάδα του Telegram (αν έχουν) ή να δείτε τα φόρουμ τους. Από εκεί, μπορείτε να δείτε πώς χειρίζονται ερωτήσεις, σχόλια και οτιδήποτε άλλο στο μεταξύ.

  Ένα παράδειγμα επιτυχούς ICO

  BitDegree είναι το πρώτο στον κόσμο με blockchain διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης με την απόκτηση ταλέντων τεχνολογίας. Το έργο συγκέντρωσε περίπου 32.500 ETH κατά τη διάρκεια της πώλησης του πλήθους και έφτασε με επιτυχία στο Hard cap.

  Η Λευκή Βίβλος του BitDegree ήταν πολύ λεπτομερής και είχε πολλές πληροφορίες για το πρόγραμμα εργασίας του έργου με πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο το διακριτικό BDG θα λειτουργούσε και σε ποια χρήματα θα δαπανήθηκαν.

  Τι είναι το ICO: το Λευκό Βιβλίο BitDegree.

  Για τα μέλη της ομάδας, ο καθένας είχε ένα πλήρες ιστορικό και παρουσιάστηκε ένα MVP.

  Ο χάρτης πορείας είναι επίσης λεπτομερής και η κοινότητα ενημερώθηκε με αναρτήσεις ιστολογίου και απαντήσεις στο φόρουμ. Οπως βλέπεις, είναι σημαντικό να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινότητας. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο μέρος της επιτυχίας – κανείς δεν δίνει χρήματα σε άτομα που δεν εμπιστεύονται.

  συμπέρασμα

  Τώρα που ξέρετε τι είναι ICO, λάβετε υπόψη ότι οι ICO είναι νέοι, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ λίγοι κανονισμοί. Έτσι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, Θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα ICO για να επενδύσετε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε τη δική σας έρευνα!

  Πρέπει να καταλάβετε οι δημιουργοί πίσω από το ICO και την αγορά στην οποία μπαίνει ο ICO. Πάντα μελετάτε και σκεφτείτε την ικανότητά τους να συνεχίσουν το έργο εγκαίρως και στον προϋπολογισμό. Μάθετε για το τι σκοπεύουν να κάνουν με τα κεφάλαια που λαμβάνουν και χρησιμοποιήστε τον χάρτη πορείας τους να δουν πότε θα πουν το έργο τους θα ξεκινήσει.

  Πώς να ξεκινήσετε ένα ICO?

  Εάν δημιουργείτε ICO και δεν επενδύετε σε έναν, πρέπει να καταλάβετε πώς οι επενδυτές ερευνούν ICO. Πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να δουν όλα τα πράγματα που έχουμε αναφέρει – διαφορετικά, δεν θα εμπιστεύονται τον ICO σας.

  Πρέπει να ενημερώστε την κοινότητά σας, μεταχειριστείτε τους με σεβασμό, και βεβαιωθείτε ότι το έργο σας μπορεί να κάνει ό, τι λέει ότι θα κάνει. Πάντα σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να παραδώσετε το έργο σας εγκαίρως και ποτέ μη λες ψέματα.

  Εάν, ωστόσο, ψάχνετε με έναν εναλλακτικό τρόπο επένδυσης στην αγορά κρυπτογράφησης (και την τεχνολογία στην οποία βασίζεται) και σχεδιάζετε αγορά μερικών κρυπτονομισμάτων, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε από μια αξιόπιστη ανταλλαγή! Κάθισμα και Νομισματική βάση είναι δύο εξαιρετικές επιλογές.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map