Δίκτυο Lightning: Λεπτομερής εξήγηση

Καλώς ορίσατε στον οδηγό μου για το Lightning Network!

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας πω τι είναι το δίκτυο Lightning, πώς λειτουργεί και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Δεν θα χρειαστεί να πάτε οπουδήποτε αλλού για να σας εξηγήσει το δίκτυο Lightning.

Μέχρι το τέλος αυτού του σύντομου οδηγού, θα ξέρετε τι είναι καλό, τι είναι κακό και τι είναι σημαντικό για το δίκτυο Bitcoin Lightning. Θα ξεκινήσω με μια ματιά από πού ξεκίνησαν όλα…

Το Bitcoin δημιουργήθηκε από τον «Satoshi Nakamoto» το 2009. Μέχρι το 2011, είχαν εξαφανιστεί, ποτέ δεν θα τους ακούσουν ξανά! Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Nakamoto ή ακριβώς πώς ήθελαν να αναπτυχθεί η πλατφόρμα στο μέλλον.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα επειδή το Bitcoin είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι τεχνολογίας, αλλά δεν είναι τέλειο. Εάν πρόκειται να παραμείνει η μεγαλύτερη κρυπτογράφηση στον κόσμο, τότε θα πρέπει να αλλάξει και να βελτιωθεί. Εδώ μπαίνει η κοινότητα Bitcoin…

Η κοινότητα Bitcoin είναι γεμάτη ταλαντούχους και ενθουσιώδεις προγραμματιστές, μηχανικούς και επιστήμονες υπολογιστών. Όλοι έχουν ιδέες για το πώς να βελτιώσουν το δίκτυο Bitcoin. Μερικές από αυτές τις ιδέες είναι τόσο μικρές που μόλις παρατηρούνται και μερικές είναι τόσο μεγάλες που δημιουργούνται νέα κρυπτονομίσματα από αυτούς!


Η εξέλιξη που θα σας πω σήμερα είναι μια από τις πιο σημαντικές μέχρι στιγμής. Ονομάζεται δίκτυο Lightning και θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την κρυπτογράφηση για πάντα.

Τι είναι το Lightning Network?

Οπτικοποίηση Lightning Network

Βρέθηκε το πιο πρόσφατο κουπόνι Coinbase:

Το Lightning Network λειτουργεί ως αποκεντρωμένη ανταλλαγή

Το Lightning Network προτάθηκε για πρώτη φορά από τους Thaddeus Dryja και Joseph Poon το 2015. Το πρόβλημα που έχει σχεδιαστεί για να λύσει είναι ένα από τα μεγαλύτερα που αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα, επεκτασιμότητα.

Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι το πόσο καλά μια πλατφόρμα μπορεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια αύξηση του αριθμού των χρηστών της. Για να κατανοήσουμε το πρόβλημα ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στον τρόπο λειτουργίας του Bitcoin…

Βασικά Bitcoin

Το Bitcoin είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα πληρωμών peer-to-peer. Του αποκεντρωμένη γιατί δεν διευθύνεται από εταιρεία όπως η Visa και δεν έχει ηγέτη (ο Satoshi Nakamoto έχει φύγει από καιρό, θυμάσαι;). Το Bitcoin εκτελείται από τους χρήστες του σε ένα δίκτυο χιλιάδων υπολογιστών που ονομάζονται κόμβοι.

Οι κόμβοι περιέχουν ένα πλήρες αρχείο κάθε συναλλαγής Bitcoin που έχει γίνει ποτέ. Αυτή η εγγραφή ονομάζεται a μπλοκ αλυσίδας. Περισσότεροι από τους μισούς από τους κόμβους πρέπει να συμφωνήσουν ότι κάθε νέα συναλλαγή είναι έγκυρη προτού προστεθεί στο blockchain. Αυτό ονομάζεται ομοφωνία.

Ενας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ των νέων συναλλαγών διαρκεί περίπου δέκα λεπτά για την επεξεργασία και την προσθήκη στο blockchain. Οι κόμβοι που εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας των συναλλαγών καλούνται ανθρακωρύχοι και πληρώνονται τέλη για τη δουλειά που κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι η αποστολή Bitcoin δεν είναι μόνο αργή, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά ακριβή.

Ίσως μπορείτε να μαντέψετε τα υπόλοιπα από εδώ! Ας επιστρέψουμε στην επεκτασιμότητα.

Το πρόβλημα κλιμάκωσης

Καθώς το Bitcoin γίνεται πιο δημοφιλές, το δίκτυο των κόμβων του αυξάνεται. Όσο περισσότεροι κόμβοι υπάρχουν, τόσο περισσότερο χρειάζεται για να επιτύχουν συναίνεση για νέες συναλλαγές. Η μέση ταχύτητα συναλλαγής μειώνεται καθώς το δίκτυο μεγαλώνει.

Προς το παρόν, το Bitcoin μπορεί να επεξεργαστεί 3-7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (Tx / s). Τώρα συγκρίνετε αυτό με δύο από τους πραγματικούς ανταγωνιστές του Bitcoin. Το PayPal μπορεί να επεξεργαστεί 150 Tx / s και Visa περίπου 2000 Tx / s αλλά μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά όσο 56.000 όταν είναι απασχολημένος. Όταν το Bitcoin είναι απασχολημένο, οι χρήστες περίμεναν 6 ημέρες για επεξεργασία συναλλαγών! Τα τέλη συναλλαγής τείνουν επίσης να αυξάνονται κατά τη διάρκεια περιόδων απασχολημένων, έτσι οι χρήστες πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για λιγότερο.

Αυτό είναι το πρόβλημα επεκτασιμότητας που αντιμετωπίζει το Bitcoin και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα. Τι θα κάνει το δίκτυο Lightning για αυτό; Ας ανακαλύψουμε…

Πώς λειτουργεί το Lightning Network?

Εξηγώντας πώς λειτουργεί το Lightning NetworkΊσως έχετε ακούσει το δίκτυο Lightning να εξηγείται ως 2ο στρώμα λύση. Αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο Lightning προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα κλιμάκωσης προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο στο δίκτυο Bitcoin. Ετσι δουλευει…

Το Lightning Network επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τα κανάλια πληρωμής τους. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες μικρομεσαίες συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μακριά από το κύριο blockchain.

Φανταστείτε ότι ο Joe εργάζεται για τον Thad. Ο Thad πληρώνει Joe 1BTC ανά ημέρα για συμβόλαιο που διαρκεί 30 ημέρες. Το ζευγάρι δημιούργησε ένα κανάλι πληρωμής στο δίκτυο Bitcoin Lightning. Αυτές οι πληροφορίες προστίθενται στο κύριο blockchain και ονομάζονται άγκυρα συναλλαγή.

Κάθε μέρα, το 1BTC μεταφέρεται από τον Thad στον Joe στο νέο κανάλι πληρωμών. Αυτές οι συναλλαγές ονομάζονται μικροπληρωμές και συμβαίνουν αμέσως. Το ζευγάρι πρέπει να συμφωνήσει για κάθε συναλλαγή μέσα στο κανάλι πληρωμών του.

Στο τέλος των 30 ημερών, το συμβόλαιο λήγει και το ζευγάρι κλείνει το κανάλι πληρωμών. Το τελικό υπόλοιπο του καναλιού αποστέλλεται στο δίκτυο, υποβάλλεται σε επεξεργασία και προστίθεται στο κύριο blockchain. Αυτό ονομάζεται το επίλυση συναλλαγή. Έτσι, ενώ πραγματοποιήθηκαν 30 μικροπληρωμές μεταξύ Thad και Joe στο κανάλι πληρωμών τους, μόνο δύο συναλλαγές πρέπει να προστεθούν στο κύριο blockchain.

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο Lightning, ο Thad μπόρεσε να στείλει Bitcoin στον Joe γρήγορα και το κύριο blockchain ήταν ελεύθερο να επεξεργαστεί περισσότερες μεγάλες συναλλαγές. Όλοι είναι νικητές!

Στη συνέχεια, θα εξετάσω πιο προσεκτικά πώς ο Thad και ο Joe δημιούργησαν το κανάλι πληρωμών τους και πώς το σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί για να γίνει ένα ολόκληρο δίκτυο…

Κανάλια πληρωμής 

Για να δημιουργήσετε ένα κανάλι πληρωμής στο δίκτυο Lightning, οι Thad και Joe χρειάζονται ένα πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών. Αυτό μοιάζει λίγο με κοινό τραπεζικό λογαριασμό. Ένα πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών δημιουργείται με κατάθεση χρημάτων. Στο παράδειγμά μας, θα ήταν κατάθεση 1-30BTC από τον Thad. Αυτή είναι η συναλλαγή αγκύρωσης που προστίθεται στο κύριο blockchain.

Ένα πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών απαιτεί από κάθε χρήστη να παρέχει δύο είδη πληροφοριών για τη διεξαγωγή συναλλαγών. Αυτοί είναι;

  • Δημόσια διεύθυνση: Αυτή είναι η ψηφιακή τοποθεσία του Bitcoin. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως διεύθυνση email, πληροφορίες μπορούν να σταλούν και να ληφθούν από αυτήν.
  • Ιδιωτικά κλειδιά: Αυτά ενεργούν σαν κωδικός πρόσβασης για τη δημόσια διεύθυνση. Κάθε χρήστης έχει τις ιδιωτικές του γραμμές κώδικα που χρησιμοποιούν για να «υπογράφουν» συναλλαγές από και προς τη δημόσια διεύθυνση.

Εάν κάποιος χρήστης δεν παράσχει αυτά τα στοιχεία, τότε δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές στο κανάλι πληρωμών. Λοιπόν, πώς ένα κανάλι πληρωμών γίνεται ένα εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο πληρωμών?

Δίκτυα πληρωμών

Πώς λειτουργεί το δίκτυο πληρωμών στο Lightning Network

Αυτό που είναι ιδιαίτερο για τα κανάλια πληρωμών δικτύου Lightning είναι ότι μπορούν να συνδεθούν για να γίνουν δίκτυα πληρωμών χιλιάδων ή ακόμη και εκατομμυρίων χρηστών.

Ο Joe και ο Thad δεν χρειάζεται να ρυθμίσουν κανάλια πληρωμών με κάθε χρήστη στο δίκτυο Lightning για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές μαζί τους. Ας φανταστούμε ότι ο Joe είναι παντρεμένος με τον Lou και έχουν το κανάλι πληρωμών τους για τις δαπάνες των νοικοκυριών. Αυτό το κανάλι πληρωμών συνδέει τον Thad και τον Lou μέσω του Joe, οπότε ο Thad και ο Lou μπορούν πλέον να στέλνουν ο ένας τον άλλον Bitcoin χωρίς να δημιουργήσουν άλλο κανάλι πληρωμής.

Τώρα φανταστείτε ότι ο Thad, ο Lou και ο Joe έχουν 10 μοναδικά κανάλια πληρωμών με άλλους χρήστες και ο καθένας από αυτούς τους χρήστες έχει δημιουργήσει επίσης 10 μοναδικά κανάλια πληρωμών. Σύντομα εξετάζετε ένα δίκτυο εκατομμυρίων κόμβων που μπορούν να στέλνουν Bitcoin ο ένας στον άλλο αμέσως. Μια μεμονωμένη πληρωμή θα μπορούσε να περάσει χιλιάδες κόμβους για να φτάσει στον προορισμό της σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο!

Ξέρω τι σκέφτεστε. Εάν η πληρωμή μου περάσει χιλιάδες διαφορετικούς κόμβους για να φτάσει εκεί που θέλω να πάει, τι εμποδίζει έναν άλλο χρήστη να το κλέψει; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε…

Ασφάλεια δικτύου αστραπής

Οι μικροπληρωμές στο δίκτυο αστραπής καθοδηγούνται από έξυπνες συμβάσεις. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι σύνολα κανόνων που πρέπει να ακολουθούνται για να πραγματοποιούνται συναλλαγές. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να επισυνάψουν τέλη σε συναλλαγές που καταβάλλονται σε κάθε κόμβο που διέρχεται. Ένα έξυπνο συμβόλαιο θα διασφαλίσει ότι τα τέλη θα καταβάλλονται μόνο μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Αυτό δίνει σε όλους τους χρήστες του δικτύου Lightning έναν καλό λόγο να μην παρεμβαίνουν στις συναλλαγές.

Μια γρήγορη σημείωση για τις χρεώσεις δικτύου Lightning

Τα τέλη δικτύου Lightning είναι πιθανό να είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με τα τέλη που χρεώνουν οι ανθρακωρύχοι στο κύριο blockchain. Η δουλειά που πραγματοποιείται από τους κόμβους δικτύου Lightning είναι πολύ πιο εύκολη από αυτή των ανθρακωρύχων. Κάθε χρήστης που προσπαθεί να χρεώσει υψηλά τέλη για να επιτρέψει στις πληρωμές να περάσουν από τον κόμβο τους θα αποφεύγονταν. Ωστόσο, τα τέλη θα προσθέσουν σύντομα σε αξιοσέβαστα ποσά λόγω του μεγάλου όγκου συναλλαγών δικτύου Lightning.

Δύο άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της ασφάλειας δικτύου Lightning είναι timelocks και ασύμμετρες δεσμεύσεις ανάκλησης. Να τι κάνουν;

  • Timelocks μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ορίσετε ένα ανώτερο όριο για το πόσο παραμένει ανοιχτό ένα κανάλι πληρωμών. Αυτό εμποδίζει έναν χρήστη να εξαφανιστεί και να αφήσει το υπόλοιπο κλειδωμένο στο πορτοφόλι. Στο παράδειγμά μας, εάν ο Joe δούλευε μόνο για 15 ημέρες και μετά εξαφανίστηκε, ο Thad θα μπορούσε να διεκδικήσει τα υπόλοιπα 15BTC στο πορτοφόλι χρησιμοποιώντας ένα προκαθορισμένο timelock.

Timelock Lightning Network

  • Ασυμμετρικές δεσμεύσεις ανάκλησης είναι ένας τρόπος τιμωρίας των χρηστών που προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα και να αφαιρέσουν το μερίδιό τους από ένα πορτοφόλι σε μια στιγμή που τους ταιριάζει. Οι ασύμμετρες δεσμεύσεις ανάκλησης επιτρέπουν στους χρήστες να ορίσουν όρους όπου ο εξαπατημένος χρήστης θα μπορούσε να διεκδικήσει το πλήρες υπόλοιπο ενός πορτοφολιού, αφήνοντας τον απατεώνα χωρίς τίποτα!

Τώρα ξέρετε τι είναι το δίκτυο Bitcoin Lightning και πώς λειτουργεί. Ας δούμε σε ποιο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το δίκτυο και ποιος το χρησιμοποιεί…

Χρονολόγιο δικτύου αστραπής

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του δικτύου Lightning ήταν 6 Δεκεμβρίου 2017, όταν το πρωτόκολλό του εκδόθηκε για πρώτη φορά στις GitHub. Ωστόσο, το επίσημο δίκτυο Lightning δαίμονας δεν κυκλοφόρησε μέχρι 7 Ιανουαρίου, 2017, επομένως αυτό θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως ημερομηνία κυκλοφορίας του δικτύου Lightning!

Σημείωση: Ο δαίμονας είναι ένα πρόγραμμα που εκτελείται στο παρασκήνιο ενός υπολογιστή.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2017, ένας προγραμματιστής με την ονομασία Alex Bosworth πλήρωσε Bitrefill λογαριασμός κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιώντας το δίκτυο Bitcoin Lightning. Θεωρείται ότι είναι η πρώτη χρήση μιας πληρωμής Lightning Network στο mainnet Bitcoin.

Από τότε, το δίκτυο δικτύου Lightning βρίσκεται σε μακρά φάση δοκιμής. Αρκετοί προγραμματιστές ερευνούν και δοκιμάζουν έργα δικτύου Lightning. Τα κύρια είναι Εργαστήρια αστραπήςACINQ και Blockstream.

Τον Μάρτιο του 2018, η Lightning Labs κυκλοφόρησε το Lightning Charge, ένα εργαλείο για την ανάπτυξη προγραμματιστών lApps με. Οι LApps είναι εφαρμογές Lightning, όπως υπηρεσίες πληρωμών που θα βασίζονται στο δίκτυο Lightning.

Ελπίζουμε ότι οι τράπεζες και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί θα χρησιμοποιήσουν το Charge για να δημιουργήσουν lApps που θα χρησιμοποιήσουν τα εκατομμύρια των πελατών τους. Ένα από τα πρώτα lApps που έγινε δημοφιλές είναι Ποκετόσι, ένα παιχνίδι όπου οι χρήστες προσπαθούν να ελέγξουν διάσημους χαρακτήρες Pokemon με πληρωμές δικτύου Lightning!

Ώρα να δούμε πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι θαυμαστές Pokemon! Απελευθερώνω το Poketoshi!

Ένα παιχνίδι «Twitch παίζει» σαν παιχνίδι @αστραπή μικρο συναλλαγές δικτύου

Επίσκεψη – https://t.co/uZ2wUNq9Vl

Χρησιμοποιεί επίσης @OpenNodeCo ως underlaying tech για την επεξεργασία όλων των πληρωμών ?

– João Almeida (@ joaodealmeida94) 16 Ιουνίου 2018

Άλλα κρυπτονομίσματα αρχίζουν επίσης να ακολουθούν το προβάδισμα του Bitcoin. Η Litecoin ξεκίνησε το δίκτυο Lightning το Απρίλιος 2018 και η Stellar έχει συμπεριλάβει το δίκτυο Lightning σε αυτό Χάρτης πορείας 2018.

Το δίκτυο Lightning θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που υποστηρίζει έξυπνα συμβόλαια και πορτοφόλια πολλαπλών υπογραφών. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε δίκτυα Lightning που παρέχουν λύσεις 2ου επιπέδου σε πλατφόρμες όπως Ethereum, Ripple και Zcash σύντομα.

Η μηχανή αναζήτησης και ανάλυσης, 1 ml, παραθέτει περισσότερα από 2.500 κόμβοι με πάνω 7.800 κανάλια πληρωμών που λειτουργούν στο δίκτυο Lightning σήμερα. Ωστόσο, το δίκτυο δεν είναι έτοιμο για χρήση από εκατομμύρια ανθρώπους και πρόσφατα προβλήματα το επιβεβαίωσαν…

Θέματα Lightning Network: 2018

Τον Ιανουάριο του 2018, η συνιδρυτής της Lightning Labs, Elizabeth Stark, επέκρινε το Blockstream για το ότι επιτρέπει στους πελάτες του να πληρώνουν για αγαθά χρησιμοποιώντας το κύριο δίκτυο Lightning. Ο Stark κατηγόρησε την Blockstream ότι διακινδυνεύει τα χρήματα των πελατών τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί σωστά ακόμη. Αυτή tweeted, “Κακή κίνηση @Blockstream.”

Κακή κίνηση, @blockstream.

– Elizabeth stark (@starkness) 17 Ιανουαρίου 2018

Τον Μάρτιο του 2018, το δίκτυο υπέστη ένα DDoS επίθεση. Η επίθεση ήρθε μετά από έναν προγραμματιστή Bitcoin, Peter Todd προειδοποίησε την κοινότητα σχετικά με αυτά τα είδη κινδύνου. Αυτος επισης εξήγησε ότι τέτοιες επιθέσεις στο δίκτυο Lightning θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν το κύριο blockchain Bitcoin.

Σημείωση: Το DDoS είναι μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας όπου οι χάκερ διακόπτουν ένα δίκτυο με χιλιάδες ψευδή αιτήματα ή ανεπιθύμητα μηνύματα.

Τώρα ξέρετε από πού προήλθε το δίκτυο Lightning και από πού πηγαίνει. Γνωρίζετε ακόμη και πότε ήταν η ημερομηνία κυκλοφορίας του δικτύου Lightning (απλώς πρέπει να επιλέξετε ένα!). Πριν φύγετε, θα κάνω μια σύνοψη όλων των καλών και όλων των κακών για αυτήν τη συναρπαστική νέα ανάπτυξη…

Δίκτυο Lightning: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η γιαγιά μου μου λέει πάντα να ξεκινήσω με τα άσχημα νέα, οπότε εδώ είναι!

αποδοκιμάζω Μειονεκτήματα

Το Lightning Network δεν είναι ακόμη έτοιμο. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο επιτυχημένο θα μπορούσε να είναι μέχρι να χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Δυστυχώς, το δίκτυο Lightning έχει αρκετά προβλήματα για να διατηρήσει την αναπτυξιακή κοινότητα απασχολημένη για πολύ καιρό.

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο για να σταματήσετε τους απατεώνες. Μερικά από τα μέτρα ασφαλείας που ανέφερα νωρίτερα λειτουργούν μόνο όταν οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Οι προγραμματιστές έχουν προτείνει τη χρήση μιας υπηρεσίας χρέωσης που θα προστατεύει τα έξυπνα συμβόλαια ενώ οι χρήστες είναι εκτός σύνδεσης. Αυτά τα Παρατηρητήριο Οι υπηρεσίες βρίσκονται ακόμη στα πρώτα στάδια της δημιουργίας σε μέρη όπως τα Lightning Labs.

Το δίκτυο θα μπορούσε να γίνει πολύ συγκεντρωτικό. Ορισμένα μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης ανησυχούν ότι ο τρόπος με τον οποίο η φόρμα δικτύων πληρωμών θα μπορούσε να κάνει την πλατφόρμα να γίνει πιο συγκεντρωτική. Αυτό σημαίνει ότι οι καλά χρηματοδοτημένοι κόμβοι με χιλιάδες κανάλια πληρωμών θα μπορούσαν να γίνουν ισχυροί κεντρικοί κόμβοι μέσω των οποίων θα ρέει η περισσότερη κίνηση στο δίκτυο. Φανταστείτε μια έκδοση blockchain μιας τεράστιας εταιρείας όπως το Amazon στο δίκτυο Bitcoin Lightning! Τα κρυπτονομίσματα υποτίθεται ότι αποκόπτουν τους μεσάζοντες και δεν τους ενθαρρύνουν!

Και τώρα τα καλά νέα!

Μπράβο Πλεονεκτήματα

Είναι μια μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα επεκτασιμότητας. Άλλες πλατφόρμες – όπως το Bitcoin Cash – έχουν πραγματοποιήσει αλλαγές στο Bitcoin, οι οποίες πιστεύουν ότι επιλύουν το πρόβλημα κλιμάκωσης. Ωστόσο, οι λύσεις τους τείνουν να είναι βραχυπρόθεσμες. Εάν το δίκτυο πρόκειται να είναι πραγματικά επεκτάσιμο, τότε θα έχει τη μορφή έργου όπως το δίκτυο Lightning. Μερικές άλλες προτεινόμενες λύσεις είναι αρκετά μεγάλες για να διορθώσουν πλήρως το πρόβλημα.

Οι μικροπληρωμές σημαίνουν μικρο-χρεώσεις. Το δίκτυο Lightning θα μπορούσε να λύσει το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα του Bitcoin που είναι τα υψηλά τέλη. Όταν δημιουργήθηκε, το Bitcoin υποσχέθηκε εξαιρετικά γρήγορες συναλλαγές και χαμηλές ή καθόλου χρεώσεις. Μέχρι στιγμής, δεν έχει παραδοθεί. Αλλά με το Lightning Network, μπορεί να είναι σύντομα!

Το δίκτυο Lightning δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο. Το κύριο blockchain Bitcoin ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρακωρύχους. Οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν πολύ ισχυρό και ακριβό εξοπλισμό για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που σχετίζονται με την επεξεργασία συναλλαγών. Στο δίκτυο Lightning, οι κόμβοι μπορούν να εκτελούνται από οποιονδήποτε. σε φορητούς υπολογιστές, οικιακούς υπολογιστές και (μια μέρα σύντομα) κινητά τηλέφωνα. Το Bitcoin σχεδιάστηκε για να περιλαμβάνει όλους και αυτό ακριβώς θέλει να κάνει το δίκτυο Lightning.

Αυτά είναι όλα τα παιδιά, εξήγησε το δίκτυο Lightning. Θα σας αφήσω μερικές τελευταίες σκέψεις…

Τελικές σκέψεις

Στις 23 Ιανουαρίου 2018, η μεγάλη εταιρεία υπηρεσιών πληρωμών, Ταινία, ανακοίνωσε ότι έπαυσε να υποστηρίζει τις πληρωμές Bitcoin. Διαχειριστής προϊόντων, Tom Karlo, είπε που είχε το Bitcoin, «έγινε πιο κατάλληλο για να είναι ένα πλεονέκτημα από το να είναι ένα μέσο ανταλλαγής». Αυτό σημαίνει ότι το Bitcoin είναι πολύτιμο, αλλά δεν είναι καλό να είναι πλέον χρήμα!

Ως τεχνολογία, το Bitcoin είναι χρόνια μπροστά από τις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές, αλλά ως σύστημα χρημάτων, έχει πολλή δουλειά να κάνει. Θέλω να σκεφτείτε όλες τις μικρές αγορές που κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να φανταστείτε να αγοράσετε εισιτήριο λεωφορείου ή ένα φλιτζάνι καφέ με συναλλαγή Bitcoin; Το λεωφορείο θα ήταν αργά και ο καφές σας θα ήταν κρύος τη στιγμή που η συναλλαγή είχε προστεθεί στο blockchain!

Η χρήση του κύριου blockchain Bitcoin για μικρές αγορές είναι σαν να χρησιμοποιείτε τραπεζικό έμβασμα ή επιταγή για να πληρώσετε για ένα φλιτζάνι καφέ. Απλά δεν θα το κάνατε. Θα χρησιμοποιούσατε πιστωτική κάρτα ή μετρητά, έτσι δεν είναι?

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 72% από όλες τις αγορές χωρίς μετρητά πραγματοποιούνται με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αλλά αποτελούν μόνο 3% των συνολικών δαπανών σε δολάρια. Αυτά είναι τα είδη των μικροπληρωμών που πρέπει να συμβαίνουν στο δίκτυο Lightning. Φανταστείτε πόσο πιο γρήγορα θα λειτουργούσε το δίκτυο Bitcoin εάν το κύριο blockchain χρησιμοποιήθηκε μόνο για την επεξεργασία του 28% των συναλλαγών που αποτελούν το 97% των συνολικών δαπανών?

Εάν το Bitcoin πρόκειται να πετύχει ως ψηφιακό χρήμα, τότε πρέπει να γίνει ένα καλύτερο «μέσο ανταλλαγής». Κατά τη γνώμη μου, το δίκτυο Lightning είναι η καλύτερη λύση που έχει προταθεί μέχρι στιγμής. Δεν είναι ακόμη αρκετά έτοιμο, αλλά όταν είναι, μπορεί να δούμε το είδος του δικτύου Bitcoin που φαντάστηκε ο Satoshi Nakamoto το 2009.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me